×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Патриотична оставка, соцбойкот и кворумни зависимости


Патриотична оставка, соцбойкот и кворумни зависимости
Депутатите на Марешки спасяват работата на парламента през последния месец
22 Ноември 2018, Четвъртък, 13:33 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

ДПС опитва да печели дивиденти от липсата на депутати сутрин, Марешки спасява работата на парламента


Въпреки че Валери Симеонов подаде оставка и вече не е вицепремиер, в четвъртък депутатите от ДПС отново не се регистрираха за началото на заседанието.
БСП също бойкотираха кворума – нещо, което бе заявено в началото на седмицата.

Мнозинството с помощта на осем депутати от „Воля” обаче успя да осигури 121 гласа за начало на пленарния ден.


ДПС не се регистрира, "Воля" пак даде ключова подкрепа за кворума

Неофициално представител на ДПС коментира пред „Флагман”, че оттук нататък ще се регистрират. Причината да не го направят в конкретния случай било недоразумение и неразбирателство за тактиката.

Йордан Цонев донякъде потвърди това. Пред „Флагман” той обясни, че оставката на Валери Симеонов е променила нещата и ултимативният бойкот вече отпада. Той обаче добави, че дали и кога ще се регистрират оттук нататък ще зависи от случая.
„Те са длъжни да си осигурят кворума”, коментира още Цонев за управляващото мнозинство.

Осигуряването на парламентарния кворум се оказва предизвикателство за управляващите, защото изисква тотална мобилизация, ако опозицията бойкотира началото на заседанията. Това означава силно ограничаване на командировките и на отсъствията по други причини.
ГЕРБ и „Обединени патриоти” разполагат общо със 122 депутати при изискване за кворум от 121.

БСП бяха заявили, че няма да се регистрират до оставка на Валери Симеонов. В понеделник соцлидерката Корнелия Нинова обаче обяви, че са решили да продължат да бойкотират кворума въпреки оттеглянето на Симеонов.

Това всъщност е в полза на ДПС, защото и оттук нататък в определени случаи от тях ще зависи работата на парламента. С това може  да се обясни и поведението на хората на Доган в четвъртък. Те вероятно бяха решили да тестват новата ситуация, надявайки се, че управляващите ще са демобилизирани и няма да имат достатъчно депутати.

Още по-ключова е ролята на Веселин Марешки и партията му „Воля”. Това е звеното в парламента, което спасява пленарните заседания през последния месец.

Припомняме, че Марешки също бе обявил кворумен ултиматум - Валери Симеонов и Красимир Каракачанов да подадат министерски оставки до 10 ноември. Той обаче го отмени със странни аргументи и депутатите от „Воля” продължиха да се регистрират. Някои свързват това с изнудване от държавното обвинение, тъй като на 8 ноември главният прокурор Сотир Цацаров пак поиска имунитетите на Марешки и на още двама от неговите съратници в парламента.

Изводът е, че нерегистрирането на БСП засилва връзките и зависимостите между управляващите, ДПС и Марешки. 

Не е изключено обаче в играта с кворума в един момент да се включи и някоя от фракциите при „Обединени патриоти”, когато там възникне нов скандал.

„Независимите” депутати Ангел Исаев и Спас Панчев подкрепят управляващите. Ролята им за кворума обаче е малка, защото са само двама.

В категории: Политика


Ергенът бил смотаняк
Ергенът бил смотаняк 19/05/2024, Неделя 19:16 6
1
Коментара по темата
1.
Гледам и не вярвам на ушите си
23.11.2018 03:44:15
0
4
Виж ги, мамини сладки, как са подредени на първия ред в дясно:
- Лъчо Мозъка, който ще остане в историята като личен лекар на Борисов, нищо че е гинеколог. Писал му болничен... И който се реди за безплатен АйФон... АйСектир
- Младо момче, актьор, как му беше името? Гледал съм го в "Етажна собственост". За актьор става, за политик - не. Гледал съм и и интервю...
- Тома Биков... един от ударната група, така наречението остриета, заедно с Десислава Атанасова, Антон Тодоров, Методи Андреев...
Бля
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Недялко Момата - най-бруталният килър в българската история, който убиваше за удоволствие Eксперти твърдят, че Момата е бил социопат, но не е имал психически разстройства Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Херо е фаворит за треньор на Спартак Варна Той вече се е срещал със собственика на варненци Павлин Николов Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Бургаски бос на алуминиевата дограма закъса, ЧСИ продава базата му Стaвa дyмa зa пpoизвoдcтвeнaтa бaзa нa ĸoмпaниятa зa дoгpaми и фacaдни peшeния "Kpyпaл" EOOД Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Строителството станало апетитен бизнес за превъртане на кеш Цените на имотите у нас растат по няколко причини Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп Шофьор блъсна пешеходец във Варна, колата му падна в изкоп На място са пристигнали няколко екипа на полицията, пожарната и Бърза помощ Ергенът бил смотаняк Ергенът бил смотаняк В интернет се появиха стари негови снимки, които предизвикаха същински взрив и лавина от коментари, за жалост повечето от които подигравателни Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Тя е едва на 34 години, а вече е с ботокс на челото Червенокосата дама, която бе синоптичка на Нова тв, преди да излезе за втори път в майчинство Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Ексцентричен бургазлия направи Стената на позора Изтипоса на снимката на жена, която набеди за крадла  Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Изчезна пловдивчанин, наследил 3 апартамента Жилищата били продадени за 100 хил. лева Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Държавата харчи прекалено много, а няма никакви реформи, смята икономистът Николай Василев Той е на мнение, че ако трябва в държавата на някого най-много да се увеличават заплатите, това са университетските преподаватели, учителите, лекарите и медицинските работници
Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък Падна хеликоптер с президента на Иран Падна хеликоптер с президента на Иран Инцидентът е станал близо до Джулфа, град на границата с Азербайджан С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна С морков и тояга започва нова мобилизация в Украйна Предвижда се и стимули за военнослужещите като парични премии или пари за покупка на жилище или автомобил, които според някои политически наблюдатели Украйна не може да си позволи Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Ирина Шейк си крие лицето, сякаш е пъпчива тийнейджърка, а не топмодел Доскоро красавицата дори не отказваше селфита с феновете си, защо се крие сега обаче?
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори