9 септември - от преврата до истината за лъжата


9 септември - от преврата до истината за лъжата
Крайно време е лъжите и премълчаваните истини за събитията около 9 –ти септември и проявите на „народната власт” да станат основа на обучението по история в образователната ни система
09 Септември 2018, Неделя
Автор: Киро ПРОДАНОВ

Неслучайно комунистическата пропаганда нарича преврата на 9 септември „въстание”, а национализацията -„нова победа на демокрацията”


Защо българските социалисти все още се възторгват по 9-ти септември и го тачат като  ден на „социалистическата революция”?

При това историческата наука и десетки  публикации по темата недвусмислено го определят като добре планиран от комунистите военно-политически преврат, осъществен с помощта на Червената армия.

И в резултат България става най-лесно придобития по израза на Георги Боздуганов „военен трофей на Сталин”, самият той подготвящ дълго време окупацията и съветизацията на страната ни. Тази истина обаче все още бавно достига до  ушите и умовете на хората и на децата в училище. И доста по-слабо, отколкото неспиращите напъни от привърженици на съвременната руска политика у нас да представят съветската окупация 1944-1947  като „освобождение от фашизма”.

Всъщност, източник на зловредната лъжа е в подписаното на 28 октомври 1944 г. споразумение между СССР, Англия и САЩ, чл.1.а:„България, като спря военните действия против Съюза на съветските социалистически републики и като скъса отношенията си с Германия на 6 септември 1944г….

Ето две лъжи в едно изречение - България не е воювала против СССР, а отношенията с Германия скъсва не на 6-ти, а на 5 септември. Но така лъжата дава свободата на Сталин да обяви война на  България именно на 5-ти септември, за да не изглежда като агресор в очите на съюзниците.

Той проваля преговорите в Кайро за примирие с България, подклажда заговорническите страсти в София за сваляне на Муравиевото правителство и даване властта на Отечествения фронт, доминиран от местните комунисти, а на 8 септември Червената армия напада България. Ето я целта на лъжата – нападение и окупация на „вражеската” България!

Механизмите на координацията и договореностите между съветското командване и превратажиите от кръга „Звено” не са известни поради продължаващия режим на секретност, наложен върху съветски документи от този период – (Г.Боздуганов,  кн. ”България-военният трофей на Сталин”, С.,2014г., стр.127). Истината обаче е записана в дневника на Георги Димитров: „У нас завземането на властта от работническата класа се извърши не чрез вътрешно въстание, а чрез помощ отвън, от съветските войски…”

Каква всъщност е мисията на тези войски и какви ги вършат на наша територия става ясно от стотиците документи в Държавна агенция „Архиви” – потънали в забрава истини. В община Средец, например, още на 13 септември 1944 г. т.н. „освободители от фашизма” започват реквизиция на ценни вещи и строителни материали, без разписки и заплащане, а именно:

- от Георги Циров  ново кавалерийско седло на стойност 10 х.лв., 9 200  тухли,1200 цигли за 34 992 лв.;

-от Никола Амелев и Сие – дървен и строителен материал за 34 470 лв.; А още по-куриозни са двата случая на отнети леки коли опел „Олимпия” и „Кадет” от руски офицери, които собствениците им д-р Ат.Запрянов и горското са предоставили на местния ОФ комитет за ползване.

Общо за периода до края на декември 1944 г. стойността на отнетите материални ценности, едър и дребен добитък, храни и др. в полза на съветските войски само в тази община възлизат на 699 984 лв.*

Подобно ограбване на българските граждани е масово явление във всички краища на страната. В ДВА В.Търново фонд 38, отдел VI има 80 папки-арх. единици със стотици страници сведения, заявления, молби, искания и др.от граждани за „заплащане на реквизирани квартири, гаражи, автомобили и всевъзможни вещи и домашни потреби”, а и за други „нанесени загуби от съветските войски”.

Има и сведения за иззето имущество от магазията на черноморския флот, от фабрики и транспортни предприятия. Отделно от това, през периода до 1947 г. са наложени наряди и реквизиции за горива, храни и парични суми за нуждите по издръжката на огромния апарат в СКК и на съветските войски, разполагани в различни сгради на 3-ти и 7-ми армейски корпус в Шумен, Хасково, Бургас, летищата и на други места.

Претърпените от гражданите материални загуби отечественофронтовската власт прехвърля за сметка на общините и държавата, оневинявайки по този начин червеноармейците. Ясно е, че окупаторите никога не плащат направените сметки.

Но най-страшното ограбване на българския народ съвпада тъкмо с изтеглянето на окупационната Червена армия в края на 1947 г. След разгрома на политическата опозиция започва бандитска национализация на индустрията, мините и банките, а в последствие на градската покрита собственост, на селските мандри и  работилници, на работния добитък и земята на хората, на благотворителните дружества.

„Когато в края на 1947 г. се прощавахме с България тя бе вече твърдо застанала под червеното знаме на комунизма”( генерал Черепанов, зам.председател на СКК) – ето реалната последица от окупацията, гарантирала национализацията и съветизацията на страната ни. Неслучайно комунистическата пропаганда нарича преврата на 9 септември „въстание”, а национализацията -„нова победа на демокрацията”-к „Народен фар” и всички проправителствени медии след 1945г.). С този безпросветен цинизъм българските комунисти създадоха мощни канали за пропаганда, идолопоклонничество  и фалшификации на историята в отношенията между българския и руския народ. До 1989 г. се прикриваха и преиначаваха истините за преврата на 8 срещу 9 септември, участието ни в т.н. Отечествена война и причините да загубим териториите от 1941 г. и излаза на Средиземно море.

В края на Втората световна война причината се оказва същата, както по времето след руско-турската война 1877/78г. – „освободителката” е против западното влияние в България, за да остане тя в сферата на великоруските(съветски) интереси. Различни епохи и герои, но с една цел – България да е плацдарм за завземане на Проливите и Дарданелите. За това Русия е против Съединението в 1885 г., против Независимостта от 1908, а през септември 1916 г. напада Добруджа и без подвига на ген. Иван Колев, пътят й към Варна и Бургас до Проливите е бил открит. Сталин не остава по-назад – през 1941 предлага на Англия да възнаградят Турция за неутралитета й във войната с цялата област на юг, включително Бургас. Едно „Да” от английския външен министър А. Идън и днес съдбата ни щеше да е друга. Но вместо признание за Идън, отхвърлил коварната идея, в центъра на Бургас още стърчи паметник на съветския „Альоша”  за „вечна признателност” към „освободителите”. Обичаме да държим лъжите на пиедестал и това си е!

Признание от незнание може да се случи. Но да се търпи безправие от робска подчиненост и преданост за получена власт или от скрити зависимости е равнозначно на самообезличаване. Това е най-големият грях на комунистическата идеология и тоталитарното управление – ликвидирайки свободната инициатива, с лъжи, демагогия и страх от терор превръщат България в комунистически затвор.

За това е крайно време лъжите и премълчаваните истини за събитията около 9 –ти септември и проявите на „народната власт”  да станат основа на обучението по история в образователната ни система. Когато младите поколения знаят истините за лъжите на комунизма, тогава може би българските социалисти ще разберат какво точно им е „отнела” демокрацията.

• Държавен архив Бургас,фонд 45,оп2, а.е.85, 80,81,85
Бургас, септември 2018 г.

В категории: Бургас , Ретро Флагман


32
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
32.
До 17 пояснение за мястото
10.09.2018 17:16:07
2
1
Гуньо простият , ще прави тройка със затворници от Бургаския затвор на площад Тройката. Входовете му отвсякъде ще бъдат отворени и после подобаващо запълвани. Всеки ще може да се възползва. Ку...те са за това.
31.
До 17
10.09.2018 17:13:38
2
1
Гуньо простият , ще прави тройка със затворници от Бургаския затвор. Входовете му отвсякъде ще бъдат отворени и после подобаващо запълвани.
30.
До 23
10.09.2018 14:25:17
2
2
То вие осрахте и оакахте цялата държава , та един 9-ти септември ли, няма! Къде са днес образованието , индустрията , здравеопазването и т.н - всичко е унищожено. Поколенията ще осъдят Вас като национални предатели!
29.
Браво!
10.09.2018 14:01:41
2
1
Браво и сега трябва да се отнеме незаконното имущество и да се даде на народа!
28.
Статията е документален ФАКТ!!!
09.09.2018 17:52:48
7
4
За окупацията насилието и кражбите.За родоотстъпничеството и продажността и престъпленията на комунистите спрямо народа.///ОФИЦИАЛНО ОСЪДЕНИ КАТО ПРЕСТЪПНИЦИ//Те и сега са същите ""вълкът козината си мени///ОТ БКПнаБСП///но нрава си не"".ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАГЛО И ЦИНИЧНО ПРЕСТЪПНИК ДА ПОЗДРАВЯВА ЖЕРТВИТЕ СИ ""с честит ви 9 септември""ДАТАТА НА ПРЕСТЪПНИЯ АКТ!!!!!!!!!!
27.
ПОДПИСКА–ПЕТИЦИЯ
09.09.2018 17:30:56
9
5
ДА ПРЕМАХНЕМ ПАМЕТНИКА СИМВОЛ НА ОКУПАЦИОННИ СИЛИ КОИТО ПО ПРЕСТЪПЕН НАЧИН //ЧРЕЗ ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ///СА ПОСТАВИЛИ НА ВЛАСТ на 9 септември 1944г ПРЕСТЪПНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ!!!!!!!!!!!.ГРАЖДАНИ на БУРГАС НАШЕ ПРАВО Е ДА РЕШИМ КАК ДА ОФОРМИМ ПО НОВ НАЧИН ПЛОЩАДНОТО ПРОСТРОНСТВО В ХАРМОНИЯ С ""ДУПКАТА "ЗА НОВА ЕВРОПЕЙСКА ВИЗИЯ.
26.
ПОДПИСКА–ПЕТИЦИЯ
09.09.2018 17:30:55
5
5
ДА ПРЕМАХНЕМ ПАМЕТНИКА СИМВОЛ НА ОКУПАЦИОННИ СИЛИ КОИТО ПО ПРЕСТЪПЕН НАЧИН //ЧРЕЗ ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ///СА ПОСТАВИЛИ НА ВЛАСТ на 9 септември 1944г ПРЕСТЪПНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ РЕЖИМ!!!!!!!!!!!.ГРАЖДАНИ на БУРГАС НАШЕ ПРАВО Е ДА РЕШИМ КАК ДА ОФОРМИМ ПО НОВ НАЧИН ПЛОЩАДНОТО ПРОСТРОНСТВО В ХАРМОНИЯ С ""ДУПКАТА "ЗА НОВА ЕВРОПЕЙСКА ВИЗИЯ.
25.
до 21 празнуващия КОМУНИСТ
09.09.2018 17:10:49
8
5
РОДОИЗМЕННИК ПРОДАЖНИК И ПРЕСТЪПНИК.Закон за обявяване на комунистическия режим в България за ПРЕСТЪПЕН–държавен вестник бр.37 от 5 май 2000г.В чл.ТРЕТИ Е ЗАПИСАНО ЧЕ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ Е ПРЕСТЪПЕН А БКП Е ПРЕСТЪПНА ОРГАНИЗАЦИЯ–ИЗРИЧНО Е ПОСОЧЕНА ДАТАТА 9 СЕПТЕМВРИ 1944г. КАТО НАЧАЛО.!!!!!!!!!!!!!!!Г–н престъпник обръщението "ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ" Е АБСУРДНО НАГЪЛ ЦИНИЗЪМ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ КОИТО СА ВИ ОБЯВИЛИ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИ А ДАТАТА 9 СЕПТЕМВРИ 1944г за начало на вашето престъпление.
24.
до 21 празнуващия КОМУНИСТ
09.09.2018 17:10:49
8
5
РОДОИЗМЕННИК ПРОДАЖНИК И ПРЕСТЪПНИК.Закон за обявяване на комунистическия режим в България за ПРЕСТЪПЕН–държавен вестник бр.37 от 5 май 2000г.В чл.ТРЕТИ Е ЗАПИСАНО ЧЕ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ Е ПРЕСТЪПЕН А БКП Е ПРЕСТЪПНА ОРГАНИЗАЦИЯ–ИЗРИЧНО Е ПОСОЧЕНА ДАТАТА 9 СЕПТЕМВРИ 1944г. КАТО НАЧАЛО.!!!!!!!!!!!!!!!Г–н престъпник обръщението "ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ" Е АБСУРДНО НАГЪЛ ЦИНИЗЪМ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ КОИТО СА ВИ ОБЯВИЛИ ЗА ПРЕСТЪПНИЦИ А ДАТАТА 9 СЕПТЕМВРИ 1944г за начало на вашето престъпление.
23.
Рогачефф
09.09.2018 16:43:34
9
5
Се'рем ви на 9 тия септември камуняки!!!
22.
*********
09.09.2018 16:21:51
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
21.
празнуващ
09.09.2018 15:32:45
11
10
Честит празник българи. Да жиеее 9 септември
20.
за 14
09.09.2018 15:12:08
4
2
Към 14 -да ги съберат с Альошата -всички съюзници заедно. Съединението прави силата
19.
Bai hui
09.09.2018 14:56:35
7
7
Много жалък народ.
Това че Сталин е бил една утрепка, готова да хариза част от България на турците, по свои подбуди, не омаловажава делото на царят Освободител Александър II.
18.
*********
09.09.2018 14:31:33
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
17.
Гуню простия
09.09.2018 14:24:44
7
3
Днес по традиция Корнелия дава отзад...на празник като на празнк
16.
Аз
09.09.2018 13:48:25
10
8
Ако в западна европа събаряха всичко градено от стари отхвърлени режими нямаше да има нищо от истирията а в турция слепват останали камъни за да печелят от история а у нас освен да рушим друго не правим рушим индустрия и паметници за да се подмажем на тези или онези
15.
българин
09.09.2018 13:45:48
13
12
Старчащият в центъра на Бургас паметник на скапаният руски пиян солдат - отровил се с метилов алкохол - е позор и гавра с паметта на избитите от комунистите българи.
Той трябва да бъде отстранен, но не трябва да бъде унищожен. Мястото му е в музея на тоталитарното изкуство за да припомня на бъдещите поколения какви долни измекяри са българските комунисти-русофили.
14.
Въх
09.09.2018 13:04:19
6
11
За да е пълна лудницата ,трябва да се сложат по един американски и един английски войник качени в самолет който бомбардира. Нали са били съюзници срещу уж обявила война царство България .
13.
Бургазлия
09.09.2018 12:35:43
13
14
Паметникът на Альоша трябва да остане ! И не съм изобщо комунист. Това е част от историята ни - хубава или лоша. Ако всяко следващо общество разрушаваше всичко, което е против неговите разбирания, сега по света нямаше да има паметници на редица воини, владетели, богове и т.н. Нека не мислим как да унищожаваме старите паметници, а да съградим нови.
12.
Smith
09.09.2018 11:37:50
14
15
Време е този грозен бетонен паметник на пияните ни окупатори да отиде в музея. Ботев и Левски трябва да са там, но все още има много продажни русофилски мекерета и няма да стане.
11.
до гражданите на Бургас
09.09.2018 10:31:33
15
11
Да ЗАПОЧНЕМ подписка ""ПЕТИЦИЯ""ЗА ПРЕМАХВАНЕ НА ПАМЕТНИКА И ОБЛАГОРОДЯВАНЕ ЦЕНТЪРА С НОВА ВИЗИЯ//това е наше ПРАВО и никой не може да ни спре.
10.
gradski
09.09.2018 10:25:46
7
12
Добре де, знаем комунистите какви са ги вършили, ама под това знаме да оправдаваме и възхваляваме фашизма преди това е просташко.
9.
АБСОЛЮТНА ИСТИНА!!!!!!!!!!!!!!
09.09.2018 10:16:54
12
4
ДОКУМЕНТНО ДОКАЗАТЕЛСТВО ЗА ОКУПИРАНЕТО И КРАЖБИТЕ .ЗА ПРЕДАТЕЛСТВОТО И ПРОДАЖНОСТА НА КОМУНИСТИТЕ СПРЯМО НАРОДА.ТЕ И СЕГА СА СЪЩИТЕ"вълкът козината ///ИМЕТО ОТ БКП НА БСП///си мени но нрава си не""
8.
Churchill
09.09.2018 10:10:49
6
7
Като Русия толкова е искала плацдарм и излаз на проливите защо Англия и САЩ ни орязват излаза на Бяло море
7.
Дернев
09.09.2018 10:10:46
6
10
Ровенето в историята сега е загуба на време и енергия, защото събитията ни прискат, а времето не е наше. Не само за БГ, а за Европа. Сега трябва по бай-бързият начин да изградим единна армия на СЕЩ и заедно с Русия да спасим кнтинента си и самите нас от чуждите апетити и посегателства, които ще доведат неприятности, които до сега сме нямали. А и надали ще останемслед тях, да разберем кскво ни се е случило. Затова стига тъпа пропагснда. СЕЩ и Русия - Европа за европейците.
6.
ДЕН ПОБЕДАЙ
09.09.2018 10:07:38
5
12
ДЕН ПОБЕДАЙ!!!ДЕН ПОБЕДАЙ!!!ДЕН ПОБЕДАЙ!!!ДЕН ПОБЕДАЙ!!!ДЕН ПОБЕДАЙ!!!ДЕН ПОБЕДАЙ!!!ДЕН ПОБЕДАЙ!!!
5.
Бургазлия
09.09.2018 10:06:40
15
13
Паметника на альоша в музея, а не в центъра на Бургас! Това зависи от бургазлии.
4.
цинично но вярно
09.09.2018 09:48:01
14
6
Победителите не ги съдят. България няма нито една спечелена война.От 1400 год.история България е 1000 год в зависимост от чужди държави.Ако се върнем и във Волжска България зависимостта се удължава.Всяка ориентация на запад е последвана от източна или ориенталска зависимост...Три милиона български граждани за 30 години се ориентираха на Запад=зависимост от Запада/приходи,инвестиции/ логично е да следва отново източна зависимост...и от сега во веки веков
3.
питане
09.09.2018 09:46:01
8
9
Касабова, като публикуваш подобни пасквили това ще очисти ли комунистическото ти минало?
2.
:-/
09.09.2018 09:32:55
8
8
Според мен и сега трябва да стане така.
1.
бургазлия
09.09.2018 08:51:09
27
11
Ииии, червените шушулки ще се побъркат от тази статия. Която е истина, обаче. Колкото и да не им харесва.
Киро ПРОДАНОВ Автор
Киро ПРОДАНОВ


Новините
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Крими
Българите припадат по улиците, докато си търсят работа! Вижте жестоката драма на Костадин Бургазлии си скъсаха нервите с новата ТОЛ-система, сайтът се срива след плащането Бургаските строители като чичо Скрудж! Превръщат в сметище града, за да не платят на Общината Българска майка праща по „Спиди“ храни на сина си във Франция – той получава „манджа с грозде“ (СНИМКИ) Внимавайте с този профил! Завлича наивни бургазлийки с пари чрез Фейсбук Speedy с честитка към бургазлийка: Плати две такси и се оплачи на арменския поп за забавената пратка Бургаска фирма изби рибата: На п.дераси и политици дограма не монтираме! Читател на Флагман.бг: Купих си нова помпа, след дни се развали, върнах я в сервиза, а те ми взеха пари за ремонт Внимание! Пасарелката до хотел "Мираж" в Бургас се превърна в ледена пързалка (ВИДЕО) Сигнал до Флагман.Бг. Паркомясто за инвалиди нарушава закона и създава хаос в центъра на Бургас Сигнал до Флагман.бг: Въздуховодът на ресторант в ж.к."Зорница" тресе кооперация, десетки семейства не могат да спят от шума
Съпруг заля жена си със светена вода, за да прогони зъл дух, но тя се оказа жертва на злокобно заболяване
Съпруг заля жена си със светена вода, за да прогони зъл дух, но тя се оказа жертва на злокобно заболяване Жената си въобраьзила, че има камери във всеки ъгъл на дома й в Албакърки, Ню Мексико, и крещяла, че трябва да избяга


Всичко в категорията
Путин: ЕС да гарантира, че няма да възпрепятства доставката на руски газ през "Турски поток"!
Путин: ЕС да гарантира, че няма да възпрепятства доставката на руски газ през "Турски поток"! Сърбия не само ще използва руски газ, но и ще осигури транзита му, заяви руският президент
Всичко в категорията
Мей претърпя съкрушително поражение, отхвърлиха й сделката за Брекзит Депутатите гласуват предложението за F-16 Депутат: Информацията за F-16 е тайна, заседанието в парламента трябва да е закрито (ВИДЕО) Искрен Веселинов: Не казваме ромите да бъдат горени на клади, но трябва да работят! (ВИДЕО) Великобритания ще излезе от ЕС без споразумение? (ВИДЕО) Валери Симеонов: НАТО e без алтернатива за България, но трябва да има нов конкурс за изтребителите Евродепутатът Емил Радев: Поражението на Мей бе очаквано, има вариант да се отложи Брекзит (ВИДЕО) Министерството на правосъдието въведе електроннo подаване на документи и интервю за гражданство НФСБ и „Атака” гласуваха "против" Каракачанов и правителството за преговори със САЩ за F-16 Нинова тръгва на „предпремиерна” обиколка из страната, за да бие ГЕРБ на евровота и да събори Борисов Учени с ужасяваща прогноза: Третата световна война е неизбежна!
Удар на полицията! Хванаха един от най-издирваните наркобосове! Връх на наглостта! Датчанин с Порше нападна митничар, открил 30 хил. недекларирани лева в колата му Трагедия! Влак прегази хвърлил се на релсите човек Бургазлия от ж.к.Братя Миладинови обран от братовчедка си, докато е в чужбина Криминалисти щурмуваха апартамент в жк „Лазур“, изведоха момче и момиче с белезници Съдът остави в ареста собственика на хотел „Кантилена“ в Слънчев бряг и трима от групата на Очите Пиян 19-годишен шофьор се заби в дърво, 16-годишна е в болница Германия – рай за БГ бегълците от закона Интеграция ли? Циганин нападна с брадва курсанти от Националния военен университет Пазвантов сe усъмнил дали може да разрушава дюните, Нончев му дал зелена светлина, били негови След разораването на дюните: Бургаският бизнесмен Иван Нончев на свобода срещу 10 хил.лева, Манол Пазвантов - 2 хил.лева
Скандал, секс и съд... Онлайн вендета срещу бившия в Grindr
Скандал, секс и съд... Онлайн вендета срещу бившия в Grindr Едно дело, което може изцяло да промени интернет
Всичко в категорията
Оправдаха Плешивия и Барбарона за нападението над Стоян Тончев, прокуратурата обжалва Общак от Слънчев бряг нападна свой колега, стиснал го за гърлото и му отмъкнал близо 2 бона Процесът срещу блондинката Йована, убила човек на пътя, се превърна в цирк Румяна Манкова и Павел Ханджиев са новите зам.-председатели на Апелативен съд – Бургас Пазвантов сe усъмнил дали може да разрушава дюните, Нончев му дал зелена светлина, били негови Защо делото за аферата „Емона” срещу Тотко Колев тръгва след 11 години и вярва ли ЧСИ-то в случайностите (ВИДЕО) Справедливо ли е? Циганин потроши бургазлийка в кв. Горно Езерово и получи условна присъда Свидетели заковават Подмола за наркоразпространението След ЧСИ-то Тотко Колев: Ще „горят“ и други за аферата с либийския кораб, намекна окръжният прокурор на Бургас (ВИДЕО) Прокуратурата погна частния съдебен изпълнител Тотко Колев за въвода в либийския кораб (ОБНОВЕНА) Аплодисменти, цветя и сълзи в последния работен ден на заместник-председателя на Апелативния съд в Бургас
До 2 седмици регистрираните по ДДС трябва да започнат смяната на касовите си апарати и софтуера за продажби
До 2 седмици регистрираните по ДДС трябва да започнат смяната на касовите си апарати и софтуера за продажби До сега вече са издадени над 170 000 касови бележки с QR код, който ще може да бъде проверен дори със смартфон


Всичко в категорията
"Тапициран" с тютюн автомобил опита да мине през ГКПП Малко Търново, митничарите го спипаха Разкриха две нелегални мобилни бензиностанции, ето къде Жесток скандал! Охранители пребиха момче в "Кауфланд", защото "краде" батерии! (СНИМКИ) Зловещо: Вулева готви на гробище страшна черна магия за Боби Ръгбиста, а той уточни колко секс е правил със Златка Проверяват кмет за конфликт на интереси Нарушения в автошколи в страната Извънредно! Държавата поиска отнемане на 2 400 000 лева от Трайчо Трайков "Ден Х": Военни в Германия с таен, кървав план за масови убийства на политици и бежанци Шефът на БДЖ със сигнал до ДАНС за злоупотреби, топи зам.-министър Занчев Вижте кой стотици пъти сигнализирал за подкупите на Харалампиев, дори и премиера, но не му обръщали внимание Тежка сватба в БСП, млад социалист взе за булка ослепителна сръбкиня (СНИМКИ)
Община Бургас организира състезание по английски език за всички второкласници Ето кои нови учебници за 4-ти клас влизат за одобрение в МОН Кое гони младите от училище? Стрес, заплахи, свръх натовареност... На 1 февруари стартира приемът на ръкописи по общинската програма за финансиране на бургаски книги Евростат: Българите харчат повече пари за култура Ще има ли грипна ваканция в Бургас, вижте тук След 35 години чакане: Ремонтират двора на ПМГ/ГРЕ „Раковски“, ще е най-модерният в Бургас (СНИМКИ) "Усещане за любов" с Бойка Велкова и Ивайло Захариев се завръща на бургаска сцена през февруари Създават електронна платформа, която да свързва училищата в Бургас с бизнеса Красимир Вълчев: Матурата след 7 клас ще е в две части (ВИДЕО) Все още има учители, работещи с отдаденост, човещина и сърцатост! Благодаря ти, Ваня Костадинова!
Д-р Ангел Кунчев: Грипната ваканция няма да спре епидемията (ВИДЕО)
Д-р Ангел Кунчев: Грипната ваканция няма да спре епидемията (ВИДЕО) Няма да се стигне до пик на заболяемостта през тази седмица, прогнозира той
Всичко в категорията
Самотен баща се нуждае от 3000 евро за лечение (ВИДЕО)
Самотен баща се нуждае от 3000 евро за лечение (ВИДЕО) 41-годишният Росен Стефанов оттлежда сам 3-годишното си момиченце
Всичко в категорията
Симона Алексова: Не е справедливо на приемния родител да дават 800, а на майката – 100 лева Александра Сърчаджиева повтаря съдбата на майка си Родителите на Селин, починала в Германия, завеждат дело срещу лекарката Баба Дора от Шарково: Много си обичах „Бойко Борисов“, майка му ми даваше хубаво мляко (ВИДЕО) Тъжна Коледа за Цветелина Уланд, продължава битката й за децата, отнети от норвежките служби (ВИДЕО) Бургазлийката, приютила Пенка и семейството й след пожара: Знам колко са страдали тия хора (ВИДЕО) Близка на загиналия на Нова година Велислав: Братче мое, винаги си в живота ми, мечтите, сърцето, съня ми... Заради ипотека 95-годишната жена и семейството й останаха без дом (ВИДЕО) Болният Йосиф Сърчаджиев тръгна с куче водач Зловещо! Дириха младо момиче във водите на езеро, а намериха трупа й да лежи в бежански лагер (СНИМКИ) Спешно! Състоянието на малката Тани се влошава, животът й струва 50 хиляди долара!
Разкритие: Политическа драма белязала живота на Йонко, съблякъл се гол пред табелата "Попишкa"
Разкритие: Политическа драма белязала живота на Йонко, съблякъл се гол пред табелата "Попишкa" Не съм очаквал подобна реакция, останах изумен, след като видях каква скорост набира и колко разнообразни са коментарите под нея, коментира той


Всичко в категорията
Купете винетка, че иначе от днес ви чака голяма финансова беля
Купете винетка, че иначе от днес ви чака голяма финансова беля Изтече гратисният период без глоби, а електронната система е вече в изправност


Всичко в категорията
Спомени от соца: През 1978 г. по заповед на Чочоолу танкове газят Столипиново. В махалата е въведено военно положение
Спомени от соца: През 1978 г. по заповед на Чочоолу танкове газят Столипиново. В махалата е въведено военно положение По времето на социализма жителите на квартала са се държали изкъсо от органите на властта и не им се е позволявало да мародерстват над българското население

Всичко в категорията
Хазартната зависимост - как да се справим с нея
Хазартната зависимост - как да се справим с нея Онлайн букитата се стремят непрекъснато да напомнят на играчите, че те не трябва да превръщат своето хоби в порок

Всичко в категорията
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Несебър
Важно: Ето каква е диагностиката на грипните вируси
Важно: Ето каква е диагностиката на грипните вируси Грипното заболяване започва класически с внезапно начало на висока температура, втрисане, главоболие, болки по малките мускули и суха кашлица

Всичко в категорията
Извънредно: Издирват се собственици на две коли заради тежка авария с водопровод в ЦГЧ на Бургас Мария Касимова-Моасе се завръща в Бургас с полезни за всеки обучения Нинова тръгва на „предпремиерна” обиколка из страната, за да бие ГЕРБ на евровота и да събори Борисов Лео Бианки гостува със специална италианска вечер в Средиземноморски ресторант Салини Морска администрация принудила BADR да се върне в Бургаския залив В новия фитнес център в Бургас ваят тела на уредите, с които олимпийците тренират за рекорди Актрисата Димитрина Тенева: Аз не бях обичана през живота си от мъж. Тежко и тъжно е да го призная Димитрина Тенева с високо отличие за цялостен принос към културата на Бургас Технически проблем срина системата за издаване на документи в Бургас Румяна Манкова и Павел Ханджиев са новите зам.-председатели на Апелативен съд – Бургас 75-годишен велосипедист с опасност за живота след жесток сблъсък в метален кол
Двама са откарани в болница след пожара в бл.47 в бургаския ж.к.Меден рудник (СНИМКИ) Ремонтът на бул.”Захари Стоянов” започва през март, приключва до началото на лятото Има ли начин да се изселят ромите от ж.к.Меден рудник, питат граждани Нагъл софиянец нахлу в дом в жк „Меден рудник”, отмъкна куп вещи и избяга, но съжали жестоко Къде, ако не в ж.к."Меден рудник"! Станаха ясни подробности за криминогена, извадил пистолет в тълпата на Нова година Електрическо табло пламна в новогодишната нощ в ж.к.Меден рудник Пенка, чийто дом изгоря на Коледа, се нанесе в чудно жилище навръх Нова година (СНИМКИ) Вижте къде е "краварката в левия ъгъл" от Меден рудник (ВИДЕО) ТОП 10 на 2018 г.: В ж.к. "Меден рудник" коментират екшън статии и даряват кръв за пострадали ТОП 10 за 2018 г.: В ж.к. "Меден рудник" четат драма и екшън във Флагман.бг Полицията с подробности за огнения ад в жк "Меден рудник"
Ударно начало на годината за Айтос: Търсят кой да обнови спортната зала, която ражда шампиони
Ударно начало на годината за Айтос: Търсят кой да обнови спортната зала, която ражда шампиони Реконструкцията ще струва 1,5 млн. лв. Средствата са отпуснати от правителството в края на декември м.г.
Всичко в категорията
Защо шеф Караянчева бърка лидера Марешки с председателя Гери от Айтос Айтос с една крачка напред! Автoмaтичнa мeтeopoлoгичнa cтaнция монтираха в СУ “Христо Ботев” Лед скова бента в парк "Славеева река" в Айтос, но безстрашният Веселин се хвърли във водата и извади Кръста Айтос с амбициозна капиталова програма, ще се строи ударно и през 2019 г. Жестока каскада на пътя! 28-годишен айтозлия изхвърча от пътя и обърна колата си по таван Разбра се кой е източил дизела на бизнесмен от село Тополица Кои са най-четените и коментирани новини в Айтос през 2018 година Кметът Васил Едрев: След ремонта спортната зала "Аетос" ще се превърне в бижуто на града ни! Ето го бъдещето на Айтос – спортистите, прославили родния град в България и по света „Петлите“ с огнено шоу и премиера на айтоска сцена (СНИМКИ) Айтозлии, имате последен шанс да гласувате за любимия си спортист!
Бюджет 2019 на Карнобат е 25,5 млн.лева, акцент е обновяването на инфраструктурата Извънредно! Пожар лумна в новогодишната нощ в хижата в с.Соколово Карнобатски крадци обраха пицария в навечерието на Коледа, но дни по-късно... Най-четените и коментирани новини в Карнобат: Запечатването на винпрома, трагедията на Задушница… Нови паркинги и еднопосочни улици ще облекчат движението в Карнобат Карнобатлии посрещат Коледа във влага и мухъл заради некачествено саниране (ВИДЕО) Пуснаха Алекс Димов на свобода, не било заради празниците, а заради ... Миню Стайков с инвалидна количка в съда, назначиха му разширена медицинска експертиза Полицията разкри кой открадна суджука в Карнобат, от луканката обаче нямаше и следа Ето как карнобатски ромчета чевръсто задигнаха наръч със суджуци Карнобатлия се напи като мотика и направи голяма глупост
Признание! „Aртиум“ в Несебър стана „Сграда на годината 2018“
Признание! „Aртиум“ в Несебър стана „Сграда на годината 2018“ Центърът за култура и образование „Артиум“ успя да спечели 31-членното жури
Всичко в категорията
Поморийци си отдъхнаха, нова фирма ще отговаря за обществения превоз след десетилетия неудобство
Поморийци си отдъхнаха, нова фирма ще отговаря за обществения превоз след десетилетия неудобство Автобусите на Юнион Ивкони ще пътуват по линии 1 и 2 в града, билетчето запазва цената си

Всичко в категорията
Дюната, която никога вече няма да видим заради гледката на простак (ВИДЕО)
Дюната, която никога вече няма да видим заради гледката на простак (ВИДЕО) Тя се намираше в триъгълника между заведението "Рафаело", спасителния пост и дървената пътека към плажа

Всичко в категорията
Ето го бургазлията Иван Нончев, задържан заради скандала с унищожените дюни Правят нова проверка на унищожените дюни на къмпинг "Смокиня" Първо във Флагман.бг! Вижте кои са в дюни скандала на "Смокини". Има кметски племенник Трима са арестувани за унищожената дюна до къмпинг „Смокиня” (ВИДЕО) Прокуратурата в Бургас се самосезира за унищожените дюни на къмпинг „Смокиня” Издриват Миро от София, който заличи дюна, за да си разкрие лична панорама към морето на Смокини (ВИДЕО/СНИМКИ) Само във Флагман.БГ! Вижте кой и защо разора дюната на к-г Смокиня Созопол започна подготовка с пет нови, чака двама нападатели и централен бранител Екшън като във филм: 21-годишен моторист спретна гонка с униформени, после се оплака от полицейско насилие Министърът на културата: На остров Свети Кирик край Созопол ще има музей със стари кораби (ВИДЕО) Личност на годината 2018: Михаил Заимов за спасяването на Южното Черноморие от екокатастрофа
Отлична новина! Правителството отпусна 1 млн. лв. за спортна зала в Царево
Отлична новина! Правителството отпусна 1 млн. лв. за спортна зала в Царево Решението е взето днес след одобряване на допълнителни трансфери от бюджета

Всичко в категорията
Учителката Деси Стоянова от Царево: Морските ми елхи са направени с любов (ВИДЕО) За една уникална и еко Коледа! Учителка от Царево майстори елхи от изхвърлени клонки (СНИМКИ) Извънредно! Река Велека заля и затвори пътя Ахтопол-Синеморец Огромна опасност! Река Ропотамо вдигна рязко нивото си след проливните дъждове, а идва сняг!(ОБНОВЕНА) Геодезистът Йоан Каратерзиян: Има път до плаж Силистар и не би трябвало да е в частен имот (ВИДЕО) АПИ ремонтира над 117 км пътища в Бургаска област, ето кои са Държавата не прави почти нищо за Странджа през последните години – поредно доказателство, че живеем в разпад Представят утре съкровището от Калиакра и още разкрития на Сдружение „Черноморска Странджа“ Голямото сърце на Лозенец събра над 150 кг любов Представят на кръгла маса в Ахтопол историко-археологическите проучвания в Черноморска Странджа 30-годишен сливналия прати две момичета в болница след тежка катастрофа на пътя Царево-Приморско
Нямам притеснения от конкуренти за кметския стол в Община Приморско
Нямам притеснения от конкуренти за кметския стол в Община Приморско Партията ще реши дали ще съм кандидат за следващ мандат,  оставям финансово стабилна община и съм спокоен за съгражданите си


Всичко в категорията
Приморско направи първа копка по инвестиционен проект във водния сектор за 22 млн.лв. (СНИМКИ) Община Приморско поема лодките за разходка до устието на р. Ропотамо? Защо не, казват от РИОСВ Петър Янакиев извади Кръста в Приморско, скачал за първи път в ледените води (СНИМКИ) Община Приморско почете паметта на замръзналия на поста си войник-граничар през 1929г. Правителството отпусна 1,6 млн. лв. за обновяване на инфраструктурата в Приморско Енергийна компания подкрепи средното образование в Приморско, оборудва кабинети за 55 000 евро Дават на съд 59-годишния Владимир Колев, който пиян на кирка прегази велосипедист в Приморско Детски танцов състав "Приморче" навърши четвъртък век, отбеляза празника с голям концерт (СНИМКИ) Похвално! Полицаи от Приморско хванаха крадец, задигнал телефон от туристка през лятото Даниел се парализира след падане от водна пързалка в Приморско. Да му помогнем! Високо отличие! Приморско стана община номер 1 за морски туризъм
Просветният министър възхитен: Даде за пример Община Средец в образователната интеграция
Просветният министър възхитен: Даде за пример Община Средец в образователната интеграция Община Средец е една от малките в България, но пък има какво да покаже относно образователна инфраструктура
Всичко в категорията
Жестока трагедия край Средец! Мъж изгоря при пожар в дома си Акция в ромските махали в Дебелт и Средец: Иззети са огромни количества незаконно добита дървесина БМВ избухна в пламъци в центъра на Средец Община Средец инвестира над 230 хил. лв. за ремонт на пътища Хидролог бие тревога: Реки в Бургаско може да прелеят (ВИДЕО) Жителите на Средец към БСП: Напълно липсват медицински сестри в болниците Тумба цигани оставили без покритие мрежата на БТК в Средец, задигнали медните жици Софиянец си помисли, че е в Перник.Подкара голфа си по улиците на Средец на 2 големи Депутатът Галя Желязкова на среща с пенсионерите от Средец, ще говорят за алоизмамниците Бързи и яростни! Ромско семейство се обърна с каруцата си в Дебелт, спасяват ги с линейка Средец напълни „Голямото сърце”, благотворителната инициатива бе подкрепена от жителите на града
За първи път "мъжко хоро" се изви в сърцето на Странджа, Кристиян Станков спаси Кръста на Малко Търново (СНИМКИ)
За първи път "мъжко хоро" се изви в сърцето на Странджа, Кристиян Станков спаси Кръста на Малко Търново (СНИМКИ) Техният ентусиазъм и този на всички момчета, които се включиха в направеното за първи път тази година "мъжко хоро" пред водопада, ме прави и щастлив и горд, заяви кметът на Малко Търново Илиян Янчев
 
Всичко в категорията
Прогнозата се сбъдва! Пелена от сняг затрупа Малко Търново Авторите на снимките на падналата ограда край Малко Търново може да отидат на съд Щетите по огратата на границата са вследствие на обилни валежи, отстраняват ги светаквично Паднала ограда до Малко Търново доведе до политически сблъсък в парламента (снимки) „Голямото сърце на Малко Търново“ от днес подкрепя инициативата за закупуване на реанимобил Колко дават общините в Бургаска област за снегопочистване И Малко Търново се включи в проекта за борба срещу отпадъците в черноморското крайбрежие АПИ ремонтира над 117 км пътища в Бургаска област, ето кои са В Малко Търново ще си разменят книги в Деня на народните будители 81-годишен старец прати дете в болница след челен удар на пътя за Малко Търново Откриха паметник на ген.-майор Алекси Попов в Малко Търново (СНИМКИ)
Арестуваха 22-годишен автоджамбаз, задигнал Опела на мъж от Камено Пожар в котелното помещение едва не изпепели вила в с.Черни връх 33-годишен задигна луканките на съсед в Русокастро, след като ченгетата го спипаха... В Камено сами се грижат за събирането на сметта - съветниците вдигат заплатите в БКС с 10% 2018-а година за Камено – без бури и вихрушки, но тежка откъм финанси Площадът на Камено заблестява след одобрено финансиране от правителството (СНИМКА) Над 1,7 млн. лева отиват за възстановяване на инфраструктурата в Камено след наводненията в края на 2017 г. Народният представител Галя Желязкова стана „кръстница“ на детска градина в Черни връх Наглост! Двама цигани задигнаха кола и я разфасоваха за старо желязо В Камено се обединиха за изграждането на паметник на Апостола Коледната елха в Камено грейна в ослепителна премяна
Благотворителен базар обедини жителите на Сунгурларе, събират и капачки в помощ на спортни клубове ГЕРБ-Сунгурларе ще подкрепи Коледен благотворителен базар в помощ на спортен клуб 70-годишна рускиня отнесе с автомобила си жена в сунгурларско Джигит с Фолксваген помете велосипедист край Сунгурларе и избяга Пенсионер от Сунгурларе влезе в ролята на пожарникар, обаче не успя да спаси трактора си 50 семейства от село Славянци живеят в страх и ужас. Къщите им се наводняват при всеки дъжд 34-годишен направи нещо немислимо и пострада жестоко, за да спаси колата си от уличен стълб Стадионът в Сунгурларе вече си има име Екшън на пътя! Каруца предизвика зверски удар край Сунгурларе, жена е в болница На прага на зимата: Община Сунгурларе бави дървата за огрев След "Винпром Поморие" днес митничарите удариха и "Винекс Славянци"
25-годишен шофьор от Руен уби велосипедист при тежка катастрофа Най-накрая! Разбитият Айтоски проход ще бъде ремонтиран за 20 млн. лв. Колко дават общините в Бургаска област за снегопочистване Пратиха за 12 години в затвора убиеца Петър, размазал черепа на Станчо в с. Вресово Изправят пред съда 20-годишния Петър, смазал с дървен кол главата на Станчо в с. Вресово Огромна трагедия! Пежо се заби с бясна скорост в дърво край Руен, загина 18-годишната шофьорка Трагедия край Руен: Мицубиши блъсна Хонда, прати я в крайпътно дърво и уби шофьора Намериха изчезналата 17-годишната ученичка от Вресово, пила кафе на „Кашмир“-а с гаджето си Мистерията се заплита: 17-годишната синеока красавица от Вресово избягала с гаджето си? Издирват 17-годишно момиче, в неизвестност е четвърти ден Как „турската” община Руен се превърна в символ на толерантност и спази завета на Апостола (ВИДЕО)
Сливането на модерните технологии и класическия балет - това е бъдещето на танца Интервю Всички интервюта Мария МАРКОВА, хореограф и режисьор: Сливането на модерните технологии и класическия балет - това е бъдещето на танца
Потопете се в духа на балетното изкуство на 22 януари, от 19 часа, в НХК-Бургас със спектакъла "Приказни сезони"


Глас отвътре Всички Флагман.БГ, Флагман.БГ Флагман.БГ Скритата цена на националното ни негативно мислене Тук нищо не работи и всички са корумпирани, позицията от която съдбовно се тълкува

Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали На косъм от трагедия! Голф лети в насрещното в Несебър, едва не помля две коли Българите припадат по улиците, докато си търсят работа! Вижте жестоката драма на Костадин Бургазлии си скъсаха нервите с новата ТОЛ-система, сайтът се срива след плащането Бургаските строители като чичо Скрудж! Превръщат в сметище града, за да не платят на Общината Българска майка праща по „Спиди“ храни на сина си във Франция – той получава „манджа с грозде“ (СНИМКИ)
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 16.01.2019на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Заемете се с изпълнението на неотложните задачи и се опитайте да ги изпълните до обяд! Ако искате да зарадвате любимия, не е нужно да обикаляте магазините – подарете му (й) незабравима вечер! Ще го зарадвате, ако си изключите телефона докато сте заедно. Енергията ви се изтощава. Погрижите се за своята защита! Сега сте най-уязвими от влиянието на екстрасенси и вещери. Ако срещнете врачка, която иска да ви гледа на ръка, побързайте да й обърнете гръб! Може да се почерпите с приятели, но не прекалявайте с алкохола! Навярно ви се иска да зарежете днес всичко и да се отдадете на любовните страсти, но се налага да проявите търпение. В този ден мъжете от този знак няма с какво да изненадат любимата. Може обаче да ги зарадват с едно цвете. Желателно е да е в саксия. Избягвайте фалшивите и ненужни връзки, досадните и безполезни хора! Обвързаните мъже в този ден ги очакват хубави емоции с половинките им, а необвързаните може да бъдат разочаровани. Не вярвайте на обещания! Желателно е днес да не давате пари назаем. Днес и най-прости неща ще ви носят радост. Ще се забавлявате дори докато изпълнявате служебните си ангажименти, а след работа животът, или по-точно казано любимият човек, ще ви поднесе още по-приятни вълнения. Не щадете средства, за да ги очаровате! Това е денят, в който трябва да направите своят избор. Доверете се на интуицията си, но обърнете внимание и на знаците от съдбата! Духовният дар, който тя ви изпраща, ще ви превърне във влюбени щастливци. Семейните да не пропускат шанса да се повеселят с приятели! Съдбата ви дава възможност за успех и в бизнеса, и в любовта. Не търсете сериозни връзки сега! На чаровните представители на този знак ще им е лесно днес да свалят някого (някоя), но не и да го (я) задържат до себе си за дълго. Ако още не сте избрали подарък, може да купите бутилка вино. В този ден законите сякаш не важат за вас, а думите „трябва“ и „може би“ губят значение. Не робувате на стереотипи, а основавате битието си на различни правила и това ви носи успех, особено в отношенията с представителите на противоположния пол. Внимавайте с алкохола! Омръзнало ви е еднообразието и търсите нещо ново. Сега по-лесно ще го намерите. Новите любовни увлечения обаче едва ли ще доведат до промяна в семейното ви положение. Връзките, възникнали в дни като този, обикновено са нетрайни, но пък много страстни. Чувствате се като буре с барут. Вълненията и тревогите ви може да предизвикат буря. Не е нужно нито да влизате в безсмислени спорове, нито да повишавате градуса с чаша в ръка. За да не взривите мира у дома, потърсете компромис! Както се казва „Правете любов, а не война!“. В този ден е по-добре е да изберете любовта пред запивката с приятели, защото от една страна днес не е желателно да пиете алкохол, а от друга това е най-доброто време за хармонизиране на връзката ви. Семейните да не се връщат у дома без подарък, ако не искат разправии! Горещи страсти на работното място може да взривят спокойствието ви. Още от сутринта може някой от колегите да ви вдигне нервите. Не е нужно да сте в пълна бойна готовност. Потърсете начин да се разберете кротко и да намалите напрежението, а после може и да се почерпите.
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип