×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Хирургът д-р Георги Гендов - герой за българските майки: Топлил като свое оперирано бебче в УМБАЛ-Бургас


Хирургът д-р Георги Гендов - герой за българските майки: Топлил като свое оперирано бебче в УМБАЛ-Бургас
Когато малкият Руслан търсел топлината на родителите си, д-р Гендов му обръщал внимание и се грижел за него в Реанимацията
11 Октомври 2018, Четвъртък, 17:00 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА, снимки: Женина ТРИФОНОВА

Д-р Георги Гендов, коремен хирург от Бургас и д-р Георги Мигаров - светило в хирургията, доказаха, че Хипократовата клетва за някои лекари е не само в книгите, а и в сърцата

"Ходил при него, лягал и го гушкал..." Ей това цял ден ме просълзява днес. Една майка разказва в коментар към пост в група на майки как млад лекар спасил детето й. Само благодарение на този лекар едно момченце посрещна своя трети рожден ден на 31 август, категорична е тази майка Женина Трифонова от Бургас. Това е само един от коментарите на майки от цяла България, които научиха историята на малкото момченце от Бургас, което живее втори живот благодарение на професионализма и човешкото отношение на д-р Георги Гендов, коремен хирург от Бургас и д-р Георги Мигаров - светило в хирургията, които доказаха, че Хипократовата клетва за някои лекари е не само в книгите, а и в сърцата.

"Това, че лекар е спасил живота на дете, не трябва да е новина и жалко, че все още е. Но това, че този лекар ходил и лягал до детенцето след операцията, за да го гали и гушка, понеже родителите му не могат да влязат в реанимацията, а то ги търси, ме остави безмълвна. А който ме познава, знае, че рядко ми се случва. Лекар, млад, явно кадърен, работещ при същите условия и за същите пари като колегите си. Той е поредното доказателство, че не това има значение, а дали си ЛЕКАР ЧОВЕК или си просто завършил медицина", пише един от уважаваните столични пиари, а преди това дългогодишен журналист в сферата на социалната политика Дина Христова.



Майката Женина Трифонова и бащата Живко Динев с малкото си момченце - усмихнати и щастливи заедно няколко месеца след кошмара

Публикуваме коментара на майката с нейно разрешение: 

"...нас точно кадърен лекар ни спаси. Д-р Георги Гендов - много млад и сърцат лекар и отличен професионалист. Само той усети, че момчето ми има проблем, който не търпи чакане. След операцията, докато малкият беше в интензивното и беше все още с опасност, той е ходил при него, лягал е и го е гушкал, защото търсило нас. ❤ И така - влиза в операция, оперира и се връща при детето... Никога няма да забравя това, което той направи, никога!

...На 31.08.2018 г. синът ми стана на 3 годинки. Специално на този ден писах на доктора, за да му благодаря отново, че заради него празнуваме рождения ден...

...Д-р Георги Гендов (коремен хирург) и д-р Георги Мигаров (детски хирург) спасиха нашето дете. :)"


Ето какво още разказа майката Женина ексклузивно пред Флагман.бг.

Приеха ни в болницата на 15 юни с повръщане, болки в корема и тежко обезводняване, след това детето имаше леко подобрение, но недостатъчно. В деня, в който го оперираха, вече се беше влошил. Д-р Гендов го прегледа и каза, че може да се наложи оперативна намеса. Детето не приемаше нищо през устата от дълго време. Докторът каза, че трябва да се извърши спешна операция, тъй като червата не са проходими. Той се свърза с д-р Мигаров, който беше в отпуск, но веднага дойде за операцията на сина ми Руслан.

Д-р Мигаров като излезе от операционната, каза, че детето е с огромна 10 см киста, която блокира напълно проходимостта и има вродена аномалия за неправилно подредени черва. Оказа се, че кистата е доброкачествена, слава Богу. Двамата лекари държаха непрекъснато връзка с мен, обясняваха ми. Д-р Гендов му е обръщал внимание и се е грижел за него в Реанимацията.

Благодарна съм им, не знам как да се изразя и какво да направя, те спасиха най-ценното ми, най-милото ми. За цялата операция и за целия престой не сме платили нито стотинка. Трите отделения - Първа, Втора хирургия и Интензивното - благодарна съм им и доживот ще се моля за тях.



„Благодаря на всички за хубавите думи, това дава мотив на всички мои колеги да продължават да работят с любов! Наистина е трогателно!”, е скромният коментар на д-р Гендов, който е един от уважаваните коремни хирурзи в УМБАЛ-Бургас.

В категории: Лична драма


Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
15
Коментара по темата
15.
Анонимен
17.05.2023 14:59:42
0
2
Медицина в бг няма,умишлено няма контрол всичко е една търговия ! !
1.Прилага се двоен стандарт 2.Злоупотребяват с пациенти
3.Емперипна Антиб терапия>дисбаланс
4.Прилагат инвазивна терапия>некроза Всички специалисти са алчни психопати !!
Причинно следствената връзка се нарича Ятрогения
14.
Живка Маврова
14.07.2019 12:38:20
0
1
...Наистина ! Убедих се лично ! На фона на грубата администрация...те са просто селски женички без никакъв такт и възпитание..той е като ангел..ето това се казва професията да ти е призвание !Благодаря за човещината и професионализма !
13.
Мигаров
12.10.2018 11:38:36
5
4
Е пълна пиянка
12.
Binev
12.10.2018 07:29:03
1
3
А и д-р Миразчииски е добродушен лекар жалко е че има много имоти и инвестиционни облигации и е на трето място по богатство сред лекарите в България и.,но рядко проявява добродушие понеже влиза на 7 години да оперира по един път апендицит за да не се деквалифицира.
11.
Binev
12.10.2018 07:27:07
2
3
А и д-р Миразчииски е добродушен лекар жалко е че има много имоти и инвестиционни облигации и е на трето място по богатство сред лекарите в България и.,но рядко проявява добродушен понеже влиза на 7 години да оперира по един път апендицит за да не се квалифицира.
10.
Добър специалист
12.10.2018 04:24:00
0
9
Един от добрите лекари, който преценя много правилно и има човешко отношение към пациентите си. Поздравления д-р Гендов и благодаря на "Флагман", че публикува такива приятни новини. Бъдете живи и здрави...
9.
Стоян
12.10.2018 00:28:01
1
10
Браво и поклон за д-р Гендов. И за д-р Мигаров, разбира се. Поздравления за "Флагман", че публикува тази история. В живота има и много положителни примери, има и хубави хора, хубави неща! Да е живо и здраво момченцето, много да радва родителите си.
8.
ai
12.10.2018 00:00:22
1
14
Откога не съм чела подобна НОВИНА! Много се радвам, когато в Бургас някой похвали лекар-първо като човек и второ като специалист! Поздравления за адекватната реакция на д-р Гендов и факта, че не се надценява! Д-р Мигаров е уникален хирург-може би единсвения детски хирург в МБАЛ Бургас, а факта че веднага е отреагирал въпреки отпуската показва и какъв човек е! Благодарности!
7.
Дарт Мол
11.10.2018 22:46:02
0
11
Доктора е отличен професионалист и човек с главно Ч. Той има страхотно отношение и към възрастните пациенти, знам го от собствен опит. Виждам го лятото на басейна като грижовен баща с детето си, сигурен съм, че е и добър син. Да си жив и здрав докторе, докато има такива лекари Вярата в хуманност та в медиците ще е жива.
6.
до всички
11.10.2018 21:28:26
0
13
Браво на д-р Гендов за проявената бързина и адекватни действия при първоначалния преглед на детето и на двамата лекари за всичко останало. Дано винаги да имат такива ,та и още по-добри успехи в лечението...когато се налага.. Живи и здрави да са всички.
5.
Росица Добрева
11.10.2018 21:21:18
0
10
МИМИ.....
Простотията не носи по гората , а по хората .
От доброто възпитание те делят най-малко два вагона книги мила. Ако , не можеш да кажеш нещо умно , поне не си демонстрирай простотията.
Не ти пожелавам никога да изживееш това , което изживяха родителите на Руслан.Тогава се оценя такъв голям жест , направен от един голям ЧОВЕК.
4.
Запознат
11.10.2018 21:13:39
1
10
Браво на този "млад хирург",за проявеното бащинско отношение към това дете, най-вероятно дължащо се и на това,че самият той е родител на такъв сладур! НО ГОЛЯМОТО БРАВО Е ЗА НЕВЕРОЯТНИЯ СПЕЦИАЛИСТ И ЧОВЕК-Д-Р МИГАРОВ!!!
3.
Мими
11.10.2018 19:56:06
9
3
На ”Бум мсда фа.а” много му ходи тоя каскет.,но с ушанка ще е за кооперативния пазар
2.
bravo
11.10.2018 19:23:32
2
12
Mnogo malko hora ima ostanali kato tozi 4ovek v burgas.
Da vzeme malko da si otvorqt ustata tez lekari I da kajat industriqta v burgas kakvi porajeniq pravi vyrhu zdraveto na naselenieto
1.
agent 007
11.10.2018 19:20:42
3
19
Браво на Доктора ! Вече е голяма рядкост да е и Кадърен Лекар и Свестен Човек !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Отец Иван Янков е от храм "Св.Троица" в Сливен
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори