×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как тактиката на Иванчева за прекалена публичност се обръща срещу нея


Как тактиката на Иванчева за прекалена публичност се обръща срещу нея
Десислава Иванчева с колие от серията "Черен лебед" на "Сваровски" по време на интервюто си пред национална телевизия
30 Декември 2018, Неделя, 17:15 ч.
Източник: Правен свят

Подкрепата към кметицата започва да се топи щом заговори и "блесне" с интелекта си


Трябва напълно да сте се изолирал от заобикалящия ви свят. Да нямате телевизор, да не ползвате интернет - нито вкъщи, нито в работата, нито през телефон. Да не четете вестници, да не слушате радио. Само тогава имате минималния шанс да не сте чул за легендарната кметица на втората по големина софийска спалня "Младост" и нейния малшанс, че вместо да се бори с мафията, тъкмо бе тръгнала да усвоява схемите й, но взе, че попадна в капана на антикорупционните агенти (чието функциониране е същинско чудо, ако съдим как в изминалите 29 години вечно са подложени на атаки).

Трябва да сте възможно най-асоциалният тип, за да не знаете за драмите на Десислава Иванчева и Биляна Петрова. За техните болежки, за това какви са условията в тяхната килия (каквито са за всички останали арестанти), за драмите на купищата им адвокати. Как иначе ще си обясним, че през целия декември почти през ден, а понякога и в един и същи ден, по едно и също време, по две конкуриращи се телевизии, адвокатите на Иванчева и Петрова държаха да запознаят зрителите със своята пледоария, което само по себе си е напълно безсмислено.

Има ли наистина човек, който да не е гледал поне едно от интервютата...от, в, пред, зад...съдебната зала на "двете момичета" (както един от защитниците нарича Иванчева и Павлова, цинично опитвайки се да постигне аналогия с българските медицински сестри в Либия, към които по този начин се обръщаха д-р Здравко Георгиев и адвокат Хари Харалампиев).

Можеше и да не разберете, че Коледа е дошла, ако отминалият уикенд, а най-вече в последните часове преди Бъдни вечер, не бяхте проследили "уникалното" интервю по бТВ с г-жа "3 x 75…", известна още като Десислава Иванчева. Ще прощава г-жа Петрова, но нейните две интервюта, отново за бТВ и за една кабелна телевизия, дадени в неделя и понеделник, бяха засенчени от изявата на отстранената й началничка и съучастничка.

Този акцент върху медийното преекспониране на защитната гледна точка на двете подсъдими за получаването на подкуп се налага, тъй като може би за първи път съдебната власт, а и цялото общество, са подложени на мащабна пропаганда, която очевидно има много по-дълбоки цели, отколкото прибирането на Иванчева и Петрова вкъщи за Рождество Христово. 

Целта им – настройване на общественото мнение в полза на "двете момичета" и превръщането им в "знаме" на пропагандата срещу Специализираната прокуратура, оттам и срещу цялото държавно обвинение, а и срещу функциониращата по-малко от година КПКОНПИ.

Понеже Иванчева и Петрова не го знаят или поне дават вид на такива, трябва да са наясно, че в момента, в който се окаже, че пропагандата в тяхната полза вече е неефективна или започне да има обратен ефект, ще бъдат забравени по същия начин, по който през изминалите 3-4 години употребени бяха "гнилата ябълка" Ченалова, развежданата като карпатска мечка из София бивша шефка на румънската антикорупционна прокуратура Лаура Кьовеши и прочие маршируващи марионетки, включително и един, получил дипломата си по право от Монтанския ПУЦ.

Адвокатите на "двете момичета" нямаше да обикалят телевизионните студиа като политици в предизборна кампания, ако бяха убедени в невинността на подсъдимите. Защото по-добре от всички знаят, че това какво говорят из медиите, няма абсолютно никакво значение за онова, което е в кориците на делото.

Нека не забравяме, че дузина съдии – от Специализирания наказателен съд и от Апелативния специализирания наказателен съд, вече са заключили, че има обосновано предположение, че двете са извършители на престъплението, за което бяха обвиняеми, а вече четири месеца са и подсъдими. А това, че съдия Иво Хинов не го прави, далеч не е повод да се приема, че крайното решение по делото ще е така радостно прието от Иванчева и Петрова, както упоритото и последователно желание на магистрата по делото да измени мерките за неотклонение на подсъдимите от "задържане под стража" в "домашен арест".

Публикуваните разсекретените разговори по аферата с подкупа, записани с разрешени от съдия специални разузнавателни средства (СРС), показват само незначителна частица от плетеницата, сътворена от "двете момичета" и посредника в корупционната схема – Петко Дюлгеров, също бивш кмет на "Младост", която тепърва е трябвало да дава своите престъпни резултати, а именно нерегламентирано плащане за всичко, което е от правомощията на местната администрация и лично на кмета.

Управлението на Иванчева и Петрова е било всичко друго, но не и в полза на гражданите, дори и на тези, които сега наивно стават жертва на масираната пропаганда, досущ като самотни пенсионери, хвърлящи от балкона спестяваните цял живот пари на ловки телефонни измамници.

И докато благодарят на съдия Хинов, че ги е пуснал по домовете им, Иванчева и Петрова трябваше да не бързат да правят коледния подарък на прокуратурата. Защото точно това направи бившата кметица с интервюто си по бТВ. Освен, че стана поредния замесен, който потвърди автентичността на публикуваните стенограми, макар и с предварително написаните реплики, Иванчева не успя да убеди и най-близките си в своята невинност, а по-скоро даде улесняващи насоки на обвинителната теза.

"Тактиката, която са възприели екипът на Иванчева и самата тя, с кученца или без, на прекалена публичност, ще се обърне срещу самите тях, след като хората разберат интелектуалното състояние на подсъдимата. И какви са тези принудителни "дарения", изисквани от фирми инвеститори, които преди това са заплатили сума ти такси и разрешения в самото кметство, че трябва и "дарения" да правят?! Че и по €20/м2, или по €20 000/декар?! ", пише потребител hamiltonf в коментар под статията в сайта "Дневник", отразяваща предколедното интервю на Иванчева за бТВ.

"Не знам нито какво е свършила прокуратурата, нито какво е свършил съдът. Но само като слушам Иванчева разбирам, че работата на един кмет е да иска "дарения" от всеки, който има работа с районната кметица. Отварям закона за местното самоуправление и местната администрация и вътре не пише, че работата на кметовете е да изнудват гражданите и фирмите за дарения. Останалото е ясно...", пише и друг потребител с никнейм deputat 241. И двамата коментирали имат регистрации в сайта, съответно от 2012 и 2014 година.

Разбира се, има и такива, които са готови да повярват, че парите - 54 000 евро, са подхвърлени в колата "на момичетата", нищо, че само ден преди това същите две дами по доста красноречив начин са показали на посредника, че очакват финализирането на плащането. 

Може пък Панов да е бил сред зрителите, останали впечатлени от думите и от вкуса на Десислава Иванчева. Все пак за телевизионната си изява тя бе избрала да е с бижута от известната марка за кристали "Сваровски", при това от серията "Черен лебед". Пръстенът на подсъдимата е с цена 99$, а колието й 119$, показва справка в сайта на бижутерската марка. Това за сиромахомилството, с което бившата кметица се опита да "спечели" зрителите на бТВ в началото на разговора, когато въпросите към нея сякаш бяха от ученически лексикон от четвърти клас.

Много важното и полезно интервю все пак показа и как точно се правят "разследванията" на въпросната телевизия. Поне да не ги беше издала така Иванчева, която се държеше толкова собственически с екипа, че накрая, когато вече мислеше, че е извън ефир, не скри недоволството си от "само" 25-те минути, които е получила.

Несъмнено разследващите допуснаха известни, макар и несъществени грешки, които допринесоха за обрисуването на Иванчева и Петрова в съвременни "мъченици" и жертви на несъществуващ репресивен апарат. Но трябва да се подчертае още отсега, че тогава, когато това дело приключи, при това с ефективни осъдителни присъди, работата на агентите, следователите и прокурорите по него трябва да бъде не просто отличена, а и представяна пред студентите, обучаващи се и интересуващи се от наказателно правораздаване. Защото Иванчева и Петрова, както и Дюлгеров, са всичко друго, но не и "жертви". "Жертвите" са други – пряко изнудваният Александър Ваклин и всеки измамен да подкрепи "на сляпо" гражданския кандидат за кмет на "Младост".

Но за да стане напълно ясно това, работата на същите тези правоохранителни органи е да направят същите разработки и спрямо много други самозабравили се кметове или по-точно казано - местни феодали. Без значение от партийната им принадлежност. Обвинителите много добре знаят, че установяването на корупционния механизъм в местната власт е трудно начинание, не защото го няма, а защото за разлика от Иванчева, Петрова и Дюлгеров, другите местни велможи отдавна са се подсигурили с подставени лица и (почти) никога не биха позволили да попаднат в капана и "да светнат като коледни елхи".

Въпреки това обект на разследване трябва да бъдат основно кметове от управляващата партия, първо защото са най-много и второ, защото най-голямата, а очевидно преследваща предизборни цели лъжа е тази, че Иванчева е хваната с подкупа, защото "била срещу ГЕРБ". "Зелената" кметица на "Младост" е била срещу управляващите само до момента, в който е успяла да се добере до поста - нещо, за което нито е била готова, нито има нужните познания и качества.

Оттам насетне е започнала да възпроизвежда порочния модел на корупционно управление, настанил се трайно у нас от поне две десетилетия. И точно заради това е намерила общ език с бившия кмет на ГЕРБ в "Младост", в лицето на Петко Дюлгеров, който след като е изгонен от партията заради съмнения в нерегламентирани практики, намира тих пристан в партийната кабелна телевизия на ВМРО.

Що се отнася до това защо Десислава Иванчева ще бъде осъдена. В крайна сметка, нито "двете момичета", нито посредникът са най-корумпираните у нас. Просто са надценили собствените си възможности. Заради това в "уникалното" интервю на бТВ дамата със "Сваровски" приличаше повече на хваната в трамвая невръстна джебчийка, отколкото на ловък измамник. Но в живота е така, не от всяко пате става лебед, при това "Черен лебед".

В категории: Политика


28
Коментара
Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
28
Коментара по темата
28.
1
31.12.2018 22:44:53
1
3
Абе вие нормални ли сте 119 $ ???? Всеки средностатистически българин може да си го позволи, нали го купувате веднъж. Смешни сте...
27.
Иван
31.12.2018 16:04:43
4
6
Изроди.....оставете жената на мира....празници са все пак
26.
123
31.12.2018 13:48:36
1
3
Всичко ни е наред,че да мислим за Иванчева.Да се спасяват.
25.
дядо
31.12.2018 12:36:59
5
9
Колко трябва да си долен и гнусен,за да публикуваш тази мозъчна дрисня?!
24.
koko
31.12.2018 12:33:19
2
6
статията показва че има нужди от жълти жилетки на жълтите павета през новата година
23.
kzkfzkgzkgzlgzlgzkgzkgzkg
31.12.2018 11:35:00
2
5
МОЛЯ КАЖЕТЕ КОИ 4 БАНКИ СА ПОД НАДЗОР ЧЕ. ....ТИКВАТА ....ИМА ....ЗОР. ...
22.
Наивници
31.12.2018 11:04:26
5
7
Иванчева разби схемата за пълна монополизация на власта на ГРОБ в София. Тя беше едно от лицата на протестите срещу поголовното застрояване. Бръкна на много крупни предприемачи, нали се сещате къде? Е, милиционерско СИКаджийската мафия отговори по единствения начин който владее, с компромати. ВИСаджиите нямаше да си цапат ръцете с такива мръсни и долни методи. Те просто щяха да я разстрелят. Флегман, що не се концентрирате и поразнищите Ваклин и компания? Ааа, не смеете.
21.
nedevbs
31.12.2018 10:49:03
5
8
Автора на тази статия, явно е имал нужда от парички за НГ и си ги е осигурил и по всяка вероятност получил.Препоръчвам му повече да не пише на правна тематика, много е слаб.
20.
gradski
31.12.2018 10:44:37
8
6
Че тази Иванчева е боклук е очевидно ама с такива статии писани под диктовка на милиционер нямам думи.
19.
до деса еврото
31.12.2018 10:21:05
1
6
В белите държави не се говори за невиновността като за истерия, а като за презумпция. Е някои като Гестапо и ЩАЗИ не са били съгласни но се предполагаше, че тези времена са отминали
18.
Gabiman
31.12.2018 09:44:00
11
15
Иванчева се сготви сама, никой не я натискал да става кмет хи хи, дай му на простия власт и му гледай сеира, много куха и елементарна лейка и никой не и е виновен
17.
Bingo
31.12.2018 09:08:51
5
15
Че статията е поръчкова е напълно ясно, че определено в СРС-тата има данни за активно мероприятие от страна на прокуратурата срещу нея е ясно, че Държавата ни ще бъде осъдена за действията на същата тази прокуратура е ясно, че откакто е в ареста строителството в Младост върви с пълни обороти е ясно. Случая е ясен Ваклин е търсил начин да даде подкуп за да му мине преписката което е наказуемо по закон сдружил се е с прокуратурата за да реши въпроса кардинално и за другите си обекти. Процесът е силно компрометиран и изхода е неясен за сега. Но ще покаже на останалите кандидати за кметски места, които не работят по схемата на ГЕРБ, че за тях не е здравословно да се намесват в добре смазаната корупционна машина.
16.
Петър
31.12.2018 07:10:08
3
18
Че, интелекта, доколкото го има в кратуната от Банкя, за него тъй ли ще пишете сега, или после?
За интелекта, на Кметицата, защо не писахте по време на изборите, или когато бяха зад решетките за нищо? Ами сега, когато са на свобода .. за малко .. та, тактиката ви да съвпадне с тази на специализираната прокуратура? Изроди сте, и ще съжалявате за всички ваши действия!
15.
висок
31.12.2018 04:41:54
21
18
Флегмани, много ниско падате! Истината е, че Иванчева я "сготвиха".... а вас ви "къпят"!
14.
*********
31.12.2018 01:51:00
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
13.
Деса Еврото
30.12.2018 23:31:05
7
15
Симптоматично име, много Десита, колкото по-грозни, толкова по-лакоми! ПрокопиеФ и компания също финансират медийната мъгла и истерията, че са невиновни! Много ги боли, че трябва да доказват произхода на богатството си и така се заобикаля амнистията по давност!
12.
оффф...
30.12.2018 23:12:15
6
21
Тази статия звучи все едно е писана от Албена Вулева за Сигнално Жълто...
11.
Дърво
30.12.2018 23:09:15
5
13
Само глуподти пишете. Та толсова ли няма да има пари за някаква си стъклария? Страх братчеииеи! Страх!
10.
66
30.12.2018 22:42:57
15
8
Тази е чухме колко е интелигентна и умна, коментарите са излишни.
9.
Флагман!!!!
30.12.2018 22:37:46
3
19
Големи боклуци сте
8.
Иванчева
30.12.2018 22:34:25
7
18
Е човек достоен за уважение а вие от флагман сте подметки
7.
*********
30.12.2018 22:20:58
0
4
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
6.
грух-грух
30.12.2018 22:06:31
6
18
поръчкова свинщина. страх от публичността защото чрез нея стана ясно че уж светналите като коледни елхи не са пипали парите, а в плетеницата от СРСта въобще не става въпрос за подкуп.
5.
Така така
30.12.2018 21:47:45
9
17
Как тактиката на прасешките медии се обърна срещу поръчковата журналистика и купените пишман журналисти...
Иванчева ПРЕЗИДЕНТ!
Дребничката и слаба жена, политически затворник, която смъртно уплаши мафията!
Мафията на ПАртията - герб,дпс-бсп, клонинги на комунистическите предатели!
4.
Медицина мафия
30.12.2018 21:43:06
4
18
Никой не закача флагман за рекламните публикации и куп други нередности в замяна на публикуване на пропаганда като тази
3.
555
30.12.2018 21:39:53
10
19
За един приятел питам.Този,които написа това,бавноразвиващ ли е?
2.
6+
30.12.2018 21:37:37
7
22
Поръчкова статия... copy-paste
1.
Стъкларят
30.12.2018 21:27:42
6
20
И какво трябва да ни подскаже това:
"Десислава Иванчева с колие от серията "Черен лебед" на "Сваровски"?

Не са диаманти, а евтини стъкълца
Флагман обаче са впечатлени :-)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода, но СРС ги заковават Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори