Три години на събора в Лесковац му целуват ръка, а той отвори Сръбска скара в центъра на Бургас
																							11 Октомври 2018, Петък, 00:05 ч.
																					
										
										
										Автор: Флагман.бгТрикратният победител от многохилядния събор Рощилиада не се е главозамаял от признанието на колегите си в Сърбия
											От тази пролет, точно срещу Старата поща на бул. Христо Ботев, всяка сутрин палят скарата, на която изтъкнат майстор от Лесковац - меката на най-известната на Балканите скара, пече гурмански плескавици, ущипци, вешалици, колбасица, ребърца, телешки буифтек и ред други вкусотии.В павилиона на майстор Станислав в Бургас, всичко минава през ръцете му.
Трикратният победител от многохилядния събор в Лесковац не се е главозамаял от признанието на колегите си в Сърбия. Скромният 35-годишен мъж всяка сутрин става призори, за да може на време да подготви всичко необходимо за деня. Сам меси и пече пърленки, приготвя автентичните разядки Урнабес, мачкано сирене със запечен сусам, айвар и др. Мели си сам и каймата, която се приготвя по автентичната рецепта от неговия край. „Това е рецепта на 100 години, знам я от дядо ми. Използва се само телешка кайма, сол и малко вода. За да е сочна каймата се слага и мазничко месо“ обясни готвачът.
Станислав има и тайна рецепта за маринатата, с която овкусява месцата, превърна ли се в любими на изгладнелите минувачи, в комбинация с хрупкави питки и с апетитни разядки
За добрата скара казва майстор Станислав е необходима хубавата жар и пресни продукти. „Сръбската скара се прави на дървени въглища, на ток не се получава нито вкусът, нито ароматът. Другото е подправката. Аз съм си донесъл от Лесковац нашите традиционни подправки и работя само с тях“ уточни той.
След три години работа в София и по Черноморието, Станислав избира Бургас, за да сбъдне мечтата си за собствен бизнес. На бургазлии, Лесковчанинът преборил десетки съперници за първото място на най-големия събор за Сръбска скара, предлага винаги прясно изпечени вкусотии.
По заявка пълни скарата и за традиционните богати плата със сочни мръвки. Това са тежки мезета, от 1 до 3 килограма, за тежки маси и весели компании и отлична възможност да се приберете с нещо вкусно, прясно, топло и достатъчно за семейната вечеря или обяд.
Сръбската скара на майстор Станислав работи всеки ден от 10:00 ч. до 19:00 ч. На тел.: 0879 149 101 можете да дадете заявка за плато от прясно изпечени специално за вас вкусни месца или друг специалитет от най-богатото на месни изкушения меню в Бургас.
 
													 
													 
													 
													 
													 
															
													 
													 
													Америка откачи заради тази сделка
																										
														 31/10/2025, Петък 11:41
														 0
													
												
																					 
															
													 
													 
													Бил Гейтс си призна грешката за климатичния истеризъм
																										
														 31/10/2025, Петък 11:21
														 3
													
												
																					 
															
													 
													 
													Системно ни палят колите, обявиха жители на столичен квартал
																										
														 31/10/2025, Петък 11:00
														 3
													
												
																					 Последният ден на октомври бележи смъртта на първата жена премиер в Индия
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Последният ден на октомври бележи смъртта на първата жена премиер в Индия
													
													
																													 31/10/2025, Петък 10:51
														 0
																											
													
														 31/10/2025, Петък 10:51
														 0
													
												
																					 
															
													 
													 
													Две тийнейджърки пребиха дете в Костинброд
																										
														 31/10/2025, Петък 10:50
														 0
													
												
																					 
															
													 
													 
													Радостин Василев към Ивелин Михайлов: Вие сте селяндур
																										
														 31/10/2025, Петък 10:46
														 1
													
												
																					 Бургас става национален център за обучение на архитекти
													
												
												
													
													
													
														 
														 
														Бургас става национален център за обучение на архитекти
													
													
																													 
															 
															
													 
													 
													Куюмджиев: До недостиг на горива няма да се стигне, но до повишаване на цената със сигурност
																										
														 31/10/2025, Петък 10:22
														 1
													
												
																					 
															
													 
													 
													Симеон Дянков: Може би е редно да си кажем истината, очаква ни голяма криза
																										
														 31/10/2025, Петък 10:19
														 2
													
												
																					 
															
													 
													 
													Атанас Атанасов: Това е бюджет на чантаджиите, никакви предложения за реформа
																										
														 31/10/2025, Петък 10:15
														 1
													
												
																					 
															
													 
													 
													Бойко Борисов: Ще дадем с 1 млрд. лв. отгоре на пенсионерите, за да сме готини като Асен Василев
																										
														 31/10/2025, Петък 10:12
														 7
													
												
																					 
															
													 
													 
													Алла Пугачова си купува къща край София
																										
														 31/10/2025, Петък 10:00
														 0
													
												
																					 
																									 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
								 
							 
							 
							 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										 
										