Колбасите и беконът увеличават с 20-30%. риска от колоректален рак
Учените все още нямат еднозначен отговор на въпроса „дали червеното месо предизвиква рак"
Ключови думи:
червеното месо, карциногенни
18 Януари 2019, Петък, 19:54 ч.
Автор: Флагман.БГОнколози огласиха новата позволена седмична доза месо, за да не се разболеем
Световната здравна организация включи червено месо в група от продукти, „вероятно карциногенни за хората“, съобщава БЛИЦ.
Учените все още нямат еднозначен отговор на въпроса „дали червеното месо предизвиква рак?”. Това е, което знаем днес. Червеното месо и месните продукти (колбаси, бекон и др.), възможно увеличават риска от развитие на колоректален рак (ректален и /или рак на дебелото черво) с 20-30%. Това доказват резултатите от много изследвания, в които се посочват още над 12 вида рак, които може да бъдат причинени от прекомерната консумация на червени меса.
В категории:
Здраве
Виктор Илчев от Немската гимназия в Бургас в „Златната лига“ на Стани Богат
Айтос е домакин на финалния кръг от Републиканския шампионат по мотокрос
02/11/2025, Неделя 16:21
0
Яжте туршия и кисело зеле срещу вирусите
02/11/2025, Неделя 16:00
0
Какво ни даде и какво ни взе 10 ноември?
02/11/2025, Неделя 15:41
3
Запомнете тези ритуали срещу уроки
02/11/2025, Неделя 15:21
0
Това е новата Мис България. Харесва ли ви?
Избухна лудост по хапче, от което забравяш да ядеш
02/11/2025, Неделя 14:41
0
Камион избухна в пламъци на Прохода на Републиката, образувала се е тапа
Те загубиха сина си, а убиецът му получи условна присъда
Извънредно! Запалиха колите на служител от Главната инспекция по труда
02/11/2025, Неделя 14:00
0
Истински ужас се крие зад убийството на 45-годишната жена от София
Ива Митева: Както е тръгнало, какво им пречи да избират и президента от Народното събрание

Изсушават го за намаляне на теглото и по-ниски транспортни и митнически разходи и после го държат в химии за няколко часа. България е на първо място по закупуване на суха кръв
Само се забременява от него !
Ама нема лошо !