×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Частни катамарани печелят огромни суми на „гърба” на бургаския о-в Света Анастасия. Трябва ли да се ограничат?


Частни катамарани печелят огромни суми на „гърба” на бургаския о-в Света Анастасия. Трябва ли да се ограничат?
Корабът Кук е един от тези, които извозва средно по 120 туристи и създава хаос на острова
26 Юни 2018, Вторник, 21:05 ч.
Автор: Моника ИЛИЕВА

Цената за пътуване до острова в премиум клас достига 150 лв. , а с общиснкия катамаран е 12 лв.


Най-голямата атракция на Бургас остров Света Анастасия е пренаселена през лятото, има часове, когато се струпват по 400 души, призна днес кметът Димитър Николов. 

"Островът е много малък, невъзможно да ги обслужим, туристите чакат на дълги опашки и развалят приятните впечатления. Освен от Бургас там акостират и корабчета от Поморие, Созопол и Черноморец”, подчерта Николов и намекна, че ще се търси вариант да се ограничи струпването на много хора на 7-те дка, визирайки не ограничаването на достъпа, а създаването на график за равномерното натоварване.

Проверка на Флагман.бг показа, че частни катамарани от цялото Южно Черноморие използват остров Света Анастасия за реклама на туристическия си маршрут и отправна точка за морски екскурзии. Клиентите им обикновено са чужденци, които плащат сериозни суми за туровете. В курсовете, които тръгват от Несебър, Поморие, Черноморец и Созопол, е включен пълен олинклузив.

Собствениците на плавателни съдове настояват да акостират, когато им е удобно, а не да се съобразяват с регламентиран график, който може и да им определи "мъртви часове" - неудобни за туристите им. 

„Действително е много трудно, защото до 400 човека се събират в пиковите обедни часове и създават пренаселеност на острова. Част от туристите само пребивават като присъствие на острова. Най-голям проблем създават групите, които идват от Поморие. Корабите „Кук” и „Ния” превозват от 120 до 150 човека, всеки от тях.”, коментира пред Флагман.БГ Павлин Димитров, управител на о-в Света Анастасия. Той призова пътуванията на частните кораби да бъдат ограничени, за да не се създава хаос на острова.

Проверка на Флагман установи, че пакетната цена за масови  пътувания от Поморие до остров Света Анастасия е на стойност от 30 до 50 лв. в зависимост дали е включен обяд.

В сектора се оформя и премиум клас, като пазара там се държи от „Аква Парадайз” – Несебър.  Аквапаркът разполага с луксозен катамаран за 30 пасажери, а стойността на пътуването до острова с включен обяд е от 120 до 150 лв.

 


В категории: Бургас


18
Коментара по темата
18.
Гочев
12.07.2018 08:23:03
0
0
Чета постинга на №2 и понеже е много просветен/а и аз да кажа,че единственият плавателен съд в акваторията на Бургаски зарив с резрешително за търговия с храна на борда от Агенция по храните е КУК. Ха дано някой се самосезира! Нищо ,че ДАНО е вредната дума според ......
17.
Петър
27.06.2018 17:40:54
0
1
Миндил,
Черно море не е океан!
За "законния" улов се иска правова Държава!
Такава уви, не искаме да развиваме!
Същото важи, и за всичко останало.
16.
Предложение
27.06.2018 15:07:59
0
5
Да се забрани разхождането на туристи по Богориди, защото лятото е пренаселена улицата!
15.
Миндила
27.06.2018 13:52:55
0
1
Те и рибарите печелят от незаконен улов и вадене на рапани.Ресторантьори и хотелиери печелят от нищожните заплати които плащат със закъснение на работниците си и от скапаната храна която предлагат.А винари и лозари така са надули цените на вино и ракия,че тя стана златна.
14.
Пламен
27.06.2018 09:42:27
0
2
А колко печели общинския?
13.
ПетърI
27.06.2018 09:36:46
1
4
Нека печелят , дават работа и на други, слънцето грее за всички. Ако параходчиите , хотелиерите, ресторантьорите и др.останат без работа, ако падне и градушка - тежко на лозарите . Тогава всички ли ще сме доволни ? .
12.
Петър
27.06.2018 06:11:27
0
7
Ами направете график! Толкова ли е сложно за "управителя" на острова?
Но, да сипете обвинения ... собствениците на споменатите лодки да съдят флагман за клевета!
А, също и всички, които твърдят че именно те "ще срутят" перлата на Бургас!
11.
До 2
26.06.2018 19:32:04
0
4
Някой проверява ли ги на място ааа..Много си отворен. Тези данни ми ги цитира от разрешителните им но никой не ги проверява. Морска администрация нямат възможност а Хищника Д.Димов който взима такси и наеми от всичко само той ги следи понеже интереса клати феса. Моля институциите да се задействат и да проверят държавния оператор в частност Д.Димов за злоупотребите който върши и огромните нарушения при взимането на наеми.
10.
Ебм
26.06.2018 19:15:57
2
4
Винаги може да разширим тоя остров както правят в Дубай и Китай. Дайте да налеем още цемент да направим парк и библиотека там.
9.
Георги Русчеп
26.06.2018 19:07:22
0
2
Кмете обири ги!
8.
*********
26.06.2018 18:06:38
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
7.
tf
26.06.2018 17:29:22
4
17
Не съм чул в България да има частни острови, за да бъде ограничаван достъпа до тях.
Когато мутри решат да ограничат достъпа до плаж следва рев до небесата, а тук някой си отваря устата общината да ограничала достъп до цял остров.
6.
оффф...
26.06.2018 16:56:15
2
10
Въпросът в заглавието е зададен така, все едно "Искате ли държавата да рекетира частния бизнес и тук?"
5.
Мдааа
26.06.2018 16:51:22
1
15
Трийте джурналя трийте.Айде се заинтересувайте как кораба на рибарското селише барабар с кея стана частна собственост под носа на общината?Защо е ограничен достъпа до плажа,който е публична държавна собственост
4.
*********
26.06.2018 16:10:33
2
13
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
3.
*********
26.06.2018 16:01:30
1
12
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
Уточнител
26.06.2018 16:00:41
2
36
Флагман, както винаги информацията ви е неточна.
1. Корабът "Ния" никога не е превозвал 120, нито 150 човека. Той е лицензиран за 96 пасажера.
2. Цената на плаването не е на All inclusive, а е с порционен обяд и напитки и струва 40 лв.
3. Нали Община Бургас иска да печели от входни такси на музея, от пристанищни такси, а ресторантите и кафето от обороти. Какво се случва сега?
4. Защо гледате в канчето на старшината? Печелели били корабчетата. А разходите им не ги смятате. За да ги има, за да поддържат разрешителни, персонал, гориво...
5. Ако не ходят на о. Анастасия, ще ходят другаде и пак ще си провеждат мероприятията.
Ей завистлив народ сме...
1.
Ха-Ха
26.06.2018 15:41:31
7
32
Ако има прекомерно много желаещи, а ресурса е ограничен - значи цената е ниска. Така работи пазарния принцип! Почвате постепенно да вдигате цените, докато се постигне баланс. Естествено трябва да има и социални цени за пенсионери, ученици и инвалиди, но разни безработни мързеливи михлюзи да ми ходят да осират острова за без пари - айде нЕма нужда!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров Трети опит да гледат мярката за неотклонение на Петя Банкова и Стефан Димитров  Той и бившия директор на Агенция "Митници" са обвинени за пране на пари и подкупи Безсмислен ли е вотът на недоверие срещу служебното правителство? Главчев показвал, че е зависим Безсмислен ли е вотът на недоверие срещу служебното правителство? Главчев показвал, че е зависим ГЕРБ и ПП-ДБ се развеждат, има още какво да покажат и скандалите продължат, прогнозира зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Потоп в събота в Югоизточна България? Ще се повишат значително нивата на реките Валежите ще са значителни и в източните Родопи, има риск и Арда да излезе от коритото си Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения Синоптиците бият тревога заради интензивни дъждове и сняг, възможни са наводнения В шест области е обявен жълт код за опасно време  6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него 6 качества на мъжа, без които една умна жена няма да се съгласи да бъде с него Интелигентните жени са привлечени от мъже, които имат ясни цели и се стремят да ги постигнат с упоритост и решителност Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Обсъждаме етажен паркинг под или над пазара „Краснодар” в Бургас Текат анкети с граждани за това къде и как да се построят такива съоръжения, особено в жк „Възраждане”, каза Пламен Димитров, управител на ОП "Транспорт" Това са най-добрите кулинари сред зодиите Това са най-добрите кулинари сред зодиите Ето кои са те  Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Кокосов чийзкейк без печене - толкова е лесен за приготвяне Вижте рецептата 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия 10 знака, които показват, че в дома ни е натрупана отрицателна енергия Ако усетим, че чувството на хармония и баланс е изчезнало от дома ни, трябва да вземем мерки Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Разследват българи за източване на социални обезщетения в Нидерландия Според доклади става дума за организирана схема
Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Български доктор на науките е кандидат за президент на Мавритания Хамидин Моктар Кан завършва висше икономическо образование у нас - в УНСС Гърция въвежда 6-дневна работна седмица Гърция въвежда 6-дневна работна седмица В същото време на служителите ще се изплащат допълнително 40% от дневното им възнаграждение за шестия ден, а ако е празник – 115% ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран ЕС и САЩ планират нови санкции срещу Иран Причината е атаката с дронове срещу Израел Потопът ли започна? Дубай е под водата Потопът ли започна? Дубай е под водата Стотици пътници са блокирани на летището в емирството заради пороите Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти Бой в Грузия заради закона за чуждестранните агенти  Полицията разгони протестиращи Джо Байдън бил умствено пригоден за президент Джо Байдън бил умствено пригоден за президент  Президентът няма никакви увреждания, заяви главният прокурор на САЩ Мерик Гарланд  пред подкомисията по бюджета Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар Илон Мъск спрял Starlink за Украйна, за да не се стигне до ядрен удар  Милиардерът предупредил Володимир Зеленски, че опитът да си върне Крим ще доведе до масова смърт Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Община Бургас призовава ВиК да си довърши работата в ж.к."Славейков" Става въпрос за забавените ремонти в района на блоковете 15-16 и 25-28
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня - Гинке, мъжът ми отиде за риба и вече втори ден го няма... Сигурно ми изневерява с някоя.
- Ееее, Данче, защо все най-лошото си мислиш? Може да се е удавил.
Виц на деня Виц на деня - Бабо, много ли обичаш цветята?
- Да, мила, защо?
- Тате каза, че скоро ще гушнеш букета.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Купих си къща с технология "умен дом"! Докато бях на работа, къщата напуснала страната!

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори