9 септември - от преврата до истината за лъжата


9 септември - от преврата до истината за лъжата
Крайно време е лъжите и премълчаваните истини за събитията около 9 –ти септември и проявите на „народната власт” да станат основа на обучението по история в образователната ни система
09 Септември 2018, Неделя
Автор: Киро ПРОДАНОВ

Неслучайно комунистическата пропаганда нарича преврата на 9 септември „въстание”, а национализацията -„нова победа на демокрацията”


Защо българските социалисти все още се възторгват по 9-ти септември и го тачат като  ден на „социалистическата революция”?

При това историческата наука и десетки  публикации по темата недвусмислено го определят като добре планиран от комунистите военно-политически преврат, осъществен с помощта на Червената армия.

И в резултат България става най-лесно придобития по израза на Георги Боздуганов „военен трофей на Сталин”, самият той подготвящ дълго време окупацията и съветизацията на страната ни. Тази истина обаче все още бавно достига до  ушите и умовете на хората и на децата в училище. И доста по-слабо, отколкото неспиращите напъни от привърженици на съвременната руска политика у нас да представят съветската окупация 1944-1947  като „освобождение от фашизма”.

Всъщност, източник на зловредната лъжа е в подписаното на 28 октомври 1944 г. споразумение между СССР, Англия и САЩ, чл.1.а:„България, като спря военните действия против Съюза на съветските социалистически републики и като скъса отношенията си с Германия на 6 септември 1944г….

Ето две лъжи в едно изречение - България не е воювала против СССР, а отношенията с Германия скъсва не на 6-ти, а на 5 септември. Но така лъжата дава свободата на Сталин да обяви война на  България именно на 5-ти септември, за да не изглежда като агресор в очите на съюзниците.

Той проваля преговорите в Кайро за примирие с България, подклажда заговорническите страсти в София за сваляне на Муравиевото правителство и даване властта на Отечествения фронт, доминиран от местните комунисти, а на 8 септември Червената армия напада България. Ето я целта на лъжата – нападение и окупация на „вражеската” България!

Механизмите на координацията и договореностите между съветското командване и превратажиите от кръга „Звено” не са известни поради продължаващия режим на секретност, наложен върху съветски документи от този период – (Г.Боздуганов,  кн. ”България-военният трофей на Сталин”, С.,2014г., стр.127). Истината обаче е записана в дневника на Георги Димитров: „У нас завземането на властта от работническата класа се извърши не чрез вътрешно въстание, а чрез помощ отвън, от съветските войски…”

Каква всъщност е мисията на тези войски и какви ги вършат на наша територия става ясно от стотиците документи в Държавна агенция „Архиви” – потънали в забрава истини. В община Средец, например, още на 13 септември 1944 г. т.н. „освободители от фашизма” започват реквизиция на ценни вещи и строителни материали, без разписки и заплащане, а именно:

- от Георги Циров  ново кавалерийско седло на стойност 10 х.лв., 9 200  тухли,1200 цигли за 34 992 лв.;

-от Никола Амелев и Сие – дървен и строителен материал за 34 470 лв.; А още по-куриозни са двата случая на отнети леки коли опел „Олимпия” и „Кадет” от руски офицери, които собствениците им д-р Ат.Запрянов и горското са предоставили на местния ОФ комитет за ползване.

Общо за периода до края на декември 1944 г. стойността на отнетите материални ценности, едър и дребен добитък, храни и др. в полза на съветските войски само в тази община възлизат на 699 984 лв.*

Подобно ограбване на българските граждани е масово явление във всички краища на страната. В ДВА В.Търново фонд 38, отдел VI има 80 папки-арх. единици със стотици страници сведения, заявления, молби, искания и др.от граждани за „заплащане на реквизирани квартири, гаражи, автомобили и всевъзможни вещи и домашни потреби”, а и за други „нанесени загуби от съветските войски”.

Има и сведения за иззето имущество от магазията на черноморския флот, от фабрики и транспортни предприятия. Отделно от това, през периода до 1947 г. са наложени наряди и реквизиции за горива, храни и парични суми за нуждите по издръжката на огромния апарат в СКК и на съветските войски, разполагани в различни сгради на 3-ти и 7-ми армейски корпус в Шумен, Хасково, Бургас, летищата и на други места.

Претърпените от гражданите материални загуби отечественофронтовската власт прехвърля за сметка на общините и държавата, оневинявайки по този начин червеноармейците. Ясно е, че окупаторите никога не плащат направените сметки.

Но най-страшното ограбване на българския народ съвпада тъкмо с изтеглянето на окупационната Червена армия в края на 1947 г. След разгрома на политическата опозиция започва бандитска национализация на индустрията, мините и банките, а в последствие на градската покрита собственост, на селските мандри и  работилници, на работния добитък и земята на хората, на благотворителните дружества.

„Когато в края на 1947 г. се прощавахме с България тя бе вече твърдо застанала под червеното знаме на комунизма”( генерал Черепанов, зам.председател на СКК) – ето реалната последица от окупацията, гарантирала национализацията и съветизацията на страната ни. Неслучайно комунистическата пропаганда нарича преврата на 9 септември „въстание”, а национализацията -„нова победа на демокрацията”-к „Народен фар” и всички проправителствени медии след 1945г.). С този безпросветен цинизъм българските комунисти създадоха мощни канали за пропаганда, идолопоклонничество  и фалшификации на историята в отношенията между българския и руския народ. До 1989 г. се прикриваха и преиначаваха истините за преврата на 8 срещу 9 септември, участието ни в т.н. Отечествена война и причините да загубим териториите от 1941 г. и излаза на Средиземно море.

В края на Втората световна война причината се оказва същата, както по времето след руско-турската война 1877/78г. – „освободителката” е против западното влияние в България, за да остане тя в сферата на великоруските(съветски) интереси. Различни епохи и герои, но с една цел – България да е плацдарм за завземане на Проливите и Дарданелите. За това Русия е против Съединението в 1885 г., против Независимостта от 1908, а през септември 1916 г. напада Добруджа и без подвига на ген. Иван Колев, пътят й към Варна и Бургас до Проливите е бил открит. Сталин не остава по-назад – през 1941 предлага на Англия да възнаградят Турция за неутралитета й във войната с цялата област на юг, включително Бургас. Едно „Да” от английския външен министър А. Идън и днес съдбата ни щеше да е друга. Но вместо признание за Идън, отхвърлил коварната идея, в центъра на Бургас още стърчи паметник на съветския „Альоша”  за „вечна признателност” към „освободителите”. Обичаме да държим лъжите на пиедестал и това си е!

Признание от незнание може да се случи. Но да се търпи безправие от робска подчиненост и преданост за получена власт или от скрити зависимости е равнозначно на самообезличаване. Това е най-големият грях на комунистическата идеология и тоталитарното управление – ликвидирайки свободната инициатива, с лъжи, демагогия и страх от терор превръщат България в комунистически затвор.

За това е крайно време лъжите и премълчаваните истини за събитията около 9 –ти септември и проявите на „народната власт”  да станат основа на обучението по история в образователната ни система. Когато младите поколения знаят истините за лъжите на комунизма, тогава може би българските социалисти ще разберат какво точно им е „отнела” демокрацията.

• Държавен архив Бургас,фонд 45,оп2, а.е.85, 80,81,85
Бургас, септември 2018 г.

В категории: Бургас , Ретро Флагман


32
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
32.
До 17 пояснение за мястото
10.09.2018 17:16:07
2
1
Гуньо простият , ще прави тройка със затворници от Бургаския затвор на площад Тройката. Входовете му отвсякъде ще бъдат отворени и после подобаващо запълвани. Всеки ще може да се възползва. Ку...те са за това.
31.
До 17
10.09.2018 17:13:38
2
1
Гуньо простият , ще прави тройка със затворници от Бургаския затвор. Входовете му отвсякъде ще бъдат отворени и после подобаващо запълвани.
30.
До 23
10.09.2018 14:25:17
2
2
То вие осрахте и оакахте цялата държава , та един 9-ти септември ли, няма! Къде са днес образованието , индустрията , здравеопазването и т.н - всичко е унищожено. Поколенията ще осъдят Вас като национални предатели!
29.
Браво!
10.09.2018 14:01:41
2
1
Браво и сега трябва да се отнеме незаконното имущество и да се даде на народа!
28.
Статията е документален ФАКТ!!!
09.09.2018 17:52:48
7
4
За окупацията насилието и кражбите.За родоотстъпничеството и продажността и престъпленията на комунистите спрямо народа.///ОФИЦИАЛНО ОСЪДЕНИ КАТО ПРЕСТЪПНИЦИ//Те и сега са същите ""вълкът козината си мени///ОТ БКПнаБСП///но нрава си не"".ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАГЛО И ЦИНИЧНО ПРЕСТЪПНИК ДА ПОЗДРАВЯВА ЖЕРТВИТЕ СИ ""с честит ви 9 септември""ДАТАТА НА ПРЕСТЪПНИЯ АКТ!!!!!!!!!!
27.
ПОДПИСКА–ПЕТИЦИЯ
09.09.2018 17:30:56
9
4
ДА ПРЕМАХНЕМ ПАМЕТНИКА СИМВОЛ НА ОКУПАЦИОННИ СИЛИ КОИТО ПО ПРЕСТЪПЕН НАЧИН //ЧРЕЗ ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ///СА ПОСТАВИЛИ НА ВЛАСТ на 9 септември 1944г ПРЕСТЪПНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ!!!!!!!!!!!.ГРАЖДАНИ на БУРГАС НАШЕ ПРАВО Е ДА РЕШИМ КАК ДА ОФОРМИМ ПО НОВ НАЧИН ПЛОЩАДНОТО ПРОСТРОНСТВО В ХАРМОНИЯ С ""ДУПКАТА "ЗА НОВА ЕВРОПЕЙСКА ВИЗИЯ.
26.
ПОДПИСКА–ПЕТИЦИЯ
09.09.2018 17:30:55
5
4
ДА ПРЕМАХНЕМ ПАМЕТНИКА СИМВОЛ НА ОКУПАЦИОННИ СИЛИ КОИТО ПО ПРЕСТЪПЕН НАЧИН //ЧРЕЗ ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ///СА ПОСТАВИЛИ НА ВЛАСТ на 9 септември 1944г ПРЕСТЪПНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ!!!!!!!!!!!.ГРАЖДАНИ на БУРГАС НАШЕ ПРАВО Е ДА РЕШИМ КАК ДА ОФОРМИМ ПО НОВ НАЧИН ПЛОЩАДНОТО ПРОСТРОНСТВО В ХАРМОНИЯ С ""ДУПКАТА "ЗА НОВА ЕВРОПЕЙСКА ВИЗИЯ.
25.
до 21 празнуващия КОМУНИСТ
09.09.2018 17:10:49
8
5
РОДОИЗМЕННИК ПРОДАЖНИК И ПРЕСТЪПНИК.Закон за обявяване на комунистическия режим в България за ПРЕСТЪПЕН–държавен вестник бр.37 от 5 май 2000г.В чл.ТРЕТИ Е ЗАПИСАНО ЧЕ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ Е ПРЕСТЪПЕН А БКП Е ПРЕСТЪПНА ОРГАНИЗАЦИЯ–ИЗРИЧНО Е ПОСОЧЕНА ДАТАТА 9 СЕПТЕМВРИ 1944г. КАТО НАЧАЛО.!!!!!!!!!!!!!!!Г–н престъпник обръщението "ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ" Е АБСУРДНО НАГЪЛ ЦИНИЗЪМ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ КОИТО СА ВИ ОБЯВИЛИ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИ А ДАТАТА 9 СЕПТЕМВРИ 1944г за начало на вашето престъпление.
24.
до 21 празнуващия КОМУНИСТ
09.09.2018 17:10:49
8
4
РОДОИЗМЕННИК ПРОДАЖНИК И ПРЕСТЪПНИК.Закон за обявяване на комунистическия режим в България за ПРЕСТЪПЕН–държавен вестник бр.37 от 5 май 2000г.В чл.ТРЕТИ Е ЗАПИСАНО ЧЕ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ Е ПРЕСТЪПЕН А БКП Е ПРЕСТЪПНА ОРГАНИЗАЦИЯ–ИЗРИЧНО Е ПОСОЧЕНА ДАТАТА 9 СЕПТЕМВРИ 1944г. КАТО НАЧАЛО.!!!!!!!!!!!!!!!Г–н престъпник обръщението "ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ" Е АБСУРДНО НАГЪЛ ЦИНИЗЪМ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ КОИТО СА ВИ ОБЯВИЛИ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИ А ДАТАТА 9 СЕПТЕМВРИ 1944г за начало на вашето престъпление.
23.
Рогачефф
09.09.2018 16:43:34
9
5
Се'рем ви на 9 тия септември камуняки!!!
22.
*********
09.09.2018 16:21:51
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
21.
празнуващ
09.09.2018 15:32:45
10
10
Честит празник българи. Да жиеее 9 септември
20.
за 14
09.09.2018 15:12:08
4
2
Към 14 -да ги съберат с Альошата -всички съюзници заедно. Съединението прави силата
19.
Bai hui
09.09.2018 14:56:35
7
7
Много жалък народ.
Това че Сталин е бил една утрепка, готова да хариза част от България на турците, по свои подбуди, не омаловажава делото на царят Освободител Александър II.
18.
*********
09.09.2018 14:31:33
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
17.
Гуню простия
09.09.2018 14:24:44
7
3
Днес по традиция Корнелия дава отзад...на празник като на празнк
16.
Аз
09.09.2018 13:48:25
9
7
Ако в западна европа събаряха всичко градено от стари отхвърлени режими нямаше да има нищо от истирията а в турция слепват останали камъни за да печелят от история а у нас освен да рушим друго не правим рушим индустрия и паметници за да се подмажем на тези или онези
15.
българин
09.09.2018 13:45:48
13
11
Старчащият в центъра на Бургас паметник на скапаният руски пиян солдат - отровил се с метилов алкохол - е позор и гавра с паметта на избитите от комунистите българи.
Той трябва да бъде отстранен, но не трябва да бъде унищожен. Мястото му е в музея на тоталитарното изкуство за да припомня на бъдещите поколения какви долни измекяри са българските комунисти-русофили.
14.
Въх
09.09.2018 13:04:19
5
11
За да е пълна лудницата ,трябва да се сложат по един американски и един английски войник качени в самолет който бомбардира. Нали са били съюзници срещу уж обявила война царство България .
13.
Бургазлия
09.09.2018 12:35:43
13
14
Паметникът на Альоша трябва да остане ! И не съм изобщо комунист. Това е част от историята ни - хубава или лоша. Ако всяко следващо общество разрушаваше всичко, което е против неговите разбирания, сега по света нямаше да има паметници на редица воини, владетели, богове и т.н. Нека не мислим как да унищожаваме старите паметници, а да съградим нови.
12.
Smith
09.09.2018 11:37:50
13
14
Време е този грозен бетонен паметник на пияните ни окупатори да отиде в музея. Ботев и Левски трябва да са там, но все още има много продажни русофилски мекерета и няма да стане.
11.
до гражданите на Бургас
09.09.2018 10:31:33
15
11
Да ЗАПОЧНЕМ подписка ""ПЕТИЦИЯ""ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ПАМЕТНИКА И ОБЛАГОРОДЯВАНЕ ЦЕНТЪРА С НОВА ВИЗИЯ//това е наше ПРАВО и никой не може да ни спре.
10.
gradski
09.09.2018 10:25:46
7
12
Добре де, знаем комунистите какви са ги вършили, ама под това знаме да оправдаваме и възхваляваме фашизма преди това е просташко.
9.
АБСОЛЮТНА ИСТИНА!!!!!!!!!!!!!!
09.09.2018 10:16:54
12
4
ДОКУМЕНТНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ОКУПИРАНЕТО И КРАЖБИТЕ .ЗА ПРЕДАТЕЛСТВОТО И ПРОДАЖНОСТА НА КОМУНИСТИТЕ СПРЯМО НАРОДА.ТЕ И СЕГА СА СЪЩИТЕ"вълкът козината ///ИМЕТО ОТ БКП НА БСП///си мени но нрава си не""
8.
Churchill
09.09.2018 10:10:49
6
7
Като Русия толкова е искала плацдарм и излаз на проливите защо Англия и САЩ ни орязват излаза на Бяло море
7.
Дернев
09.09.2018 10:10:46
6
10
Ровенето в историята сега е загуба на време и енергия, защото събитията ни прискат, а времето не е наше. Не само за БГ, а за Европа. Сега трябва по бай-бързият начин да изградим единна армия на СЕЩ и заедно с Русия да спасим кнтинента си и самите нас от чуждите апетити и посегателства, които ще доведат неприятности, които до сега сме нямали. А и надали ще останемслед тях, да разберем кскво ни се е случило. Затова стига тъпа пропагснда. СЕЩ и Русия - Европа за европейците.
6.
ДЕН ПОБЕДАЙ
09.09.2018 10:07:38
5
12
ДЕН ПОБЕДАЙ!!!ДЕН ПОБЕДАЙ!!!ДЕН ПОБЕДАЙ!!!ДЕН ПОБЕДАЙ!!!ДЕН ПОБЕДАЙ!!!ДЕН ПОБЕДАЙ!!!ДЕН ПОБЕДАЙ!!!
5.
Бургазлия
09.09.2018 10:06:40
15
12
Паметника на альоша в музея, а не в центъра на Бургас! Това зависи от бургазлии.
4.
цинично но вярно
09.09.2018 09:48:01
13
6
Победителите не ги съдят. България няма нито една спечелена война.От 1400 год.история България е 1000 год в зависимост от чужди държави.Ако се върнем и във Волжска България зависимостта се удължава.Всяка ориентация на запад е последвана от източна или ориенталска зависимост...Три милиона български граждани за 30 години се ориентираха на Запад=зависимост от Запада/приходи,инвестиции/ логично е да следва отново източна зависимост...и от сега во веки веков
3.
питане
09.09.2018 09:46:01
8
9
Касабова, като публикуваш подобни пасквили това ще очисти ли комунистическото ти минало?
2.
:-/
09.09.2018 09:32:55
8
8
Според мен и сега трябва да стане така.
1.
бургазлия
09.09.2018 08:51:09
27
11
Ииии, червените шушулки ще се побъркат от тази статия. Която е истина, обаче. Колкото и да не им харесва.
Киро ПРОДАНОВ Автор
Киро ПРОДАНОВ


Новините
EU2018BG
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Политика
Всички политически сили в европарламента поздравиха България за успешното председателство
Всички политически сили в европарламента поздравиха България за успешното председателство

„Браво! Отлично! Много ви благодаря!“. Това каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер


Всичко в категорията
Защо Българското председателство е успешно Борисов представя резултатите от българското европредседателство на среща на върха Борисов към Европейския съюз: Пожелавам ви и занапред така да ни помагате! Исторически момент! Българското председателство домакин на първия дебат за кохезионните политики след 2020. Как ще се разходват 300 млрд.евро? Министрите на туризма от държавите членки на ЧИС се срещат във Варна Петър Кънев брани малкия и средния бизнес на форум от Европредседателството, приветства инициативи на ЕС Обсъждат как ще се разпределят парите на ЕС след 2020 година Бургас посреща стотици гости като домакин на Европейския морски ден Министър Павлова: Дигитализацията осигурява по-добри услуги за гражданите Стани „делегат“ на Българското председателство в Деня на отворените врати в НДК на 21 май Политическият елит на Европа се среща с лидери на Западните Балкани в София
Паяк пропадна и спука тръба в центъра на Бургас, аварията е огромна (ВИДЕО)
Паяк пропадна и спука тръба в центъра на Бургас, аварията е огромна (ВИДЕО) В момента на място работят екипи, аварията е локализирана и се очаква да бъде отстранена в близките часове
Всичко в категорията
Внимание! Стара къща в широкия център на Бургас на крачка от срутване(СНИМКИ) Бургазлия алармира: Асансьорът на пасарелката до „Мираж“ е опасен, притисна като в менгеме количката заедно с бебето ми! Туристи помислиха фонтана пред Община Бургас за Ди Треви, циганка обра стотинките им Извънредно! Червена Хонда пламна до Ритуалната зала в Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО) Само във Флагман! Дърво премаза автомобил заради бурята в Бургас Огромни опашки от автомобили блокираха границата с Гърция (СНИМКИ) Вижте състоянието на плочките на най-използваната автобусна спирка в Бургас Ще можем ли да си носим туби с бензин в колата? Парламентът прие изцяло новия Закон за горивата Много разсеян дядо подкара старата си шкодичка по бул.”Алеко Богориди” Вижте какво причини силният дъжд в бургаския ж. к. „Зорница“ (ВИДЕО) Това момче обра колата на бургазлийка, познавате ли го? (ВИДЕО)
Проф. Андрей Пантев: На 22 септември ние окончателно махаме духовните фесове от главите си
Проф. Андрей Пантев: На 22 септември ние окончателно махаме духовните фесове от главите си С този акт България вече стои „барабар Петко с мъжете” – наравно с всички останали европейски страни

Всичко в категорията
Цацаров: Не мисля, че екстрадицията на Димитър Желязков-Очите ще повтори случая „Цветан Василев”
Цацаров: Не мисля, че екстрадицията на Димитър Желязков-Очите ще повтори случая „Цветан Василев” Нямам смелостта да предвиждам действията на турските съдебни власти, заяви обаче още главният прокурор
Всичко в категорията
Ще се кандидатира ли Деница Вълкова за нов мандат в Апелативния съд в Бургас или отива във ВКС? (ВИДЕО) Съдия Стойков след 8-годишната присъда за убийството на Никол: Децата ни растат в агресивна среда, губят морални ценности Лозан Панов вбеси депутатите – обвини ги в ниска институционална култура, чете им лекция по демокрация С водосвет за здраве откриха новата съдебна година в Бургас (СНИМКИ) Кой е новият ръководител на Районния съд в Бургас (снимка) Шефката на Районен съд-Бургас подаде оставка Мариан, който екзекутира жестоко майка си: Искам вкъщи, адвокатът не ми дава надежда Арестуван след екшън в Бургас каналджия лъсна в касапница с 10 трупа на "Тракия" (СНИМКИ) Турски съд осъди българката Мира Яшар на година и 10 месеца затвор Заподозреният за тероризъм швейцарец остава в ареста Джигитът, блъснал и убил балетиста във Варна, имал проблеми със зрението
Протестиращите от винзавода заклещиха шефа на Митницата Валери Стефанов, вижте екшъна край Карнобат
Протестиращите от винзавода заклещиха шефа на Митницата Валери Стефанов, вижте екшъна край Карнобат Протестите им ще продължат, довечера в 18:00 ч. те се събират на площада в Карнобат

Всичко в категорията
От епицентъра на събитието: Гледайте НА ЖИВО протеста в Карнобат Работници на винзавода: Обричате цял град на глад, ще ни унищожите! (ВИДЕО) Извънредно! Автобус блокира жп линията Бургас-София, стотици работници на Винпром Карнобат на протест пред завода С 34 млн. лева са скочили оборотите по Северното Черноморие през лятото Бургас може да стане стартъп град и да се превърне в магнит за инвеститорите Наказателна отговорност за производство на цигари без бандерол! Ето как българите превземат Европа с нелегални фабрики Земеделци, побързайте! Коригирайте декларациите към НАП до 1 октомври, иначе следват глоби Хлябът поскъпва с 15%, масовият вече е 1,10 - 1,15 лeва Договорите с подизпълнители по обществени поръчки стават публични Атракция в Бургас: Masterhaus парти с Weber или как да избегнете хаоса в ремонтите Започват да колят свинете около границата, дават по 70 лв. на животно
Изтича срокът, в който КФН трябваше да внесе доклад за „Олимпик” в парламента
Изтича срокът, в който КФН трябваше да внесе доклад за „Олимпик” в парламента Кипърската компания фалира, а над 200 хил. застраховки на автомобили се оказаха невалидни


Всичко в категорията
Ново разкритие: Свидетели, карали зад автобуса - ковчег край Своге, разказаха с колко км/ч се е движел Нощни проверки на такситата в Бургас Мегавзрив във военен завод: Най-малко трима души са загинали Дончо Атанасов и Лазар Лазаров на разпит в Националното следствие Спецпрокуратурата влиза в офисите на два от най-луксозните хотели БНТ уволнява пияния Цветан Николов, който едва не умря в катастрофа Хакнаха Търговския регистър, прекратен е достъпа до него Дейвид Хаселхоф ще се жени за трети път Брутална агресия в училищен двор! Деца се млатят пред учители, вдигнаха на крак полиция и Бърза помощ (СНИМКИ) Разследване на Флагман.БГ показа: Странно е, че никой няма интерес от палежа „Адам и Ева” Конфискуваните артефакти при спецакцията в Сарафово предизвикаха сензация в научните среди. Какъв е произходът им? (СНИМКИ)
Ани Петрова показва в Бургас колекция фотоси на български артисти, поети, писатели и художници Запознават още 3 училища в Бургас с киберпрестъпността Показват късометражни филми от 14 държави от 10 до 13 октомври във "Флора"-та Филиалът на НХА в Бургас открива учебната година на 3 октомври Полезни съвети как да се справим с първолака През новата година в Бургас: 64 деца ще учат чрез работа по швейцарски модел Първият звънец призова стотици деца на училище в Приморско и Ново Паничарево Първият учебен звънец събра над 2300 ученици в Община Несебър Професор съм в Софийския университет, а нямам право да преподавам в училище – абсурдно е #ВърниОбратно: Ето как бивши възпитаници на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“-Бургас помогнаха на любимото си училище Само във Флагман.бг: Скандал тресе Английската гимназия в Бургас, ученици на протест в черно заради отстранен класен
Много доктори мълчат: Използваме тези лекарства ежедневно, а могат да ни навредят сериозно! Кампанията „От мама за мама“ сплоти бургаските майки УМБАЛ-Бургас представя високоефективен метод за диагностика и предотвратяване на инсулт "Мисис Бургас 2018" Вержиния Иванова помага за лечението на пациенти с редки заболявания в барокамера Ето кой грабна приза за „Най-добър специалист по здравни грижи“ за 2018 г. Доц. Михайлова от лаборатория „ЛИНА“ е единственият български учен, награден на международен симпозиум в Словения 7-те стъпки за силен имунитет през есента Д-р Ангелина Скръчкова, УМБАЛ „Дева Мария“: Почти 20% от хората умират от исхемична болест на сърцето Става страшно! Стадото на Ани от Болярово, която стотици бранеха, започна да измира, четири овце са мъртви Проф. Тодор Кантарджиев: 30% от разболелите се от Близкоизточния респираторен синдром умират (ВИДЕО) Искате як секс? Тогава имате нужда от тези витамини!
Трагична новина! Не успяха да спасят младия рокер, смазан при зверската катастрофа (СНИМКИ) Извънредно! Самоуби се бившият шеф на баретите Филко Славов Огромна трагедия! Директорка на училище загина в зверска катастрофа преди първия учебен ден (СНИМКА) Тригодишният Никола от Бургас се нуждае от $120 000, започна кампания „Дарение вместо цветя“(ВИДЕО) Трагична новина! Почина известният цигулар, който се бореше за живот след зверска катастрофа на "Тракия" Виваком се гаври с дъщерята на покойничка трети месец Побоища, стригане, обиди - семейният ад на красивата Михаела Трагедията е огромна! Малкият Сашко се задушавал часове наред при 50 градуса жега в затворената кола Роднина на Шумахер със сензационни разкрития за състоянието му Млад мъж с ампутирани крака търси работа (ВИДЕО) Мъж в инвалидна количка живее в павилион без вода и тоалетна, добри хора му помагат (ВИДЕО)
Живот по време на социализъм
Живот по време на социализъм Това беше система, която държеше да знае всичко за всеки и да се грижи за правилното му идеологическо израстване


Всичко в категорията
Футболистите и служителите на Нефтохимик с декларация в подкрепа на ръководството Winbet намали шансовете на Манчестър Сити за титлата след контузията на Де Брюин Нефтохимик и Черноморец в епичен сблъсък, победителят ще играе с градското чудо Звезденбург Станимир Димитров от ФК "Нефтохимик": Оставката ни е в знак на подкрепа Фенове на Нефтохимик с убийствено писмо: Футболна революция или закопаване? Скандалът се разраства: Цялото треньорско ръководство на Нефтохимик подаде оставки Николай Тодоров: Отстъпвам позицията си на всеки, способен да поведе Нефтохимик в по-добра посока Бербатов - тук, Бербатов - там, ама май накрая – бам! Шампионска лига се завръща с куп зрелищни битки Мегасблъсък между волейшампиона "Нефтохимик" и турския гранд "Галатасарай" в Бургас Фенове на Нефтохимик: Писна ни от гаври! Закрийте ни, ако ни използвате за политически цели
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Бургас
Помните ли колоритния Недко? Отново се прояви, в жк "Зорница" и "Изгрев" пропищяха от него
Помните ли колоритния Недко? Отново се прояви, в жк "Зорница" и "Изгрев" пропищяха от него  Цветков умишлено разбил асансьорното табло и след месец се върнал, за да си го прибере


Всичко в категорията
Вълчо Чолаков договори безплатно обучение в Китай на петима студенти от Бургас Котки и велосипеди в едно! Вижте как Бургас ги събра в арт инсталация (СНИМКИ) Почват мащабни ремонти на пътищата в Бургаско, ето кои са В петък двама професори изнасят концерт за цигулка и роял в експоцентър „Флора“ Закопчаха Иван Альошата, откраднал питбул от дома на бургазлия По настояване на жителите на кв.Долно Езерово: Бургасбус пуска самостоятелна линия и удвоява автобусите Момиче, целунато от Путин, се яви на кастинга в Бургас за „Гласът на България“ И атентатът на летище „Бургас” влезе в парламентарния дебат за министерските рокади Бургас се оказа национален лидер по ползване на PVC дограма, топлоизолация и дял на стоманобетонните жилища Научи ли се бургаският шофьор да спира на зебра, а знаят ли как пешеходците да пресичат? Децата ги учат (СНИМКИ) Запознават още 3 училища в Бургас с киберпрестъпността
Безумна заповед не пуска децата в СУ „Петко Росен” в ж.к.”Меден рудник”, ще чакат навън, докато ги въведе класният
Безумна заповед не пуска децата в СУ „Петко Росен” в ж.к.”Меден рудник”, ще чакат навън, докато ги въведе класният Много родители оставят децата си по-рано на училище, защото са на работа, но се оказва, че те не могат да влязат в стаите си преди 7:45 часа

Всичко в категорията
Потресаващо! Тийнейджъри се награбиха на улицата, задоволяват се до блок в жк "Меден рудник" (СНИМКА) Eто как ж.к."Меден рудник" ще отбележи празника си Заслужават ли бургазлии нови и красиви съоръжения? Вижте какво сътвориха вандали с площадката на ДГ "Детелина" Съни маркет открива днес магазин в Меден рудник! Пуска всички продукти на сензационни цени в новия обект Спешно! Търсят дарители с кръвна група “АБ-“ за Жеката, който изхвърча от мотора си в "Меден рудник" Моторист лежи на кръстовище в бургаския жк. „Меден рудник” след катастрофа (ВИДЕО) Три часа оглеждат мястото, където се разцепи пистов мотор в ж.к.”Меден рудник”, водачът – в тежко състояние Помогнете! Спешно търсят кръв за пострадалия при касапницата моторист в жк "Меден рудник" Градският стадион на Бургас ще е от английски тип, морски платна ще спират розата на ветровете край ж.к.”Меден рудник” Ето кой е арестуваният наркодилър в жк. “Меден рудник“ Белезници за оборотен наркодилър от бургаския ж.к.”Меден рудник”, откриха 90 грама марихуана в дома му
Училището в айтоското село Карагеоргиево посрещна учениците с чисто нов спортен комплекс (СНИМКИ)
Училището в айтоското село Карагеоргиево посрещна учениците с чисто нов спортен комплекс (СНИМКИ) Новите спортни полщадки ще се ползват не само от учениците, но и от младите хора в селото напълно безплатно

Всичко в категорията
Извънредно! Пламна Сеатът на млада айтозлийка, разследват палеж Обрат: Прекратиха търга за ремонт на Айтоския проход – сметката била грешна Прехвърлят на държавата всички язовири в община Айтос, кметът Васил Едрев застана зад концесионерите Шокиращо! Локомотив започна да се разпада при 130 км/ч край Айтос Нанков към Али за Айтоския проход: Сигурен съм, че задавате този въпрос за последен път Златомир се разциври, че влиза зад решетките. Затворът бързо го пречупи! Шест фирми в битката за реконструкцията на автогарата в Айтос Хората не вярваха, че ще се случи. Но ето, че парк „Славеева река“ в Айтос се превърна в зелената перла на Бургаско Айтос с бебе-шампион – Любомира се роди с тегло 5700 грама Айтоското Караново настръхна срещу педофила Живко, искат да изселят фамилията му от селото Изродът Живко от айтското село Караново, изнасилил 9-годишната си дъщеря. Твърдял, че имат връзка
Започна гражданско неподчинение във винзавода в с.Церковски, Карнобатско
Започна гражданско неподчинение във винзавода в с.Церковски, Карнобатско Жандармерия опита да затвори завода, над 300 души протестират отвън


Всичко в категорията
Адв. Мосинов: Как прокуратурата реши, че Иван Димитров участва в ОПГ, след като свидетели казват, че ги е инструктирал да уведомят полицията при проблем Ученици от СУ „Христо Ботев” в Карнобат: Училището ни помага да си сбъднем мечтите (ВИДЕО) 213 деца в първи клас ще посрещнат училищата в община Карнобат Изгорелият Голф в Карнобат е на 24-годишен младеж, умишлен палеж ли е? Огнена вендета! Запалиха колата на карнобатлия пред дома му (СНИМКА) Диреният на Апенините карнобатлия с чудато обяснение за бягството си от Италия (ОБНОВЕНА) Безочливост! Карнобатлийка изостави пеленачето си, но 11 години по-късно го "припозна" заради 100 хил.лева Мечтата на Карнобат се сбъдна! Градът ще има нова пожарна за близо 2 млн. лв. (СНИМКИ) Ад на пътя в неделя! Тир се преобърна на магистрала „Тракия”, водачът загина на място (СНИМКИ) Само във Флагман! ГДБОП разкри нелегална фабрика за цигари в бивша мандра край Карнобат "Карнобат" тръгна с водосвет и торта с емблемата на футболния клуб
Цацаров: Не мисля, че екстрадицията на Димитър Желязков-Очите ще повтори случая „Цветан Василев” Огняна Вълканова: Не мога да си обясня защо управителката на хотела в Слънчев бряг ме нападна (ВИДЕО) Похвално! Столична фирма дари свои златни 45 кв.м за кръстовище в Несебър Несебър отбелязва 80 години от рождението на великия Висоцки Поморие атакува Несебър с дружина от 101 малки рицари в невиждан досега турнир на тамплиерите Районната прокуратура в Несебър подхваща екшъна с камериерките в хотел „Сънсет“ на Слънчев бряг Близо 50 тона отпадъци събраха в Несебър в кампанията „Да изчистим България заедно“ Община Несебър удължи срока за дървата за огрев за най-старите хора Облекчават приема в детските градини на Несебър Първият учебен звънец събра над 2300 ученици в Община Несебър Президентът намекна, че Младен Маринов не е подходящ за министър на вътрешните работи
Собствена бензиностанция и спасително ремонтно корабче за поморийските рибари Поморие атакува Несебър с дружина от 101 малки рицари в невиждан досега турнир на тамплиерите Кметът Иван Алексиев и зам.-посланикът на САЩ Джон Фридман и откриха новото крило на ДГ „Детелина” в Поморие 100 първокласници прекрачиха прага на обновеното Начално училище „Иван Вазов” в Поморие (СНИМКИ) Добрата новина! Ремонтират спортни площадки в Поморие за близо 300 хил.лв. Откриват нова детска градина за 1 млн. лв. в Поморие Поморие празнува Съединението, полагат венци и цветя пред монумента на Левски Сигнал до Флагман.бг: Бесен таксиджия щеше да ме помете В Поморие група Булгара ще изнесе празничен концерт в деня на Съединението Луд се прави на терорист в Поморие, награби сатър, но си намери майстора Кметът Иван Алексиев проведе среща с директорите на учебните заведения от общината
Кой подведе премиера за "Силистар" и защо се огъна при най-слабия натиск? Кметът на Царево: План за вилно селище до Силистар няма, но хората се бият там, за да стигнат до плажа Ето как партийно-грантаджиите "зИлени" превърнаха в кенеф плажа „Корал” (ВИДЕО) БСП - Бургас настоява областният управител да се произнесе по казуса "Силистар" Борисов разпореди на Чолаков да спре решението на местната власт по казуса „Силистар“ Котка помогнала на учените да открият новия биологичен вид в село Велика (ВИДЕО) Георги Лапчев: В Община Царево не е внасян инвестиционен проект за вилно селище до Силистар Кметът на Царево: Фалшива новина е, че ще се застроява Силистар Борисов към кмета на Царево: Не бързайте с решение на ОбС за Силистар Порожанов: „Клиника“ за чума имаше, оставки от моя страна надолу няма да има Дивокъмпингуващите показаха мизерията на плаж Корал, но защо не казаха чия е вината
Експерти от РИОСВ-Бургас спасиха бедстващо фламинго (СНИМКИ) Първият звънец призова стотици деца на училище в Приморско и Ново Паничарево За пример! Доброволци от Приморско събраха 1 т боклук за няколко часа Приморско събира отбора, за да се включи в кампанията „Да изчистим България за един ден” Огнеборец номер 1 на Приморско облепи сградата на пожарната с пъзели (ВИДЕО) Археолози пред сензационно разкритие! Светилището на богинята Бастет и акропол с хилядолетно послание заровени в Странджа Кметът на Приморско: Съединението прави силата С кръшно хоро завършиха фолклорните празници "Приморска перла" Приморско с хуманен жест, кръводарителска акция спасява десетки човешки животи Див купон на Южното Черноморие! Девойки мятат гюбеци върху хладилник на брега на морето (ВИДЕО) Завърши ултра крос триатлонът „Лъвско сърце”, кметът на Приморско също получи награда (СНИМКИ)
Вижте програмата за официалния празник на община Средец Обявиха извънреден вот за селски кмет в община Средец - ще има ли политически сблъсък? Ужасяващо! Човек виси на бесилото на публично място в Средец Добра новина! Държавата отпусна 1,2 млн. лв. за ремонт на ключова улица в Средец Скандал! Инвеститор заплаши да се изтегли от Средец, ако не му продадат 1800 дка на безценица Започва пълната промяна на уличната мрежа в Средец по проект за близо 1,5 млн. лв. Новото бижу на Средец е почти завършено, откриват го за празниците на града (СНИМКИ) Трагедия! 13-годишно момче се удави в язовир край Средец Иван Жабов за скандала с екскмета на с. Орлинци: Прокуратурата разследва, но при нас няма нито един сигнал за нарушение! Кметът на Средец: Продаваме земеделски земи, за да стимулираме бизнеса и да задържим хората тук Стар футболен спец с 2-годишна военна служба в битка за районен прокурор на Средец с временната шефка Соня Петрова
За първи път държавата отпусна 800 хил.лв. за ремонти на улици в Малко Търново Археолози пред сензационно разкритие! Светилището на богинята Бастет и акропол с хилядолетно послание заровени в Странджа Посетители превърнаха най-красивата част на Странджа в сметище, но бургазлии им дадоха добър урок! (СНИМКИ) Как тържествено-етичните отношения на районния прокурор на Малко Търново с местните власти смутиха Цацаров Гард от НСО помрачи празника на Петрова нива, не „разпозна“ вицепремиера Валери Симеонов (ВИДЕО) Румен Радев идва на Петрова нива за 115-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание Петрова нива чества 115 години от Илинденско-Преображенското въстание, вижте програмата на националния събор Тайнствено заклинание пази гробницата на Мишкова нива Партийната лидерка Заячка: Правителството да покани Заев на Петрова нива на 18 август Внимание, шофьори! Пътят между Малко Търново и Звездец - блокиран от… крави (СНИМКИ) Местни ченгета и общинари в Малко Търново укриват големец от ГЕРБ, вижте защо
Кметът на Сунгурларе Васил Панделиев с поздравително писмо за първия учебен ден ГЕРБ дари средства за паметна плоча в с. Дъбовица Невръстна челяд спаси от ареста 27-годишния Христо, закопчан при полицейска блокада след бясна гонка (СНИМКА) Стана известна самоличността на убитата от кола жена в Прилеп Нанков отряза Сунгурларе за ремонт на Върбишкия проход, трасето трябвало да се измести Пролетното почистване в Сунгурларе е в разгара си, общината с призив към гражданите Мъж подхвърли стотачка на катаджии в Бургаско, но вижте какво му се случи Екшън в Сунгурларе! Щерю убил своя приятел Панайот, ударил го с вила в главата Маратонецът Шабан Мустафа организира състезание за планинско бягане в Сунгурларе Истина ли е? Контролен „орган” помлял пиян личното си БМВ, бракува го набързо Жители на сунгурларски села: Тук е снежен капан, не пътувайте!
Трагедия край Руен: Мицубиши блъсна Хонда, прати я в крайпътно дърво и уби шофьора Намериха изчезналата 17-годишната ученичка от Вресово, пила кафе на „Кашмир“-а с гаджето си Мистерията се заплита: 17-годишната синеока красавица от Вресово избягала с гаджето си? Издирват 17-годишно момиче, в неизвестност е четвърти ден Как „турската” община Руен се превърна в символ на толерантност и спази завета на Апостола (ВИДЕО) Румен Радев откри паметник на Левски в Руен, нарече общината пример за толерантност Историческо! Откриват паметник на Апостола на свободата в сърцето на крепостта на ДПС Руен (СНИМКИ) Кръв на пътя: Хонда се заби в мантинела край Руен, лекари се борят за живота на жена Ужасяващи подробности за сблъсъка между тир и бус на Ришкия проход Драмата след мелето на Ришкия проход е неописуема: Ниязи дошъл от Турция при болната си баба, а ще го върнат в ковчег Екшън в Руен: Маскирани "нахлуха" в СУ "Елин Пелин" и взеха заложник (СНИМКИ/ВИДЕО)
Има сценарий Бойко Борисов да управлява завинаги, но досега българите са показвали, че не са руснаци Интервю Всички интервюта Проф. Евгений Дайнов пред „Флагман”: Има сценарий Бойко Борисов да управлява завинаги, но досега българите са показвали, че не са руснаци
Вариантите за страната са два – или да се заформи евразийска авторитарна крепост, или обществото да прояви достатъчно демократични рефлекси, казва политологът
Глас отвътре Всички Георги РУСЧЕВ, журналист Георги РУСЧЕВ Топ грозотия: Дори фасадите на бургаската ул. „Алеко Константинов“ плачат за ремонт (СНИМКИ) С графити на Комендантството, смърдящ нужник, разбита настилка и сборище от мръсни котки - така тупти сърцето на Бургас


Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Паяк пропадна и спука тръба в центъра на Бургас, аварията е огромна (ВИДЕО) Внимание! Стара къща в широкия център на Бургас на крачка от срутване(СНИМКИ) Бургазлия алармира: Асансьорът на пасарелката до „Мираж“ е опасен, притисна като в менгеме количката заедно с бебето ми! Туристи помислиха фонтана пред Община Бургас за Ди Треви, циганка обра стотинките им Извънредно! Червена Хонда пламна до Ритуалната зала в Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО)
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 22.09.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Не се страхувайте от трудности! Можете да ги преодолеете. Способни сте на подвизи, за да изпълните своите цели. Не притискайте обаче хората, които ви обичат! Гордостта и високомерието само ще ви навредят. Поговорете спокойно и приемете съветите им! Това е ден за духовно прозрение, но не и за флирт. Жените да внимават със свалячите! Днес сте като магнит за кретени, които си търсят забавление. По-добре да сте сами, отколкото с някого, който не ви заслужава. Мъжете пък е време да помислят за грешките си и да ги поправят! С това, което сте замислили, лесно ще се справите. Помислете как да разширите дейността си! Избягвайте разгорещените спорове и хората, които са склонни към насилие! Вместо на дискотека или бар, заведете любимия човек на разходка сред природата! Това е ден за експерименти. Може да поемате вина – и бели, и червени, но не и отговорност, защото старанията ви няма да бъдат оценени. Може дори да ви обвинят за грешки, които други са направили. Помолят ли ви за помощ обаче, не отказвайте! Бъдете милостиви, ако някой ви срещне с протегната ръка! Имате достатъчно сила и умения, за да изпълнявате всякакви задачи. Липсва ви само желание за работа, но това е естествено. Сега обаче е добре да помислите за вашите приоритети. Слушайте интуицията си, тя няма да ви разочарова! Възможни са проблеми със стомаха. Според Тургенев, щастието е като здравето - ако не го забелязваш, значи го имаш. Може би не го забелязвате, но това не пречи да се усмихвате щастливо и да радвате хората край вас. Можете да оставите в миналото недоразуменията и да хармонизирате отношенията си. Любовните приключения може и да ви замаят, но може да се отразят зле на финансите. Внимавайте с парите, за да не се наложи да гладувате! Заради емоциите сега не ви е до важни дела. Ако все пак имате неотложен ангажимент, ще ви нужно повече време, за да се справите със задачата. Обуздайте апетита си! Ако талията ви застрашително расте, спрете да се погубвате с нож и вилица в ръка! Избягвайте обилното хранене и ако имате проблеми със сърцето! Подложете се на диета! Може да изпиете една – две чаши вино, а с ракията внимавайте! Намалете и цигарите! Добре ще ви се отрази на настроението и дори на здравето една разходка сред природата. Може да слушате приятна музика, да медитирате, да се занимавате с автогенен тренинг, с йога или с Рейки. Това ще ви зареди с положителна енергия и ще ви освободи от стреса. Денят е чудесен за начало на всякакви дела. Може да се захванете с нещо велико, или дори с нещо незначително и да постигнете успех, макар че днес ви се иска да прекарате деня в леглото. Може да се забавлявате с любимата (любимия) и не досаждайте на никого с въпроси! Отстоявайте принципите си и бъдете готови да се борите, за да реализирате набелязаните цели! Съперниците си едва ли ще изплашите с груба сила, може да ги победите с хитрост. Мъжете, ако имат ново гадже, да не спират да се държат с нея мило и да я засипват с комплименти! Ако дълго време сте отлагали разрешаването на определен проблем, сега имате възможност да го направите. Станете гъвкави в мисленето и действията ви ще са продуктивни, ако се отпуснете и разчитате на своята изобретателност. Срещайте се с приятели и се забавлявайте!
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип