Спомени от соца: Когато чакахме по шест месеца за почивка на море


Спомени от соца: Когато чакахме по шест месеца за почивка на море
Културата на масовия плажуващ означаваше заравяне на бутилки бира на плиткото, за да бъдат студени
19 Август 2018, Неделя

През лятото с връзки, можеш се сдобиеш с две каси бира, за да ги изпиете по време на двуседмичната почивка в бунгалото “на Ахтопол”


Подготовката беше епична. Шест месеца предварително се търсеха връзки, за да си уредим карта, съобщава socbg.com. Като всяко нещо в духа на добрите соц.-традиции и тук другарите биваха равни и по-равни. По-равните имаха джиджани станции на брега на морето около Варна и Златните. Но там беше за по-устойчивите другари, които няма да се подлъжат по лукса и да решат, че на Запад е по-хубаво от у нас, защото там (на Северното ни Черноморие) имаше повече и хотели, и полякини, а понякога даже и шведки. Затова там, при лукса, бяха разпределени почивните станции на активните борци, писателите, художниците и журналистите. И на ченгетата. От всички чинове и рангове. По-простолюдието като нас се бореше за бунгало на юг – Китен, Приморско, Мичурин, Ахтопол. Там някъде. Далаверата на бунгалото беше в това, че можеш да си помъкнеш цялата посуда, барабар с преносимия котлон и майка да готви през цялото време. Защото, освен че картата беше скъпа, в стола беше гадно, а за ресторант пари нямаше.

Тук започва втората част на подготовката за почивката – задължително трябваше да се намерят пари назаем. Заплатата на татко беше 120 лв, а на мама – 220 лв. Нейната се смяташе за “колосална”. Но пак парите не стигаха за вноската за апартамента (70 квадрата панелка в Люлин), заема за мебелите, който изплащахме и заема за колата, която също изплащахме (нищо че беше почти подарък от един наш по-възрастен роднина, професор, преподаващ в Техникума по електроника, защото иначе нямаше как да се сдобием с ценната бележка “Оправи човека!” от правилния човек за “Лада” без ред, а се чакаше години), а и всичките ни ежедневни разходи, колкото и скромни да бяха те. Та… след като се сдобиехме с карта – 6 месеца преди “почивката”, месец по-рано се почваше звънене по приятели за пари назаем. Седмица преди отпътуването почваше подготовката за самото пътуване – да се постегне колата. Защото е Москвич 407, нали, на съответната преклонна възраст… Имаше галеното име “Танечка” и майка ми казваше, че е направена от ламарината на руски танкове. Това беше официалната версия за пред хората. За между нас си, версията беше, че е направена от каски на немски войници (но тихо, да не чуят съседите и навън това не се разказва, защото не бива). След като колата беше потегната, което означаваше, че баща ми беше прекарал цялото си свободно време пред, под, зад и около нея, както и вътре под капака й, омазан до уши, идваше моментът, в който ние ставаме в 4, за да натоварим и към 5 – 5.30 да тръгнем. И не си мислете, че пристигахме същия ден… Нееее…. Пътят до морето се вземаше с преспиване. Защото освен, че беше 12 часа път с камили (буквално!), ние задължително преспивахме в Стара Загора, където е целият ми бащин род, за да разделим пътуването. Иначе то беше непосилно, а и щяхме да видим роднините и… да заредим празните каси от бирени бутилки, с пълни. И да, приятели, трябваха ни връзки, за да направим това упражнение, ей Богу! Това е вкусът на Загорка Ретро, ако искате да знаете! През лятото, след изтерзаващо пътуване и с връзки, можеш се сдобиеш с две каси бира (пълно за празно, иначе не ставаше дори и с връзки), за да ги изпиете по време на двуседмичната почивка в бунгалото “на Ахтопол”. Бонусът от цялото упражнение бяха и две каси “Пепси кола”. Защото по онова време по някакво чудо на чудесата някой комунистически вожд беше разрешил в Стара Загора да се произвежда и тази гадна капиталистическа напитка. Но поради факта, че тя се произвеждаше в града на липите, съответно можеше да бъде намерена единствено и само там. ОТНОВО С ВРЪЗКИ.

На следващия ден вечерта успявахме да пристигнем до заветното бунгало на морето. Което задължително беше потънало в прах и мръсотия и следваше основното му почистване. А, да. Споменах ли, че си носехме чаршафи от вкъщи, защото хигиената на тези места не беше много как, м!? Как се побираше половината ни къща в Танечка, през погледа на днешното ми 40+ годишно аз, не се сещам. По-точно спомням се, очевидно, но не го проумявам. Следват историите от плажа, където културата на масовия плажуващ означаваше заравяне на бутилки бира на плиткото в морето заедно с няколко дини, за да бъдат студени; обяд на мазен вестник; карти и табла. Крънкането на стотинки за семки беше основното детско занимание. А най-луксозният “снакс” май си беше кукуруза. Който (да живей!) очевидно оцелява успешно в прехода, за да пребъде като онази непреходна връзка с непрежалимото минало – и сега го разнасят по плажа по същия начин идентично изглеждащи хора. Кукурузът и задължителната морска диария! И тогава, и сега – ешерихия коли си е една и съща – резултат от екскрементите в морето, които са вечни, също като носталгията по соца. За да има щипка интрига, задължително се появяваше някоя “леличка” от по-луксозните приятелски семейства на родителите ми, която имаше долари и купуваше шоколадово яйце на детето си и дъвки Wrigley’s, а понякога и по някой шоколадов бонбон във вид на монета, опакован със златно – символ на ултимативното щастие. Този напълно недостижим за мен разкош ме докарваше до сълзи на отчаяние и истинска детска мъка, които от своя страна докарваха родителите ми до ситуацията, в която да се молят под сурдинка да закупят някой и друг долар от въпросната леля на черно, за да могат да ми угодят на лиготията. Към онзи момент, това за тях означаваше, че трябва да фалират целия ни бюджет за почивката, заради едно ши*ано шоколадово яйце, да се унижат, за да се молят за въпросните долари и накрая, но не последно място – да се изложат на риск, защото този тип търговия беше жестоко нелегална и дори наказуема. До степен, че за един, два долара можеше да отидеш в затвора или най-малкото – да останеш семпъл чиновник на 80 лв. заплата доживот. [Необходимо уточнение за онези, които не знаят, защото не са били родени или за онези, които удобно са забравили защото са #АзСъмБСП – долари имаха право да притежават само онези, които могат да докажат, че са получавали легитимно заплащане в долари. Т.е. са работели в чужбина или са били в командировка, или… имат специална бележка, че имат право, бе. За всички останали това беше незаконно. Бел. авт.]

Ако трябва да обобщя: в соц-а “на море” означаваше преди всичко свито сърце през цялото време заради лишенията, които тази почивка ни костваше преди, по време и след нея; два дена път, много повръщане, поне една авария на стария и раздрънкан Москвич на пътя без ясна перспектива дали той изобщо ще може да тръгне отново и задължителната диария. Така че, приятели, не! Няма вкус на Загорка Ретро, нито на кренвирши, пълни с тоалетна хартия и соя, вместо с месо. И сладоледа го пускаха като бананите и беше гаден, защото не се правеше с яйца и мляко – бяха скъпи, а само с вода, захар и ванилия. Соц-а на море (и не само) има дъх на недостижима корекомска дъвка, малко бой, че съм се разплакала от сърце, че не мога да я имам, защото съм разглезена лигла и после 5 минути щастие докато ароматът й умре, сдъвкан и после изплют.

В категории: Ретро Флагман


79
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
79.
Муравей до 78
21.08.2018 23:23:26
1
0
Ти определено си бил изнасилен групово от комунистите като малък.Митко Палаузов и бригада Шумкар,ли ти пълнеха дупето и устата с топла сперма.Пич вземи спешни мерки:жени,купони,ебан,екскурзии,пиене,пушене,иначе ще загинеш тотално.А може би,е късно!Как мислиш?Глупости,ти не мислишти си галфон.Мдаа нямаш и пари,щото си мързелив и мрънкащ.Лошо,много лошо!Още с мама и тате,ли живееш?Разведен?Жената,друг ли е плющи?Оооо,ти беше смотан!Извинявай!БЛАГОДАРЯ,ЧЕ ТЕ ИМА!Така,аз се реализирам повече и печеля по-добре.Обичам те!
p.s.вземи мерки,може да имаш шанс!
Не плачи,спокойно!
78.
Истината боли, сори мършо...
21.08.2018 22:12:22
0
1
Муравей, мършо, май много те заболя, че чак изпадаш в истерия. Каквото имаш да казваш, кажи го на един път, а не се допълвай като малоумник! Кво ти има, шматка? Тъп ли си, малоумен ли си, деменцията ли те гони? Оцвъкал си всичко с тъпите си коментари - половината от тях са с твойто име, а може да имаш и други никове.
А между другото какво стана с гордостта на комунистическата кочина т.нар. БМФ? Ами няма го - глътна вода, удави се. Отиде на дъното, заедно с комунизма. Не можа до оцелее при свободен пазар!Останахте само вие - комунистическите доносници да ръсите мозък и да говорите глупости. Набий си го в тъпата тиква - богат моряк или рибар, няма (с много редки изключения). Така че, отивай да ръсиш мозък някъде другаде! Шматка!
77.
Муравей до 75
21.08.2018 21:06:35
2
2
Информативно да знаеш.В БМФ са работели не повече от 5 циганина.Явно майка ти е чукана на трупчета в някой табор,и имаш невроза.Преосмисли живота си,изплувай от дъното,работи,оправи си жилището,намери си жена,еби,забавлявай се,ще се почусваш добре.
76.
Муравей до 75
21.08.2018 20:54:29
2
1
Братле,теб като малък явно са те изнасилили групово,а сега сигурно си член на секта.Пробвай лечение!Зависта,мързела и мрънкането,ще те убият.
75.
до № 67-Муравей
21.08.2018 11:01:59
3
2
"Не всички са смотани като теб,аз съм бил в чужбина,по времето на комунизма.Баща ми беше моряк"

Вие комунистическите отрепки сте толкова смотани, че сами се издавате. Това, че баща ти е бил моряк означава, че произходът ти е "от лайната". Половината цигани от Кумлука тогава бяха моряци и има голяма вероятност дори да си мангал. Моряк се ставаше единствено с подкуп и да си "ухо" на властта. Познавам хора завършили морското училище и макар че имаха договор не ги вземаха на корабите, защото нямаше места - заради такива като баща ти!
А че си бил в чужбина с баща си - моряк означава, че той (а вероятно и ти) сте били доносници от класа. По него време да те пуснат на Запад си беше направо чудо. А да пуснат роднини си беше чист абсурд с много редки изключения за отличили се доносници със "заслуги". Те в Югославия, която си бешие на половен социалистическа не пускаха, а ти с баща си на Запад. ИЗМЕТ!!!
74.
az ot Burgas s adidas.
21.08.2018 09:58:16
7
2
Натискам плюс, отчита минус. Натискам минус, отчита плюс.
Няма как да влияете на мнението
на болшинството българи живеели по онова време и по това. Към този момент съм живял 50/50 в двата строя, като детството ми е било "преди". Възможно е да гледам на нещата с "очите" на подрастващ човек без проблеми. Живял съм в семейство на работещи и не членуващи в БКП. Нито дядовците, нито родителите ми са били на ръководни длъжности, но аз не съм видял, усетил, чул за проблеми. На почивки ходехме по 2 пъти в годината. Ходехме на планина. Морето си ни беше даденост, но от 15-16 годишни къмпингувахме с приятели и съученици по Европа, Златна рибка, Каваци, Крайморие.
Купон. Какво сме яли, какво сме пили - не знам, но знам че от сутрин до вечер си беше купон. Бяхме с палатки. Да, вярно е за кореком, но мен лично не са ме блазнели тези неща, а и може би задоволеностите ми са били различни. Бяхме хора на "живия живот". Нямаше телефони, нет, вайбър, фейсбук, но имаше много яки купони. Една бутилка Плиска или Сл.бряг с шоколад Фин Млечен и фъстъци, от ония, които печяха и продаваха арменците, размирисвайки целия булевард ни стигаха за настроението. Гръцките капани с рибата на корем, Златна котва и Одеса с Морска среща и Стария капитан ни бяха спирките, в които за 2 лв. пиехме малка ракия с шопска салата ( това, когато станахме на 18-19 години) и продължавахме напред. Единия ми дядо е от село и имаше лично стопанство. Работехме и му помагахме там, но пари за месо, зеленчуци и плодове не сме давали. И тогава, и сега, ако си мързелив и мрънкащ готованец - няма да си добре. И сега, и преди - винаги е имало и ще има по-равни от нас, но странно защо по-възрастните, които са живеели активно по онова време, въпреки че отчитат недостатъците на онова време признават, че предимствата му не са никак малки. Тогава макар и с БКП - имаше държавност, имахме ценности и морал, каквито днешните младежи не познават. Дали заради масовата уравновеловка по онова време ( не че е полезна), но хората бяха по-човечни, по-задружни, по-сплотени. Да, имало я и завистта, но тогава се е завиждали на параходчии, тираджии и партийни велможи. Завиждаше се дори на ония, които разтоварваха колите си след прибирането си от село. ЗАВИЖДАХА един и същ тип хора. Същия тип хора и сега завиждат. Това са мързеливите и готованковците, които отчитат само привилегиите, нo никога не отчитат лишенията. Да, имаше тогава, има и сега хора, които не са за завиждане, а за разстрел. Това са хората във властта, които са доили, доят и ще доят честните и живеещите по правилата хора. Било е, e и ще бъде, ако ние продължаваме да сме си същите дребни душички живеещи с глави обърнати назад и не виждащи по-далеч от носа си...............И в тази връзка да попитам авторите на статията и тези, които я разпространяват ? Какъв е смисълът от нея ? Може би очаквате противопоставянето на хората, или се надявате да съживите у простолюдието тоталното отричане от миналото ни...И тук ще подчертая, че тези прийоми бяха присъщи и на онова време, което днес "закачате" , като мишена за разстрел. Дайте да живеем сега и да мислим занапред, защото днес и сега въобще не се вижда...утре. Пък вие пак си пишете спомените и пак си ги "оцветявайте" с вашите боички, но пишете и различните виждания. Само така ще се поучим и ще искаме бъдеще, лишено от утопии и сравнявано само с миналото.
73.
az ot Burgas s adidas.
21.08.2018 09:49:49
1
0
Натискам плюс, отчита минус. Натискам минус, отчита плюс.
Няма как да влияете на мнението
на болшинството българи живеели по онова време и по това. Към този момент съм живял 50/50 в двата строя, като детството ми е било "преди". Възможно е да гледам на нещата с "очите" на подрастващ човек без проблеми. Живял съм в семейство на работещи и не членуващи в БКП. Нито дядовците, нито родителите ми са били на ръководни длъжности, но аз не съм видял, усетил, чул за проблеми. На почивки ходехме по 2 пъти в годината. Ходехме на планина. Морето си ни беше даденост, но от 15-16 годишни къмпингувахме с приятели и съученици по Европа, Златна рибка, Каваци, Крайморие.
Купон. Какво сме яли, какво сме пили - не знам, но знам че от сутрин до вечер си беше купон. Бяхме с палатки. Да, вярно е за кореком, но мен лично не са ме блазнели тези неща, а и може би задоволеностите ми са били различни. Бяхме хора на "живия живот". Нямаше телефони, нет, вайбър, фейсбук, но имаше много яки купони. Една бутилка Плиска или Сл.бряг с шоколад Фин Млечен и фъстъци, от ония, които печяха и продаваха арменците, размирисвайки целия булевард ни стигаха за настроението. Гръцките капани с рибата на корем, Златна котва и Одеса с Морска среща и Стария капитан ни бяха спирките, в които за 2 лв. пиехме малка ракия с шопска салата ( това, когато станахме на 18-19 години) и продължавахме напред. Единия ми дядо е от село и имаше лично стопанство. Работехме и му помагахме там, но пари за месо, зеленчуци и плодове не сме давали. И тогава, и сега, ако си мързелив и мрънкащ готованец - няма да си добре. И сега, и преди - винаги е имало и ще има по-равни от нас, но странно защо по-възрастните, които са живеели активно по онова време въпреки, че отчитат недостатъците на онова време признават, че предимствата му не са никак малки. Тогава макар и с БКП - имаше държавност, имахме ценности и морал, каквито днешните младежи не познават. Дали заради масовата уравновеловка по онова време ( не че е полезна), но хората бяха по-човечни, по-задружни, по-сплотени. Да, имало я и завистта, но тогава се е завиждали на параходчии, тираджии и партийни велможи. Завиждаше се дори на ония, които разтоварваха колите си след прибирането си от село. ЗАВИЖДАХА един и същ тип хора. Същия тип хора и сега завиждат. Това са мързеливите и готованковците, които отчитат само привилегиите, ни никога не отчитат лишенията. Да, имаше тогава, има и сега хора, които не са за завиждане, а за разстрел. Това са хората във властта, които са доили, доят и ще доят честните и живеещите по правилата хора. Било, е, и ще бъде, ако ние продължаваме да сме си същите дребни душички живеещи с глави назад и не виждащи по-далеч от носа си...............И в тази връзка да попитам авторите на статията и тези, които я разпространяват ? Какъв е смисълът от нея ? Може би очаквате противопоставянето на хората, или се надявате да съживите у простолюдието тоталното отричане от преди...И в тази връзка пак ще трябва да подчертая, че тези прийоми бяха присъщи и на онова време, което днес "закачате" , като мишена за разстрел. Дайте да живеем сега и да мислим занапред, защото днес и сега въобще не виждам...утре. Пък вие пак си пишете спомените и пак си ги "оцветявайте" с вашите боички, но пишете и различните виждания. Само така ще се поучим и ще искаме бъдеще лишено от утопии и стари очаквания.
72.
Муравей до 69 продължение
20.08.2018 09:36:25
5
0
Хубаво е да благодариш,че не съм мързелив!От мойте данъци,зимата ти плащат от бюрото по труда.
71.
Муравей до 70
20.08.2018 08:53:56
5
1
p.s.Сега е моментът да благодариш,че работя здраво за да можеш зимата да получаваш помощи от бюрото по труда!
70.
Муравей до 69
20.08.2018 08:12:43
5
1
Паляк си ти!РВД нещо говори ли ти?Аз съм един от големите данъкоплатци в тази държава!
69.
До 54 Муравей
19.08.2018 23:37:00
4
5
Какво работиш бе Паляк . Всичките екстри които изреди че можеш да си позволиш със заплатата си трябва да си наркотрафикант от висшия ешалон , телефонен измамник , сводник или пък баща ти е бил комуняга и много е крал
68.
джугашвили
19.08.2018 22:59:44
6
1
кой ги пише тия простотии , МОСКВИЧ 407 СЕ ПРАВЕШЕ ОТ НЕМСКИ КАСКИ ,ИМАШЕ МНОГО ТОГАВА ,и тогава и сега ходенето на море на хърбите от вътрешността на държавата е трудна работа ,се пари немат ,се скъпо им било НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО
67.
Муравей до 61
19.08.2018 20:38:17
5
2
Ако ти,си прилачал на торта с фъстъци в лицето,аз не!Ахааа сетих се,ти и сега рядко се къпеш.Да позная ли какъв цвеят, ти е бельото:от пред-жълто,отзад-кафяво!
p.s.Не всички са смотани като теб,аз съм бил в чужбина,по времето на комунизма.Баща ми беше моряк,мога да правя разлика!
66.
Лъжи
19.08.2018 20:22:15
6
2
Пълни глупости.Москвич 407 ,купен от магазин Лада.Навремето колите се купуваха само от Мототехника.Това първо.Второ 407 е произвеждан докъм средата на 60-те,а Лада от 1970.Люлин пък се пръква средата на70-те. Описаните заплати са от края на 60-те.За другите глупости ме ми се говори.Поне като лъжете,лъжете правилно.А,и Касабова,ти също лапа от БКП.Нали сте род на активни борци.
65.
Прост народ!
19.08.2018 18:56:25
7
6
Селяни, заслужавате си съдбата на най бедните и прости в Европа! Кой нормален човек може да хвали извратения комунизъм? Сега тези, които работят и имат мозък и находчивост живеят живота, който някога са можели само партийните величия! А, вие! Простите и мрънкащи за едно време мързеливци си оставате пред блока на пейките с бира в едната ръка и семки в другата
64.
Масовия убиец,сифилистик Ленин
19.08.2018 18:52:36
5
3
Всеки комунист-разпънат на петолъчка и със сърп в задника!
63.
Коя е авторката??????.
19.08.2018 18:14:19
8
3
Коя е авторката на трогателните спомени, за осирането си?
Същата която твърди, че са си купили Москвич 407 на старо, с връзките на някакъв професор, от магазин Лада???? Нека и да посмятаме: при положение, че е на 40 и и има такъв детайлен спомен за Москвича, то въпросния разказ е от края на 80-те. Честно казано, баща и наистина е бил бастин като нея, за да се прави на столичанин и да кара 30 москвич!
Едно мога да кажа за автора на това писание,, сещия е на писанието побликувано от Флагман вчера, за комунизъма. И по какво съдя за това: до вчера писателката твърдеше само, че кренвирша се правел по кумунизъма от соя и тоалетна хартия. Днес, издигайки мисловната си дейност до недостижим връх, твърди, че тогава в сладоледа нямало яйца и мляко!
Само ще я запитам, с какво си мисли че се произвеждат днес тези неща, използвайки измислен БДС стандарт?
62.
обективна
19.08.2018 17:58:29
10
3
ала бала от това време по добро нямаше в пъти по добре и в здравеопазване в училища в кина в ресторанти по паркове улици спокойствие и на почивки се ходеше и панелките от тоталитарно време дето ги купувахте в лева сега ги продавате за хиляди евро а ако не бяха панелките още щяхте да сте на село с цървулите
61.
До Муравей
19.08.2018 15:50:22
7
3
като те гледам,от комунизма помниш само това че си имал младежки пъпки!
60.
Гражданин
19.08.2018 15:01:28
6
1
Чукнете в Нета и то в германския. "В източна германия искат да се построи на ново берлинската стена и то с 2м по-висока. Разбира се веднага казвам дебело - НЕ НИ ТРЯБВА СЪЩИЯ СОЦИАЛИЗЪМ, СКАЧАХМЕ ЗА ДА ИМА СОЦИАЛИЗЪМ С ДЕМОКРАЦИЯ, това ни трябва, и преди аман от наши и ваши, аман от партийни светила, аман от привлеги. Сега се стана така, че ПРИВЛЕГИИТЕ се замениха с ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ и това НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ, поне в български условия. В Германия една регистрация става за 1- 2 часа на автомобил, и т. н и т.н, а тук пак една партийна върхушка (няма значение с кое име) яхва държавата и . . . още по-зле
59.
Караджа
19.08.2018 14:46:27
12
5
Набори-(60-75), не се връзвайте на недоносените наркомани пишещи тук! Не им се сърдете! Не ги съдете! Те са болни! Стоят пред компа в абстиненция, в панелката от дядо им, чули-недочули,глупави,що'т мозъка им е боза и драскат какво било и тн.ннн! Разберете михлюзи,долна измет такава! Това което беше няма да се върне(за съжаление),но май е по добре така-с такава измет като вас няма как да я има България! ...и като казвам измет,имам предвид всички политици,кметове,цигани и турци! Бог да пази България!......и да опустеете дано!
58.
Г_н
19.08.2018 14:40:55
3
1
Докато ревем по миналото и настоящето( всяко с неговите плюсове и минуси)другите държави дърпат здраво напред.
57.
Гражданин
19.08.2018 14:22:13
7
6
Гледам тук един "работяга" е използвал НИК "Гражданин" - е да де, ама Гражданина има доста "стаж" от соца. Например апартаментите в Славейков се купуваха по за 7000 - 10000 лв, като спокойно си вземаш заем към 4000лв за 20 г изплащане. Да имаше списъци, имаше крайнонуждаещи се, да имаше "наши и ваши". Нормално беше да събереш над 1500 лв на свадбата и веднага да ги внесеш за ред за кола и към 9 -10 г имаш, НО МОЖЕШ да сия купиш с пари от заплатата. Друго и най - важно: с 20лв банкнота цяло денонощие ядеш, пиеш и . . . в Слънчев бряг и ти оставаха и 5 лв да се прибереш. Хайде сега го направете с банкнота от 100лв.
56.
Jimmywolf
19.08.2018 14:19:52
3
3
Че то лятото е все по едно и също време бе дебили! Кво сте чакали, не става ясно, ама на море се ходи на всеки 9 месеца, освен ако не ходите по други краища на света. Много сте малоумни и забавни. Дебила, който не може да си вземе бира от магазина, прибягва до не толкова дебилен приятел да му купи, странно е, но явно и по време оно сте били безмозъчни. На тоя татко му е бил толкова некадърен, че освен без работа си е взел шофьорската с връзки. Чудо е, че е успял да го сътвори без чужда помощ, ама да попита съседките, те ще знаят. Чак ми стана тъжно, че консуматорчето е живяло така незадоволено, ще пусна една сълза.
55.
комунистическа свинщина
19.08.2018 14:10:47
7
3
Не само, че се крадеше масово държавен бензин и нафта, но и се вършеха неща, които могат да станат само в една комунистическа кочина.
Сега, по времето на т.нар. "демокрация" в една фирма си "бият" сонда за да ползват вода за лични цели. Оказва се, че водата мирише на нафта. В случая не става дума за намирането на петролен кладенец, а за комунистическа свинщина. В съседна фирма т.нар. ДАП, (който притежава камиони) в продължение на много години шофьорите са източвали в пръстта излишната нафта, която не са могли да продадат на черно. Т.е. за да вземат повече пари, отчитали фиктивни курсове, за които трябва да са изгорили определено количество гориво. И като се засече по документи, че са изразходили по-малко гориво, ще ги хванат, че мамят. Затова излишната нафта - в земята. За количеството излята нафта може да се съди, че до толкова се е просмукала в земята, че 25 години след скапания СОЦ още не може да се размие изцяло.
54.
Муравей
19.08.2018 14:05:15
11
6
Комунизма е злокачествен тумор.Аз съм на 46.год,помня от комунизма!Работя и получавам хубава заплата.Кеф ми екзкурзия в чужбина,кеф ми е хубава храна,кеф ми е хубава кола,кеф ми е хубав дом.При комунизма,едно Голямо нищо,нищо.Проблема на повечето хора е,че им внушаваха че сме равни.
СОРИ,няма как да стане!
Има:умни,можещи и работещи.
Има:тъпи,мързеливи и мрънкащи,на тях целия свят им е виновен.
На нас все някой друг ни е виновен.Вижте Румънците,Гърците,евала.
53.
А.
19.08.2018 13:59:13
5
5
Какво ще кажете,когато чакахме 20 години,за кола и то не каква да е,а МОСКВИЧ!!!Това означаваше,като се оженят родителите ти правят ти вноска и като минат тези години се сдобиваш с новата МАШИНА.Ех колко хубаво беше живот мечта!!!
52.
до № 51
19.08.2018 13:48:27
6
4
Ти явно си или от комунистическите тъпанари, говорещи лъжи и глупости или си невръстен копелдак, отроче на комунистически престъпници и дрънкаш щуротиите, които си чул в къщи, без да си живял в онова време.
Държавен бензин и нафта се крадяха масово! Бензинът беше оцветен, но използваха разни номера за да го пречистят, като го прецеждаха през хляб или въглища и пр. И затова комунистите (които искаха само те да крадат) прилагаха метода на т.нар. "белязани атоми" т.е. при проверка се отчиташе някаква радиация и така познаваха, че бензинът е краден. Но въпреки това пак се крадеше и то масово.
Аман от разбирачи - побърканяци и комунистически престъпници - лъжци и дървени философи!!!
51.
до 37
19.08.2018 13:31:36
6
7
Това с крадене на държавен бензин за лични автомобили са митове и легенди. Държавният беше оцветен в червен и можете да се сетите какви би се случило на някой ако го проверят. Не че е нямало единични случаи, но хванатите са чукали камъни и са проклинали съдбата си
50.
до 45
19.08.2018 13:27:22
6
2
Никога по соца апартаментите не са били във валута.
49.
Еяангвлия
19.08.2018 13:16:24
1
0
Станислава Узунова от ГрудУУ спи с баща си и се маже с лайна!
48.
_nib_
19.08.2018 13:07:15
8
3
Гледам соросоидните лапачи наблъскали минуси на коментарите оборващи тази лъжлива статия.
47.
А...пък
19.08.2018 12:47:09
3
2
Помня баба ми разправяше за една съученичка,която никога не била ходила на море.Лятната ваканция след 3-ти клас родителите и я завели на къмпинг на Каваци.Прибрали се на втория ден…..била с подпухнали от плач очи,цялата трепереща от уплаха…..оказало се че водата била мокра и солена.Горката,ей тва е душевна травма.
46.
Георги
19.08.2018 12:31:02
8
5
Пълни глупости.С нашите ходихме на почивка два пъти в годината без никакви проблеми,при това никой от родителите ми не беше някакъв партиен шеф.Парите ни стигаха за всичко.Е,нямаше такъв избор,както сега и за кола се чакаше години,но за сметка на това не се лишавахме от каквото има.И най-важното,че не трябваше да теглим кредити за да го имаме.
45.
44 Морския ще те светне
19.08.2018 11:38:18
9
1
Панелна гарсониера 10 000$ а в лева 9500лв, защото доларът бе по-евтин от лева, ама само при покупка на стоки, а и за нашите БКП другари, като излизаха на запад :) Реално под 4-5лв за 1 долар трудно се намираше! Сега и във Венецуела бензина е за без пари, ама доларът поскъпва, подобно на БСП Виденов и Гечев !
Където има еправление от типа на БСП там е зле за хората, а ръководителите на социалистите забогатяват!
44.
обективна
19.08.2018 11:27:51
8
11
ала бала от това време по добро нямаше в пъти по добре и в здравеопазване в училища в кина в ресторанти по паркове улици спокойствие и на почивки се ходеше и панелките от тоталитарно време дето ги купувахте в лева сега ги продавате за хиляди евро а ако не бяха панелките още щяхте да сте на село с цървулите
43.
Любимецът на БСП Т.Живков констатира:
19.08.2018 11:27:43
14
4
Стигнахме до пропастта, направихме завой от 360 градуса и смело продължихме напред, под вещото ръководство на КПСС и БКП!Учеха ни че комунизЪмЪт през 1980г ще настъпи, но го отложиха с приносът на Т.Живков РСО-Развито Социалистическо Общество .... и така докато умря, а децата на ЦК на БКП станаха милиардери! Долна паплач, събирана от чергата.
42.
Leo Rojas
19.08.2018 11:24:28
14
1
нещо не мога да ви схвана...
преди управляваха комунягите...а сега над вас роби,властват децата и внуците им,под вещото ръководство на ДС.....нещо да не ви е ясно???
41.
Мда...
19.08.2018 11:16:05
8
16
от статията става ясно, че авторката имала продължителна диария от ядене на немити джанки и шест месеца чакала да и дойде цикъла.Любопитно.Сега чакаме статия за зимата и получения запек от ядене на джурки и бахур.
40.
комунистически безродник
19.08.2018 11:15:20
16
2
Навремето, (през скверното време на комунизма), учителите обясняваха на децата в училище, че комунизмът щял да настъпи през 1985 г. Лесно е да лъжеш хората за нещо, което трябва да се случи след 15-20 години. Времето си мина, а опашатата лъжа наречена "комунизъм" не дойде. Междувременно комунистическите престъпници фалираха държавата три пъти, изнесоха златния резерв при господарите си в Москва и накрая казаха - "От утре ще ставаме капиталисти".
"Другаре" скверни хорица сте вие, скверни и побъркани...
39.
Всички БСП-та по всичките земни кълбета!
19.08.2018 11:15:12
12
4
Червените хейтъри са в паника! Влажните мечти за избори и власт на БСП се Отдалечават в безкрайността:) Кака им корни ги упокои да не се тревожат,закъснелите плащания за тролене, може би, евентуално, по-скоро никога, няма да се изплатят :) На Позитано остават само осраните памперси, които Славуца ще прибере и в предаването си ще развява като знамена!
38.
Разсмяхте ме
19.08.2018 11:14:10
8
13
Събирахме се 3-4 приятели,
хващахме такси то Сънито да пием кафе.
5лв беше в едната посока.

Иначе от статията няма нищо вярно.
Сигурно е измислена от някой роден след '90г
37.
гражданин
19.08.2018 11:12:50
12
3
Може да е малко поукрасено,но да...така си беше ! Да се добави и че бензина за пътуването се източваше от някой ЗИЛ,то тогава краденето на бензин от държавата си беше нещо като неписан закон !
36.
Обаче номера с +/- е велик
19.08.2018 11:11:34
9
8
Как го правите,
че забранявате гласуване,
което не ви отърва?
35.
до № 33, със многото имена
19.08.2018 11:06:14
13
6
Ти си луд, бе. Хайде марш при Ленин и пияницата Г. Димитров, за да ти проведат една строева подготовка. Отдавна те чакат, за да си поговорите колко ти е било хубаво през скапания СОЦ.
34.
!!!!!!!!!!!!!!
19.08.2018 10:54:26
8
9
За това в цял свят ни класирват, че информационните ни медии са най фалшивите, най тоталитарни, фашизирани !
33.
Axaxa
19.08.2018 10:45:49
10
13
Продажния флегман как цензурира противниците на капитализма. Натискат да дам плюс в полза на комунзима , но не става. Натискат минуса и хоп, веднага стана. Натшскам да дам минус срещу капиталистически позитивен коментар и не става. Давам плюс и хоп веднага стана
32.
Ха-Ха
19.08.2018 10:43:40
13
7
Българите са били 9 милиона тогава (щот не можеха да бягат, комунистите разстрелваха всеки, който искаше да избяга от съветско-селяндурския рай, ама това е друга тема). Сега българите са 2 милиона по-малко. Легловата база в момента е няколко десетки пъти по-голяма от преди. Официално само миналата година 1,8 милиона българи са почивали в Гърция. Доста и на по-екзотични дестинации. И сега идва най-трудния въпрос за просто устроените червени мозъчета - Как при комунизЪма всички 9 милиона уж ходели на море, а сега не?!?
31.
до 30
19.08.2018 10:37:50
8
3
То и тя пише коментарите под различни имена. Пише, плюе и сама си слага плюсовете и минусите на останалите хора
30.
Българин
19.08.2018 10:37:26
16
11
До 1989 г. България беше един от най-страшните концлагери!
29.
ха ха ха
19.08.2018 10:32:11
14
7
Модераторите слагайте още минуси, малко са. На всеки коментар защитаващ социализма и плюещ по тази евтина пропагандна статийка по 100 минуса минимум. Нищо няма да промените с това но изпълнете си нормата. Още докато се появи коментара и 10 минуса на секундата. Хиии хи болна работа
28.
22 =====
19.08.2018 10:27:42
18
8
Определено си облъчен(а) от Чернобил! Дори картофи,лук и чесън в РСО се внасяха от чужбина! В магазините имаше табели: Рафтовете не се продават! Стоки имаше единствено в "Специализираните магазини" за БКП ръководни кадри, Електрокарите и струговете се купуваха за скраб, защото се продаваха на 10% от себестойността си, заради валута второ направление!За периода описван от Вас телевизори Велико Търново - с части на Тошиба, се купуваха със записване, подобно на автомобилите, за след 8-10месеца! Наистина кипеше безсмислен труд! Жалбата за младост Ви обърква понятията, но е нормално състояние при деменция !

Защо децата на всички БКП и БСП ръководители все на Запад се учат? Аксиния Джурува, Людмила Живкова, Рафито Нинова и ..... нямат изброяване! Защо живеехме в Социалистически ЛАГЕР и се борихме с Капиталистическия СВЯТ! В ЛАГЕРА се оцелява, в останалия СВЯТ се живее!
27.
24 Споко не се коси
19.08.2018 10:24:45
18
4
Гледай Слънчев бряг от далеко, защото не ти е тука мястото! Може в клуба на БСП да им пуснеш видео каква е разликата между Социалистическия Лагер и Капиталистическия Свят :) Названията твоята партия ги е измислила, зад Желязната завеса
26.
*********
19.08.2018 10:20:06
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
25.
!!!!!!!!!!!!!!
19.08.2018 10:16:13
11
22
От какво най много го е страх ПРЕСТЪПНИКА ? От какво сънува кошмари " демократа ", капиталиста, крадеца, българоубиеца, наркомана, робовладелеца, фашиста, терориста ? От СОЦИАЛИЗМА, ОТ НАРОДА, ОТ КОМУНИЗМА, от обикновените хора, от истинския българин ! Защо ? Защото пак ще се върне в затвора, където му е мястото, защото пак ще му вземат заграбеното, откраднатото хората. Защото ще искат връщане на смъртното наказание за геноцида над който положи цял един народ. Защото ако този народ отново ги докопа, този път НАРОДНИЯ СЪД ще е безмилостен. За това бълва евтина, фалшива, долна пропаганда, за това са тези идиотски статийки подплатени отвън
24.
Морския
19.08.2018 10:09:30
10
29
20 ка
Аз съм нареден не ма мисли
Мъчно ми е за такива извитрели пъпеши като теб. ,продукт на ГМО храни и чалга музика.Мъчно ми е за бедните работещи сега !!!.Мъчно ми е за просещите хюи ровещите в боклука хорица . Мъчно ми е за за родителите в безиходица който молят за всеки лв за да лекуват детето си.Ма ти няма да разбереш....пафни една цигарка и са отпусни....то друго какво да правиш
23.
#21 Тогава стара кола се продаваше
19.08.2018 10:07:49
27
6
по-скъпо от нова! Защо ли? Анти пазарна икономика ! Имаше соц.возила и кап.автомобили, ама Мерседесите само за децата и роднините на ДРОГАрите! Спартак Джуров бе с нова Мазда на цената на Жигули, защо ли?
22.
Наблюдател
19.08.2018 10:03:01
11
24
Всички предприятия и заводи имаха почивни станции по Черноморието. Всеки имаше достъп до тях. Като дойде така наречената,

"Демокрация "всичко се приватизира и се превърнаха в хотели .И сега цяла година трябва да спестяваш за да си позволиш една седмица на море
21.
Xaxa
19.08.2018 10:00:50
12
21
Пак платени псевдо автори! Тогава си купуваха нови коли, а сега трета-четвърта употреба наводнени или блъснати западни коли. Тогава голяма част от обикновения работник ходеше на гадното море, а сега обикновения работник няма пари за гаден басейн в своя град, камо ли за море. Дори да си богат и да отседнеш в 5 звезден хотел пак диарията ти е в кърпа вързана, защото в днешно време и в 5 звездните хотели ти продават сладолет от вода, захар, ванилия, но и с растителна мазнина, за да ти е още по-кофти. Комунизма беше кофти, но за обикновения работник беше милион пъти по-добре от днешната демокрация. От демокрацията само мутрите и чиновниците имат изгода, които ходят на море в Гърция, Италия и Испания, карат чисто нови западни коли, имат пари за лекар, защото вече здравето е с пари, и най-важното е, че не се потят, докато правят милиони на гърба на потния от тежък труд народ
20.
№17 Морския Пом полит - 1ви капитан
19.08.2018 09:59:30
25
6
Мъчно ти е защото без образование си бил 1-ви помощник капитан, Пополит- без да работиш си вземал по-голяма заплата от Стар.пом.капитан, защото си бил представител на БКП, да следиш и донасяш за инакомислещи! Най-долните пачаври бяхте, заслужавате си "случайните" падания зад борд!
19.
Баш Майстора
19.08.2018 09:58:21
18
6
Е бати яката статия, върна ме около 35г назад досущ като машина на времето
18.
До 14 LSFC поредната мантра
19.08.2018 09:53:36
24
10
Когато БСП е на власт няма бягства от затвора, защото всички престъпници са в управлението на страната! Когато БСП е на власт има бягства от България на нормалните! Когато БСП е на власт България се обезлюдява! Когато БСП е на власт 2 милиона "затворници" избягаха от България! Когато БСП е на власт 80% от банките фалират и Народа обеднява! Когато БСП е на власт мутрите са щастливи и неподсъдни!Когато БСП е на власт Славуца пее на ухо на мутрите и им прави фелаІцио по кръчмите!
17.
Морския
19.08.2018 09:51:57
14
20
На нас спомените няма кой да ни ги отнеме,но на подрастващите им се вменява че онова време се е умирало от глад и е имало турско "присъствие " на гости били..
20 г за кола са чакали Аз не помня комшия без кола
Образование...
Медецина......
Икономика...... производство
Съсипахтия тая държавица и с такива долни бълвочи са опитвате да умаловажите това което е създадено от нашите родителите и 30 Г НЕМОЖЕТЕ да разграбите.
Беше и помислено за такива твари като вас "Белене" там ходехте на море и не се чакаше по 6 месеца !!!!
16.
до 11 Хах
19.08.2018 09:51:54
14
9
Буркани се пише с У педерастче изтърбушено неграмотно. Да имаше буркани, лютеница, компоти, пипер, меса, всичко качествено и истинско, хората живееха до 100 години. И сега още има хора от онова време столетници. А ти наркоманче си вече умрял ! Само мърдаш отвреме на време и разпространяваш зараза, но няма да изкараш и до 40 години. Ядеш лайна, пиеш отрова и двете ти гънки в шибаната ти смачкана кратуна са се изпарили от наркотиците. Дори не знаеш от какъв пол си
15.
Червените помияри
19.08.2018 09:49:19
24
11
се топлите на радиатора на спомените, когато имахте специални, само за партийни членове магазини! Всички бяхме равни, но комунистите бяха по-равни! Овчарят бе министър председател, за това чумата по овцете не може да се изчисти , тя е в повредените Ви мозъци дори!
14.
LSFC
19.08.2018 09:49:11
11
23
Такива глупости скоро не бях чел...3 милинона българи ги няма за 10 години гарантирано от ГЕРБ
13.
.....
19.08.2018 09:44:37
4
0
Васко и Бисер си живееха като царе и тогава ,че до сега без значение комунизъм ли е или демокрация те винаги са си били добре
12.
До автора на статиятя
19.08.2018 09:44:28
15
24
Айде сега изплащай заем за панелка в Люлин заедно с мебелите и отиди на почивка на море. Ще отидеш ама друг път пари за дъвки няма да ти останат.
11.
Хах
19.08.2018 09:43:26
27
11
Червените внуци се активираха ,само по-равните са ходили на почивка двапъти годишно и са обикаляли целия соц лагер а равните лятото правиха боркани на село зада оцелеят зимата .
10.
платени отрепки
19.08.2018 09:30:27
15
19
Прекрасните спомени от соца никой измислен фашизиран " патриот ", соросоид, европедал, платен " журналист ", продажен драскач не може да ни ги отнеме. Никой от тези отрепки не може да промени действителността с евтината си долна пропаганда
9.
Натискаш плюс, отчита минус
19.08.2018 09:27:04
17
20
Ковренски сайт
8.
!!!!!!!!!!!!!!
19.08.2018 09:22:10
22
19
В интернет има един клип на английска телевизия по онова време. Там точно е предадено какво е била България тогава, какви са били курортите. Англичаните ни описват като рай тогава за разлика от вас продажни псета
7.
!!!!!!!!!!!!!!
19.08.2018 09:15:41
19
20
Долна пропаганда, фалш, пълен фалш. В Слънчев бряг на хотел за 10 дена изкарвах с 60 лева и купонясвах до зори всяка вечер. Ееех живот, без престъпност, без мутри, без стрелби, без обири, без наркотици, без сводници, без бацили и зарази, без пияни, дрогирани туристи да ми се въргалят в краката, без мръсотията сегашна, без лайната в морето, без отровите по ресторантите и фалшивия алкохол и т.н и т.н. Долна антибългарска пропаганда на продажни псета
6.
Морския
19.08.2018 09:11:17
14
19
Поредния бълвоч целящ да омаскари онова време
6 месеца чакали. ...ама ходили
Нямали пари за ресторант.....ся щот имат
Много ви е било лошо ... а сега с "С"амг за 2 часа ама те пак по равните ги карат !
И заплати са къде къде.....320 лв с ток от 2ст кв.......значи ся мизерстващите са с 3200 лв бюджет!!
Много много тъпа статия .поредната
5.
Bullshit
19.08.2018 09:08:43
14
22
Изсмукана от пръстите статия нищо общо с тогавашната действителност. Ние имахме москвич 12-так и ходехме 2 пъти гофишно на почивка включително и в целият соц лагер. Сега с тези заплати и пенсии как е?
4.
Двмократ
19.08.2018 09:05:38
12
16
Не само на мама и тате жилищата.продадоха и на баба и дядо земите и ся с 700 лв заплата ще лапат пишки
3.
дядо
19.08.2018 09:01:55
13
18
Е,за сметка на това,сега даже и не идвате на Морето,защото сте ултра демократи антикомунисти и чакате мама и тате да пукнат,че да им продадете жилището...
2.
Buegazliq
19.08.2018 09:01:11
16
19
Колко струваше едно време винетката?а гражданската отговорност?такива работи имаше ли? Данъка на колата? Колко лева беше?един резервоар бензин колко струваше? 8-11лв?
За справка хотел Чехословакия на Александровска беше около 2 лв на вечер
1.
Славчо
19.08.2018 08:56:55
20
21
Със 340 лв бюджет на онези пари и да кажеш че сте мизерствали и
сте вземали пари на заем за почивка пълни глупости


Новините
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Лайфстайл
Има ли частни тротоари в ж.к."Възраждане" и как паякът вдигна БМВ-о на Георги Колев
Има ли частни тротоари в ж.к."Възраждане" и как паякът вдигна БМВ-о на Георги Колев Бургазлията твърди, че е собственик на земята, а сигналът в Общината подала бившата му приятелка, която искала да го натопи

Всичко в категорията
Читател на Флагман.бг показа мизерията на гробищата: Очи затварят мъртвите, но и живите спим вечния си сън Ужас! Бургаски деца смучат шоколад от спринцовки Улиците в Черноморец са реки, шахти бълват, а колите пъплят (ВИДЕО) Красивото бургаско село Равнец заринато от боклуци (СНИМКИ) Паяк пропадна и спука тръба в центъра на Бургас, аварията е огромна (ВИДЕО) Внимание! Стара къща в широкия център на Бургас на крачка от срутване(СНИМКИ) Бургазлия алармира: Асансьорът на пасарелката до „Мираж“ е опасен, притисна като в менгеме количката заедно с бебето ми! Туристи помислиха фонтана пред Община Бургас за Ди Треви, циганка обра стотинките им Извънредно! Червена Хонда пламна до Ритуалната зала в Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО) Само във Флагман! Дърво премаза автомобил заради бурята в Бургас Огромни опашки от автомобили блокираха границата с Гърция (СНИМКИ)
Търсят Груевски под дърво и камък, засега няма международна заповед за издирването му Имитира ли Деси Радева Мелания Тръмп и как удариха Първата дама, за да вгорчи живота на президента Общинският съветник Живко Табаков: Референдумът за чистия въздух в Бургас ще покаже имат ли доверие гражданите в институциите Ангела Меркел с историческа реч в Европарламента: ЕС се нуждае от общ подход за миграцията Стари проблеми с корупцията, спряна съдебна реформа и драма с медийната среда, видя БСП в новия евродоклад за България Незаслужено удряте по Валери Симеонов! Вижте кой отправи този призив към протестиращите Изненадващо добра новина от ЕК - България с напредък, Румъния назад! Трима министри с извънредни коментари в МС Президент и премиер, депутати и министри се опарчиха за Коледа с нови заплати, ето какви пари ще получат Извънредно! Откараха с линейка енергийния министър Теменужка Петкова БСП: Не ни вменявайте такава величава сила, че може да изкараме хората на улицата Румен Радев спря еко-данъка за старите автомобили и обвини прокуратурата в политически действия (допълнена)
Шиптърската мафия: Албанските наркобосове в Лондон безсрамно се изфукаха с пари и оръжия (СНИМКИ) Бързи и яростни! Ромско семейство се обърна с каруцата си в Дебелт, спасяват ги с линейка Тайната падна: Това е тъмното минало на жестокия убиец от Горна Оряховица, каква е връзката му с МВР Условна присъда за Младен от наркобандата, контролираща разпространението в бургаските гета Освирепели роми с колове и брадви спретната масов бой в Шейново! Двама са между живота и смъртта Наглост! Рангел Каваков уби жестоко 11-годишно момче, сега иска 150 000 лв. обезщетение от държавата Разбра се кой е мъжът, сътворил нещо невиждано в патрулката (СНИМКА) Спецполицаи нахлуха в дома на Константин от жк „Меден рудник“ в Бургас, отриха 2 кг канабис Шофьор с джип Тойота прати бебе в болница с комоцио Карък! Ето защо Пламен не успя да се включи в бургаския протест, ще се изненадате! Стана ясно как Марковски ще се опита да измъкне Алекс от менгемето на бургаския съд
Прецедент! Лихвар на 92-години отива на съд заедно с приятелката си
Прецедент! Лихвар на 92-години отива на съд заедно с приятелката си Двамата са обвинени в укриване на данъци за десетки хиляди левове
Всичко в категорията
Стари проблеми с корупцията, спряна съдебна реформа и драма с медийната среда, видя БСП в новия евродоклад за България Наркоготвачът на мъртвия ромски барон Иско се призна за виновен. Каква ще бъде присъдата му? Румен Радев спря еко-данъка за старите автомобили и обвини прокуратурата в политически действия (допълнена) Кокинов: Харалампиев няма пари, има само кредити и не е ръководил престъпна група (ВИДЕО) Новият председател на Административен съд – Бургас встъпи в длъжност Стана ясно коя е консултантката от съдебната система на Николай Банев Алекс се покая за катастрофата в Карнобат, но съдът го остави зад решетките (ВИДЕО) Експерти: България се бави с въвеждането на медиацията за решаване на извънсъдебни спорове Психясал българин закла безпричинно възрастен англичанин, докато се разхожда Прокуратурата обвини таксиджията Тренчев, насилил непълнолетна и снимал гаврата Цацаров се зае да проверява и кандидата на Радев за конституционен съдия
Цените на горивата в България тръгнаха рязко надолу след поевтиняване на петрола
Цените на горивата в България тръгнаха рязко надолу след поевтиняване на петрола Цената на барел суров петрол на световните борси падна до 70 $, след като в края на октомври бе 85

Всичко в категорията
Нормално е Общината да иска филиал на Софийския университет в Бургас, но ние гледаме националния интерес В първото българско училище в Швейцария започват учебни занимания Образователното министерство предлага защитени специалности в машиностроенето, електрониката и автоматиката Призвание: Високоплатен мениджър стана учител в „Столипиново“ Бургас остава без филиал на Софийския университет – държавата спира процедурата Станаха ясни победителите в категория „Спорт“ на Кампанията „Аз и Ти ЗаЕдно“ Култовата комедията „Изневери в повече” отново на бургаска сцена Красимир Вълчев: Увеличаваме с 20% заплатите на учителите Бургаският писател Слави Томов представя творчеството на Томас Ман на 9 ноември Хитовият спектакъл „Железният светилник” ще бъде представен за единадесети път в Бургас Кметът Николов към младите учители: Вярвам във вас и в успеха на бургаските ученици
Художник помага на дете от Бургас да победи рака
Художник помага на дете от Бургас да победи рака 15 картини са включени в благотворителната изложба на Евгений Халачев, която ще бъде открита на 12 ноември в Клуба на моряка
Всичко в категорията
Майката на убиеца Викторио: Той беше най-добрият баща и детето го чака някъде, защото се обичаха Вдовиците на Коста Цонев пропъдени от семейството му Майка, пребивана от приятеля си: Зависим е от хазарта, заплашва ме с убийство (ВИДЕО) Четиригодишната Таня се нуждае от лечение в чужбина, майка й не може дори да я прегърне (ВИДЕО) 17-годишният Краси чака белодробна трансплантация, състоянието му се влошава Помогнете! Бургаски учител с 27-годишен стаж ослепя, нуждае се от спешна операция, за да прогледне Хирургът д-р Георги Гендов - герой за българските майки: Топлил като свое оперирано бебче в УМБАЛ-Бургас Болен мъж от Несебър иска да напусне България заради липса на лечение (ВИДЕО) 86-годишен българин живее на спирка, плаши крадците с камъни (ВИДЕО) Жестока трагедия! Откриха телата на издирваните рибари Петър и Васил 22-годишен студент се нуждае от 120 000 евро за лечение (ВИДЕО)
74-годишен шофьор помете Реното на бургазлийка на ул."Крайезерна" Внимание! Катастрофа на „Трапезица“ в Бургас предизвика огромна тапа, кръговото е запушено (СНИМКА) МВР: Няма регистрирани случаи на насилие между полицаи и протестиращи Извънредно! Протестиращите блокираха бул."Христо Ботев" АМ "Тракия" блокирана и край Ямбол и Сливен, шофьори разбиват мантинелата край Дупница КФН разкри как ще наказва шофьорите с „Гражданската отговорност“ Входът на Бургас откъм АМ „Тракия” остава блокиран, ето как шофьорите спряха движението (ОБНОВЕНА) Три джипа и БМВ затвориха входа към Бургас край Джъмбо (СНИМКИ) Стотици са затапени на изхода на Бургас заради протеста срещу скъпите горива Над 350 автомобила на бургаския протест срещу скъпите горива, искат и държавна намеса за гражданската отговорност Кола се натресе в джип на бул."Демокрация" на път за протеста срещу скъпите горива
Бургаска гордост! Акробатите на “Черноморец” се завърнаха с три златни отличия от Международен турнир (СНИМКИ) Безапелационни! Акро-Джъмп се завърна с 12 златни медала от турнира „Дунавска перла” Кметът на Поморие Иван Алексиев с гневно писмо до БФС заради съдийска сеч, намекна за напускане на групата Созопол набира скорост и печели победа след победа. Може ли да вземе първото място от Нефтохимик? Нефтохимик си тръгна с три точки от Първомай Черноморец би Асеновец в истинска корида с безобразно съдийство Сребро за Мария Оряшкова на Световното по самбо Чичото на Джокович е новият директор на "София Оупън" Бургас се превърна в столица на плуването! Най-добрите състезали са вече в Парк "Арена ОЗК" (СНИМКИ) Григор Димитров разкри своя фаворит в Лондон Бургас събра плувния елит в Парк "Арена ОЗК"! Гледайте НА ЖИВО церемонията по откриването на Swimming Open
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Бургас
Общински съветник пита: Колко ще струва на бургазлии референдум за въздуха?
Общински съветник пита: Колко ще струва на бургазлии референдум за въздуха? Георги Дракалиев обръща внимание, че в докладната не са посочени източника на финансиране и необходимите средстваВсичко в категорията
Община Бургас ще ъпгрейдва електронната си система, възможни са забавяния в четвъртък Зов за помощ! 42-годишният Иван Михайлов се бори с коварно заболяване, да му помогнем Читател до "Флагман"! Шест месеца майка е затворник в собствения си апартамент в "Меден рудник" (СНИМКИ) Общинският експерт Иван Гюлев: Премахнахме велоалеята край морето, защото създаваше множество конфликти Ученици от НУМСИ „Панчо Владигеров“ представиха произведения на Бах и Щраус в Областната управа в Бургас Безапелационни! Акро-Джъмп се завърна с 12 златни медала от турнира „Дунавска перла” Средец напълни „Голямото сърце”, благотворителната инициатива бе подкрепена от жителите на града Конкурсът „Да украсим Бургас" стартира на 15 ноември Бившата Трета поликлиника предлага специфични услуги в областта на спортната медицина Електронна платформа предлага в реално време информация за градския транспорт в Бургас Внимание! Катастрофа на „Трапезица“ в Бургас предизвика огромна тапа, кръговото е запушено (СНИМКА)
Наркоготвачът на мъртвия ромски барон Иско се призна за виновен. Каква ще бъде присъдата му?
Наркоготвачът на мъртвия ромски барон Иско се призна за виновен. Каква ще бъде присъдата му? Грозят го до 10 години затвор и глоба до 100 хил.лева, но със сигурност наказанието ще е доста под максимално предвиденото

Всичко в категорията
Спецполицаи нахлуха в дома на Константин от жк „Меден рудник“ в Бургас, отриха 2 кг канабис Само във Флагман.бг! Вижте кой е собственикът на нелегалния склад за риба в жк „Меден рудник“ Извънредно! Разкриха нелегален склад за риба в жк "Меден рудник" (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ) 31-годишен бургазлия с Пасат отнесе моторист на пътя за жк. „Меден рудник” 33-годишна бургазлийка от жк „Меден рудник“ отиде на почивка за уикенда, но съжали жестоко Вижте сълзите в очите на Анастасия – безскрупулен крадец от ж.к.”Меден рудник” задигна парите й, подиграва се с нея Само във Флагман.бг! Ето го Кольо от жк „Меден рудник“, закопчан при спецакция в Айтоско Джигит с тузарско Ауди "обърка" околовръстното на Бургас с АМ "Тракия", ето как ще бъде наказан Спипаха тийнейджърите, потрошили детска площадка в бургаския жк „Меден рудник” (ВИДЕО) 21-годишен младеж е в болница след катастрофа на бургаския бул. „Захари Стоянов” Тежка катастрофа край Меден рудник! Мерцедес помля комби, завъртя се и заби в стълб
В името на детето: Семейство от Айтос е готово на всичко, за да си върне малката Зейнеб
В името на детето: Семейство от Айтос е готово на всичко, за да си върне малката Зейнеб Разказваме ви за Анка и Ридван - добрия пример на системата, която, макар и без да иска, е успяла да ги интегрира, вижте тяхната история


Всичко в категорията
В Айтос нямат време за губене! Стартира мащабен проект за 6 млн. лв., който слага край на мъките на три села Съветници от Айтос отказаха да бъде издигнат паметник на екскмета Борис Щерев Започна мащабният ремонт на автогарата в Айтос, вижте коя е фирмата-изпълнител Приоритет в работата ми са образованието и инфраструктурата. Ще работя в тази посока докрай Двоен празник за Айтос! Гордостта на България Мариела стана почетен гражданин (СНИМКИ/ВИДЕО) Николай Славеев и Руслан Мъйнов ще празнуват с айтозлии на Димитровден, вижте пълната програма Протест ли е това? Едва 50 души се събраха в центъра на Айтос срещу циганските издевателства (СНИМКИ) Подготвят протест в подкрепа на пребития от цигани Пламен Извънредно! Пуснаха двама от айтоските цигани биячи под гаранция, третият е задържан за 72 часа Циганин от Меден рудник провокирал кървавото меле срещу студента Пламен в Айтос Ексклузивно! Пребитият Пламен проговори: Циганите вече не пускат българи в бар „Арабски нощи” (ВИДЕО)
Алекс се покая за катастрофата в Карнобат, но съдът го остави зад решетките (ВИДЕО)
Алекс се покая за катастрофата в Карнобат, но съдът го остави зад решетките (ВИДЕО) Клиентът ми не е искал да предизвика това ПТП, недопустимо е да го представяте като богаташа, който гази хора със скъпата си кола, пледира защитникът му адв.Марковски

Всичко в категорията
Издъхна тезата на адвокат Марковски за дупка – виновна за двойното убийство в Карнобат 18-годишният ром, който уби две жени в Карнобат, е 12-класник в техникум, но не ходи на училище Алекс карал курсовете за шофьор в карнобатска школа, потил се здраво за изпитите, твърди адвокатът му (ВИДЕО) Алекс, премазал две жени в Карнобат, си нае известен бургаски адвокат да го защитава. Ще го освободи ли съдът от ареста? 13-годишен бил в Мерцедеса на Алекс, премазал две жени в Карнобат Няма дрога в циганина Алекс, който заби мерцедеса си в две жени и ги уби Трагедия! Почина и втората карнобатлийка, премазана от мерцедеса на Алекс Вътрешният министър Младен Маринов за катастрофата в Карнобат: Явно самочувствието зад волана е било високо! Само във Флагман.БГ: Как Алекс почерни задушница в Карнобат и напои с кръв ул. „Петър Берон” Само във Флагман.бг: Вижте Алекс, който предизвика автокасапницата в Карнобат Шофьорът, причинил кървавото меле в Карнобат, е 18-годишен с един месец стаж и с "Мерцедес" (ОБНОВЕНА)
Ресторант „Джани“ остана без свободни маси, в петък клиентите чакаха за места, както през летните месеци Второто издание на „Ние обичаме България“ е вече факт Стартира изграждането на северния околовръстен обход на Равда В Свети Влас дават курбан за здраве Министър Ангелкова на крака за 50-годишния юбилей на гимназията по туризъм „Иван Вазов” в Слънчев бряг С подкрепата на американското посолство Несебър даде нов живот на храма "Йоан Алитургетос" в Несебър (СНИМКИ/ВИДЕО) Министър Ангелкова ще участва в откриването на реставрираната църква „Св. Йоан Алитургетос“ в Стария Несебър Екологична инициатива в Несебър: Изнасят опасните отпадъци от града Синът на Туцо обърна показанията си за Божо Кравата и хората му: Нямах проблем с тях, Пламен Петков ги манипулираше Несебър стартира цялостен ремонт на ул. „Христо Ботев”, оформят широк градски център Вдовицата на Бай Миле: Божидар Кузманов работеше при мен, той е изрод!
Строителят на годината "Планекс" вдига Wave Resort за рекордно кратък срок (СНИМКИ)
Строителят на годината "Планекс" вдига Wave Resort за рекордно кратък срок (СНИМКИ) 5-звездният ваканционен рай ще бъде построен за малко повече от година
Всичко в категорията
Местни скочиха срещу концесията на плаж „Поморие - изток”, с подписката подкрепят кмета Иван Алексиев Полицията с подробности за тежката катастрофа в Каблешково, възрастен мъж е потрошен Супер екстра! Поморие с безплатен интернет за жители и гости на града Акция край Поморие: Откриха половин тон фалшиво сирене в опаковки за истинско (СНИМКИ) Възрастни поморийци надхитряват телефонните измамници, последният хванат лежи в затвора 38-годишна жена заби Реното си в БМВ Х6 на пътя Бургас-Поморие РИОСВ-Бургас категорични: Сладководната риба в Поморие умира от недостиг на кислород Втора проверка днес ще решава има ли мъртва риба в язовир край Поморие и какво я отрови Депутатът Ася Пеева инициира среща с ахелойци, вижте какъв е поводът Ужасяваща находка! Лодка с труп доплава от Свети Влас до Ахелой Поморие получи награда за значителен принос за развитието на туризма
Созопол – град на романтиката или на измамата? (СНИМКИ) Сеч на гората край бившия къмпинг Черноморец може да активизира свлачище, плажът застрашен? (ВИДЕО) Съветници дадоха зелена светлина за ремонт на пътища в Созопол, но къде е кметът Панайот Рейзи? Кой сече над к-г „Черноморец”, за да тръгне активното свлачище? Само във Флагман.бг! Запалиха колите на созополския бизнесмен Коцето Василев (СНИМКА) Водолазът Ивайло Иванов: Източихме около 300 кубика нефт от потъналия край Созопол кораб (ВИДЕО) Спипаха надрусана мадама да броди с колата си из улиците в с. Крушевец, ето какво й се случи Уникална част от историята: В Ахтопол откриха килограми злато и сребро на именити владетели (СНИМКИ) "Ауто фактор" взема централния плаж на Созопол за 20 години, чадърът и шезлонгът по 7 лв. Рибари от Созопол на протест: Бранят "Германката" от застрояване (ВИДЕО) Започва делото срещу Хлебаря, убил с ритници сестра си
АПИ ремонтира над 117 км пътища в Бургаска област, ето кои са
АПИ ремонтира над 117 км пътища в Бургаска област, ето кои са Обявена е обществена поръчка за изработване на техническите проекти
Всичко в категорията
Държавата не прави почти нищо за Странджа през последните години – поредно доказателство, че живеем в разпад Представят утре съкровището от Калиакра и още разкрития на Сдружение „Черноморска Странджа“ Голямото сърце на Лозенец събра над 150 кг любов Представят на кръгла маса в Ахтопол историко-археологическите проучвания в Черноморска Странджа 30-годишен сливналия прати две момичета в болница след тежка катастрофа на пътя Царево-Приморско Спипаха 25-годишен софиянец, задигнал каяк от к-г „Арапя” край Царево ВМС чакат млади кандидати за 32 вакантни длъжности в Бургаско при заплата поне 780 лева Огнен ад изпепели две каравани в Лозенец! Умишлен палеж или инцидент? Ето къде в Бургаска област валя най-много, но пък няма никакви поражения Ето коя е критичната точка на Бургаска област, изсипаха се 110 литра дъжд на кв.м за 3 часа Общинари от Царево направиха първа копка на Зелен парк в Турция
Проверяват потънал кораб край Приморско заради опасност от втори "Мопанг"?
Проверяват потънал кораб край Приморско заради опасност от втори "Мопанг"? Корабът „Родина” е на почти същата дълбочина, морската администрация започва изследвания
Всичко в категорията
Добра новина! Започва мащабна реконструкция за 1 млн. лв. на ВиК мрежата в старата част на Приморско Мечтата на малчуганите от с. Ясна поляна се сбъдна, вече имат своe футболно игрище Състезателите на Приморско от клуб „Аригато“ с нови постижения Софийски полицай яко се издънил в Приморско, решил с изнудване за едно лято богат да стане Спортен деятел дарява книги на училището и библиотеката в Приморско Китен ще бие Приморско по скъпи чадъри и шезлонги. Избраха нови концесионери за двата плажа Жителите на община Приморско с безплатни профилактични прегледи на 12-13 ноември Депутати и полицаи с беседа в Приморско: Обясняват на пенсионерите как да се пазят от свирепите алоизмамници Уникално! Вижте Лъвската глава - за първи път толкова отблизо Жестока драма! Ясна поляна плаче за 31-годишната Елена, оставя две деца сирачета след трагедията на АМ „Тракия“ Уникално! Златни накити на 5000 години открити в гроба на девойка в местността "Силихляр" до Приморско
Средец напълни „Голямото сърце”, благотворителната инициатива бе подкрепена от жителите на града Вижте коя красавица седна на кметския стол на Иван Жабов за един ден МО не успя да продаде военни апартаменти в Средец на цени под 3000 лв. Аложиголото Атанас ухажва две изкуфели баби - дарили го с всичките си златни накити и над 10 хил.лв. Форд изгоря като факла в центъра на с. Голямо Буково, собственикът се втурнал да гаси пламъците Трагедия! 57-годишният Константин почина след огромен пожар в дома на чичо му в с. Голямо Буково Само във Флагман.бг: ГЕРБ и БСП гуша за гуша – предрешен ли е днешният вот в с. Орлинци БСП-Средец подари икона на св. Петка на храма в село Орлинци ГЕРБ смаза БСП на вота за кмет в с. Орлинци – 159:33 40-годишна бургазлйка с БМВ се заби в Мерцедес близо до Средец, прати свекърва си в болница Община Средец реши проблема с язовирите, отдаде на концесии всички ключови съоръжения
Колко дават общините в Бургаска област за снегопочистване
Колко дават общините в Бургаска област за снегопочистване От пет кметства са обявили обществени поръчки, най-скъпо ще излезе на община Руен - 177 хил. лв. 

Всичко в категорията
И Малко Търново се включи в проекта за борба срещу отпадъците в черноморското крайбрежие АПИ ремонтира над 117 км пътища в Бургаска област, ето кои са В Малко Търново ще си разменят книги в Деня на народните будители 81-годишен старец прати дете в болница след челен удар на пътя за Малко Търново Откриха паметник на ген.-майор Алекси Попов в Малко Търново (СНИМКИ) Навръх 105-годишнината от освобождението на Малко Търново: Откриват паметник на ген.майор Алекси Попов С грандиозен концерт-спектакъл Малко Търново отбеляза Европейската година на културното наследство Спомени от соца: Мистериозните разкопки в Странджа през 1981 г. И новият пътен министър обещава ремонти на „Царево – Малко Търново” - Петър Кънев не вярва, поднася съболезнования Ужас на пътя! Моторист със Сузуки Бандит се хвърли в канавката, счупи гръбнака си Петър Кънев: Единственият вариант е Малко Търново да се присъедини към Турция – това вече е откъсната община
За пример! Жители на каменското село Желязово сами си ремонтираха пътя
За пример! Жители на каменското село Желязово сами си ремонтираха пътя Реконструираната отсечка е с дължина 3 км, техниката и материалите са предоставени от Община Камено
Всичко в категорията
Ходене по мъките: Валентин от Камено над 10 години чака за българско гражданство Нов фонд с пряк контрол ще помага на бедни и болни в Камено Година след потопа, убил петима в Камено и Бургас: ЕС отпусна 2,3 млн. евро, но как ще се похарчат? Ученици от Камено научиха повече за съдбата на българските евреи след Холокоста Черни връх година след потопа: Варят курбан за здраве, за да се отърсят от ужаса Трагедията е огромна: Цялото с. Трояново тъжи за нелепо загиналия Костадин, погребват го днес Брутално! Мъж издъхна след бой в каменско село, арестуван е 35-годишният Иван Затвори врати и една от последните селски фурни в Бургаско Общинският съвет в Камено отпуска средства за процедури и пътни разходи на деца в неравностойно положение Година след потопа: Държавата все още не е почистила деретата си в Камено Камено с нова бензиностанция: Жител на града дари модерна техника за нуждите на общината
Стадионът в Сунгурларе вече си има име
Стадионът в Сунгурларе вече си има име Поводът е 40-годишнината от обявяването на Сунгурларе на община

Всичко в категорията
Екшън на пътя! Каруца предизвика зверски удар край Сунгурларе, жена е в болница На прага на зимата: Община Сунгурларе бави дървата за огрев След "Винпром Поморие" днес митничарите удариха и "Винекс Славянци" Бизнесменът Кирил Кленовски наема 51 военни склада в село край Сунгурларе срещу 450 000 лв. на година Едноетажна къща се изпепели като факла в Лозарево, 31-годишният Асен е с изгаряния по лицето и тялото Кметът на Сунгурларе Васил Панделиев с поздравително писмо за първия учебен ден ГЕРБ дари средства за паметна плоча в с. Дъбовица Невръстна челяд спаси от ареста 27-годишния Христо, закопчан при полицейска блокада след бясна гонка (СНИМКА) Стана известна самоличността на убитата от кола жена в Прилеп Нанков отряза Сунгурларе за ремонт на Върбишкия проход, трасето трябвало да се измести Пролетното почистване в Сунгурларе е в разгара си, общината с призив към гражданите
Колко дават общините в Бургаска област за снегопочистване
Колко дават общините в Бургаска област за снегопочистване От пет кметства са обявили обществени поръчки, най-скъпо ще излезе на община Руен - 177 хил. лв. 

Всичко в категорията
Пратиха за 12 години в затвора убиеца Петър, размазал черепа на Станчо в с. Вресово Изправят пред съда 20-годишния Петър, смазал с дървен кол главата на Станчо в с. Вресово Огромна трагедия! Пежо се заби с бясна скорост в дърво край Руен, загина 18-годишната шофьорка Трагедия край Руен: Мицубиши блъсна Хонда, прати я в крайпътно дърво и уби шофьора Намериха изчезналата 17-годишната ученичка от Вресово, пила кафе на „Кашмир“-а с гаджето си Мистерията се заплита: 17-годишната синеока красавица от Вресово избягала с гаджето си? Издирват 17-годишно момиче, в неизвестност е четвърти ден Как „турската” община Руен се превърна в символ на толерантност и спази завета на Апостола (ВИДЕО) Румен Радев откри паметник на Левски в Руен, нарече общината пример за толерантност Историческо! Откриват паметник на Апостола на свободата в сърцето на крепостта на ДПС Руен (СНИМКИ) Кръв на пътя: Хонда се заби в мантинела край Руен, лекари се борят за живота на жена
Не харесвам това управление, но ако има нещо добро в него, то се казва Валери Симеонов Интервю Всички интервюта Симо СИМОВ от сдружението на търговците и превозвачите на горива: Не харесвам това управление, но ако има нещо добро в него, то се казва Валери Симеонов
Той беше нещо различно през последните 29 години, изразяваше свободно мнение, показваше лице на държавник, смята говорителят на неправителствената организация
Глас отвътре Всички Димитър ПЕТРОВ, News.bg, Реколонизация, а не шизофренен пакт на ООН ще реши въпроса с миграцията* Историята показва, че уредени държави създават основно бели европейци християни Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Има ли частни тротоари в ж.к."Възраждане" и как паякът вдигна БМВ-о на Георги Колев Читател на Флагман.бг показа мизерията на гробищата: Очи затварят мъртвите, но и живите спим вечния си сън Ужас! Бургаски деца смучат шоколад от спринцовки Улиците в Черноморец са реки, шахти бълват, а колите пъплят (ВИДЕО) Красивото бургаско село Равнец заринато от боклуци (СНИМКИ)
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 13.11.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Денят няма да е лек за вас, но пък след работа се подгответе за срещи и приятни изненади! Трудностите ще са свързани с вземането на правилни решения в кратък срок и с изпълнението на поставените цели. Предразположени сте към кожни заболявания. Дамите, родени под този знак, да се пазят от измамници, привлечени от парите им!Ограничете контактите с непознати! Желателно е точно в този ден самотните мъже да не си търсят виртуални обожателки. След флирт в чата, може да се стигне до среща, но ще се разочаровате. Погрижете се за себе си! Нужна ви е почивка и промяна в режима на хранене. Както казват диетолозите, човек сам си копае гроба с нож и вилица в ръка. Затова е време да започнете да се храните разделно. Консумирайте по-богата на витамини храна и пийте повече течности! Дори при резки промени, запазете идеалите си! Не се занимавайте със съмнителните дела, а с близките си бъдете внимателни! Не ги засипвайте с обвинения, защото може да се изпокарат и после да съжалявате, но ще ви е трудно да се помирите! В този ден добре се усвояват лекарствата. Ключова е вашата психологическа настройка. До колко ще успявате в проектите, наистина зависи от вашето въображение и вяра. Семейните представители на този знак да обърнат повече внимание на възпитанието на децата си! Само те могат ги спасят от скуката. Това е ден за равносметка. При някои от вас сянката миналото тегне като прокоба. Това, което ви се случва сега, е следствие от нещо, което е трябвало да направите. За да продължите напред с нови сили, трябва да се освободите от товара, изпълнявайки това, което сте отлагали. През този ден не започвайте важни неща! По-добре си почивайте, вместо да съжалявате, че сте си прахосали времето и усилията напразно! Не се занимавайте с хазарт и внимавайте с инвестициите, защото може да загубите доста пари! В любовта ще имате повече късмет. Представителите на този зодиакален знак ще имат успех на работното място, ако обединят усилията си със своите колеги. Денят е добър за работа в колектив, за учене и получаване на нова информация. Може да не се чувствате комфортно заради натоварване на стомаха, започнете диета! Денят е благоприятен за смяна на работното място, на обстановката или на дома. Трябва обаче да обърнете внимание на здравето си и да се откажете от вредните навици. Ограничете цигарите и алкохола! Ако не се чувствате добре, не отлагайте срещата с личния си лекар! Не пропускайте предоставените ви от съдбата възможности! Звездите подкрепят стремежа ви за развитие. Ще имат успех най-вече тези, които се занимават с научна работа и бизнес. Общуването ще е приятно и желано, особено с представителите на противоположния пол. Отделете повече внимание на своите приятели и близки! Важно е с нищо да не прекалявате, особено в края на деня, когато ще се чувствате ужасно уморени. Доверявайте се на интуицията си и на хората, които обичате! В този ден не е желателно да се натоварвате физически. Мъжете вероятно ще бъдат изправени пред сложен избор между кариерата и любовта. По-добре си вземете отпуска, защото това може да се окаже спънка в отношенията ви с любимия (любимата)! Дамите може да се разболеят от вирусни или от сърдечно-съдови заболявания.
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип