×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Флорист Радослава Вълканова: Съвършената цветна сватбена декорация изисква време и екип, знания и умения, любов и търпение


Флорист Радослава Вълканова: Съвършената цветна сватбена декорация изисква време и екип, знания и умения, любов и търпение
Цветята са много важен детайл от всяко сватбено тържество
14 Януари 2019, Понеделник, 18:50 ч.

На Grand Wedding Expo създателката на Raddyflowers ще покаже на живо как се изработва сватбен букет и какви са тенденциите за 2019 обвързани с него

Цветята са много важен детайл от всяко сватбено тържество. Те ще бъдат част и от Grand Wedding Expo – най-младото сватбено изложение за Бургас и региона. Форумът, който ще се проведе на 26 и 27 януари (събота и неделя) ще събере на едно място различни специалисти от сватбения бранш. Инициатор, организатор и домакин на двудневното специално експо е Гранд Хотел и СПА Приморец, който предоставя елегантните си пространства на сватбените професионалисти напълно безвъзмездно. Входът за самото изложение за бъдещи младоженци, техните близки и приятели и всички любопитни – също е безплатен.

Освен постоянните експозиции – на бижута, декорации и други – и съответните представящи ги професионалисти, в рамките на Grand Wedding Expo ще състоят и различни свързани събития – фотографска лекция, дегустация на сватбени торти и менюта, ревю на изящните дами от Inter Model’s с впечатляващите булчински рокли на Pronovias, дефиле-дебют на най-новата колекция официални детски облекла за специални случаи на българския бранд Salzarra, финални щрихи на булчинска прическа с коафьор Ксения Вълева. За перфектните осветление и озвучаване на Grand Wedding Expo грижа ще има партньорът на изложението – DJ, sound and light service.

Цветята на форума ще са представени от специалиста по флорален дизайн и декорация Радослава Вълканова, създател на „Raddyflowers, приказки от цветя“. Тя ще участва и в двата дни на изложението с визия на сватбена маса. Допълнително, на 26 януари (събота) от 11:00 часа Ради ще покаже нагледно как се изработва булчински букет и ще сподели тенденциите за 2019 г. обвързани с него. Повече за цветната страна на една сватба, разказва самата флористка.

- г-жо Вълканова. Моля, бихте ли представили себе си и Raddyflowers?
- „Raddyflowers, Приказки от цветя“ се появи преди около 15 години. Това е моето пространство за създаване на оригинални цветни композиции за всеки повод - за всеки, който има нужда от жива красота. Работата с цветя  беше любов от пръв поглед за мен. С времето случайно, а може би не съвсем, те се превърнаха в моя професия, в която намерих себе си. Това, което правя ме предизвиква и вълнува и днес. Никога не е скучно, защото цветята носят жива енергия.
Смятам работата си за привилегия и съм щастлива, защото тя преди всичко е свързана със хубавите емоции, които ни се случват в живота. Такова вълнуващо събитие е и сватбата. Няма сватба без цветя! Дори единствено под формата на булчински букет, те винаги присъстват, защото са емоция и изразяват нашия естествен човешки стремеж да търсим красивото.
Старая се, да осигуря на младоженците завършен краен продукт - от създаването на цялостна концепция и дизайн относно сватбените цветя, до подбора на подходящ инвентар (съдове, арки) отговарящ на общата сватбена идея  и транспортирането и подреждането на всичко в крайната точка на събитието, в рамките на определен времеви прозорец. В деня на сватбеното тържество, часовникът винаги тиктака много бързо. Сватбените цветя са важен и значим елемент от цялостната организация и изискват немалко ресурси - екип, време, техника и други, за да се случат по най-добрия начин.

- Какво Ви мотивира да се включите в  Grand Wedding Expo?
- Винаги когато мога се възползвам от възможността да напусна обичайния си комфорт в уютното ми ателие. Това ми действат стимулиращо и не ми позволяват да се отпускам, а да дам всичко от себе си в нови, предизвикателни пространства и задачи. Точно такова творческо поле за изява е Grand Wedding Expo. Изложението е и  възможност за развитие на успешни отношения с други професионалисти от сватбения бранш, които са много важни в процеса на работа. Затова, за мен участието в Grand Wedding Expo е ценност. Благодаря на организаторите - Гранд Хотел и СПА Приморец. Вярвам, че с колегите ще покажем пълно, детайлно и професионално света на сватбата.

- Какво ще покажете (и разкажете) на гостите на Grand Wedding Expo?
- Посетителите на изложението ще могат да видят моето предложение за визия на сватбена маса, като то ще бъде изцяло съобразено с визията и стила на Гранд Хотел и СПА Приморец. Могат да очакват нещо елегантно, стилно, креативно, с типичния за мен почерк. Изчиствам финалните щрихи на визуализацията. Композицията ще бъде експозирана и в двата дни на изложението. Ще имам и собствено събитие-демонстрация в рамките на Grand Wedding Expo. То ще стартира в 11:00 часа в събота, 26 януари. Ще покажа нагледно как се създава един сватбен букет. Ще разкажа и за тенденциите при този задължителен за всяка сватба елемент, актуални към сватбен сезон 2019.

- Какво включва подготовката за сватбено тържество от гледна точка на флориста?
- Подготовката на сватбената украса от цветя е един доста дълъг процес, който остава скрит за младоженците и те невинаги са наясно колко труд и време са необходими за него.
При работата с младоженци, за мен най-важен е личният контакт. Това е времето, през което те споделят своите очаквания, нагласи, представи за всички детайли от украсата. Това е и времето, в което се опознаваме и започваме да градим връзка на доверие. Следва най-трудната за мен част от целия процес – случването на цветята на хартия и оформянето на цялостна концепция и работна оферта. Обичайно, това са дни на безкрайни разговори с доставчици и партньори, набавяне на инвентар, материали, търсене на най-добрите варианти измежду десетки възможни други, напасване на цветове….Всичко се случва постепенно и с безкрайно много труд, търпение и любов.

- Колко време Ви отнема цялостната жива цветна украса за едно тържество?
- Същинската работа с цветята започва от момента в който те пристигнат в ателието, обикновено два дни преди датата на сватбата. Следват основните грижи за тях, почистване, подрязване, освежаване, правилно съхранение. Цветята са жива стока и изискват специфични грижи и познания, за да са свежи и с отлична визия през целия сватбения ден.
24 часа преди тържеството се изработват аранжировките за масите на гостите и всички други елементи, които могат лесно да се транспортират до локацията. Самият ден на сватбата е посветен на булчинския букет и аксесоарите около него, както и на работата на място - украса на къта, избран за ритуала и подредба на ресторанта. Време за най-важните детайли. В този ден се надбягвам с времето и вятъра и собствените си страхове дали всичко ще се получи както съм го намислила. Денят след сватбата за мен е половин сватба, защото е свързан с повторно пътуване до локацията за прибиране на всичко, което съм донесла предходния ден.

- Можем ли да говорим за тенденции в сватбената флористика?
- Определено, да и те все повече влияят (дори повече отколкото на мен ми се иска) върху избора на сватбената украса. Младоженците в днешно време са много по-добре информирани. Книги, списания, интернет правят съвременната булка по-самоуверена, с ясна визия за това какво иска и какво търси.

- Оказва ли влияние локацията на една сватба върху избора на цветни аранжировки?
- За мен локацията е отправната точка, най-важното нещо от което трябва да се тръгне, когато говорим за сватбена украса - особено, когато булката знае какво иска и държи на определен стил или тематика. Най-добра локация е тази, която е изцяло съобразена със спецификата на сватбата като събитие и най-добре отговаря на съответните необходимости.
От гледна точка на флориста, цветята са част от мястото за което са направени и с което е задължително да се съобразим. Затова и е важно специалиста, който сте избрали за своята цветна украса да разполага със стабилен арсенал знания и умения, подплатени с опит. Важни са много детайли – от размера на масите и ъгълът, от който ще бъде погледа към аранжировката, това дали ще е разположена до стена или до прозорец, какво е осветлението в залата, до менюто за сватбената вечеря - за да не пречат цветята при сервиза.

- Според Вашето професионално мнение, каква е позицията на Гранд Хотел и СПА Приморец сред сватбените локации на Бургас?
- Препоръчвам Гранд Хотел и СПА Приморец на булките, които мечтаят за елегантна сватба с по-официална и строга визия. Това е идеалното място за класическа сватба.

- Чия дума се чува най-ясно при избора на цветна декорация за тържеството?
- Все повече младоженци сами поемат разходите по сватбата си и държат на свободата сами да решават и избират всичко. Разбира се, в повечето случаи булката е по-активната страна, когато става въпрос за цветя.

- Кои са най-предпочитаните цветни комбинации от бъдещите булки?
- По-голяма част от булките предпочитат класическите сватбени цветове в пастелната гама на розово, бяло, лилаво, зелено. За моя радост имам и по-смели булки, които държат сватбата да отговаря на тяхната индивидуалност. Те избират контрастните палитри на червеното, жълто, оранжево. Най-любимото цвете определено са хортензията и божурът, а розата винаги ще бъде класика.

Открийте всички детайли от съвършената сватба – включително цветните аранжировки с флорист Ради Вълканова - пресъздадени от най-добрите специалисти в бранша. Официалното откриване на Grand Wedding Expо е от 10:30 на 26 януари (събота) в Гранд Хотел и СПА Приморец.

За повече информация: +359 877 850 001 | [email protected]

В категории: Лайфстайл


България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори