×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нинова: Народът е поробен, надяваме се на европейската прокуратура, най-накрая да има справедливост и правосъдие


Нинова: Народът е поробен, надяваме се на европейската прокуратура, най-накрая да има справедливост и правосъдие
Ако победим ГЕРБ на евровота, може да ги отстраним от властта и да започнем промяната, заяви лидерката на БСП на Конгреса
25 Януари 2019, Събота, 01:41 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Установи се диктатура, потъпква се свободата на словото и предприемачеството, заличава се разделението на властите, демократичните институции не работят, каза соцлидерката пред Конгреса на БСП


Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че българският народ е поробен и че живеем в диктатура и еднолична власт на Бойко Борисов. В политическия си доклад пред Конгреса на партията тя на няколко призова гражданите да не се страхуват и да променят държавата, като гласуват за БСП.

По думите на Нинова през последните 30 години у нас се е наложил порочен модел. Икономически кръгове си купили политици от всички цветове. Това била паралелна държава. Налице бил сговор между власт и пари, между леви и десни…
В резултат България била в клинична демографска смърт и изчезвала. 

„В последните 10 години, в които управлява ГЕРБ, към тези проблеми се добавиха нови. В България се установи авторитарна власт. Свободното предприемачество е убито. Свободата на словото е потъпкана. Различното мнение се преследва. Разгражда се държавността. Заличава се разделението на властите. Демократичните институции не работят. Държавата е превзета от малцина. Народът е поробен и държан в страх от свои. Корупцията е държавна политика. Безнаказаността е гарантирана със закон. И това не може да продължава. Този модел ни убива”, каза Корнелия Нинова в 50-минутната си реч на Конгреса.

По думите й моделът не може да бъде кърпен, а трябва да бъде сменен.
„Някои търсят промяната в нова конституция, други – в президентска република, смяна на държавното устройство. За нас проблемът не е в държавното устройство, нито в обществените отношения, регламентирани в Конституцията, а в нейното грубо погазване”, добави лидерката на БСП.

Вместо да е налице парламентарно управление, както предвижда основният закон, у нас превес имал премиерът.
Изпълнителната власт ползвала съдебната за разправяне с противниците.
Корнелия Нинова на практика отправи и предизборни обещания.
„Българинът ще бъде свободен човек, да мисли и говори различно, без страх от репресии. Мисля, че това е лесната част от промяната. За нея се иска само политическо желание, а ние го имаме.

Другата част обаче – промяната на моделите на икономиката, на здравеопазването, образованието, земеделието, ще изисква много повече усилия. Ще изисква време, смелост на идеите, неподкупност на екипа и последователност на действията. Тук ще имаме много по-силен отпор на задкулисието, на статуквото, на „паралелната държава”, на онези 10 милиарда лева, които годишно се прибират от джоба на всеки български данъкоплатец и отиват в джобовете на няколко души”, каза още председателят на БСП.

Корнелия Нинова обяви за какво ще работят бъдещите евродепутати на партията, които българите ще изберат.
Сред приоритетите на БСП са интеграция на Западните Балкани, против „третия пол”, Истанбулската конвенция, срещу стимулиране на миграцията…

Отмяна на санкциите срещу Русия бе друг приоритет, анонсиран от Нинова. Това предизвика аплодисментите на Конгреса.

Лидерката на БСП явно разчита справедливостта у нас да дойде от Европа, защото се обяви и за „ускорено създаване на европейска прокуратура и се надяваме най-накрая на справедливост и правосъдие”.

Корнелия Нинова се обърна към българите, като ги призова да не подценяват европейските избори през май.
Тя обясни: „Освен че можем да променим Европа, ние можем да променим и България, защото анализаторите казват, че ГЕРБ и БСП в момента сме в изравнени позиции. Дали с 1% отгоре те, дали ние – това е паритет”.

На предишните евроизбори резултатът бил 30 на 18 процента в полза на ГЕРБ. Сега обаче били на равен старт четири месеца преди вота.
„Ако победим ГЕРБ на тези избори, имаме възможност не само да изпратим в Европейския парламент хора, които ще защитават българските интереси, но може да отстраним ГЕРБ от властта и да започнем промяната в България и във вашия живот тук”, заяви Нинова, което предизвика нови ръкопляскания в залата.

Тя изрази увереност, че ако изборите са честни, БСП ще ги спечели. В ГЕРБ обаче били царе на манипулациите.
Срам за България бил отказът от машинно гласуване. Целта била фалшифициране на изборите.

Корнелия Нинова призова на няколко пъти хората да не се страхуват.
Тя увери, че БСП осъзнава вината си за прехода и вече е започнала промяната в себе си.


Нинова отново отхвърли обвиненията, че соцпартията е антиевропейска формация. Всъщност антиевропейска била партията на Бойко Борисов.

Лидерът на БСП обаче не вдъхнови толкова Конгреса, колкото депутатката Елена Йончева. Последната не присъства в началото, но впоследствие пристигна и държа емоционална реч. 
Делегатите се изправиха на крака и дълго я аплодираха.
Йончева се превърна в герой през последната седмица заради обвиненията от прокуратурата към нея за пране на пари. 
От БСП застанаха единно зад нея и са на път да обърнат негатива в позитив. 

Припомняме, че в речта си Нинова анонсира разследване на Елена Йончева за корупция в правителството. То щяло да бъде оповестено пред новата телевизия на БСП другата седмица. 
 



В категории: Политика


25
Коментара по темата
25.
Бургас
27.01.2019 12:22:08
1
0
Бургас ,
се надява европеиска лаборатория да накара рафинерията да работи на европеиско ниво ,да използва европеиски филтри за да сме бургазлии необгазени и здрави
24.
Ротшилд
27.01.2019 11:59:31
1
1
Искам тия пак да се върнат на власт и този път народа да ги изрита като за последно. Няма по-нагли от социалистите, помним в миналото какво беше, а най-пресния пример е КТБ, която беше срината пак при тяхното управление, замалко да повлекат и още 2 от големите банки, но добре, че се задържаха за кратко. Сивите кардинали като Р. Овч, Гергов и още 3-4 фамилии дърпат конците в партията, която затри България и не дава възможност да надигнем глава.
23.
Bosa
27.01.2019 05:07:19
0
2
Не сте едини,винаги ще има мишоци които ще държат чепа на Методиев и ще го защитават със зъби и нокти,вирусът отдавна е пуснат ,сега ви остава да се трепите помежду ви за ценни блага и кой да е на власт и да лижи задника на Брюксел.Това ви е в кръвта да сте предатели,нищо не става от вас умряла нация сте,иначе голем го вадите пълен кенеф сте гадни и завистливи ген Ко да прайш
22.
Педали
27.01.2019 00:21:33
2
1
Курви и педали всички сте насрани-тъпи мишки прости-оная с косата ще ви дойде на гости
21.
Българина
27.01.2019 00:13:50
2
1
Нищо лично, но да се говори за робство точно от Корни? Някои помним времената, когато бяхме оградени от бодлива тел и кльонове и се стреляше 'на месо'.
20.
ViP
26.01.2019 21:51:12
2
3
СХЕМАТА, Цветанов - Добрев - Борисов! ГЕРБ не е класическият тип мафия, защото не извършва престъпната си дейност в противоборство с държавните институции, а цялата дейност на тази престъпна група се реализира благодарение и с помощта на държавните институции. На върха е Боса – Буда – Бойко Методиев Борисов. Нищо не се случва и никой не мърда в тази държава без знанието, разрешението и без да си е платил на Вожда. Закон. Схемите за плащане и отчет към Вожда минават през областните координатори на ГЕРБ (бригадирите на мафията) Във всяка област има по един такъв и той е до болка познат и до болка мразен от жителите на съответните области. Тези хора кадруват, рекетират и изнудват местното население и бизнес, отчитайки събраното към Вожда. Всяко назначение минава през областният координатор на ГЕРБ. От чистачката в детската градина, до шефа на НОИ. Всяка обществена поръчка минава през областният координатор на ГЕРБ. Всеки заблуден инвеститор , излъгал се да стъпи в България минава първо през областният координатор на ГЕРБ. Това са местните феодали-дерибеи. В Хасково това е Добрев, във Видин – Тошев и тн. Профила на тези хора е еднакъв навсякъде – бивши военни, бивши милиционери, ченгета, комунисти, или деца на комунисти, ченгета и милиционери. Без изключения. Буда не контактува лично с тях, това е ролята на Цветанов. Така Буда остава недосегаем и не може да бъде свързан пряко с престъпленията извършвани от неговите бригадири. Цветанов лично контролира всички бригадири и техните действия. За финансовите потоци се грижи един от другите сиви кардинали в ГЕРБ – Ц. Паунов. Има още неколцина, които следят дейността на мафията по отрасли – Велчев, Танева, Фидосова (не е грешка). Другите са мутропълнеж на средно и ниско ниво. За дейността си Цветанов използва пряко МВР, ДАНС, Прокуратура, НАП, ИТ и всички останали държавни институции. В буквалният смисъл. Пример – фирма обжалва обществена поръчка спечелена от фирма на ГЕРБ. Всички държавни институции се впиват като кърлежи в тази фирма и следва или оттегляне на жалбата, или унищожаване на фирмата. Втори пример – човек със собствен бизнес си позволява да критикува герберската мафия. В един ден му се пращат ИТ, НАП, Пожарна и НОИ за проверки и ревизии (личен опит). За да дублира източниците си на информация и да следи контролира и собствените си бригадири (областните координатори/ Цветанов използва и собственият си частен ДАНС. Бивши ченгета, барети и мутри. Това са SS отрядите на Цвъки. Те вършат и черната работа – рекета, изнудването, срещи с непокорните и ‘неблагодарните“. Добре платени професионалисти. По тази схема се правят и листите за общински съветници, депутати и кметове на ГЕРБ. Бригадирите предлагат, Цветанов проверява и донарежда, Буда одобрява. Разни събрания на местните партийни организации , номинации и подобни глупости са пълен цирк и гавра с хората. Всичко се решава в малкото НДК на 17-ия етаж. Там пристигат и куфарчетата. Там се издават присъди, назначават прокурори и съди, решават се човешки съдби и се разпределят бизнеси. Та, така се управлява България. Така се правят и избори в България. Така се „усвояват“ и фондовете в България. Така се крадат бизнеси в България. Така бяха източени и фалирани общините в България. Това управляващите наричат „стабилност“.
19.
*********
26.01.2019 19:25:12
3
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
18.
Lud
26.01.2019 19:11:08
0
0
reshenie na problema:ATOMNA BOMBA
17.
Демократ
26.01.2019 18:11:51
5
5
Ах колко си долнааа!
Безочливо беззъбо куче. Само лае и сере на поразия!
16.
до Бург
26.01.2019 17:59:34
3
4
И Станишев и тройната коалиция. Ще се радвам ако българския народ не е забравил до какво ги докараха внуците на народния съд.
15.
*********
26.01.2019 15:57:13
1
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
14.
оффф...
26.01.2019 15:49:06
5
4
Възмущава се за това, че народът е поробен, защото не е тя тази, която го е породила...
13.
демократ
26.01.2019 15:44:09
4
5
Скритата коалиция ГЕРБ и ДПС ще управлява ВЕЧНО ! За парлама ще сменят явният коалиционен партньор. Преди беше Реформаторският блок сега Обединени (уж) Патриоти), утре ще е Марешки и Ко. Борисов предлага на Господарите си безприкословенно подчинение ако трябва и на МАКЕДОНСКИ ЕЗИК(който го призна без да гъкне), бази, Истамбулски, Ф16 ВСИЧКО е готов да даде САМО ДА Е НА ВЛАСТ. "Опозиционният" Пеевски ще прибира еврофондовете а Цацаров ще бди за медийната свобода ! ИЗБОРИТЕ СА БЕЗСМИСЛЕНИ В УСЛОВИЯТА НА ТИКВАТУРА !
12.
Аптикадир
26.01.2019 15:28:31
6
4
И да управлявате с АМЕТ Доган, а ?
11.
бай Драган
26.01.2019 15:11:55
5
5
Нинова взе да се вживява на ангел спасител.И какво ще стане като вземат властта нещо по различно ли ще се случи.Стани да седна.Всички са единодушни когато си гласуват заплатите и субсидиите а после страшно много мислят за народа.
10.
гражданин
26.01.2019 15:01:43
2
5
То в самата БСП положението е орел рак и щука тръгнали да печелят власт и да управляват България.Всичките са маскари.
9.
гггггггггггггг
26.01.2019 14:23:30
5
6
да при управление на БСП спряха всички еврофондове - познай защо
8.
Аман бе
26.01.2019 14:23:14
4
6
Благодарение на глупостта и алчността Смешниците от ГРОБ докараха пак на преден план Смешниците от БеСеПеТо
7.
Istinata
26.01.2019 14:20:23
3
4
Герб+БСП+ДПС+ОП+Воля=Американски Подлоги и Колониални Мафиотски Партии случи на Чичо САМ
Бойко Борисов агент на ЦРУто
Плевнелиев и той
Цветанов и той
Доган и той
Станишев и той
....... и още Агенти на ЦРУто
6.
верен Гербер
26.01.2019 14:15:29
5
3
Курнело Млъквай да НЕ те срещне като Елена Йончева Герберската Мечка ЦАЦАРКА !
5.
Бург
26.01.2019 14:12:56
4
7
Само пълен идиот би повярвал на младата приватизаторка Корнелия. Три пъти взеха властта и три пъти съсипаха страната. Помнете Виденов и Орешарски.
4.
7777777777
26.01.2019 14:12:22
3
6
Колко мъка има на този свят.
Наглеци и бавноразвиващи се елементи,ще оправят България.
3.
Така така
26.01.2019 14:11:27
3
7
"Нинова: Народът е поробен"
Поробен от кого?.... От комунистите и техните клонинги -герб и дпс.
Сега ще го освбождаваме от робството на клонингите за да попадне баш на дявола от който произлизат всички злини за България - бпс - първоприемника на шумкари, мързеливци, крадци и убийци!
Същите, които от един скромен и трудолюбив народ превърнаха в работническа класа тънеща в мизерия в кутийките си по гетатата наречени комплекси, а техния верен електорат от съмишлени- циганите им дават къщи и помощи!
Мафията герб-дпс-бсп!
2.
.
26.01.2019 14:07:27
4
6
bravo korneliq dolu gerb nai golqmata mafiq i korupciq sa gerb
1.
samo taka
26.01.2019 14:02:27
4
6
bravo
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Динко пред Флагман.бг: Никой не ме издирва, в „Сърце и мозък“ съм с опасност за живота Ямболският бизнесмен е приет по спешност в болница преди няколко дни Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Без Шенген по земя пазаруваме стоки с до 18% по-скъпо Над 1 милиард лева е загубила българската икономика само за година
Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори