Колбасите и беконът увеличават с 20-30%. риска от колоректален рак

Учените все още нямат еднозначен отговор на въпроса „дали червеното месо предизвиква рак"
Ключови думи:
червеното месо, карциногенни
18 Януари 2019, Петък, 19:54 ч.
Автор: Флагман.БГОнколози огласиха новата позволена седмична доза месо, за да не се разболеем
Световната здравна организация включи червено месо в група от продукти, „вероятно карциногенни за хората“, съобщава БЛИЦ.
Учените все още нямат еднозначен отговор на въпроса „дали червеното месо предизвиква рак?”. Това е, което знаем днес. Червеното месо и месните продукти (колбаси, бекон и др.), възможно увеличават риска от развитие на колоректален рак (ректален и /или рак на дебелото черво) с 20-30%. Това доказват резултатите от много изследвания, в които се посочват още над 12 вида рак, които може да бъдат причинени от прекомерната консумация на червени меса.
В категории:
Здраве






Всяка зодия трябва да внимава с тези храни
17/06/2025, Вторник 10:20
0







Разпространиха много грозна лъжа за него
17/06/2025, Вторник 08:30
0

Могат да почерпят хора с редки за България имена
17/06/2025, Вторник 08:00
0





Показа безкрайни крака
16/06/2025, Понеделник 21:57
1

Стегна куфарите за Гърция
16/06/2025, Понеделник 21:40
3

Закъса много
16/06/2025, Понеделник 21:20
2

Двойка на обща възраст над 200 години се радва на първа рожба
16/06/2025, Понеделник 20:48
0
Изсушават го за намаляне на теглото и по-ниски транспортни и митнически разходи и после го държат в химии за няколко часа. България е на първо място по закупуване на суха кръв
Само се забременява от него !
Ама нема лошо !