×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Компютър вече ще избира маршрутите на изпитите по кормуване, резултатите ще може да се обжалват


Компютър вече ще избира маршрутите на изпитите по кормуване, резултатите ще може да се обжалват
Дамян Войновски (вляво) не е съгласен с твърдението на Николай Колев-Босия, че "белите стаи" за теоретичните изпити са пробити
13 Август 2018, Понеделник, 14:45 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Изпитващите взимат заплати от по 600-700 лева и това също е причина за корупция, смята шефът на ДАИ


Шефът на ДАИ (понастоящем Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”) Дамян Войновски обясни, че не разбира защо протестира Николай Колев-Босия.
На заседание на временната парламентарна комисия за издаването на фалшиви шофьорски книжки двамата влязоха в тежък спор.

Босия е в гладна стачка вече два месеца с искане за оставка на транспортния министър Ивайло Московски заради нелегалните схеми за даване на правоспособност за управление на автомобили.

По повод разкритата корупция в Бургас, за която бяха повдигнати обвинения този месец, Николай Колев каза: „В интернет всички информации, които имаше по този повод, бяха много внимателно изтрити и остана единствено вестник „Флагман”, откъдето може всеки да ги вземе тези информации. Така че няма какво да обсъждаме кой е почнал (разследване – б.а.), кой е продължил, кой свършил… Важното е, че „бялата стая” се срути и тя не представлява никаква бариера за издаване на шофьорски книжки на неграмотни и неумели водачи. Това е фактът и той трябва да се вземе предвид.”

Босия напусна заседанието в знак на протест, след като Дамян Войновски получи думата на няколко пъти. Според Колев той нямал право да говори, защото стоял зад корупцията в ДАИ.

Войновски отвърна, че е започнал дело срещу Босия, тъй като го нарекъл публично „престъпник”. А сега щял да го съди и за „лъжец”.

Шефът на ДАИ говори пред медиите и след заседанието на комисията. Той обясни, че в „Автомобилна администрация” са наясно с проблемите, които обаче се трупали с години и не можело да се решат бързо.
„С теорията (при изпитите - б.а.) решихме проблема, но за съжаление при практиката все още имаме субективен фактор, който не е достатъчно ясно как да се реагира и какво да се прави. Ние това го оценяваме, но това не може да стане от днеска за утре. В момента променяме методиката на оценка, като залагаме ясни критерии, които ще бъдат обсъдени с инструкторите и ще им бъдат предоставени. Ще променим и учебната документация, за да могат да се обучават точно по тези критерии, по които ние ще изпитваме, за да може всеки един, който се явява на изпит, да знае какво се изисква от него и какво ще получи като крайна оценка. Въвеждаме възможност за обжалване на резултатите от изпитите. Досега такова нещо не е имало”, каза изпълнителният директор на „Автомобилна администрация”. 

Работи се и по промяна на начина на провеждане на практическия изпит.
„Ще въведеме GPS-координати – утвърдени маршрути, за да не може ако евентуално реши някой инструктор, така да се каже, да помогне на някой, да го пусне по лесен маршрут, а ако иска да го скъса, да го прати в капан. Затова ние ще въведеме GPS-позициониране, GPS ще предлага маршрутите. Те ще се избират от компютър.
Искаме да намалим до минимум ефекта на субективност от изпитвачите. Ние непрекъснато работим в подобряване на този процес”, увери Дамян Войновски.

Ако имало данни за корупция и за продажба на шофьорски книжки, от ДАИ реагирали незабавно.
„Вътре (в комисията – б.а.) казаха, че само в Бургас имало сигнали. Не, не е така, не е само Бургас. Има и в други градове, но не мога да ви ги кажа, защото полицията все още работи по тях и ще има и други разкрития. Ние реагираме на всеки един сигнал и затова не разбирам за какво протестира г-н Колев. Наистина не разбирам, защото от няколко години ние работим точно за това – да подобрим целия процес и да дадем някаква гаранция, че изпитът наистина е качествен", каза Дамян Войновски.

Той отхвърли твърденията, че т. нар. „бели стаи” за изпити са пробити. 
„Не, белите стаи не са пробити. Навсякъде в държавата за съжаление се случват престъпления. Ние не можем да спрем всички престъпления в държавата, но нашата работа е да ги ограничим до минимум и да дадем подходящи механизми на полицията да може да ги разкрива и да може да вземе адекватни мерки срещу тези престъпници”, заяви шефът на ДАИ.

Дамян Войновски обясни, че не възразява в институцията му да се направи проверка, инициирана от премиера Бойко Борисов, както препоръчва омбудсманът Мая Манолова.

Шефът на ДАИ каза и че от години настоявали за увеличение на заплатите, защото изпитвачите взимали 600-700 лева и се изкушавали да „поглеждат настрани”.

В категории: Политика


6
Коментара по темата
6.
Мухата Цеце
14.08.2018 10:21:04
0
0
Не смея да го погледна в очите
5.
Елби
14.08.2018 10:17:52
0
0
Тоя Боко търси Чоко в страничните огледала на автомобила....а напред....абе политолози,социолози и други такива оснавно са такива с подобни недъзи,който цял ден могат да приказват и нищо да не разбереш но дърпат от бюджета за тъпи и безмислени пледоарии.То и няма какво друго да работят освен в цирка като атракция.
4.
ДаЙ
14.08.2018 01:21:19
0
0
Е може ли толкова да е грозен тоя. Прилича на жаба хахахаха
3.
потърпевщ
13.08.2018 21:23:49
0
7
Нещо от ДАИ да кажат за Севан и компания. 800 км на ден в БГ, претоварване, каране без карти, с чужди карти....Убийци на бизнеси и деца в буквалния и преносен смисъл.
2.
ii
13.08.2018 21:00:02
3
6
а кога компютър ще избира по какъв начин да бъдат разчленявани крадливите и корумпирани политици и журналисти
1.
Вери Бос
13.08.2018 20:30:08
3
7
Босия е мноо бос
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Трескава подготовка за откриването на "Флора 2024" Не пропускайте да направите цветна обиколка на Лазаровден в Морската градина, официалното начало е от 11 в събота 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си 4 знака, че имате нужда от спешна промяна в живота си Понякога всичко, от което се нуждаем, за да се почувстваме пълноценни, е промяна на средата Имаше ли секс в „Ергенът“ Имаше ли секс в „Ергенът“ Ако нещо се е случило, то е станало, докато Валерия и Алек са били в морето 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла 4 златни съвета как да запазите достойнството си при раздяла Независимо дали раздялата ви е била приятелска или изпълнена с нараняване и предателство, прошката е от ключово значение, за да продължите напред с достойнство Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях Зодиите, които са най-големите манипулатори, бягайте от тях За една от тях никога не бихте предположили Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Изхвърлете веднага тези неща от дома си - носят безпаричие Ето как да привлечете благополучие в живота си с помощта на фън шуй Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Тя беше хищната хиена на поп фолка, отказвала е 17 предложения за брак Изпълнителката Петра твърди, че 60 са новите 30 Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Търси се начин да омаскарят Йеротей, за да не стане митрополит, гневни са миряни Назначена е ревизия, която вероятно няма да установи нищо, но ще сложи петно върху службата му в поморийския манастир Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Вижте какви празници предстоят в селата около Бургас Ще се провеждат великденски концерти и събори 
Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване Служебното правителство назначи шест нови областни управители Служебното правителство назначи шест нови областни управители Повечето от тях са свързани с ГЕРБ Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Кевин Костнър гледа децата, докато жена му я спукват от секс Бившата му изобщо не ги поглежда, а Танцуващият с вълци плаща на хлапе по 160 000 щ.д. В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си В този ресторант подаряват бутилка вино, ако не докосвате телефона си Заведението се намира във Верона Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Забравете за банани, ябълки и други подобни на Евро 2024 Няма да може да вкарвате плодове по време на първенството Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Ето защо Алек гледаше Мария с такова презрение Алек Младенов изправи на нокти Мария Чекмарьова Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Хотели по морето може да не отворят през лятото, никой не иска да им работи за малко пари Приетите от вчера от парламента промени в Закона за чужденците в България няма да спасят сезона Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ Открита бе въздействащата фотоизложба „Лазари в Еркеч“ На събитието присъства кметът на община Поморие Иван Алексиев
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори