×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скотски условия: Дъщеря държи майка си под ключ, храна – веднъж


12 Януари 2019, Събота, 13:10 ч.
Автор: Флагман.бг

85-годишната жена е изведена премръзнала, в болница е

Възрастна жена от село Росно, община Златарица, е била принудена от близките си да живее в скотски условия. Стояла е под ключ, хранена е един път на ден само с вода и хляб, докато близките ѝ са се разпореждали с нейната пенсия. С намесата на полицията жената беше изведена от дома си. С измръзвания на пръстите на двата крака пострадалата беше настанена за лечение в Хирургичното отделение на Великотърновската болница.

85-годишната Марийка Станчева е един от многото случаи на възрастни хора, подложени на тормоз от децата си. За случая властите в Общинския център в Златарица и в село Росно научават в края на годината, когато дъщерята насилник починала и трябвало да бъде издаден смъртният акт. Тогава кметът на Златарица Пенчо Чанев разпоредил на кметския наместник в Росно Пенка Конакчиева да отиде до къщата:

"Аз трябва да отида да видя в какво състояние е бабата. Но понеже в тяхната къща не се влиза свободно, бабата под ключ – и помолих за съдействие. Изпрати ми полицаите, отидохме заедно. Потресена съм от гледката, която видях – бабата права до масата, яде филия хляб и пие вода от кофичка от мляко. Измръзнала, студено, печка незапалена. 11 часа тя не беше още закусвала. Самата тя ми казва, че ѝ дават храна един път на ден, а бабата започна да ми се моли да я вземем и да ѝ намерим дом. Не иска да стои повече там. Голям тормоз е имала. Дъщеря ѝ я била".

В случая над възрастната жена е издевателствала дъщеря ѝ. Принудила я да продаде всичките си имоти – жилище в Пловдив и земеделските земи, прибрала я в къщата в златаршкото село Росно, заключила я, взела ѝ личната карта и дебитната, по която е превеждана пенсията. Марийка Станчева била принудена да живее в нечовешки условия с дъщеря си и внука.

Марийка Станчева била изведена с полиция от дома на роднините си и настанена в Старческия дом в Златарица. През деня се нахранила, а през цялата нощ плакала.

Никой в село Росно не подал сигнал какво се случва зад стените на къщата, защото никой не бил допускан от стопанката на дома да влиза, казва кметският наместник.

Внукът, 34-годишният Иван Атанасов, е единственият роднина на тормозената жена, предава БНР. Той е неспособен да се грижи за нея, коментира кметицата Пенка Конакчиева:

"Криминално проявен. Не може да полага грижи. Той е безработен. Никога не се е задържал на едно и също място на работа и преценихме, че той не може повече да се грижи, защото тя не заслужава такова отношение. В никакъв случай тя не може да остане там".

Вчера по обед през Спешна помощ Марийка Станчева беше приета за лечение във Втора хирургия в Областната болница "Д-р Стефан Черкезов" във Велико Търново. Със сигурност жената е била боса в студа няколко дни, коментира лекуващият лекар д-р Иван Толеков:

"Измръзване първа, втора степен. Няма да се наложи ампутация на пръсти. Продължително лечение в хирургия, докато се стабилизира състоянието ѝ".

За случая на тормозената възрастна жена бяха сигнализирани социалните служби, които започнаха проверки. Експресно беше издадена нова лична карта на жената. Мечтата на Марийка Станчева за старчески дом е трудно осъществима, защото места няма. Старческият дом в Златарица е пълен.

След намесата на кмета Пенчо Чанев и разпореждане от Агенцията за социално подпомагане в София веднага беше издадена заповед за приоритетно настаняване на възрастната жена след приключване на болничното ѝ лечение.

Марийка Станчева се явява обаче надлимитна, което означава, че държавата няма да даде пари на Старческия дом в Златарица за нейната издръжка. Самият дом се нуждае от ремонти и подкрепа и търси дарители.

85-годишната Марийка Станчева намери спасение, но тя е една от малкото щастливки и една от многото възрастни хора, подложени на тормоз от близките си.



В категории: Крими


0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори