×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Сексът не е най-странната причина за туристическо пътуване – има много по-откачени


30 Октомври 2018, Вторник, 22:45 ч.
Източник: блиц

Както при всяка човешка дейност, културното влияние върху туризма е безспорно. Важността му от икономическа гледна точка, обаче, не може да бъде оспорена. Индустрията печели над трилион долара годишно в световен мащаб и е сектор, който има огромни възможности за разшираяване и заетост. Но какво се случва, когато туризмът премине отвъд обичайното и започне да се прави според уникалните вкусове и прищевки на хората?

Някои от най-странните видове туризъм, това се случва. От ергенски партита до космически туризъм – предлагаме ви някои от най-ексцентричните видове туризъм, които може да искате да опитате. С изключение на номер 1. Наистина се надяваме, че не искате да пробвате номер 1.

11. Пиянски туризъм

Терминът “booze cruise” (пиянски круиз) се използва на английски за пътуванията, които много британски туристи предприели в края на 80-те и началото на 90-те години от Великобритания към Франция и Белгия с единственото намерение да се възползват от ниските цени на алкохола и цигарите.

10. Гей туризъм

Гей туризмът или ЛГБТ туризмът е популярна ниша в сектора, насочена към хората с различна сексуална ориентация. Предлагат се места за почивка, където те няма да бъдат дискриминирани. В днешно време има много дейности за тази общност, включотелно и паради на много места по света, където те могат да се съберат и да празнуват заедно. Три от най-популярните градове за това са Берлин, Амстердам и Сан Франциско.

9. Енотуризъм (Винен туризъм)

Да не се бърка с пиянския туризъм, тъй като представлява много по-класна ниша, включваща всичко, свързано с изкуството и историята на виното, а не само консумацията му в големи количества. Енотуризмът обикновено включва посещения на винарни, помирисване и опитване на вина, разходки сред лозята и активно участие в гроздобера.

8. Туризъм за ергенски партита

Същото като традиционното ергенско парти – когато мъжът иска една последна дива нощ преди да се ожени и да се кротне. Само че в чужбина. Туроператорите са станали доста изобретателни в тази насока.

7. Космически туризъм

Това е пътуването в космоса за отдих или по работа, което реално е възможно да се случи само на ужасно богати хора на този етап. Определено не е за бедни хора и такива, които страдат от клаустрофобия.

6. Наркотуризъм

Във всяка държава има наркотици, но не във всяка те са евтини и лесно достъпни. Така например, ако грам кокаин в Австралия се продава за 300 долара, в Колумбия той е между 7 и 15 долара, а пласьорите могат да се открият на всеки ъгъл. Наркотуризмът е добре развит и в Холандия, където пък легално може да се купи грам марихуана за около 10 евро.

5. Бедствен туризъм

Терминът стана широко популятен, след като ураганът Катрина удари град Ню Орлиънс в САЩ. Някои от местните намериха начин да изкарат пари от едно от най-ужасните бедствия, поразявали страната. Те организират обиколки с автобус из най-тежко пострадалите квартали, някои от които са напълно унищожени.

4. Атомен туризъм

Хората, които избират този вид туризъм, посещават места, разрушени от атомни оръжия. Една от най-изкусителните дестинации е Ню Мексико, където е направен първият в света ядрен опит. Точното място на взривяването на бомбата „Тринити“ може да бъде посетено само два пъти на година. Други популярни дестинации са Хирошима и Чернобил.

3. Секс туризъм

Пътешествениците, които избират този вид туризъм, търсят само и единствено секс. Най-вече тези авантюристи са от Китай, Япония, Корея и Тайван. Популярни дестинации са Камбоджа, Тайланд, Филипините, Бангладеш, Ямайка и Доминиканската Република. В Тайланд секс туризмът представлява 12% от брутния вътрешен продукт.

2. Туризъм за почитатели на гробища

Целта на тези туристи е да посещават гробища, но най-вече на популярни личности. Една от най-популярните дестинации е гроба на Джим Морисън, където посетителите често оставят полуизпушен джойнт. Друг известен гроб е този на Оскър Уайлд. Там жени традиционно оставят писма или салфетки с отпечатък от червило.

1. Туризъм с цел самоубийство

Този вид туризъм се практикува в Швейцария. Звучи жестоко, но в тази държава има хора, които са като помощници на туристите, които искат да сложат край на живота си. Най-голям е броят на туристите от Германия, а след тях се нареждат британците, които са били 300 през август 2015.



11
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
11
Коментара по темата
11.
до 10
30.10.2018 22:07:24
0
5
ще се върна , имам охрана.
10.
aко
30.10.2018 22:03:41
0
4
се върнеш
9.
до 8
30.10.2018 22:01:06
0
4
оки ,изкъпи се
8.
8
30.10.2018 21:54:48
0
4
чакам тъъъъъъъъ
7.
do 6
30.10.2018 21:51:04
0
4
сега съм на любовница туризъм в Арбанаси ,като се върна ще дойда.
6.
6
30.10.2018 21:46:39
0
6
ела в общината в средец да се разберем
5.
Сашето до Трифолина
30.10.2018 21:24:26
0
7
Ама ,Трифолино искаш ли да те карам на намазване на ските нов вид туризъм........
4.
Трифолина
30.10.2018 21:15:51
0
5
мисля,мисля........ами ....не ми се мисли
3.
до 2
30.10.2018 21:03:11
0
7
да му мислят вдовиците
2.
12
30.10.2018 20:55:11
1
3
Има и КURтуризъм за вдовици-авантюристки
1.
Ловене на женски туризъм
30.10.2018 20:16:25
0
10
Преследване и обсебване на жени туризъм,също са много нашумели във ВИП средите.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори