×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Искат стикери за Зелена зона за собственици на имоти без адресна регистрация в Бургас, редно ли е?


Искат стикери за Зелена зона за собственици на имоти без адресна регистрация в Бургас, редно ли е?
Идеята ще се разгледа на предстоящата сесия на Общинския съвет, очакват се дебати
18 Юли 2018, Сряда, 12:30 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Предложението е на омбудсмана Тодор Стамболиев, изпратено е за разглеждане в местния парламент


Собственик на имот в рамките на зелената зона в Бургас, който обаче от години живее в София и е се адресна регистрация там, се оплака на омбудсмана Тодор Стамболиев, че не може да паркира колата си пред дома си в жк „Лазур“.

От своя страна пък общественият посредник е изпратил писмо до Общинския съвет, с което предлага наредбата за паркиране в платените зони да бъде променена по начин, позволяващ на собствениците, които не живеят там, все пак да ползват стикер.


„Бургазлия, който е преподавател в НСА „Васил Левски“ в столицата и е с постоянен адрес в София се оплака, че вече не може да ползва паркинга пред блока си в Бургас, защото той се е превърнал в зелена зона. Налагало се да изпраща през 1 час СМС-и, само и само колата му да стои там, като при опит да поиска стикер за паркомясто пред блока, такъв му бил отказан“, пише Тодор Стамболиев, който предлага да бъде въведена опция за частни случаи като този, собствениците на жилища, заплащащи данъците си към общината да могат да получават опцията за месечен, двумесечен или тримесечен стикер за паркиране в рамките на платените зони.

Идеята не е лишена от смисъл, но е възможно чрез въвеждането й да станат възможни редица от злоупотреби. Друг е и въпросът, че така хората, които плащат за стикер през целия период на активност на зоната може да се почувстват ощетени. Стамболиев обаче твърди, че случаят е различен.

„Смятам, че гражданинът, подал сигнал до мен, няма да е единственият с подобен проблем. От тази година районът на платената зона в Бургас е увеличен и не всички собственици на имоти в него са запознати с това“, допълва още омбудсманът.

Предложението е просто

Собствениците на жилища в платените зони, които нямат постоянен адрес на територията на община Бургас, да могат да паркират автомобилите си, заплащайки временен абонамент.


Стамболиев смята, че е справедливо гражданите да могат да плащат такса, която да им позволява да спират автомобилите си пред жилищата си – така, както е било досега. От това право да могат да се ползват само хора, които предоставят документ за собственост, договор или друг удостоверителен документ и актуална справка за собственост от Агенция вписвания.

Той допълва, че е редно цената на подобна услуга да бъде формирана така, както се формира годишният абонамент – на цена от 5 лв. месечно. „Възможно е да бъде леко завишена – например 6 лв./месец“, уточнява още омбудсманът.

Писмото му вече е внесено в Общинския съвет и по всяка вероятност ще бъде разгледано като официално предложение още на сесията в края на месеца.

