×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ГЕРБ – мутиралият двойник на ДПС


ГЕРБ – мутиралият двойник на ДПС
Доган и Борисов са авторитарни лидери, имат общи приятели и врагове, а програмите на ГЕРБ и ДПС се припокриват
23 Август 2018, Петък, 00:04 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов, снимки: Авторът

Формациите на Бойко Борисов и Ахмед Доган започват все по-плашещо да си приличат


Кои са по-обединени от ДПС? Това ме попита наскоро един майстор по ВиК. Покрай ремонта вкъщи си поговорихме и за политика. Човекът бе недоволен от управлението на държавата.

Стана дума, разбира се, и за „вечния балансьор“ - Движението за права и свободи. След като ме попита риторично кои са по-обединени от тях, той вероятно се изненада от отговора ми: ГЕРБ!

Дали и доколко ГЕРБ са по-консолидирани, може да се спори. Но не трябва да се забравя, че от ДПС през последните години се отцепиха две нови партии – тези на Касим Дал и Лютви Местан, и те нанесоха немалки поражения за формацията на Доган.

Докато при партията на Бойко Борисов такова нещо все още не се е случило. А и няма такива предпоставки. ГЕРБ е равно на Бойко Борисов. Оттам е немислимо да се отцепи каквото и да било.

Не за това обаче ми е думата, а за друго - че ГЕРБ всъщност много наподобява ДПС. 

Според някои политически наблюдатели партията на Борисов е изградена по модела на формацията на Доган. Сокола винаги е имал силна „дясна ръка“ – организатор на структурите, неуморен „апостол”, който почти постоянно обикаля по места да контролира партийния актив.
Емблематичен в това отношение беше Касим Дал, който все пак в един момент се разочарова и създаде своя формация.

В ГЕРБ също има такъв човек и това, разбира се, е зам.-председателят Цветан Цветанов. Дясната ръка на Борисов изумява с работоспособността си, като обикаля постоянно структурите из цяла България, докато едновременно ръководи парламентарната група, ходи по международни срещи,  медиаторства в тежките ситуации, които стават все по-чести, при коалиционните им партньори.
При аналога ДПС е далеч по-лесно. Партията разчита на концентрирания си етнически електорат в няколко области и общини.
ГЕРБ обаче е силна в цяла България. Цветанов има много повече работа, но някак си вече 10 години успява да държи структурите под контрол.

В БСП, например, нещата организационно са по-сложни. Там си имат по-скоро местни „феодали”, на някои от които централата не може да влияе. Затова и Кирил Добрев, който е „червения Цветанов”, не успява да влезе лесно в тази роля.

ГЕРБ и ДПС си приличат и по това, че са лидерски партии. И за двете не е ясно какво ще стане след оттеглянето на Бойко Борисов и Ахмед Доган. Последният от няколко години е почетен председател и се опитва да стои встрани от политиката, но това все не се получава. На всички в ДПС е ясно, че това все още е лидерът. Лютви Местан се опита да води своя политика и да се еманципира, но премина границата и бе изхвърлен за една нощ от Доган. И никой в ДПС не посмя да го защити.
Сегашният формален председател Мустафа Карадайъ не притежава лидерските и ораторските качества на Доган и Местан. И това е проблем за ДПС.

Друга обща черта между партиите на Ахмед Доган и Бойко Борисов е, че те не правят предизборни коалиции. Демонстрират политическа чистота, хомогенност и необвързаност. След избори обаче и двете формации нямат проблем да си сътрудничат с други партии.

ГЕРБ и ДПС си приличат и по начина, по който протичат техните висши партийни форуми. И в двата случая е абсурдно да се чуят критични изказвания срещу ръководството. Не така стоят нещата при други съвременни формации като БСП, СДС или дори ДСБ на Иван Костов, където стигат и до брутални вътрешно-партийни войни.

Последният конгрес на ГЕРБ бе наистина потресаващ с безсмислието и формализма, с които беше проведен, и най-вече с явно предварително нагласените хвалебствени речи на няколко партийни лица. Естествено, изказванията бяха достатъчно ограничени като брой и време, за да не се досади на лидера Борисов, който трудно издържа да стои на едно място повече от час.

При ДПС най-висшият форум все пак протича по-културно и интелигентно (ако изключим побоя над Октай Енимехмедов, който се опита да простреля Доган с газов пистолет). Критики към лидера и ръководството обаче там също няма - само хвалби и метани като при ГЕРБ.

Бойко Борисов и Ахмед Доган са авторитарни водачи с абсолютна власт. И двамата обичат да се саморазправят с издънили се техни подопечни.

Партийната феодализация в районите, където управляват ГЕРБ и ДПС, е друго общо, което може да се намери между двете формации. В администрациите по тези места обикновено се назначават верни партийни „калинки”, които да изпълняват поръчки за „наши хора”. Но такива обвинения може да получат и другите партии.

Борисов през годините ту е хвалил, ту е обвинявал Доган в различни грехове и дори престъпления (например, че е поръчал убийството му). И двамата обаче имат един общ приятел и обслужват едно и също задкулисие около най-могъщия депутат от ДПС Делян Пеевски.
И това задкулисие респективно обслужва Бойко Борисов, справка – медиите на Пеевски.

Оттам и друга прилика между тези партии – на думи и двете са силно пронатовски, проевропейски и са за либерална демокрация. На практика обаче са олицетворение на балканска ориенталщина и шуробаджанащина, и на висша политическа корупция, гарнирана с почти тотално овладяване на медиите. Това няма нищо общо с цивилизована и демократична Европа, но е много близо до режимите в Русия и Турция, примерно. 

ГЕРБ и ДПС имат и „огледални“ архиврагове – за едните това са БСП, а за другите - „Атака“ и коалицията „Обединени патриоти“. До голяма степен обаче тази вражда е театрална, за пред хората – така всички тези партии взаимно си помпат електоратите, паразитирайки върху омразата към противника.

Реално „Атака“ е близък партньор на ДПС. Защото важна част от кадрите, които Волен Сидеров лансира във властта, са всъщност хора на Делян Пеевски. Най-яркият пример е икономическият министър Емил Караниколов. Сидеров до ден днешен хвали управлението на Пламен Орешарски, когато властта на практика бе изцяло в ДПС.

ГЕРБ и БСП също зад кулисите са близки партньори по важни въпроси, като например за това кои да са поредните анонимни членове на Висшия съдебен съвет от квотата на парламента, които ще им осигуряват съответния чадър.
Сегашният лидер на левицата Корнелия Нинова като че ли се опитва да разбута това статукво, но действията й нямат реален резултат.

Всъщност ГЕРБ и ДПС имат и един и същ реален враг  – и това са формациите около Христо Иванов и Радан Кънев, доколкото ги има, както и малцината в съдебната система, начело с Лозан Панов, които се опитват да заговорят за реформа, примерно, по румънски модел.

ГЕРБ и ДПС имат и друго свързващо звено – главният прокурор Сотир Цацаров. Когато в парламента се гласуват закони или назначения, свързани с правораздавателната система, формациите на Борисов и Доган винаги се съобразяват най-вече с мнението на Цацаров.

След парламентарните избори през 2014 г. ГЕРБ проведе преговори с различните парламентарни формации, за да реши с кого да управлява. Тогава се оказа, че програмите на ГЕРБ и ДПС са най-близки и се припокриват почти на сто процента. Защо не управляват заедно? Отговорът на Бойко Борисов винаги е бил един – избирателите му не искат коалиция с ДПС.

ГЕРБ дойде на власт през 2009 г. с тежки закани срещу ДПС и Ахмед Доган. Дали тогава Борисов е бил честен и е имал истински намерения, може да се спори. През годините след това обаче двете партии постепенно се сближиха и започнаха да действат в една посока. В крайна сметка, съзнателно или не, ГЕРБ се превърнаха в мутирал вариант на ДПС - всъщност в едно огромно, баш българско ДПС.

В категории: Политика


Защо се гаврят с тази тв легенда
Защо се гаврят с тази тв легенда 25/04/2024, Четвъртък 12:39 0
Крадец на песни ли е Фики?
Крадец на песни ли е Фики? 25/04/2024, Четвъртък 10:40 3
30
Коментара по темата
30.
Qiutat Diaganol
25.08.2018 10:33:21
0
1
О много бьрзо ши са разпаднат ГЕРБ 2019 като свьрши КЕЛЕПИРА с ЕВРОфондовете ши са разбягат и разпаднат структурите ,мафиототе по вьрха ШЕзабегнат за БАРСЕЛОНА кьдето с награбеното ше искат да се включат в местните далавери и крими хави БЯЛО КОКА КОВРИ Дискотеки щи захлябят малко и испанците от Гуардия Костиера и Гуардия Сивил ше им конфискуват натрупаното накои ще отидат на топло в зандана в Кадис да станат марокански булки други ше избягат на Доминика Доминикана Кабо Верде кьдето ше ги настигне ураган от 5та или екзотични комари
29.
Silas
24.08.2018 14:10:50
5
4
И сега какво,май само БСП- то са читава партия според автора.
Курнелка приватизаторката най-достойната лидерка.Питам аз колко пъти ДПС е управлявал с БСП a,с ГЕРБ?
28.
гражданин
24.08.2018 14:10:29
3
10
герб и дпс са дружки то се знае това отдавна
27.
Eneff
24.08.2018 14:04:49
7
5
Тази статия достига до вас със любезното съдействие на Цветан Василев и Корнелия Нинова!
26.
А ДОБЪР ДЕН
24.08.2018 13:49:49
1
8
Усетихте се, че ГЕРБ и ДСП бурно си съдействат , еднотипни са и от 10 години двете партии управляват.Нов тоталитарен режим , кво да се прави!
25.
Турчин
24.08.2018 13:26:16
2
4
Не на русчиите мафиоти комунисти доносници мисионери от дпс
24.
До 23
24.08.2018 13:22:53
3
3
Работата на партията не трябва да е създаването на бизнес, а да пречи на точно тия , които изброи - далавераджии, невъзпитани, използвачи и така нататък. Самата система нарочно е изкривена и политиците казват, че тяхната работа е да създават бизнес, а не да превъзпитават хората. Няма как аз да превъзпитавам хората и политици това го знаят, а като има невъзпитан народ ще има проблеми, а политиците печелят от проблемите! Факт е , че повечето хора са зли и точно заради това трябва да има превъзпитаващи лидери, или минимум да се наложи анархия и да започнем да се избиваме. За жалост партиите, особено ГРОБ, създават среда , в която далавераджии, невъзпитани и използвачи да се чувстват, че те са шефовете на държавата
23.
Ротшилд
24.08.2018 12:33:44
2
9
Коментар N13 го е казал най-точно. Или с едно изречение, държава, парламент, партии и прочие са олицетворение на народа! Това е истината драги ми ревлив българино! Поколения израстнаха в уродлива среда, всеки гледа бързата печалба, далавери, купени дипломи, корупция на всички нива в обществото, да прецакаме системата, да но накрая тя прецака нас. Единственият виновен за случващото се в България от десетилетия насам сме самите ние, нашите родители, дядовци и баби, защото за съжаление не сме нищо повече от едни глупави, алчни ОВЦЕ!!!
22.
Всички са маскари, а БСП е ОПГ!
24.08.2018 12:24:53
6
8
Няма оправия на мизериите и кражбите при управлението на БСП-ООД! То не бяха банки,кредитни милионери, заводи за без пари нарязани за скраб,назначения,уволнения за да се краде по-лесно! Типичен продукт на БСП-ООД е Николай Банов и другарката му! Такива "специалисти" по разрушаване са кадрите на Нинова и компания!
21.
Дядо Йоцо
24.08.2018 11:57:31
10
4
Герб е партия на левите, заели и дясното пространство, а бсп лявото. Терора на бкп продължава от последователя на тодор живков, боко тиквата. Нали стажува при него като пазивантин. Народа е заблуден, че това са бизнесмени, а те са червени МУТРИ!
20.
Дернев
24.08.2018 11:55:11
9
4
ГЕРБ са двойник и на БСП, на ДПС, които БСП използват за параван за дейности, които смятаха, че ще вредят на имиджа на партията. Но ДПС умело се възползва от това и нещата започват да излизат извън контрол. Затова ГЕРБ правят всичко от свое име и при пробив изгарят няйой от многобройните си бушони. И то по най-бързият начин за да внушат, че партията няма нищо общо с това.
И двата похвата са пагубни за държавата, защото никой от тях няма за цел да я засилва, а да я отслабва. Това им осигурява безнаказаност, която нито Нинова, а още по - малко К. Добрев могат да им отнемат. Това могат да направят К. Паскалев и Т. Дончева.
19.
Часовникар
24.08.2018 11:48:35
7
2
Всички са маскари
18.
До 13
24.08.2018 11:39:17
8
8
Малоумник,виж в другите държави кви заплати и бонуси раздават! Затва ли младите отидоха да учат и работят там??? Всички партии в БГ са виновни. То един нормален инвеститор няма. Кой ще дойде като знае ква ти е съдебната система???
17.
Gerb Over !!!!
24.08.2018 11:19:06
11
13
Ако ще и кума лиса да идва да управлява,все ми е тая,но тия смотани гербери...убиха дребния и среден бизнес,никаква създадена среда за 10 години във всеки един аспект,погледнато реално,само НАЗАД !!!!
16.
ДПС, ГЕРБ, БСП, птрЕЕЕооотите и Румен Радев
24.08.2018 10:47:21
10
5
И ние се питаме; има ли разлика между нас???
15.
Осата Костинбродска
24.08.2018 10:41:22
8
10
#Кой всеки ден генерира скандали и с каква цел? #Кой обслужва чужди и нечисти интереси? #КОЙ е финансирал кампанията за Президент?#Кой уби ЛУКАНОВ? #Кой застреля на депутатката на БСП Лечева мъжа? #Кой уволни ръководството на МВР-Бургас и назначи калинките си чрез Пламен Узунов? Това са въпросите са престъпност и Мафия!
14.
Читател
24.08.2018 10:35:22
5
3
Няма вода във Възраждане. Докога?
13.
Л
24.08.2018 10:34:55
9
7
Не е ГЕРБ проблема.
Всяка власт и държава са некадърници.
Затова в Щатите искат да има повече бизнес между хора и държавата да стои надалеч.
Няма такава партия която да не пречи и да върши работа.
Обаче се оказва че народа трябва да се образова повече.
Пак почвате да вините държавата - а вие какво сте направили да сте богати? Вие какво сте помогнали със вашето образование и пример???
12.
W
24.08.2018 10:28:44
5
2
По данни на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) необитаемите жилища в България са 1 220 416, което прави 31,40%. Картината на необитаемите жилища в селата не е по-различна - 42,96%.

Статистиката представи заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова пред bTV.

31% от всички жилища у нас са необитаеми
31% от всички жилища у нас са необитаеми
Повече от три четвърти от апартаментите са на възраст над 30 години
В София-област необитаемите жилища са 48,2%, в Перник - 44,9%, Бургас-област - 43,7
11.
Друг
24.08.2018 10:08:58
10
13
Програмите на НФСБ, Атака, ВМРО пък са направо неизпълними и смешни в очите на хората, но никога не видяхме статия по темата. А Валери и Касабов тръбяха преди изборите за Мин пенсия от 400 лв
10.
Ю
24.08.2018 10:02:41
5
6
Флагман
Пред офиса ви дори още кмета не е сложил плочките дето ги окрадоха от тунела а вие пишете за партията. Ало плочките и тоя дюнер до вас е олял всичко със мръсотия и мазнотия по плочките.
Ултра гето!!!!!
9.
О
24.08.2018 10:01:22
16
2
Скъпа редакция,

Ще ви счупя тиквите.
Защо всеки ден трябва да ви обяснявам че народа е беден откакто БСП и Москва го окраде през периода 1944-2000. ГЕТБ са единствената българска бизнес партия. Засега нямаме друга опция.
Мутри били това онова. Това е Българина.
Не са зле хората, но им помогайте. Как?
Като правите бизнес семинари.
Като образовате средния българин на повече бизнес.
8.
АнализаторА
24.08.2018 09:57:16
11
10
И ГЕРБ не е първият опит на Доган да създаде български клон на партията си. По-скоро да овладее една вождистка партия. Един златен пръст, който също като Борисов много приказва как ще ограничи влиянието на ДПС и в резултат буквално онзи ден от името на същата партия сложиха човек на ДПС за шеф на Търговският регистър. Това. Обръчите от фирми си направиха Партии. По цял свят това се нарича - МАФИЯ !
7.
Така де
24.08.2018 09:50:00
7
7
ДуПеСе са българите с турско самосъзнание и това е основното, което сплотява партията им. Те са малцинство различно по религия и култура и знаят, че трябва да са заедно, затова трудно се цепят и търсят своя обединител, в случая в лицето на сегашния си лидер. Тяхния лидер е идеален в очите им, защото е бил активист и затворник, заради възродителния процес. Партия ГРОБ е 100% съставена от бивши служители на СИК, ВИС, ТИМ, Мулти Груп и други банди, което ги сплотява като служители от един бандитски бранш, а бандити винаги са били силно сплотени като глутница. Те знаят, че са престъпници и това силно ги сплотява, за да са по-силни срещу народа и народния съд. Те търсят своя обединител, който да се явава техния ментор, померител и съдия в пристъпните начинания и спорове, подобно на циганското мешере. В случая тяхния обединител, покровител и съдия е днешния лидер на партията. Той е идеалния лидер за тях, защото всеки знае миналото му. Затова тези партии са силни, защото разчитат на две малцинствени групи: едната турци и цигани, а другата на бандитите. Благодарение на това, че двете партии си имат твърда структура: едните от различния етнос, а другите от престъпния бизнес , ще бъдат дълго в управлението на държавата
6.
5
24.08.2018 09:31:29
10
8
Пълна простотия!!! Седесарите сами се прекараха, никой не им е виновен.
5.
АнализаторА
24.08.2018 09:29:42
10
10
За да не досаждам. КОЙ през десетте години управление на ГЕРБ придоби икономическата власт у нас ? КОЙ обира всички тлъсти инфраструктурни обекти ? КОЙ притежава медийният и преди всичко рекламният пазар ? Ами да "КОЙ", ги притежава. Ама видете ли всъщност Пеевски е опозиция а ние сме на власт за да не ги допуснем до обществените пари. СМЯХ !
4.
АнализаторА
24.08.2018 09:25:15
10
13
Кой Лидер е най-близко да сърцето на Борисов ? Едвозначен отговор - Ердоган ! В слугинажа стигна до там, че на среща на върха на ЕС носи писмо от Ердоган и го чете там (2015) ! На дипломатичен език казано българската позиция е тази на Турция ! Предаването без санкция на съда на арестуваните у нас турски граждани търсещи убежище ? "Поканата", която отправи Ердоган за среща в Еквисоновград към нашият Президент (2018). Върховна наглост все едно Ердоган е домакинът във Варна. Е с Радев не му се получи.
3.
АнализаторА
24.08.2018 09:19:33
13
14
ГЕРБ СА БЪЛГАРСКОТО КРИЛО НА ДПС ! Помните ли КАК дойде на власт през 2009г. Борисов ? Чрез контролирано изтърваният запис на Доган " Аз раздавам порциите на властта..." Всички ТВ го излъчиха и след два дни възмутените българи направиха най-голямата изборна активност от десетилетия. И така Борисов бе въведен във властта от Доган !
2.
ДПС, ГЕРБ, БСП, птрЕЕЕооотите и Румен Радев
24.08.2018 09:14:25
10
7
Всички сме сближени и гласуващите овци ни обичат.
1.
Батко
24.08.2018 09:13:52
7
7
Мирослав Найденов се отцепи от ГЕРБ и пробва да направи партия.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и други Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Цветът на печатите показва дали месото е българско, или вносно Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града „Вярвам, че с изпълнението на ремонтите ще направим тази част на града още по-интересна, посещавана и благоприятна за развитие на бизнес“, каза кметът Димитър Николов Топ мениджъри от аутсорсинга представиха възможностите за развитие на сектора в Бургас Топ мениджъри от аутсорсинга представиха възможностите за развитие на сектора в Бургас „Бургас е традиционна спирка от националното ни Роудшоу, защото се радваме на голяма подкрепа от местната власт и образователните институции", заяви Наталия Георгиева – изпълнителен директор на АИБЕСТ Свалиха Росен Желязков, изпратиха го с бурни овации Свалиха Росен Желязков, изпратиха го с бурни овации 129 депутати подкрепиха предложението за махането му като председател на парламента Корнелия Нинова зове ГЕРБ да не въвлича БСП в калните си пехливански борби с ПП-ДБ Корнелия Нинова зове ГЕРБ да не въвлича БСП в калните си пехливански борби с ПП-ДБ Бойко Борисов е част от най-голямото зло за България и затова отказах да съм председател на парламента, сподели тя Страхотна инициатива на децата от ДГ "Ален мак" Страхотна инициатива на децата от ДГ "Ален мак" Участниците почистиха парковите пространства в квартала, засадиха дръвчета и поставиха къщички за птички Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонт на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" Кметът Димитър Николов съобщи добра новина - започва ремонт на най-окаяната улица в ж.к."Възраждане" След цялостния ремонт на “Патриарх Евтимий” ще продължим и с останалите улици във “Възраждане”, каза Димитър Николов ИТН напусна пленарната зала заради фарса с Росен Желязков, сглобката и контрабандистите ИТН напусна пленарната зала заради фарса с Росен Желязков, сглобката и контрабандистите Станислав Балабанов уверява, че хората на Слави в парламента ще гласуват за оставката на парламентарния шеф, защото били истинска опозиция за разлика от ПП-ДБ Крадец на песни ли е Фики? Крадец на песни ли е Фики? Изпълнителят проговори за скандала с Мира 
Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори