×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Какви са реалните цени на наемите в Бургас, вижте мнението на експерта


Какви са реалните цени на наемите в Бургас, вижте мнението на експерта
Суперлуксозните тристайни апартаменти се търсят за командировани специалисти, а цените им са между 600 и 1000 лева наем на месец
03 Септември 2018, Понеделник, 12:38 ч.
Автор: Флагман.бг

Най-много се търсят обзаведени едностайни и двустайни жилища на цени от 300 до 500 лева

Какви са реалните цени за наемане на жилища и търговски площи в Бургас? Това се питат и наематели, и наемодатели.

Пазарът изглежда изкривен заради стотиците фалшиви обяви на няколко брокерски къщи. Това от своя страна тотално бърка представата на рентиерите, които се изкушават от бързата печалба и вдигат наемите, без да се съобразяват с реалната пазарна ситуация.


Пред колегите от Инвестор компетентен анализ по темата е направила Донка Павлова.

Последните няколко години пазарът на недвижими имоти в Бургас предостави възможности за добри инвестиции в нови жилища. Това предопредели и характера на отдаваните имоти под наем – нови жилища, в нови сгради с ново и модерно обзавеждане. Тази тенденция ще продължи и за близките 2-3 години.

В момента се търсят обзаведени едностайни и двустайни жилища, цени - 300-500 лева, във всички райони на града.

Тристайните жилища се търсят за по-дълъг срок за наемане. Напълно обзаведените, с нови и модерни мебели се търсят предимно от специалисти, командировани служители и работници, обичайно в центъра и ж.к. "Лазур", в нови сгради с добра инфраструктура. Цени – 600-1000 лева.

Необзаведените тристайни или двустайни жилища се търсят от семейства, избрали Бургас като място за по-добра работа и по-добро заплащане. Търсят се във всички райони на града, цени – до 400 лева.

Старите жилища със стари мебели в стари сгради се търсят все по-малко и се отдават все по-трудно. Такъв тип жилища обикновено се наемат от клиенти с малки и несигурни доходи, което създава проблеми при заплащането.

Складови площи: Все още в Бургас се наблюдава недостиг на големи складови площи от порядъка на 1000-3000 кв.м. Новите складови площи в промишлената зона по посока кв.Лозово и кв.Долно Езерово предоставят възможности, но все още са недостатъчни. Големи инвеститори започват строителство на нови складови бази, с ново и модерно оборудване. Предлагани и очаквани цени – 5-7 лв/кв.м.

Офиси: Търсят се офиси в нови офис сгради, с контролиран достъп и климатизация – цени – 8-10лв/кв.м. Малките офис площи – до 100 кв.м. се търсят предимно в центъра. Големите офис площи до и над 1000 кв.м. се търсят в промишлените зони и до големите търговски вериги. В Бургас все още има недостиг на големи офис площи "OPEN SPACE".

Слабо е търсенето на търговски площи в центъра на града, в пресечки на "Александровска" и "Богориди". И през летния сезон има доста свободни партерни помещения. Търговците търсят магазини на "Александровска" в частта от пл. "Тройката" до хотел България или в МОЛ "Галерия" и МОЛ "Плаза", на цени 40-60 лв./кв.м.

В категории: Бизнес


14
Коментара
14
Коментара по темата
14.
Бургаски
17.09.2018 12:46:42
0
0
Хората били търсили апартаменти Между 300 и 500 лв. Само брокер ви е помогнал да напишете тази публикация. Не може и няма как да се взимат едни и същи пари за наем на едностаен двустаен и тристаен апартамент едно и също строителство и еднаква локация. Повече от година наблюдавам пазара специално на наемите не спирам да се удивлявам. Реалната истина е че голям процент от пазара на наематели в Бургас търси апартаменти под наем между 200 и 250 лв. брокерите това го знаят много добре защото всекидневно им се звъни от такива хора които си казват какво търсят и до какъв бюджет. Но тъй като те (брокерите) са по средата на парата те "определят" Какво ще се случва и на какви пари. Оттам се започва с едно говорене на глупости и промиване на мозъците на рентиерите. А пазарът от наематели си стои и чака. И когато стане чудо два или три пъти в годината да се появи рентиер който нормално си е оценил апартамента на достъпна и приемлива цена се струпва Рояк от наематели. Да не говорим че друга част от наемателите си казват"то по-добре да тегля кредит и да си купя апартамент ако ще плащам 350 400 лв наем" и от там бум растат цените на апартаментите в Бургас. 50 квадрата ново строителство 50 квадрата на панелка стара Всичко си е 50000 евро Стига да не е Меден рудник но и там ги има. А за един нормален българин който работи за едвам 1000 лв заплата и е сам Да се спасява кучето. Руснаците англичаните и горе споменатите специалисти командировани са на почит при наемодаването. Погнусявам се просто. Започвам да се чувствам чужд в родния си град. Иначе искам да Благодаря на всички човечни рентиери за които алчността не ги е докоснала.
13.
SS
04.09.2018 09:14:06
0
1
DO 12 : AI SIA DA NI OBIASNICH S KAKVO ADJABA E PALNA NOVATA INDUSTRIALNA ZONA I OCHTE .....ZACHTO TI E TOLKOVA PRAZNA KRATUNATA ????
12.
поздрав за всички селяци от подтиснати градове и г
03.09.2018 21:16:24
4
1
хаха бургас бил зле.. бургаските инвеститори се изнасяли... отидете да видите новата индустриална зона, която за 2 години е пълна на 90% бе паляци недодялани... БУРГАС НИКОГА НЕ Е БИЛ ПО– ДОБРЕ и вие много добре го знаете само че по една или друга причинка ви е изгодно да плюете обратното
11.
Marinero
03.09.2018 20:12:43
0
10
Ала бала брокерска полюция.
10.
Възраждане
03.09.2018 18:02:28
4
8
Здравейте вие говорите за наемите че били високи а цената за закупуване на имота стана космическа сравнение с други градове в Европа давам пример Испания във Валенсия цената на квадрат е между 500- 800 евро а в горката Гърция върви между 150 - 300 евро така че като се замисля всичко ни е объркано
9.
насакото яката
03.09.2018 17:47:48
1
7
Шизото пак яхна метлата и почна да реди коментар след коментар. Как не му омръзна все едни и същи глупости да пише?
8.
В
03.09.2018 17:42:26
3
3
Защо банките в Бургас крадат пари за теглене на моите ми пари? Докога? Банките в Бургас гонят чуждите инвеститори.
7.
Ф
03.09.2018 17:29:55
3
1
Града няма собствена визия и няма собствена уникална архитектура. Искат се архитекти които да създадат някакво ново чудо и стил който да го има само в Бургас.
6.
Ф
03.09.2018 17:22:34
4
2
Виж ЖП гарат и ще ти стане ясно истината за Бургас.
5.
Джордж Майкъл
03.09.2018 17:21:25
5
3
Единствената надежда на Бургас е да стане град със болници за стари европейци.
4.
A
03.09.2018 17:19:59
6
2
Сега е момента Общината да приеме план за събаряне на панелените блокове и да почне да продава тези местя за едно-фамилни къщи с дворчета.
3.
Д
03.09.2018 17:18:27
5
4
Бургас като град за пране и пращане на пари ще се превърне във град за 30,000 човека какъвто си беше преди напъните на комунизма.
Всичко зад центъра е обречено на неподдържане и разпадане. Всякакви сериозни компании напускат града и като бранд той няма никаква сила.
2.
Истината
03.09.2018 17:16:14
6
6
Всъщност не се търси нищо и 1/3 та от жилищата са празни. Четохте ли също че 30% от циганите вече са изнесени в Германия.

Във Бургас ситуацията ще бъде много драматична.
Града беше изкуствено направен от комунистите във град. Обаче свободния пазар не може да търпи глупости. От Бургас ще остане само центура и като резорт няма да може да се конкурира със по развитите исторически градове Созопол и Несебър.
Няма смисъл да рентвам за 500 лева апартаменти.
Ситуацията ще става още по лоша след като спрат евро фондовете и Бургас трябва да вдигне данъците със 300%.
1.
Не е истина
03.09.2018 16:54:18
3
16
Прочетох "избрали Бургас като място за по-добра работа и по-добро заплащане" и спрях...
В кой свят живеете?
Да не сте пили оцет?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори