×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

След оставката на „пешката” Крусев: БСП искат главата и на „царицата” Фандъкова и служебен кмет на София


След оставката на „пешката” Крусев: БСП искат главата и на „царицата” Фандъкова и служебен кмет на София
"Това е провал на кадровата политика на ГЕРБ и няма как да бъдем убедени, че едно 28-годишно момче ще носи отговорност за толкова милиони", каза Паргов
04 Декември 2018, Вторник, 18:32 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Соцпартията предлага идеи за изчистване на избирателните списъци и за масов машинен вот


От БСП поискаха оставката на кмета на Столична община Йорданка Фандъкова след оттеглянето на заместника й Евгени Крусев. Последният обяви решението си днес, като повод е повдигнато срещу него обвинение от прокуратурата заради скандалния ремонт на ул. „Граф Игнатиев”.

Оставката е шах на пешката, за да спасим царицата, но оставките не решават проблема. Въпреки че това, което чухме на извънредния брифинг на г-н Крусев – че това е негово лично решение, аз дълбоко се съмнявам, че досега всяка една оставка в ГЕРБ последните десет години е била плод само на лично решение, включително и оставките на министрите в последните няколко месеца. Оставката на един зам.-кмет няма да реши проблема, защото отговорността за назначаването на един или друг заместник-кмет носи кметът на столицата г-жа Фандъкова”, каза Калоян Паргов – лидер на БСП-София на пресконференция на „Позитано” 20.

Той обясни, че преди 2 години, когато Евгени Крусев бил назначен, те поставили въпроса за експертизата му.
Паргов добави: „Очевидно е, че това е провал на кадровата политика на ГЕРБ и няма как да бъдем убедени, че едно 28-годишно момче ще носи отговорност за толкова милиони и за такива проекти и някой ще се скрие зад гърба му. Затова пак ще повторя – че шах на пешката не означава, че царицата ще се спаси, защото идва време и царицата да излезе напред и да поеме отговорност – в случая г-жа Фандъкова.”

След въпрос дали ще искат още оставки, Калоян Паргов коментира, че Евгени Крусев е свързващо звено между кмета и ресорните дирекции – в случая „Транспортна инфраструктура”.
Паргов обясни, че комисиите по самите обществени поръчки също подлежат на санкция и отговорност и че те вероятно също са обект на разследване от прокуратурата.

Затова лидерът на столичните бесепари обяви: „Тази отговорност, подчертавам, се носи от кмета на Столична община. Ако понасянето на отговорност е да се разделим с един или друг заместник само на фона на главоломно растящия проблем, който виждаме, че има и рейтингово отражение на самата г-жа Фандъкова, то мисля, че следващата стъпка е самата тя да излезе и да каже за тази отговорност, за която я призоваваме. Макар че сме в хипотезата на последната година, в която оставката на кмета ще последва следващ служебен кмет, който Общинският съвет ще трябва да определи.”

От БСП обявиха и нови свои идеи след заседанието на Изпълнителното бюро днес.
Те предлагат кметовете да използват парите от повишения данък върху старите автомобили целево - за подобряване на качеството на въздуха.

Депутатът Крум Зарков пък заяви, че ще имат предложения, свързани с Изборния кодекс. Едното е за изчистване на избирателните списъци от т. нар. мъртви души.
Според Зарков, Централната избирателна комисия (ЦИК) имала вменено задължение за създаване на публичен регистър на избирателите още от 2014 г., но това не било изпълнено.
От БСП настояват това най-накрая да се случи, а като база да се ползва списъкът с гласувалите на последните парламентарни избори. След това всеки можел да поиска да бъде добавен в регистъра.
Гражданите, които не са в него, пак щели да могат да гласуват при представяне на лична карта.

Според БСП проблемите с броенето на гласовете и с фалшификациите могат да бъдат адресирани с въвеждане на масово машинно гласуване. Това пак трябвало вече да се е случило, но ЦИК не си изпълнявала задълженията и в тази посока. Сега от ГЕРБ се опитвали да отменят масовия машинен вот, вместо да накарат ЦИК да си свърши работата.



В категории: Политика


Флагман.БГ Той ли ще е "Ергенът" №4 Той ли ще е "Ергенът" №4 25/05/2024, Събота 16:40 3
1
Коментара по темата
1.
Sf
04.12.2018 20:19:29
1
2
И кой ще плати тонове цимент,материали,неудобствата на софиянци и провинцио. Герберастка политика ние зехме парите- вий платете
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
"Хамас" складирали оръжия в България за нападение на израелското посолство в Берлин "Хамас" складирали оръжия в България за нападение на израелското посолство в Берлин Немски издания публикуваха информацията, като се позовават на службите за сигурност Възход на десните партии преди евровота, но са възможни обрати Възход на десните партии преди евровота, но са възможни обрати Хипотетични обединения и задкулисни ходове съпътсват борбата за ЕП   Скъпо било в Париж - не сте яли на летище Варна, жена плати 35 лв. за сандвич Скъпо било в Париж - не сте яли на летище Варна, жена плати 35 лв. за сандвич Пътничката останала шокирана от сметката Ф-Студио със Стефан Magic – пътя от хазарта, ръба на смъртта и отчаянието до фокусите и вярата Ф-Студио със Стефан Magic – пътя от хазарта, ръба на смъртта и отчаянието до фокусите и вярата Може ли карта да „изчезне“ пред очите ви и да се появи на друго място? Дигитална изложба, книга с разкази и анимационна работилница съпътстват „Златната липа“ 2024 Дигитална изложба, книга с разкази и анимационна работилница съпътстват „Златната липа“ 2024 Ето какво още да очаквате на филмовия фестивал Три жени и един мъж са откарани в болница след пожара във Варна Три жени и един мъж са откарани в болница след пожара във Варна На място са били изпратени пет пожарни автомобила, механична стълба и автовишка Той ли ще е "Ергенът" №4 Той ли ще е "Ергенът" №4 Актьорът, който коментираше с типичното си чувство за хумор миналия сезон на "Ергенът", отново се шегува с романтичното риалити Кандидатите за депутати на БСП в Айтос: Активността на хората в момента е най-важният фактор за успех Кандидатите за депутати на БСП в Айтос: Активността на хората в момента е най-важният фактор за успех Тодор Байчев призова симпатизантите на БСП към активност в изборния ден и подкрепа с бюлетина номер 24 Защо албанска песен скара жестоко тези двама чалгари Защо албанска песен скара жестоко тези двама чалгари И двамата изпълнители купили правата над една и съща чужда песен Борисов: Кирил Петков пред мен си призна , че ме арестува незаконно Борисов: Кирил Петков пред мен си призна , че ме арестува незаконно На изборите на 9 юни трябва да има отчетлива разлика между ГЕРБ - СДС и ПП-ДБ, смята той
Депутати искат забрана за смартфони за лица под 16 години Депутати искат забрана за смартфони за лица под 16 години Едно на всеки четири деца развива зависимост към телефона Бягащи от мобилизация украинци гърмяха по граничар Бягащи от мобилизация украинци гърмяха по граничар Плюли си на петите заедно с оръжието на ченгето Почина култов режисьор, номиниран за Оскар Почина култов режисьор, номиниран за Оскар Най-известен е с филма си от 2004 г. Super Size Me Тя е най-скандалната певица - "облече" авточасти за премиерата на филма си Тя е най-скандалната певица - "облече" авточасти за премиерата на филма си Певицата заложи и на нова фризура за важното събитие Политици вкараха в кампанията си цената на дюнера, немците плащат 9 евро за турското ястие Политици вкараха в кампанията си цената на дюнера, немците плащат 9 евро за турското ястие Средно на ден в страната се изяждат 3 милиона броя След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън След месеци борба: Лоши новини за Кейт Мидълтън Принцесата на Уелс продължа да се лекува от рак, подлага се на химиотерапия Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Меган Фокс: Всички в шоубизнеса мислеха само как да правят секс с мен Деца стрелят с автомати в училище Деца стрелят с автомати в училище Отново провеждат военно обучение Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Жив ли е Евгений Пригожин? (видео) Каналите му в Телеграм пуснаха замаскирано видео от тази седмица, на което се вижда човек, приличащ на него Спец части арестуваха известен рапър Спец части арестуваха известен рапър Имението му посиня от полиция, баретите заключиха и майка му
Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ Бойко БОРИСОВ, лидер на ПП ГЕРБ България е един обран бостан в момента, няма ги парите Виц на деня Виц на деня Двама вървят след една засукана мацка и единия казва на дугия:
- Знаеш ли, че с ей тая съм спал?
Тя се обърнала и отговорила:
- Да си е*ал, да не си спал!
Виц на деня Виц на деня - Колега, вярно ли е, че сте направили издателска къща?
- Да!
- И какво издавате?
- Онзи ден издадохме комшията, че вари ракия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Болшинството българи, считат, че болшинството българи са идиоти!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори