×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Властта с чисто нови предложения за „Гражданската отговорност”: 1000 лв. било фалшива новина!


Властта с чисто нови предложения за „Гражданската отговорност”: 1000 лв. било фалшива новина!
ГЕРБ поиска прокуратурата да погне адвокатите за изнудване за смърт на пътя
13 Ноември 2018, Вторник, 10:54 ч.
Автор: Антония Чорева, снимка: Архив

Управляващите бързо правят методика и нови предложения заради възникналите протести

ГЕРБ се коригира за въвеждането на таван до 20 000 лв. за обезщетение при загинал член на семейството.

Това обяви категорично на извънреден брифинг в парламента председателят на бюджетната комисия Менда Стоянова, която е вносител на предложенията за промяна.

Горна граница за починали при ПТП родители, деца, съпруг и съпруга няма да има. Ще има таван до 5 000 лв. на всички роднини извън тесния кръг, които досега бяха обезщетявани при починал близък при катастрофа, обяснии председателят на бюджетната комисия.

„Ако Народното събрание приеме това предложение, спекулации от рода на двойна, тройна или 1000 лв. Гражданска отговорност са безпочвени. 1000 лв. е тотално фалшива новина.
И 100 лв. да се вдигне застраховката на българина, това не трябва да се случва”, каза Менда Стоянова.

„Бяха изговорени много силни думи – цена на човешкия живот няма, но трябва да има граница на този широк кръг правоимащи, защото всичко рефлектира върху останалите граждани”, каза още тя.

Властта ще разработи методика с ясни критерии за обезщетенията и внася предложения за поправки в Застрахователния кодекс.
За 3 месеца 850 лица са поискали обезщетения за смърт на пътя, което е по 100 000 лв. средно. Това означавало допълнителни разходи за застрахователите, които трябвало да бъдат изплатени почти веднага.

Менда Стоянова анализира и кои са най-големите провтивници на нейното предложение - "само адвокати, които търгуват със смъртта". Тя посочи, че прокуратурата трябва да се заеме с това, защото адвокатите вземали по 30-40% от обезщетението, което съдът присъжда на роднини при смърт на пътя, а при пострадали и социално слаби, било още по-голямо.

Стоянова обясни, че имало наредба за адвокатските хонорари, но тя присъждала едва 4%, а огромните суми се вземали нелегално.

В категории: Политика


9
Коментара по темата
9.
хххх
13.11.2018 13:41:54
2
4
Действително, ако има престъпление - изнудване е за прокуратурата.
Иначе не е лошо Мента и останалите в парламента да седнат да четат малко законодателството ,за което отговарят .Наредбата не е за адвокатските възнаграждения , а е за Минималните адвокатски възнаграждения -има разлика . Минималния адвокатски хонорар не е 4 % твърдо, а варира според материалния интерес и като се сметне като процент от материалния интерес излиза доста над 4%, но пък адвокатските услуги не са задължителни ......за разлика от задължителната застраховка граджданската отговорност .Така ,че може да се получи ,че не адвокатите са изнудвачи в случая, а застрахователите и лобито им сред политиците .
8.
Адвокат
13.11.2018 12:48:42
0
6
Адвокат става само този, който за друго не става! За това всеки втори завършил право в този кръжок БСУ става адвокат, като 95% жт тях умират от глад.
7.
Закон
13.11.2018 12:42:27
1
7
Аааа,късно е чадо, късно е ! Стената вече се скъса .....потече И не е само гражданската Много се насъбра
6.
Хаптекар
13.11.2018 12:16:01
1
6
Мента сменяй памперс ,че замириса ма ооо!
5.
Петър
13.11.2018 11:57:51
1
8
Г-жо Менда, гражданската вече скочи с почти 100 лв. Факт!!! На лъжата краката са къси!
4.
nzh
13.11.2018 11:34:08
3
6
не забравяите че флагман са големи подръжници на герб.Флагман =герб
3.
Мендаааа, Мендаа.
13.11.2018 11:30:34
0
8
"Най-големите провтивници на нейното предложение - само адвокати, които търгуват със смъртта" ЗА ТЕЗИ 10 г. ОТ КАКТО СТЕ НА ВЛАСТ, ЗАЩО НЕ СЕ ПОГРИЖИХТЕ ЗА ТЕЗИ АДВОКАТИ? ОСТАВКАааааа!!!!!!
2.
bs
13.11.2018 11:30:20
2
7
насраха се гробаджии и започнаха да се въртят
1.
Гербаджия
13.11.2018 11:28:34
2
9
Споко! Няма да е 1000 лв, ще е 925 лв.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Правят основна подмяна на футболния терен на градския стадион в Царево  Не е препоръчително през следващата седмица теренът да се използва Ударна ревизия на Закона за хазарта Ударна ревизия на Закона за хазарта На първо четене парламентът прие пълна забрана за рекламата на хазартни игри в радио, телевизия, печатни и електронни издания, както и на обществени места и фасади на сгради Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори