×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бомба на Конгреса на БСП: Йончева ще разкрива корупция в правителството „Борисов 3” и заличаване на следи


Бомба на Конгреса на БСП: Йончева ще разкрива корупция в правителството „Борисов 3” и заличаване на следи
Разследването се пазело в тайна, то ще бъде огласено в новата телевизия на БСП, обяви пред Конгреса Корнелия Нинова
25 Януари 2019, Събота, 01:03 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Лидерът Корнелия Нинова поиска висшият партиен форум да излезе с декларация в подкрепа на обвинената в пране на пари журналистка и депутатка


Депутатката Елена Йончева се превърна в основна тема и на заседанието на Конгреса на БСП днес. Преди дни срещу нея бе повдигнато обвинение за пране на пари, което се оспорва от съратниците й, които атакуваха прокуратурата, че действа в услуга на ГЕРБ и на правителството "Борисов 3".

В политическия си доклад пред Конгреса днес председателят на БСП Корнелия Нинова обясни, че Йончева е обект на „политически процес” заради разследванията й срещу корупцията, свързани с „кумгейт”, оградата по границата и др., както и „защото си позволи да започне проверка – вярна ли е информацията, че премиерът на България има къща в Испания, в Барселона; защото си позволи да го осъди за лъжа”.

Нинова обяви, че предлага Конгресът да излезе с декларация в защита на Елена Йончева, което предизвика аплодисментите на залата в НДК, където се провежда заседанието.

След това лидерката на БСП анонсира „бомба”: „Бих искала, по нейно пълномощие (на Йончева – б.а), днес да информирам вас, а и обществото за нещо, което до вчера знаехме не повече от трима-четирима души. Последния месец Елена прави разследване, което ще представи следващата седмица на екрана на „Българска свободна телевизия”. Тя ще докаже с документи, със свидетели, с всички необходими доказателства корупция в най-високите етажи на властта. И там отговорност няма да носи някой директор на агенция или чиновник, защото там става въпрос за сговор в Министерски съвет на министри за корупция и за заличаване на нейните следи.”

Това била още една причина Елена Йончева да има нужда от подкрепата на партията.
„Защото тя няма да се уплаши, ние няма да се уплашим. И защото това не е декларация просто в защита на частния случай „Елена Йончева”. Това е битка за държавността. Това е битка срещу корупцията”, добави Корнелия Нинова.

Самата Йончева днес не бе забелязана сред гостите на Конгреса. Тя не е член на партията и е депутат от т.нар. гражданска квота на „БСП за България”.

В категории: Политика


17
Коментара по темата
17.
Банков Премиер АД
26.01.2019 20:45:08
0
3
Държавните и общински предприятия си държат парите където им кажат кукловодите.
Преди години в Си Банк, после в КТБ и т.н
Цялата схема с КТБ е планирана години назад.
16.
Странджата
26.01.2019 17:47:36
0
2
ГЕРБ + БСП = БКП
15.
Лъвчо
26.01.2019 17:35:16
2
5
Борисов не може да се мери с Йончева. Не случайно тя го осъди за клевета. Сега тръгна да и отмъщава ама си вкара таралеж в гащите. С цялата мощ на прокуратурата пак ще се провали и това е неизбежно заради два автогола първо делото е по сигнал на трима депутати от ГЕРБ и за целия свят ще приеме процеса за политически и срещу свободата на словото и второ - обвинението е абсурдно как е могла да знае 2012-2013 г. че парите на КТБ са престъпни при положение че тогава прокуратурата и службите не знаеха а държавните предприятия си държаха парите в КТБ която беше банка на годината. Очевидно е че обвиненията са абсурдни защото с такива обвинения всеки който е вземал заем от банка може да влезе в затвора за пране на пари под предлог че е трябвало да знае че банката е придобила парите с престъпление. Така или иначе Йончева не може да бъде осъдена защото не може да се докаже какви пари е извадила банката от общия кюп за да и ги даде дали пари от някоя далавера с клиент или от парите на някое държавно предприятие или например Община Бургас които са си ги държали в КТБ.
14.
Аз съм вашта леля
26.01.2019 15:40:54
1
6
Досието на свинаря от банкя трябваше да се извади преди години. Васал на чужди интереси и палач на лумпеният матрял
13.
Цирк
26.01.2019 15:06:50
3
1
Ленче няма да пипаш магистралите!
Нали знайш ся че гроб ще намерят семката :)
Дано дълбоко е заровена
12.
ЧЕРВЕНИ ЛАЙНЯРИ
26.01.2019 14:43:01
2
5
Окрадаха държавата, а искат да не ги съдят.
11.
Mujahideen
26.01.2019 14:39:36
3
6
Не съм почитател на БСП, но Проблема на ГЕРБ е че се заядоха с Йончева която е топ журналист. Още помня филма от Афганистан където имаше интервю с легендарния Ахмед Шах Масуд от една страна и Талибанските водачи от другата.

Жалките Герберчета са като койоти пред Гризли
10.
-Верен Гербер до Ленчето
26.01.2019 14:25:51
1
4
Ленчеее малко ли ти е, дето те подгоно Герберска Мечка ЦАЦАРКА А ?
9.
Do 7
26.01.2019 13:25:47
8
7
"Милея за деня в който ще изчезнат всички комунисти от България"
Няма как да стане пич... изтървахме ги 1989 год... остаихме ги живи и те за благодарност избиха 2 милиона българи от тогава. Една въшка като се наедяла излизла на челото.....
8.
От село
26.01.2019 13:19:26
8
7
Очаквам Ленчето да направи журналистическо разследване за себе си и да се оневени.
7.
Zapoznat
26.01.2019 13:15:00
8
6
Милея за деня в който ще изчезнат всички комунисти от България
6.
за Йончева
26.01.2019 13:13:30
3
5
тя не е член на партията ами е от гражданска квота .В един бъдещ период може да се дистанцират от нея зависи на къде ще задуха вятъра както стана с Бенчо.А пък колкото до събраните доказателства хайде де откога чакаме най после да бъде осъден политик за корупция
5.
Така така
26.01.2019 13:00:06
0
6
Абе и ние пишем тук срещу корупцията в общината и околията, ама купената медия трие всички коментари и безследно изчезват следите срещу мафията.
Някой няма ли да спре купените медии?
За всичко има закони, ама купени медии не! След като си излязъл на сцената, трябва да се спазват правила за обществена медия. Тук има поголвна се, когато се посочат хора или събития с замесени от властта.
4.
Патреотите ще сменят лагера май
26.01.2019 12:40:29
3
7
И пак за благото на народа. Хахааааа
Винкела и Перхидрилчо пак за благото на народа се ”сдобриха”,а не защото нямаха нужните проценти! Хахаааа
Всички Айдуци за благото на народа са във властта,а народа кара ”вечна бременност” и то много тежка,с гадене,повръщане,болки. Ами и това му харесва на стадото,като се дупи на всеки и като сваля гащите лесно,ще забременява вечно. Хахаа
3.
Керванът...
26.01.2019 12:25:05
2
9
Че има корупция и винаги е имало никой не се съмнява. Дано да видим наистина осъдени политици от високите етажи на правителствито един ден, защото всичко става с тяхно знание!
Ахчиева попиля Москов за ваксините с цяла поредица от разследвания и я свалиха от екран. Най-вероятно него ще го оправдаят...
2.
мислещ
26.01.2019 12:21:54
9
8
Ама краво ! За теб колко документи се показаха че си приватизирала дружество с милиони капитал, с пари за семки....ама не си в затвора,що така !?
1.
bulgarska svobodna televiziq
26.01.2019 12:17:59
7
7
толкова е свобофна тая телевизия че чака червента армия да дойде да я овободи пяк и да я окупира :d
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Депутат от ПП се изложи, смята, че Ирландия не е част от ЕС Бившият пиар на Промяната Диана Дамянова явно е била права за него Напрежение в Кюстендил заради епидемията от коклюш Напрежение в Кюстендил заради епидемията от коклюш Обвиняват жителите на един от кварталите в ниска здравна култура, заради която е на път да избухне национална пандемия Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Обединителна фигура застана начело на БСП в Бургас Паруш Парушев получи подкрепата на днешната общинска конференция  Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас Кои партии изненадващо могат да станат част от следващото НС, вижте водачите им в Бургас „Левицата“ и „Център“ на Васил Божков са с най-големи шансове да преминат 4-процентовата бариера, убеден е проф. Александър Маринов Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" Тежка катастрофа на "кръстовището на смъртта" От Агенция „Пътна инфраструктура” преди дни представиха проект за евентуално изграждане на кръгово движение в участъка Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Стартира първото издание на „Созопол рън“, дъждът не уплаши спортните ентусиасти Целим чрез спорт да удължим сезона в крилата му – април-май и септември-октомври, каза кметът Тихомир Янакиев Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Това ли е зубърът, който все реве на класната в "Хелс Китчън" Поведението на Чоткин е абсурдно - не е подходящо за възрастен човек Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Готвят големи промени в застраховките на МПС-та, шофьорите ще плащат яко, ако предизвикат ПТП с превишена скорост Предложението е шофьорите да плащат за обезщетенията за увредено имущество и пострадали хора, ако катастрофата е станали след превишаване на разрешената скорост в населено място с повече от 50 км/ч Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Борислав Сандов, "Зелено движение": Бяхме изолирани от ПП-ДБ Нашите политики бяха изключени напълно, подчерта той Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Извънредно! На бул. "Струга" в Бургас почерня от полиция, шест патрула заклещиха джип БМВ на дрогиран шофьор Според непотвърдени данни проверката е за алкохол и наркотици
Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Мъж откри 200 хил. долара на плажа, но... Окааза се, че са фалшиви Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Консулът ни в Одрин: Има пострадали българи при катастрофата с автобус в Турция Генералният консул допълни, че причините все още се разследват Той още не може да повярва, че е министър Той още не може да повярва, че е министър Не мога да свикна с обръщението "господин министър", призна Евтим Милошев Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Може ли да познаете коя е тази очарователна гимнастичка Оказа се, че Киара е тренирала художествена гимнастика в националния отбор на България Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Усмивката му ще замръзне, експертизата доказа, че е карал със 165 км/ч при убийството на Ферарио Спасов Обвинението срещу Начо е преквалифицирано  Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Службите започват да работят срещу нас, когато идват избори, убеден е Даниел Лорер Според него прокуратурата трябва да си върши работата професионална по случая с Живко Коцев, а не да се окаже, че сега трябва да плащаме на НЕКСО 4 млрд. лв Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Цирк взриви ефира: Бонев и Хекимян побесняха, хванаха се за гушите Обещанията за увеличение на заплатите в градския транспорт и персонала в детските градини и ясли ще остане само на хартия, убеден е общинският съветник от ГЕРБ В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги В Гърция не си поплюват - глобиха с 1,5 млн. евро 11 търговски вериги Стриктното спазване на върховенството на закона от всички не подлежи на обсъждане, заяви министъра на развитието Костас Скрекас Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Пари за Скорпиона, а Рибите да внимават, защото им се дава магическа сила Хороскоп за деня – 28 февруари 2024, сряда
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори