×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Супер скандал, сълзи и провал за Серина, Осака ликува с титлата


08 Септември 2018, Неделя, 00:29 ч.
Източник: Tennis24.bg

20-годишната Наоми Осака победи идола си

С изключителен скандал, сълзи от ярост и разочарование и огромно недоволство на публиката завърши тазгодишният финал на US Open.

Любимката на домакините Серина Уилямс, която беше определяна за огромен фаворит за рекордна 24-та титла от Големия шлем, допусна поражение с 2:6, 4:6 от 20-годишната Наоми Осака, която е новият шампион от Откритото първенство на САЩ.

Осака става първият представител на Япония при жените или мъжете, който триумфира с титла от Големия шлем, а Серина ще трябва да почака още, за да изравни рекорда на Маргарет Корт. Това е втори неуспешен опит на финал за нея, след като по-рано през сезона изгуби в битката за титлата и от Ангелик Кербер на Уимбълдън.

Мачът обаче ще бъде запомнен с огромния скандал, който се завихри между 23-кратната шампионка Уилямс и съдията на стола Карлос Рамос.

В началото на втория сет той отсъди предупреждение на Серина заради непозволени от правилника наставления от нейния треньор Патрик Муратоглу, а американката прие изключително тежко това и не спря в целия втори сет да спори със съдията, че не е бил прав.

Счупване на ракетата от Серина доведе до наказателна точка за Осака в средата на втората част, а малко след това, при следващата пауза, Серина получи и наказание от цял гейм, което тотално опорочи двубоя и доведе до сълзи от страна на Серина, прекъсване, разговор със супервайзърите и допълнителни спорове, емоции и напрежение.

Така или иначе решението на съдията на беше отменено, Серина успя да намали резултата, но минути по-късно Осака застана на начален удар за победата в мача и се справи.

Независимо от много силното представяне на Осака, която ще пробие в Топ 10 на световната ранглиста под №7, този безпрецедентен финал вероятно с години ще бъде коментиран в контекста на случилото се между Серина и съдията на стола.

Странната церемония

"Не искам да бъда груба, просто искам да кажа, че играх честно. Знам, че вие сте бесни, както и аз, но нека се опитаме да преминем през това и останем позитивни. Нека поздравим Наоми. Благодаря на моя екип и на всеки един от вас от публиката, вие сте най-великата публика на света и наистина се надявам, че ще мога да продължа и да бъда тук отново", обърна се Серина към трибуните през сълзи в една от най-странните церемонии в историята.

"Много съжалявам, че се случи всичко това. Искам просто да ви благодаря, че гледахте мача", успя да промълви шампионката Осака, която по време на цялата церемония така и не успя да се зарадва истински на своя огромен успех.

Все пак Наоми Осака успя да благодари на семейството и да покаже малко усмивка, когато беше попитана за прегръдката, получена от майка и след последната точка.

"Винаги е било мечта за мен да играя срещу Серина във финала на US Open и съм удовлетворена, че изживях този момент. Благодаря ти, че игра срещу мен", каза Осака, поглеждайки към Серина, която от своя страна все пак преодоля яростта си към съдията и показа голямо уважение към младата си съперничка.

Развитието на двубоя

Що се касае до самия двубой от спортно-техническа гледна точка, японката надигра Серина в първата част, в която американката така и не успя да намери първото си подаване и вкара само 38% от него срещу 78% за Осака, което беше решаващо за крайния резултат.

Серина взе първия гейм в мача, но след това Осака реализира два пробива и спечели общо пет поредни гейма за 5:1. Серина намали за 2:5, но Осака не трепна и затвори частта в своя полза.

В началото на втория сет дойде предизвикалото огромния скандал първо предупреждение, от което Серина така и не успя да се отърси до края на двубоя и след него. Камерите уловиха, че Муратоглу прави знак с ръце Серина да се изтегли по-навътре в корта.

При 1:1 американката спаси точка за нов пробив, като подобри началния си удар, а в следващия гейм след три пропуснати точки за първи пробив на своя сметка в мача, най-накрая все пак взе подаването на Осака.

Последва обаче нов слаб гейм и Осака върна пробива, а при реализирането на точката за пробив Серина удари ракетата си в земята и я счупи. Това доведе до ново предупреждение и този път - до наказателна точка на старта на следващия гейм, който завърши за секунди в полза на Осака.

В седмият гейм Серина не успя да се отърси от напрежението, а на свой ред японката продължи някак да намира сили да запази самообладание и спокойствие. Това доведе до нов пробив в нейна полза, а на почивката между седмия и осмия гейм Серина е продължила споровете със съдията.

Още след първото предупреждение Серина категорично отричаше, че е получила непозволени наставления и не спря да повтаря, че съдията трябва да и се извини. Според коментаторите от "Евроспорт", на почивката след седмия гейм тя се е обърнала към него с думите, че "той никога повече няма да свири нейн двубой". От микрофоните се чу обвинение, че съдията е "крадец и лъжец".

Това доведе до трето предупреждение, което по правилник е цял гейм на сметката на Осака, което направи резултата 3:5.

Серина успя да намали, но малко по-късно младата Наоми Осака отново демонстрира уникално спокойствие и от втория си мачбол грабна титлата.

След двубоя пък Патрик Муратоглу призна пред "Евроспорт", че е дал наставления на Серина, но тя не ги е видяла, а съдията е преекспонирал случая.

В категории: На терена , Спорт


Коментари
Флагман.БГ Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите 21/05/2024, Вторник 07:13 1
Флагман.БГ 4-те най-често срещани лъжи преди секс 4-те най-често срещани лъжи преди секс 20/05/2024, Понеделник 22:00 2
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Очаква ни лято, изпъстрено с фестивали и събития, ето защо да изберете Южното Черноморие Южното Черноморие, освен богато културно-историческо наследство, притежава и изключително красива природа – едни от най-красивите плажове Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Пепи Усмивката стреля по зет си и запали дома на сестра си Той е затворник, сега е върнат в килията и го чакат нови обвинения „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз „Битката на мозъците“ отново ще срещне най-знаещите ученици и студенти в Бургас, включете се в големия куиз Третото издание на големия младежки бургаски куиз „Битката на мозъците“ ще се проведе на 27 май в Международен конгресен център – Бургас ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден ЦИК пак забрани представянето на резултатите от вота преди края на изборния ден Могат да бъдат анкетирани само вече гласували избиратели Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Забъркай тази вкусотийка с яйца и зелен лук, всички ще лапат и ще искат още Ето я рецептата НАП тръгна по петите на производителите на череши НАП тръгна по петите на производителите на череши Те трябва да декларират реколтата си Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Министър Цоков проговори за гафа с матурите по английски език в Бургас, записът бил добър Заради проблеми с разпечатване на ПДФ файлова пък всички зрелостници ще получат като бонус 4 точки на изпита по български език  Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор Жандармеристи пазят пътници от пияници и скитници в нощните влакове, но мъж преби кондуктор Началникът на сигурност БДЖ Тодор Тодоров разкри, че нападателят, който крещи, че е с жълта книжка, е рецидивист  Ще пуснат ли тъщата на убития Пейо Пеев на свобода Ще пуснат ли тъщата на убития Пейо Пеев на свобода Апелативният съд гледа мярката й Почитаме светците Константин и Елена Почитаме светците Константин и Елена  Днес в Странджа нестинарите ходят по огън с техните икони в ръце
Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори