Колбасите и беконът увеличават с 20-30%. риска от колоректален рак

Учените все още нямат еднозначен отговор на въпроса „дали червеното месо предизвиква рак"
Ключови думи:
червеното месо, карциногенни
18 Януари 2019, Петък, 19:54 ч.
Автор: Флагман.БГОнколози огласиха новата позволена седмична доза месо, за да не се разболеем
Световната здравна организация включи червено месо в група от продукти, „вероятно карциногенни за хората“, съобщава БЛИЦ.
Учените все още нямат еднозначен отговор на въпроса „дали червеното месо предизвиква рак?”. Това е, което знаем днес. Червеното месо и месните продукти (колбаси, бекон и др.), възможно увеличават риска от развитие на колоректален рак (ректален и /или рак на дебелото черво) с 20-30%. Това доказват резултатите от много изследвания, в които се посочват още над 12 вида рак, които може да бъдат причинени от прекомерната консумация на червени меса.
В категории:
Здраве






Виктор разкарал тази участничка в Ергенът, защото била дебела и натрапчива
02/08/2025, Събота 21:59
1

Слагам мляко, малко вода и правя уникални сиренки
02/08/2025, Събота 21:40
0

Във Великобритания негодуват срещу развратната актриса Бони
02/08/2025, Събота 21:21
1

Какво не знаем за изпъкналите вени на ръцете
02/08/2025, Събота 21:00
1



Вълк нападна дете в Нидерландия, издадена е заповед за разстрел на хищника
02/08/2025, Събота 20:20
0

Васил Найденов остава без най-големите си хитове?
02/08/2025, Събота 20:15
2



Къде точно са американските ядрени подводници около Русия?
02/08/2025, Събота 20:03
5

Превърнаха лъскав Mercedes G-Classa в казан за боклук
02/08/2025, Събота 19:45
3




Изсушават го за намаляне на теглото и по-ниски транспортни и митнически разходи и после го държат в химии за няколко часа. България е на първо място по закупуване на суха кръв
Само се забременява от него !
Ама нема лошо !