В категории: Бургас


Защо се гаврят с тази тв легенда
Защо се гаврят с тази тв легенда 25/04/2024, Четвъртък 12:39 1
28
Коментара по темата
28.
Marinero
19.07.2018 12:50:24
1
5
С действията си Община Бургас настройва гражданите един срещу друг, с цел непрекъснатото разширяване на незаконните платени зони и приходите от тях. Това е в разрез с първоначалната им теза, че такива зони ще се обособяват само в централната градска част и пред обществени центрове. Някой , някога да е видял отчет от Община Бургас колко са приходите от платените зони и как колко и от кого се изразходват тези средства? Парко местата не се поддържат, голяма част от уличките са с разбита настилка но с разчертани с синя или зелена боя ленти. Време е да се даде отчет за разпореждането на Общината с тези приходи, защото те са общински тоест наши пари.
27.
Xxx
19.07.2018 10:22:35
2
6
Трябва да е само за тези ,които имат регистриран постоянен или настоящ адрес в Бс и автомобил с бургаска регистрация ,т.е..да си плаща данък МПС в Б с.
26.
Nikito
19.07.2018 10:20:45
2
11
Много ми харесва зелената зона даже я разширете в целия Лазур. Сега вече до плажа е спокойно. Който няма пари за кола и паркинг да ходи пеша или с колелото като мен. Колата е лукс който струва пари знам че много ви мързи да си използвате краката и ако има как ще спирате на самия пясък но трябва да ви научат да сте европейци по рестриктивния начин. А тези с инвалидните стикери с джиповете че са инвалиди в главите е ясно и трябва да ядат паламарката.
25.
ur4o
19.07.2018 09:28:34
5
7
СТИГА С ТИЯ ИЗМАМИ. НАХАЛНИ ХОРА, КАТО СА СЕ МАХНАЛИ ОТ БУРГАС ДА СИ ПЛАЩАТ. НЕНОРМАЛНО Е ДА ВИЖДАМЕ КОЛИ С ДРУГА РЕГИСТРАЦИЯ И СЪС СТИКЕР - ЯВНО Е ИЗМАМА. СКЛЮЧВАТ ФИКТИВНИ ДОГОВОРИ ЯВНО. А И МЕСТАТА СА МОЙЕ БИ ПО МАЛКО ОТ ИЗДАДЕНИТЕ СТИКЕРИ, НЯКОЙ НЕКА ДА НАПРАВИ СПРАВКА В ОБЩИНАТА...МОЛЯ.
24.
до 17
19.07.2018 09:22:31
7
10
Подкрепям напълно. Пълна глупст е въвеждането на тази зелена зона. Това недоносче или не е добре измислено от управниците на града,за което трябва ние да се замислим,или организацията е под вскаква критика. Сега ще имат някаква заетост на местата ,в края на юли и началото на август,а през останалото време свободни места колкото искаш. И къде е икономическата логика....А логиката да съсздаваш удобства на гражданите и гостите на града.... Няма нищо такова. А кога ще видим финансов отчет от дейността на този мобилен център или пак назначихме свои хора,верни гласоподаватели. Нали идват поредните избори. Д.Димов,Демокрация, Транспортна,Индустриална,целия Възраждане и т.н и т.н. са леш. Пълен кълдъръм. Разбиваме си колите ,а плащаме данъци.Паркинзи няма да се правят,нито паркоместа,защото на свободните парцели ще трябва да се изграждат поредните жилищни мастодонти,на наши хора,които ще бълват поредните търсещи места за паркиране. И така ,до като не си хванем смолета от Терминал2. А на истината и всички други глупаци с мнения,или може би ,по-скоро на Многоликия Янус,спри с глупостите си. Автомобила не е лукс,а необходимост. Не живеем в 19 век. Светът се развива,ти искаш да ни върнеш при динозаврите. нямам нищо против опазвнето на природата,но зелената и синята зона нямат нищо общо с това. Поне не и в този им вид. Вервай ми.
23.
възмутен теляк
19.07.2018 08:06:27
3
3
Със Зелената зона целят и освобождаване на места на плажа, ако платиш паркинг имаш към 2 ч и 30 м време за плаж.
22.
възмутен теляк
19.07.2018 08:03:17
2
2
Дайте стикери за, айде да бе 5, ами 6 лева на месец стикери за зелената зона на всички с имоти в Бургас. Те също си плащат данъците и в момента за дискриминирани. Получава се така, че примерно по-бедните хора от Меден Рудник трябва да плащат повече от по-богатите имащи имоти в зелената зона. Дере се кожата на бедняците.
21.
Прокоп
19.07.2018 06:50:35
1
4
Е то така в София хич няма да има зони, поради факта че всичкото село живее там в по 30 кв панелки, но все пак в столицата!
20.
Дима
19.07.2018 06:44:55
5
10
Какви изключения, какви 5 лева. Не живее в Бургас- плаща си като всички. Стига изключения и врътки. Има правило и го спазваш. Край. Че наглецът ще ни занимава с глупости , сигурно и данъци не иска да плаща. Всички в комплекса могат да се съобразяват с правилата, той не можел. Омбудсманът няма ли си по-важна работа.
19.
Eneff
19.07.2018 06:43:07
5
8
Трябва да има навсякъде такива зони, защото при нашия блок в Братята няма и всеки спира, а за собствениците няма места вече.
18.
ivan donkov buhala
19.07.2018 06:24:54
2
4
da kajem ne na zonite sini zeleni vsqkvi vseki trqbva da parkira kadeto moje ako tova ne pre4i na dvijenieto neka napalnim grada s qmbolski slivenski stranjanski goveda.......
17.
I
19.07.2018 06:13:26
7
8
Нищо не направихте със Зелената зона!Там където я има ,има и места.В останалата част на "Лазур е някакъв кошмар. Направете я навсякъде !"Лазур не е само"Флората"!
16.
Ужасът
19.07.2018 05:04:02
2
13
Паркинг, чадър с шезлонг, бензин и си назад с 20 кинта преди даже и бира да си пил на плажа. За едно канче морска вода пари искат ли? Щото не ми остава нищо друго освен да се подмия на плажа за поредната порция люта ебн и трошене на пари без нищо насреща
15.
Wikipedia
19.07.2018 01:51:10
11
6
Града трябва да привлича богаташи не бедняци с трошки.
Глоби на всички и зелени зони навсякъде!!!!!!
14.
Христо Ботев говори
19.07.2018 01:38:34
4
11
Спрете се с тези такси за гражданите! Нито създавате ред, нито правите нещо полезно за тях с парите. Явно ги крадете!
А паркинги няма да направят защото така ще паднат приходите от зоните. Време е да изхвърлим боклука и скоро на някои хора няма да им издържат нервите, а вече ставаме все повече!
13.
ММ
19.07.2018 00:12:52
1
12
А парите от зелената зона и синята къде отиват. Да ги използват поне като се купува асфалт да е с една идея по-добро качество и да се напуква след първия дъжд.
12.
Павката
19.07.2018 00:05:08
2
17
Нямам против заплащане за паркиране, но с приходите е нужно изграждането на нови паркинги, тротоари и паркове
11.
Д
18.07.2018 23:01:14
10
13
Иска се повече дисциплина в града.
Паркирането трябва да струва по 1 лев на 15 минути.
Иска се униформи за учениците.
Те тряба да свикват да се движат със сака и вратовръзки и да гладят от малки.
Стига с тея турски френски гънки по дрехите и евтини материали. Дрехите трябва да имат стандарт и качество!!!!
Глоби ако сградите не да санирани.
Глоби ако нямате градинка пред сградата.
Глоби ако не си вдигайте лайната от кучето.
Града е нашето семейство.
Не искаме бедняци и цигани.
Не искаме хора които не са дисциплинирани.
Не искаме хора които не са стегнати и не работат.
Искаме амбициозни Еврооейци със знания и култура.
10.
Истината
18.07.2018 22:59:07
12
10
Направете Христо Ботев зелена улица и пускайте само велосипеди и автобуси по нея.
Стига с тея коли.
9.
Напред България!!!!!
18.07.2018 22:57:26
9
11
Иска се повече дисциплина в града.
Паркирането трябва да срива по 1 лев на 15 минути.
Иска се униформи за учениците.
Глоби ако сградите не да санирани.
Глоби ако нямате градинка пред сградата.
Глоби ако не си вдигайте лайната от кучето.
Града е нашето семейство.
Не искаме бедняци и цигани.
Не искаме хора които не са дисциплинирани.
Не искаме хора които не са стегнати и не работат.
Искаме амбициозни Еврооейци със знания и култура.
8.
Ь
18.07.2018 22:54:11
15
6
Увеличете зоните.
Във Отава струва 25 цента на 5 минути да паркираш в ценъра на града. Един долар на 20 минути.
Ударете тея изроди с колите да финансират града.
7.
Писна ми от мързеливи Бургазлийки
18.07.2018 22:52:41
14
5
Общината тряба да взима повече парк от тея изроди със колите. Всичко паркинзи да са платени.
Нека да си плащат за замърсяването и шума.
Как може ние да ходим тихо и чисто???
Само най богатите да останат които да могат да финансират целия град.
Града трябва да привлича богаташи не бедняци с трошки.
Глоби на всички и зелени зони навсякъде.
6.
katerina
18.07.2018 22:52:26
1
11
До там ли изпаднахте , да рекламирате казина и хазарт , та нали симеонов е против тях уж :) Или парите не миришат !
5.
Истината
18.07.2018 22:42:34
10
7
Правилото е едно.
Искаме по малко коли и мръсотия в центъра.
Няма собственици или не.
Града може да се обходи за минути.
Такситата са евтини.
Излиза ти по евтино да вземеш такси.
Направете едни паркинзи в края на града.
Там си плащайте по $50 на месец.
Нека да има чист въздух.
Трябва да се елиминират повече коли в центъра прекалено много коли има дебели лелки и дядовци ги мързи да карат колела.
Иска се повече велосипедна култура и работилкици.
Тези които карат колела трябва да получават от работодателите си 50 лева на месец повече.
4.
Коцето Луков
18.07.2018 22:33:18
1
17
Няма да се наядем. Непрестанен рекет на гражданите. Скоро ще си взимам новата мазда.
3.
БС.
18.07.2018 21:31:53
2
25
единствено тo животно което за да живее на земята трябва да си плаща е човека
2.
До Inta Outa
18.07.2018 21:30:17
2
5
Tuka li komentirash.Ne sym go ochakvala :D
1.
Inta Outa
18.07.2018 21:27:19
1
4
Inta Outa
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала  Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода. Май те го изпяха Стойко и Григор от ОПГ-то на Динко искат свобода. Май те го изпяха Двамата бяха конвоирани до Апелативния съд в Бургас, където ще се гледа мярката им за неотклонение Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора Ротацията ще има и в СЕМ, Габриела Наплатанова пое регулатора След това, за период от шест месеца – до 28 април 2025 г., същата позиция ще заема Симона Велева Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Шефка на проект получава заплата 8 год. след приключването му Якова е правила възлагания по договори без финансово обезпечение, извършвала е неправомерни плащания, като е изхарчила тригодишен бюджет само за година и половина Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Доживотен затвор за мъж, убил жена си след съмнение за изневяра Аутопсията на жената установила съчетана комбинирана травма, включително множество счупени ребра Защо се гаврят с тази тв легенда Защо се гаврят с тази тв легенда Мария Янакиева се ожали, че е станала жертва на арогантно поведение, подигравки и обиди от шеф на софийска ТЕЛК комисия Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Евтим Милошев тръгна на 4-дневна разходка до морето и планината, обичал да си почива в България Очаква се НС да гласува изменение на Закона за чужденците, за да има работна ръка за туристическия бранш ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер ГДБОП арестува мъж, продавал оръжия по куриер В работилницата на задържания са намерени общо девет въздушни пушки, три мобилни телефона, документи - фактури, сертификати и други Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Как да разпознаем прясното агнешко за Великден Цветът на печатите показва дали месото е българско, или вносно Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града Община Бургас ще продължи да павира улиците в историческия център на града „Вярвам, че с изпълнението на ремонтите ще направим тази част на града още по-интересна, посещавана и благоприятна за развитие на бизнес“, каза кметът Димитър Николов
Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Лоренцо отърва кожата, няма да влиза в затвора за трафик на мигранти Не се събраха достатъчно доказателства срещу него  Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори