×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Най-(не)активните бургаски депутати за последните две години


13 Януари 2019, Неделя, 11:50 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимки: Авторът)

Говорител номер 1 е Ивелина Василева, най-командированият зад граница е Петър Кънев, а най-много законодателни инициативи има Христиан Митев


В петък започна новата сесия на 44-ото Народно събрание, по време на която парламентът ще преполови мандата си. Кои обаче са най-активните бургаски депутати до момента? 

Ивелина Василева от ГЕРБ е била най-дълго на трибуната, показва статистиката, предоставена на „Флагман“ по Закона за достъп до обществена информация. Тя се е изявявала от високото място 183 пъти в продължение на общо 6 часа и 34 минути. Това до голяма степен се дължи на поста, който Василева заема – председател на Комисията по околна среда и водите.

Петър Кънев от „БСП за България“, който е шеф на Комисията по икономическа политика и туризъм, има 174 изказвания за 5ч. и 8мин.
Отличават се и Христиан Митев от „Обединени патриоти“ (ОП)
със 147 изявления и 5ч. 30мин., Диана Саватева (ГЕРБ) – 118 за 3ч. и 47мин., Тодор Байчев (БСП за България) – 101 за 4ч. и 45мин.

Най-мълчалив пък продължава да е „независимият“ Ангел Исаев. Системата е отчела само 2 негови изявления за 2мин. и 11сек. Втора отзад напред е Ася Пеева от ГЕРБ с 8 изказвания в рамките на 34 минути.

Миналата година отбелязахме, че Христиан Митев е най-дисциплинираният депутат по отношение присъствието сутрин за осигуряване на кворума в пленарната зала. Статистиката показва, че Митев продължава да е „най-ранобудният“ бургаски народен представител – той се е чекирал 206 пъти при общо 239 регистрации в началото на пленарните дни.
Диана Саватева, Ася Пеева и Тодор Байчев са следващите в класацията.

На другия полюс са Петър Кънев, Николай Тишев (БСП за България), Ивелина Василева, Ангел Исаев. За депутатите от соцформацията това е разбираемо предвид партийното решение да не се участва в регистрациите с цел блокиране на кворума.

Най-дисциплинирани по отношение на гласуванията в пленарната зала са депутатите от властта Христиан Митев (ОП), Димитър Бойчев и Диана Саватева (от ГЕРБ).
От друга страна, най-малко пултовете са ползвали Петър Кънев, Николай Тишев и Ангел Исаев.

По отношение на законодателството се отличава отново Христиан Митев. Той се е подписал под 44 законопроекта и под 43 предложения за промени на второ четене. Съратникът му от ОП Йордан Апостолов е на второ място съответно с 29 законопроекта и 15 предложения за изменения преди окончателно гласуване.
Опозиционерът Николай Тишев също изпъква със своите 16 предложения на второ четене.


На другия полюс е Ангел Исаев с нито една законодателна инициатива до момента.
Той няма и нито един въпрос към министрите по процедурите на парламентарния контрол.


В това отношение се изявява най-много Тодор Байчев – 37 въпроса към членовете на Министерския съвет, следван от съратника му Николай Тишев – с 29.

Димитър Бойчев и Диана Саватева от ГЕРБ също обичат да питат правителството – съответно 26 и 25 въпроса на парламентарен контрол.

Отзад напред в тази класация след Ангел Исаев пък са Христиан Митев с 3 въпроса, Петър Кънев – 5, и Севим Али от ДПС – 8.

Шампион по командировки в чужбина е Петър Кънев. Той е бил ангажиран 20 пъти зад граница, като основна причина за това са участията му в заседанията на Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество (ПАЧИС), на която той е заместник-председател.
Ивелина Василева е втора с 11 командировки, а трети е Йордан Апостолов – с 8.
Севим Али е единственият бургаски депутат, който не е пътувал в чужбина по парламентарна линия, сочи статистиката, предоставена ексклузивно на „Флагман“.

С по една командировка до момента са Димитър Стоянов от „БСП за България“, Ангел Исаев, Ася Пеева, Димитър Бойчев, Иван Вълков, Николай Тишев и Тодор Байчев.

„Флагман“ не разполага с адекватна статистика за най-младия бургаски депутат Галя Желязкова от ГЕРБ. От администрацията на парламента ни изпратиха данни за нейните регистрации и гласувания в пленарната зала, които са силно занижени и очевидно нереални.
Това може да се дължи на техническа грешка поради промяната на фамилията на депутатката, която миналата година се омъжи.

В категории: Политика


12
Коментара по темата
12.
До Мехмед
14.01.2019 18:10:31
0
0
Интересно,но факт също така, Мехмед е написал доста грамотен коментар, за човек с такова име. Защо ли ми прилича,че е поредния "компетентен", който иска да излее злобата си, скрит зад фалшиво име. Но такива сме си ние, като стоим зад компютъра сме много "смели" и "активни".
11.
Мехмед
14.01.2019 10:38:45
0
5
Я, виж ти, Ангел Исаев не се е изказвал, та той изобщо може ли да говори български? И защо се крие и не взема отношение за Войводиново? Интересно, но факт!!!
10.
уууу
14.01.2019 08:54:54
0
0
БОКЛУЦИ............................
9.
Значи
13.01.2019 21:33:06
0
0
ФЛЕГМАНИ, що така предполагате, журнаглиската ви подготовка толкова ли е западнала, че да гадовете, вместо да проверите? А те геЙберите ще си оправят грешката, техните и вашите ги от йвят бързичко.
8.
ДОБАВЕТЕ КОМЕНТАР
13.01.2019 21:18:56
0
4
Номер 6 аз бях на протест,на който представители от Бургас бяхме само ние,и двата дена съм бил първия 150 човека втория 50,и от тогава на протест не.В българия нищо истинско няма,даже и протестите някой сега казва ли и дума за тях,или ни го набиха още повече на 4 ката електронни винетки цени и още за каквото се сетиш.Сития не вярва на гладния.Но за жалост сития дърпа конците на гладния.Колко са гладните в българия огромно мнозинство,обаче незнайно защо всеки гледа до плачето си пред тях,не го интересува че Иван съседа му ще легне пак гладен.Всеки гледа себе си,такива неща протести революций се правят с огромна масовост и огромна дързост,само един да се дигне една пушка да пукне не става целокупно.Понятие мирен протест няма,уж протестираш а мирно.Видяхме с хора какво стана,един път се тръгва и връщане на зад няма до като не се изпълни целта и България ако трябва ще се запали.Номер 6 сега ако ако има такова нещо аз съм пръв,мен нищо не ме задържа.Не е важно къде живеем а как.
7.
Мдаа
13.01.2019 20:46:23
0
10
Само да споделя,в Кауфланд има много хубава майонеза-"Провансалска"-масленост 67%-200гр.,цената е 0,95 лв.,произведена в Украйна от фирма "Жирновъ".Страхотна е на вкус и качество за тази цена. Кмете?!вземи се обади на Боко да говори с Порошенко да направят някоя фабрика в Бургазъ за майонеза ПОНЕ,че народа се чуди къде да бачка.Не мислете само за гъзовете си че може да Ви е за последно.Поне да направите един хаир на тоя измъчен народ,кво само лъжете хората.Айде,със здраве народе.
6.
Дo N 4
13.01.2019 20:29:32
1
5
Нищо ви няма, щом само пишем и се оплакваме тука. Който е недоволен от статуквото той е на площада да протестира, а страхливците само драскат тука !!!
5.
Маняка
13.01.2019 20:14:37
1
2
Ами ние сме маняци !
Ко на интерсува ?!
Леф да пада !
4.
ДОБАВЕТЕ КОМЕНТАР
13.01.2019 20:11:46
3
6
Българи спите ли харесва ли ви да ви мачкат,защото днес поробителите не са турци,те са още по-лоши това са Българите вашите работодатели,който са ви хванали за гърлото и ви чанчат по всякакъв възможен начин режат ви от заплатата глоби и незнам си какво а ние работим там от няма и къде,защото гледаме семейство жена деца,раят на богатия се ражда от ада на бедния,колкото повече крадът от вас толкова им е по-хубаво. Това като цяло описва положението в страната ни,събудете се братя българи ние не сме овце а знатен народ,КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СПИМ НОЖА ВЛИЗА НА ПО-ДЪЛБОКО.
3.
Burgazliq
13.01.2019 19:54:46
1
5
A sestrata na Toshko Manqka zashto taka nqmalo danni , zashtoto i tq ne znae kakvo pravi tam
2.
... ко значение ?!
13.01.2019 19:23:13
2
10
Всите - до един са за бесене !
Дали е говорил или - не , Нищо не е постигнал за Народа !
По една торба пари взимат , а Народу - полза - Нема !
Само на мохабед да сме !
Кат в кръчмата !
1.
Тонката
13.01.2019 19:16:50
2
4
Ивелина е номер 1 , тя ме назначи за директор на РИОСВ,-да не съм чула лоша дума за нея!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори