Спомени от Соца: Как се гледаше дете без памперси, хумана и каша от банани


Спомени от Соца: Как се гледаше дете без памперси, хумана и каша от банани
Същите тези вече мъже и жени днес наричат родителите си "допотопни" и "некадърни", защото не спазват модерните догми
30 Септември 2018, Неделя

Израстваха здрави - без разни глезотии, без шоколадови яйца… но с истинска храна


Днес Флагман.БГ публикува спомени от първо лице за времето на социализма. За това как тогава са се гледали деца и за това как именно тези деца отричат методите, с които самите те са отгледани от родителите си. Разказът е на Катя Михайлова от Стара Загора, която е дипломиран педагог, пише svoboden-narod.eu

Ето какво пише тя:

Искам да напиша истината за онова време, когати ние отглеждахме децата си. Повод ми дадоха сина и снахата, които ми оставиха за месец внучето, да го гледам. Указанията бяха строги- може да яде само определени марки храни. Да му слагам само от най-скъпите памперси. Да не му давам кисело мляко, квасено от самата мен вкъщи- защото млякото било… вредно. Да не му правя попарка, защото била измишльотина. Само пакетирани храни! Да не ме стържа ябълка и морков и да не пие такъв сок, а само купешки с добавени витамини. Никакви супи, никакви кашички… само това, което го има в списъка. Така казала педиатърката в София…

Ако се разболее, да му давам само детски нурофен за температура и в никакъв случай антибиотик… защото така пишело в интернет. Донесоха ми и куп хомеопатични хапчета за всякаква ситуация и заминаха за месец в чужбина. За мой ужас осеммесечният ми внук се разболя. Опитах да го лекувам с всичко донесено, но не се получи. Накрая свалях температурата му с мокри чаршафи, но след малко пак се покачваше. Детето отпадаше, не искаше да яде. Накрая тайно го заведох на лекар, без да им кажа. Оказа се, че е хванало бронхит след нелекувания или странно за мен лекуван преди това грип. И веднага изписаха антибиотик.

Не казах на децата, за да няма скандали. Започнах да му давам лекарството и лека-полека детето се оправи. Направих му попарка и докато плюеше марковите каши и плачеше – изведнъж прояде. Осмелих се да му направя пилешка и зеленчукова супичка, а после да го подсиля с прясно изцеден сок от ябълки и моркови. Пиеше го с удоволствие. И кисело мляко започна да яде, бузите му поруменяха, стана по-живичко, по-пъргаво.

Децата се върнаха от чужбина. Обаче като разбраха какво съм направила, ми казаха, че никога повече няма да ми позволят да гледам внучето си… а като ходели в командировка, щели да наемат квалифицирана гледачка.

Нарекоха ме „некадърна“ и „напросветена“!

Дълго плаках! Та аз съм отгледала 2 деца, едното – бащата на внучето ми.

Да, нямах памперси- нито маркови, нито немаркови.Слагах сгъната пелена между крачетата им и като я намокреха, я сменях. Понякога се събираха 17 чифта гащички, ританки и пелени на ден, но на мен не ми пречеше да ги изпера. Нямах адаптирано мляко и други такива неща. По магазините не се продаваха. Но и двете деца ги изхраних с кисело мляко още след първия месец, защото нямах достатъчно кърма. И проблеми нямаше.

Тогава нямаше хомеопатия, нямаше модерни пудри и бебешко олио от световни марки. Но при всяко зачервяване ги мажех с обикновена детска пудра. Къпех ги с шампоан „Па-па“, мажех ходилцата им с три пъти преварена мас, ако настинеха.

Още като се родиха, до първия месец вкъщи идваше акушерка на всеки три дни. Обучаваше ме какво да правя, следеше за състоянието на бебето… После всеки месец на консултации- безплатни! Прегледите при педиатър също бяха без пари. А аз случих и годините, при които и лекарствата за деца до 6 годинки бяха безплатни. Просто получаваш рецептата и отиваш с нея в аптеката.

Захранвахме си бебетата със зеленчукови пюрета като навършеха три месеца. Едно пюре струваше 13 стотинки. На 5 месеца вече ядяха попара със сирене, ама истинско. И зеленчукови пасирани супи. После картофено пюре с малко масло… А на 10 месеца вече им сипвах от общата храна в тенджерата.

Растяха здрави. Без бананова каша всеки ден!!! Пускаха и от нея, но имаше и много други от серията „Слънчо“. А най-много обичаха натрошени обикновени бисквити на кашичка.

Наистина израснаха здрави. Без разни глезотии, без шоколадови яйца… но с истинска храна.

Сега чувам от приятелките си – ня всяка внучето в София и до едно често-често болни! Тичат от един на друг специалист. Плащат луди пари, всеки им изписва скъпи лекарства… а те не действат! Детето два дни на градина- пет дни вкъщи. Лепват вирус след вирус. Шкафовете им се превърнали в аптеки. Едно го лекуват холистично, друго – хомеопатично, трето – алтернативно…

Иначе дечицата са облечени в последни модни марки.Имат играчки колкото за цял магазин. Даже някои детски лаптопи имат, смартфони и киномашини… но здраве нямат!

Моите имаха обикновени играчки и нормални дрешки, но храната им беше истинска. Детството им не минаваше през парти центрове и детските кътове в моловете, а просто си играеха по цял ден навън. А ако се стигнеше до антибиотик, което ставаше много рядко, веднага им го давах, а не тръгвах да споря с лекарите и с майка ми, която ми даваше съвети.

Децата ми имаха истински живот вън в парка, пред блока, ритаха топка, тичаха, гонеха се и бяха силни и здрави.

Сега не ми дават да гледам внучето, защото не съм била в крак с времето.

То непрекъснато боледува, а на мен сърцето ми се свива от мъка.

Да се чуди човек как съм родила без секцио, а не в частна клиника, и как съм отгледала две здрави и умни дечица… в онези години, когато вямаше префърцунени и последна мода лекарства, памперси и специални шишета и чаши, хранителни добавки и детска висша козметика!

Деца, които изкараха само задължителните шарки и не бяха през ден на педиатър. Деца, които на 3 годинки нямаха по пет кариеса.

И сега ми е обидно как същите тези деца ме наричат допотопна. Как твърдят, че нищо не съм разбирала от бебета и отричат всичко, което съм правила за тях.

А снахата ме нарече „промит комунистически мозък“, когато изплетох на бебето терлички…

Сега за внука се грижи дипломирана бавачка срещу 1000 лв. на месец, а на мен ми го пускат на скайпа, като поискам да го видя. Или ми пращат видео.

А на мен ми е толкова мъчно, че не мога да им обясня, че не съм промит комунистически мозък, а обикновена майка и баба, която просто иска да помогне и да гледа единственото си внуче.


В категории: Ретро Флагман


31
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
31.
бг
02.10.2018 20:31:16
0
0
Пущаш телевидението,,,реклама--- храни ,лекарства, храни ,лекарства .Е -та бъка от всякъде .Изтровиха народа .Труповете в гробищата не се разлагат от консервантите в храните, казват гробарите .Каква е тази храна която стои в пакетче /не консерва /с месеци и става за ядене ,,А ,ЗДРАВ ДА СИ -Разболяваш се .
30.
А сега де...
01.10.2018 08:01:47
3
0
29ти,тези запетайки дето си ги натряскал след всяка дума ,да не би да си ги намерил на улицата и да не знаеш какво да ги правиш? Простички запетайки са ,но и те си имат строго определени места!
29.
Сега, да кажа
01.10.2018 02:30:49
1
1
В бг няма, демокрация, а пълна анархия и е пълно с глупаци. В общи линии навън си, е чист комунизъм с, разликата че има, всичко в магазините. Да, ти изпишат антибиотик навън е нещо мн рядко. Иначе, си е като комунизма в бг. Ходят лекарите, там при бебетата лекарствата за бебетата, са без, пари изобщо няма, разлика. Демокрацията, се основава на принципа свободно да, се, живее и да има, средна класа. В бг това, си, е една, дуржава която се управлява от престъпници о крадци и ето резултата
28.
е соца
30.09.2018 19:37:20
0
0
бг соца се упрсвлаваше от ора родени сички преди 9 .09.1944г през време на капитализмо и знаеха как го правят бабкте йм
27.
Кую
30.09.2018 19:12:41
1
0
Добре казано.Самата истина.
26.
Ругачеффф
30.09.2018 18:44:06
3
2
Бе как може кралство да има император ве, михлюзин? Кралството има крал, а империята има император, кап'ут камунистически. Умен си като правешкият цървул.
25.
До 17
30.09.2018 16:54:35
2
4
Япония са столетници с 2 трилиона дълг постигнат за 50 години!!!! Скредити лесно се прави демокрация, стига да не ги връщаш!!! Оснет това в Япония има много прясна риба и други храни, които ние нямаме. Също така Япония е кралство с император за водач нужно на САЩ , за да имат влияние и контрол в Азия. Япония е нещо като Германия за Европа, служеща на САЩ за влияние и контрол
24.
до 24
30.09.2018 16:11:16
4
3
Не кълни на арабски ,мама ти рязана ,кисела.
23.
Г
30.09.2018 13:32:10
5
0
За съжаление тази баба е отгледала здрави, но за сметка на това много тъпи деца.
22.
СЦ
30.09.2018 13:05:55
5
1
Децата бяха здрави и недрогирани!
21.
Фана вълка
30.09.2018 11:52:57
7
1
Имаше само една положителна черта на соца и това бяха казармите.Като ми трябваше мъж ,прескачах през оградата и задоволях нуждите си.
20.
Ех старост, нерадост
30.09.2018 11:43:18
5
3
Стари сме когато започнем да мислим - ох, какви бяхме ние, какви са сегашните. Ма странно защо забравяме, че точно така са мислили нашите родители за нас. Техните за тях и т.н. Странното е, че всяко следващо поколение живее по-добре от предходното. Парадокс някакъв. Некадърниците да живеят по-добре от кадърните. Аз пък ще ви кажа. Младите са много по-образовани и подготвени за живота от нас, кадърните. Що ли? Та сега няма младеж или девойка които да не знаят поне по един чужд език и това е най-малкото. За компютърната грамотност да не говорим. Та колко от мас се оправят със съврвменмите технологии. Стана интересно, а?
19.
спомени от соца
30.09.2018 11:39:53
3
3
Разказ не е на педагог, а на дипломиран педагог!?
Внук на осем месеца, а снахата на колко?
Стига с тези "спомени от соца" - след 28 год. пишите неща, които може и да не сте видяли.
За мъртвият (соца) се говорят само хубавите неща, а лошите се забравят. Все другите са виновни.
Живем сега и проблемите са други.
18.
В
30.09.2018 11:17:22
4
1
Бъди оптимист бабааа, и по-лошо ще стане! Радвай се че ги виждаш са скайпа, щото после те няма да искат да те виждат
17.
Истината
30.09.2018 11:11:32
7
5
Е как тогава във Икария Гърция където повечето са столетници си има чист див капитализъм?
Как тогава във капиталистическа Япония винаги са живяли до 90 години. Смесвате политическа стария със здравна тема. Няма връзка. Напротив.
Преди 1944та година Българите живяха до 85 годишни по времето на Царя. Също децата ма соца във момента живеят до 74 години срещу 85 години на децата на капитализма.

Обаче лишенията и тъпотията на соца банкрутираха цели поколения до просешка тояга.

Пенсионерите на соца взимат 300 лева пенсии хахахахахаха няма нужда дори да живеят.

Соца както каза Тръмп тази седмица, винаги е водил до мизерия и бедност. Нациите стават богати само когато си учат децата че сами трябва да се оправят само когато ома свободен пазар и конлуренция че трудолюбивите да победят и да забогатеят.

Не Людмила Живкова да ви казва колко заплата да взимате хахахаха.

Автора е пиян и не може да чете на чужди езици.
Като руски крепостен селянин си знае едно и едно.
16.
Едно време
30.09.2018 11:04:53
9
1
Имаше две болести. Сега са десетки основни със стотици бетаверсии. Едно време е имало половин ден телевизия без рекламни паузи, сега облъчват денонощно хората са различни.
15.
един пи4
30.09.2018 10:39:28
7
1
за децата на богатите:
преди време поканих едно момиче бащата държавен служител с 200 000 евро депозити (спестени от закуски ) , майката съдийка- дъщерята голямото доброутро с триста зора излезе на среща (и то по обяд)- седнахме на 1 сладкарница я питам-какво ще си поръчаш-вика ми -нищо не искам всичко си имаме ?!? викам на сервитьoра и поръчах по 1 парченце ягодова сладоледена торта.Оная като блъсна чинията и вика "Изяш сия"
Сега въпросната гранд дама е хуманен доктор стоматолог ( забележете влезнала в хуманитарен мед.университет с изпит и оценка държани в ветеринарния университет в стара загора) и ДЕРЕ народа и трупа мангизи с един нейно подобие - богат и крадлив- родова черта с мангалски отенък хахаха
това са децата на богатите - крушата не пада по-далече от дървото
14.
до 12
30.09.2018 10:26:32
7
3
сега овче сирене по 30 лв/кг. ядът само кмета и флегманите , народа кара на гола водица и извара от 1.50 кг
13.
Така де
30.09.2018 10:23:56
7
2
Демократите са материалисти и те олицетворяват успеха с пари и вещи, а не със здраве, дълголетие, спокойствие, свободно време и приятели. Това са промити мозъци, които си мислят, че вещите правят живота. На политиците точно такива дебили им трябват, за да ги експлоатират, разболяват и избиват. В комунизма децата са нямали, но всички за били здрави. Сега да си здрав е чудо на чудесата. В днешно време всяко пожелание за рожден ден, църковен празник или просто от любезност е да си здрав, което означава , че здравето е дефицит. Едно време е нямало болници и хората са живеели по 100 години ( почти всички мои прабаби и прадядовци са столетници), а сега щели да правят 300 спешни центъра, защото нацията е болна с кви ли не изкуствени западни (модерни) болести
12.
ммм
30.09.2018 10:23:25
9
3
еййй как да е нямало шоколади ???!!!
в магазините и сладкарниците Винаги е имало шоколади -Кума Лиса,Крава,София,Ежко Бежко и пр.-НО Българско производство !-по оригиналното БДС!
Стоките в хранителните магазини бяха действително по-малко от сегашните ,но пак само Български и пак само по истинското БДС .
пример: Хората масово купуваха само Овче сирене- Едва след като САЩ и Рейгън направи Ембарго срещу СОЦ. Страните започна да се осеща дефицит. Хората започнаха да купуват Краве сирене- но ЖЪЛТО( от вложеното масло в него)
а не като сегашното Бяло от палмовото масло !!!
Рейгън и Горбачов предателя фалираха умишлено СОЦ системата- Бате Бойко Борисов още щеше да е пожарникар (пенсионер) а Цецо Цветанов още във ВИФ треньор, Волен Сидеров журналистче, а Доган в затвора -нямаше да купува ТЕЦ Варна !!!
11.
До Drake
30.09.2018 10:10:45
8
4
Еййй много ви е яд вас пе. дерастите на социализма. Отвлякъл го някой си. Искало ти се. Като ти чета коментара целия е в логика. Типичен пример за изтърван умствено пъпчив сифилистичен наркоман с розови прашки и пухен сутиен. Нямало айфони, видеота и банани, шоколадови яйца и отрови. Малоумник. Точно за това ти обясняват хората че живееха по качествено и бяха по здрави. Нямаше и гейпаради да, зтова мразил СОЦА мекокитко
10.
ММ
30.09.2018 10:05:27
2
0
Всяко поколение казва, че на следващото му е по-зле.
9.
Я
30.09.2018 10:03:22
4
1
Вярно е, не со отгледала умни деца! Отгледала си бързо промиващисе мозъчета
8.
Drake
30.09.2018 09:46:45
6
9
Ала бала дрън дрън.
Измислена статия. Прекалено много в една посока. Вярно е, че храната е била по-чиста, но доста по-неразнообразна. Ако имаш село друга работа. Наистина играехме доста навън. Беше прекрасно. Престъпност си имаше ама комунистическите заптиета полрай жестокия си контрол бързо я прекършваха. Това не попречи мен да ме отвлече един квартален олигофрен като бях на 3. Ходихме да крадем от някакви коли с него. След години разбрах, че баща му го е утрепал. Кофти рода. И винаги имаше разделение между децата. Имаше такива с тродители видни комунисти и парагодчии. Те имаха и шоколад и яйца и видео, хубави колела. За антибиотиците сума лекари се изказват, че трябва се внимава и то от практика го казват. Ама нали носталгията е по-силна от логиката.
7.
!!!!!!!!!!!!!!
30.09.2018 09:32:28
9
2
СТАТИЯТА ТОЗИ ПЪТ Е МНОГО ДОБРА, ПОЗДРАВИ ЗА ТОВА ФЛАГМАН. НЕ ЗНАМ КАК СЕ ПРЕКЪРШИХТЕ НО МНОГО РЕАЛНО И ТОЧНО. ТЕЗИ ДЕЦА ОТГЛЕДАНИ ПО ТОЗИ НАЧИН КАКТО ЕДНО ВРЕМЕ ЖИВЕЯТ И ПОВЕЧЕТО ЖИВЯХА ДО 80, 90 ГОДИНИ ЗАРАДИ КАЧЕСТВЕНАТА ХРАНА, ЛЕКОВЕ, ЧИСТИЯ ВЪЗДУХ И ДВИЖЕНИЕТО, НАЧИНА НА ЖИВОТ ВЪОБЩЕ. В ДНЕШНО ВРЕМЕ Е РЯДКОСТ ТОВА. ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА НА ЖИВОТА ДНЕС Е ДО 60 ГОДИНИ И НАМАЛЯВА. ВСЕ ПОВЕЧЕ МЛАДИ ХОРА НИ НАПУСКАТ МНОГО РАНО
6.
agent 007
30.09.2018 09:29:13
7
2
1-во дали е соц или не детето ще стане такъв човек какъвто са му заложени гените. От собствено наблюдение може детето да е гледано по най-добрия начин от най-добрите възпитатели и по-най-добрите системи ,обаче ако гените са му на лош човек и гад -ще си бъде гад и лош човек !
2-ро Доказано е ,че охолството и задоволените деца са по-Зли и по-Нагли и по-Арогантни . Навремето в соца- детството си беше ДЕТСТВО с главни букви!
защо-защото улиците бяха чисти =нямаше престъпност
,децата бяхме всичките на 1-но ниво- равни ,нямаше деца на богаташи и деца на бедняци !
Играчките ни бяха игри ИГРИ с главна буква- на фунийки-вземаш една стара тръбичка от антена свиваш фунийки и стреляш, чилик- събирахме се по 20 деца редяхме камъчета и ги целехме с топка а 1 дете се опитваше да ги нареди обратната , на скачанка , пред блока имахме игрище и се събирахме в събота и неделя по 50 деца и по-големи и играехме на мач големи срещу малки .... хиляди приключения и хиляди смешни случки -еййййй това бяха велики времена!!!
КОгато играеха ЦФКА и Витоша (цска и левски) целия град опустяваше- след мача си спретвахме квартално мачле- там на такива игрища се раждаха великите таланти-Котков Гунди ,Стойчков ,Владо Стоянов ...
Сега вече Няма НИЩО истинско само Спомените останаха!
5.
ОТКЪДЯ НАКЪДЯ
30.09.2018 08:59:43
7
1
Едно време дедовцити ни носеха патури ама имаха мадури.Още го разправят дедо Васил дет на 70 години мандръсаше учителките и студентките от Туризма
4.
До 3
30.09.2018 08:52:04
4
1
Ац пък мислех,че умните деца се раждат такива,Не се отглеждат!Здравето е НАЙ-ВАЖНО,всичко друго е следствие на това и ДАДЕНОСТ!
3.
Xxx
30.09.2018 08:46:59
5
3
Изглежда че не си отгледала Умни деца,както пишеш за съжаление.Може да са здрави но са глупави, щом са те обидили по този начин
2.
Ехааа
30.09.2018 08:46:44
3
2
Пак за СОЦААА.Дръж Караман....ВИЙ стИИИ!
1.
Някой
30.09.2018 08:43:09
5
3
Явно снахата е за трепане! Успяла е да претопи синчето!


Новините
EU2018BG
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Животът
Всички политически сили в европарламента поздравиха България за успешното председателство
Всички политически сили в европарламента поздравиха България за успешното председателство

„Браво! Отлично! Много ви благодаря!“. Това каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер


Всичко в категорията
Защо Българското председателство е успешно Борисов представя резултатите от българското европредседателство на среща на върха Борисов към Европейския съюз: Пожелавам ви и занапред така да ни помагате! Исторически момент! Българското председателство домакин на първия дебат за кохезионните политики след 2020. Как ще се разходват 300 млрд.евро? Министрите на туризма от държавите членки на ЧИС се срещат във Варна Петър Кънев брани малкия и средния бизнес на форум от Европредседателството, приветства инициативи на ЕС Обсъждат как ще се разпределят парите на ЕС след 2020 година Бургас посреща стотици гости като домакин на Европейския морски ден Министър Павлова: Дигитализацията осигурява по-добри услуги за гражданите Стани „делегат“ на Българското председателство в Деня на отворените врати в НДК на 21 май Политическият елит на Европа се среща с лидери на Западните Балкани в София
Ужас! Бургаски деца смучат шоколад от спринцовки
Ужас! Бургаски деца смучат шоколад от спринцовки Нямам думи... Та това са нашите деца, пише уважаван бургаски психиатър
Всичко в категорията
Улиците в Черноморец са реки, шахти бълват, а колите пъплят (ВИДЕО) Красивото бургаско село Равнец заринато от боклуци (СНИМКИ) Паяк пропадна и спука тръба в центъра на Бургас, аварията е огромна (ВИДЕО) Внимание! Стара къща в широкия център на Бургас на крачка от срутване(СНИМКИ) Бургазлия алармира: Асансьорът на пасарелката до „Мираж“ е опасен, притисна като в менгеме количката заедно с бебето ми! Туристи помислиха фонтана пред Община Бургас за Ди Треви, циганка обра стотинките им Извънредно! Червена Хонда пламна до Ритуалната зала в Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО) Само във Флагман! Дърво премаза автомобил заради бурята в Бургас Огромни опашки от автомобили блокираха границата с Гърция (СНИМКИ) Вижте състоянието на плочките на най-използваната автобусна спирка в Бургас Ще можем ли да си носим туби с бензин в колата? Парламентът прие изцяло новия Закон за горивата
“Лошият” Тръмп! Безработицата в САЩ падна на 50-годишно дъно
“Лошият” Тръмп! Безработицата в САЩ падна на 50-годишно дъно Откритите нови работни места са 0,8% - най-високо ниво от 2000 година
Всичко в категорията
„БСП за България” за конфликта между НФСБ и „Атака”: Тече битка за постове, правителството на ГЕРБ е бедствие 120 нови линейки за Спешната помощ ВМРО за раздора между НФСБ и „Атака”: Надяваме се събитията да са обратими Илияна Йотова: Личен конфликт между президента и премиера няма Депутатите от НФСБ: Сидеров работи против България, няма как да води листата ни на евроизборите НФСБ свали доверието от Волен Сидеров, не го признава и за водач на групата в НС Дали тези, които сме останали да живеем в България, скоро ще разберем, че това е добър избор (ВИДЕО) Димитър Манолов: Законът за хората с увреждания е по-добър от всичко, което имахме досега Европейската комисия с извънредно признание за убийството на Виктория Маринова Иван Костов: Вековната руска фалшификация на българската история е нанесла дълбока травма на много поколения Петролните цени се покачват след срива от последните дни
Започва делото в Кипър за фалита на "Олимпик"
Започва делото в Кипър за фалита на "Олимпик" Очаква се да стане ясно каква ще бъде процедурата по обезщетяването на клиентите
Всичко в категорията
Бащата на прегазен от автомобил младеж: Смешно е да осъдят убиеца условно, справедливост няма Цацаров: Хипотезата, че Виктория е убита заради работата си, не намира каквато и да е опора в доказателствата (ВИДЕО) Бургас се вдигна в подкрепа на Мишо Цонков и граничните полицаи (НА ЖИВО) Разпитват четиримата граничари, обвинени от Турция за убийство на бракониер Наглост без край! Майка обра заложна къща в Бургас, натика плячката в дрехите на детето си Убиецът на бургазлийката Неда готвел бягство зад граница, съдът обаче разби плановете му Почернен баща написа разкъсващо от болка писмо, след като двоен убиец получи условна присъда Разбра се кога точно бруталният убиец Северин се връща в България Задържаха двама психично болни мъжe, единият нападнал баба си Адвокат от процеса срещу циганите, изнасилили 13-годишна: От 25 години не съм виждал подобна гавра! Германски прокурор: Ако не осигурите европейски условия за Северин, няма да ви го дадем
Четири фирми с мераци да правят новите лични карти Прокуратурата влезе в Opel, изтеглят 100 000 дизела Еurо 6 Димитър Бранков: Вдигането на осигурителния доход е има негативен ефект за инвестициите Върху строителния бранш у нас има сериозен натиск от външни фирми "Джи пи груп" се отказва и от ремонта на трасето на трамвай №5 Търговският регистър отново пред срив - Агенцията по вписванията обяви спешна поръчка Общината отдава под наем 24 търговски обекта на супер локации, вижте къде са След скандалите в Слънчев бряг Министерството на туризма даде примери как да се зонират курортите Френският гигант Somfy планира да отвори завод във Варна с 1200 работни места Вече и испанци на морето ни! 30 000 предпочели българските плажове, въпреки че страната им е топ дестинация Треска за злато по Южното Черноморие: Чудно имане излиза изпод празната пясъчна ивица
Изтича срокът, в който КФН трябваше да внесе доклад за „Олимпик” в парламента
Изтича срокът, в който КФН трябваше да внесе доклад за „Олимпик” в парламента Кипърската компания фалира, а над 200 хил. застраховки на автомобили се оказаха невалидни


Всичко в категорията
Ново разкритие: Свидетели, карали зад автобуса - ковчег край Своге, разказаха с колко км/ч се е движел Нощни проверки на такситата в Бургас Мегавзрив във военен завод: Най-малко трима души са загинали Дончо Атанасов и Лазар Лазаров на разпит в Националното следствие Спецпрокуратурата влиза в офисите на два от най-луксозните хотели БНТ уволнява пияния Цветан Николов, който едва не умря в катастрофа Хакнаха Търговския регистър, прекратен е достъпа до него Дейвид Хаселхоф ще се жени за трети път Брутална агресия в училищен двор! Деца се млатят пред учители, вдигнаха на крак полиция и Бърза помощ (СНИМКИ) Разследване на Флагман.БГ показа: Странно е, че никой няма интерес от палежа „Адам и Ева” Конфискуваните артефакти при спецакцията в Сарафово предизвикаха сензация в научните среди. Какъв е произходът им? (СНИМКИ)
Проф. Никулчина: „Политика на идентичността и различието” не е джендърска програма
Проф. Никулчина: „Политика на идентичността и различието” не е джендърска програма Всички имаме проблем с фалшивите новини, каза тя, след като ПР на военното министерство упрекна СУ в пропаганда на хомосексуализъм
Всичко в категорията
Чудо! Цял Бургас приижда към Казиното, за да разбере кой е Пабло Езикът на технологиите стъпи в Бургас! Близо 70 деца ще учат корейски Татяна Лолова два часа разсмива публиката на представянето на автобиографичната си книга „1/2 живот“ Край на тежките раници, ученици от бургаското ОУ "Елин Пелин" вече имат собствени шкафчета (ВИДЕО) Диян Стаматов: Зимното часово време е много по-благоприятно за училища с едносменен режим (ВИДЕО) Военен режим или дисциплиниране? Ето какви мерки предприеха в Английската гимназия в Бургас Бургас се запозна с "Хората от Оз" и се върна към творчеството и спомените за големия художник Стефан Марков Вдигат летвата на българското образование с повече пари за иновации Разказът "Разговорът" се превърна в хит във Facebook! Прочетете думите, които трогнаха хиляди Българите похарчиха 125 милионе лева за първия учебен ден на децата си Концерт-спектакъл на 12 октомври връща Бургас в златните години на българската градска музика
Правителството започва война с антиваксърите! Стартира национална програма за масова имунизация Здрави през есента и зимата с натурални пчелни продукти от ново поколение Ракът на дебелото черво е второто най-често онкозаболяване Учени разкриха мрачната тайна на порноактьорите, всеки трети от тях... Вотът на недоверие стартира с кулоарен сблъсък на дузина от БСП с един от ГЕРБ Нинова преди да внесе вота срещу „Борисов 3“: Внушава се, че няма алтернатива, но БСП предлага такава С какво да заменим кафето: 5 полезни напитки Мъж имаше страшно главоболие, но когато отиде в болница, лекарите онемяха (СНИМКИ) Германски учени потвърдиха огромната полза от бирата в борбата срещу смъртоносни болести Най-известният кардиохирург допълва екипа на УМБАЛ "Дева Мария" в Бургас Революционно! Как ще се ваксинират децата на бъдещето, вижте иновативната процедура (ВИДЕО)
17-годишният Краси чака белодробна трансплантация, състоянието му се влошава
17-годишният Краси чака белодробна трансплантация, състоянието му се влошава Тази година не съм ходил на училище, защото съм прикрепен денонощно към апарат, който ми осигурява въздух, споделя той
Всичко в категорията
Помогнете! Бургаски учител с 27-годишен стаж ослепя, нуждае се от спешна операция, за да прогледне Хирургът д-р Георги Гендов - герой за българските майки: Топлил като свое оперирано бебче в УМБАЛ-Бургас Болен мъж от Несебър иска да напусне България заради липса на лечение (ВИДЕО) 86-годишен българин живее на спирка, плаши крадците с камъни (ВИДЕО) Жестока трагедия! Откриха телата на издирваните рибари Петър и Васил 22-годишен студент се нуждае от 120 000 евро за лечение (ВИДЕО) Изповедта на бургаското златно момиче Стефани: Да се състезаваш, докато мама е в болница (ВИДЕО) Покъртително! Младата и красива съпруга на моториста Андриян предвидила смъртта му с точност до ден (СНИМКА) Трагична новина! Не успяха да спасят младия рокер, смазан при зверската катастрофа (СНИМКИ) Извънредно! Самоуби се бившият шеф на баретите Филко Славов Огромна трагедия! Директорка на училище загина в зверска катастрофа преди първия учебен ден (СНИМКА)
Върху строителния бранш у нас има сериозен натиск от външни фирми Катастрофа на АМ "Тракия", шофирайте внимателно, движението е затруднено Започва мащабна полицейска акция по пътищата у нас Тежка катастрофа на АМ "Тракия'! Баничарка и Ауди са смачкани до неузнаваемост (СНИМКИ) Извънредно! Два Опела се помляха пред ОД на МВР в Бургас (СНИМКА) Нов ужас на пътя: Зверска катастрофа с най-малко четири коли блокира Е-79 (СНИМКИ) Изпитание на нервите! Хиляди бургазлии в капан втора вечер край ж.к.”Меден рудник” 73-годишен пенсионер от Крушевец, предизвикал вчерашната катастрофа до Кроношпан Първи СНИМКИ от страшната катастрофа на "Тракия"! Остава ли аутобанът затворен? Горещи подробности за страшната катастрофа на "Тракия", първата версия за ужаса е... (СНИМКА) Бетоновоз се хвърли при ляв завой и задръсти важно кръстовище в Бургас (СНИМКИ)
Помните ли шкембеджийницата на ул."Александровска" - емблема за поколения бургазлии
Помните ли шкембеджийницата на ул."Александровска" - емблема за поколения бургазлии Голямото шкембе, което бе най-вкусното по нашите географски ширини, струваше по-малко от 1 лев

Всичко в категорията
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Бургас
Обещано – изпълнено! Борисов даде на Бургас половин милион за новия храм
Обещано – изпълнено! Борисов даде на Бургас половин милион за новия храм "Няма да слагате грях само на моята душа като откажа”, каза преди месеци тогава Борисов
Всичко в категорията
ВиК съобщи къде няма да има вода утре в Бургас Фестивал на маскарадните игри ще се проведе за първи път в Бургас Д-р Паскалева постига смайващи резултати с Vivace Възползвайте се от последните слънчеви дни да разгледате Пясъчния фестивал в Бургас Звън на хлопки и дефиле на кукери. Вижте кога започва първият Фестивал на маскарадните игри в Бургас Младежи от цялата област се готвят за футболния турнир, организиран от БМФ Порт Бургаc Чудо! Цял Бургас приижда към Казиното, за да разбере кой е Пабло Познавате ли я? Тарикатка омая продавач в бургаския жк „Възраждане“ и си тръгна без да плати (ВИДЕО) Закриха второто издание на Порт Прим Арт Фест с впечатляваща представителна изложба на девет творци Граничарят Николай Петков: Благодаря на бургаския кмет и на депутатите за подкрепата, сега сме по-спокойни Разпитват четиримата граничари, обвинени от Турция за убийство на бракониер
Още от подвизите на полицай Зеленков: Пребил на разпит човек заради изчезнала дамаджана с ракия
Още от подвизите на полицай Зеленков: Пребил на разпит човек заради изчезнала дамаджана с ракия Случаят е от октомври 2001 г. и със сигурност не е бил единичен, докато го освободят през 2015 г.
Всичко в категорията
ОДМВР-Бургас: Инспектор Зеленков бе дисциплинарно уволнен от Четвърто РУП преди 3 г. Извънредно! Мерцедес се вряза в такси в жк „Меден рудник”- пред пешеходна пътека (ОБНОВЕНА) Тийнейджъри-вандали потрошиха детска площадка в бургаския жк. "Меден рудник" (ВИДЕО) Ето кога ще приключи ремонтът, затапил входа към ж.к.Меден рудник Късметлията, грабнал над 7 милиона от тотото в Бургас, проговори как е нацелил джакпота 23-годишният Илиян от жк. „Меден рудник” "изгоря", спипаха го с много марихуана и пико Млада бургазлийка изчезна безследно, родителите й молят за помощ (СНИМКА) Безумна заповед не пуска децата в СУ „Петко Росен” в ж.к.”Меден рудник”, ще чакат навън, докато ги въведе класният Потресаващо! Тийнейджъри се награбиха на улицата, задоволяват се до блок в жк "Меден рудник" (СНИМКА) Eто как ж.к."Меден рудник" ще отбележи празника си Заслужават ли бургазлии нови и красиви съоръжения? Вижте какво сътвориха вандали с площадката на ДГ "Детелина"
Няма прошка за шумните съседи! Солени глоби в Айтос при неспазване на обществения ред Теньо от Айтос, убил жена си, опитва да се измъкне. Обвинява Бърза помощ за смъртта на Ивета Ексклузивно! Вижте кой е Васко Казака – айтоският бизнесмен с положителната наркопроба Община Айтос актуализира бюджета си, финансира училища с 87 хил. лв. Ексклузивно! Флагман стигна до истината за изгорелите камиони Собственикът на изгорелия цех в с. Карагеоргиево с разтърсваща изповед: Години труд се изпепели за минути Само във Флагман.БГ! Някой умишлено загроби шивашкия цех в айтоското с. Карагеоргиево (СНИМКИ) Огнената стихия в Айтос изпепели 5 тира, вижте щетите (СНИМКИ) Училището в айтоското село Карагеоргиево посрещна учениците с чисто нов спортен комплекс (СНИМКИ) Извънредно! Пламна Сеатът на млада айтозлийка, разследват палеж Обрат: Прекратиха търга за ремонт на Айтоския проход – сметката била грешна
Бургаски депутат към нов министър: На частен гард са му разрешили да носи картечница – ами ако е психично болен? Акция в Карнобат! Иван сгафи сериозно, разходи се из града с марихуана и доведе полицията до „запасите си“ вкъщи Наглата крадла Елина опоска чантата на клиентка в магазин в Карнобат, грозят я поне 8 години зад решетките Запорираха кравите на карнобатлийка заради дългове, ЧСИ ги продава на търг за по 1100 лева Дядо Иоаникий към Карнобат: Когато любовта оскудее*, идва беззаконието (ВИДЕО) Георги Димитров на празника на Карнобат: Над града ни се изви буря, хиляди човешки съдби бяха поставени под въпрос Чудат британец потроши възрастна карнобатлийка с джипа си в центъра на града (СНИМКИ) Вижте как Карнобат отбеляза празника си (ВИДЕО) Заслужил художник стана почетен гражданин на Карнобат (СНИМКИ/ВИДЕО) Директорът на Митница-Бургас: Никой не твърди, че от крана във фабриката в Церковски може да се краде (ВИДЕО) Шефът на фабриката за спиртни напитки в Церковски: Кранът е за безопасност, при взрив ще изчезне и гарата (ВИДЕО)
В община Несебър се проведе поредната кампания за събиране на стари уреди
В община Несебър се проведе поредната кампания за събиране на стари уреди Най-голяма активност беше отчетена в общинския център и в к.к „Слънчев бряг“
Всичко в категорията
Несебърските самодейци взеха участие в Международния фестивал за фолклорно и съвременно изкуство в Македония Баби продават ръчно изплетени терлици и каренца в центъра на Слънчев бряг (СНИМКА) Извънредно! Смърт в центъра на Несебър. Още не е ясно кой е мъртвият на улицата 35-годишен е издъхнал от прекомерна употреба на алкохол, няма данни за насилие в центъра на Несебър Защо се бави изграждането на църквата в кв."Черно море" в Несебър? Автобус пълен с деца пламна в движение край Слънчев бряг Над 800 000 души вече отмарят в Слънчев бряг, годишният оборот на хотелите се е увеличил 2,3 пъти за 10 години Благодетели зарадваха пенсионерите от несебърското село Гюльовца Шефът на АПИ разкри пред Флагман.БГ кога започва ремонтът на пътя Царево-Малко Търново 48-годишна крадла отмъкна бижута от апартамент в Слънчев бряг, продаде ги на пазара в Солун Само във Флагман.бг: Хотелиерът Йордан Йорданов от Несебър обвиняем за присвояване в особено големи размери
Иван Алексиев поиска терен от държавата, ще построят нов квартал в Поморие
Иван Алексиев поиска терен от държавата, ще построят нов квартал в Поморие Новият квартал ще представлява комплекс от сгради, сред които и социални жилища, инфраструктура, паркинги, търговски и зелени площи

Всичко в категорията
Поморие стана част от Европейската седмица на спорта #BeActive Ученици от Каблешково оглавиха Община Поморие за ден Олимпийската шампионка Станка Златева пристига в Поморие, за да проведе открит урок по борба Изграждат пешеходни пътеки в Ахелой, решават дългогодишен проблем Вижте наказанията на наркобандата на Тачо, ето кой единствен не се признава за виновен Безплатни прегледи на зъбките за всички първокласници в община Поморие Най-младите жители на Поморие поемат управлението на града в инициативата "Ден на отворените врати" Спипаха крадци на пясък в Поморие, разкопавали дюна на централния плаж в града Кметът на Поморие: Крадците на пясък от дюните са задържани, трябва да опазим природата си (ВИДЕО) Поморие поиска спиране на процедурата за концесионер на плаж „Поморие-изток” Министърът на туризма: Концесионерите да пазят плажовете от крадци на пясък! (ВИДЕО)
Български и френски археолози откриха най-голямата фамилна гробница край Созопол (СНИМКИ)
Български и френски археолози откриха най-голямата фамилна гробница край Созопол (СНИМКИ) В подмогилния наспип на възвишението "Буджака" бяха разкрити скелетните останки на три индивида – две жени и един мъж, вероятно членове на знатна аполонийска фамилия
Всичко в категорията
Белезници за Атанаска и Анастасия, ето какво сътвориха братовчедките от с. Габър Черноморец се включва в инициативата „Холокостът- приносът на България в спасяването на евреите” Абсурд: Пасарелката край Атия с неработещи асансьори, пенсионери продължават да пресичат опасния път Конкурс за странджанска песен събира изпълнители от цялата страна в созополското село Росен Включете се в кръводарителската акция в Созопол „Европейска нощ на учените” превзема Созопол в петък, пускат нов филм за древния град Справедливост за успелия българин Тони Кичуков: Кръчмата, цъфнала в басейна на ваканционния му имот - незаконна, събарят я! Над 1500 деца посрещнаха първия учебен ден в Созопол Ето какво е изгоряло при снощния пожар край Созопол Извънредно! Огромен пожар гори край Созопол, огънят е на два фронта Созопол се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“
ВМС чакат млади кандидати за 32 вакантни длъжности в Бургаско при заплата поне 780 лева Огнен ад изпепели две каравани в Лозенец! Умишлен палеж или инцидент? Ето къде в Бургаска област валя най-много, но пък няма никакви поражения Ето коя е критичната точка на Бургаска област, изсипаха се 110 литра дъжд на кв.м за 3 часа Общинари от Царево направиха първа копка на Зелен парк в Турция Кой подведе премиера за "Силистар" и защо се огъна при най-слабия натиск? Кметът на Царево: План за вилно селище до Силистар няма, но хората се бият там, за да стигнат до плажа Ето как партийно-грантаджиите "зИлени" превърнаха в кенеф плажа „Корал” (ВИДЕО) БСП - Бургас настоява областният управител да се произнесе по казуса "Силистар" Борисов разпореди на Чолаков да спре решението на местната власт по казуса „Силистар“ Котка помогнала на учените да открият новия биологичен вид в село Велика (ВИДЕО)
Само във Флагман.бг: ГЕРБ и БСП гуша за гуша – предрешен ли е днешният вот в с. Орлинци
Само във Флагман.бг: ГЕРБ и БСП гуша за гуша – предрешен ли е днешният вот в с. Орлинци Дарение на икона взриви ГЕРБ, а в БСП убедени, че всички е предрешено, защото бизнесът се е намесил 
Всичко в категорията
БСП-Средец подари икона на св. Петка на храма в село Орлинци ГЕРБ смаза БСП на вота за кмет в с. Орлинци – 159:33 40-годишна бургазлйка с БМВ се заби в Мерцедес близо до Средец, прати свекърва си в болница Община Средец реши проблема с язовирите, отдаде на концесии всички ключови съоръжения След скандали и заплахи от инвеститор в Средец: Разделят наполовина апетитен терен в Драчево БСП срещу ГЕРБ: Шефката на читалището и бившият отговорен секретар в битка на селския вот за кмет в Средец Стартира ремонтът на ключови улици в Средец, градът придобива нов облик „Сезоните на морето” намериха своите вълни в изложбата на фотографа Тодор Ставрев (СНИМКИ) Знакова сграда в Средец бе преобразена, превърна се в „Зелената къща” (СНИМКИ) Кметът Иван Жабов в навечерието на градския празник: Средец трайно ще промени своята визия (СНИМКИ) ГЕРБ издигна Христина Шопова за кандидат-кмет в средецкото с. Орлинци
Петър Кънев: Единственият вариант е Малко Търново да се присъедини към Турция – това вече е откъсната община Излъга ли Николай Нанков за ремонта на пътя Малко Търново-Царево? Кметът на Малко Търново плаши да обяви автономия, вижте каква е причината Ако сте тръгнали към Турция, върнете се! Очаква ви нещо страшно на границата при Малко Търново (СНИМКА) Военният министър Красимир Каракачанов посети Малко Търново За първи път държавата отпусна 800 хил.лв. за ремонти на улици в Малко Търново Археолози пред сензационно разкритие! Светилището на богинята Бастет и акропол с хилядолетно послание заровени в Странджа Посетители превърнаха най-красивата част на Странджа в сметище, но бургазлии им дадоха добър урок! (СНИМКИ) Как тържествено-етичните отношения на районния прокурор на Малко Търново с местните власти смутиха Цацаров Гард от НСО помрачи празника на Петрова нива, не „разпозна“ вицепремиера Валери Симеонов (ВИДЕО) Румен Радев идва на Петрова нива за 115-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание
Трагедията е огромна: Цялото с. Трояново тъжи за нелепо загиналия Костадин, погребват го днес
Трагедията е огромна: Цялото с. Трояново тъжи за нелепо загиналия Костадин, погребват го днес 63-годишният мъж бил добър, трудолюбив и уважаван, аутопсията е категорична - починал е от инфаркт


Всичко в категорията
Брутално! Мъж издъхна след бой в каменско село, арестуван е 35-годишният Иван Затвори врати и една от последните селски фурни в Бургаско Общинският съвет в Камено отпуска средства за процедури и пътни разходи на деца в неравностойно положение Година след потопа: Държавата все още не е почистила деретата си в Камено Камено с нова бензиностанция: Жител на града дари модерна техника за нуждите на общината Концесионер се отказа от 5 язовира в с. Винарско, Община Камено ги прехвърля на държавата Ремонтът на околовръстния път на Камено остава на хартия Жельо Вардунски скастри кметовете в община Камено заради данъците, търговците пък не плащали за уличния бизнес Камено отбеляза Независимостта с празничен концерт Вижте как откриха първия учебен ден в Камено 6-метрово българско знаме на площада в Камено в чест на Съединението (СНИМКИ)
На прага на зимата: Община Сунгурларе бави дървата за огрев След "Винпром Поморие" днес митничарите удариха и "Винекс Славянци" Бизнесменът Кирил Кленовски наема 51 военни склада в село край Сунгурларе срещу 450 000 лв. на година Едноетажна къща се изпепели като факла в Лозарево, 31-годишният Асен е с изгаряния по лицето и тялото Кметът на Сунгурларе Васил Панделиев с поздравително писмо за първия учебен ден ГЕРБ дари средства за паметна плоча в с. Дъбовица Невръстна челяд спаси от ареста 27-годишния Христо, закопчан при полицейска блокада след бясна гонка (СНИМКА) Стана известна самоличността на убитата от кола жена в Прилеп Нанков отряза Сунгурларе за ремонт на Върбишкия проход, трасето трябвало да се измести Пролетното почистване в Сунгурларе е в разгара си, общината с призив към гражданите Мъж подхвърли стотачка на катаджии в Бургаско, но вижте какво му се случи
Трагедия край Руен: Мицубиши блъсна Хонда, прати я в крайпътно дърво и уби шофьора Намериха изчезналата 17-годишната ученичка от Вресово, пила кафе на „Кашмир“-а с гаджето си Мистерията се заплита: 17-годишната синеока красавица от Вресово избягала с гаджето си? Издирват 17-годишно момиче, в неизвестност е четвърти ден Как „турската” община Руен се превърна в символ на толерантност и спази завета на Апостола (ВИДЕО) Румен Радев откри паметник на Левски в Руен, нарече общината пример за толерантност Историческо! Откриват паметник на Апостола на свободата в сърцето на крепостта на ДПС Руен (СНИМКИ) Кръв на пътя: Хонда се заби в мантинела край Руен, лекари се борят за живота на жена Ужасяващи подробности за сблъсъка между тир и бус на Ришкия проход Драмата след мелето на Ришкия проход е неописуема: Ниязи дошъл от Турция при болната си баба, а ще го върнат в ковчег Екшън в Руен: Маскирани "нахлуха" в СУ "Елин Пелин" и взеха заложник (СНИМКИ/ВИДЕО)
Върху строителния бранш у нас има сериозен натиск от външни фирми Интервю Всички интервюта Проф.Николай МИХАЙЛОВ пред Флагман: Върху строителния бранш у нас има сериозен натиск от външни фирми
Конкуренцията не е вътре между нас и ако българското общество не е узряло за мисълта, че трябва да защити родния бизнес, скоро всички ще се изнесем навън
Глас отвътре Всички Божидар БОЖКОВ, Дали тези, които сме останали да живеем в България, скоро ще разберем, че това е добър избор (ВИДЕО) След 2021 година ще заживеем в съвършено друг свят, единодушни са тримата най-добри анализатори в света Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Ужас! Бургаски деца смучат шоколад от спринцовки Улиците в Черноморец са реки, шахти бълват, а колите пъплят (ВИДЕО) Красивото бургаско село Равнец заринато от боклуци (СНИМКИ) Паяк пропадна и спука тръба в центъра на Бургас, аварията е огромна (ВИДЕО) Внимание! Стара къща в широкия център на Бургас на крачка от срутване(СНИМКИ)
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 17.10.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Не поемайте повече отговорности, отколкото можете да носите! Може да вземете кардинално решение за живота си, но не преди 17:00 часа. Вслушайте се по-внимателно в думите на вашия интимен партньор, за да не се окаже, че сте го разбрали погрешно! Вслушайте се в съветите на околните и бъдете внимателни, ако се налага да пътувате! Расте рискът от аварии. Емоциите се изострят. Избягвайте конфликтите, но ако се наложи да защитите човека, когото обичате, не отстъпвайте! Не вземайте и не давайте пари назаем! Проявете търпение към себе си и околните! Ако любимият човек не е така страстен, както друг път, не търсете вината в себе си! Носенето на секси бельо няма да промени нищо. Не насилвайте нещата! Чувствата не са изстинали. Нужна ви е малко почивка. Избягвайте споровете! Трудно ще е днес да убедите другите в каквото и да било. Времето обаче е подходящо за самовглъбяване и осмисляне на нещата от миналото, които продължават да ви вълнуват. Ще се изненадате от нечие поведение или твърдение. Ако ви обидят, е по-добре да замълчите. Можете да придобиете нещо желано или да ви се удаде възможност да спечелите доста пари. Добре е да си изяснете целите и да бъдете сдържани за плановете си. Желателно е да не пиете алкохол и да не приемате упойващи вещества. Противопоказен в този ден е и сексът. Преразгледайте връзките и партньорствата си, особено деловите! Нужни са ви нови усещания и цели. Това е един от най-добрите дни за встъпване в брак и за възпитаване на децата. Не се препоръчва днес да се тъпчете с животинска храна или гъби. В менюто ви трябва да има повече плодове. Склонни сте на разточителство и носталгия. Трудностите ви плашат и държите на познатите схеми. Можете да планувате, да изготвите стратегия, да поемете ангажимент. С любимия човек е по-добре да не говорите сега за бъдещето на връзката ви. Забавлявайте се! Не чакайте другите да открият грешките ви! Признайте си ги сами, ако се налага! Бързата ви реакция може да намали последствията. Не се срамувайте, защото безгрешни са сигурно само ангелите! Може би е време да се запишете на курс за професионална преквалификация. Много е важно в този ден да държите чувствата си под контрол. Уязвими сте психически и репутацията ви може да пострада сериозно. Избягвайте рискове и любовни авантюри! Възможни са здравословни проблеми. Обърнете внимание на задстомашната жлеза и на диафрагмата! Не започвайте през този ден никакви важни дела! Можете да довършите това, което сте започнали или да се захванете с неща, които не изискват да сте старателни. Деловите срещи е по-добре да ги отложите. Желателно е и да намалите флирта, както и общуването с непознати. Намалете темпото и страстните изяви! Огледайте се и приемете всичко случващо се! По този начин ще преоткриете и нови възможности за своето развитие. Посветете се на нещо, което харесвате! Полезно е да включите в дневното си меню бобови храни. Сутринта не се захващайте с важни дела! Следобед ще ви върви повече. Доверете се на интуицията си! Тя е вашият водач. Приемете я като подарък от съдбата, защото освен, че ще се справяте във всички ситуации, ще ви научи и да разбирате по-добре околните!
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип