×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Минималната работна заплата в Гърция ще бъде над 800 евро
  • Днес ни очаква дъжд и по-ниски температури
  • Израел удари покрайнините на Дамаск
  • Куба обвини САЩ, че подклаждат протести в страната
  • На следващи избори ПП-ДБ няма да съществува, убедна е Мая Манолова
  • Разпитват свидетели по делото за побой срещу прокурорския син
  • Червения пират се изправя пред съда, гледат мярката му за неотклонение
  • Кирил Десподов стана футболист на годината
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спомени от Соца: Как се гледаше дете без памперси, хумана и каша от банани


Спомени от Соца: Как се гледаше дете без памперси, хумана и каша от банани
Същите тези вече мъже и жени днес наричат родителите си "допотопни" и "некадърни", защото не спазват модерните догми
29 Септември 2018, Неделя, 00:01 ч.

Израстваха здрави - без разни глезотии, без шоколадови яйца… но с истинска храна

Днес Флагман.БГ публикува спомени от първо лице за времето на социализма. За това как тогава са се гледали деца и за това как именно тези деца отричат методите, с които самите те са отгледани от родителите си. Разказът е на Катя Михайлова от Стара Загора, която е дипломиран педагог, пише svoboden-narod.eu

Ето какво пише тя:

Искам да напиша истината за онова време, когати ние отглеждахме децата си. Повод ми дадоха сина и снахата, които ми оставиха за месец внучето, да го гледам. Указанията бяха строги- може да яде само определени марки храни. Да му слагам само от най-скъпите памперси. Да не му давам кисело мляко, квасено от самата мен вкъщи- защото млякото било… вредно. Да не му правя попарка, защото била измишльотина. Само пакетирани храни! Да не ме стържа ябълка и морков и да не пие такъв сок, а само купешки с добавени витамини. Никакви супи, никакви кашички… само това, което го има в списъка. Така казала педиатърката в София…

Ако се разболее, да му давам само детски нурофен за температура и в никакъв случай антибиотик… защото така пишело в интернет. Донесоха ми и куп хомеопатични хапчета за всякаква ситуация и заминаха за месец в чужбина. За мой ужас осеммесечният ми внук се разболя. Опитах да го лекувам с всичко донесено, но не се получи. Накрая свалях температурата му с мокри чаршафи, но след малко пак се покачваше. Детето отпадаше, не искаше да яде. Накрая тайно го заведох на лекар, без да им кажа. Оказа се, че е хванало бронхит след нелекувания или странно за мен лекуван преди това грип. И веднага изписаха антибиотик.

Не казах на децата, за да няма скандали. Започнах да му давам лекарството и лека-полека детето се оправи. Направих му попарка и докато плюеше марковите каши и плачеше – изведнъж прояде. Осмелих се да му направя пилешка и зеленчукова супичка, а после да го подсиля с прясно изцеден сок от ябълки и моркови. Пиеше го с удоволствие. И кисело мляко започна да яде, бузите му поруменяха, стана по-живичко, по-пъргаво.

Децата се върнаха от чужбина. Обаче като разбраха какво съм направила, ми казаха, че никога повече няма да ми позволят да гледам внучето си… а като ходели в командировка, щели да наемат квалифицирана гледачка.

Нарекоха ме „некадърна“ и „напросветена“!

Дълго плаках! Та аз съм отгледала 2 деца, едното – бащата на внучето ми.

Да, нямах памперси- нито маркови, нито немаркови.Слагах сгъната пелена между крачетата им и като я намокреха, я сменях. Понякога се събираха 17 чифта гащички, ританки и пелени на ден, но на мен не ми пречеше да ги изпера. Нямах адаптирано мляко и други такива неща. По магазините не се продаваха. Но и двете деца ги изхраних с кисело мляко още след първия месец, защото нямах достатъчно кърма. И проблеми нямаше.

Тогава нямаше хомеопатия, нямаше модерни пудри и бебешко олио от световни марки. Но при всяко зачервяване ги мажех с обикновена детска пудра. Къпех ги с шампоан „Па-па“, мажех ходилцата им с три пъти преварена мас, ако настинеха.

Още като се родиха, до първия месец вкъщи идваше акушерка на всеки три дни. Обучаваше ме какво да правя, следеше за състоянието на бебето… После всеки месец на консултации- безплатни! Прегледите при педиатър също бяха без пари. А аз случих и годините, при които и лекарствата за деца до 6 годинки бяха безплатни. Просто получаваш рецептата и отиваш с нея в аптеката.

Захранвахме си бебетата със зеленчукови пюрета като навършеха три месеца. Едно пюре струваше 13 стотинки. На 5 месеца вече ядяха попара със сирене, ама истинско. И зеленчукови пасирани супи. После картофено пюре с малко масло… А на 10 месеца вече им сипвах от общата храна в тенджерата.

Растяха здрави. Без бананова каша всеки ден!!! Пускаха и от нея, но имаше и много други от серията „Слънчо“. А най-много обичаха натрошени обикновени бисквити на кашичка.

Наистина израснаха здрави. Без разни глезотии, без шоколадови яйца… но с истинска храна.

Сега чувам от приятелките си – ня всяка внучето в София и до едно често-често болни! Тичат от един на друг специалист. Плащат луди пари, всеки им изписва скъпи лекарства… а те не действат! Детето два дни на градина- пет дни вкъщи. Лепват вирус след вирус. Шкафовете им се превърнали в аптеки. Едно го лекуват холистично, друго – хомеопатично, трето – алтернативно…

Иначе дечицата са облечени в последни модни марки.Имат играчки колкото за цял магазин. Даже някои детски лаптопи имат, смартфони и киномашини… но здраве нямат!

Моите имаха обикновени играчки и нормални дрешки, но храната им беше истинска. Детството им не минаваше през парти центрове и детските кътове в моловете, а просто си играеха по цял ден навън. А ако се стигнеше до антибиотик, което ставаше много рядко, веднага им го давах, а не тръгвах да споря с лекарите и с майка ми, която ми даваше съвети.

Децата ми имаха истински живот вън в парка, пред блока, ритаха топка, тичаха, гонеха се и бяха силни и здрави.

Сега не ми дават да гледам внучето, защото не съм била в крак с времето.

То непрекъснато боледува, а на мен сърцето ми се свива от мъка.

Да се чуди човек как съм родила без секцио, а не в частна клиника, и как съм отгледала две здрави и умни дечица… в онези години, когато вямаше префърцунени и последна мода лекарства, памперси и специални шишета и чаши, хранителни добавки и детска висша козметика!

Деца, които изкараха само задължителните шарки и не бяха през ден на педиатър. Деца, които на 3 годинки нямаха по пет кариеса.

И сега ми е обидно как същите тези деца ме наричат допотопна. Как твърдят, че нищо не съм разбирала от бебета и отричат всичко, което съм правила за тях.

А снахата ме нарече „промит комунистически мозък“, когато изплетох на бебето терлички…

Сега за внука се грижи дипломирана бавачка срещу 1000 лв. на месец, а на мен ми го пускат на скайпа, като поискам да го видя. Или ми пращат видео.

А на мен ми е толкова мъчно, че не мога да им обясня, че не съм промит комунистически мозък, а обикновена майка и баба, която просто иска да помогне и да гледа единственото си внуче.


В категории: Ретро Флагман


32
Коментара
Флагман.БГ Почина уважавана учителка Почина уважавана учителка 19/03/2024, Вторник 09:55 0
32
Коментара по темата
32.
Тъжен
24.06.2022 11:39:29
0
0
Жалко, наистина! Дали снахата по същия начин се отнася и с майка си? Как е гледана тя като малка?
До 30-ти: хубаво е, като правиш забележки самият ти да пишеш правилно. Запетайките се пишат след думите, а не преди тях - дума, запетайка, интервал и следващата дума. Има сайтове, които обясняват как се пише, ако не си сигурен.
31.
бг
02.10.2018 20:31:16
0
1
Пущаш телевидението,,,реклама--- храни ,лекарства, храни ,лекарства .Е -та бъка от всякъде .Изтровиха народа .Труповете в гробищата не се разлагат от консервантите в храните, казват гробарите .Каква е тази храна която стои в пакетче /не консерва /с месеци и става за ядене ,,А ,ЗДРАВ ДА СИ -Разболяваш се .
30.
А сега де...
01.10.2018 08:01:47
1
4
29ти,тези запетайки дето си ги натряскал след всяка дума ,да не би да си ги намерил на улицата и да не знаеш какво да ги правиш? Простички запетайки са ,но и те си имат строго определени места!
29.
Сега, да кажа
01.10.2018 02:30:49
1
2
В бг няма, демокрация, а пълна анархия и е пълно с глупаци. В общи линии навън си, е чист комунизъм с, разликата че има, всичко в магазините. Да, ти изпишат антибиотик навън е нещо мн рядко. Иначе, си е като комунизма в бг. Ходят лекарите, там при бебетата лекарствата за бебетата, са без, пари изобщо няма, разлика. Демокрацията, се основава на принципа свободно да, се, живее и да има, средна класа. В бг това, си, е една, дуржава която се управлява от престъпници о крадци и ето резултата
28.
е соца
30.09.2018 19:37:20
0
1
бг соца се упрсвлаваше от ора родени сички преди 9 .09.1944г през време на капитализмо и знаеха как го правят бабкте йм
27.
Кую
30.09.2018 19:12:41
0
3
Добре казано.Самата истина.
26.
Ругачеффф
30.09.2018 18:44:06
2
4
Бе как може кралство да има император ве, михлюзин? Кралството има крал, а империята има император, кап'ут камунистически. Умен си като правешкият цървул.
25.
До 17
30.09.2018 16:54:35
5
2
Япония са столетници с 2 трилиона дълг постигнат за 50 години!!!! Скредити лесно се прави демокрация, стига да не ги връщаш!!! Оснет това в Япония има много прясна риба и други храни, които ние нямаме. Също така Япония е кралство с император за водач нужно на САЩ , за да имат влияние и контрол в Азия. Япония е нещо като Германия за Европа, служеща на САЩ за влияние и контрол
24.
до 24
30.09.2018 16:11:16
3
4
Не кълни на арабски ,мама ти рязана ,кисела.
23.
Г
30.09.2018 13:32:10
0
9
За съжаление тази баба е отгледала здрави, но за сметка на това много тъпи деца.
22.
СЦ
30.09.2018 13:05:55
1
6
Децата бяха здрави и недрогирани!
21.
Фана вълка
30.09.2018 11:52:57
2
7
Имаше само една положителна черта на соца и това бяха казармите.Като ми трябваше мъж ,прескачах през оградата и задоволях нуждите си.
20.
Ех старост, нерадост
30.09.2018 11:43:18
4
5
Стари сме когато започнем да мислим - ох, какви бяхме ние, какви са сегашните. Ма странно защо забравяме, че точно така са мислили нашите родители за нас. Техните за тях и т.н. Странното е, че всяко следващо поколение живее по-добре от предходното. Парадокс някакъв. Некадърниците да живеят по-добре от кадърните. Аз пък ще ви кажа. Младите са много по-образовани и подготвени за живота от нас, кадърните. Що ли? Та сега няма младеж или девойка които да не знаят поне по един чужд език и това е най-малкото. За компютърната грамотност да не говорим. Та колко от мас се оправят със съврвменмите технологии. Стана интересно, а?
19.
спомени от соца
30.09.2018 11:39:53
4
3
Разказ не е на педагог, а на дипломиран педагог!?
Внук на осем месеца, а снахата на колко?
Стига с тези "спомени от соца" - след 28 год. пишите неща, които може и да не сте видяли.
За мъртвият (соца) се говорят само хубавите неща, а лошите се забравят. Все другите са виновни.
Живем сега и проблемите са други.
18.
В
30.09.2018 11:17:22
1
4
Бъди оптимист бабааа, и по-лошо ще стане! Радвай се че ги виждаш са скайпа, щото после те няма да искат да те виждат
17.
Истината
30.09.2018 11:11:32
5
8
Е как тогава във Икария Гърция където повечето са столетници си има чист див капитализъм?
Как тогава във капиталистическа Япония винаги са живяли до 90 години. Смесвате политическа стария със здравна тема. Няма връзка. Напротив.
Преди 1944та година Българите живяха до 85 годишни по времето на Царя. Също децата ма соца във момента живеят до 74 години срещу 85 години на децата на капитализма.

Обаче лишенията и тъпотията на соца банкрутираха цели поколения до просешка тояга.

Пенсионерите на соца взимат 300 лева пенсии хахахахахаха няма нужда дори да живеят.

Соца както каза Тръмп тази седмица, винаги е водил до мизерия и бедност. Нациите стават богати само когато си учат децата че сами трябва да се оправят само когато ома свободен пазар и конлуренция че трудолюбивите да победят и да забогатеят.

Не Людмила Живкова да ви казва колко заплата да взимате хахахаха.

Автора е пиян и не може да чете на чужди езици.
Като руски крепостен селянин си знае едно и едно.
16.
Едно време
30.09.2018 11:04:53
1
10
Имаше две болести. Сега са десетки основни със стотици бетаверсии. Едно време е имало половин ден телевизия без рекламни паузи, сега облъчват денонощно хората са различни.
15.
един пи4
30.09.2018 10:39:28
1
7
за децата на богатите:
преди време поканих едно момиче бащата държавен служител с 200 000 евро депозити (спестени от закуски ) , майката съдийка- дъщерята голямото доброутро с триста зора излезе на среща (и то по обяд)- седнахме на 1 сладкарница я питам-какво ще си поръчаш-вика ми -нищо не искам всичко си имаме ?!? викам на сервитьoра и поръчах по 1 парченце ягодова сладоледена торта.Оная като блъсна чинията и вика "Изяш сия"
Сега въпросната гранд дама е хуманен доктор стоматолог ( забележете влезнала в хуманитарен мед.университет с изпит и оценка държани в ветеринарния университет в стара загора) и ДЕРЕ народа и трупа мангизи с един нейно подобие - богат и крадлив- родова черта с мангалски отенък хахаха
това са децата на богатите - крушата не пада по-далече от дървото
14.
до 12
30.09.2018 10:26:32
3
7
сега овче сирене по 30 лв/кг. ядът само кмета и флегманите , народа кара на гола водица и извара от 1.50 кг
13.
Така де
30.09.2018 10:23:56
2
7
Демократите са материалисти и те олицетворяват успеха с пари и вещи, а не със здраве, дълголетие, спокойствие, свободно време и приятели. Това са промити мозъци, които си мислят, че вещите правят живота. На политиците точно такива дебили им трябват, за да ги експлоатират, разболяват и избиват. В комунизма децата са нямали, но всички за били здрави. Сега да си здрав е чудо на чудесата. В днешно време всяко пожелание за рожден ден, църковен празник или просто от любезност е да си здрав, което означава , че здравето е дефицит. Едно време е нямало болници и хората са живеели по 100 години ( почти всички мои прабаби и прадядовци са столетници), а сега щели да правят 300 спешни центъра, защото нацията е болна с кви ли не изкуствени западни (модерни) болести
12.
ммм
30.09.2018 10:23:25
3
10
еййй как да е нямало шоколади ???!!!
в магазините и сладкарниците Винаги е имало шоколади -Кума Лиса,Крава,София,Ежко Бежко и пр.-НО Българско производство !-по оригиналното БДС!
Стоките в хранителните магазини бяха действително по-малко от сегашните ,но пак само Български и пак само по истинското БДС .
пример: Хората масово купуваха само Овче сирене- Едва след като САЩ и Рейгън направи Ембарго срещу СОЦ. Страните започна да се осеща дефицит. Хората започнаха да купуват Краве сирене- но ЖЪЛТО( от вложеното масло в него)
а не като сегашното Бяло от палмовото масло !!!
Рейгън и Горбачов предателя фалираха умишлено СОЦ системата- Бате Бойко Борисов още щеше да е пожарникар (пенсионер) а Цецо Цветанов още във ВИФ треньор, Волен Сидеров журналистче, а Доган в затвора -нямаше да купува ТЕЦ Варна !!!
11.
До Drake
30.09.2018 10:10:45
4
8
Еййй много ви е яд вас пе. дерастите на социализма. Отвлякъл го някой си. Искало ти се. Като ти чета коментара целия е в логика. Типичен пример за изтърван умствено пъпчив сифилистичен наркоман с розови прашки и пухен сутиен. Нямало айфони, видеота и банани, шоколадови яйца и отрови. Малоумник. Точно за това ти обясняват хората че живееха по качествено и бяха по здрави. Нямаше и гейпаради да, зтова мразил СОЦА мекокитко
10.
ММ
30.09.2018 10:05:27
0
2
Всяко поколение казва, че на следващото му е по-зле.
9.
Я
30.09.2018 10:03:22
1
5
Вярно е, не со отгледала умни деца! Отгледала си бързо промиващисе мозъчета
8.
Drake
30.09.2018 09:46:45
9
6
Ала бала дрън дрън.
Измислена статия. Прекалено много в една посока. Вярно е, че храната е била по-чиста, но доста по-неразнообразна. Ако имаш село друга работа. Наистина играехме доста навън. Беше прекрасно. Престъпност си имаше ама комунистическите заптиета полрай жестокия си контрол бързо я прекършваха. Това не попречи мен да ме отвлече един квартален олигофрен като бях на 3. Ходихме да крадем от някакви коли с него. След години разбрах, че баща му го е утрепал. Кофти рода. И винаги имаше разделение между децата. Имаше такива с тродители видни комунисти и парагодчии. Те имаха и шоколад и яйца и видео, хубави колела. За антибиотиците сума лекари се изказват, че трябва се внимава и то от практика го казват. Ама нали носталгията е по-силна от логиката.
7.
!!!!!!!!!!!!!!
30.09.2018 09:32:28
2
11
СТАТИЯТА ТОЗИ ПЪТ Е МНОГО ДОБРА, ПОЗДРАВИ ЗА ТОВА ФЛАГМАН. НЕ ЗНАМ КАК СЕ ПРЕКЪРШИХТЕ НО МНОГО РЕАЛНО И ТОЧНО. ТЕЗИ ДЕЦА ОТГЛЕДАНИ ПО ТОЗИ НАЧИН КАКТО ЕДНО ВРЕМЕ ЖИВЕЯТ И ПОВЕЧЕТО ЖИВЯХА ДО 80, 90 ГОДИНИ ЗАРАДИ КАЧЕСТВЕНАТА ХРАНА, ЛЕКОВЕ, ЧИСТИЯ ВЪЗДУХ И ДВИЖЕНИЕТО, НАЧИНА НА ЖИВОТ ВЪОБЩЕ. В ДНЕШНО ВРЕМЕ Е РЯДКОСТ ТОВА. ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТТА НА ЖИВОТА ДНЕС Е ДО 60 ГОДИНИ И НАМАЛЯВА. ВСЕ ПОВЕЧЕ МЛАДИ ХОРА НИ НАПУСКАТ МНОГО РАНО
6.
agent 007
30.09.2018 09:29:13
2
7
1-во дали е соц или не детето ще стане такъв човек какъвто са му заложени гените. От собствено наблюдение може детето да е гледано по най-добрия начин от най-добрите възпитатели и по-най-добрите системи ,обаче ако гените са му на лош човек и гад -ще си бъде гад и лош човек !
2-ро Доказано е ,че охолството и задоволените деца са по-Зли и по-Нагли и по-Арогантни . Навремето в соца- детството си беше ДЕТСТВО с главни букви!
защо-защото улиците бяха чисти =нямаше престъпност
,децата бяхме всичките на 1-но ниво- равни ,нямаше деца на богаташи и деца на бедняци !
Играчките ни бяха игри ИГРИ с главна буква- на фунийки-вземаш една стара тръбичка от антена свиваш фунийки и стреляш, чилик- събирахме се по 20 деца редяхме камъчета и ги целехме с топка а 1 дете се опитваше да ги нареди обратната , на скачанка , пред блока имахме игрище и се събирахме в събота и неделя по 50 деца и по-големи и играехме на мач големи срещу малки .... хиляди приключения и хиляди смешни случки -еййййй това бяха велики времена!!!
КОгато играеха ЦФКА и Витоша (цска и левски) целия град опустяваше- след мача си спретвахме квартално мачле- там на такива игрища се раждаха великите таланти-Котков Гунди ,Стойчков ,Владо Стоянов ...
Сега вече Няма НИЩО истинско само Спомените останаха!
5.
ОТКЪДЯ НАКЪДЯ
30.09.2018 08:59:43
1
8
Едно време дедовцити ни носеха патури ама имаха мадури.Още го разправят дедо Васил дет на 70 години мандръсаше учителките и студентките от Туризма
4.
До 3
30.09.2018 08:52:04
1
5
Ац пък мислех,че умните деца се раждат такива,Не се отглеждат!Здравето е НАЙ-ВАЖНО,всичко друго е следствие на това и ДАДЕНОСТ!
3.
Xxx
30.09.2018 08:46:59
3
6
Изглежда че не си отгледала Умни деца,както пишеш за съжаление.Може да са здрави но са глупави, щом са те обидили по този начин
2.
Ехааа
30.09.2018 08:46:44
3
3
Пак за СОЦААА.Дръж Караман....ВИЙ стИИИ!
1.
Някой
30.09.2018 08:43:09
3
7
Явно снахата е за трепане! Успяла е да претопи синчето!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Геро от Капките много се е разхубавил, смята Гала Геро от Капките много се е разхубавил, смята Гала “Много сладък Геро, много го обичам. Геро, целувки!”, поздрави го тя от екрана Тази фолкаджийка се счита за много умна Тази фолкаджийка се счита за много умна Няма как да се откажа от певческата си кариера, обяви Мария  Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Христо Иванов преди последния кръг от преговори: Към момента няма съгласие за кабинет Кой ще отстъпи за Тагарев, е загадката 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане 450 пешеходци от Бургас глобени с по 20 лева за неправилно пресичане Полицаите ще патрулират на пешеходни пътеки до средата на април, изтъкна началникът на сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас Пламен Николов Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Тази учителка допусна голям гаф в "Стани богат" Все още офциално годината на основаването на България е 861-ва, изцепи се Росица Йовчева  Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Пенсионира се обичана старша медицинска сестра от УМБАЛ-Бургас Младите да знаят, че за тази професия са необходими човеколюбие, сила и огромна отговорност да се грижиш за другия, казва Нина Андонова Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Дънди в “Dancing Stars” без гащи, Валери Григоров му дал своите Бяхме Мечо и Клечо, а сега с Елена сме индийска храна и разстройство, сподели актьорът. Тя е индийската храна, а аз съм по-разстроеният, добавя той Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Живели сме в лъжа, вижте бруталните престъпления през соца Имало е случаи на ужасни провинения, но не се е знаело, заради елемента на срам, жертвата се мести в друг град и се потулва Почина уважавана учителка Почина уважавана учителка Тони Филипова беше човек с огромно сърце, обичана от ученици, родители и колеги Борисов атакува ПП-ДБ пред съпартийци и поп в София, те обявиха „готови сме за избори“ Борисов атакува ПП-ДБ пред съпартийци и поп в София, те обявиха „готови сме за избори“ Бъдещето на правителството зависело от това дали "Продължаваме промяната - Демократична България" ще преодолеят личните си амбиции
Едва на 42 години почина спортна звезда Едва на 42 години почина спортна звезда Новината за смъртта на Константин Колцов беше съобщена първо от руския хокеен клуб Салават Юлаев Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Овенът може да си увеличи доходите, а Лъвът да внимава с авантюрите! Хороскоп за деня – 19 март 2024, вторник Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март
Ути БЪЧВАРОВ Ути БЪЧВАРОВ Опелото на патриарх Неофит бе всичко, което той не беше - лицемерие, ужас и грехопадение Виц на деня Виц на деня - Как се казват кучетата ти?
- Калвин и Клайн.
- Ама това са имена на гащи.
- Да, де - кучетата са боксери...
Виц на деня Виц на деня Мъж към жена си:
- Ти мислиш повече за своите рокли, отколкото за мен!
- Разбира се. Без теб мога да се покажа навсякъде, но без рокля...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук „Днес — това е утрешният ден, за който така сме се вълнували вчера.“
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори