×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Путин печели изборите с 87%
  • Путин печели изборите с 87%
  • Жена е намерена мъртва в дома й в Пловдив, задържан е синът й
  • Остават 2 седмици, в които може да платите данъка си с 5%
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Спомени от соца: Когато чакахме по шест месеца за почивка на море


Спомени от соца: Когато чакахме по шест месеца за почивка на море
Културата на масовия плажуващ означаваше заравяне на бутилки бира на плиткото, за да бъдат студени
18 Август 2018, Неделя, 00:06 ч.

През лятото с връзки, можеш се сдобиеш с две каси бира, за да ги изпиете по време на двуседмичната почивка в бунгалото “на Ахтопол”

Подготовката беше епична. Шест месеца предварително се търсеха връзки, за да си уредим карта, съобщава socbg.com. Като всяко нещо в духа на добрите соц.-традиции и тук другарите биваха равни и по-равни. По-равните имаха джиджани станции на брега на морето около Варна и Златните. Но там беше за по-устойчивите другари, които няма да се подлъжат по лукса и да решат, че на Запад е по-хубаво от у нас, защото там (на Северното ни Черноморие) имаше повече и хотели, и полякини, а понякога даже и шведки. Затова там, при лукса, бяха разпределени почивните станции на активните борци, писателите, художниците и журналистите. И на ченгетата. От всички чинове и рангове. По-простолюдието като нас се бореше за бунгало на юг – Китен, Приморско, Мичурин, Ахтопол. Там някъде. Далаверата на бунгалото беше в това, че можеш да си помъкнеш цялата посуда, барабар с преносимия котлон и майка да готви през цялото време. Защото, освен че картата беше скъпа, в стола беше гадно, а за ресторант пари нямаше.

Тук започва втората част на подготовката за почивката – задължително трябваше да се намерят пари назаем. Заплатата на татко беше 120 лв, а на мама – 220 лв. Нейната се смяташе за “колосална”. Но пак парите не стигаха за вноската за апартамента (70 квадрата панелка в Люлин), заема за мебелите, който изплащахме и заема за колата, която също изплащахме (нищо че беше почти подарък от един наш по-възрастен роднина, професор, преподаващ в Техникума по електроника, защото иначе нямаше как да се сдобием с ценната бележка “Оправи човека!” от правилния човек за “Лада” без ред, а се чакаше години), а и всичките ни ежедневни разходи, колкото и скромни да бяха те. Та… след като се сдобиехме с карта – 6 месеца преди “почивката”, месец по-рано се почваше звънене по приятели за пари назаем. Седмица преди отпътуването почваше подготовката за самото пътуване – да се постегне колата. Защото е Москвич 407, нали, на съответната преклонна възраст… Имаше галеното име “Танечка” и майка ми казваше, че е направена от ламарината на руски танкове. Това беше официалната версия за пред хората. За между нас си, версията беше, че е направена от каски на немски войници (но тихо, да не чуят съседите и навън това не се разказва, защото не бива). След като колата беше потегната, което означаваше, че баща ми беше прекарал цялото си свободно време пред, под, зад и около нея, както и вътре под капака й, омазан до уши, идваше моментът, в който ние ставаме в 4, за да натоварим и към 5 – 5.30 да тръгнем. И не си мислете, че пристигахме същия ден… Нееее…. Пътят до морето се вземаше с преспиване. Защото освен, че беше 12 часа път с камили (буквално!), ние задължително преспивахме в Стара Загора, където е целият ми бащин род, за да разделим пътуването. Иначе то беше непосилно, а и щяхме да видим роднините и… да заредим празните каси от бирени бутилки, с пълни. И да, приятели, трябваха ни връзки, за да направим това упражнение, ей Богу! Това е вкусът на Загорка Ретро, ако искате да знаете! През лятото, след изтерзаващо пътуване и с връзки, можеш се сдобиеш с две каси бира (пълно за празно, иначе не ставаше дори и с връзки), за да ги изпиете по време на двуседмичната почивка в бунгалото “на Ахтопол”. Бонусът от цялото упражнение бяха и две каси “Пепси кола”. Защото по онова време по някакво чудо на чудесата някой комунистически вожд беше разрешил в Стара Загора да се произвежда и тази гадна капиталистическа напитка. Но поради факта, че тя се произвеждаше в града на липите, съответно можеше да бъде намерена единствено и само там. ОТНОВО С ВРЪЗКИ.

На следващия ден вечерта успявахме да пристигнем до заветното бунгало на морето. Което задължително беше потънало в прах и мръсотия и следваше основното му почистване. А, да. Споменах ли, че си носехме чаршафи от вкъщи, защото хигиената на тези места не беше много как, м!? Как се побираше половината ни къща в Танечка, през погледа на днешното ми 40+ годишно аз, не се сещам. По-точно спомням се, очевидно, но не го проумявам. Следват историите от плажа, където културата на масовия плажуващ означаваше заравяне на бутилки бира на плиткото в морето заедно с няколко дини, за да бъдат студени; обяд на мазен вестник; карти и табла. Крънкането на стотинки за семки беше основното детско занимание. А най-луксозният “снакс” май си беше кукуруза. Който (да живей!) очевидно оцелява успешно в прехода, за да пребъде като онази непреходна връзка с непрежалимото минало – и сега го разнасят по плажа по същия начин идентично изглеждащи хора. Кукурузът и задължителната морска диария! И тогава, и сега – ешерихия коли си е една и съща – резултат от екскрементите в морето, които са вечни, също като носталгията по соца. За да има щипка интрига, задължително се появяваше някоя “леличка” от по-луксозните приятелски семейства на родителите ми, която имаше долари и купуваше шоколадово яйце на детето си и дъвки Wrigley’s, а понякога и по някой шоколадов бонбон във вид на монета, опакован със златно – символ на ултимативното щастие. Този напълно недостижим за мен разкош ме докарваше до сълзи на отчаяние и истинска детска мъка, които от своя страна докарваха родителите ми до ситуацията, в която да се молят под сурдинка да закупят някой и друг долар от въпросната леля на черно, за да могат да ми угодят на лиготията. Към онзи момент, това за тях означаваше, че трябва да фалират целия ни бюджет за почивката, заради едно ши*ано шоколадово яйце, да се унижат, за да се молят за въпросните долари и накрая, но не последно място – да се изложат на риск, защото този тип търговия беше жестоко нелегална и дори наказуема. До степен, че за един, два долара можеше да отидеш в затвора или най-малкото – да останеш семпъл чиновник на 80 лв. заплата доживот. [Необходимо уточнение за онези, които не знаят, защото не са били родени или за онези, които удобно са забравили защото са #АзСъмБСП – долари имаха право да притежават само онези, които могат да докажат, че са получавали легитимно заплащане в долари. Т.е. са работели в чужбина или са били в командировка, или… имат специална бележка, че имат право, бе. За всички останали това беше незаконно. Бел. авт.]

Ако трябва да обобщя: в соц-а “на море” означаваше преди всичко свито сърце през цялото време заради лишенията, които тази почивка ни костваше преди, по време и след нея; два дена път, много повръщане, поне една авария на стария и раздрънкан Москвич на пътя без ясна перспектива дали той изобщо ще може да тръгне отново и задължителната диария. Така че, приятели, не! Няма вкус на Загорка Ретро, нито на кренвирши, пълни с тоалетна хартия и соя, вместо с месо. И сладоледа го пускаха като бананите и беше гаден, защото не се правеше с яйца и мляко – бяха скъпи, а само с вода, захар и ванилия. Соц-а на море (и не само) има дъх на недостижима корекомска дъвка, малко бой, че съм се разплакала от сърце, че не мога да я имам, защото съм разглезена лигла и после 5 минути щастие докато ароматът й умре, сдъвкан и после изплют.

В категории: Ретро Флагман


79
Коментара
Флагман.БГ Дете почина в двора на училище в Казанлък Дете почина в двора на училище в Казанлък 18/03/2024, Понеделник 18:51 2
79
Коментара по темата
79.
Муравей до 78
21.08.2018 23:23:26
3
4
Ти определено си бил изнасилен групово от комунистите като малък.Митко Палаузов и бригада Шумкар,ли ти пълнеха дупето и устата с топла сперма.Пич вземи спешни мерки:жени,купони,ебан,екскурзии,пиене,пушене,иначе ще загинеш тотално.А може би,е късно!Как мислиш?Глупости,ти не мислишти си галфон.Мдаа нямаш и пари,щото си мързелив и мрънкащ.Лошо,много лошо!Още с мама и тате,ли живееш?Разведен?Жената,друг ли е плющи?Оооо,ти беше смотан!Извинявай!БЛАГОДАРЯ,ЧЕ ТЕ ИМА!Така,аз се реализирам повече и печеля по-добре.Обичам те!
p.s.вземи мерки,може да имаш шанс!
Не плачи,спокойно!
78.
Истината боли, сори мършо...
21.08.2018 22:12:22
4
1
Муравей, мършо, май много те заболя, че чак изпадаш в истерия. Каквото имаш да казваш, кажи го на един път, а не се допълвай като малоумник! Кво ти има, шматка? Тъп ли си, малоумен ли си, деменцията ли те гони? Оцвъкал си всичко с тъпите си коментари - половината от тях са с твойто име, а може да имаш и други никове.
А между другото какво стана с гордостта на комунистическата кочина т.нар. БМФ? Ами няма го - глътна вода, удави се. Отиде на дъното, заедно с комунизма. Не можа до оцелее при свободен пазар!Останахте само вие - комунистическите доносници да ръсите мозък и да говорите глупости. Набий си го в тъпата тиква - богат моряк или рибар, няма (с много редки изключения). Така че, отивай да ръсиш мозък някъде другаде! Шматка!
77.
Муравей до 75
21.08.2018 21:06:35
2
5
Информативно да знаеш.В БМФ са работели не повече от 5 циганина.Явно майка ти е чукана на трупчета в някой табор,и имаш невроза.Преосмисли живота си,изплувай от дъното,работи,оправи си жилището,намери си жена,еби,забавлявай се,ще се почусваш добре.
76.
Муравей до 75
21.08.2018 20:54:29
1
5
Братле,теб като малък явно са те изнасилили групово,а сега сигурно си член на секта.Пробвай лечение!Зависта,мързела и мрънкането,ще те убият.
75.
до № 67-Муравей
21.08.2018 11:01:59
4
3
"Не всички са смотани като теб,аз съм бил в чужбина,по времето на комунизма.Баща ми беше моряк"

Вие комунистическите отрепки сте толкова смотани, че сами се издавате. Това, че баща ти е бил моряк означава, че произходът ти е "от лайната". Половината цигани от Кумлука тогава бяха моряци и има голяма вероятност дори да си мангал. Моряк се ставаше единствено с подкуп и да си "ухо" на властта. Познавам хора завършили морското училище и макар че имаха договор не ги вземаха на корабите, защото нямаше места - заради такива като баща ти!
А че си бил в чужбина с баща си - моряк означава, че той (а вероятно и ти) сте били доносници от класа. По него време да те пуснат на Запад си беше направо чудо. А да пуснат роднини си беше чист абсурд с много редки изключения за отличили се доносници със "заслуги". Те в Югославия, която си бешие на половен социалистическа не пускаха, а ти с баща си на Запад. ИЗМЕТ!!!
74.
az ot Burgas s adidas.
21.08.2018 09:58:16
3
14
Натискам плюс, отчита минус. Натискам минус, отчита плюс.
Няма как да влияете на мнението
на болшинството българи живеели по онова време и по това. Към този момент съм живял 50/50 в двата строя, като детството ми е било "преди". Възможно е да гледам на нещата с "очите" на подрастващ човек без проблеми. Живял съм в семейство на работещи и не членуващи в БКП. Нито дядовците, нито родителите ми са били на ръководни длъжности, но аз не съм видял, усетил, чул за проблеми. На почивки ходехме по 2 пъти в годината. Ходехме на планина. Морето си ни беше даденост, но от 15-16 годишни къмпингувахме с приятели и съученици по Европа, Златна рибка, Каваци, Крайморие.
Купон. Какво сме яли, какво сме пили - не знам, но знам че от сутрин до вечер си беше купон. Бяхме с палатки. Да, вярно е за кореком, но мен лично не са ме блазнели тези неща, а и може би задоволеностите ми са били различни. Бяхме хора на "живия живот". Нямаше телефони, нет, вайбър, фейсбук, но имаше много яки купони. Една бутилка Плиска или Сл.бряг с шоколад Фин Млечен и фъстъци, от ония, които печяха и продаваха арменците, размирисвайки целия булевард ни стигаха за настроението. Гръцките капани с рибата на корем, Златна котва и Одеса с Морска среща и Стария капитан ни бяха спирките, в които за 2 лв. пиехме малка ракия с шопска салата ( това, когато станахме на 18-19 години) и продължавахме напред. Единия ми дядо е от село и имаше лично стопанство. Работехме и му помагахме там, но пари за месо, зеленчуци и плодове не сме давали. И тогава, и сега, ако си мързелив и мрънкащ готованец - няма да си добре. И сега, и преди - винаги е имало и ще има по-равни от нас, но странно защо по-възрастните, които са живеели активно по онова време, въпреки че отчитат недостатъците на онова време признават, че предимствата му не са никак малки. Тогава макар и с БКП - имаше държавност, имахме ценности и морал, каквито днешните младежи не познават. Дали заради масовата уравновеловка по онова време ( не че е полезна), но хората бяха по-човечни, по-задружни, по-сплотени. Да, имало я и завистта, но тогава се е завиждали на параходчии, тираджии и партийни велможи. Завиждаше се дори на ония, които разтоварваха колите си след прибирането си от село. ЗАВИЖДАХА един и същ тип хора. Същия тип хора и сега завиждат. Това са мързеливите и готованковците, които отчитат само привилегиите, нo никога не отчитат лишенията. Да, имаше тогава, има и сега хора, които не са за завиждане, а за разстрел. Това са хората във властта, които са доили, доят и ще доят честните и живеещите по правилата хора. Било е, e и ще бъде, ако ние продължаваме да сме си същите дребни душички живеещи с глави обърнати назад и не виждащи по-далеч от носа си...............И в тази връзка да попитам авторите на статията и тези, които я разпространяват ? Какъв е смисълът от нея ? Може би очаквате противопоставянето на хората, или се надявате да съживите у простолюдието тоталното отричане от миналото ни...И тук ще подчертая, че тези прийоми бяха присъщи и на онова време, което днес "закачате" , като мишена за разстрел. Дайте да живеем сега и да мислим занапред, защото днес и сега въобще не се вижда...утре. Пък вие пак си пишете спомените и пак си ги "оцветявайте" с вашите боички, но пишете и различните виждания. Само така ще се поучим и ще искаме бъдеще, лишено от утопии и сравнявано само с миналото.
73.
az ot Burgas s adidas.
21.08.2018 09:49:49
1
2
Натискам плюс, отчита минус. Натискам минус, отчита плюс.
Няма как да влияете на мнението
на болшинството българи живеели по онова време и по това. Към този момент съм живял 50/50 в двата строя, като детството ми е било "преди". Възможно е да гледам на нещата с "очите" на подрастващ човек без проблеми. Живял съм в семейство на работещи и не членуващи в БКП. Нито дядовците, нито родителите ми са били на ръководни длъжности, но аз не съм видял, усетил, чул за проблеми. На почивки ходехме по 2 пъти в годината. Ходехме на планина. Морето си ни беше даденост, но от 15-16 годишни къмпингувахме с приятели и съученици по Европа, Златна рибка, Каваци, Крайморие.
Купон. Какво сме яли, какво сме пили - не знам, но знам че от сутрин до вечер си беше купон. Бяхме с палатки. Да, вярно е за кореком, но мен лично не са ме блазнели тези неща, а и може би задоволеностите ми са били различни. Бяхме хора на "живия живот". Нямаше телефони, нет, вайбър, фейсбук, но имаше много яки купони. Една бутилка Плиска или Сл.бряг с шоколад Фин Млечен и фъстъци, от ония, които печяха и продаваха арменците, размирисвайки целия булевард ни стигаха за настроението. Гръцките капани с рибата на корем, Златна котва и Одеса с Морска среща и Стария капитан ни бяха спирките, в които за 2 лв. пиехме малка ракия с шопска салата ( това, когато станахме на 18-19 години) и продължавахме напред. Единия ми дядо е от село и имаше лично стопанство. Работехме и му помагахме там, но пари за месо, зеленчуци и плодове не сме давали. И тогава, и сега, ако си мързелив и мрънкащ готованец - няма да си добре. И сега, и преди - винаги е имало и ще има по-равни от нас, но странно защо по-възрастните, които са живеели активно по онова време въпреки, че отчитат недостатъците на онова време признават, че предимствата му не са никак малки. Тогава макар и с БКП - имаше държавност, имахме ценности и морал, каквито днешните младежи не познават. Дали заради масовата уравновеловка по онова време ( не че е полезна), но хората бяха по-човечни, по-задружни, по-сплотени. Да, имало я и завистта, но тогава се е завиждали на параходчии, тираджии и партийни велможи. Завиждаше се дори на ония, които разтоварваха колите си след прибирането си от село. ЗАВИЖДАХА един и същ тип хора. Същия тип хора и сега завиждат. Това са мързеливите и готованковците, които отчитат само привилегиите, ни никога не отчитат лишенията. Да, имаше тогава, има и сега хора, които не са за завиждане, а за разстрел. Това са хората във властта, които са доили, доят и ще доят честните и живеещите по правилата хора. Било, е, и ще бъде, ако ние продължаваме да сме си същите дребни душички живеещи с глави назад и не виждащи по-далеч от носа си...............И в тази връзка да попитам авторите на статията и тези, които я разпространяват ? Какъв е смисълът от нея ? Може би очаквате противопоставянето на хората, или се надявате да съживите у простолюдието тоталното отричане от преди...И в тази връзка пак ще трябва да подчертая, че тези прийоми бяха присъщи и на онова време, което днес "закачате" , като мишена за разстрел. Дайте да живеем сега и да мислим занапред, защото днес и сега въобще не виждам...утре. Пък вие пак си пишете спомените и пак си ги "оцветявайте" с вашите боички, но пишете и различните виждания. Само така ще се поучим и ще искаме бъдеще лишено от утопии и стари очаквания.
72.
Муравей до 69 продължение
20.08.2018 09:36:25
0
6
Хубаво е да благодариш,че не съм мързелив!От мойте данъци,зимата ти плащат от бюрото по труда.
71.
Муравей до 70
20.08.2018 08:53:56
1
6
p.s.Сега е моментът да благодариш,че работя здраво за да можеш зимата да получаваш помощи от бюрото по труда!
70.
Муравей до 69
20.08.2018 08:12:43
1
6
Паляк си ти!РВД нещо говори ли ти?Аз съм един от големите данъкоплатци в тази държава!
69.
До 54 Муравей
19.08.2018 23:37:00
5
6
Какво работиш бе Паляк . Всичките екстри които изреди че можеш да си позволиш със заплатата си трябва да си наркотрафикант от висшия ешалон , телефонен измамник , сводник или пък баща ти е бил комуняга и много е крал
68.
джугашвили
19.08.2018 22:59:44
1
6
кой ги пише тия простотии , МОСКВИЧ 407 СЕ ПРАВЕШЕ ОТ НЕМСКИ КАСКИ ,ИМАШЕ МНОГО ТОГАВА ,и тогава и сега ходенето на море на хърбите от вътрешността на държавата е трудна работа ,се пари немат ,се скъпо им било НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО
67.
Муравей до 61
19.08.2018 20:38:17
2
5
Ако ти,си прилачал на торта с фъстъци в лицето,аз не!Ахааа сетих се,ти и сега рядко се къпеш.Да позная ли какъв цвеят, ти е бельото:от пред-жълто,отзад-кафяво!
p.s.Не всички са смотани като теб,аз съм бил в чужбина,по времето на комунизма.Баща ми беше моряк,мога да правя разлика!
66.
Лъжи
19.08.2018 20:22:15
2
8
Пълни глупости.Москвич 407 ,купен от магазин Лада.Навремето колите се купуваха само от Мототехника.Това първо.Второ 407 е произвеждан докъм средата на 60-те,а Лада от 1970.Люлин пък се пръква средата на70-те. Описаните заплати са от края на 60-те.За другите глупости ме ми се говори.Поне като лъжете,лъжете правилно.А,и Касабова,ти също лапа от БКП.Нали сте род на активни борци.
65.
Прост народ!
19.08.2018 18:56:25
8
8
Селяни, заслужавате си съдбата на най бедните и прости в Европа! Кой нормален човек може да хвали извратения комунизъм? Сега тези, които работят и имат мозък и находчивост живеят живота, който някога са можели само партийните величия! А, вие! Простите и мрънкащи за едно време мързеливци си оставате пред блока на пейките с бира в едната ръка и семки в другата
64.
Масовия убиец,сифилистик Ленин
19.08.2018 18:52:36
4
6
Всеки комунист-разпънат на петолъчка и със сърп в задника!
63.
Коя е авторката??????.
19.08.2018 18:14:19
4
10
Коя е авторката на трогателните спомени, за осирането си?
Същата която твърди, че са си купили Москвич 407 на старо, с връзките на някакъв професор, от магазин Лада???? Нека и да посмятаме: при положение, че е на 40 и и има такъв детайлен спомен за Москвича, то въпросния разказ е от края на 80-те. Честно казано, баща и наистина е бил бастин като нея, за да се прави на столичанин и да кара 30 москвич!
Едно мога да кажа за автора на това писание,, сещия е на писанието побликувано от Флагман вчера, за комунизъма. И по какво съдя за това: до вчера писателката твърдеше само, че кренвирша се правел по кумунизъма от соя и тоалетна хартия. Днес, издигайки мисловната си дейност до недостижим връх, твърди, че тогава в сладоледа нямало яйца и мляко!
Само ще я запитам, с какво си мисли че се произвеждат днес тези неща, използвайки измислен БДС стандарт?
62.
обективна
19.08.2018 17:58:29
4
12
ала бала от това време по добро нямаше в пъти по добре и в здравеопазване в училища в кина в ресторанти по паркове улици спокойствие и на почивки се ходеше и панелките от тоталитарно време дето ги купувахте в лева сега ги продавате за хиляди евро а ако не бяха панелките още щяхте да сте на село с цървулите
61.
До Муравей
19.08.2018 15:50:22
3
7
като те гледам,от комунизма помниш само това че си имал младежки пъпки!
60.
Гражданин
19.08.2018 15:01:28
1
6
Чукнете в Нета и то в германския. "В източна германия искат да се построи на ново берлинската стена и то с 2м по-висока. Разбира се веднага казвам дебело - НЕ НИ ТРЯБВА СЪЩИЯ СОЦИАЛИЗЪМ, СКАЧАХМЕ ЗА ДА ИМА СОЦИАЛИЗЪМ С ДЕМОКРАЦИЯ, това ни трябва, и преди аман от наши и ваши, аман от партийни светила, аман от привлеги. Сега се стана така, че ПРИВЛЕГИИТЕ се замениха с ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ и това НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ, поне в български условия. В Германия една регистрация става за 1- 2 часа на автомобил, и т. н и т.н, а тук пак една партийна върхушка (няма значение с кое име) яхва държавата и . . . още по-зле
59.
Караджа
19.08.2018 14:46:27
6
13
Набори-(60-75), не се връзвайте на недоносените наркомани пишещи тук! Не им се сърдете! Не ги съдете! Те са болни! Стоят пред компа в абстиненция, в панелката от дядо им, чули-недочули,глупави,що'т мозъка им е боза и драскат какво било и тн.ннн! Разберете михлюзи,долна измет такава! Това което беше няма да се върне(за съжаление),но май е по добре така-с такава измет като вас няма как да я има България! ...и като казвам измет,имам предвид всички политици,кметове,цигани и турци! Бог да пази България!......и да опустеете дано!
58.
Г_н
19.08.2018 14:40:55
1
3
Докато ревем по миналото и настоящето( всяко с неговите плюсове и минуси)другите държави дърпат здраво напред.
57.
Гражданин
19.08.2018 14:22:13
7
8
Гледам тук един "работяга" е използвал НИК "Гражданин" - е да де, ама Гражданина има доста "стаж" от соца. Например апартаментите в Славейков се купуваха по за 7000 - 10000 лв, като спокойно си вземаш заем към 4000лв за 20 г изплащане. Да имаше списъци, имаше крайнонуждаещи се, да имаше "наши и ваши". Нормално беше да събереш над 1500 лв на свадбата и веднага да ги внесеш за ред за кола и към 9 -10 г имаш, НО МОЖЕШ да сия купиш с пари от заплатата. Друго и най - важно: с 20лв банкнота цяло денонощие ядеш, пиеш и . . . в Слънчев бряг и ти оставаха и 5 лв да се прибереш. Хайде сега го направете с банкнота от 100лв.
56.
Jimmywolf
19.08.2018 14:19:52
4
4
Че то лятото е все по едно и също време бе дебили! Кво сте чакали, не става ясно, ама на море се ходи на всеки 9 месеца, освен ако не ходите по други краища на света. Много сте малоумни и забавни. Дебила, който не може да си вземе бира от магазина, прибягва до не толкова дебилен приятел да му купи, странно е, но явно и по време оно сте били безмозъчни. На тоя татко му е бил толкова некадърен, че освен без работа си е взел шофьорската с връзки. Чудо е, че е успял да го сътвори без чужда помощ, ама да попита съседките, те ще знаят. Чак ми стана тъжно, че консуматорчето е живяло така незадоволено, ще пусна една сълза.
55.
комунистическа свинщина
19.08.2018 14:10:47
4
8
Не само, че се крадеше масово държавен бензин и нафта, но и се вършеха неща, които могат да станат само в една комунистическа кочина.
Сега, по времето на т.нар. "демокрация" в една фирма си "бият" сонда за да ползват вода за лични цели. Оказва се, че водата мирише на нафта. В случая не става дума за намирането на петролен кладенец, а за комунистическа свинщина. В съседна фирма т.нар. ДАП, (който притежава камиони) в продължение на много години шофьорите са източвали в пръстта излишната нафта, която не са могли да продадат на черно. Т.е. за да вземат повече пари, отчитали фиктивни курсове, за които трябва да са изгорили определено количество гориво. И като се засече по документи, че са изразходили по-малко гориво, ще ги хванат, че мамят. Затова излишната нафта - в земята. За количеството излята нафта може да се съди, че до толкова се е просмукала в земята, че 25 години след скапания СОЦ още не може да се размие изцяло.
54.
Муравей
19.08.2018 14:05:15
7
12
Комунизма е злокачествен тумор.Аз съм на 46.год,помня от комунизма!Работя и получавам хубава заплата.Кеф ми екзкурзия в чужбина,кеф ми е хубава храна,кеф ми е хубава кола,кеф ми е хубав дом.При комунизма,едно Голямо нищо,нищо.Проблема на повечето хора е,че им внушаваха че сме равни.
СОРИ,няма как да стане!
Има:умни,можещи и работещи.
Има:тъпи,мързеливи и мрънкащи,на тях целия свят им е виновен.
На нас все някой друг ни е виновен.Вижте Румънците,Гърците,евала.
53.
А.
19.08.2018 13:59:13
6
7
Какво ще кажете,когато чакахме 20 години,за кола и то не каква да е,а МОСКВИЧ!!!Това означаваше,като се оженят родителите ти правят ти вноска и като минат тези години се сдобиваш с новата МАШИНА.Ех колко хубаво беше живот мечта!!!
52.
до № 51
19.08.2018 13:48:27
5
7
Ти явно си или от комунистическите тъпанари, говорещи лъжи и глупости или си невръстен копелдак, отроче на комунистически престъпници и дрънкаш щуротиите, които си чул в къщи, без да си живял в онова време.
Държавен бензин и нафта се крадяха масово! Бензинът беше оцветен, но използваха разни номера за да го пречистят, като го прецеждаха през хляб или въглища и пр. И затова комунистите (които искаха само те да крадат) прилагаха метода на т.нар. "белязани атоми" т.е. при проверка се отчиташе някаква радиация и така познаваха, че бензинът е краден. Но въпреки това пак се крадеше и то масово.
Аман от разбирачи - побърканяци и комунистически престъпници - лъжци и дървени философи!!!
51.
до 37
19.08.2018 13:31:36
9
7
Това с крадене на държавен бензин за лични автомобили са митове и легенди. Държавният беше оцветен в червен и можете да се сетите какви би се случило на някой ако го проверят. Не че е нямало единични случаи, но хванатите са чукали камъни и са проклинали съдбата си
50.
до 45
19.08.2018 13:27:22
2
7
Никога по соца апартаментите не са били във валута.
49.
Еяангвлия
19.08.2018 13:16:24
1
1
Станислава Узунова от ГрудУУ спи с баща си и се маже с лайна!
48.
_nib_
19.08.2018 13:07:15
4
8
Гледам соросоидните лапачи наблъскали минуси на коментарите оборващи тази лъжлива статия.
47.
А...пък
19.08.2018 12:47:09
2
3
Помня баба ми разправяше за една съученичка,която никога не била ходила на море.Лятната ваканция след 3-ти клас родителите и я завели на къмпинг на Каваци.Прибрали се на втория ден…..била с подпухнали от плач очи,цялата трепереща от уплаха…..оказало се че водата била мокра и солена.Горката,ей тва е душевна травма.
46.
Георги
19.08.2018 12:31:02
6
9
Пълни глупости.С нашите ходихме на почивка два пъти в годината без никакви проблеми,при това никой от родителите ми не беше някакъв партиен шеф.Парите ни стигаха за всичко.Е,нямаше такъв избор,както сега и за кола се чакаше години,но за сметка на това не се лишавахме от каквото има.И най-важното,че не трябваше да теглим кредити за да го имаме.
45.
44 Морския ще те светне
19.08.2018 11:38:18
1
10
Панелна гарсониера 10 000$ а в лева 9500лв, защото доларът бе по-евтин от лева, ама само при покупка на стоки, а и за нашите БКП другари, като излизаха на запад :) Реално под 4-5лв за 1 долар трудно се намираше! Сега и във Венецуела бензина е за без пари, ама доларът поскъпва, подобно на БСП Виденов и Гечев !
Където има еправление от типа на БСП там е зле за хората, а ръководителите на социалистите забогатяват!
44.
обективна
19.08.2018 11:27:51
12
9
ала бала от това време по добро нямаше в пъти по добре и в здравеопазване в училища в кина в ресторанти по паркове улици спокойствие и на почивки се ходеше и панелките от тоталитарно време дето ги купувахте в лева сега ги продавате за хиляди евро а ако не бяха панелките още щяхте да сте на село с цървулите
43.
Любимецът на БСП Т.Живков констатира:
19.08.2018 11:27:43
4
14
Стигнахме до пропастта, направихме завой от 360 градуса и смело продължихме напред, под вещото ръководство на КПСС и БКП!Учеха ни че комунизЪмЪт през 1980г ще настъпи, но го отложиха с приносът на Т.Живков РСО-Развито Социалистическо Общество .... и така докато умря, а децата на ЦК на БКП станаха милиардери! Долна паплач, събирана от чергата.
42.
Leo Rojas
19.08.2018 11:24:28
1
15
нещо не мога да ви схвана...
преди управляваха комунягите...а сега над вас роби,властват децата и внуците им,под вещото ръководство на ДС.....нещо да не ви е ясно???
41.
Мда...
19.08.2018 11:16:05
17
8
от статията става ясно, че авторката имала продължителна диария от ядене на немити джанки и шест месеца чакала да и дойде цикъла.Любопитно.Сега чакаме статия за зимата и получения запек от ядене на джурки и бахур.
40.
комунистически безродник
19.08.2018 11:15:20
2
17
Навремето, (през скверното време на комунизма), учителите обясняваха на децата в училище, че комунизмът щял да настъпи през 1985 г. Лесно е да лъжеш хората за нещо, което трябва да се случи след 15-20 години. Времето си мина, а опашатата лъжа наречена "комунизъм" не дойде. Междувременно комунистическите престъпници фалираха държавата три пъти, изнесоха златния резерв при господарите си в Москва и накрая казаха - "От утре ще ставаме капиталисти".
"Другаре" скверни хорица сте вие, скверни и побъркани...
39.
Всички БСП-та по всичките земни кълбета!
19.08.2018 11:15:12
4
12
Червените хейтъри са в паника! Влажните мечти за избори и власт на БСП се Отдалечават в безкрайността:) Кака им корни ги упокои да не се тревожат,закъснелите плащания за тролене, може би, евентуално, по-скоро никога, няма да се изплатят :) На Позитано остават само осраните памперси, които Славуца ще прибере и в предаването си ще развява като знамена!
38.
Разсмяхте ме
19.08.2018 11:14:10
14
8
Събирахме се 3-4 приятели,
хващахме такси то Сънито да пием кафе.
5лв беше в едната посока.

Иначе от статията няма нищо вярно.
Сигурно е измислена от някой роден след '90г
37.
гражданин
19.08.2018 11:12:50
3
13
Може да е малко поукрасено,но да...така си беше ! Да се добави и че бензина за пътуването се източваше от някой ЗИЛ,то тогава краденето на бензин от държавата си беше нещо като неписан закон !
36.
Обаче номера с +/- е велик
19.08.2018 11:11:34
8
9
Как го правите,
че забранявате гласуване,
което не ви отърва?
35.
до № 33, със многото имена
19.08.2018 11:06:14
6
14
Ти си луд, бе. Хайде марш при Ленин и пияницата Г. Димитров, за да ти проведат една строева подготовка. Отдавна те чакат, за да си поговорите колко ти е било хубаво през скапания СОЦ.
34.
!!!!!!!!!!!!!!
19.08.2018 10:54:26
9
8
За това в цял свят ни класирват, че информационните ни медии са най фалшивите, най тоталитарни, фашизирани !
33.
Axaxa
19.08.2018 10:45:49
14
10
Продажния флегман как цензурира противниците на капитализма. Натискат да дам плюс в полза на комунзима , но не става. Натискат минуса и хоп, веднага стана. Натшскам да дам минус срещу капиталистически позитивен коментар и не става. Давам плюс и хоп веднага стана
32.
Ха-Ха
19.08.2018 10:43:40
7
14
Българите са били 9 милиона тогава (щот не можеха да бягат, комунистите разстрелваха всеки, който искаше да избяга от съветско-селяндурския рай, ама това е друга тема). Сега българите са 2 милиона по-малко. Легловата база в момента е няколко десетки пъти по-голяма от преди. Официално само миналата година 1,8 милиона българи са почивали в Гърция. Доста и на по-екзотични дестинации. И сега идва най-трудния въпрос за просто устроените червени мозъчета - Как при комунизЪма всички 9 милиона уж ходели на море, а сега не?!?
31.
до 30
19.08.2018 10:37:50
3
8
То и тя пише коментарите под различни имена. Пише, плюе и сама си слага плюсовете и минусите на останалите хора
30.
Българин
19.08.2018 10:37:26
11
17
До 1989 г. България беше един от най-страшните концлагери!
29.
ха ха ха
19.08.2018 10:32:11
7
14
Модераторите слагайте още минуси, малко са. На всеки коментар защитаващ социализма и плюещ по тази евтина пропагандна статийка по 100 минуса минимум. Нищо няма да промените с това но изпълнете си нормата. Още докато се появи коментара и 10 минуса на секундата. Хиии хи болна работа
28.
22 =====
19.08.2018 10:27:42
8
19
Определено си облъчен(а) от Чернобил! Дори картофи,лук и чесън в РСО се внасяха от чужбина! В магазините имаше табели: Рафтовете не се продават! Стоки имаше единствено в "Специализираните магазини" за БКП ръководни кадри, Електрокарите и струговете се купуваха за скраб, защото се продаваха на 10% от себестойността си, заради валута второ направление!За периода описван от Вас телевизори Велико Търново - с части на Тошиба, се купуваха със записване, подобно на автомобилите, за след 8-10месеца! Наистина кипеше безсмислен труд! Жалбата за младост Ви обърква понятията, но е нормално състояние при деменция !

Защо децата на всички БКП и БСП ръководители все на Запад се учат? Аксиния Джурува, Людмила Живкова, Рафито Нинова и ..... нямат изброяване! Защо живеехме в Социалистически ЛАГЕР и се борихме с Капиталистическия СВЯТ! В ЛАГЕРА се оцелява, в останалия СВЯТ се живее!
27.
24 Споко не се коси
19.08.2018 10:24:45
4
19
Гледай Слънчев бряг от далеко, защото не ти е тука мястото! Може в клуба на БСП да им пуснеш видео каква е разликата между Социалистическия Лагер и Капиталистическия Свят :) Названията твоята партия ги е измислила, зад Желязната завеса
26.
*********
19.08.2018 10:20:06
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
25.
!!!!!!!!!!!!!!
19.08.2018 10:16:13
23
11
От какво най много го е страх ПРЕСТЪПНИКА ? От какво сънува кошмари " демократа ", капиталиста, крадеца, българоубиеца, наркомана, робовладелеца, фашиста, терориста ? От СОЦИАЛИЗМА, ОТ НАРОДА, ОТ КОМУНИЗМА, от обикновените хора, от истинския българин ! Защо ? Защото пак ще се върне в затвора, където му е мястото, защото пак ще му вземат заграбеното, откраднатото хората. Защото ще искат връщане на смъртното наказание за геноцида над който положи цял един народ. Защото ако този народ отново ги докопа, този път НАРОДНИЯ СЪД ще е безмилостен. За това бълва евтина, фалшива, долна пропаганда, за това са тези идиотски статийки подплатени отвън
24.
Морския
19.08.2018 10:09:30
30
10
20 ка
Аз съм нареден не ма мисли
Мъчно ми е за такива извитрели пъпеши като теб. ,продукт на ГМО храни и чалга музика.Мъчно ми е за бедните работещи сега !!!.Мъчно ми е за просещите хюи ровещите в боклука хорица . Мъчно ми е за за родителите в безиходица който молят за всеки лв за да лекуват детето си.Ма ти няма да разбереш....пафни една цигарка и са отпусни....то друго какво да правиш
23.
#21 Тогава стара кола се продаваше
19.08.2018 10:07:49
6
28
по-скъпо от нова! Защо ли? Анти пазарна икономика ! Имаше соц.возила и кап.автомобили, ама Мерседесите само за децата и роднините на ДРОГАрите! Спартак Джуров бе с нова Мазда на цената на Жигули, защо ли?
22.
Наблюдател
19.08.2018 10:03:01
25
11
Всички предприятия и заводи имаха почивни станции по Черноморието. Всеки имаше достъп до тях. Като дойде така наречената,

"Демокрация "всичко се приватизира и се превърнаха в хотели .И сега цяла година трябва да спестяваш за да си позволиш една седмица на море
21.
Xaxa
19.08.2018 10:00:50
22
13
Пак платени псевдо автори! Тогава си купуваха нови коли, а сега трета-четвърта употреба наводнени или блъснати западни коли. Тогава голяма част от обикновения работник ходеше на гадното море, а сега обикновения работник няма пари за гаден басейн в своя град, камо ли за море. Дори да си богат и да отседнеш в 5 звезден хотел пак диарията ти е в кърпа вързана, защото в днешно време и в 5 звездните хотели ти продават сладолет от вода, захар, ванилия, но и с растителна мазнина, за да ти е още по-кофти. Комунизма беше кофти, но за обикновения работник беше милион пъти по-добре от днешната демокрация. От демокрацията само мутрите и чиновниците имат изгода, които ходят на море в Гърция, Италия и Испания, карат чисто нови западни коли, имат пари за лекар, защото вече здравето е с пари, и най-важното е, че не се потят, докато правят милиони на гърба на потния от тежък труд народ
20.
№17 Морския Пом полит - 1ви капитан
19.08.2018 09:59:30
7
26
Мъчно ти е защото без образование си бил 1-ви помощник капитан, Пополит- без да работиш си вземал по-голяма заплата от Стар.пом.капитан, защото си бил представител на БКП, да следиш и донасяш за инакомислещи! Най-долните пачаври бяхте, заслужавате си "случайните" падания зад борд!
19.
Баш Майстора
19.08.2018 09:58:21
6
19
Е бати яката статия, върна ме около 35г назад досущ като машина на времето
18.
До 14 LSFC поредната мантра
19.08.2018 09:53:36
10
25
Когато БСП е на власт няма бягства от затвора, защото всички престъпници са в управлението на страната! Когато БСП е на власт има бягства от България на нормалните! Когато БСП е на власт България се обезлюдява! Когато БСП е на власт 2 милиона "затворници" избягаха от България! Когато БСП е на власт 80% от банките фалират и Народа обеднява! Когато БСП е на власт мутрите са щастливи и неподсъдни!Когато БСП е на власт Славуца пее на ухо на мутрите и им прави фелаІцио по кръчмите!
17.
Морския
19.08.2018 09:51:57
21
15
На нас спомените няма кой да ни ги отнеме,но на подрастващите им се вменява че онова време се е умирало от глад и е имало турско "присъствие " на гости били..
20 г за кола са чакали Аз не помня комшия без кола
Образование...
Медецина......
Икономика...... производство
Съсипахтия тая държавица и с такива долни бълвочи са опитвате да умаловажите това което е създадено от нашите родителите и 30 Г НЕМОЖЕТЕ да разграбите.
Беше и помислено за такива твари като вас "Белене" там ходехте на море и не се чакаше по 6 месеца !!!!
16.
до 11 Хах
19.08.2018 09:51:54
10
15
Буркани се пише с У педерастче изтърбушено неграмотно. Да имаше буркани, лютеница, компоти, пипер, меса, всичко качествено и истинско, хората живееха до 100 години. И сега още има хора от онова време столетници. А ти наркоманче си вече умрял ! Само мърдаш отвреме на време и разпространяваш зараза, но няма да изкараш и до 40 години. Ядеш лайна, пиеш отрова и двете ти гънки в шибаната ти смачкана кратуна са се изпарили от наркотиците. Дори не знаеш от какъв пол си
15.
Червените помияри
19.08.2018 09:49:19
11
25
се топлите на радиатора на спомените, когато имахте специални, само за партийни членове магазини! Всички бяхме равни, но комунистите бяха по-равни! Овчарят бе министър председател, за това чумата по овцете не може да се изчисти , тя е в повредените Ви мозъци дори!
14.
LSFC
19.08.2018 09:49:11
23
12
Такива глупости скоро не бях чел...3 милинона българи ги няма за 10 години гарантирано от ГЕРБ
13.
.....
19.08.2018 09:44:37
0
5
Васко и Бисер си живееха като царе и тогава ,че до сега без значение комунизъм ли е или демокрация те винаги са си били добре
12.
До автора на статиятя
19.08.2018 09:44:28
25
17
Айде сега изплащай заем за панелка в Люлин заедно с мебелите и отиди на почивка на море. Ще отидеш ама друг път пари за дъвки няма да ти останат.
11.
Хах
19.08.2018 09:43:26
12
28
Червените внуци се активираха ,само по-равните са ходили на почивка двапъти годишно и са обикаляли целия соц лагер а равните лятото правиха боркани на село зада оцелеят зимата .
10.
платени отрепки
19.08.2018 09:30:27
20
16
Прекрасните спомени от соца никой измислен фашизиран " патриот ", соросоид, европедал, платен " журналист ", продажен драскач не може да ни ги отнеме. Никой от тези отрепки не може да промени действителността с евтината си долна пропаганда
9.
Натискаш плюс, отчита минус
19.08.2018 09:27:04
20
17
Ковренски сайт
8.
!!!!!!!!!!!!!!
19.08.2018 09:22:10
20
23
В интернет има един клип на английска телевизия по онова време. Там точно е предадено какво е била България тогава, какви са били курортите. Англичаните ни описват като рай тогава за разлика от вас продажни псета
7.
!!!!!!!!!!!!!!
19.08.2018 09:15:41
21
21
Долна пропаганда, фалш, пълен фалш. В Слънчев бряг на хотел за 10 дена изкарвах с 60 лева и купонясвах до зори всяка вечер. Ееех живот, без престъпност, без мутри, без стрелби, без обири, без наркотици, без сводници, без бацили и зарази, без пияни, дрогирани туристи да ми се въргалят в краката, без мръсотията сегашна, без лайната в морето, без отровите по ресторантите и фалшивия алкохол и т.н и т.н. Долна антибългарска пропаганда на продажни псета
6.
Морския
19.08.2018 09:11:17
20
15
Поредния бълвоч целящ да омаскари онова време
6 месеца чакали. ...ама ходили
Нямали пари за ресторант.....ся щот имат
Много ви е било лошо ... а сега с "С"амг за 2 часа ама те пак по равните ги карат !
И заплати са къде къде.....320 лв с ток от 2ст кв.......значи ся мизерстващите са с 3200 лв бюджет!!
Много много тъпа статия .поредната
5.
Bullshit
19.08.2018 09:08:43
23
16
Изсмукана от пръстите статия нищо общо с тогавашната действителност. Ние имахме москвич 12-так и ходехме 2 пъти гофишно на почивка включително и в целият соц лагер. Сега с тези заплати и пенсии как е?
4.
Двмократ
19.08.2018 09:05:38
17
14
Не само на мама и тате жилищата.продадоха и на баба и дядо земите и ся с 700 лв заплата ще лапат пишки
3.
дядо
19.08.2018 09:01:55
19
14
Е,за сметка на това,сега даже и не идвате на Морето,защото сте ултра демократи антикомунисти и чакате мама и тате да пукнат,че да им продадете жилището...
2.
Buegazliq
19.08.2018 09:01:11
19
17
Колко струваше едно време винетката?а гражданската отговорност?такива работи имаше ли? Данъка на колата? Колко лева беше?един резервоар бензин колко струваше? 8-11лв?
За справка хотел Чехословакия на Александровска беше около 2 лв на вечер
1.
Славчо
19.08.2018 08:56:55
22
21
Със 340 лв бюджет на онези пари и да кажеш че сте мизерствали и
сте вземали пари на заем за почивка пълни глупости
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. Лято 2024: Сянката на морето в Бургас ще струва 1.20 лв. С вдигането на градусите започнаха да стягат българските плажове за новия сезон Заблудите, които провалят секса и интимния живот Заблудите, които провалят секса и интимния живот Хубавият секс, който ни държи здраво скрепени с половинката, невинаги е свързан толкова с това колко демонстрираме желанието си един към друг, а колко харесваме самия полов акт Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Какво подсказва, че може би сме част от любовен триъгълник, без да знаем? Ако вашият партньор рядко ви е глезил с цветя и подаръци, но усещате промяна в тази посока и получавате жестове на внимание без причина, тогава си струва да се замислите Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Зодиите, които са родени да бъдат обожавани Ето кои са те  Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Турската бисквитена сладост Сарай сарма, която ще ви подлуди с вкуса си Нежен, копринено мек и много приятен на вкус Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Тя стана водеща на "Съдебен спор" и вече се хвали с нова къща Имотът се намира край София, а Ромина Тасевска го определя като своя "мечта" Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Хората пощуряха от безпаричие: Домашното насилие драстично нарасна Най-често мъже бият жените си, синове също посягат на майките „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Генерал СВР“: Кремъл планира за лятото да парализира няколко страни от ЕС и НАТО (видео, български субтитри) „Това ще е хакерска хибридна операция, в която ще бъдат блокирани всички банки, учреждения, услуги и пътища“, твърди каналът, зад който стоят бивши руски разузнавачи Ергенът избра две лелки, перничанка,  софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ергенът избра две лелки, перничанка, софтуерен инженер и студентка да стигнат до финал Ясни като бял ден са 5-те финалистки в третия сезон на шоуто Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Свещеник обяви гладна стачка заради касиран избор Отец Иван Янков е от храм "Св.Троица" в Сливен
Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Как спокойната Швеция заприлича на България през 90-те Скокът в насилието върви ръка за ръка с имиграцията  На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа На крачка от нас! Култов курорт става най-голямата база на НАТО в Европа 10 000 бойци ще са дислоцирани в Констанца Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Смъртта на принцеса Даяна беше използвана в "гнусна" реклама на евтаназия Рекламната кампания беше свалена заради липсата на съобразителност и вълна от недоволство Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Наркотрафикант застреля полицай в Белгия, друг е тежко ранен Барикадирал се мъж е ранил и други двама души Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Тръмп каза, че Путин е замесен в смъртта на Навални Той е млад човек, така че статистически погледнато трябваше да е жив още дълго време, каза Тръмп Мъж загина след падане от балон в Австралия Мъж загина след падане от балон в Австралия Тялото е намерено в жилищен район Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Тази самолетна компания унизи две жени, защото били прекалено дебели Компанията поискала от тях да си резервират по две места заради теглото Пролетта идва с лунно затъмнение Пролетта идва с лунно затъмнение Началото на явлението от полусянката ще бъде в 06:53 ч. на 25 март Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Няма спасение от него, гласят го за водещ на ново риалити Очаква се да се появи в новия формат на бТВ Историята на Азис, когато още беше Васко Историята на Азис, когато още беше Васко Днешният Крал на попфолка е започнал от църковния хор
Христо Иванов, ДБ Христо Иванов, ДБ Ако има разум, шанс винаги има Виц на деня Виц на деня При пластичния хирург:
- А може ли да направите лице, като на Лили Иванова?
- Разбира се! Ето ви каталога, изберете си година...
Виц на деня Виц на деня По време на сватба две жени си говорят:
- Булката има уморен вид!
- Ми ще има я, за това място се бори цели 10 години!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Ако след купон те боли главата, значи си се забавлявала.
Ако те боли задника, значи друг, се е забавлявал!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори