×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ново разочарование за Валери Симеонов и голямо облекчение за лотариите на Васил Божков


Ново разочарование за Валери Симеонов и голямо облекчение за лотариите на Васил Божков
Гласуването на промените се отлага поне с няколко месеца заради становище на финансовия министър Владислав Горанов и ведомството му
20 Юни 2018, Сряда, 12:02 ч.
Автор: Лъчезар Лисицов

Бюджетната комисия отказа да гласува промените в Закона за хазарта, няколко месеца ще се чака нотификация от Брюксел


Вицепремиерът Валери Симеонов претърпя ново разочарование. Парламентарната Комисия по бюджет и финанси е отказала да гласува промените в Закона за хазарта, предложени от депутати от „Обединени патриоти” (само от представители на партия НФСБ).

Вместо това тя изпраща законопроекта на Министерството на финансите, което пък се очаква да го препрати към Европейската комисия за нотификация. Срокът, в който Брюксел следва да отговори дали текстовете противоречат на европейски директиви, е четири месеца, обясниха пред „Флагман” депутати.

Бюджетната комисия е ключова, защото е водеща по отношение на промените в Закона за хазарта.
Днес се яви да ги защити лично вицепремиерът Валери Симеонов, което е новост, защото законопроектът е внесен от депутати, коментира заядливо пред „Флагман” представител от опозицията.

В комисията постъпило становище от Министерството на финансите, което е с резерви към промените. От ведомството на Владислав Горанов смятат, че е нужна нотификация от Брюксел. В тази посока е и новопостъпило становище от Министерството на спорта на Красен Кралев.

Правната дирекция на Народното събрание също била на мнение, че е нужно съгласуване с Брюксел. 


Николай Александров от „Обединени патриоти” (партия „Атака”), който е зам.-председател на бюджетната комисия, единствен се противопоставил на искането за нотификация и е настоял законопроектът да се гласува. Това обаче не било прието.

„На Валери Симеонов не му беше приятно”, коментира пред „Флагман” участник в заседанието.
Вицепремиерът не искал да се чака четири месеца становище от Брюксел. Той обяснил, че това не е нужно.

Спънката от партньорите от ГЕРБ може да се приеме като поредно разочарование за Валери Симеонов, който е и лидер на партия НФСБ.
Той води концептуална битка с колегите си в правителството Николай Нанков  и Николина Ангелкова по отношение на преместваемите обекти по плажовете.
За ограниченията в шума също среща отпор от страна на Ангелкова, но и от председателя на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.
Днес Валери Симеонов изрази разочарованието си и от премиерско решение, свързано с оставка на зам.-министър по социалната политика.


Припомняме, че миналата седмица вицепремиерът заяви, че есента може и да не е на поста си.
„Ако продължава това бойкотиране масово, какъв е смисълът човек да се мъчи нещо да направи”, аргументира се той.

Отлагането на разглеждането на промените в Закона за хазарта пък е сериозна глътка въздух за бизнеса с частните лотарии и съответно за хазартния бос Васил Божков.
Припомняме, че Валери Симеонов настоява за силно ограничаване на местата за продажби на лотарийни билети, както и за спиране на рекламата на „игри на щастието”.

В категории: Бизнес , Политика


Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
16
Коментара по темата
16.
Шиши
21.06.2018 08:54:11
0
3
ПатрЕот , красавец ! Не е за народа този проект , а за лична изгода ! Но не му се получи !
15.
Пламен до 13
21.06.2018 08:29:04
0
0
Абсолютно съм съгласен с теб,с едно малко уточнение,че Валери,когото не харесвам се опитва поне с този проектозакон да работи в полза на нас,хората.Знаем,че хазарта,освен,че генерира огромни приходи унищожава всичко живо по пътя си.По неофициална статистика зависимите от хазарт в България са над 300 хиляди и като прибавим близките им,които са пряко потърпевши става ужасия.Тук говорим за огромен проблем,за болест на обществото и е необходимо моментално да се ограничи този порок.Отделно трябва да се работи в семействата,училищата за превенция в тази насока.А за Сидеров,какво да добавя,освен,че само на ДПС не е бил член,но ако е необходимо ще стане само да е във властта.
14.
Пламен до 13
21.06.2018 08:28:27
0
0
Абсолютно съм съгласен с теб,с едно малко уточнение,че Валери,когото не харесвам се опитва поне с този проектозакон да работи в полза на нас,хората.Знаем,че хазарта,освен,че генерира огромни приходи унищожава всичко живо по пътя си.По неофициална статистика зависимите от хазарт в България са над 300 хиляди и като прибавим близките им,които са пряко потърпевши става ужасия.Тук говорим за огромен проблем,за болест на обществото и е необходимо моментално да се ограничи този порок.Отделно трябва да се работи в семействата,училищата за превенция в тази насока.А за Сидеров,какво да добавя,освен,че само на ДПС не е бил член,но ако е необходимо ще стане само да е във властта.
13.
До12ти
21.06.2018 07:34:12
0
3
Чичо Митко,такива като тебе не спират да ме изумяват. Ако евентуално Валери,до като е бил опозиция е говорил за един премиер,че е мафиот,СИКаджия,представител на мутро-олигархичният модел и т.н. Кой му е виновен,че стана част от ”шайката на Боко”
Нека да ти кажа! Това беше единствената възможност да е на власт. И той като други преди него,плю по пожарникара,а после му клекна. Същото Валери направи и с ”перхидролчо” с който така грозно се плюха и нападаха,а накрая се прегърнаха уж ”в името на народа” Ама народа знае кой какъв е и ще видиш че Валерко и ”перхидролчо” ще си останат с жалките процентчета по избори,и ако трябва пак ще се гушкат в краката на Тиквун,само и само да са във властта.
12.
Чичо Митко Домата
21.06.2018 01:10:32
3
10
Преди Валери да влезе в НС си мислех, че е просто за баласт. Сега се убеждавам, че човекът се старае да направи нещо. Ако някой реши, че съм пол. пристрастен, не съм. Просто искам да намеря някакъв лъч надежда да се прибера в България след толкова години странстване. Но когато някой иска да промени нещата, то има спънки, разбира се. Както е при мен в Щатите, каквото кажат производителите на оръжия, то това се случва. Явно в България, правилата се определят от хазартните босове, мафията и всички наследници на Номенклатурата. Лично мое мнение и подкрепям напълно становището на Пламен, че Герб няма да управляват повече. Надявам се народа да спре да гласува за тях, въпреки че то и алтернативата е същата. Обхваща ме едно отчаяние. Една клика си управлява, дерибейства, гаври се с народа, гаври се с хората в неравностойно положение и ограничени двигателни способности, а ние трябваше да избягаме в Европата или като мен отвъд океана с надежда за по-добър живот, а то си те влече към България.
11.
Морски
20.06.2018 23:32:28
2
15
Хазарта е Мафия.Трудно се печели срещу нея.Половината"бели якички"в Парламента и в Правителството са "на шланг" при хазартните босове!!!
10.
Христо Проданов
20.06.2018 22:38:10
2
7
Валерката се навира в полето на куршумите
9.
Валерка
20.06.2018 22:20:47
2
9
Хвърляй ръкавицата ибда пада правителството ,твойта е лесна пари имаш
8.
Валерка, Валерка
20.06.2018 22:02:31
2
7
И какво трябва да стане, за да разбереш, че от там парички няма да ти паднат. Най-много да гризнеш дръвцето.
7.
до пламен ПОЖАРА !!!!!!!!!!!!!!!!!
20.06.2018 21:10:27
0
6
СЪГЛАСЕН С КОНСТАТАЦИИТЕ–ВСЕКИ ГИ ЗНАЕ НО ПРОСТО НЯМА АЛТЕРНАТИВА//НЕ НАРОД А МЪРША//КОИТО И ДА ИЗБЕРЕШ ВМЕСТО ДА Е СЛУГА НА НАРОДА ВЕДНАГА ГО ЯХВА И ПОЧВАТ ШУРОБАДЖАНАШКИ ИСТОРИИ И ОПЛИТАНЕ В МАФИОТСКИ КРЪГОВЕ И В КРАИНА СМЕТКА"""" СТАНИ АЗ ДА СЕДНА """ОБЩО ВЗЕТО НА КЪСМЕТ НО ГЕРБ ОПРЕДЕЛЕНО СЕ ОЛЯХА МОЖЕ БИ САМО ПАТРИОТИТЕ В НЯКАКВА СТЕПЕН НО ЧАКАМЕ ОЩЕ ДОКАЗАТЕЛСВА ЧЕ ЩЕ РАБОТЯТ ЗА ОБЩОТО БЛАГО????????????????????????
6.
DDT
20.06.2018 21:02:42
0
9
И ВИЕ МИ ГОВОРИТЕ ЗА ПРИНЦИПИ И ДЕМОКРАЦИИ БОРИСОВ
5.
darko
20.06.2018 21:00:36
0
10
МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА. А КАТО СЕ ЗАМИСЛЯ СЕГА МАЙ СИ ИМА ЦЯЛ ЕДИН СЪЮЗ ПРИТОВА ЕВРОПЕЙСКИ
4.
Пламен
20.06.2018 19:03:16
1
30
Излитане от властта на всички до един!!!!!!Герб,БСП,ДПС,Патриоти и т.н.Мажоритарен вот,нов тип управление,с лична отговорност и най накрая да свършва тази агония!!!Бойко-престъпник,без интелектуален и управленски потенциал.В една нормална държава може да вдига бариерата на някой платен паркинг!Нинова-елементарна карикатура на политик!Волен Сидеров-няма партия в която не е бил,освен ДПС,но ако се наложи ще стане и техен член!Румен Петков,Първанов и всички останали "герои" вън от властта!От нас зависи мили хора каква ще бъде нашата съдба!
3.
Пламен
20.06.2018 18:47:20
0
32
Използват всички възможни вратички за отлагане гадовете.Пеевски и Божков,това са "духовните" водачи на отлагането!!!Борисов с всеки изминал ден все повече се осветлява,и моето лично мнение е,че колкото и да няма алтернатива Герб с това престъпно управление няма да управляват повече.
2.
ВЕФИОК
20.06.2018 18:46:26
5
29
Търкането на талончета е вид финансиране за мутросъветския олигарх Черепа. Мутросъветския премиер няма да даде лесно мангизите, които тези талончета генерира. Жалка държава, окупирана от съветски олигарси...
1.
Флагмен
20.06.2018 18:31:16
3
34
Това сериозно и красноречиво говори, че премиерът мутра се съдружник в това бизнес мачинание на другата мутра череп
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Бият дузпата на Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон" Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК
Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори