×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Симеонов срещу ГЕРБ, БСП, ДПС и „Атака”: Убедете ме, че ще има полза от нов тръбопровод с руски газ!


Симеонов срещу ГЕРБ, БСП, ДПС и „Атака”: Убедете ме, че ще има полза от нов тръбопровод с руски газ!
Мантри и шаблони са, че на всяка цена всичко трябва да минава през нас, понеже сме на геостратегическо място, обяви лидерът на НФСБ
30 Ноември 2018, Петък, 08:37 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Лидерът на НФСБ размъти единодушната подкрепа в парламента за промяна на Енергийната стратегия


Лидерът на НФСБ Валери Симеонов хвърли камък срещу почти пълното единодушие в парламента по изграждането на нов газопровод.

Народното събрание обсъжда проект на решение за изменение и допълнение на Енергийната стратегия на Република България до 2020 г., предложен от Министерския съвет.
ГЕРБ и БСП се обявиха единодушно в подкрепа на проекта, който предвижда изграждането на новата газова тръба през България.

Валери Симеонов обаче се противопостави: „Тук става въпрос за една търговска дейност. Тук става въпрос за приходи и разходи. Аз няма да подкрепя една такава стратегия, докато не бъда убеден, че България ще печели от нейното реализиране. Достатъчно години, може би вече десетилетия слушаме за полезни за България енергийни проекти, които в крайна сметка се оказват полезни за друга държава и за хората, които ги разпространяват сред обществото и през медиите ги представят като изключително полезни действия на българската държава.”

Така било с „оня безумен проект Бургас-Александруполис”.
Така било и с „Южен поток”, който се оскъпил безумно и от който трябвало да чакаме да излезем на печалба след 22 години експлоатация.

Отляво говорели, че е от изключителен интерес за България да минава тръбопровод.
Не! Искам да бъда убеден, че ще сме на печалба
, изтъкна Валери Симеонов.

По думите му за цената на новия газопровод витае число около 2 млрд.  лв.
Симеонов поиска гаранция за пренос на съответните газови количества към Европа.

Защото тези 2 милиарда вероятно ще бъдат теглени като кредит и след това ще трябва да бъдат връщани. А ако няма запълняемост? Ако по някакви други съображения, чисто политически, Русия спре подаването на газ така, както ще стане с Украйна, какво става? Още 2 милиарда ще тегнат над българския данъкоплатец, както тези 3 милиарда до момента за АЕЦ „Белене”; както парите, които са изхарчени също без смисъл за „Южен поток” и т.н. Аз не желая тук да говорим политически, трябва да говорим от гледна точка на приходите, на търговската сметка на България от прокарването на този газопровод”, заяви още Валери Симеонов.

По думите му някак си с лекота се приема една стратегия, с която се възлага изграждането на нов газопровод.
С лекота се приемало и изграждането на „някакъв газов хъб” без хранилище.

Депутатите задължавали правителството за нещо, за което не е ясно дали ще е от полза за България. 
„Защото, за да направиш газоразпределителен център, което значи хъб (наричан хъб), без хранилище, означава да си купиш автомобил без резервоар. Това означава. И вместо да продължаваме да облъчваме общественото мнение с мантри, с шаблони, че на всяка цена, понеже сме на някакво геостратегическо място, всичко трябва да минава през нас, без да докажем, че има полза от това… Аз мисля, че това е безотговорно поведение. Не съм чул да минава някакъв газопровод през Швейцария или през Монако”,
каза още лидерът на НФСБ.

Наша отговорност е, ние ще гласуваме, ние ще възложим на правителството, ние ще трябва да отговаряме за нашето поведение, за нашите гласове след години, ако недай си Боже цялата тази стратегия гръмне като един балон. Затова нека отговорно да обсъждаме тези въпроси, а не с едни шаблонни твърдения, че мине ли газопровод през България - и тука ще стане райска градина”, коментира Симеонов.

Според него е много по-перспективно и той би подкрепил изграждането на LNG-терминал в Александруполис.
Така се постигала някаква диверсификация.
„Но изграждането на газопровод, през който, даже да идва от Турция, ще тече само руска газ… Никаква друга газ няма да дойде оттам, нали ви е ясно? Няма откъде да дойде - Турция няма газ”
, каза още Валери Симеонов.

Той бил скептичен и защото Европейската комисия може да види нарушение на третия енергиен пакет.
Според Симеонов усилията трябва да се насочат в проучванията и добива на нефт и газ в Черно море.
Лидерът на НФСБ посочи и че нуждите на България от газ не са толкова големи.


Изказването на Валери Симеонов предизвика язвителни коментари от ДПС, които също подкрепят промяната на енергийната стратегия.
С такива коалиционни партньори нямате нужда от опозиция. Халал да са ви, каза Рамадан Аталай в обръщение към ГЕРБ.
Павел Шопов от „Атака” коментира, че цялата пленарна зала е единодушна за изграждането на новия газопровод с едно малко изключение, което за съжаление било в „Обединените патриоти”.

В категории: Политика


31
Коментара по темата
31.
МАРИЯ
01.12.2018 21:53:00
0
3
Смешни сте ! Дали наистина България ще има полза от този проект--нищо се не знае!Или само знаете да плюете по Симеонов -ще доживеем ще видим,кой крив кой прав!!
30.
Валентин Златев
30.11.2018 21:59:53
2
3
Полза от газопровод през България НЯМА.....колкото има полза от нефтозавода лукойл......купуваме скъпо гориво и не плащат данъци.....да не говорим за танкерите с горива в росенец които никой не следи.......аман от русороби.
29.
ДО МА МАМА ПЛАТЕН ТРОЛ
30.11.2018 21:53:00
1
2
ДАЙ АРГУМЕНТИ СРЕЩУ ИСТИНИТЕ КОИТО КАЗА ВАЛЕРИ.А ТЕ СА ПРОСТИ СМЕТКИ ЗА ПРЕД ГРАЖДАНИТЕ ЗА ЧИИТО ПАРИ//БЮДЖЕТА//И ПРАВИТЕЛСТВО И БСП И ДПС И АТАКА ПЛЯСНАХА С РЪЦЕ И СЕ ПРЕГЪРНАХА ПРЕДУСЕЩАЙКИ ОЛИГАРХИЧНИТЕ КОРУПЦИОННИ СХЕМИ И ""УСВОЯВАНЕ"" КИИНТИ КИНТИ.
28.
Ох, бабо Маро...
30.11.2018 18:52:50
2
2
Бабо Маро, маааа...много си проста! Сигурно си чистачка в тИливизията на винкела,а !
27.
...26...
30.11.2018 18:33:05
4
4
Само мента има в главата ти, спешно я промий, че става опасно... ВСИЧКИ големи политици се съобразяват с Русия! Последния пример: Порошенко поиска помощ от НАТО и му беше отказана..."в Черно море имало достатъчно натовски кораби...а Меркел предупреди Украйна да спре ненужната ескалация на напрежение с Русия". Всички са наясно с военната руска мощ! Само тук се изхвърлят димки, ей така...без да се мисли!
26.
Наско Ментата
30.11.2018 17:28:26
2
9
Ако не сте разбрали Украинците забраниха на Руснаци от 16 до 60 години да минават границата и да влизат в страната.Без значение имат ли имоти,имат ли капитали в Украйна.Просто: Чао братушки!
Румъния обяви подготовка за обединяване на Молдова-и там Чебурашките са Аут!
Днес Грузинският президент имаше особенно пиперливо изказване за брзобразията на Кремъл.
За Турция не е ясно,но в общи линии Братята Руси са наритани много здраво навред.И за това са тези напъни.Не разбирам от финанси,но Симеонов е прав!
Накратко той казва: дайте скъпи руснаци кеш на народа ми а не на 100-150 тариката в парламента.И затова вика-Докажете че е изгодно вместо да ни декламирате старите стихчета от времето на Големия Енергиен Шлем на Агент Гоце и Червените Човечета.
25.
ВАЛЕРИ ПРЕМИЕР
30.11.2018 17:19:57
3
4
ТОВА Е ЧОВЕКЪТ КОЙТО ЩЕ НИ ИЗБАВИ ОТ КРАДЦИТЕ.А ЛОЗАН ПАНОВ //ГЛАВЕН ПРОКУРОР//ЩЕ ГИ ПРАТИ ПРИ БАЙ СТАВРИ–ТРЕПЕРЕТЕ ГАДОВЕ!!!!
24.
БРАВО НА ВАЛЕРИ
30.11.2018 17:10:41
2
3
ТОЧНО В ЦЕЛТА.КОРУПЦИОНЕН ПРОЕКТ ПОЛЗИТЕ ЗА ОПРЕДЕЛЕНИ ЛИЦА ЗАГУБИТЕ ЗА ВСИЧКИ ГРАЖДАНИ/ОТ ХАЗНАТА/
23.
Ще има полза бе Валери
30.11.2018 16:55:45
1
3
За шепа хора,за същите за които има полза от всичко. Но да ги ду.а народа,защот е прост,най-болен и беден в ЕС. На такова стадо такъв х.й!
22.
Пари нема!!
30.11.2018 16:40:14
2
2
Кой ще плаща?
Нека Русия да плати за тръбата, а ние само ще усукваме %.
21.
до 18
30.11.2018 15:20:31
0
4
не си учил достатъчно.
Чл. 29. (1) Измамата е основание за унищожение на договора, когато едната страна е била подведена от другата да го сключи чрез умишлено въвеждане в заблуждение.
20.
гггггггггггггг
30.11.2018 13:37:54
1
1
Русия, Турция, България
вече ни е икономично неизгоден, газопровод с Русия
19.
до 18 - лъжльото и нагльото
30.11.2018 13:25:18
1
4
съществото е много повече човек от теб и за твое най-голямо разочерование те бие по интелект и мозък ,колко пъти искаш да ти го докаже ,цяла България разбра колко си прост и че 10 човека не можахте да излъжете 1 сама и болна жена.Смятай колко тъпо добиче си.
18.
до коментари № 12 и 14
30.11.2018 13:21:56
2
3
Всичко е наред. Съществото се подписа доброволно на всички документи, които му представихме. Убедихме го, че това е подписка за нова окупация на България от Русия и, че такива като него пак ще проведат т.нар. "Народен съд". То остана много доволно и отиде да доведе своите другари.
17.
*********
30.11.2018 13:20:16
0
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
16.
Задача за айтоскаа прокуратура
30.11.2018 12:39:41
0
4
Дадено - престъпление / незаконно отнемане на запазена наследствена част с помощта на държавни служители и ползване на документи с невярно съдържание ,поправка на нот. актове в службата по в. ,заличаване на отбелязвания в имотния регистър и мн. др.
Отг.Няма данни за извършено престъпление .
Очаквам доказателството на задачата ,защото не мога да получа този отговор -затруднявам се!
15.
до 14
30.11.2018 12:28:41
0
4
Това трябва да го прочетете на айтоската прокуратура ,а и да им го изтълкувате ,че е противоконституционно да се ограничават основните права на хората ,нечовешко ,дивашко и просташко е да не се зачита върховенството на Конституцията!!!!!Срамота!
14.
Международния съд в Хага
30.11.2018 12:21:09
1
4
чл.6 /1/ от Конституцията/1991г/-Всички хора се раждат свободни и равни по достойнство и права
/2/ Всички граждани са равни пред закона.Не се допускат никакви ограничения на правата или привилегии ,основани на раса,пол,прои
зход,религия ,образование,убеждения ,политическа принадлежност ,лично и обществено положение или имуществено състояние.
чл.7 Държавата отговаря за вреди ,причинени от незаконни актове или действия на нейни органи и длъжностни лица.
ЗА БОГА КОГА ЩЕ ГО НАУЧИТЕ ТОВА -СЛАБОУМНИ ЛИ СТЕ?
13.
В този
30.11.2018 12:19:53
5
4
Ред на мисли винкела да каже каква е ползата от кабеларката му.
12.
до 10
30.11.2018 12:00:46
0
4
чл . 29 /2/ от Конституцията- Никой не може да бъде подлаган на медицински ,научни или други опити без неговото доброволно писмено съгласие.
11.
Пешо кура
30.11.2018 11:59:46
2
5
Сергей и неговото правителство "опънаха" 4 млн.под масата ,Рапона и той е на "хранилката" затова и "южен поток" продължава да се изгражда и никога не е спирал,а Корни тайно се надява че един ден ще вземе властта и ще намеже и тя
10.
От психиатрията в Карлуково
30.11.2018 11:52:31
5
4
Д-р Фройдев изказва служебна благодарност на доброволците, които спомогнаха да бъде заловен и траспортиран до клиниката един от екземплярите (с многото псевдоними), които възхваляват комунизма. При проведените експерименти се оказа, че съществото страда от неизследвана досега от науката болест, наречена – „синдром на дебилестият комунистически полуидиот“. При направените рентгенови снимки се видя, че главата му е пълна със сърпове, чукове и петолъчки, а мозък няма. Един от симптомите на болеста е, че съществото с маниакална последователност повтаря, че през т.нар. „комунизъм“ си похапвало екологично чисти сиренце, млекце, чушки и доматки, които нямало нужда дори да се мият, защото от Москва се били погрижили да ни изпратят радиоактивен (Чернобилски) дъждец и той веднага убивал микробите върху плодовете и зеленчуците. А като поглъщал екологично чистото радиоактивно сиренце и млечице, радиацията убивала микробите и в корема му. Като странично действие се вижда, че братската комунистическа радиация е стопила и мозъка му и затова, както стана ясно по-горе, в главата му има само сърпове, чукове и петолъчки.
Изследванията продължават. Очакваме да ни изпратите и други подобни екземпляри. Ще има и награди.
9.
баба Мара от пазара
30.11.2018 11:49:39
5
6
Симеонов е прав! Както и за много други неща като за шума, кресливите златотърсачки, харизването на милиони на Домусчиев от държавата и пр.
А кои са на 100% за тоя газопровод, (както и за провалилия се болшевишки капан наречен Южен поток и все-още живия болшевишки капан Белене) т.е. за всичко руско, което да ни омотае и набута с двата крака - прочетете коментар № 1.
Че тия енергийни проекти са с цел да се прокарва руско влияние, това е ясно. Но, както казва Симеонов, трябва да се преценят плюсовете и минусите. Т.е. какъв ще е размерът на вредното руско-болшевишко влияние и какви ще са финансовите ползи за страната. И да се вземе правилното решение. А не да се вярва на професионалните лъжци и комунистически манипулатори, които и до днес реват с крокодилски сълзи за ЗАРОБВАЩИЯ руски Южен поток, финансовите условия на който нямат нищо общо с тия на Турски поток. Разликата между двата проекта е толкова голяма, колкото разликата в стандарта на живот на "победителката" Русия и "победената" Германия.
8.
до ония с многото никове
30.11.2018 11:47:53
4
5
Някои хора не трябва да притежават акт за раждане ,а писмено извинение от производителя на презервативи!!!!!!!!!
7.
!!!!!!!!!!!!!!!!
30.11.2018 11:47:10
5
6
Този нали ходи в Украйна и се целува с Пороленко, много ясно че ще защитава фашистките интереси. Ако тук има тръба и потече газ Украйна и ги спират.
6.
THE BLACK GHOST
30.11.2018 11:34:39
2
3
ОТ ПРОТИВОПОСТАВЯНЕТО НА САЩ И РУСИЯ В ГЛОБАЛЕН АСПЕКТ ЕС/РАЗБИРА СЕ БЪЛГАРИЯ/ ПОНАСЯ САМО ЗАГУБИ,ЗАЩОТО НЯМА ИЗГРАДЕН МЕХАНИЗЪМ ЗА ИМУНИТЕТ ОТ ТАЗИ КОНФРОНТАЦИЯ ! ! ! !
5.
Карачингене
30.11.2018 11:34:22
4
3
"Голям патриот, мисли за България"
4.
Руските
30.11.2018 11:29:43
1
2
патерици срещу най големия враг на Турското Турците Мюсюлманите които се хранят с Турска кръв
3.
a
30.11.2018 11:20:33
4
4
Умрели сме за неговата подкрепа.
2.
!!!!!!!!!!!!!!!!
30.11.2018 11:16:03
6
6
Наглец, хората го гонят, то на важен се прави. Този е първия платен който тръгна срещу интересите на България, ше има и други
1.
*********
30.11.2018 11:11:42
3
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази звезда от Капките бил алкохолик, щял да срине всичко, което е градил, но... Тази звезда от Капките бил алкохолик, щял да срине всичко, което е градил, но... Алкохола го отказах, защото много зле ми влияеше, почнах да ставам сприхав и неадекватен, призна Панайот Панайотов Капан за шефовете на БНБ, на парламента и на Сметната палата, зоват за оставките им Капан за шефовете на БНБ, на парламента и на Сметната палата, зоват за оставките им Като влиза в сила Конституцията, трябва да знаят, че са потенциални министър-председатели, коментира проф. Пламен Киров Побиват ли ви тръпки от тази участничка в "Ергенът"? Учила е окултизъм в Судан Побиват ли ви тръпки от тази участничка в "Ергенът"? Учила е окултизъм в Судан Ангелските й карти имат изключително богата история и са й подарък от висш езотерик и тайновидец, разкрива нейна приятелка Тази е за лудница, категорични са феновете на "Хелс Китчън" Тази е за лудница, категорични са феновете на "Хелс Китчън" Това е любимото ни предаване, но с тия истерички няма да го гледам, обявиха фенове  Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Биг Майк като истински джентълмен сам предложил да й остави любимата й вила на Карибите, където двамата често се усамотяваха Изгониха считана за вещица от Ергенът Изгониха считана за вещица от Ергенът Тя заплаши, че ще разбие главата на друга участничка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Освен отпадането на партньора на Емануела Иван се заформя още един скандал в танцувалното шоу Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Целта на обучението - повишаване на готовността и времето за реакция на полицейските служители при подобни сигнали бе постигната, каза комисар Емил Павлов Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Шорт листата се скъси до двамата зам.-председатели на Сметната палата, Горица Грънчарова-Козарева – фаворит Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Драгана Миркович сложи край на брака си след 24 години
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори