×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Първо във Флагман.бг! Вижте докъде стигна строителството на училището на бъдещето в Бургас (СНИМКИ)


Първо във Флагман.бг! Вижте докъде стигна строителството на училището на бъдещето в Бургас (СНИМКИ)
В Гимназията по иновации ще учат 108 деца през тази година
20 Август 2018, Понеделник, 12:00 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимки: авторът

До две седмици гимназията по иновации ще е завършена

Бъдещата IT гимназия в Бургас ще е готова до 15-ина дни, увери се репортер на Флагман.бг, който днес посети обекта.

Реконструкцията на четирите сгради значително е напреднала и е на финален етап. Работи се почти денонощно, седем дни в седмицата, за да може всички дейности да приключат най-късно до 5-6 септември.

Обновен е учебният корпус. Помощната сграда в ляво от него е пригодена за бъдещата ученическа IT фирма. Физкултурният салон е реконструиран напълно, а два от етажите на общежитието са променени до неузнаваемост.

На този етап общежитието ще е с капацитет за 28 деца, но в бъдеще ще се разшири. Подготвени са и апартаменти за преподавателите, които са с модерно оборудване, собствена кухня и всекидневна, видя наш репортер.

Помислено е и за комфорта на учениците, които освен прекрасните стаи, ще имат и помещения за почивка, както и собствена кухня. В момента се изгражда и спортният комплекс в кампуса. Баскетболното игрище е почти завършено, до дни ще започне полагането на изкуствената трева и за футболния терен.

В Гимназията по иновации, която е определяна за училище на бъдещето, ще учат 108 деца. Те ще се подготвят по специална програма за придобиване на специфични умения за IT програмисти. Залегнало е и засилено обучение на чужди езици.

Образователният проект на Община Бургас е без аналог в България и е пряко свързан с желанието на бизнеса за по-добра подготовка на кадри. Част от IT гимназията ще бъде и ученическата фирма, която ще изпълнява реални поръчки на фирми от IT сектора, а тийнейджърите ще получават хонорари за свършената работа.

Тържественото откриване на гимназията и показването й пред обществеността се очаква да бъде на 15 септември.


Кухненския бокс за учениците е изключително модерен


Коридорите са с топли цветове 


Това е част от апартамента за преподавателите


Една от ученическите стаи


Помещенията в т.нар. "Ученическа фирма"






Корпусът на "Ученическата фирма"










В категории: Просвета , Бургас


28
Коментара
Голяма трагедия с 5-годишно дете
Голяма трагедия с 5-годишно дете 20/05/2024, Понеделник 10:31 0
Те се завръщат в бТВ
Те се завръщат в бТВ 20/05/2024, Понеделник 10:15 0
Флагман.БГ Заслужаваха ли да спечелят Един за друг Заслужаваха ли да спечелят Един за друг 20/05/2024, Понеделник 10:13 1
28
Коментара по темата
28.
искрен
21.08.2018 15:52:09
3
2
Не може така, дами и господа, учители и ученици! Преди всичко истината - не показвайте цветните санирани сгради, защото тове НЕ Е СТРОЕЖ НА НОВО УЧИЛИЩЕ, А РЕМОНТ НА СГРАДИ, СЪОРЪЖЕНИЯ, ТВЪРДЕ ДОБРЕ ПОДДЪРЖАНИ ДОСЕГА! нЯМА ЛИ ПОНЕ ЕДИН СПРАВЕДЛИВ ЧОВЕК В ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ЗА СПОДЕЛИ, ЧЕ ТОВА Е ДЪЛГОМЕЧТАНИЯТ ПРОЕКТ НА ПЛЕВНЕЛИЕВ И БОРИСОВ ЗА ИЗТОЧВАНЕ НА СРЕДСТВА?! И каква е тази дискриманация - кой и как определи, че тук, извън Бургас ще учат, както казват рекламите на правителството, НАЙ-ДОБРИТЕ, НАЙ-УМНИТЕ и т.н.децза на Бургас?! В какво време живеем, господа и дами, родители и баби, и дядовци, и граждани на България, на Бургас и областта?! Това е диктатура, това е манипулиране, това е фашизъм в действие?! Не може така, не бива!Управляващите искат да облагодетелстват себе си, семействата и любовниците си, дори неродените си внуци и правнуци! Отворете си очите , българи! Крайно време е! Нека да има училища, нека да има прекрасни български ученици - знаещи и можещи, но защо с такава подмолна цел и толкова арогантно манипулиране и себичност, с крайни грозни реклами и авторитарност?! Не може! Не бива да се допуска този стил и маниер на поведение е управление да продължава. ГЕРБ - машината И ЯДРЕНАТА РАКЕТА на БКП!!! СТИГА!!!
27.
до 25
21.08.2018 10:23:02
3
3
Не се изказвай неподготвена за електро. Моят учител там е един от най-добрите изобщо в страната, а училището ни сега е един от петте центъра по проект "Обучение за ИТ кариера" и обучава ученици от цяла югоизточна България! Да, може училището ни скоро да не е било ремонтирано и направено в 5 "модерни" цвята, но предната учебна година всички осмокласници влезнаха в ремонтирани класни стаи с нови удобни и хубави чинове, разбрах, че тази година ще ремонтират още стаи за бъдещите осмокласници. Да не забравяме, че сега се строи и нов физкултурен салон, а също така и ремонтираното ни открито игрище е едно от най-добрите в града, сравнено с елитните училища като ПМГ, английска... Така че мила, изобщо не се изказвай неподготвена за електрото и материалната му база и както ти каза - "не съдете книгата по корицата"!
26.
Наблюдател
21.08.2018 07:27:28
2
7
Лудите и военните се радвали на шарено.
25.
14 годишно момиче ✨
21.08.2018 00:16:56
4
9
До всички, които са изключително "компетентни" по въпроса, но въпреки всичко коментират с нелепи изказвания от рода на "В България останаха само проститутки и наркомани" и т.н..... и "плюят" училището...Ами, да ако продължаваме да разсъждаваме толкова "селски" накрая наистина ще останат само такива в държавата. Едно хубаво нещо да се направи за моите връстници и накрая пак да му се намери косур....нормално да не останат нормални хора в държавата, защото всичкото ни е такова....Не бил необходим такъв "лукс", така наречения "лукс" се нарича просто добра база и е необходима за такъв тип обучение, а не да се твърди, че в училища като "електро" има същите паралелки...има ги, ама нито база има, нито има учители, а за подготовката да не говорим, но защо ли хората да не позлобеем малко. В коментара относно това дали училището е пансион или училище....Ами госпожо как знаете дали в това училище ще се учи или ще се пилее време като дори не е започнала учебната година или Вие вече видяхте така наречения "лукс" и веднага решихте край там няма да се учи, или пък там ще учат само деца на богаташи, или ще излязат от там само сервитьорки и "бакшиши". Хора има една много хубава поговорка: "Не съдете за книгата по корицата", ама кой ли ще я знае с тези лично според мен "селски" и "неадекватни" на възрастта на повечето коментирали изказвания, но лошото, е че тези хора трябва да бъдат пример за подрастващото население, но какъв пример дават те!!?? Направо съм изумена как може да има хора, които толкова да злобеят и да разсъждават така или не, по-скоро съм угорчена, че това трябва да е пример за мен и моите връстници!!
24.
много много
20.08.2018 23:25:24
0
3
не бързайте със обещанията за готово вече ,че идват дъждове да няма после , ма то се наводни щото такива дъждове не сме виждали от преди 9 IX , ПРЕТУПАНОТО СМЪРДИ
23.
най-добре е
20.08.2018 22:01:34
0
7
във всички училища условията за живот и обучение да са еднакви - другото е дискриминация,разделение на децата по някакви признаци,най-вече-финансови и изобщо-това пак е някакъв начин за печелене на пари.
22.
До 21
20.08.2018 20:21:41
5
8
Аве, ей калъф! "Училище на бъдещето" по-добре ли ти звучи? Каква иновация виждаш в шаренките первази и столчета? Даскалото нито е на място, нито е съобразено с демография, икономика и т.н. Кух проект.
Ся кат ср замисля "Кухото" е добър прякор също. Пасва и на теб.
21.
do 20
20.08.2018 19:16:06
4
5
Като те чета, не е трудно да си тъп, а още по-лесно е тъп, като теб да измисли подобен прякор. Но така е. Когато индивида има повече самочувствие от колкото покрития, винаги квалифицира...според възможностите си.
20.
IT меден курник
20.08.2018 18:53:07
7
7
На тва даскало бързо ще му излезе прякора "Тъпото"
19.
ВИ$-2
20.08.2018 18:03:07
6
8
Новите ЕНИЧАРЧЕТА на партия ГРОБ охранени с дьржавен кеш ,които послееШЕ трият тьрговски регистри ШЕ фалшифицират избори ще ограбват банки и застр.дружества и ше прехвьрлят в сметките наБоци вьв Барцелона
18.
$$$
20.08.2018 18:00:22
3
7
Новите ЕНИЧАРЧЕТА на партия ГРОБ охранени с дьржавен кеш,които послееШЕ трият тьрговски регистри ШЕ фалшифицират избори ще ограбват банки и застр.дружества и ше прехвьрлят в сметките наБоци вьв Барцелона
17.
Тц тц тц
20.08.2018 17:47:29
4
9
Да кажа честно......кое му е точно “супермодерното”????.....аааа....забелязах-има няколко цвята вместо един...но сериозно-кое е точно моденото?
А в тая кухня ще се топлят бурканите със свинско с боб на мама щото съм от някое село ама програмист...обръщсте вниманир само на това как изглежда (че дори и това няма НИЩО ОСОБЕНО)вместо на какво и как ще се учи и преподава......тъп вестник сте общо взето.....горните ви последни 20 статии само за катастрофи....това ли са ви новините бе Флагман?....”САМО ВАЖНОТО”...... ебаси тъпаците сте
16.
Приложен програмист
20.08.2018 17:14:06
4
10
Защо хвалите само това училище? Нима то ще е единственото добро училище за ИТ в града, само защото са им купени нови и цветни кухнички и общежития? Специалности приложен програмист и програмно осигуряване в Бургас има и в Eлектрото, чиито директор и преподавателски състав е добре познат, както и в още десетки професионални училища в България - всички бивши електротехникуми в страната имат тези специалности още от миналата учебна година и на немалко места има прилични даскали - в Пловдивското електро тази година ще влизат и програмисти-преподаватели от фирма "Programista", да не забравяме и ТУЕС, СПГЕ и т.н. в София, но за тях флагман не пише, защото не дават пари и не помагат за въртенето на гербаджийските далаверки на местно ниво :)

Впрочем директорката на новото училище не е лош човек, предаваше ми в английска преди време и се надявам да направи нещо добро с това училище, но с толкова тръбене на странични подробности и липса на конкретика, няма да се получи.
15.
созополски селянин
20.08.2018 17:00:05
6
9
Наистина,кой ще ги учи на програмиране тези деца?Някой даскал с втора специалност информатика ли?
14.
555
20.08.2018 16:57:31
5
1
Родител Това не мога да Ви го кажа, Г-жо. Най-вероятно и тази информация ще бъде качена.
13.
Мугрес
20.08.2018 16:57:02
6
9
То тва училище е баш в центъра на ромската агломерация. За тях ли ще се харчат IT ресурси? То пък от друга страна, верно че те са бъдещето на България!
12.
Родител
20.08.2018 16:51:56
6
7
555, това го видях .
Аз попитах кои са преподавателите?Кой е екипа който стои зад това здание ?
11.
555
20.08.2018 16:48:19
9
1
Можете да разгледате и тук https://www.facebook.com/codingburgas/. Училището ще се ръководи от Г-жа Димитрина Тодорова. Това беше обявено преди, може би, 4-5 месеца
10.
Родител
20.08.2018 16:41:36
7
4
Благодаря Ви.
Разгледах сайта http://www.codingburgas.bg/,
но никъде не видях .Помогнете ми .
9.
*********
20.08.2018 16:39:04
6
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
8.
555
20.08.2018 16:37:30
8
6
Всеки, който го интересува кой ще ръководи училището и всичко свързано с него може да прочете на официалният сайт codingburgas.bg. Защо да е пансион? Училището е много хубаво. Какво лошо да има специализирано училище по програмиране при положение, че за добро или лошо това е бъдещето?
7.
Милкова
20.08.2018 16:17:42
12
8
това паснион ли ще е или училище?
Не виждам нищо което напомня за учебен процес.
Ако всички тези пари които ще попилеите се вложат в съществуващата база на бургаските училища ще бъде по-разумно.
Кому е нужно едно толкова скъпо направено училище и много занемарени ?
6.
11
20.08.2018 16:11:35
11
9
За една година ще осерат всичко! То няма нормални ученици. Само наркомани и проститутки.
5.
Родител
20.08.2018 16:07:31
9
9
Много приказки ,много пи-ар.
Красиви снимки на Аутокад .
Защо никъде не може да прочетем кой и как ще ръководи това толкова скъпо за всички нас училище ,Ама е по -важно каква кухня ще има ,каквъв цвят ще са стените ...Все важни въпроси.
4.
справедлив
20.08.2018 16:02:41
11
8
Направи се нещо хубаво и веднага червенотиквеничковчетата ще го опорочет.
3.
Курти
20.08.2018 15:52:34
13
11
То след 25 години деца българчета няма да има...а те училище взели да строят!Нали трябва да усвоим едни средства:((
2.
Любопитен
20.08.2018 15:50:18
12
11
Що такова модерно училище за сервитьори и бакшиши?
1.
fakundo montoq
20.08.2018 15:34:13
11
10
Стига ве лизачи , спрете се бе !
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната 90% от хората нямат никаква идея Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството След проведена анкета между клубовете в „А” РХГ за най-добър вратар на първенство за 2023/2024 г. бе определен капитанът на бургазлии Пламен Иванов „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности Искаме да съберем нормалните и разумните, на които им е омръзнало да гледат как политически лидери се замерват с обвинения и компромати, обявиха от автентичното дясно обединение  44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? 44 университета затворени заради липсата на дългосрочна целеположена политика? Протестът ни не е толкова заради възнагражденията, обясни проф. Миглена Темелкова Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда Порталът на НАП с електронни услуги е отличен с нова награда В НАП се стремим да предоставяме все по-голям брой нови услуги, те да бъдат лесно достъпни от повече хора и по всякакъв начин, казва Малина Панайотова Голяма трагедия с 5-годишно дете Голяма трагедия с 5-годишно дете Родителите му го закараха мъртво в болница  Ясно е кой е поръчителят на убийството на Алексей Петров Ясно е кой е поръчителят на убийството на Алексей Петров Разследването има сериозен напредък Те се завръщат в бТВ Те се завръщат в бТВ Тези дни стана ясно, че са дали именно на нея очаквания от години филм за Георги Аспарухов – Гунди, превръщайки медията в свой ексклузивен медиен партньор Заслужаваха ли да спечелят Един за друг Заслужаваха ли да спечелят Един за друг Финалната игра подложи на тест добрата работа в екип и волята за победа на трите двойки Бургаската полиция се сдоби с такъв джип, конфискува го от дрогиран шофьор Бургаската полиция се сдоби с такъв джип, конфискува го от дрогиран шофьор 34-годишен мъж от Братово остана без возилото си
Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Спасителните отряди все още издирват президента на Иран Ебрахим Раиси Вътрешният министър на Иран Ахмед Вахиди заяви, че ще отнеме време да бъде открит хеликоптера заради гъста мъгла Още един инцидент с кораб в Черно море Още един инцидент с кораб в Черно море Вчера службите в Румъния не коментираха причината за инцидента и не разпространиха информация за вероятен сблъсък
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори