×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

МВР разясни най-актуалната схема за „ало“ измами


01 Януари 2019, Вторник, 19:27 ч.
Източник: Вестник Ретро

Около празниците МВР отправи апел към хората да бъдат внимателни и да не дават пари и ценности на лица, представящи се за служители на различни институции.

От ведомството допълват, че най-често използваната схема за телефонни измами е съдействие на полицията.

Именно по този начин преди месеци в София жена даде половин милион лева. Какво още съветва МВР, за да избегнем този вид престъпления, обясни пред БНР Ивайло Величков от Столичната полиция.

“Най-общо казано, основният момент в схемата на една телефонна измама е, когато по телефона се търсят някакви финансови средства за подпомагане на полицейски органи или други, които извършват разследване спрямо телефонни измамници“ каза Величков.
“В този смисъл апелът е под каквато и да е форма, когато има искане по телефона за предоставяне на парични средства, гражданите да не се доверяват и да не са “връзват“, грубо казано, на схемите на телефонните измамници“, посъветва той.

Величков разясни и актуалната към момента схема, която се прилага: “Убеждават жертвите си, че съдействат на полицията за залавянето на телефонни измамници, като разиграват многоходова схема. Когато първоначално на телефона се получи позвъняване, обикновено се информира жертвата, че е набелязана в определен списък, че е потенциална жертва. Човекът, който се обажда, се представя за полицай, предупреждава жертвата, че може да получи телефонно обаждане, след което се приключва разговорът.

Веднага след това следва повторно обаждане, при което вече се искат пари под една или друга форма – дали ще бъде за произшествие, дали ще бъде за лечение, дали ще бъде за някаква друга схема. Жертвата, естествено, преди това е била инструктирана от мнимия полицай да направи обратна връзка с него. Приключва разговорът, свързва се отново с мнимия полицай и вече той я убеждава да съдейства за залавянето на измамници”.
“Гражданите не трябва да са доверчиви. Напротив, те трябва да са внимателни. И още веднъж повтарям, да бъдат особено предпазливи, когато по телефона им се искат пари“, добави Величков.

В категории: Животът


1
Коментара
1
Коментара по темата
1.
taka taka
01.01.2019 16:40:32
0
4
Значи МВР покровителства търговията с дрога, търговията на оръжие, краденето на мпс, проституията, джебджийството и още куп други престъпления. Под покровителства разбирай - бездействие на МВР срещу отчетена сума пари. Дефакто както ви се обяснява от повече от 10 години йерархията в организираната престъпност в нг е както следва 1. Премиера боко от сик, 2 Доверени придворни шутове от герб приближени до 1., 3. МВР институция инструмент за репресии върху хората от страна на управляващата мафия гроб. 4. Всички останали престъпници (изпълнители) 5. всичко това се узаконява чрез “независимата” съдебна система. Под независима разбирай че нищо не зависи от нея. Гроб - банда хулигани разграбващи бг като за последно. Като за последно да се краде е характерно за прости и безочливо нагли хора. Тенденция при тях е да се правят на умници но няма покритие и един нормален човек с Ай Кю над 50 му става ясно какви тъпани са. Педерастията превзема и тях. В парламента има хомосексуална група която лобира за педерастията. Истанбулска конвенция и билборди с педерасти по три метра. Едно много много болно общество би допуснало простотията и педерастията да му определят стандарта и начина на живот. Ай дерзайте
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ясни са окончателните резултати за Бургас, вижте прогнозното разпределение на 14-те мандата във Втори МИР Ясни са окончателните резултати за Бургас, вижте прогнозното разпределение на 14-те мандата във Втори МИР За края на учебната година: Родители се рекетират за подарък на класната За края на учебната година: Родители се рекетират за подарък на класната Събират от 30 лв. до 100 лв. от дете да изненадат госпожите Седмицата започва с жега, термометърът удря 40 градуса Седмицата започва с жега, термометърът удря 40 градуса Температурата на морската вода е 24° Моторист без книжка блъсна 6-годишно дете Моторист без книжка блъсна 6-годишно дете Той също е пострадал При 88 % в Бургас: ГЕРБ води, ДПС – втори, трети „Възраждане“ При 88 % в Бургас: ГЕРБ води, ДПС – втори, трети „Възраждане“ ПП-ДБ остават четвърта политическа сила, а пета са ИТН Има ли частна армия „Величие“? Николай Марков заговори за грабежа в болниците Има ли частна армия „Величие“? Николай Марков заговори за грабежа в болниците България е фалирала отдавна, защото няма основната функция да си изпълнява като държава, каза пък Ивелин Михайлов ДПС започна да вдига резултата при 80 % от обработените протоколи ДПС започна да вдига резултата при 80 % от обработените протоколи Движението е на второ място с 14,17 %, но тепърва ще расте в следващите часове Българите вдигнали червен картон на политическия елит, социолог заговори за роене на ГЕРБ и ПП-ДБ Българите вдигнали червен картон на политическия елит, социолог заговори за роене на ГЕРБ и ПП-ДБ Това е наказание за неуспешната ротация, коментира Добромир Живков Ще има ли правителство след вота? Малките партии в парламента улесняват Бойко Борисов Ще има ли правителство след вота? Малките партии в парламента улесняват Бойко Борисов Колкото повече са политическите формации в Народното събрание, толкова по-вероятно е да подкрепят кабинета, каза доц. Стойчо Стойчев При 70 % обработени протоколи в Бургас: Кои са шампионите по преференции При 70 % обработени протоколи в Бургас: Кои са шампионите по преференции Димитър Найденов до този момент е 1413 гласа, Любен Дилов – 1260, Галя Василева – 758, Тодор Байчев – 673, Борис Аладжов – 962
Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Възход за крайнодесните в Европа, но ЕНП увеличава мнозинството си Най-голямо сътресение предизвикват изборните резултати във Франция Лидерите на сензацията на вота проговориха Лидерите на сензацията на вота проговориха Ще осветим процеса, по който се правят законите и как се изпълняват, каза полк. Марков Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) Става мазало: 24-годишен инфлуенсър от Кипър влиза в Европейския парламент (ВИДЕО) В първата си реч след обявяването на данните той заяви, че е било постигнато "чудо" не само в Кипър, но вероятно и в света ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция ТикТок политикът: Кой е Жордан Бардела - 28-годишният лидер на крайно десните във Франция Той има 1,2 млн. последователи в ТикТок След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори След съкрушителното поражение: Макрон разпуска парламента на Франция, обяви предсрочни избори Решението го е взел след резултатите от евровота ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба ЕНП с най-много депутати в ЕП, "Зелените" отбелязаха огромна загуба Губят цели 24 места Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Шенген се отдалечава - крайнодесните печелят евровота в Австрия Това са първите европейски избори след излизането на Великобритания от ЕС Удар за Олаф Шолц: Десницата печели евровота и в Германия Удар за Олаф Шолц: Десницата печели евровота и в Германия Крайнодясната Алтернатива за Германия (AfD) e втора политическа сила Колосална победа на евровота за крайнодясната партия "Национално обединение" във Франция Колосална победа на евровота за крайнодясната партия "Национално обединение" във Франция Резултатът е двойно по-голям от броя на гласовете, спечелени от центристката партия Renew на президента Еманюел Макрон (15,2%) Ето как броят бюлетините на живо Ето как броят бюлетините на живо През специална платформа всеки може да проследи процеса в секционните избирателни комисии
Николай СЛАТИНСКИ Николай СЛАТИНСКИ Ако Европа не направи така, че Русия да загуби войната, Голямата европейска война няма да ни се размине Виц на деня Виц на деня Пиян мъж се доближава до полицай.
- Господин полицай, колко цицини имам на главата?
- Три.
- Значи още три стълба и съм вкъщи.
Виц на деня Виц на деня На младини - правиш с*кс - появяват се деца.
В зряла възраст - тъкмо се наканиш да правиш с*кс и се появяват децата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук В семейството трябва да има баланс и хармония. Тя истеричка, той непукист!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори