Колбасите и беконът увеличават с 20-30%. риска от колоректален рак
Учените все още нямат еднозначен отговор на въпроса „дали червеното месо предизвиква рак"
Ключови думи:
червеното месо, карциногенни
18 Януари 2019, Петък, 19:54 ч.
Автор: Флагман.БГОнколози огласиха новата позволена седмична доза месо, за да не се разболеем
Световната здравна организация включи червено месо в група от продукти, „вероятно карциногенни за хората“, съобщава БЛИЦ.
Учените все още нямат еднозначен отговор на въпроса „дали червеното месо предизвиква рак?”. Това е, което знаем днес. Червеното месо и месните продукти (колбаси, бекон и др.), възможно увеличават риска от развитие на колоректален рак (ректален и /или рак на дебелото черво) с 20-30%. Това доказват резултатите от много изследвания, в които се посочват още над 12 вида рак, които може да бъдат причинени от прекомерната консумация на червени меса.
В категории:
Здраве
Има загинали при дронови атаки на Украйна в Ростов и Батайск
ЦСКА с ново бразилско крило - Лео Перейра идва с амбиции и скорост
Традицията "Коледуване" оживя на площада в Царево
Британските власти натискат Абрамович: Преведи парите или ще те съдим
Гъста мъгла, лед и ограничения за тирове по магистралите - внимателно на пътя!
18 декември: Имен ден празнуват Модест и Севастиян - време за духовна сила и равносметка
Община Поморие награди най-добрите си спортисти за 2025 година
Мъгливо начало и слънчев край: стабилно време в четвъртък с до 13 градуса
Истината за връзката между Киара и Краси след финала на "Ергенът: Любов в рая"
Грипът удари Европа по-рано от обичайното с нов щам
Дженифър Анистън разкри тайната си срещу остаряването
Форбс отличи младия рефер и финансист Геро Писков в престижната класация "30 под 30"

Изсушават го за намаляне на теглото и по-ниски транспортни и митнически разходи и после го държат в химии за няколко часа. България е на първо място по закупуване на суха кръв
Само се забременява от него !
Ама нема лошо !