×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Търговският регистър може би гръмна, за да се скрият фирмените връзки с „къщата на Борисов” в Барселона


Търговският регистър може би гръмна, за да се скрият фирмените връзки с „къщата на Борисов” в Барселона
Борисов, Цацаров и Пеевски са се вплели твърде много, знаете, че от мафията не се излиза доброволно, казва Румяна Ченалова
18 Август 2018, Събота, 05:09 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов (снимка: Авторът)

Рязкото забогатяване на Делян Пеевски също трябва да бъде проверено, но - реално, а не както го направи КОНПИ, смята юристката

През 2015 г. разпространен таен запис на разговор между бившата шефка на Софийския градски съд Владимира Янева и бившата съдия Румяна Ченалова уличи премиера Бойко Борисов в закупуване на скъпа къща в Барселона за близка до сърцето му жена. Серията записи с гласовете на Янева и Ченалова извадиха и ред други порочни връзки в системите на правосъдието и изпълнителната власт. Тогава Борисов омаловажи казуса и го описа като „две каки си говорят”. През юли 2018 г. в интернет бяха разпространени серия от анонимни разследвания, които показват коя е жената в къщата, както и на кого се води имотът. Връзките сочат към премиера Бойко Борисов, а депутатката от „БСП за България” Елена Йончева обяви, че прави свое проучване по случая. В петък в спецсъда тръгна дело срещу едната „кака” Румяна Ченалова, която от няколко години е под прицела на прокуратурата. В почивката на заседанието тя даде интервю за „Флагман”.

- Г-жо Ченалова, миналия месец имаше развитие по случая с къщата в Барселона, за която стана въпрос в т. нар. запис „Двете каки”. Вие знаете ли кой е източникът на тези разследвания, защото те са анонимни?
- Няма как да знам. Знам само, че това беше казано от Владимира Янева, знам, че излезе материал на „Бивол” и знам, че Елена Йончева заяви, че ще разследва този случай.

- А знаете ли конкретни факти около този казус?
- Не, само това, което Янева е казала – че всъщност Борисов е купил къща. Тя тогава май каза 1 милион, сега се оказа, че е повече. Но тогава тя каза 1 милион и че я купил за своя приятелка в Барселона, от която има дете - и това знаех. Сега се установява, че сумата е доста по-голяма. Ето, намериха се фирми, които са прехвърлили парите, установи се взаимовръзка между определени лица и фирми. Може би затова и гръмнаха четири диска, както се изразяват някои, в Търговския регистър, защото той дава възможност да се проследява кои лица в кои фирми фигурират като собственици, съдружници, управители, членове на съвета на директорите във времето; съответно – връзките между тези фирми. Това бих казала, че е изключително скандално обстоятелство, което би поставило много сериозен въпрос – откъде са тези средства. Естествено, че фирмата, която е превела парите, по-скоро нейният собственик и представител, ще мълчи докрай. Все пак някога този главен прокурор ще си отиде. Надявам се да дойде друг, демократично избран. Надявам се всичко това, което е в България, да изчезне, да се срути, да бъде унищожено и тези обстоятелства да бъдат разследвани. А че ще бъдат разследвани, това е ясно, тъй като резултатът ще се определи от разследване на движение на суми по сметки. Парите винаги оставят своите следи и в този смисъл съм убедена, че когато има кой обективно и добросъвестно да разследва обстоятелствата, отговорът ще дойде.

- Т.е. според Вас тези данни, които излязоха, трябва да бъдат последвани от реакция на прокуратурата и съответно разследване?
- Разбира се. Това в крайна сметка говори за някакъв източник на доказателствени средства, който не може да бъде обяснен само с декларираните от Борисов спестявания. Не може ти да си спестил 20 000 лева и да купиш къща за 2 милиона.

- Къщата не е на негово име.
- Да, но има твърдения, че той я е купил.

- (Твърдение) на Владимира Янева.
- На мен ми образуваха дело по твърденията на лице в една молба. Лицето се казва, примерно, Иван Петров. Такъв Иван Петров се оказа, че не съществува и по неговите твърдения ми образуваха дело и ето - за седми път съм изправена пред съда.

- Защо главният прокурор не реагира на такъв сериозен сигнал?
- Е как защо? Защото те са обвързани!

- Как са обвързани? Откъде идва връзката? Защо винаги главният прокурор е функция на изпълнителната власт?
- Аз не мога да кажа, не ги знам тези неща. Но кого защитава главният прокурор чрез поведението, което има – пълно бездействие по отношение на сигнали, които касаят управляващи и активно действие по отношение на хора, които казват истини?! Не е нужно да си гений, за да стигнеш до тези изводи. Формалната логика води до това.

- Кокинов казва на Бойко Борисов „ти си го избра”.
- Точно така – ето, Кокинов го казва. Това е също един запис, чието съдържание потъна в нищото и в небитието. Така че когато човек има желание, може да нареди детайлите и да си направи извод. Не е предмет сега на този разговор да правя широк анализ.

- А по казуса „Мишо Бирата” има ли основание да бъде разследван Борисов?
- Ами едно изявление, с което той директно казва да бъде осуетена проверка – това е най-малкото неправомерно поведение. Елементарно е да се направи фоноскопска експертиза. На мен ми направиха фоноскопска експертиза – дали аз съм направила протокола по делото, при положение че аз не го отричам. Аз съм си сложила подписа.

- Той и Борисов си призна, че е направил това разпореждане, няма нужда от фоноскопска експертиза.
- Ами да. В случая при едно такова твърдение той трябва нещо да каже. Сега вие виждате как се прекратяват делата по отношение на Борисов. Мисля, че „Боец” беше пуснал някакъв сигнал и естествено проверката беше прекратена, без да се образува производство, като доводите на прокуратурата бяха, че - „ама Борисов нямал това предвид”. Това е несериозно. Всеки един човек тогава може да обиди, наклевети, огорчи, привлече към отговорност и да каже, че е нямал това предвид и че се е объркал. Ето виждате ли различния подход. Този различен подход, който е и системен, вече говори за характеристики и обвързаности.

- Пеевски къде е в цялата тази схема?
- Нямам представа къде е, но най-вероятно е някъде там, след като продължава да бъде охраняван от НСО въпреки сигнали и т.н., след като не ходи на работа, пък получава заплата…

- А рязкото забогатяване с няколко десетки милиона?
- Ами това също трябва  да бъде проверено. Значи КОНПИ казва „ние го проверихме”. Ама какво сте проверили? Проверили сте представени документи. Така че ако трябва да се прави истинска проверка, си има методи и начини, а не просто да се съберат документите и да се каже „ок, 1 и 1 прави 2; 3 без 2 прави 1”. Не, това можем да го дадем на някой второкласник да го свърши.

- Можем ли да направим извод, че над Борисов и Пеевски има опънат чадър от главния прокурор?
- Не, не бих направила такъв извод. По-скоро смятам, че те са заедно и всеки държи някакви аргументи срещу другия. Твърде много вече са се вплели и никой не може да излезе от тази хватка само с едно обикновено желание. Нали знаете – от мафията не се излиза доброволно.

В категории: Темида , Политика


Любовен хороскоп за 6 – 12 май
Любовен хороскоп за 6 – 12 май 06/05/2024, Понеделник 21:36 0
34
Коментара по темата
34.
KOKO
21.08.2018 15:52:59
0
2
HA,DOBAR DEN BULKA! TOVA DA PUBLI4NI TAINI V BALGARIJA.MAFIJATA E NA VLAST I VSI4KI V NEJA SA SVARZANI KATO SVINSKI 4ERVA.VSI4KI GO ZNAJAT I SI TRAJAT.
33.
Сефте
21.08.2018 13:19:22
0
1
Мдааа , подготвя се почвата за новия "спасител" дето ще ни "оправи за 800 дена"...
32.
31031
21.08.2018 13:03:26
1
0
Тя развява байраците, защото трябва някой от нейното котило да я сложи на място. Ама откъде толкова тестостерон в българските магистрати.
31.
DJARO
19.08.2018 17:19:15
0
8
Razboiko...prestupno mal4i za Peevski...NSO go ohranqva ne hodi v parlamenta....ama e IMUNIZIRAN..pred zakona....polovinata durjava e vzel taq mazna svi6tina...4ak Zvetanov duma ne obelva za nego...MNOGO E ZAGADU4NO??
30.
koko
19.08.2018 12:14:42
4
8
ам тя ченалова че не е росна китка не е ама и баце да не се прави на ощипана мома за къщата и острова
29.
Бургас Р.Христова
19.08.2018 12:08:54
0
6
Коментара е излишен, какво им показваме с това, че знаем, че всички са в кюпа ли и крадеца вика дръжте крадеца. Запомнете, че България никога няма да се оправи, защото мисленето на българина не може да се промени. Той е роден да плячкосва. Няма друго спасение и за да не потъвате повече в блатото- Терминал N 2
28.
мислещ
19.08.2018 11:24:10
7
8
В България е прието колкото си по в лайната ,толкова повече плюеш тези около теб,та дано и те да се оцапат. Всякакви провалени политици,корумпирани магистрати,МВР началници с нулева полезност се напреварват да дават акъл и да критикуват,вместо да се радват че системата е скапана и не са в затвора !
27.
Ченалова,ти ли бе?
19.08.2018 11:17:23
7
12
С какви очи излизаш и говориш,ти трябва да си в затвора. Забрави ли че точно ти оправда Илиян Тодоров-двойният убиец от дискотека Соло. На по-горните инстанции при абсолютно същите доказателства той беше осъден ”до живот”. Като го оправда на първа инстанция,ти реално го освободи за избяга.
Срещу какво извърши това престъпление?
Какво получи за тази ”услуга” от бащата на убиеца?
26.
Бургас Р.Христова
19.08.2018 01:23:22
5
11
Истината е само една.Ттерминал Номер 2 и държавата остава само с министър. От кого и какво ще краде, като няма кого да управлява:(((
25.
Оф
18.08.2018 22:35:11
0
14
Работата е сериозна !
24.
Да не те е.е е важното
18.08.2018 21:45:54
4
14
Тази има по-големи топки от на бойко , мойко и всичките му минетчии взети заедно ! А при тях няма гаранция , че имат топки де , по скоро клито.и :)))
23.
поуидиот
18.08.2018 20:59:16
2
7
Браво на СДС-аря!Винаги е по-добре късно отколкото по-късно...
22.
Помъдрял бивш СДС-ар
18.08.2018 20:25:47
2
17
Сега вече разбирам СМИСЪЛА на Народният съд !
21.
Терминал 2
18.08.2018 20:09:10
4
12
Решението на проблема е терминал 2 и никога повече в държавата на мафията.
20.
kuche
18.08.2018 19:25:09
1
14
boiko gori v ada kopele
19.
00359
18.08.2018 18:05:35
0
16
taka kato glasyvat za tazi maloymna Tikva i WC kenefa
18.
Didi
18.08.2018 18:01:37
1
30
....а особенната форма на главата разкарва едни потури из Жеравна !
Дали ли си е платил входа и паркинга...?!
17.
Aйшету
18.08.2018 17:50:15
0
26
Ченалова !
Не е може - би !
Мафията си има ходове !
Наближава Магнитски и всичко взе да гьрми !
16.
Хард драйв 4
18.08.2018 17:49:55
2
22
Най-интересното в случая с ТР е, че цялата информация си е налична и в пълен обем си стои тихо и кротко в американското посолство. Сега след като заработи изцяло въпросния регистър, братята американци ще направят една лека сверка на "преди и сега" и хитрата сврака ще щракне с двата крака в капана. Или иначе казано, простото овчарче само си вкара вълка в кошарата. Вълка с много "магнитчета" по него.
15.
българин
18.08.2018 17:44:33
4
20
Който е чел само Винету не знае, че подгонената нивестулка търси и гони до гроб....все някога ще те намери и захапе !!!!

Требе много да се чете...многооооо...( преди да се говори !!!) то и не само Винету....!!!!!
14.
Nastradin hodja
18.08.2018 17:41:15
2
24
На тая територия е силно взривоопасно !
Всичко ГАрми !
...и камьните падат от небето !
И лайна си плуват в морето !
А Бибитко ходи да гледа разкопки !
Дреме му на Хоя !
13.
offff
18.08.2018 17:33:25
17
12
вижте кога гръмна регистъра и проследете кога фалира Олимпик, дали прави 2+2 = 4? таз milf пропаганда е яко за затвора, за кво изобщо и се дава трибуна
12.
Gocho
18.08.2018 17:29:58
5
29
Няма по широкия бял свят По - робско и тьпо население от това . което населява тия земи там !
Не народ , а мьрша !
Какво още трябва да стане та да се отьрвете от мафията ?!
11.
наблюдател
18.08.2018 17:29:06
16
15
Тази Ченалова,преди седмици си купила нова къща за 250 000 лева.
10.
Българка
18.08.2018 17:24:34
13
11
Ченалова, да беше се съсредоточила как ще обясниш магариите които си вършила във съда. Ако искаш да си борец за ПРАВДА. Започни от милиардите ограбени червената върхушка. А другото твоето е Ала-Бала.
9.
Az
18.08.2018 16:57:34
6
16
Гарантирано от ГРОБ
8.
Efo
18.08.2018 16:54:49
20
13
Статията достигна до вас със любезното съдействие на Цветан Василев директно от Белград, чрез крадените пари от фалиралата КТБ.
7.
До 1 и 5
18.08.2018 16:48:38
7
14
Ей мърши, нито сте мислещи, нито българия е свободна. А вие двамата, ако не сте драскач с много никове, сте пълни идиоти! Ама не по Гогол!:)
6.
Жоро
18.08.2018 16:44:13
19
12
Крадеца вика дръжте крадеца.....тази маст..я няма как да прехапва от далавери и се чуди кого да ухапе за 5 минути слава
5.
мислещ
18.08.2018 16:40:44
22
12
Тая мърша от снимката защо още не е в сливенския при каките от махалата !
4.
гражданин
18.08.2018 16:39:59
7
10
Мдааа,и за да скрият новината ,че зелените извънземни са изпили мозъка на доста хора !
3.
Браво
18.08.2018 16:35:36
3
18
Лъчезар Лисицов e единственият в този ....... сайт , който си позволява да говори хард срещу определени лица , както и да публикува подобни интервюта , евала за което . Не знам как не са го уволнили още .
2.
демократ
18.08.2018 16:35:12
8
30
Госпожа Ченалова е един от малкото "мъже" в България ! Държава изцяло овладяна от мафията. Да ти изтрият държавният търговски регистър и никой да не смее да гъкне. Безумие !
1.
FREE BULGARIA
18.08.2018 16:25:59
23
7
Gluposti Pak tursite senzacia.
I dori da e imal kusta, neka da ima 10 ako iska no produljava da vodi durjavata kakto do sega.

Pazi boje ot tezi kaki, dosega nisto ne praviha, kude biaha 20 godini da kritikuvat sistemata???
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
От листата на БСП отпадат знакови фигури от миналото От листата на БСП отпадат знакови фигури от миналото В Бургас водач на листата на БСП ще бъде инж. Петър Кънев Летището в Бургас ще се развива с парите от туристите, каза кметът на Поморие Летището в Бургас ще се развива с парите от туристите, каза кметът на Поморие Общинските бюджети няма да бъдат ощетени, добави градоначалникът Иван Алексиев Циклон понижава температурите с 8 градуса, очаква се да вали дъжд до уикенда Циклон понижава температурите с 8 градуса, очаква се да вали дъжд до уикенда Най-съществените валежи се очакват в сряда и в четвъртък, прогнозира климатологът проф. Георги Рачев Неприятна изненада за пътуващите с влакове Неприятна изненада за пътуващите с влакове Средно с 20% плащаме повече за билет Ще поскъпнат ли шоково горивата заради зелената сделка? Ще поскъпнат ли шоково горивата заради зелената сделка? Поне до изборите в САЩ няма да се променят драстично цените на петрола на световните пазари, прогнозира експерт  Стрелба по автомобил в София! Дупка зее на вратата до кошчето на 4-годишно момиче Стрелба по автомобил в София! Дупка зее на вратата до кошчето на 4-годишно момиче В Люлин се разгоряла истинска войни между съседи за паркоместа Депутат от ПП-ДБ почина едва на 47 години Депутат от ПП-ДБ почина едва на 47 години Поклонението ще състои на 8 май, сряда от 11 до 13 часа в катедралния храм „Св. Богородица“,  гр. Пазарджик. Така ли трябва да изглежда една европейска граница, гневи се кметът на Малко Търново Така ли трябва да изглежда една европейска граница, гневи се кметът на Малко Търново Управниците от региона се обединяват за нова кауза - разширяването на граничния пункт Малко Търново-Дерекьой Строежът на жилища в Бургас нарасна със 133% Строежът на жилища в Бургас нарасна със 133% През първото тримесечие на годината в област Бургас е започнало строителството на 1470 апартаменти и еднофамилни къщи ДПС: Имаме сили за 4 депутати от Втори МИР Бургас ДПС: Имаме сили за 4 депутати от Втори МИР Бургас „Тази цел е изпълнима, защото сме показали, че умеем да защитаваме правата на избирателите си“, каза водачът Севим Али
Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в правителството на Косово Ненад Рашич – гражданската инициатива „Свобода, справедливост и оцеляване“ (GI SPO)
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори