×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Хирургът д-р Георги Гендов - герой за българските майки: Топлил като свое оперирано бебче в УМБАЛ-Бургас


Хирургът д-р Георги Гендов - герой за българските майки: Топлил като свое оперирано бебче в УМБАЛ-Бургас
Когато малкият Руслан търсел топлината на родителите си, д-р Гендов му обръщал внимание и се грижел за него в Реанимацията
11 Октомври 2018, Четвъртък, 17:00 ч.
Автор: Радостина ГЕОРГИЕВА, снимки: Женина ТРИФОНОВА

Д-р Георги Гендов, коремен хирург от Бургас и д-р Георги Мигаров - светило в хирургията, доказаха, че Хипократовата клетва за някои лекари е не само в книгите, а и в сърцата

"Ходил при него, лягал и го гушкал..." Ей това цял ден ме просълзява днес. Една майка разказва в коментар към пост в група на майки как млад лекар спасил детето й. Само благодарение на този лекар едно момченце посрещна своя трети рожден ден на 31 август, категорична е тази майка Женина Трифонова от Бургас. Това е само един от коментарите на майки от цяла България, които научиха историята на малкото момченце от Бургас, което живее втори живот благодарение на професионализма и човешкото отношение на д-р Георги Гендов, коремен хирург от Бургас и д-р Георги Мигаров - светило в хирургията, които доказаха, че Хипократовата клетва за някои лекари е не само в книгите, а и в сърцата.

"Това, че лекар е спасил живота на дете, не трябва да е новина и жалко, че все още е. Но това, че този лекар ходил и лягал до детенцето след операцията, за да го гали и гушка, понеже родителите му не могат да влязат в реанимацията, а то ги търси, ме остави безмълвна. А който ме познава, знае, че рядко ми се случва. Лекар, млад, явно кадърен, работещ при същите условия и за същите пари като колегите си. Той е поредното доказателство, че не това има значение, а дали си ЛЕКАР ЧОВЕК или си просто завършил медицина", пише един от уважаваните столични пиари, а преди това дългогодишен журналист в сферата на социалната политика Дина Христова.



Майката Женина Трифонова и бащата Живко Динев с малкото си момченце - усмихнати и щастливи заедно няколко месеца след кошмара

Публикуваме коментара на майката с нейно разрешение: 

"...нас точно кадърен лекар ни спаси. Д-р Георги Гендов - много млад и сърцат лекар и отличен професионалист. Само той усети, че момчето ми има проблем, който не търпи чакане. След операцията, докато малкият беше в интензивното и беше все още с опасност, той е ходил при него, лягал е и го е гушкал, защото търсило нас. ❤ И така - влиза в операция, оперира и се връща при детето... Никога няма да забравя това, което той направи, никога!

...На 31.08.2018 г. синът ми стана на 3 годинки. Специално на този ден писах на доктора, за да му благодаря отново, че заради него празнуваме рождения ден...

...Д-р Георги Гендов (коремен хирург) и д-р Георги Мигаров (детски хирург) спасиха нашето дете. :)"


Ето какво още разказа майката Женина ексклузивно пред Флагман.бг.

Приеха ни в болницата на 15 юни с повръщане, болки в корема и тежко обезводняване, след това детето имаше леко подобрение, но недостатъчно. В деня, в който го оперираха, вече се беше влошил. Д-р Гендов го прегледа и каза, че може да се наложи оперативна намеса. Детето не приемаше нищо през устата от дълго време. Докторът каза, че трябва да се извърши спешна операция, тъй като червата не са проходими. Той се свърза с д-р Мигаров, който беше в отпуск, но веднага дойде за операцията на сина ми Руслан.

Д-р Мигаров като излезе от операционната, каза, че детето е с огромна 10 см киста, която блокира напълно проходимостта и има вродена аномалия за неправилно подредени черва. Оказа се, че кистата е доброкачествена, слава Богу. Двамата лекари държаха непрекъснато връзка с мен, обясняваха ми. Д-р Гендов му е обръщал внимание и се е грижел за него в Реанимацията.

Благодарна съм им, не знам как да се изразя и какво да направя, те спасиха най-ценното ми, най-милото ми. За цялата операция и за целия престой не сме платили нито стотинка. Трите отделения - Първа, Втора хирургия и Интензивното - благодарна съм им и доживот ще се моля за тях.



„Благодаря на всички за хубавите думи, това дава мотив на всички мои колеги да продължават да работят с любов! Наистина е трогателно!”, е скромният коментар на д-р Гендов, който е един от уважаваните коремни хирурзи в УМБАЛ-Бургас.

В категории: Лична драма


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
15
Коментара по темата
15.
Анонимен
17.05.2023 14:59:42
0
2
Медицина в бг няма,умишлено няма контрол всичко е една търговия ! !
1.Прилага се двоен стандарт 2.Злоупотребяват с пациенти
3.Емперипна Антиб терапия>дисбаланс
4.Прилагат инвазивна терапия>некроза Всички специалисти са алчни психопати !!
Причинно следствената връзка се нарича Ятрогения
14.
Живка Маврова
14.07.2019 12:38:20
0
1
...Наистина ! Убедих се лично ! На фона на грубата администрация...те са просто селски женички без никакъв такт и възпитание..той е като ангел..ето това се казва професията да ти е призвание !Благодаря за човещината и професионализма !
13.
Мигаров
12.10.2018 11:38:36
5
4
Е пълна пиянка
12.
Binev
12.10.2018 07:29:03
1
3
А и д-р Миразчииски е добродушен лекар жалко е че има много имоти и инвестиционни облигации и е на трето място по богатство сред лекарите в България и.,но рядко проявява добродушие понеже влиза на 7 години да оперира по един път апендицит за да не се деквалифицира.
11.
Binev
12.10.2018 07:27:07
2
3
А и д-р Миразчииски е добродушен лекар жалко е че има много имоти и инвестиционни облигации и е на трето място по богатство сред лекарите в България и.,но рядко проявява добродушен понеже влиза на 7 години да оперира по един път апендицит за да не се квалифицира.
10.
Добър специалист
12.10.2018 04:24:00
0
9
Един от добрите лекари, който преценя много правилно и има човешко отношение към пациентите си. Поздравления д-р Гендов и благодаря на "Флагман", че публикува такива приятни новини. Бъдете живи и здрави...
9.
Стоян
12.10.2018 00:28:01
1
10
Браво и поклон за д-р Гендов. И за д-р Мигаров, разбира се. Поздравления за "Флагман", че публикува тази история. В живота има и много положителни примери, има и хубави хора, хубави неща! Да е живо и здраво момченцето, много да радва родителите си.
8.
ai
12.10.2018 00:00:22
1
14
Откога не съм чела подобна НОВИНА! Много се радвам, когато в Бургас някой похвали лекар-първо като човек и второ като специалист! Поздравления за адекватната реакция на д-р Гендов и факта, че не се надценява! Д-р Мигаров е уникален хирург-може би единсвения детски хирург в МБАЛ Бургас, а факта че веднага е отреагирал въпреки отпуската показва и какъв човек е! Благодарности!
7.
Дарт Мол
11.10.2018 22:46:02
0
11
Доктора е отличен професионалист и човек с главно Ч. Той има страхотно отношение и към възрастните пациенти, знам го от собствен опит. Виждам го лятото на басейна като грижовен баща с детето си, сигурен съм, че е и добър син. Да си жив и здрав докторе, докато има такива лекари Вярата в хуманност та в медиците ще е жива.
6.
до всички
11.10.2018 21:28:26
0
13
Браво на д-р Гендов за проявената бързина и адекватни действия при първоначалния преглед на детето и на двамата лекари за всичко останало. Дано винаги да имат такива ,та и още по-добри успехи в лечението...когато се налага.. Живи и здрави да са всички.
5.
Росица Добрева
11.10.2018 21:21:18
0
10
МИМИ.....
Простотията не носи по гората , а по хората .
От доброто възпитание те делят най-малко два вагона книги мила. Ако , не можеш да кажеш нещо умно , поне не си демонстрирай простотията.
Не ти пожелавам никога да изживееш това , което изживяха родителите на Руслан.Тогава се оценя такъв голям жест , направен от един голям ЧОВЕК.
4.
Запознат
11.10.2018 21:13:39
1
10
Браво на този "млад хирург",за проявеното бащинско отношение към това дете, най-вероятно дължащо се и на това,че самият той е родител на такъв сладур! НО ГОЛЯМОТО БРАВО Е ЗА НЕВЕРОЯТНИЯ СПЕЦИАЛИСТ И ЧОВЕК-Д-Р МИГАРОВ!!!
3.
Мими
11.10.2018 19:56:06
9
3
На ”Бум мсда фа.а” много му ходи тоя каскет.,но с ушанка ще е за кооперативния пазар
2.
bravo
11.10.2018 19:23:32
2
12
Mnogo malko hora ima ostanali kato tozi 4ovek v burgas.
Da vzeme malko da si otvorqt ustata tez lekari I da kajat industriqta v burgas kakvi porajeniq pravi vyrhu zdraveto na naselenieto
1.
agent 007
11.10.2018 19:20:42
3
19
Браво на Доктора ! Вече е голяма рядкост да е и Кадърен Лекар и Свестен Човек !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Щерката на Стоичков ражда от богат венецуелец Христина чака момче от новия си годеник Карлос през октомври Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори