×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Паметен ден за Несебър и Поморие! Нова модерна инсталация ще преработва битовите отпадъци на двете общини


Паметен ден за Несебър и Поморие! Нова модерна инсталация ще преработва битовите отпадъци на двете общини
Кметът Николай Димитров, зам.-министърът на околната среда Николай Кънчев, областният управител Вълчо Чолакова и депутати от ГЕРБ прерязаха лентичката
15 Януари 2019, Вторник, 10:32 ч.
Автор: Моника ИЛИЕВА, снимки: авторът

Инвестицията е на стойност 5 млн. лева, депото е с капацитет до 120 тона годишно

Кметът на Несебър Николай Димитров откри модерна инсталация за предварително третиране на смесени битови отпадъци. Новоизграденото депо е на стойност 5 милиона лева и се намира на територията на претоварната станция за отпадъци в Несебър.

Екологичната инсталация надгражда съществуващата в землището на с. Равда, с основна площадка от 12, 1 дка и нарежда община Несебър сред първите у нас по отношение на опазване на околната.



Новото депо е с капацитет за сепариране на 25 тона на час, а в годишен план – 120 хил. тона. Чрез нея ще се извършва сортиране на рециклирана хартия и пластмаси, фракции и инертни материали, с което ще се намалява разходът на третирания отпадък към регионалното депо в с. Братово.

Станцията обслужва общините Несебър и Поморие. Към момента работят 25 човека, но в активния туристически сезон броят им ще се увеличи. Съоръжението е разположено в две халета с обща площ 2 160 кв. м.

На официалното събитие присъстваха кметът на Несебър Николай Димитров, областният управител Вълчо Чолаков, зам.-министърът на околната среда Николай Кънчев, председателят на Комисията по околна среда и води към 44-то НС Ивелина Василева и депутатът от ГЕРБ Димитър Бойчев. Сред гостите бяха и представители на общинската администрация в Поморие.



Флагман.бг припомня, че през май 2015 година бе открита първата част от проекта – претоварната станция за отпадъци. Стойността му бе 7,5 млн. лв., 2,5 млн. лв. от които дофинансиране от Община Несебър.

Станцията вече разполага със съоръжение за компактиране и претоварване за транспорт до регионалното депо, техника за транспорт на дълги разстояния, съоръжение за третиране на строителни и едрогабаритни отпадъци.

Новото технологичното оборудване включва транспортьори за придвижване на отпадъците, машини за разделянето им на фракции (вибрационно и барабанно сито), магнитни сепаратори (за отделяне на метали), автоматични балиращи машини. Внедрените технологични решения оптимално съчетават предимствата на ръчното и машинно сортиране на отпадъци.

Подредбата на оборудването и организацията на работа на инсталацията позволяват гъвкавост при избора на видовете оползотворими материали, които ще се отделят при работа. Освен смесени битови отпадъци на инсталацията може да се сортират и разделно събрани отпадъци.











В категории: Несебър


12
Коментара по темата
12.
Пахама дъртия швестър
15.01.2019 20:53:49
0
2
Страхотна новина, трябва да пазим чисто. Аз си хвърлям разделно боклука всеки ден.
11.
Ха
15.01.2019 20:27:22
0
1
ДеПУТатът Бойчев облякал раирано облекло- генерална репетиция за после...
10.
PTO
15.01.2019 19:51:55
0
1
Публикувайте ценоразписа на услугите за обработка на отпадъците.
9.
дядо
15.01.2019 19:28:46
0
2
Митко Тъпото,вече си е облякал костюма за пандиза!
8.
Лъчко
15.01.2019 18:02:43
0
3
Не Пардесю, а педерасю за жуже
7.
депутатът от ГЕРБ Димитър Бойчев...
15.01.2019 16:13:10
0
5
...с това раирано пардесю,направо към кафеза ... Ха ха ха...Тея хора по-големи икономисти от Иван Костов и Дянков,кметя и той сиромах с 1 палтенце завалла...айде със здраве :)
6.
рибар
15.01.2019 15:16:07
0
1
Това момче с раираните дрехи , го пуснаха от затвора да участва на това мероприятие ли ?
5.
До номер 2
15.01.2019 14:38:01
0
2
Ами иди ти да разделяш лайната от найлона като си толкова отворен ! Иначе това е едно много добро нещо и за региона и за природата като цяло ! Само дето ако имаше повече контейнери за раделно изхвърляне щеше да бъде мноооого по-лесно,сега и да искаш няма къде да изхвърлиш стъкления амбалаж освен в кофата пред вкъщи !
4.
Истината
15.01.2019 14:28:46
0
4
А гомната в морето кога?
3.
ленчето
15.01.2019 14:16:57
0
2
Изключително неграмотно написано.
2.
*********
15.01.2019 14:14:17
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
1.
*********
15.01.2019 14:06:37
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори