×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]


Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Три години на събора в Лесковац му целуват ръка, а той отвори Сръбска скара в центъра на Бургас


Три години на събора в Лесковац му целуват ръка, а той отвори Сръбска скара в центъра на Бургас
100-годишна рецепта е разковничето за сочните плескавици и колбасици на майстор Станислав
12 Октомври 2018, Петък, 00:05 ч.
Автор: Флагман.бг

Трикратният победител от многохилядния събор Рощилиада не се е главозамаял от признанието на колегите си в Сърбия

От тази пролет, точно срещу Старата поща на бул. Христо Ботев, всяка сутрин палят скарата, на която изтъкнат майстор от Лесковац - меката на най-известната на Балканите скара, пече гурмански плескавици, ущипци, вешалици, колбасица, ребърца, телешки буифтек и ред други вкусотии.

В павилиона на майстор Станислав в Бургас, всичко минава през ръцете му.
Трикратният победител от многохилядния събор в Лесковац не се е главозамаял от признанието на колегите си в Сърбия. Скромният 35-годишен мъж всяка сутрин става призори, за да може на време да подготви всичко необходимо за деня. Сам меси и пече пърленки, приготвя автентичните разядки Урнабес, мачкано сирене със запечен сусам, айвар и др. Мели си сам и каймата, която се приготвя по автентичната рецепта от неговия край. „Това е рецепта на 100 години, знам я от дядо ми. Използва се само телешка кайма, сол и малко вода. За да е сочна каймата се слага и мазничко месо“ обясни готвачът.




Станислав има и тайна рецепта за маринатата, с която овкусява  месцата,  превърна ли се в любими на изгладнелите минувачи, в комбинация с хрупкави питки и с апетитни разядки

За добрата скара казва майстор Станислав е необходима хубавата жар и пресни продукти. „Сръбската скара се прави на дървени въглища, на ток не се получава нито вкусът, нито ароматът. Другото е подправката. Аз съм си донесъл от Лесковац нашите традиционни подправки и работя само с тях“ уточни той.



След три години работа в София и по Черноморието, Станислав избира Бургас, за да сбъдне мечтата си за собствен бизнес. На бургазлии, Лесковчанинът преборил десетки съперници за първото място на най-големия събор за Сръбска скара, предлага винаги прясно изпечени вкусотии.



По заявка пълни скарата и за традиционните богати плата със сочни мръвки. Това са тежки мезета, от 1 до 3 килограма, за тежки маси и весели компании и отлична възможност да се приберете с нещо вкусно, прясно, топло и достатъчно за семейната вечеря или обяд.





Сръбската скара на майстор Станислав работи всеки ден от 10:00 ч. до 19:00 ч. На тел.: 0879 149 101 можете да дадете заявка за плато
от прясно изпечени специално за вас вкусни месца или друг специалитет от най-богатото на месни изкушения меню в Бургас.

В категории: Бургас , Животът


Йордан Цонев Йордан Цонев Дори ДПС не може да стабилизира това управление Виц на деня Виц на деня -На колко години сте?
-На 18.
-Но и преди 2 години казахте същото.
-Не съм от хората, които днес говорят едно, утре друго!
Виц на деня Виц на деня -Убили сте 8 човека. Какво ще кажете в своя защита?
-В живота трябва да се пробва всичко
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Измина 5-ти ден от Свети Валентин! Искам кафе и малко да си почина
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter