×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сънува ли просо кокошката от Дръндар


Сънува ли просо кокошката от Дръндар
Теменужка Петкова не се чувства комфортно, когато я питат за студения резерв на ТЕЦ "Варна", която вече е собственост на Доган
21 Декември 2018, Събота, 01:10 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Ахмед Доган има защо да е доволен от сегашното управление - тезата му за програмно правителство е нереалистична и всъщност казва, че предсрочни избори не са му угодни


„Дръндарска кокошка – просо сънува”. Това каза депутатът от „Обединени патриоти” и лидер на НФСБ Валери Симеонов по повод идеята на Ахмед Доган за съставяне на програмно правителство.
Това е перифраза на известната българска поговорка „Гладна кокошка – просо сънува”.

Въпросът е дали стратегът на ДПС от Дръндар е гладна кокошка? И дали тази "кокошка" се надява на "просо" от ново, програмно правителство?

Публична тайна е, че Ахмед Доган от години живее и си почива добре обгрижван и в охолство в митични сараи на няколко места в страната. Кой плаща за удоволствието, е тема, свързана с обръчите от фирми, за които той проговори преди години.

Добре е обаче да се припомни, че преди няколко месеца съвсем официално Доган стана собственик на ТЕЦ „Варна”.
Централата до миналата година бе собственост на ЧЕЗ и бе изпаднала в незавидно състояние. През 2017 г. по време на кабинета „Борисов 3”, в който вицепремиер доскоро бе Валери Симеонов, ТЕЦ-ът обаче бе закупен изненадващо от Данаил Папазов – министър на транспорта в правителството на Орешарски. Това стана с помощта на многомилионен заем от Първа инвестиционна банка. Купувачи освен Папазов бяха и децата му.

Впоследствие пак изненадващо държавната ТЕЦ „Марица-изток” 2 се отказа от своите мощности студен резерв. Нищо че компанията е в тежко финансово състояние.

Горе-долу по същото време държавният Електроенергиен системен оператор пък иска увеличение на студения резерв, а енергийният министър Теменужка Петкова одобрява това без ясна аргументация.
Така за държавата изведнъж се отваря една нужда от нов студен резерв. А ТЕЦ „Варна” печели обявения конкурс и получава над 27 млн. лв.
Студеният резерв на практика представляват мощности, стоящи в готовност за производство на ток.
Малко след това Ахмед Доган купува дела на Данаил Папазов в ТЕЦ-а за… 3500 лв. Така Папазов  се оказва подставено лице на Доган.

Дали Ахмед Доган е гладна кокошка?
Да не забравяме и за милионния хонорар в евро, който той получи като… хидролог по проекти.

Ахмед Доган едва ли е сериозен, когато лансира идеята за програмно правителство в това Народно събрание.
На него нов кабинет не му е нужен, за да бъде финансиран от държавата пребогато
, както стана ясно около случая с ТЕЦ „Варна”.
Енергийният министър Теменужка Петкова, впрочем, упорито бяга, ако случайно журналист й зададе въпрос по темата.

Иначе тезата на Доган за обединение на системните политически сили около програмен кабинет в този парламент е екзотична и нереална. На него му е лесно да я лансира – тя просто звучи популистки добре и нищо повече.
По-важно обаче е другото, което казва човекът от Дръндар с нея – че предсрочни избори не трябва да има.
Да, избори не трябва да има, защото при това управление Доган гладен няма да остане.

В категории: Политика


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
17
Коментара по темата
17.
RazBoiko
29.12.2018 22:01:03
0
1
Izgorya mi 1 bushon v kraya na 2018 , no takuv e jivota ! Molete se da se opravya , shtoto bez men ste zagubeni ! CHAO hahaha .
16.
300
23.12.2018 01:20:30
2
4
Някой от коментиращите ходил ли е да види какво Доган е направил за прословутото водно огледало дето всички го плюха, "хидроинженера" и т.н....?! някой от вас, ходил ли е да даде сам оценка на Цанков камък, на водното огледало и т.н....?!?
Ми незнам кво става и кво ни пускат по телевизията ама отидете и вижте проект и качество, аз не съм турчин и не ги мразя, но това което видях не подлежи на негативни коментари. То голяма работа и се виждат парите,...тва е за мен, за вас незнам...
15.
Скоро много скоро
22.12.2018 22:47:39
5
1
Ще има нов девети Септември май, май.
На много хора не им е по нравите, но и да искат и да не искат ще стане !!
14.
Учител
22.12.2018 21:52:48
1
3
До 5:А бе педеразче разпрано,че то в ГЕРБ 99 прозента са бивши комунисти,ама ти нали си ТЪП и други тъпаци като теб се вързахте на въдицата им.Ей,лайнянко ,не си им ял попарата,точно такива лайна като теб,антонтодоровци и томабиковци им ходите по водата,но тя мандрата кога да е ще свърши ,после?
13.
Kiro
22.12.2018 21:39:21
0
1
Valerkata 6te sanuva skoro 4e mu go natiagat
12.
Ot naroda
22.12.2018 21:11:40
0
4
Pojelavame na vsichki v parlamenta bavna i muchitelna smurt
11.
До всички
22.12.2018 20:37:04
1
14
Доган управлява един холдинг,който се нарича България.На него не му пука нито за народа,нито даже за електората му, с изключение на най-близкото обкръжение.Политиката го интересува до толкова,че холдинга да му носи максимална печалба за сметка на целия народ.Ето за това никога няма да се оправим.
10.
Гочо
22.12.2018 17:06:34
1
3
Така е . Доган върти политиката задкулисно колкото и да не и се вярва. Не че ми е приятен , но той може да създаде или да погуби някой.
9.
До 5
22.12.2018 16:48:19
3
8
Малко лайненце, няма да сляза до нивото ти но и да пиша простотии но ще ти кажа едно. - ти мишок, най - вероятно си бил на баща си в кобура, когато през 89 аз бях на площада и участвах в сваляето от власт на комунистите. Бях по площадите и през 97-а. Много добре виждам какво се случва в България последните 30 години, а не като теб джендърче да се информирам за ставащото и истторията на прехода от Гугъл. Ако забелязваш, в коментара си говоря за договорката между Борисов и Доган и започвам с израза"комунистите крадяха"Едва ли ще си толкова отворен, ако решиш да се срещнем на живо и ми кажеш в очите всичко това което си написал! Поне няма да е за дълго, младо ГЕРБ активисче!
8.
Турчин
22.12.2018 13:00:16
5
4
Не знам за просото но доган и собствениците му ще сънуват за Турците в България
7.
Пешо
22.12.2018 12:50:28
6
5
Много сте прости Флегман,за да правите анализи и да коментирате Ахмед Доган,колкото и да ми е неприятен ,той е класи над вас и вашите любими,,патриоти”
6.
Marinero
22.12.2018 12:30:27
3
5
Евала Доган Ефенди. Машала. Раята иска стригане до голо. Нищо ново под слънцето.
5.
До3ти шизофреника
22.12.2018 11:57:15
12
7
Ти си един и същ шизофреник,който е типичният Ганьо. Олигифрен с къса памет,пълен идиот. БСП сътвори най-големите катастрофи. Грабеж на банки,кредитни милионери,кражба на парите за пенсии,хипер инфлация 1долар= 3 000 лв. Януари 1997г. масов бунт и погром над парламента,ако си забравил,потърси с ”чичко Гугъл” и ще видиш кадри от въстанието и бунта тогава,невиждан никог до сега. Само прост червен чичко като тебе може да изръси такава простотия. ГЕРБ е създадена през 2006 година и ако ти твърдиш,че най-лошото за България е дошло след 2009 г. когато за пръв път дойде ГЕРБ на власт. Значи си много ”разпран дърт педал” затъпял от тъпкане отзад. Със този изпилен мозък си потенциална жертва на ”телефонните измамници”, ако вече не са те измамили.
4.
До 2ри
22.12.2018 11:42:48
1
15
Прав си почти за всичко. Казваш,че ако случайно гражданите излязат на протест,властта им праща жандармерията. Тук не съм съгласен с теб. Протест не е шепа хора с неясни и абсурдни искания,които отминават за няколко дни. Айде представи си,че излязат 50-60 хиляди пред ”Народното събрание”, но да го правят докато властта отстъпи! Как ще ги спре жандармерия и каквито и да е други сили. Защо във Франция ”жълтите жилетки” накараха Макрон да отстъпи? Защо на Запад не ги плаши жандармерията,при положение,че всички виждаме как там бият и използват водни оръдия,сълзотворен газ и т.н. Българина е страхлив и прост и никога в историята си не е имал революция и истински бунт. Управниците са такива,каквито им позволи народа да бъдат. Когато си овца те води,пасе и дои овчар.
3.
Дядо Добри
22.12.2018 11:31:26
5
13
Това е отдавна ясно. Точно ДПС е патерицата на Бойко. Не патриоти и не и Марешки, а Доган. Между Бойко и Доган отдавна има договорка. Още от Борисов 2. Само милите патриотчета останаха подхлъзнати. И го осъзнават. Но в името на общата далавера си траят. Това е като приказката "и вълка сит и агнето цяло". А когато нещо се дъни и народа започне да се усеща , как бива премятан се използва старата тактика с прах в очите или по скоро мантрата "БСП е виновно още е от Тошово време"! Баста! Комунистите крадаха, Костов граби, царя си връща, ама като тези сега никой не ни е грабил и унищожавал!
2.
123
22.12.2018 11:27:20
0
11
Няма разлика между партиите в НСъбрание-ГЕРБ,БСП,ОП,ДПС,ВОЛЯ всичките са политическите лица на различни икономически групировки.
Общото е ,че всичките са наредени на масата и лапат баницата..
А най-лошото е ,че Мразят Народа и българските граждани- за тях те са нещо ненужно и безполезно(лош матриал ) затова ги унищожават с ежемесечни нови данъци ,такси ,глоби ,монополи и грабежи .
А ако някой граждани все пак се осъзнаят и излязат на спонтанен протест веднага им пращат Жандармерия и Полиция ,които между другото си били взели коледните бонуси по 500 лева на калпал-за разлика от мизерните 40 лева за най-бедните и гладуващи пенсионери.......
1.
ViP
22.12.2018 11:21:32
5
10
Квото и да говорим,Доган си остана най големия тарикат на прехода и ще си остане такъв,колкото и да не ни се вярва..
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Внимание! Мощна магнитна буря ни връхлита по празниците Астрономите предупреждават, че въпросното изригване ще окаже влияние на навигационната система в някой райони по света Държавната хазна излиза от релсите Държавната хазна излиза от релсите Приходите от корпоративни данъци намаляват
Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Телецът да не рискува, а Близнаците да помислят как да си разширят бизнеса! Хороскоп за деня – 2 май 2024, четвъртък
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори