×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Скандално: Обявен за издирване троен убиец, отведен лично от адвокат Марковски в полицията, рита футбол на село и се шматка на свобода


27 Ноември 2018, Вторник, 22:02 ч.


Точно преди две години - на 26 ноември 2016 г., пиян с 1,28 промила, дрогиран, без книжка и карал с над 100 км, уби на пътя трима мъже край Лясковец. Трагедията потресе цялата страна, защото извършителят Бисер Арсов избяга в Холандия и бе обявен за издирване, пише borbabg.com Днес той е на 33 г., живее във Върбица и дори играел футбол в местния тим. Делото срещу него върви в Окръжния съд от една година, но се отлага постоянно по различни причини, а сега мъжът щял да има служебен адвокат, който още не е известен.

През това време близките на жертвите чакат правосъдие! Бисер е бил зад волана на „Форд Мондео“ във фаталната нощ, а заедно с него са били 19-годишен негов съселянин и 13-годишно момче. Тримата се прибирали от веселба в Петко Каравелово в нощта срещу събота и отивали на дискотека в Горна Оряховица. Тогава в мъглата фордът помел трима мъже и ранил други трима в кървавата пътна драма. После два дни участниците в трагедията разиграваха полицията с фалшиви версии и първоначално се смяташе, че 19-годишният е карал колата. Свидетели обаче потвърдили, че зад волана бил Бисер, който е бил пиян и вероятно дрогиран и без книжка. Освен това Бисер Арсов е осъждан вече за управление на автомобил след употреба на алкохол.

Понеже мъжът бил почерпен, решили да минат по този път за Горна Оряховица, за да избегнат полиция, но се натъкнали на хора от друга кола, търсещи помощ след катастрофа. Вината решил да поеме 19-годишният Ю. А., който бе задържан за 24 часа. Зловещата катастрофа остави три семейства без съпрузи и бащи. Бяха прегазени 37-годишният Марио Начев от, 50-годишният Николай Паралесов от Д. Оряховица и 41-годишният Тони Паунов от Горна Оряховица, а 55-годишният Данчо К. оцеля по чудо. Лек автомобил „Опел Корса” се бе обърнал в крайпътната канавка, а шофьорът му извикал приятели на помощ. На мястото пристигнал лек автомобил „Лада Нива” с трима души. Докато мъжете се опитвали да изтеглят опела, били пометени от лекия автомобил „Форд Мондео”, който карал с бясна скорост и в мъгла. После се оказа, че Арсов е шофирал с над 100 км в час.

По време на катастрофата самият Бисер също е ранен и влиза в болница. Заради това не е арестуван и прокуратурата му налага мярка за неотклонение от 2000 лв. парична гаранция. След като излиза от болницата, Арсов обаче заминава на гурбет в Холандия. Когато разследващите тръгват да го търсят, се оказва, че го няма у нас и е обявен за общодържавно издирване. Минават месеци и чак през май 2017 г. той е заведен в полицията в Горна Оряховица не от кого да е, а от видния адвокат Марин Марковски, който се оказва негов защитник тогава. Арсов е предаден на правосъдието и задържан по искане на прокуратурата. След това обаче Апелативният съд го пуска под домашен арест. При протест на мярката, му е наложена повторно парична гаранция от 2000 лева. Това е и последната мярка на подсъдимия Бисер Арсов. Делото се влачи от една година в Окръжния съд и се отлага постоянно.

Сега е насрочено за 12 декември и близките се надяват най-сетне на възмездие. Те са само частни обвинители и нямат предявени парични искове срещу извършителя, защото днес е масова практика да плаща застрахователят! Най-странното в този случай е, че Бисер Арсов е отказал съкратено съдебно следствие, не се признава за виновен и процесът върви по общия ред с разпити на свидетели. Дали и той ще се отърве с условна присъда за тройно убийство на пътя, какъвто прецедент вече има в Окръжния съд? Или пък този път ще бъде напълно оправдан.





3
Коментара
3
Коментара по темата
3.
дядо Йоцо
27.11.2018 21:38:44
0
4
Правото трябва да се забрани за изучаване! Това не е наука и не трябва да се изучава във ВУЗ-овете. Никога адвокатите, прокурорите и съдиите не са защитавали обикновените хора. По-скоро това е нещо като секта или сдружение за защита на богатите, известните, наглите, простите, бруталните. Правото никога не е защитавало истината и справедливостта или поне в днешно време.
2.
baihui
27.11.2018 20:37:09
0
5
Ако Марковски е адвокат на делото, то след прочитане на присъдата всички участници ще бъдат доволни ОСВЕН БЛИЗКИТЕ НА ЖЕРТВИТЕ !!!
1.
Мартин Пенчев G вагена
27.11.2018 19:29:29
0
5
А е тоя Марин Марковски не защитаваше ли най известните боклуци в държавата?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Съдът окончателно върна отнетите лицензи на охранителна фирма „Делта гард“ Един от собствениците - Димитър Спасов бе привлечен като обвиняем през 2019 г., но не е знаел, и се наложи да прекрати участието си в дружеството на фирмата   Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Има ли политическо вмешателство и в избора на Сливенски митрополит Православно сдружение с остра декларация заради отстраняването на епископ Йеротей Агатополски Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Има причина Бургас да е домакин на 34-ия Конвент на тамплиерите, предстои прием на 21 рицари и дами Великият Приорат на България не е само най-големият в международния Орден на тамплиерите, но и най-младият. В събота ще създадем и втора пловдивска командерия - "Филипопол" Инвестират в хотели и търговски обекти Инвестират в хотели и търговски обекти Нарастват вложенията в жилища Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Община Бургас ще санкционира „ЛАЙМ”, ако тротинетките им навлизат в пешеходните зони Глобите ще са в размер между 500 и 5000 лв. Полицията пък държи отговорни нарушителите на ЗДвП Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София Кроношпан ще представи новата Глобална колекция Kronodesign в София KRONOSPAN DESIGN CENTER SOFIA  обяви Седмица на отворените врати Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Марин и Стефан Димитрови влизали в МФ, без да са регистрирани, според отговорник за охраната Били са и в сградата на Централното управление на Агенция "Митници" Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори