×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спецакциите в Бургаска област през 2018 г.: Удар срещу наркобандите, ОПГ-тата и Митьо Очите


Спецакциите в Бургаска област през 2018 г.: Удар срещу наркобандите, ОПГ-тата и Митьо Очите
Очаква се до дни несебърският бос да бъде екстрадиран в България. Той е закопчан в хотел "Рамада" в Истанбул на 4-ти август, след като е обявен за общодържавно издирване
01 Януари 2019, Вторник, 23:06 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: архив Флагман

Вижте кои бяха по-мощните операции и какво се случи с арестуваните 


Бургаска област изпрати една от най-интензивните си години - от специализирани полицейски операции. Само за няколко месеца бяха разбити големи организирани престъпни групи, занимаващи се с наркоразпространение, кражби на коли, отвличания, рекети, печатница на фалшиви банкноти. Най-ударната операция обаче безспорно бе тази срещу несебърския бос Димитър Желязков - Митьо Очите.

Арестът на неуловимия автокрадец №1 Паяка

Една от най-успешните акции на ОДМВР-Бургас е тази срещу неуловимия автоджамбазин Радмил Георгиев, познат още като Радо Паяка или Шишарката. 38-годишният перничанин е арестуван заедно със съучастникът му Мирослав Златарев на 24 юли в момент на кражба на лъскава Мазда от Несебър.

Само във Флагман.бг! Топавтоджамбазинът Радо Паяка скрил устройствата за отваряне на лимузините в тайник в пожарогасител

Операцията е проведена от служители на Криминална полиция и СПС от ОД МВР-Бургас, които закопчаха двамата престъпници пред блок 33 в бургаския жк "Изгрев". И Паяка, и Мирослав Златарев са криминално проявени. Радмил е многократно осъждан за кражба на автомобили, действал е предимно в столицата. След излизането му от затвора решил да се прехвърли по Черноморието, но при първия му опит е заловен от бургаските ченгета.  Златарев е съден за източване на кредитни карти във Франция.

ГДБОП и ОДМВР-Бургас разбиха банда за палежи, рекет и наркотици по Южното Черноморие, соченият за тартор Митьо Очите изчезна зад граница

На 2-ри август, в разгара на сезона, Бургаска област осъмна под полицейска блокада. Основни пътни артерии бяха завардени, а причината се оказа мащабна акция на ГДБОП и ОДМВР-Бургас под наблюдението на Специализираната прокуратура срещу банда за палежи, рекет, нанасяне на телесни повреди и разпространение на наркотици.

Извънредно! ГДБОП арестува знакови фигури в Бургас, част от бандата на Митьо Очите

Униформени и Жандармерия завардиха от ранни зори основните артерии, водещи към магистрала „Тракия”, Созопол и Слънчев бряг. При показната операция бяха задържани над 19 човека, десетки адреси претърсени, като в някои от тях бяха открити пари и оръжия. Според държавното обвинение тартор на бандата е несебърския бос Димитър Желязков-Митьо Очите, който обаче успя да се измъкне, криейки се зад граница. Бандата е разследвана над 2 години, от началото на 2016 г., разкри тогава заместник главният прокурор Иван Гешев, според когото бандата е развивала мащабна престъпна дейност. Сред задържаните са много близките до Митьо Очите Йордан Въчев-Данчо Ларша и Радослав Николов-Рачо,  както и небезизвестните братя Пишиеви.

Само във Флагман.бг! Очите опитал да духне завинаги с най-малката си любовница. Започнаха обиски и претърсвания у шестимата, върнати в Бургас

Два дни по-късно, в нощта на 3-ти срещу 4-ти август, Митьо Очите е арестуван в хотелската си стая в Истанбул. С него в луксозния хотел "Рамада" на площад "Таксим". Митьо Очите продължава да е в турския арест. Документите му за екстрадиция са готови и се очаква на 4-и януари Желязков да бъде качен на самолет от Истанбул за София при крути мерки.

Масови арести след гангстерски бой в плажна дискотека в Бургас

В първите часове на 29 август масово меле в плажна дискотека в Бургас вдигна на крак полицаите от Пето РУ. Герой в гангстерския екшън се оказа осъденият за лидер на ОПГ за наркоразпространение от ММА бойци Георги Карчев-Карчо. На кадрите, които Флагман.бг разрпострани от кървавото меле, се виждаха ъндърграунд герои, които помитат всичко за секунди.

Брутално! Вижте кървавото меле в „Сакса”, Карчо и аверите му помитат за секунди друга компания (ВИДЕО)

ОДМВР-Бургас предприе масови арести и само за ден от ударната бригада бяха арестувани Карчо, Петър Ганев-Белото и Димитър Колев. След три месеца издирване бе закопчан и Петър Попчев, по прякор Попчето. Към този момент с постоянна мярка "задържане под стража" е единствено Попчето. Дотук равносметката на органите на реда по екшъна с четиримата побойници е следната: Карчо - под домашен арест. Петър Ганев-Белото бе пуснат на свобода в началото на ноември, но бе арестуван отново на 27 ноември заради участие в друго ОПГ - за разпространение на наркотици и вече е транспортиран в ареста на Спецпрокуратурата в София.

Само във Флагман.бг! Кои са Карчо и Попчето, издирвани след масовия бой в нощен клуб

Димитър Колев бе пуснат веднага под домашен арест след инцидента, защото имал малко дете за гледане и съдът уважи бащинството му. В ареста с мярка "задържане под стража" е единствено Петър Попчето.

Мащабна операция срещу нова наркобанда закова знаково име в бургаския ъндърграунд - Жоро Илиев

Ударните акции продължиха и през следващите месеци. На 4-и септември посред бял ден спецченгета окупираха подлеза на Бургаския свободен университет и изведоха няколко души с белезници. Показната операция се оказа, че е срещу нова наркобанда. Бяха задържани 12 души.

Само във Флагман.бг! Ето го Жоро Илиев, задържан при спецакция на ГДБОП срещу нова наркобанда (СНИМКИ)

Акцията бе в началото на миналата седмица. Обвинения са повдигнати обаче на четирима - Георги Илиев, Антон Динев, Йордан Стойков и Минчо Минчев. За ръководител на групата за разпространение на дрога е сочен 37-годишният Георги Илиев. Десет дни по-късно Специализираният съд освободи от ареста срещу парична гаранция от 3000 лв. Антон Динев. Жалбата на останалите не бе уважена.

Разбита печатница за фалшиви пари в хотел "Кантилена" в Слънчев бряг

На 22 октомври спеченгета с качулки атакуваха хотел "Кантинела" в Слънчев бряг, чийто собственик е Александър Крихтин. Мащабната операция се оказа за разбиване на печатница за фалшиви банкноти. Тя е най-голямата в последните 20-30 години. Намерени са в различна степен на довършеност над 11 млн. евро и над 1,8 млн. щатски долара“, заяви тогава на извънреден брифинг Иван Гешев, заместник главен прокурор. Задържани бяха четририма - Иван Тодоров, Петър Манев, Александър Крихтин и Димитър Ангелов.

Групата за фалшиви долари и евро от Слънчев бряг остава в ареста - кой е лидерът и какви са задачите на останалите (допълнена)

Ръководител се оказа 47-годишният Иван Тодоров, който преди 12 години бил осъден за същото престъпление. Групата била следена чрез трафични данни и по местоположение чрез клетките на мобилните оператори. Закопчана е в момент на сделка с агенти под прикритие. Въпреки че Специализираният наказателен съд остави четиримата в ареста, въззивната инстанция отмени мерките за неотклонение на двама от тях седмица по-късно - на 1-ви ноември на свобода бяха печатарят Димитър Ангелов и Петър Манев. Те са пуснати под парична гаранция от 5000 лева.

Наркооранжерия с рекордно количество марихуана открита в Поморие

В края на октомври полицаи от РУ-Поморие и криминалисти от ОДМВР-Бургас разбиха наркооранжерия, в която е открито и конфискувано рекордно количство марихуана. Става въпрос за 190 саксии с готови за бране растения. Задържан 44-годишният помориец Мирослав Анастасов, работещ като охрана в Слънчев бряг.

Директорът на ОД на МВР-Бургас разкри подробности за мащабната акция в Поморие. Да очакваме ли още арести?

С изключително професионална работа полицаите успяват да стигнат до наркопроизводителя, който по никакъв начин не подсказвал, че е собственик на оранжерия, нямал нямал дори една криминална регистрация. Наркоплантацията е била изключително модерна, помещенията били оборудвани с изолационна система, топлинно излъчващи лампи, капково напояване, звукоизолация и климатици. Тогава директорът на ОДМВР-Бургас ст. комисар Калоян Калоянов категорично заяви, че полицията работи и  ще продължава да работи по разкриване на наркоразпространителите в Бургаска област.

Мощна акция на ОДМВР-Бургас, спецченгета нахлуха във фен-клуб на "Левски", арестуваха 12 бургазлии

На 27 ноември Бургас отново осъмна под полицейска блокада. Униформени ченгета нахлуха в няколко адреса и задържаха 12 души. Мощната операция започна в 07:00 ч. с претърсването на жилището и ареста на знаковата фигура в бургаския ъндърграунд Тодор Атанасов - Томито Черния и на синовете му Томи и Илия, а след това продължи във фен-клуба на ФК "Левски" на ул."Хаджи Димитър" 3. Осем от закопчаните - бяха с повдигнати обвинения още на следващия ден от Спецпрокуратурата за разпространяване на марихуана.

Първо във Флагман.бг! Снимки от ареста на култовия гангстер Томи Черния (СНИМКИ)

Официално! МВР-Бургас са арестували 12 бургазлии при днешната спецакция срещу наркоразпространението (ОБНОВЕНА)

Обвиняеми за участие в организирана престъпна група са - Слави Желязков като лидер на бандата, както и Румен Темелков, Томи Атанасов, Христо Янев, Петър Ганев, Данчо Данев, Димитър Дойчинов и Жеко Иванов. Последният бе пуснат от прокуратурата с мярка „Парична гаранция”, а останалите са зад решетките. Специализираният наказателен съд им определи мярка за неотклонение "задържане под стража", а дни по-късно Апелативният специализиран наказателен съд потвърди определението на долната инстанция.


В категории: Крими


8
Коментара по темата
8.
palqka
03.01.2019 08:56:12
0
0
Mimito se zavra6ta ..trqbva da go posre6tnem s prazni4no 6ou pred Burgaskiq ..
7.
До 6
02.01.2019 21:07:47
1
5
Съгласен съм с теб. Само бих добавил, че дори и да "му е минало времето" лице в лице никой не би му казал това, което пишат тук под анонимни имена. Щастлива нова 2019 на всички. Желая ви да гледате повече във вашите си панички и да не злобеете толкова мнпго, колкото през 2018 година.
6.
Защо на времето
02.01.2019 18:09:54
2
7
Толупи,Мечки, Кюфтета и техните измекярчета не плюеха бат Митко а? Сега като му мина времето е много лесно.
5.
*********
02.01.2019 08:38:40
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
4.
Митко жената се плющи
01.01.2019 23:45:12
1
8
Митко обожава рязаният бахур и го лапа страстно. Митко е жалбоподател и гей. Хахаа на Митко жена му Анита се ръга от сърце и душа. Тя се изплющя с поморийски мангал.
3.
Несрин Узун от ДПС
01.01.2019 23:33:49
2
5
Ех как ни закопчаха в турция.Ние от ДПС не сме ятаци на мафията.в турция може да сме престъпници но тука в България сме герои.
2.
Пера
01.01.2019 23:24:33
1
6
На ушите в ушите
1.
пешев
01.01.2019 23:06:31
2
0
http://dnesplus.bg/News.aspx?n=866643
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори