×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Общинският съвет на Бургас възроди нудизма и прегърна монокините на плажа!


Общинският съвет на Бургас възроди нудизма и прегърна монокините на плажа!
Около 1,3 км е дълга плажната ивица Атанасовска коса – 2, където Общината ще настани натуралистите
30 Юли 2018, Вторник, 02:30 ч.
Автор: Светлозария КИДЕРОВА, снимка: е-burgas

Вижте какви авангардни изказвания и решения за развитието на туризма са факт от днес

Общинският съвет на Бургас прие с единодушие Общината да кандидатства пред държавата в процедура за предоставяне на плаж Атанасовска коса 2 – чрез наем или концесия.
Идеята е на общинския съветник Живко Табаков, който е и бивш съветник на министър Николина Ангелкова от предходния й мандат и се породи преди около месец, след като Флагман.бг пръв оповести предприета гражданска подписка за ограничаване на голотията по трите оживени бургаски плажове, отдадени на концесия от държавата.  В първоначалния вариант в комисиите на Общинския съвет се обсъждаше възможността за обособяване на нудистки плаж след Атанасовска коса 1, където сега се намират двете дискотеки – върху бившия Евин плаж. Целта беше да се реагира на искането за ограничаване на ставащите вече масово явление голи цици из бургаския плаж като голотията се насочи към обособено за това място, за да не се развращава подрастващото поколение в цивилизованата християнска държава.

По време на тези обсъждания миналия месец през съветниците минаха най-различни предложения – от заклето пуритански до крайно екстравагантни и защитаващи тоталния разврат на открито край морето.
В залата за сесии на общинския съвет днес обаче пристигна изчистен вариант на докладна записка, с която Общината просто да кандидатства, за да получи плажовата ивица - от бившия Евин плаж почти до солниците, където доскоро имаше старо корабче.

Хубаво е да си я стопанисваме тази ивица, ще бъдем конкурентно интересни и предпочитани като лятна дестинация, там да обособим нудистки плаж", каза вносителят Живко Табаков, който бе напълно подкрепен и от Веселин Пренеров от ГЕРБ. Пренеров направи следното мотивирано изказване по отношение на монокините в останалите три плажа, което ило резултат от задълбочено проучване на поставения от гражданската подписка проблем:

Много ми харесва да имаме нудистки плаж – имало го е и подкрепям завръщането му, но засега по-важен е  другият проблем – с повдигането на въпроса за момичетата по голи гърди на останалите плажове. Типът бански „монокини” дава възможност да се показват вторичните полови белези, наречени гърди при жените, което гали погледа на всички мъже и не мисля, че има проблем с това! Ако поставим задължително сутиени на жените, трябва да се замислим и върху вторичните полови белези при мъжете – има такива, които са с по-големи гърди и от жените, виждал съм мъже с окосмяване по гърба, ръцете и предните части на тялото, които незабавно трябва да се прикрият от естетична гледна точка. Ако вървим в тази посока, излиза, че за мъжете с по-изразени млечни жлези, трябва да въведем задължителна препаска. Затова нека приключим с темата за монокините – да не забраняваме на жените да си ходят из общия плаж по монокини, както и да си имаме плаж за нудисти”, заключи революционната си реч шефът на Комисията по култура и вероизповедания Веселин Пренеров.

От ГЕРБ обаче имаше несъгласие с виждането на Табаков, че плажът Атанасовска коса 2 ще ни направи конкурентно интересни. Специалистът по водно спасяване Николай Иванов подчерта, че пясъчната ивица е дълга около  километър и 200-300 метра, на всеки 100 метра ще трябва спасителен пост, медицинско обслужване, както и да се гарантира качествена услуга. Трябва да се има предвид, че това е рестриктивна зона, където не се допускат автомобили, а само колелета. Хората го посещават, защото не е пренаселено и безплатно могат да си разположат чадър и собствени плажни принадлежности, т.е. опасността загубите да са големи е съвсем сериозна.

В крайна сметка Табаков подчерта, че Общината ще се справи с предлаганите услуги и си заслужава да се открие нудистки плаж. Не се разисква каква част от този километър и нещо до солниците, ще се отцепи за чисто голите мъже и жени или напливът от натуралисти ще е толкова голям, че ще заемат цялата площ - за радост на воайорите, които и сега никак не са малко в този район.

Никой от съветниците обаче не се замисли върху отговор на фундаменталния въпрос: „Имаме ли нужда повече от Евин и Адамов плаж, отколкото от нудистки? Дали жените, нуждаещи се огродено място да се пекат на слънце голи заради здравето си, както и мъжете с подобни оплаквания, биха били съгласни да бъдат заедно с нудистите? Това вписва ли се в тяхното съзнание? Най-малкото, защото ги разделя основната причина, поради която отиват на плаж.

На този етап се очаква Бургас да привлече нудисти, но да отблъсне хората с проблемно здраве, на които е препоръчано слънцелечение.

В категории: Бургас


21
Коментара
Идва времето за отпуски
Идва времето за отпуски 19/04/2024, Петък 10:00 0
21
Коментара по темата
21.
Бургазлия
01.08.2018 15:58:51
3
2
Браво на В.Пренеров.Много умен и принципен.
20.
Емигрант
01.08.2018 15:39:49
5
2
Чета ви пт чужбина и искам да попитам всички които подкрепят евангелската подписка, къде в европа са забранени монокините на плажа? Браво на г-н Пренеров, един млад трезво мислещ човек!!! Трябва да има повече хора, като вас, за да привличате младите от чужбина, да се върнем отново в България. Защото, ако се подкрепят такива подписки, в най-скоро време сигурно и ще има пак подписка, която да забранява ражданията в болници, а само по къщите!!!!
19.
БС
01.08.2018 15:33:32
5
1
За тези псевдоморалисти. Оставете на хората правото на избор.Свободата е свещено право на човешкия индивид.
18.
Гражданин
01.08.2018 14:13:31
0
0
Преди да пишете глупости се обърнете към себе си и се вижте добре в огледалото. А за г-н Пренеров не мислете. Той си има прекрасно семейство. Това , което е казал го мислят и огромна част от бургазлии.
17.
Ехо
01.08.2018 11:19:18
0
1
Ехоо Флагман, има ли пилот в самолета. Въобще наясно ли сте какво се прие? Като гледам статията явно, не. Защо не вземете и да се самозакриете, ще направите голяма услуга на града.
16.
16
01.08.2018 10:51:53
0
0
На Пренеров ще му препоръчам да си намери жена, за да си уталожи мераците. И най-вече ще ги уталожи като създаде и отгледа деца. Защото животът не е секс клуб.
15.
До Общинарите
01.08.2018 10:47:31
0
2
Общинарите наистина ли мислят, че всичко е пари? И че Десетте Божии Заповеди, които са всъщност фундамента на човешкия морал, са отживелица? Че всичко се купува и продава подобно бардак? И че всъщност те са част от него? Да мислят каквото си искат, но да не посягат на свободата на хората, които не са продажни и развратни като тях. Не може тези хора да са дикриминирани с грозни голи гледки. Да не посягат на чистотата на децата. Който иска бардак, да си живее в него, но нека не ни го натрапва насила, подобно гей-дружинките, защото нито етиката ни, нито естетиката ни си приличат. Без морал човек не е нищо повече от скот, не казвам животно, защото те животните нямат извращения. А нас ни е гнус от подобно мислене!
14.
Морски
01.08.2018 08:50:27
0
1
Много правилно.Голите на нудисткия плаж.Браво за монокините.Иначе би било полова дискриминация.
13.
ужас!
01.08.2018 08:28:28
2
3
Всички ли в тоя общински съвет са покварени развратници?
12.
Майко мила
01.08.2018 07:32:41
0
4
Цивилизована християнска държава????,от джендъри,хомота и наркомани!!!
11.
х
01.08.2018 07:21:37
3
4
За съжаление гражданската подписка имаше едни цели- да ограничи голотията на плажа, а съветниците я използваха и постигнаха своите си- голотия /нудизъм/ на 1,5 км., в най-предпочитаното за разходки място, и никакво ограничение на голотията на останалото. Криво разбрана демокрация.
10.
До тези, които пледират за разврат
01.08.2018 07:14:54
3
10
В никой гол задник няма естетика с изключение голотата на детето и то при положение, че не е от гледната точка на педофила. Естетика в голата жена пък вижда похотливия и развратен мъж. Голотията е неотделна част от разврата и тя събужда единствено похот и желание за секс. Животът обаче е нещо съвсем друго и който слага разврата в центъра му изживява доста неприятности.
9.
тоа
31.07.2018 23:48:35
0
2
сигурно е виждал и оскубани и бръснати ,, мъже ,, на плажа ,ко ши е при тях от естетическа гледна точка , тъй да се каже , да се покриват или да се зариват направо
8.
Стефко Георгиев
31.07.2018 19:58:31
2
4
За жените незнам но мъжете нудисти са дърти педераси нямаше нужда от нудисти плаж по добре за инвалиди не съм ходил на плаж от10 год.зщото съм със патерица и не мога да вляза в водата нека гроздовите да се кефят
Педали
7.
ALF
31.07.2018 18:05:23
0
8
Общината да се погрижи за централният плаж. Както е тръгнало "едналичност" ще го завладее целия.
6.
Нормата трябва да е нормална
31.07.2018 17:30:58
13
20
Нека тези, които искат да ходят по гол задник да бъдат отделени от тези, за които голият задник е емблема на клозет! Хората изповядват различна естетика, не всички са привърженици на "естетиката" на разврата и трипера! Не всеки гори от желание оная му работа да бъка от човешки папилома вирус, предизвикващ рак, вагинални въшки и брадавици, гарнирани със Спин! Нека подобна гнусотия не се натрапва на хора, за които любовта не е секс и секса не е любов! Колкото до ПРенеров, какво всъщност е неговото изповедание, след като отговаря и за вероизповеданията?
5.
Винету
31.07.2018 17:09:41
3
22
Трябва да ценим богатствата, които имаме. Имаме огромен плаж, направете и адамов и евин и нудистки плаж. Да има за всички. Има и плажна ивица за всички. Оправете лугата и калните гьолове ! Пълно е с чуждестранни туристи, изтрепват се да ходят там. Ние не го оценяваме. Общината да го направи още по-хубаво, има на къде. А за плажовете : Как точно голите гърди развращават ? Особено в тва време на интернет порно ?
4.
Натурист
31.07.2018 17:06:57
1
17
Ако някой "хипопотам" се появи с бурка на плажа, никой няма да протестира, ама щом е за някоя готина мацка по... "големи очи"... вой до небесата.
3.
НЕ СЕ НАЯДОХА...
31.07.2018 17:06:53
3
5
АКО МОЖЕШЕ И МОРЕТО ДА ИЗПИЯТ !!!
2.
Млякото и руснака
31.07.2018 17:03:01
2
7
супер тъкмо ще ходим двамата да гледаме голи жени и ще си бием чикии в храстите.
1.
Оправете
31.07.2018 17:00:41
1
2
Предприета гражданска дописка?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Къщата е ултрамодерна, дворът е достатъчно голям, има и басейн. 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща  Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Готова ли е България за еврозоната? Политиците ни не искат еврото Те похарчат това, което предприемчивите хора са направили в хазната и са внесли с данъците си, коментира Левон Хампарцумян  Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Борисов не разбира защо служебният кабинет не сменя областните управители на ПП-ДБ Води се спор кой да замени "губернатора" на Бургас Пламен Янев, който е недолюбван от кметовете и бизнеса Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Нямам новина, обяви Главчев след среща с президента Диалогът продължава, лаконичен бе служебният премиер С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът С Алек го направихме в морето, твърди тази участничка от Ергенът Още когато се усамотили да вечерят на плажа Валерия не издържала и споделила на Алек, че го желае страстно Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Акция "скорост" започна във Варненско, 96 глобени Камери са поставени в целия град
Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Тя се възмути, че момичетата от Ергенът били меркантилни, но имала 60-годишен любовник Възрастният приятел на Маги и подсигурявал луксозен живот, докато не си намерил по-млада от нея  Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме  на Украйна Нападението над Иран не застрашавало България, военният ни министър напира да помагаме на Украйна Тя е приоритет за служебното правителство, подчерта Атанас Запрянов Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката Ще има и втори удар по Иран? САЩ са били информирани 48 часа преди атаката  Проиранските милиции в Ирак са започнали да преместват въоръженията си в Сирия, заедно с бойци САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина САЩ блокира с вето в ООН пълноправно членство на Палестина Вашингтон аргументира ветото си като заяви, че независима палестинска държава трябва да бъде създадена чрез директни преговори Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Атаката по Исфахан поздрав от МОСАД за юбилея на Али Хаменей? Как ще им отговори Техеран? Имало е предложение за незабавен отговор срещу Израел, което е било отхвърлено, коментира арабистът проф. Владимир Чуков Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Австралия зове гражданите си да напуснат Израел Има висока заплаха от военни репресии, казват от местното външно министерство
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори