×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

В България всяка трета жена става жертва на домашно насилие


25 Ноември 2018, Неделя, 21:53 ч.
Източник: Actualno.com

Няма координационен механизъм, в който полиция, прокуратура, доставчици на социални услуги да се погрижат за жертвите


Днес е Международният ден за борба с насилието над жени. По данни, изнесени в медиите, за 10 месеца у нас са убити 28 жени и 3 деца. Това са невинни и безпомощни жертви на домашно насилие. Статистика от международни организации потвърждава, че всяка четвърта, и дори всяка трета жена в България е жертва на домашно насилие.

Това са 1 милион българки, заяви в ефира на bTV Гергана Куцева от Българския фонд за жените, който утре организира протест срещу насилието над жени. „Профилите на насилниците и жертвите е много трудно да бъдат обяснени, защото противно на разпространените стереотипи, те не са свързани с образованието или с материалното положение на хората. Насилието е разпространено на всички нива”, изтъкна тя.

Международен ден за елиминиране на насилието срещу жените 25 ноември е Международен ден за елиминиране на насилието срещу жените е инициатива на ООН за премахване на насилието (изнасилване, дом... Прочети повече По думите ѝ 50% от момиченцата, които наблюдават насилие в дома си и живеят в ситуация на насилие, са склонни да се превърнат в жертви, както и момченцата да се превърнат в насилници.

Ние настояваме да се работи за превенция на насилието, отбеляза Куцева. Според нея държавата не е поела цялостен ангажимент за справяне с проблема. Няма координационен механизъм, в който полиция, прокуратура, доставчици на социални услуги да се погрижат за жертвата, изброи още тя. Куцева беше категорична, че е необходимо разкриването на кризисни консултативни центрове. Ето част от убийствата на жени през последните години у нас

- 28-годишната Яна Кръстева беше насилена сексуално и убита в Борисовата градина през 2011 г. Осъденият за престъплението Николай Русинов-Чеци, първо е пуснат под гаранция, после – осъден на доживотен затвор. Окончателното наказание, което получава за убийството след обжалване, е 20 години лишаване от свобода.

- Миналата година беше убита Виола Николова – 28-годишна студентка. Приятелят ѝ Стефан Станев я намушка с нож от ревност. Месеци по-рано бившата съпруга на Стефан няколко пъти подавала сигнали за агресивното му поведение. След един от изблиците мъжът дори бил приет в психиатричната болница в Курило. Оттам твърдят, че е използвал наркотици. Въпреки всичко никой не взима мерки срещу агресията му и Стефан убива. След убийството на Виола от прокуратурата признаха, че ако не бяха подценили сигналите и оплакванията срещу Стефан, днес тя можеше да е жива. В 9 от 10 сигнала за насилиe става дума за сексуален тормоз над дете от познат Сексуалното насилие може да бъде под много различни форми. То може да бъде директно физическо насилие с директен контакт с използването... Прочети повече

- В началото на октомври в Русе беше убита още една млада жена – журналистката Виктория Маринова, изнасилена и после удушена. Обвиненият за жестокото престъпление Северин Красимиров е в ареста.

- В края на октомври 26-годишният Викторио Александров застреля приятелката си Дарина и едногодишната им дъщеричка Никол след семеен скандал. Викторио описва подробно събитията в дните преди убийството. Според него майката на детето му го е предизвикала.

В категории: Крими , Животът


2
Коментара
Флагман.БГ Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън Зрители беснеят след тази гавра в Хелс Китчън 28/03/2024, Четвъртък 10:26 3
Голям скандал в Денсинг старс
Голям скандал в Денсинг старс 28/03/2024, Четвъртък 10:23 4
2
Коментара по темата
2.
Пропаганда
26.11.2018 10:23:10
0
1
Щото ушев гони марихуаната , а бе ракйята от обяд , а Ганио жули от обяд и бие жената след обяд и привечер !
1.
Ангел хранител
25.11.2018 19:54:33
0
6
Или жертва на прости и ограничени имотни измамници.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
33-годишна родилка почина, бебето й също е мъртво 33-годишна родилка почина, бебето й също е мъртво Събран е спешен екип и е взето решение за абдоминално родоразрешение по витални индикации чрез секцио – установява се мъртъв плод БФС приключи с Цър-пър от "Ергенът", изгониха я, защото не върши никаква работа БФС приключи с Цър-пър от "Ергенът", изгониха я, защото не върши никаква работа Тя е била секретарка на Борислав Попов ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против ГЕРБ искат назначения в регулаторите веднага, макар че отиваме на избори - ПП-ДБ са против Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Борисов не дава Желязков и Главчев за служебни премиери, не държи на избори "2 в 1" Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Неврохирург едва спасил живота на ветерана на бТВ Юксел Кадриев разкри интересни подробности от личния си живот Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Приеха в болницата жената-шофьор, предизвикала вчерашната катастрофа край Морската градина на Бургас Дамата по чудо се размина без сериозни травми, след като обърна Хондата си на шосето Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Той нарече "кретени" всички, които го критикуват за пожизнената държавна пенсия Не трябва да се слушат такива кретени. Глупаците хич не ме интересуват и не им обръщам внимание, категоричен е Фънки Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Бургаски депутат от ИТН взе и върна неизпълнен третия мандат за правителство Нещо лошо се случи с този известен българин Нещо лошо се случи с този известен българин Човекът глас стана жертва на хакери Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Кичка Бодурова пак се заяде с примата Лили Иванова Повод за хапливия й коментар стана решението н Митко Щерев да разреши на Лили да пее песните му
Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала Това е новият биткойн Това е новият биткойн Kaĸaoтo зa пъpви път в иcтopиятa нaдxвъpли 10 000 дoлapa зa тoн Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Ден е за преклонение. Поморие почете паметта на тракийските бежанци и на войните, паднали край Одрин Известна още като Ден на Тракия, тази дата не е само част от българския културно-исторически календар, но е и ден за преклонение, почит и памет
Бойко Борисов Бойко Борисов Не искам лидерска среща, те се държат невъзпитано Виц на деня Виц на деня - Какво си мисли истинският мъж, когато види хубава жена?
- Моята е по-хубава!
Виц на деня Виц на деня Из женски форум:
- Защо когато го Искаш той не те иска, а Когато те иска ти не го Искаш...?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато една жена иска да знае мнението на мъжа, тя всъщност иска да чуе собственото си мнение, само че с бас.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори