×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Георги Марков: Лудост е да тръгнем на предсрочни избори (ВИДЕО)


Георги Марков: Лудост е да тръгнем на предсрочни избори (ВИДЕО)
В рамките на този парламент не може да се направи друг кабинет на Борисов с плаващо мнозинство или на малцинството, каза Марков
30 Ноември 2018, Петък, 07:29 ч.

България единствена е с глава над останалите в Балканското политическо блато, каза бившият конституционен съдия

В момента в България ситуация за предсрочни избори и политическа криза няма, каза в интервю за „Здравей, България” по Нова телевизия бившият конституционен съдия и депутат от ГЕРБ Георги Марков. Като пример за криза той припомни ситуацията в страната от началото на демократичните промени, когато „хората умираха по опашките, а заплатата беше 3-4 долара”. 
На въпрос дали трябва премиерът Бойко Борисов да отговори на общественото недоволство с промени в кабинета или нова конфигурацията в парламента, Георги Марков отговори че в рамките на този парламент не може да се направи друг кабинет на Борисов с плаващо мнозинство или на малцинството.
„Това нещо може да съществува само на теория. Аз съм бил в тази сграда, в 36-ото Народно събрание, когато в голяма еуфория създадохме правителството на СДС. Но вижте конфигурацията – СДС – 110 депутата, БСП – 106, ДПС – 24. И на една дружеска вечеря с Движението за права и свободи се състави първото демократично правителство на Филип Димитров, то тръгна добре и само една година по-късно това правителство на малцинството беше свалено от ДПС след неуспешен вот на доверие“, припомни депутатът
„Веднага след това играхме другото – плаващо мнозинство – ДПС реализира мандат с кабинета „Беров” и той завърши много зле – създаде се паралелната държава”, добави той.
По повод протестите Марков каза, че на Балканите винаги ще е напрегнато, защото ние сме изостанали, изтощени държави.
„Трябва да е лудост да тръгнем на предсрочни избори. По дефиниция това значи политическа криза“, коментира той.
„В България тази година бяха положени неимоверни усилия да направим едно европредседателство, в което да поставим на фокуса западните Балкани, поеха се ангажименти от ЕК за инфраструктурни обекти, за привличане на инвестиции. Станахме домакини на Пътя на коприната в конкуренция с Хърватия и Чехия, правят се неимоверни усилия за привличане на инвестиции, което означава политическа стабилност”, каза още депутатът.


В категории: Политика


Fibank отрече: Не се продаваме!
Fibank отрече: Не се продаваме! 21/05/2024, Вторник 16:00 0
Две коли изгоряха пред къща
Две коли изгоряха пред къща 21/05/2024, Вторник 14:59 0
Мъж почина при пожар в Трявна
Мъж почина при пожар в Трявна 21/05/2024, Вторник 13:20 1
4
Коментара по темата
4.
Дo 3
30.11.2018 15:16:27
0
1
Какви комунисти те тресат бе загубеняк. Та Иванчо Костов е най-големия комунист бе. И в миша дупка навря народа, а другарите си комунисти награди с най-апетитните хапки. Без пари им ги даде. Е, не съвсем без пари. Бая парички глътна и той. За едни хотели да си чул. Ми на Иванчо са. Пък и само хотелите да бяхам с мед да го намажеш. Този е за разстрел. До стената и куршума.
3.
До № 2
30.11.2018 13:00:02
0
0
Еййййййййй, това, комунистите, чуете ли Иван Костов и газ пикаете. Малко му трябваше още и в миша дупка щеше да ви завре.
2.
До 1
30.11.2018 12:26:59
1
1
Интересно защо пропускаш нЕкои нещица?
1. Нищо не направи в икономически план, че курса на долара да се стабилизира. Софиянски я свърши тази работа, като извикал. по неговите думи банкерите и им казал - а сте мръднали долара над 1500 лв, я съм ви резнал кратуните. Е, много демократично. Виж ако Жан го беше направил, щеше да ома вой до Бога, че било непазарно. И да не забравяме кой предизвика срива на лева. Райфайзен банк бяха първите. След тях се включиха и другите соросоиди.
2, Кой продаде българските фирми, при това най-печалившите(Петрол и Нефтохим) ма руската мафия? Май беше Иванчо.
3, За БГА Балкан е друга тема, ма не по-малко страшна.
3, Кой разкулачи селското стопанство? Май пак същия Иванчо. Ликвидационните съвети не си забравил нали?
4, Кой намали пенсиите? Въх, пак Иванчо.
И като ми ставняваш заплатите при Жан и Иван в долари, въпроса е, как така не сме умрели още при Жан? Покупателна способност се нарича глупако.
Генезиса на злото се казва Иван Костов. Той и хунвейбините около него ебаха мамата на всичко. Ма сега си имаме олигарси. И кой им раздаде баницата? Ми пак същия Иванчо.
А'ре бегай се скрий.
1.
Другарю Марков, а какво направи Костов ???
30.11.2018 10:48:22
1
1
Когато Иван Костов стана министър-председател на Република България завари?
1. Месечна инфлация 300%.

2. Обезценена национална валута 3000 лева = 1 долар.
3. Валутен резерв на страната около 200 милиона долара, като при ниво 1,2 милиарда долара, Луканов обяви спиране на плащанията по външния дълг защото резервът е паднал „… под нивото на възможния минимум“.
4. Растяща безработица, достигаща до 16% официално и над 25% реално, заради неработещите, но нефалирани предприятия.
5. Средна работна заплата 35 000 лв = 12 долара.
6. Средна пенсия 18 000 лв = 6 долара.
7. Тотална изолация чрез Шенгенския списък заради високата корупция и престъпност в България по това време.
8. Прекъснати връзки със светоните финансови институции – МВФ и СБ.
9. Дългове към външни кредитори – над 13 милиарда долара.
10. Пълен блокаж на държавата и разгул на „бригадирското движение“ на мутрите. Който не плащаше рекет, нямаше право на бизнес. От рекета бяха „освободени“ само назначените от БКП/БСП “бизнесмени“.

Какво остави след себе си Иван Костов?

1. Месечна инфлация 0,2%, годишна 3%.
2. Национална валута – 2 лева = 1 долар.
3. Валутен резерв – 3,7 милиарда долара.
4. Ниво на безработица под 15% с тенденция към ускорено спадане, което стана през следващите години.
5. Средна заплата 250 лв = 125 долара.
6. Средна пенсия 130 лв = 65 долара.
7. Премахване на Шенгенската изолация и свободно пътуване в Европа.
8. Възстановени връзки със световните финансови институции – МВФ и СБ, както и с Европейската банка. В резултат: нарастнало доверие на външния свят към България и рязко увеличаване на външните инвестиции.
9. Външен дълг на България – намален до 9,5 милиарда долара.
10. Активни действия срещу мутрите и срещу тяхното влияние в обществения живот. Започва възстановяване на държавността и повишаване на обществената дисциплина.



Какво може да се добави към този списък?
- не пропусна през въздушното пространство на България преминаването на руски специални части, желаещи да извършат десант в Прищина, Косово, поканени от незнайно кого, най-вероятно от същите „прогресивни” сили, които продължават да държат Кремъл толкова време.

- не допусна в България десетки хиляди бежанци от войната в Югославия. В състоянието в което се намираше държавата по това време, това би било равносилно на самоубийство
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Димитър Найденов – кандидатът, който провежда мащабна кампания без аналог в България Димитър Найденов – кандидатът, който провежда мащабна кампания без аналог в България Опитвам се да убедя все повече хора да гласуват, защото когато отвратените не отидат до урните, ще управляват отвратителните, каза кандидат-депутатът от ПП-ДБ Зареждате телефона си в колата? Голяма грешка, ето защо Зареждате телефона си в колата? Голяма грешка, ето защо Повечето хора използват гнездото за запалка, която обикновено осигурява 12V Милионер подари джип за 800 бона на Маги от Ергенът, вижте G-класата, която получи Милионер подари джип за 800 бона на Маги от Ергенът, вижте G-класата, която получи Изоставената блондинка от "Ергенът" има връзка с мъж на годините на баща й 12 търговци на гласове отиват в ареста 12 търговци на гласове отиват в ареста За друг вид престъпления в рамките на операцията са задържани още 33 лица Делян Пеевски: Христо Иванов искаше да стане президент с подкрепата на ДПС Делян Пеевски: Христо Иванов искаше да стане президент с подкрепата на ДПС Пеевски посочи още, че предложението на лидера на ДБ е включвало пенсиониране на Бойко Борисов Ексобластният управител и купувачът на Митницата в Созопол с реакция след статия на Флагман.бг Ексобластният управител и купувачът на Митницата в Созопол с реакция след статия на Флагман.бг Според бизнесмена Крепостната стена и терасата върху бойната кула на Стария Созопол били съвсем различен казус с незаконно строителство, свързан с друг областен управител - Константин Гребенаров Мариян Шангов ще е №1 в новата ранглиста за клас ILCA6 Мариян Шангов ще е №1 в новата ранглиста за клас ILCA6 Голям успех за бургаския ветроходец  Българският нокаутьор Борислав Велев Рой срещу носителя на Интернационалната титла на WBF Омар Сиала “Гринча” на MAX FIGHT 58 Българският нокаутьор Борислав Велев Рой срещу носителя на Интернационалната титла на WBF Омар Сиала “Гринча” на MAX FIGHT 58 Гринча е в серия от 3 поредни победи, а в последния си мач печели Интернационалната титла на световната боксова федерация WBF с нокаут в 9-ти рунд, срещу коравия Дауди Мгая „СОЛиСиМи“ даде сцена на талантливи млади музиканти в Бургас „СОЛиСиМи“ даде сцена на талантливи млади музиканти в Бургас Трите вечери предложиха незабравима емоция на участниците и публиката Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата Забравете за такива спасители, тази година дядовци ще ни вадят от водата 70-годишни ще работят като лайфгардове 
Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори