×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Светът празнува 135 години от рождението на Чарли Чаплин
  • Петър Стойчев преплува Гибралтарския пролив
  • Политически игри във Вашингтон - Камарата на представителите ще гласува отделни проектозакони за подкрепа за Украйна и Израел
  • Ценова секира за българите заради Шенген, над 1 милиард лева е загубата за страната ни
  • Времето се променя, вижте какво ни очаква днес
  • Военно летище за F-16 в Хмелницка област е било атакувано от руснаци
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Беларус иска облекчен визов режим за влизане в страната ни, гарантират моментален ръст на туристите


Беларус иска облекчен визов режим за влизане в страната ни, гарантират моментален ръст на туристите
Голяма част от нашите граждани имат шенгенска виза, няма затворена граница
29 Октомври 2018, Понеделник, 14:08 ч.
Автор: Моника ИЛИЕВА, снимки: авторът

Бихме се съгласили и на споразумение, аналогично на това с Молдова, заяви в Бургас Александр Лукашевич

„Облекчете визовия режим за  нашите граждани и те ще предпочетат страната Ви пред десетки други летни дестинации. Гарантирам рязък скок на туристопотока”. Това каза днес в  Бургас  Н. Пр. Александр Лукашевич по време на среща с журналисти.

Въпреки нелошите нива се наблюдава спад на туристите от Беларус, посетили региона, в сравнение с предишни години. По официални данни над 50 хил. души са кацнали през чартърния сезон на аерпорта в Сарафово.

Посланикът на Беларус: Имаме интерес да развиваме сериозни икономичеки отношения с Бургас

Голяма част от беларуските граждани имат шенгенска виза и няма затворена граница за тях. Естествено е да предпочетат Франция и Италия. Останалите, които нямат издадена такава се възползват от безвизовото преминаване в Турция, Черна гора, Сърбия и други държави. И ето го големия проблем с визовия режим, който ни налага България”, разясни  беларуският посланик.

Лукашевич акцентира на обстоятелството, че гражданите от страните членки на ЕС, каквато е и България, могат да пребивават до 30 дни без виза в Беларус, когато полетите им са до и от летището в Минск. Дипломатът припомни, че правилата са в сила от това лятото и са предприети, за да увеличат потока и на български граждани.

Като недотам важна причина за лекия спад на посещаемостта от бившата руска република е некачественото обслужване, което не е останало незабелязано.

„Ако бъде намерено решение за облекчаване на пропускателния режим в страната Ви това моментално би довело до рязко увеличение на туристите. Бихме се  съгласили и на споразумение аналогично на това с Молдова”, обърна специално внимание Александр Лукашевич.

Стана ясно, че много важна за съвместните инвестиции между България и  Беларус е предстоящата среща на 20 ноември в София. Непосредствено след нея ще бъде проведен ключов бизнесфорум, на който ще се осъществят контакти между бизнеса на двете страни. „Едва след това, ако има пресечни точки в определени сфери, можем да говорим с конкретика в цифри”, обърна внимание  Н. Пр. Александр Лукашевич.



В категории: Бургас


6
Коментара по темата
6.
Али Баба
29.10.2018 20:56:22
2
4
Че с тес селски курорти какви богати туристи искате бе момчета вие въобще се радваите че има балъци да си късат нервите по нашите безобразни бетонни свърталища на датски пияници и англииски наркомани Белорусите не са толкова бедни работят в цяла европа с Полски документи тАКА ЧЕ ПИКОЛО ТРЕБА ДА ХОДИШ НА ЛОРЕТ ДЕ МАР АКО искаш испански туристи и като видиш колко са дашни много бързо ще се озовеш в някои хладилен Алмасен да подреждаш Каталунски круши
5.
Въй въй
29.10.2018 20:44:10
1
4
С бре Аско ,за кого ще бъде добре бе......?????.....а....Ко?
4.
G
29.10.2018 20:25:33
1
4
Ne iskame nisko buidjetni turisti po bedni i ot nas vkaraite italianci ispanci belgiici
3.
Рецепционист до пиколо
29.10.2018 19:57:49
3
2
Ей тарикат,не може цял живот да караш на бакшиши,хвани се на работа!
2.
Пиколо
29.10.2018 19:44:28
8
4
Тези бедняци от Беларус само дето пари не ни искат за това че идват тука. Моля старайте се за по качествени туристи .
1.
Аско
29.10.2018 19:39:58
3
8
Мой роднина предлага легловата си база в сайт в Беларус и цялото лято е посещаван от техните туристи. Дано им облекчат визовия режим. Ще бъде най добре за всички!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба Мъже, плачете. Мани от „Игри на волята“ каза „Да“ на своя любим, вдига пищна сватба 36-годишната бургазлийка, с виетнамски корени, и нейният избраник Стоян са заедно от 4 години Проверяват случай със специализант-хирург, правил гинекологични прегледи Проверяват случай със специализант-хирург, правил гинекологични прегледи Той временно е отстанен от работа Как да кандидатстваме успешно медицина и фармация Как да кандидатстваме успешно медицина и фармация Innovation Center предлага специализирани курсове по химия и биология, ориентирани към ученици и кандидат-студенти за специалностите медицина, фармация и дентална медици Президентът може да не утвърди смяната на външния министър, от „Дондуков“ 2 чакат обяснение Президентът може да не утвърди смяната на външния министър, от „Дондуков“ 2 чакат обяснение Ако действително се окаже, че това не е служебен, а партиен кабинет, подозренията към изборния процес ще стават все по-големи, обяви Илияна Йотова Разбиха нарколаборатория в центъра на Бургас, намерени са 150 грама пико и прекурсори Разбиха нарколаборатория в центъра на Бургас, намерени са 150 грама пико и прекурсори 34-годишният криминално проявен и осъждан Александър Ф. е задържан Петър Волгин ще е втори в евролистата на „Възраждане“ Петър Волгин ще е втори в евролистата на „Възраждане“ Костадин Костадинов няма да е кандидат за Европейския парламент Съдът пак отложи гледането на мерките на Петя Банкова и Стефан Димитров Съдът пак отложи гледането на мерките на Петя Банкова и Стефан Димитров Софийската адвокатска колегия да определи резервен защитник на обвиняемата, определи САС Започва изграждането на кръгово на ключово кръстовище в Поморие Започва изграждането на кръгово на ключово кръстовище в Поморие Срокът за изпълнението му е 90-дневен и за да не влезе ремонтът в туристическия сезон, той ще се изпълни на два 45-дневни етапа След националния протест, събрал 20 души, зелените напуснаха ПП-ДБ След националния протест, събрал 20 души, зелените напуснаха ПП-ДБ Ако се яват на изборите само, еколозите ще претърпят катастрофално поражение ПОК „Доверие” увеличава пенсиите на своите клиенти за трета поредна година ПОК „Доверие” увеличава пенсиите на своите клиенти за трета поредна година Размерът на актуализацията за периода от 1-ви април 2023 г. до 31-ви март 2024 г
Почина тик ток сензация Почина тик ток сензация Тя докосна част от живота ви лично и част от живота ви чрез нейния огромен живот на друга платформа, каза майката на влиятелната знаменитост Джаки Коен Рот Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Съдбата на тази участничка от "Ергенът" развълнува зрителите Ти си необикновена жена, каза й Алекс на сбогуване Той е причината Мара Отварачката да стане певица Той е причината Мара Отварачката да стане певица Признанието е от самата Мария  Журито го спъна за рекордна победа Журито го спъна за рекордна победа Зомбори пък отново направи страхотно изпълнение, като поп фурия DARA Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Арестуваха тези българи в Гърция за големи измами Според първоначалната информация от полицията общо 42 случая са регистрирани в Патра, Илия, Закинтос, Солун, Халкидики, Янина, Кардица, Лариса, островите Корфу, Родос и Крит Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Над 2 евро удари цената на бензина в Гърция, масови проверки по бензиностанциите Геополитическото обостряне допринася за тревожността на пазара, тъй като суровият петрол Brent регистрира най-голямото си покачване от месеци, надхвърляйки от 90 долара за барел Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Заради няколко чалгаджийки всички ни питат как може да сме толкова прости, избухна тази изпълнителка Екстра Нина гневна на фолк елементи като Дебора  Защо Веско Маринов и Фънки се хванаха за гушите Защо Веско Маринов и Фънки се хванаха за гушите Словесният им сблъсък изуми мнозина, а през това време изпълнителката се усмихваше небрежно до Рачков и Геро За нищо на света не паркирайте автомобила си по този начин За нищо на света не паркирайте автомобила си по този начин Работата е там, че обърнатите колела могат да причинят сериозна повреда на кормилното управление Футболистите на "Берое" набиха треньора си и го изхвърлиха от съблекалнята Футболистите на "Берое" набиха треньора си и го изхвърлиха от съблекалнята 45-годишният Хосе Ачиари успял да влезе пак в съблекалнята. Той крещял с пълно гърло, че ще разкаже всичко на президента Ернан Банато
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори