Спомени от соца: Когато чакахме по шест месеца за почивка на море


Спомени от соца: Когато чакахме по шест месеца за почивка на море
Културата на масовия плажуващ означаваше заравяне на бутилки бира на плиткото, за да бъдат студени
19 Август 2018, Неделя

През лятото с връзки, можеш се сдобиеш с две каси бира, за да ги изпиете по време на двуседмичната почивка в бунгалото “на Ахтопол”


Подготовката беше епична. Шест месеца предварително се търсеха връзки, за да си уредим карта, съобщава socbg.com. Като всяко нещо в духа на добрите соц.-традиции и тук другарите биваха равни и по-равни. По-равните имаха джиджани станции на брега на морето около Варна и Златните. Но там беше за по-устойчивите другари, които няма да се подлъжат по лукса и да решат, че на Запад е по-хубаво от у нас, защото там (на Северното ни Черноморие) имаше повече и хотели, и полякини, а понякога даже и шведки. Затова там, при лукса, бяха разпределени почивните станции на активните борци, писателите, художниците и журналистите. И на ченгетата. От всички чинове и рангове. По-простолюдието като нас се бореше за бунгало на юг – Китен, Приморско, Мичурин, Ахтопол. Там някъде. Далаверата на бунгалото беше в това, че можеш да си помъкнеш цялата посуда, барабар с преносимия котлон и майка да готви през цялото време. Защото, освен че картата беше скъпа, в стола беше гадно, а за ресторант пари нямаше.

Тук започва втората част на подготовката за почивката – задължително трябваше да се намерят пари назаем. Заплатата на татко беше 120 лв, а на мама – 220 лв. Нейната се смяташе за “колосална”. Но пак парите не стигаха за вноската за апартамента (70 квадрата панелка в Люлин), заема за мебелите, който изплащахме и заема за колата, която също изплащахме (нищо че беше почти подарък от един наш по-възрастен роднина, професор, преподаващ в Техникума по електроника, защото иначе нямаше как да се сдобием с ценната бележка “Оправи човека!” от правилния човек за “Лада” без ред, а се чакаше години), а и всичките ни ежедневни разходи, колкото и скромни да бяха те. Та… след като се сдобиехме с карта – 6 месеца преди “почивката”, месец по-рано се почваше звънене по приятели за пари назаем. Седмица преди отпътуването почваше подготовката за самото пътуване – да се постегне колата. Защото е Москвич 407, нали, на съответната преклонна възраст… Имаше галеното име “Танечка” и майка ми казваше, че е направена от ламарината на руски танкове. Това беше официалната версия за пред хората. За между нас си, версията беше, че е направена от каски на немски войници (но тихо, да не чуят съседите и навън това не се разказва, защото не бива). След като колата беше потегната, което означаваше, че баща ми беше прекарал цялото си свободно време пред, под, зад и около нея, както и вътре под капака й, омазан до уши, идваше моментът, в който ние ставаме в 4, за да натоварим и към 5 – 5.30 да тръгнем. И не си мислете, че пристигахме същия ден… Нееее…. Пътят до морето се вземаше с преспиване. Защото освен, че беше 12 часа път с камили (буквално!), ние задължително преспивахме в Стара Загора, където е целият ми бащин род, за да разделим пътуването. Иначе то беше непосилно, а и щяхме да видим роднините и… да заредим празните каси от бирени бутилки, с пълни. И да, приятели, трябваха ни връзки, за да направим това упражнение, ей Богу! Това е вкусът на Загорка Ретро, ако искате да знаете! През лятото, след изтерзаващо пътуване и с връзки, можеш се сдобиеш с две каси бира (пълно за празно, иначе не ставаше дори и с връзки), за да ги изпиете по време на двуседмичната почивка в бунгалото “на Ахтопол”. Бонусът от цялото упражнение бяха и две каси “Пепси кола”. Защото по онова време по някакво чудо на чудесата някой комунистически вожд беше разрешил в Стара Загора да се произвежда и тази гадна капиталистическа напитка. Но поради факта, че тя се произвеждаше в града на липите, съответно можеше да бъде намерена единствено и само там. ОТНОВО С ВРЪЗКИ.

На следващия ден вечерта успявахме да пристигнем до заветното бунгало на морето. Което задължително беше потънало в прах и мръсотия и следваше основното му почистване. А, да. Споменах ли, че си носехме чаршафи от вкъщи, защото хигиената на тези места не беше много как, м!? Как се побираше половината ни къща в Танечка, през погледа на днешното ми 40+ годишно аз, не се сещам. По-точно спомням се, очевидно, но не го проумявам. Следват историите от плажа, където културата на масовия плажуващ означаваше заравяне на бутилки бира на плиткото в морето заедно с няколко дини, за да бъдат студени; обяд на мазен вестник; карти и табла. Крънкането на стотинки за семки беше основното детско занимание. А най-луксозният “снакс” май си беше кукуруза. Който (да живей!) очевидно оцелява успешно в прехода, за да пребъде като онази непреходна връзка с непрежалимото минало – и сега го разнасят по плажа по същия начин идентично изглеждащи хора. Кукурузът и задължителната морска диария! И тогава, и сега – ешерихия коли си е една и съща – резултат от екскрементите в морето, които са вечни, също като носталгията по соца. За да има щипка интрига, задължително се появяваше някоя “леличка” от по-луксозните приятелски семейства на родителите ми, която имаше долари и купуваше шоколадово яйце на детето си и дъвки Wrigley’s, а понякога и по някой шоколадов бонбон във вид на монета, опакован със златно – символ на ултимативното щастие. Този напълно недостижим за мен разкош ме докарваше до сълзи на отчаяние и истинска детска мъка, които от своя страна докарваха родителите ми до ситуацията, в която да се молят под сурдинка да закупят някой и друг долар от въпросната леля на черно, за да могат да ми угодят на лиготията. Към онзи момент, това за тях означаваше, че трябва да фалират целия ни бюджет за почивката, заради едно ши*ано шоколадово яйце, да се унижат, за да се молят за въпросните долари и накрая, но не последно място – да се изложат на риск, защото този тип търговия беше жестоко нелегална и дори наказуема. До степен, че за един, два долара можеше да отидеш в затвора или най-малкото – да останеш семпъл чиновник на 80 лв. заплата доживот. [Необходимо уточнение за онези, които не знаят, защото не са били родени или за онези, които удобно са забравили защото са #АзСъмБСП – долари имаха право да притежават само онези, които могат да докажат, че са получавали легитимно заплащане в долари. Т.е. са работели в чужбина или са били в командировка, или… имат специална бележка, че имат право, бе. За всички останали това беше незаконно. Бел. авт.]

Ако трябва да обобщя: в соц-а “на море” означаваше преди всичко свито сърце през цялото време заради лишенията, които тази почивка ни костваше преди, по време и след нея; два дена път, много повръщане, поне една авария на стария и раздрънкан Москвич на пътя без ясна перспектива дали той изобщо ще може да тръгне отново и задължителната диария. Така че, приятели, не! Няма вкус на Загорка Ретро, нито на кренвирши, пълни с тоалетна хартия и соя, вместо с месо. И сладоледа го пускаха като бананите и беше гаден, защото не се правеше с яйца и мляко – бяха скъпи, а само с вода, захар и ванилия. Соц-а на море (и не само) има дъх на недостижима корекомска дъвка, малко бой, че съм се разплакала от сърце, че не мога да я имам, защото съм разглезена лигла и после 5 минути щастие докато ароматът й умре, сдъвкан и после изплют.

В категории: Ретро Флагман


79
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
79.
Муравей до 78
21.08.2018 23:23:26
1
0
Ти определено си бил изнасилен групово от комунистите като малък.Митко Палаузов и бригада Шумкар,ли ти пълнеха дупето и устата с топла сперма.Пич вземи спешни мерки:жени,купони,ебан,екскурзии,пиене,пушене,иначе ще загинеш тотално.А може би,е късно!Как мислиш?Глупости,ти не мислишти си галфон.Мдаа нямаш и пари,щото си мързелив и мрънкащ.Лошо,много лошо!Още с мама и тате,ли живееш?Разведен?Жената,друг ли е плющи?Оооо,ти беше смотан!Извинявай!БЛАГОДАРЯ,ЧЕ ТЕ ИМА!Така,аз се реализирам повече и печеля по-добре.Обичам те!
p.s.вземи мерки,може да имаш шанс!
Не плачи,спокойно!
78.
Истината боли, сори мършо...
21.08.2018 22:12:22
0
1
Муравей, мършо, май много те заболя, че чак изпадаш в истерия. Каквото имаш да казваш, кажи го на един път, а не се допълвай като малоумник! Кво ти има, шматка? Тъп ли си, малоумен ли си, деменцията ли те гони? Оцвъкал си всичко с тъпите си коментари - половината от тях са с твойто име, а може да имаш и други никове.
А между другото какво стана с гордостта на комунистическата кочина т.нар. БМФ? Ами няма го - глътна вода, удави се. Отиде на дъното, заедно с комунизма. Не можа до оцелее при свободен пазар!Останахте само вие - комунистическите доносници да ръсите мозък и да говорите глупости. Набий си го в тъпата тиква - богат моряк или рибар, няма (с много редки изключения). Така че, отивай да ръсиш мозък някъде другаде! Шматка!
77.
Муравей до 75
21.08.2018 21:06:35
2
2
Информативно да знаеш.В БМФ са работели не повече от 5 циганина.Явно майка ти е чукана на трупчета в някой табор,и имаш невроза.Преосмисли живота си,изплувай от дъното,работи,оправи си жилището,намери си жена,еби,забавлявай се,ще се почусваш добре.
76.
Муравей до 75
21.08.2018 20:54:29
2
1
Братле,теб като малък явно са те изнасилили групово,а сега сигурно си член на секта.Пробвай лечение!Зависта,мързела и мрънкането,ще те убият.
75.
до № 67-Муравей
21.08.2018 11:01:59
3
2
"Не всички са смотани като теб,аз съм бил в чужбина,по времето на комунизма.Баща ми беше моряк"

Вие комунистическите отрепки сте толкова смотани, че сами се издавате. Това, че баща ти е бил моряк означава, че произходът ти е "от лайната". Половината цигани от Кумлука тогава бяха моряци и има голяма вероятност дори да си мангал. Моряк се ставаше единствено с подкуп и да си "ухо" на властта. Познавам хора завършили морското училище и макар че имаха договор не ги вземаха на корабите, защото нямаше места - заради такива като баща ти!
А че си бил в чужбина с баща си - моряк означава, че той (а вероятно и ти) сте били доносници от класа. По него време да те пуснат на Запад си беше направо чудо. А да пуснат роднини си беше чист абсурд с много редки изключения за отличили се доносници със "заслуги". Те в Югославия, която си бешие на половен социалистическа не пускаха, а ти с баща си на Запад. ИЗМЕТ!!!
74.
az ot Burgas s adidas.
21.08.2018 09:58:16
7
2
Натискам плюс, отчита минус. Натискам минус, отчита плюс.
Няма как да влияете на мнението
на болшинството българи живеели по онова време и по това. Към този момент съм живял 50/50 в двата строя, като детството ми е било "преди". Възможно е да гледам на нещата с "очите" на подрастващ човек без проблеми. Живял съм в семейство на работещи и не членуващи в БКП. Нито дядовците, нито родителите ми са били на ръководни длъжности, но аз не съм видял, усетил, чул за проблеми. На почивки ходехме по 2 пъти в годината. Ходехме на планина. Морето си ни беше даденост, но от 15-16 годишни къмпингувахме с приятели и съученици по Европа, Златна рибка, Каваци, Крайморие.
Купон. Какво сме яли, какво сме пили - не знам, но знам че от сутрин до вечер си беше купон. Бяхме с палатки. Да, вярно е за кореком, но мен лично не са ме блазнели тези неща, а и може би задоволеностите ми са били различни. Бяхме хора на "живия живот". Нямаше телефони, нет, вайбър, фейсбук, но имаше много яки купони. Една бутилка Плиска или Сл.бряг с шоколад Фин Млечен и фъстъци, от ония, които печяха и продаваха арменците, размирисвайки целия булевард ни стигаха за настроението. Гръцките капани с рибата на корем, Златна котва и Одеса с Морска среща и Стария капитан ни бяха спирките, в които за 2 лв. пиехме малка ракия с шопска салата ( това, когато станахме на 18-19 години) и продължавахме напред. Единия ми дядо е от село и имаше лично стопанство. Работехме и му помагахме там, но пари за месо, зеленчуци и плодове не сме давали. И тогава, и сега, ако си мързелив и мрънкащ готованец - няма да си добре. И сега, и преди - винаги е имало и ще има по-равни от нас, но странно защо по-възрастните, които са живеели активно по онова време, въпреки че отчитат недостатъците на онова време признават, че предимствата му не са никак малки. Тогава макар и с БКП - имаше държавност, имахме ценности и морал, каквито днешните младежи не познават. Дали заради масовата уравновеловка по онова време ( не че е полезна), но хората бяха по-човечни, по-задружни, по-сплотени. Да, имало я и завистта, но тогава се е завиждали на параходчии, тираджии и партийни велможи. Завиждаше се дори на ония, които разтоварваха колите си след прибирането си от село. ЗАВИЖДАХА един и същ тип хора. Същия тип хора и сега завиждат. Това са мързеливите и готованковците, които отчитат само привилегиите, нo никога не отчитат лишенията. Да, имаше тогава, има и сега хора, които не са за завиждане, а за разстрел. Това са хората във властта, които са доили, доят и ще доят честните и живеещите по правилата хора. Било е, e и ще бъде, ако ние продължаваме да сме си същите дребни душички живеещи с глави обърнати назад и не виждащи по-далеч от носа си...............И в тази връзка да попитам авторите на статията и тези, които я разпространяват ? Какъв е смисълът от нея ? Може би очаквате противопоставянето на хората, или се надявате да съживите у простолюдието тоталното отричане от миналото ни...И тук ще подчертая, че тези прийоми бяха присъщи и на онова време, което днес "закачате" , като мишена за разстрел. Дайте да живеем сега и да мислим занапред, защото днес и сега въобще не се вижда...утре. Пък вие пак си пишете спомените и пак си ги "оцветявайте" с вашите боички, но пишете и различните виждания. Само така ще се поучим и ще искаме бъдеще, лишено от утопии и сравнявано само с миналото.
73.
az ot Burgas s adidas.
21.08.2018 09:49:49
1
0
Натискам плюс, отчита минус. Натискам минус, отчита плюс.
Няма как да влияете на мнението
на болшинството българи живеели по онова време и по това. Към този момент съм живял 50/50 в двата строя, като детството ми е било "преди". Възможно е да гледам на нещата с "очите" на подрастващ човек без проблеми. Живял съм в семейство на работещи и не членуващи в БКП. Нито дядовците, нито родителите ми са били на ръководни длъжности, но аз не съм видял, усетил, чул за проблеми. На почивки ходехме по 2 пъти в годината. Ходехме на планина. Морето си ни беше даденост, но от 15-16 годишни къмпингувахме с приятели и съученици по Европа, Златна рибка, Каваци, Крайморие.
Купон. Какво сме яли, какво сме пили - не знам, но знам че от сутрин до вечер си беше купон. Бяхме с палатки. Да, вярно е за кореком, но мен лично не са ме блазнели тези неща, а и може би задоволеностите ми са били различни. Бяхме хора на "живия живот". Нямаше телефони, нет, вайбър, фейсбук, но имаше много яки купони. Една бутилка Плиска или Сл.бряг с шоколад Фин Млечен и фъстъци, от ония, които печяха и продаваха арменците, размирисвайки целия булевард ни стигаха за настроението. Гръцките капани с рибата на корем, Златна котва и Одеса с Морска среща и Стария капитан ни бяха спирките, в които за 2 лв. пиехме малка ракия с шопска салата ( това, когато станахме на 18-19 години) и продължавахме напред. Единия ми дядо е от село и имаше лично стопанство. Работехме и му помагахме там, но пари за месо, зеленчуци и плодове не сме давали. И тогава, и сега, ако си мързелив и мрънкащ готованец - няма да си добре. И сега, и преди - винаги е имало и ще има по-равни от нас, но странно защо по-възрастните, които са живеели активно по онова време въпреки, че отчитат недостатъците на онова време признават, че предимствата му не са никак малки. Тогава макар и с БКП - имаше държавност, имахме ценности и морал, каквито днешните младежи не познават. Дали заради масовата уравновеловка по онова време ( не че е полезна), но хората бяха по-човечни, по-задружни, по-сплотени. Да, имало я и завистта, но тогава се е завиждали на параходчии, тираджии и партийни велможи. Завиждаше се дори на ония, които разтоварваха колите си след прибирането си от село. ЗАВИЖДАХА един и същ тип хора. Същия тип хора и сега завиждат. Това са мързеливите и готованковците, които отчитат само привилегиите, ни никога не отчитат лишенията. Да, имаше тогава, има и сега хора, които не са за завиждане, а за разстрел. Това са хората във властта, които са доили, доят и ще доят честните и живеещите по правилата хора. Било, е, и ще бъде, ако ние продължаваме да сме си същите дребни душички живеещи с глави назад и не виждащи по-далеч от носа си...............И в тази връзка да попитам авторите на статията и тези, които я разпространяват ? Какъв е смисълът от нея ? Може би очаквате противопоставянето на хората, или се надявате да съживите у простолюдието тоталното отричане от преди...И в тази връзка пак ще трябва да подчертая, че тези прийоми бяха присъщи и на онова време, което днес "закачате" , като мишена за разстрел. Дайте да живеем сега и да мислим занапред, защото днес и сега въобще не виждам...утре. Пък вие пак си пишете спомените и пак си ги "оцветявайте" с вашите боички, но пишете и различните виждания. Само така ще се поучим и ще искаме бъдеще лишено от утопии и стари очаквания.
72.
Муравей до 69 продължение
20.08.2018 09:36:25
5
0
Хубаво е да благодариш,че не съм мързелив!От мойте данъци,зимата ти плащат от бюрото по труда.
71.
Муравей до 70
20.08.2018 08:53:56
5
1
p.s.Сега е моментът да благодариш,че работя здраво за да можеш зимата да получаваш помощи от бюрото по труда!
70.
Муравей до 69
20.08.2018 08:12:43
5
1
Паляк си ти!РВД нещо говори ли ти?Аз съм един от големите данъкоплатци в тази държава!
69.
До 54 Муравей
19.08.2018 23:37:00
4
5
Какво работиш бе Паляк . Всичките екстри които изреди че можеш да си позволиш със заплатата си трябва да си наркотрафикант от висшия ешалон , телефонен измамник , сводник или пък баща ти е бил комуняга и много е крал
68.
джугашвили
19.08.2018 22:59:44
6
1
кой ги пише тия простотии , МОСКВИЧ 407 СЕ ПРАВЕШЕ ОТ НЕМСКИ КАСКИ ,ИМАШЕ МНОГО ТОГАВА ,и тогава и сега ходенето на море на хърбите от вътрешността на държавата е трудна работа ,се пари немат ,се скъпо им било НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО
67.
Муравей до 61
19.08.2018 20:38:17
5
2
Ако ти,си прилачал на торта с фъстъци в лицето,аз не!Ахааа сетих се,ти и сега рядко се къпеш.Да позная ли какъв цвеят, ти е бельото:от пред-жълто,отзад-кафяво!
p.s.Не всички са смотани като теб,аз съм бил в чужбина,по времето на комунизма.Баща ми беше моряк,мога да правя разлика!
66.
Лъжи
19.08.2018 20:22:15
6
2
Пълни глупости.Москвич 407 ,купен от магазин Лада.Навремето колите се купуваха само от Мототехника.Това първо.Второ 407 е произвеждан докъм средата на 60-те,а Лада от 1970.Люлин пък се пръква средата на70-те. Описаните заплати са от края на 60-те.За другите глупости ме ми се говори.Поне като лъжете,лъжете правилно.А,и Касабова,ти също лапа от БКП.Нали сте род на активни борци.
65.
Прост народ!
19.08.2018 18:56:25
7
6
Селяни, заслужавате си съдбата на най бедните и прости в Европа! Кой нормален човек може да хвали извратения комунизъм? Сега тези, които работят и имат мозък и находчивост живеят живота, който някога са можели само партийните величия! А, вие! Простите и мрънкащи за едно време мързеливци си оставате пред блока на пейките с бира в едната ръка и семки в другата
64.
Масовия убиец,сифилистик Ленин
19.08.2018 18:52:36
5
3
Всеки комунист-разпънат на петолъчка и със сърп в задника!
63.
Коя е авторката??????.
19.08.2018 18:14:19
8
3
Коя е авторката на трогателните спомени, за осирането си?
Същата която твърди, че са си купили Москвич 407 на старо, с връзките на някакъв професор, от магазин Лада???? Нека и да посмятаме: при положение, че е на 40 и и има такъв детайлен спомен за Москвича, то въпросния разказ е от края на 80-те. Честно казано, баща и наистина е бил бастин като нея, за да се прави на столичанин и да кара 30 москвич!
Едно мога да кажа за автора на това писание,, сещия е на писанието побликувано от Флагман вчера, за комунизъма. И по какво съдя за това: до вчера писателката твърдеше само, че кренвирша се правел по кумунизъма от соя и тоалетна хартия. Днес, издигайки мисловната си дейност до недостижим връх, твърди, че тогава в сладоледа нямало яйца и мляко!
Само ще я запитам, с какво си мисли че се произвеждат днес тези неща, използвайки измислен БДС стандарт?
62.
обективна
19.08.2018 17:58:29
10
3
ала бала от това време по добро нямаше в пъти по добре и в здравеопазване в училища в кина в ресторанти по паркове улици спокойствие и на почивки се ходеше и панелките от тоталитарно време дето ги купувахте в лева сега ги продавате за хиляди евро а ако не бяха панелките още щяхте да сте на село с цървулите
61.
До Муравей
19.08.2018 15:50:22
7
3
като те гледам,от комунизма помниш само това че си имал младежки пъпки!
60.
Гражданин
19.08.2018 15:01:28
6
1
Чукнете в Нета и то в германския. "В източна германия искат да се построи на ново берлинската стена и то с 2м по-висока. Разбира се веднага казвам дебело - НЕ НИ ТРЯБВА СЪЩИЯ СОЦИАЛИЗЪМ, СКАЧАХМЕ ЗА ДА ИМА СОЦИАЛИЗЪМ С ДЕМОКРАЦИЯ, това ни трябва, и преди аман от наши и ваши, аман от партийни светила, аман от привлеги. Сега се стана така, че ПРИВЛЕГИИТЕ се замениха с ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ и това НЕ Е ДЕМОКРАЦИЯ, поне в български условия. В Германия една регистрация става за 1- 2 часа на автомобил, и т. н и т.н, а тук пак една партийна върхушка (няма значение с кое име) яхва държавата и . . . още по-зле
59.
Караджа
19.08.2018 14:46:27
12
5
Набори-(60-75), не се връзвайте на недоносените наркомани пишещи тук! Не им се сърдете! Не ги съдете! Те са болни! Стоят пред компа в абстиненция, в панелката от дядо им, чули-недочули,глупави,що'т мозъка им е боза и драскат какво било и тн.ннн! Разберете михлюзи,долна измет такава! Това което беше няма да се върне(за съжаление),но май е по добре така-с такава измет като вас няма как да я има България! ...и като казвам измет,имам предвид всички политици,кметове,цигани и турци! Бог да пази България!......и да опустеете дано!
58.
Г_н
19.08.2018 14:40:55
3
1
Докато ревем по миналото и настоящето( всяко с неговите плюсове и минуси)другите държави дърпат здраво напред.
57.
Гражданин
19.08.2018 14:22:13
7
6
Гледам тук един "работяга" е използвал НИК "Гражданин" - е да де, ама Гражданина има доста "стаж" от соца. Например апартаментите в Славейков се купуваха по за 7000 - 10000 лв, като спокойно си вземаш заем към 4000лв за 20 г изплащане. Да имаше списъци, имаше крайнонуждаещи се, да имаше "наши и ваши". Нормално беше да събереш над 1500 лв на свадбата и веднага да ги внесеш за ред за кола и към 9 -10 г имаш, НО МОЖЕШ да сия купиш с пари от заплатата. Друго и най - важно: с 20лв банкнота цяло денонощие ядеш, пиеш и . . . в Слънчев бряг и ти оставаха и 5 лв да се прибереш. Хайде сега го направете с банкнота от 100лв.
56.
Jimmywolf
19.08.2018 14:19:52
3
3
Че то лятото е все по едно и също време бе дебили! Кво сте чакали, не става ясно, ама на море се ходи на всеки 9 месеца, освен ако не ходите по други краища на света. Много сте малоумни и забавни. Дебила, който не може да си вземе бира от магазина, прибягва до не толкова дебилен приятел да му купи, странно е, но явно и по време оно сте били безмозъчни. На тоя татко му е бил толкова некадърен, че освен без работа си е взел шофьорската с връзки. Чудо е, че е успял да го сътвори без чужда помощ, ама да попита съседките, те ще знаят. Чак ми стана тъжно, че консуматорчето е живяло така незадоволено, ще пусна една сълза.
55.
комунистическа свинщина
19.08.2018 14:10:47
7
3
Не само, че се крадеше масово държавен бензин и нафта, но и се вършеха неща, които могат да станат само в една комунистическа кочина.
Сега, по времето на т.нар. "демокрация" в една фирма си "бият" сонда за да ползват вода за лични цели. Оказва се, че водата мирише на нафта. В случая не става дума за намирането на петролен кладенец, а за комунистическа свинщина. В съседна фирма т.нар. ДАП, (който притежава камиони) в продължение на много години шофьорите са източвали в пръстта излишната нафта, която не са могли да продадат на черно. Т.е. за да вземат повече пари, отчитали фиктивни курсове, за които трябва да са изгорили определено количество гориво. И като се засече по документи, че са изразходили по-малко гориво, ще ги хванат, че мамят. Затова излишната нафта - в земята. За количеството излята нафта може да се съди, че до толкова се е просмукала в земята, че 25 години след скапания СОЦ още не може да се размие изцяло.
54.
Муравей
19.08.2018 14:05:15
11
6
Комунизма е злокачествен тумор.Аз съм на 46.год,помня от комунизма!Работя и получавам хубава заплата.Кеф ми екзкурзия в чужбина,кеф ми е хубава храна,кеф ми е хубава кола,кеф ми е хубав дом.При комунизма,едно Голямо нищо,нищо.Проблема на повечето хора е,че им внушаваха че сме равни.
СОРИ,няма как да стане!
Има:умни,можещи и работещи.
Има:тъпи,мързеливи и мрънкащи,на тях целия свят им е виновен.
На нас все някой друг ни е виновен.Вижте Румънците,Гърците,евала.
53.
А.
19.08.2018 13:59:13
5
5
Какво ще кажете,когато чакахме 20 години,за кола и то не каква да е,а МОСКВИЧ!!!Това означаваше,като се оженят родителите ти правят ти вноска и като минат тези години се сдобиваш с новата МАШИНА.Ех колко хубаво беше живот мечта!!!
52.
до № 51
19.08.2018 13:48:27
6
4
Ти явно си или от комунистическите тъпанари, говорещи лъжи и глупости или си невръстен копелдак, отроче на комунистически престъпници и дрънкаш щуротиите, които си чул в къщи, без да си живял в онова време.
Държавен бензин и нафта се крадяха масово! Бензинът беше оцветен, но използваха разни номера за да го пречистят, като го прецеждаха през хляб или въглища и пр. И затова комунистите (които искаха само те да крадат) прилагаха метода на т.нар. "белязани атоми" т.е. при проверка се отчиташе някаква радиация и така познаваха, че бензинът е краден. Но въпреки това пак се крадеше и то масово.
Аман от разбирачи - побърканяци и комунистически престъпници - лъжци и дървени философи!!!
51.
до 37
19.08.2018 13:31:36
6
7
Това с крадене на държавен бензин за лични автомобили са митове и легенди. Държавният беше оцветен в червен и можете да се сетите какви би се случило на някой ако го проверят. Не че е нямало единични случаи, но хванатите са чукали камъни и са проклинали съдбата си
50.
до 45
19.08.2018 13:27:22
6
2
Никога по соца апартаментите не са били във валута.
49.
Еяангвлия
19.08.2018 13:16:24
1
0
Станислава Узунова от ГрудУУ спи с баща си и се маже с лайна!
48.
_nib_
19.08.2018 13:07:15
8
3
Гледам соросоидните лапачи наблъскали минуси на коментарите оборващи тази лъжлива статия.
47.
А...пък
19.08.2018 12:47:09
3
2
Помня баба ми разправяше за една съученичка,която никога не била ходила на море.Лятната ваканция след 3-ти клас родителите и я завели на къмпинг на Каваци.Прибрали се на втория ден…..била с подпухнали от плач очи,цялата трепереща от уплаха…..оказало се че водата била мокра и солена.Горката,ей тва е душевна травма.
46.
Георги
19.08.2018 12:31:02
8
5
Пълни глупости.С нашите ходихме на почивка два пъти в годината без никакви проблеми,при това никой от родителите ми не беше някакъв партиен шеф.Парите ни стигаха за всичко.Е,нямаше такъв избор,както сега и за кола се чакаше години,но за сметка на това не се лишавахме от каквото има.И най-важното,че не трябваше да теглим кредити за да го имаме.
45.
44 Морския ще те светне
19.08.2018 11:38:18
9
1
Панелна гарсониера 10 000$ а в лева 9500лв, защото доларът бе по-евтин от лева, ама само при покупка на стоки, а и за нашите БКП другари, като излизаха на запад :) Реално под 4-5лв за 1 долар трудно се намираше! Сега и във Венецуела бензина е за без пари, ама доларът поскъпва, подобно на БСП Виденов и Гечев !
Където има еправление от типа на БСП там е зле за хората, а ръководителите на социалистите забогатяват!
44.
обективна
19.08.2018 11:27:51
8
11
ала бала от това време по добро нямаше в пъти по добре и в здравеопазване в училища в кина в ресторанти по паркове улици спокойствие и на почивки се ходеше и панелките от тоталитарно време дето ги купувахте в лева сега ги продавате за хиляди евро а ако не бяха панелките още щяхте да сте на село с цървулите
43.
Любимецът на БСП Т.Живков констатира:
19.08.2018 11:27:43
14
4
Стигнахме до пропастта, направихме завой от 360 градуса и смело продължихме напред, под вещото ръководство на КПСС и БКП!Учеха ни че комунизЪмЪт през 1980г ще настъпи, но го отложиха с приносът на Т.Живков РСО-Развито Социалистическо Общество .... и така докато умря, а децата на ЦК на БКП станаха милиардери! Долна паплач, събирана от чергата.
42.
Leo Rojas
19.08.2018 11:24:28
14
1
нещо не мога да ви схвана...
преди управляваха комунягите...а сега над вас роби,властват децата и внуците им,под вещото ръководство на ДС.....нещо да не ви е ясно???
41.
Мда...
19.08.2018 11:16:05
8
16
от статията става ясно, че авторката имала продължителна диария от ядене на немити джанки и шест месеца чакала да и дойде цикъла.Любопитно.Сега чакаме статия за зимата и получения запек от ядене на джурки и бахур.
40.
комунистически безродник
19.08.2018 11:15:20
16
2
Навремето, (през скверното време на комунизма), учителите обясняваха на децата в училище, че комунизмът щял да настъпи през 1985 г. Лесно е да лъжеш хората за нещо, което трябва да се случи след 15-20 години. Времето си мина, а опашатата лъжа наречена "комунизъм" не дойде. Междувременно комунистическите престъпници фалираха държавата три пъти, изнесоха златния резерв при господарите си в Москва и накрая казаха - "От утре ще ставаме капиталисти".
"Другаре" скверни хорица сте вие, скверни и побъркани...
39.
Всички БСП-та по всичките земни кълбета!
19.08.2018 11:15:12
12
4
Червените хейтъри са в паника! Влажните мечти за избори и власт на БСП се Отдалечават в безкрайността:) Кака им корни ги упокои да не се тревожат,закъснелите плащания за тролене, може би, евентуално, по-скоро никога, няма да се изплатят :) На Позитано остават само осраните памперси, които Славуца ще прибере и в предаването си ще развява като знамена!
38.
Разсмяхте ме
19.08.2018 11:14:10
8
13
Събирахме се 3-4 приятели,
хващахме такси то Сънито да пием кафе.
5лв беше в едната посока.

Иначе от статията няма нищо вярно.
Сигурно е измислена от някой роден след '90г
37.
гражданин
19.08.2018 11:12:50
12
3
Може да е малко поукрасено,но да...така си беше ! Да се добави и че бензина за пътуването се източваше от някой ЗИЛ,то тогава краденето на бензин от държавата си беше нещо като неписан закон !
36.
Обаче номера с +/- е велик
19.08.2018 11:11:34
9
8
Как го правите,
че забранявате гласуване,
което не ви отърва?
35.
до № 33, със многото имена
19.08.2018 11:06:14
13
6
Ти си луд, бе. Хайде марш при Ленин и пияницата Г. Димитров, за да ти проведат една строева подготовка. Отдавна те чакат, за да си поговорите колко ти е било хубаво през скапания СОЦ.
34.
!!!!!!!!!!!!!!
19.08.2018 10:54:26
8
9
За това в цял свят ни класирват, че информационните ни медии са най фалшивите, най тоталитарни, фашизирани !
33.
Axaxa
19.08.2018 10:45:49
10
13
Продажния флегман как цензурира противниците на капитализма. Натискат да дам плюс в полза на комунзима , но не става. Натискат минуса и хоп, веднага стана. Натшскам да дам минус срещу капиталистически позитивен коментар и не става. Давам плюс и хоп веднага стана
32.
Ха-Ха
19.08.2018 10:43:40
13
7
Българите са били 9 милиона тогава (щот не можеха да бягат, комунистите разстрелваха всеки, който искаше да избяга от съветско-селяндурския рай, ама това е друга тема). Сега българите са 2 милиона по-малко. Легловата база в момента е няколко десетки пъти по-голяма от преди. Официално само миналата година 1,8 милиона българи са почивали в Гърция. Доста и на по-екзотични дестинации. И сега идва най-трудния въпрос за просто устроените червени мозъчета - Как при комунизЪма всички 9 милиона уж ходели на море, а сега не?!?
31.
до 30
19.08.2018 10:37:50
8
3
То и тя пише коментарите под различни имена. Пише, плюе и сама си слага плюсовете и минусите на останалите хора
30.
Българин
19.08.2018 10:37:26
16
11
До 1989 г. България беше един от най-страшните концлагери!
29.
ха ха ха
19.08.2018 10:32:11
14
7
Модераторите слагайте още минуси, малко са. На всеки коментар защитаващ социализма и плюещ по тази евтина пропагандна статийка по 100 минуса минимум. Нищо няма да промените с това но изпълнете си нормата. Още докато се появи коментара и 10 минуса на секундата. Хиии хи болна работа
28.
22 =====
19.08.2018 10:27:42
18
8
Определено си облъчен(а) от Чернобил! Дори картофи,лук и чесън в РСО се внасяха от чужбина! В магазините имаше табели: Рафтовете не се продават! Стоки имаше единствено в "Специализираните магазини" за БКП ръководни кадри, Електрокарите и струговете се купуваха за скраб, защото се продаваха на 10% от себестойността си, заради валута второ направление!За периода описван от Вас телевизори Велико Търново - с части на Тошиба, се купуваха със записване, подобно на автомобилите, за след 8-10месеца! Наистина кипеше безсмислен труд! Жалбата за младост Ви обърква понятията, но е нормално състояние при деменция !

Защо децата на всички БКП и БСП ръководители все на Запад се учат? Аксиния Джурува, Людмила Живкова, Рафито Нинова и ..... нямат изброяване! Защо живеехме в Социалистически ЛАГЕР и се борихме с Капиталистическия СВЯТ! В ЛАГЕРА се оцелява, в останалия СВЯТ се живее!
27.
24 Споко не се коси
19.08.2018 10:24:45
18
4
Гледай Слънчев бряг от далеко, защото не ти е тука мястото! Може в клуба на БСП да им пуснеш видео каква е разликата между Социалистическия Лагер и Капиталистическия Свят :) Названията твоята партия ги е измислила, зад Желязната завеса
26.
*********
19.08.2018 10:20:06
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.
25.
!!!!!!!!!!!!!!
19.08.2018 10:16:13
11
22
От какво най много го е страх ПРЕСТЪПНИКА ? От какво сънува кошмари " демократа ", капиталиста, крадеца, българоубиеца, наркомана, робовладелеца, фашиста, терориста ? От СОЦИАЛИЗМА, ОТ НАРОДА, ОТ КОМУНИЗМА, от обикновените хора, от истинския българин ! Защо ? Защото пак ще се върне в затвора, където му е мястото, защото пак ще му вземат заграбеното, откраднатото хората. Защото ще искат връщане на смъртното наказание за геноцида над който положи цял един народ. Защото ако този народ отново ги докопа, този път НАРОДНИЯ СЪД ще е безмилостен. За това бълва евтина, фалшива, долна пропаганда, за това са тези идиотски статийки подплатени отвън
24.
Морския
19.08.2018 10:09:30
10
29
20 ка
Аз съм нареден не ма мисли
Мъчно ми е за такива извитрели пъпеши като теб. ,продукт на ГМО храни и чалга музика.Мъчно ми е за бедните работещи сега !!!.Мъчно ми е за просещите хюи ровещите в боклука хорица . Мъчно ми е за за родителите в безиходица който молят за всеки лв за да лекуват детето си.Ма ти няма да разбереш....пафни една цигарка и са отпусни....то друго какво да правиш
23.
#21 Тогава стара кола се продаваше
19.08.2018 10:07:49
27
6
по-скъпо от нова! Защо ли? Анти пазарна икономика ! Имаше соц.возила и кап.автомобили, ама Мерседесите само за децата и роднините на ДРОГАрите! Спартак Джуров бе с нова Мазда на цената на Жигули, защо ли?
22.
Наблюдател
19.08.2018 10:03:01
11
24
Всички предприятия и заводи имаха почивни станции по Черноморието. Всеки имаше достъп до тях. Като дойде така наречената,

"Демокрация "всичко се приватизира и се превърнаха в хотели .И сега цяла година трябва да спестяваш за да си позволиш една седмица на море
21.
Xaxa
19.08.2018 10:00:50
12
21
Пак платени псевдо автори! Тогава си купуваха нови коли, а сега трета-четвърта употреба наводнени или блъснати западни коли. Тогава голяма част от обикновения работник ходеше на гадното море, а сега обикновения работник няма пари за гаден басейн в своя град, камо ли за море. Дори да си богат и да отседнеш в 5 звезден хотел пак диарията ти е в кърпа вързана, защото в днешно време и в 5 звездните хотели ти продават сладолет от вода, захар, ванилия, но и с растителна мазнина, за да ти е още по-кофти. Комунизма беше кофти, но за обикновения работник беше милион пъти по-добре от днешната демокрация. От демокрацията само мутрите и чиновниците имат изгода, които ходят на море в Гърция, Италия и Испания, карат чисто нови западни коли, имат пари за лекар, защото вече здравето е с пари, и най-важното е, че не се потят, докато правят милиони на гърба на потния от тежък труд народ
20.
№17 Морския Пом полит - 1ви капитан
19.08.2018 09:59:30
25
6
Мъчно ти е защото без образование си бил 1-ви помощник капитан, Пополит- без да работиш си вземал по-голяма заплата от Стар.пом.капитан, защото си бил представител на БКП, да следиш и донасяш за инакомислещи! Най-долните пачаври бяхте, заслужавате си "случайните" падания зад борд!
19.
Баш Майстора
19.08.2018 09:58:21
18
6
Е бати яката статия, върна ме около 35г назад досущ като машина на времето
18.
До 14 LSFC поредната мантра
19.08.2018 09:53:36
24
10
Когато БСП е на власт няма бягства от затвора, защото всички престъпници са в управлението на страната! Когато БСП е на власт има бягства от България на нормалните! Когато БСП е на власт България се обезлюдява! Когато БСП е на власт 2 милиона "затворници" избягаха от България! Когато БСП е на власт 80% от банките фалират и Народа обеднява! Когато БСП е на власт мутрите са щастливи и неподсъдни!Когато БСП е на власт Славуца пее на ухо на мутрите и им прави фелаІцио по кръчмите!
17.
Морския
19.08.2018 09:51:57
14
20
На нас спомените няма кой да ни ги отнеме,но на подрастващите им се вменява че онова време се е умирало от глад и е имало турско "присъствие " на гости били..
20 г за кола са чакали Аз не помня комшия без кола
Образование...
Медецина......
Икономика...... производство
Съсипахтия тая държавица и с такива долни бълвочи са опитвате да умаловажите това което е създадено от нашите родителите и 30 Г НЕМОЖЕТЕ да разграбите.
Беше и помислено за такива твари като вас "Белене" там ходехте на море и не се чакаше по 6 месеца !!!!
16.
до 11 Хах
19.08.2018 09:51:54
14
9
Буркани се пише с У педерастче изтърбушено неграмотно. Да имаше буркани, лютеница, компоти, пипер, меса, всичко качествено и истинско, хората живееха до 100 години. И сега още има хора от онова време столетници. А ти наркоманче си вече умрял ! Само мърдаш отвреме на време и разпространяваш зараза, но няма да изкараш и до 40 години. Ядеш лайна, пиеш отрова и двете ти гънки в шибаната ти смачкана кратуна са се изпарили от наркотиците. Дори не знаеш от какъв пол си
15.
Червените помияри
19.08.2018 09:49:19
24
11
се топлите на радиатора на спомените, когато имахте специални, само за партийни членове магазини! Всички бяхме равни, но комунистите бяха по-равни! Овчарят бе министър председател, за това чумата по овцете не може да се изчисти , тя е в повредените Ви мозъци дори!
14.
LSFC
19.08.2018 09:49:11
11
23
Такива глупости скоро не бях чел...3 милинона българи ги няма за 10 години гарантирано от ГЕРБ
13.
.....
19.08.2018 09:44:37
4
0
Васко и Бисер си живееха като царе и тогава ,че до сега без значение комунизъм ли е или демокрация те винаги са си били добре
12.
До автора на статиятя
19.08.2018 09:44:28
15
24
Айде сега изплащай заем за панелка в Люлин заедно с мебелите и отиди на почивка на море. Ще отидеш ама друг път пари за дъвки няма да ти останат.
11.
Хах
19.08.2018 09:43:26
27
11
Червените внуци се активираха ,само по-равните са ходили на почивка двапъти годишно и са обикаляли целия соц лагер а равните лятото правиха боркани на село зада оцелеят зимата .
10.
платени отрепки
19.08.2018 09:30:27
15
19
Прекрасните спомени от соца никой измислен фашизиран " патриот ", соросоид, европедал, платен " журналист ", продажен драскач не може да ни ги отнеме. Никой от тези отрепки не може да промени действителността с евтината си долна пропаганда
9.
Натискаш плюс, отчита минус
19.08.2018 09:27:04
17
20
Ковренски сайт
8.
!!!!!!!!!!!!!!
19.08.2018 09:22:10
22
19
В интернет има един клип на английска телевизия по онова време. Там точно е предадено какво е била България тогава, какви са били курортите. Англичаните ни описват като рай тогава за разлика от вас продажни псета
7.
!!!!!!!!!!!!!!
19.08.2018 09:15:41
19
20
Долна пропаганда, фалш, пълен фалш. В Слънчев бряг на хотел за 10 дена изкарвах с 60 лева и купонясвах до зори всяка вечер. Ееех живот, без престъпност, без мутри, без стрелби, без обири, без наркотици, без сводници, без бацили и зарази, без пияни, дрогирани туристи да ми се въргалят в краката, без мръсотията сегашна, без лайната в морето, без отровите по ресторантите и фалшивия алкохол и т.н и т.н. Долна антибългарска пропаганда на продажни псета
6.
Морския
19.08.2018 09:11:17
14
19
Поредния бълвоч целящ да омаскари онова време
6 месеца чакали. ...ама ходили
Нямали пари за ресторант.....ся щот имат
Много ви е било лошо ... а сега с "С"амг за 2 часа ама те пак по равните ги карат !
И заплати са къде къде.....320 лв с ток от 2ст кв.......значи ся мизерстващите са с 3200 лв бюджет!!
Много много тъпа статия .поредната
5.
Bullshit
19.08.2018 09:08:43
14
22
Изсмукана от пръстите статия нищо общо с тогавашната действителност. Ние имахме москвич 12-так и ходехме 2 пъти гофишно на почивка включително и в целият соц лагер. Сега с тези заплати и пенсии как е?
4.
Двмократ
19.08.2018 09:05:38
12
16
Не само на мама и тате жилищата.продадоха и на баба и дядо земите и ся с 700 лв заплата ще лапат пишки
3.
дядо
19.08.2018 09:01:55
13
18
Е,за сметка на това,сега даже и не идвате на Морето,защото сте ултра демократи антикомунисти и чакате мама и тате да пукнат,че да им продадете жилището...
2.
Buegazliq
19.08.2018 09:01:11
16
19
Колко струваше едно време винетката?а гражданската отговорност?такива работи имаше ли? Данъка на колата? Колко лева беше?един резервоар бензин колко струваше? 8-11лв?
За справка хотел Чехословакия на Александровска беше около 2 лв на вечер
1.
Славчо
19.08.2018 08:56:55
20
21
Със 340 лв бюджет на онези пари и да кажеш че сте мизерствали и
сте вземали пари на заем за почивка пълни глупости


Новините
EU2018BG
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Животът
Всички политически сили в европарламента поздравиха България за успешното председателство
Всички политически сили в европарламента поздравиха България за успешното председателство

„Браво! Отлично! Много ви благодаря!“. Това каза председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер


Всичко в категорията
Защо Българското председателство е успешно Борисов представя резултатите от българското европредседателство на среща на върха Борисов към Европейския съюз: Пожелавам ви и занапред така да ни помагате! Исторически момент! Българското председателство домакин на първия дебат за кохезионните политики след 2020. Как ще се разходват 300 млрд.евро? Министрите на туризма от държавите членки на ЧИС се срещат във Варна Петър Кънев брани малкия и средния бизнес на форум от Европредседателството, приветства инициативи на ЕС Обсъждат как ще се разпределят парите на ЕС след 2020 година Бургас посреща стотици гости като домакин на Европейския морски ден Министър Павлова: Дигитализацията осигурява по-добри услуги за гражданите Стани „делегат“ на Българското председателство в Деня на отворените врати в НДК на 21 май Политическият елит на Европа се среща с лидери на Западните Балкани в София
Внимание! Стара къща в широкия център на Бургас на крачка от срутване(СНИМКИ)
Внимание! Стара къща в широкия център на Бургас на крачка от срутване(СНИМКИ) Преди 10-ина дни собственикът демонтира покрива и я изостави, алармират читатели на Флагман

Всичко в категорията
Бургазлия алармира: Асансьорът на пасарелката до „Мираж“ е опасен, притисна като в менгеме количката заедно с бебето ми! Туристи помислиха фонтана пред Община Бургас за Ди Треви, циганка обра стотинките им Извънредно! Червена Хонда пламна до Ритуалната зала в Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО) Само във Флагман! Дърво премаза автомобил заради бурята в Бургас Огромни опашки от автомобили блокираха границата с Гърция (СНИМКИ) Вижте състоянието на плочките на най-използваната автобусна спирка в Бургас Ще можем ли да си носим туби с бензин в колата? Парламентът прие изцяло новия Закон за горивата Много разсеян дядо подкара старата си шкодичка по бул.”Алеко Богориди” Вижте какво причини силният дъжд в бургаския ж. к. „Зорница“ (ВИДЕО) Това момче обра колата на бургазлийка, познавате ли го? (ВИДЕО) Това момче обра колата на бургазлийка, познавате ли го? (ВИДЕО)
Толкова ли е трудно да се спази законът! Радев пита Борисов
Толкова ли е трудно да се спази законът! Радев пита Борисов Нинова пък изобщо не я интересувало как да се смени един неподходящ министър с друг неподходящ министър
Всичко в категорията
Нинова: Хлябът е много важен за нас! Искаме да му се намали ДДС на 5% Премиерът с пълен разбор на икономиката и живота в България: Ние сме се доказали, че можем и го правим най-добре Ревизоро и депутати от ГЕРБ искали изслушване за „къщата на Борисов в Барселона“, ама май се объркали Последни кадри на руския военен самолет над Сирия малко преди да изчезне, издирването продължава (ВИДЕО) Вдигат пенсиите с 5,7%, таванът им стига 1040 лева Цветанов: Президентът търси конфронтация с нас, но изпадна във външна изолация (ВИДЕО) Протестите срещу правителството продължават Бабикян: Има две пачки пари, които трябва да бъдат окрадени (ВИДЕО) Керемедчиев: Еврокомисията използва тоягата и моркова, а догодина Европарламентът ще е различен (ВИДЕО) Борисов: И ние можехме да го спрем Румен Радев да стане президент, но не го направихме Фенове на Нефтохимик: Писна ни от гаври! Закрийте ни, ако ни използвате за политически цели
С водосвет за здраве откриха новата съдебна година в Бургас (СНИМКИ)
С водосвет за здраве откриха новата съдебна година в Бургас (СНИМКИ) Сливенският митрополит Йоаникий призова магистратите да бъдат справедливи, да не се разколебават и да прилагат думите от светата Библия


Всичко в категорията
Главният архитект на Бургас Веселина Илиева разкри къде ще е новата ривиера – кварталът на богатите
Главният архитект на Бургас Веселина Илиева разкри къде ще е новата ривиера – кварталът на богатите Кв.Крайморие е с изключителна перспектива, ще се развива в следващите години, прогнозира арх.Илиева

Всичко в категорията
Изтича срокът, в който КФН трябваше да внесе доклад за „Олимпик” в парламента
Изтича срокът, в който КФН трябваше да внесе доклад за „Олимпик” в парламента Кипърската компания фалира, а над 200 хил. застраховки на автомобили се оказаха невалидни


Всичко в категорията
Ново разкритие: Свидетели, карали зад автобуса - ковчег край Своге, разказаха с колко км/ч се е движел Нощни проверки на такситата в Бургас Мегавзрив във военен завод: Най-малко трима души са загинали Дончо Атанасов и Лазар Лазаров на разпит в Националното следствие Спецпрокуратурата влиза в офисите на два от най-луксозните хотели БНТ уволнява пияния Цветан Николов, който едва не умря в катастрофа Хакнаха Търговския регистър, прекратен е достъпа до него Дейвид Хаселхоф ще се жени за трети път Брутална агресия в училищен двор! Деца се млатят пред учители, вдигнаха на крак полиция и Бърза помощ (СНИМКИ) Разследване на Флагман.БГ показа: Странно е, че никой няма интерес от палежа „Адам и Ева” Конфискуваните артефакти при спецакцията в Сарафово предизвикаха сензация в научните среди. Какъв е произходът им? (СНИМКИ)
Полезни съвети как да се справим с първолака През новата година в Бургас: 64 деца ще учат чрез работа по швейцарски модел Първият звънец призова стотици деца на училище в Приморско и Ново Паничарево Първият учебен звънец събра над 2300 ученици в Община Несебър Професор съм в Софийския университет, а нямам право да преподавам в училище – абсурдно е #ВърниОбратно: Ето как бивши възпитаници на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“-Бургас помогнаха на любимото си училище Само във Флагман.бг: Скандал тресе Английската гимназия в Бургас, ученици на протест в черно заради отстранен класен Ето как бургаското ОУ „Отец Паисий“ посрещна първия учебен ден (СНИМКИ) Ученици от СУ „Христо Ботев” в Карнобат: Училището ни помага да си сбъднем мечтите (ВИДЕО) Певицата Михаела: Първият учебен ден бе най-сконфузния в живота ми (ВИДЕО) Психолог: Децата се адаптират по-лесно към училище заради социалните мрежи (ВИДЕО)
7-те стъпки за силен имунитет през есента
7-те стъпки за силен имунитет през есента Намалете консумацията на захар и бяло брашно

Всичко в категорията
Д-р Ангелина Скръчкова, УМБАЛ „Дева Мария“: Почти 20% от хората умират от исхемична болест на сърцето Става страшно! Стадото на Ани от Болярово, която стотици бранеха, започна да измира, четири овце са мъртви Проф. Тодор Кантарджиев: 30% от разболелите се от Близкоизточния респираторен синдром умират (ВИДЕО) Искате як секс? Тогава имате нужда от тези витамини! Никога не игнорирайте тези очни проблеми, може да са предвестник на много страшна болест Това са най-честите причинители на хранителни алергии Какво издава езикът за здравословното ни състояние? 5 грешки, които младите майки допускат след раждането и плащат за тях със здравето си Инициативата за безплатни изследвания на лаборатория „ЛИНА” продължава, ето какво включва до края на септември Д-р Димитър Петров: 12 лева на месец за здравна застраховка са малко, има много неясноти в модела (ВИДЕО) 100 бъдещи лекари влизат в новия Медицински факултет първоначално, акредитират го през октомври
Трагична новина! Не успяха да спасят младия рокер, смазан при зверската катастрофа (СНИМКИ) Извънредно! Самоуби се бившият шеф на баретите Филко Славов Огромна трагедия! Директорка на училище загина в зверска катастрофа преди първия учебен ден (СНИМКА) Тригодишният Никола от Бургас се нуждае от $120 000, започна кампания „Дарение вместо цветя“(ВИДЕО) Трагична новина! Почина известният цигулар, който се бореше за живот след зверска катастрофа на "Тракия" Виваком се гаври с дъщерята на покойничка трети месец Побоища, стригане, обиди - семейният ад на красивата Михаела Трагедията е огромна! Малкият Сашко се задушавал часове наред при 50 градуса жега в затворената кола Роднина на Шумахер със сензационни разкрития за състоянието му Млад мъж с ампутирани крака търси работа (ВИДЕО) Мъж в инвалидна количка живее в павилион без вода и тоалетна, добри хора му помагат (ВИДЕО)
87-годишен актьор се развежда с младата си жена, защото му отказвала секс (СНИМКИ) Помните ли Аврил Лавин? Пусна се без сутиен и заголи бедра из улиците на Лос Анджелис! (СНИМКИ) Извънредно от "ВИП Брадър"! Довечера ще се случи нещо шокиращо за съквартирантите! Дъщерята на Ванко 1 Ивана удари в земята с естествената си красота всички останали девойки, чиито родители също са известни! Жерар Депардийо иска да стане турски гражданин Сузанита и новото й гадже се снимат как пафкат „зелено“! Бившият й я заряза, тя го дразни с фотоси без дрехи Тотален крах! Паника в Нова тв, свалят ВИП Брадър от екран!? Моника Валериева втрещи потребителите! Качи стори с... пениси (СНИМКА +18) Повдигна се завесата около гаджето на Диона Изплуваха любопитни подробности от миналото на Ева Веселинова! Русото изкушение на "Господарите" пробвало да пробие чрез... Годжи и Маестрото ходили на нуди плаж, но не е това, което си мислите
Живот по време на социализъм
Живот по време на социализъм Това беше система, която държеше да знае всичко за всеки и да се грижи за правилното му идеологическо израстване


Всичко в категорията
Бербатов - тук, Бербатов - там, ама май накрая – бам!
Бербатов - тук, Бербатов - там, ама май накрая – бам! Какво се случва с Митко, дали ще има нов отбор или иде краят на кариерата му


Всичко в категорията
Шампионска лига се завръща с куп зрелищни битки Мегасблъсък между волейшампиона "Нефтохимик" и турския гранд "Галатасарай" в Бургас Фенове на Нефтохимик: Писна ни от гаври! Закрийте ни, ако ни използвате за политически цели Марадона: Оставих наркотиците преди 15 години Радослав Димитров от Велико Търново е победител в 17-тото издание на международния турнир по шахмат „Мемориал Кесаровски-Станчев“ Раева: Преди състезанието влязох в съблекалнята и казах на момичета, че ще станат шампиони (ВИДЕО) Край! Легенда на Нефтохимик хвърли оставка като треньор в Първа лига след атака на феновете Роналдо най-накрая избухна, донесе победа на Юве срещу бивш левскар и съотборниците му (ВИДЕО) Невероятни! Българският ансамбъл е на върха на света! Ансамбълът спечели бронз в многобоя на световното по художествена гимнастика в София Пламен Константинов: Само победите ще ни излекуват от загубите
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Царево
Бургас поканен на винена дегустация и вечеря в компанията на творците от Порт Прим Арт Фест 2018
Бургас поканен на винена дегустация и вечеря в компанията на творците от Порт Прим Арт Фест 2018 Всички са добре дошли за близка среща с голямото изкуство и  селекция отбрани вина наградени на BIWC

Всичко в категорията
Потресаващо! Тийнейджъри се награбиха на улицата, задоволяват се до блок в жк "Меден рудник" (СНИМКА)
Потресаващо! Тийнейджъри се награбиха на улицата, задоволяват се до блок в жк "Меден рудник" (СНИМКА) Еротичната сцена е от оживената част на комплекса, откъдето минават деца и възрастни


Всичко в категорията
Eто как ж.к."Меден рудник" ще отбележи празника си Заслужават ли бургазлии нови и красиви съоръжения? Вижте какво сътвориха вандали с площадката на ДГ "Детелина" Съни маркет открива днес магазин в Меден рудник! Пуска всички продукти на сензационни цени в новия обект Спешно! Търсят дарители с кръвна група “АБ-“ за Жеката, който изхвърча от мотора си в "Меден рудник" Моторист лежи на кръстовище в бургаския жк. „Меден рудник” след катастрофа (ВИДЕО) Три часа оглеждат мястото, където се разцепи пистов мотор в ж.к.”Меден рудник”, водачът – в тежко състояние Помогнете! Спешно търсят кръв за пострадалия при касапницата моторист в жк "Меден рудник" Градският стадион на Бургас ще е от английски тип, морски платна ще спират розата на ветровете край ж.к.”Меден рудник” Ето кой е арестуваният наркодилър в жк. “Меден рудник“ Белезници за оборотен наркодилър от бургаския ж.к.”Меден рудник”, откриха 90 грама марихуана в дома му Новите улици в районния център на "Меден рудник" ще бъдат завършени, нека хората не се притесняват
Училището в айтоското село Карагеоргиево посрещна учениците с чисто нов спортен комплекс (СНИМКИ)
Училището в айтоското село Карагеоргиево посрещна учениците с чисто нов спортен комплекс (СНИМКИ) Новите спортни полщадки ще се ползват не само от учениците, но и от младите хора в селото напълно безплатно

Всичко в категорията
Извънредно! Пламна Сеатът на млада айтозлийка, разследват палеж Обрат: Прекратиха търга за ремонт на Айтоския проход – сметката била грешна Прехвърлят на държавата всички язовири в община Айтос, кметът Васил Едрев застана зад концесионерите Шокиращо! Локомотив започна да се разпада при 130 км/ч край Айтос Нанков към Али за Айтоския проход: Сигурен съм, че задавате този въпрос за последен път Златомир се разциври, че влиза зад решетките. Затворът бързо го пречупи! Шест фирми в битката за реконструкцията на автогарата в Айтос Хората не вярваха, че ще се случи. Но ето, че парк „Славеева река“ в Айтос се превърна в зелената перла на Бургаско Айтос с бебе-шампион – Любомира се роди с тегло 5700 грама Айтоското Караново настръхна срещу педофила Живко, искат да изселят фамилията му от селото Изродът Живко от айтското село Караново, изнасилил 9-годишната си дъщеря. Твърдял, че имат връзка
213 деца в първи клас ще посрещнат училищата в община Карнобат Изгорелият Голф в Карнобат е на 24-годишен младеж, умишлен палеж ли е? Огнена вендета! Запалиха колата на карнобатлия пред дома му (СНИМКА) Диреният на Апенините карнобатлия с чудато обяснение за бягството си от Италия (ОБНОВЕНА) Безочливост! Карнобатлийка изостави пеленачето си, но 11 години по-късно го "припозна" заради 100 хил.лева Мечтата на Карнобат се сбъдна! Градът ще има нова пожарна за близо 2 млн. лв. (СНИМКИ) Ад на пътя в неделя! Тир се преобърна на магистрала „Тракия”, водачът загина на място (СНИМКИ) Само във Флагман! ГДБОП разкри нелегална фабрика за цигари в бивша мандра край Карнобат "Карнобат" тръгна с водосвет и торта с емблемата на футболния клуб Уникално! Фолклорни ритми, разтърсващ рок и огнено шоу в петото издание на Балканския фестивал на изкуствата в Карнобат Вандали разбиха детска площадка в Карнобат, опасна е за децата (СНИМКИ)
Облекчават приема в детските градини на Несебър Първият учебен звънец събра над 2300 ученици в Община Несебър Президентът намекна, че Младен Маринов не е подходящ за министър на вътрешните работи Само във Флагман.бг: Ето кой получи уникалната книга на Царя на пчелите за подарък Ученици от Несебър призовават: Изхвърляйте отпадъците само на определените места Несебър посреща първия учебен ден с обновени бази Несебър и Равда заменят старите улични лампи и стълбове с енергоспестяващи Сайт за пътешествия на ЮНЕСКО популяризира Стария град на Несебър Прекомерен шум и продънен тротоар превръща в ад живота на бургазлии на ул. „Калофер” Ще караш такси в община Несебър догодина? Забрави за шорти, потник и джапанки Кметът на Несебър Николай Димитров приветства участниците в Национална среща в сферата на социалните услуги
Кметът Иван Алексиев и зам.-посланикът на САЩ Джон Фридман и откриха новото крило на ДГ „Детелина” в Поморие
Кметът Иван Алексиев и зам.-посланикът на САЩ Джон Фридман и откриха новото крило на ДГ „Детелина” в Поморие Това е най-големият индивидуален проект, който Отделът за военно сътрудничество осъществява в страната досега


Всичко в категорията
100 първокласници прекрачиха прага на обновеното Начално училище „Иван Вазов” в Поморие (СНИМКИ) Добрата новина! Ремонтират спортни площадки в Поморие за близо 300 хил.лв. Откриват нова детска градина за 1 млн. лв. в Поморие Поморие празнува Съединението, полагат венци и цветя пред монумента на Левски Сигнал до Флагман.бг: Бесен таксиджия щеше да ме помете В Поморие група Булгара ще изнесе празничен концерт в деня на Съединението Луд се прави на терорист в Поморие, награби сатър, но си намери майстора Кметът Иван Алексиев проведе среща с директорите на учебните заведения от общината Започва XIII фестивал на духовите оркестри и мажоретни състави „Ритъмът на морето 2018“ в Поморие Три улици в Горица са напълно асфалтирани, предстоят ремонти в Гълъбец, Медово и Порой Джетове, три пъти по-мощни от пистови мотори, ще летят по вълните в зрелищно съревнование за Купата на Поморие
Над 1500 деца посрещнаха първия учебен ден в Созопол
Над 1500 деца посрещнаха първия учебен ден в Созопол По традиция и тази година  СУ ”Св. св. Кирил и Методий” получи подарък от созополския кмет- мобилен проектир


Всичко в категорията
Ето какво е изгоряло при снощния пожар край Созопол Извънредно! Огромен пожар гори край Созопол, огънят е на два фронта Созопол се включва в кампанията „Да изчистим България заедно“ Капитан Живко Петров: Трябва да проверим и потъналия кораб „Родина“ дали не изпуска гориво Вижте видео от източването на мазута от кораба "Мопанг", потънал преди век край о-в Св.Иван (ВИДЕО) Ето кой е столичният бизнесмен, забил се с джета си в яхта в Созопол Михаил Заимов: Изтича гориво от „Мопанг“, но е ограничено от боновите заграждания (ВИДЕО) Ужасяващо! Човек виси на бесилото на публично място в Средец Магията на старите занаяти идва в Созопол, показват в изложба традиции от миналото Застопоряват работната платформа до потъналия „Мопанг” с 6-тонни котви Рашко Младенов: Човекът, който се занимава с изкуство, е борец за свобода (ВИДЕО)
Кой подведе премиера за "Силистар" и защо се огъна при най-слабия натиск? Кметът на Царево: План за вилно селище до Силистар няма, но хората се бият там, за да стигнат до плажа Ето как партийно-грантаджиите "зИлени" превърнаха в кенеф плажа „Корал” (ВИДЕО) БСП - Бургас настоява областният управител да се произнесе по казуса "Силистар" Борисов разпореди на Чолаков да спре решението на местната власт по казуса „Силистар“ Котка помогнала на учените да открият новия биологичен вид в село Велика (ВИДЕО) Георги Лапчев: В Община Царево не е внасян инвестиционен проект за вилно селище до Силистар Кметът на Царево: Фалшива новина е, че ще се застроява Силистар Борисов към кмета на Царево: Не бързайте с решение на ОбС за Силистар Порожанов: „Клиника“ за чума имаше, оставки от моя страна надолу няма да има Дивокъмпингуващите показаха мизерията на плаж Корал, но защо не казаха чия е вината
Първият звънец призова стотици деца на училище в Приморско и Ново Паничарево За пример! Доброволци от Приморско събраха 1 т боклук за няколко часа Приморско събира отбора, за да се включи в кампанията „Да изчистим България за един ден” Огнеборец номер 1 на Приморско облепи сградата на пожарната с пъзели (ВИДЕО) Археолози пред сензационно разкритие! Светилището на богинята Бастет и акропол с хилядолетно послание заровени в Странджа Кметът на Приморско: Съединението прави силата С кръшно хоро завършиха фолклорните празници "Приморска перла" Приморско с хуманен жест, кръводарителска акция спасява десетки човешки животи Див купон на Южното Черноморие! Девойки мятат гюбеци върху хладилник на брега на морето (ВИДЕО) Завърши ултра крос триатлонът „Лъвско сърце”, кметът на Приморско също получи награда (СНИМКИ) Преди 50 г. в Приморско се е случило нещо уникално, паметна плоча увековечи голямото събитие (СНИМКИ)
Вижте програмата за официалния празник на община Средец
Вижте програмата за официалния празник на община Средец Богатия набор от събития ще продължи цели 6 дни, вижте какво ще можете да посетите


Всичко в категорията
Обявиха извънреден вот за селски кмет в община Средец - ще има ли политически сблъсък? Ужасяващо! Човек виси на бесилото на публично място в Средец Добра новина! Държавата отпусна 1,2 млн. лв. за ремонт на ключова улица в Средец Скандал! Инвеститор заплаши да се изтегли от Средец, ако не му продадат 1800 дка на безценица Започва пълната промяна на уличната мрежа в Средец по проект за близо 1,5 млн. лв. Новото бижу на Средец е почти завършено, откриват го за празниците на града (СНИМКИ) Трагедия! 13-годишно момче се удави в язовир край Средец Иван Жабов за скандала с екскмета на с. Орлинци: Прокуратурата разследва, но при нас няма нито един сигнал за нарушение! Кметът на Средец: Продаваме земеделски земи, за да стимулираме бизнеса и да задържим хората тук Стар футболен спец с 2-годишна военна служба в битка за районен прокурор на Средец с временната шефка Соня Петрова Пълен потрес! Гражданин сервира торба с кал и фекалии на сесията в община Средец
За първи път държавата отпусна 800 хил.лв. за ремонти на улици в Малко Търново Археолози пред сензационно разкритие! Светилището на богинята Бастет и акропол с хилядолетно послание заровени в Странджа Посетители превърнаха най-красивата част на Странджа в сметище, но бургазлии им дадоха добър урок! (СНИМКИ) Как тържествено-етичните отношения на районния прокурор на Малко Търново с местните власти смутиха Цацаров Гард от НСО помрачи празника на Петрова нива, не „разпозна“ вицепремиера Валери Симеонов (ВИДЕО) Румен Радев идва на Петрова нива за 115-ата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание Петрова нива чества 115 години от Илинденско-Преображенското въстание, вижте програмата на националния събор Тайнствено заклинание пази гробницата на Мишкова нива Партийната лидерка Заячка: Правителството да покани Заев на Петрова нива на 18 август Внимание, шофьори! Пътят между Малко Търново и Звездец - блокиран от… крави (СНИМКИ) Местни ченгета и общинари в Малко Търново укриват големец от ГЕРБ, вижте защо
Кметът на Сунгурларе Васил Панделиев с поздравително писмо за първия учебен ден
Кметът на Сунгурларе Васил Панделиев с поздравително писмо за първия учебен ден Уважаеми родители, бъдете горди съюзници на българското просветно дело, зове градоначалникът


Всичко в категорията
ГЕРБ дари средства за паметна плоча в с. Дъбовица Невръстна челяд спаси от ареста 27-годишния Христо, закопчан при полицейска блокада след бясна гонка (СНИМКА) Стана известна самоличността на убитата от кола жена в Прилеп Нанков отряза Сунгурларе за ремонт на Върбишкия проход, трасето трябвало да се измести Пролетното почистване в Сунгурларе е в разгара си, общината с призив към гражданите Мъж подхвърли стотачка на катаджии в Бургаско, но вижте какво му се случи Екшън в Сунгурларе! Щерю убил своя приятел Панайот, ударил го с вила в главата Маратонецът Шабан Мустафа организира състезание за планинско бягане в Сунгурларе Истина ли е? Контролен „орган” помлял пиян личното си БМВ, бракува го набързо Жители на сунгурларски села: Тук е снежен капан, не пътувайте! Измамник метна баба, че й дава златен пендар, взе й 2400 лева
Трагедия край Руен: Мицубиши блъсна Хонда, прати я в крайпътно дърво и уби шофьора Намериха изчезналата 17-годишната ученичка от Вресово, пила кафе на „Кашмир“-а с гаджето си Мистерията се заплита: 17-годишната синеока красавица от Вресово избягала с гаджето си? Издирват 17-годишно момиче, в неизвестност е четвърти ден Как „турската” община Руен се превърна в символ на толерантност и спази завета на Апостола (ВИДЕО) Румен Радев откри паметник на Левски в Руен, нарече общината пример за толерантност Историческо! Откриват паметник на Апостола на свободата в сърцето на крепостта на ДПС Руен (СНИМКИ) Кръв на пътя: Хонда се заби в мантинела край Руен, лекари се борят за живота на жена Ужасяващи подробности за сблъсъка между тир и бус на Ришкия проход Драмата след мелето на Ришкия проход е неописуема: Ниязи дошъл от Турция при болната си баба, а ще го върнат в ковчег Екшън в Руен: Маскирани "нахлуха" в СУ "Елин Пелин" и взеха заложник (СНИМКИ/ВИДЕО)
Професор съм в Софийския университет, а нямам право да преподавам в училище – абсурдно е Интервю Всички интервюта Даниел Вълчев пред „Флагман“: Професор съм в Софийския университет, а нямам право да преподавам в училище – абсурдно е
Образованието не е приоритет за българските правителства напоследък, след 2010 г. здравеопазването го изпреварва драматично като разходи, казва бившият просветен министър
Глас отвътре Всички , Народният съд от социалните мрежи лъсна по бели гащи с чумата Ако имаше чума, при Ани щеше да има умрели животни, а то толкова време няма, прозвуча гласът на народа, но се оказа... в грешка Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Внимание! Стара къща в широкия център на Бургас на крачка от срутване(СНИМКИ) Бургазлия алармира: Асансьорът на пасарелката до „Мираж“ е опасен, притисна като в менгеме количката заедно с бебето ми! Туристи помислиха фонтана пред Община Бургас за Ди Треви, циганка обра стотинките им Извънредно! Червена Хонда пламна до Ритуалната зала в Бургас (СНИМКИ/ВИДЕО) Само във Флагман! Дърво премаза автомобил заради бурята в Бургас
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 18.09.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
В този ден едва ли ще намерите смисъл да се усмихвате и радвате на живота. Чувствате недостиг на енергия, но не изпадайте в апатия, а помислете за това, което сте постигнали! Ако потърсите помощ, ще я получите. Добре ще ви се отразят една сауна, масаж или процедури за подмладяване. Сега е моментът да помислите как портфейлът ви да се напълни с пари. Може да подобрите финансовото си състояние. Бъдете внимателни с думите! Рискувате да кажете нещо, което не трябва на човека, когото обичате. Ако го обидите, ще съжалявате. Нараства опасността да ви зомбират. Не подражавайте на някого, не се оставяйте други хора да ви влияят за решенията, които трябва да вземете! Разчитайте само на себе си, на своите способности! Ако имате разногласия с любимия, не го засипвайте с въпроси! Отложете важните срещи! Не ви препоръчвам сега да се срещате с държавни служители, защото ще ви мотаят и рискът да ви изпързалят е голям. Ако подавате документи, може да се окаже, че или са ви подвели, или нещо сте объркали. Тайните ви може да бъдат разкрити. Не е ден за авантюри. Изобретателни сте и късметът е с вас. Това ще ви помогне да се справите с проблем, който изисква нестандартно решение. Сутринта обаче ще сте по-разсеяни и пасивни. Желателно да оставите важните дела за следобедните часове. Вечерта може да се срещнете с приятели, но не пийте алкохол! Това е ден за разплащане. Ако дължите пари, опитайте се да ги върнете! Ако ви предстоят важни срещи, тръгвайте по-рано, защото може да имате проблеми с транспорта! Предстоят промени в живота ви. Може да започнете нова връзка или да тръгнете на пътешествие. Можете да надцените силите си и да поемете отговорност или да се захванете с дела, които изискват прекалено големи усилия. Това ще има лош ефект върху здравето ви. Пазете се! Бъдете внимателни и с парите! Склонни сте да пръскате повече, отколкото печелите! С делата, които изискват повишено внимание, може да се заемете следобед. Може да спечелите много пари с проекта, който сте стартирали, ако вложите цялата си енергия за каузата. Ако спортувате, внимавайте с тренировките! Може да се контузите. Имате шанс да реализирате потенциала си на лидер. Не се колебайте да предлагате своите идеи и да отстоявате интересите си! Може би е време да обмислите отношенията си, особено ако им имате връзка с обвързан любовник! Ролята на резервно колело не ви подхожда. Не вземайте и не давайте пари назаем! Може да правите планове за бъдещето, но само ако проверите наличната информация и обмислите внимателно всички плюсове и минуси. Заболелият през този ден може да остане на легло дълго и да не оздравее. Не поемайте никакви рискове, защото може да загубите парите си! Може да водите преговори и да ви предложат много добри условия, но сделката може да се провали. Не подписвайте договори преди да сте убедени, че всичко е изрядно! Възможни са проблеми с бъбреците. Може да изпълните целите си, ако се вслушате в съветите на своите колеги и работите в екип. Сега не е желателно да поемате нови ангажименти или да стартирате нови проекти, но може да довършите това, което вече сте започнали. В дома ви ще цари хармония, ако избягвате споровете.
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип