Колбасите и беконът увеличават с 20-30%. риска от колоректален рак

Учените все още нямат еднозначен отговор на въпроса „дали червеното месо предизвиква рак"
Ключови думи:
червеното месо, карциногенни
18 Януари 2019, Петък, 19:54 ч.
Автор: Флагман.БГОнколози огласиха новата позволена седмична доза месо, за да не се разболеем
Световната здравна организация включи червено месо в група от продукти, „вероятно карциногенни за хората“, съобщава БЛИЦ.
Учените все още нямат еднозначен отговор на въпроса „дали червеното месо предизвиква рак?”. Това е, което знаем днес. Червеното месо и месните продукти (колбаси, бекон и др.), възможно увеличават риска от развитие на колоректален рак (ректален и /или рак на дебелото черво) с 20-30%. Това доказват резултатите от много изследвания, в които се посочват още над 12 вида рак, които може да бъдат причинени от прекомерната консумация на червени меса.
В категории:
Здраве






За пръв път след 18 години - отново бяха забелязани бездомни кучета в Бургас
17/09/2025, Сряда 14:21
0



Продават тази емблематична за София сграда
17/09/2025, Сряда 14:00
0

Астероид с размерите на небостъргач се приближава към Земята
17/09/2025, Сряда 13:39
1

Ахтопол с нов физкултурен салон
17/09/2025, Сряда 13:21
0



Съдбоносен край на месеца за Скорпион, Овен и Дева
17/09/2025, Сряда 12:21
0



Кошмарът с "Ергенът" е зад гърба му, той стана татко
17/09/2025, Сряда 12:00
2

Този голям българин днес празнува
17/09/2025, Сряда 11:40
0



Юбилейната 25-та среща на „Картичкофуриите“ ще събере креативността и иновациите във Варна
17/09/2025, Сряда 11:00
0
Изсушават го за намаляне на теглото и по-ниски транспортни и митнически разходи и после го държат в химии за няколко часа. България е на първо място по закупуване на суха кръв
Само се забременява от него !
Ама нема лошо !