×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Русия разпореди изземване на сметките на Ходорковски, основател на петролния гигант "Юкос"
  • Италианският квартет 40 Fingers идва за първия си концерт в България
  • Лесбийки в сключиха публично символичен брак на покрива на кметството в Тирана
  • Съдът в Хага подготвя заповеди за арест на лидера на "Хамас" и на израелския премиер
  • Георги Иванов-Гонзо е инициирал среща за подобряване на футболната инфраструктура в страната
  • Обвиненият в шпионаж Асанж спечели нова отсрочка от екстрадиция в САЩ
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Българският и македонският президент в един глас: Борисов не държи на думата си


Българският и македонският президент в един глас: Борисов не държи на думата си
Президентът Румен Радев призна името Северна Македония
14 Юни 2018, Четвъртък, 10:31 ч.
Автор: Антония Чорева

Остри реакции, след като премиерът отказа да се срещне с македонския президент заради отказа му да приеме името Северна Македония

Когато призоваваш другия да води диалог, не трябва ти самият да бягаш от него.
Така президентът Румен Радев коментира решението на правителството в лицето на премиера Бойко Борисов и външния министър Екатерина Захариева да не се срещат с македонския президент Георге Иванов, който е на посещение у нас.


Иванов отказа да приеме постигнатата договорка с Гърция за новото име Северна Македония. Решението на продължаващия повече от четвърт век спор за името отваря пътя към ЕС и НАТО пред Македония.
Двамата държавни глави се срещнаха в президенството.

Радев обаче даде да се разбере, че подкрепя името Северна Македония.

"Приемаме резултатите от преговорите между Гърция и Македония, най-вече и доколкото те премахват важни пречки по пътя на този интеграционен процес. Но трябва да е ясно, че основният залог на нашата подкрепа това е стриктното спазване на чл. 11 от Договора за приятелство, дорбосъседство и сътрудничество от  2017 г., според който двете държави се задължават да нямат неприятелски действия една спрямо друга, да нямат териториални претенции една спрямо друга и да неутрализират недобронамерена пропаганда, насочена към омраза и насилие", каза Радев.

Той подчерта, че подписаният договор за добвосъседство с България трябва да остане в сила и когато насреща има Република Северна Македония.

„Очаквам българското правителство и МВнР да впишат тези договорни ангажименти в глава 35 от бъдещата договорна рамка на преговорите на Македония в членство в ЕС“, каза още Радев.
Георге Иванов заяви, че е бил изненадан от решението на българския премиер.

„Това си е негова отговорност, но с този си жест Борисов не реализира основната цел на председателството си - евроинтеграцията на Западните Балкани”, каза Иванов.



Рецепта за кюфтета фрикасе
Рецепта за кюфтета фрикасе 20/05/2024, Понеделник 21:00 0
Меню и цени в ресторанта от 80-те
Меню и цени в ресторанта от 80-те 20/05/2024, Понеделник 20:40 2
Флагман.БГ Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 20/05/2024, Понеделник 19:44 0
Русия връща корекомите
Русия връща корекомите 20/05/2024, Понеделник 18:01 4
16
Коментара по темата
16.
До4ти
15.06.2018 07:08:29
0
2
Феноменален тъпанар си,преразказващ какво казал Льотчика,един празнодумец без правомощия,обикалящ като муха без глава и дрънкащ празни приказки. А опонентите ти са изложили безспорни факти и събития от не толкова далечната история на Балканите(гражданската война в Югославия и последвалите събития в Косово както и Македония)
Ти си поредният тъпанар мразещ Запада и прогреса. Защото комуняго-русофилските Ви мозъци не стоплят че реалноста е това което се случва в живота на гражданите на определена страна,а другото е тъпотия и комплекси. И да не ти дава Господ да преживееш граждански въоръжен конфликт,като горе-изброените и да загубиш дом и роднини,че тогава да те питам малоумнико Ганьовски-русофилски. Защото тези конфликти се случиха в русофилските болни Сърбия и Македония. В обединена Европа въоражени конфликти няма,има свободно придвижване на хора и стоки,и дипломатично решение на проблеми и различия.
За това Ганьо Шизофреников,като не ти харесва Европа и Запада,прибери си децата и внуците от там,и изхвърли от живота си всичко произведено от омразните капиталисти и живей с произведеното в Русия и Северна Корея,която след всички заплахи и блъфове,постигна целта си и Кимчо се прегърна с Тръмп за да може освен ядрени оръжия,да даде на народа храни и стоки от омразните Капиталисти,за да може народа му да не гладува.
Приятен ден Тъпанчев!
15.
А добър ден
14.06.2018 21:06:54
1
1
Тия откриха топлата вода.
14.
rrr
14.06.2018 20:52:23
3
4
Българи и сърби нямат нищо общо , освен че са православни с разминаващи се празници.
Сърбите след войната се възстановиха за няколко години, обладават супер шовинизъм и никога не говорят лошо за сънародниците си за разлика от нас.
Навремето Тито им даде карт-бланш за целия свят и това оказа голямо влияние върху икономиката им и съзнанието им.
Корупцията сега при тях е доста повече , отколкото при нас, но ако ЕС им поставят условие , ще се оправят много по-бързо и ще ни засенчат, както беше преди 25-30 години.
13.
Димитър Радев
14.06.2018 20:17:59
4
3
Много фенове на Борисов нещо се пръкнаха
изведнъж, но за тяхно съжаление той вече е бита карта!
12.
Сандалетко Тъпанчев
14.06.2018 19:45:12
3
4
Много им е мъчно на ГАДОВЕТЕ, че въпреки далаверите на Сандалетко Тъпанчев по време на служебното му правителство, не взеха властта! Сега се молят на Путин да дойде с Червената армия за да им помогне! Когато БСП управлява е шок и ужас, фалити на банки и заводи, за това младите бягат от България, чувстват се несигурни, че БСП може да се върне начело с Биволицата Импексова! Страх ги е от повторението на Лукановата и Виденовата зима, защото главните виновници за което са в Позитано! Няма по-големи бандити и мафиоти от Червените Кхмери, начело с Импексова и Кико Контрабандиста!Този палячо Сандалетко Тъпанчев, като какъв се представя, той има само церемониални функции!Да си целува ръка на патриарси,да разнася шербети, да му набиват канчето, но да не поема ангажименти, които друг трябва да изпълнява!
11.
Gogo
14.06.2018 19:10:59
7
1
Радев, Радев дълбоко съжалявам, че гласувах за толкова слаба личност. Толкова безидеен персонаж не сме имали в цялата БГ История.
10.
Ш
14.06.2018 17:11:48
6
2
Историята не само е изкривена но е и история.
А нашето бъдеще е заедно със Сърбия и Македония като семейни държави със един език и култура.
9.
Щиглитц
14.06.2018 17:10:27
0
2
Заглавето няма нищо общо със тяхната среща.
Георгиев е в България да си търси работа защото е явно че ще съединяваме Македония и България.
А това че си критикуват лидерите на държавите им си е тяхно право. Но каравана върви.
Ясно е че във този век България ще диктува и ще води Източна Европа и Русия към кооперация и бизнес.
8.
До6ти
14.06.2018 17:10:24
2
8
Ти наистина ли твърдиш че със сърбите сме едно семейство? Вземи прочети малко история,ама наистина! За да не те обиждат следващият път.
7.
Свилен
14.06.2018 17:06:19
8
4
Двамата президенти са много слаби нямат истински опит на хора които са градили държави или компании нямат връзки със световни лидери и инвеститори и ще се продадат на първия който им лъсне козината.
Добре че е Борисов да ни води и двете страни.
Тея са изпита ракия.
6.
U
14.06.2018 17:04:46
4
1
До 1: прав си но не мога да кажа че сърбите са гадни или че ни мразят. Напротив те са си народ.
Трябва да търсим как да се партнираме да търсим общото между нашите държави и славянство.
България и Сърбия са едно семейство, Македония също е нашо семейство.
5.
БГ
14.06.2018 17:03:48
3
7
И двамата на снимката имат един и същ началник,на който ходят да целуват ръка v Москва.
4.
Вярно, ама в нечий болен мозък
14.06.2018 16:54:10
8
4
А ние кога ще прогледнем и ще дадем на Борисов и компания това което им се полага? Той Радев наистина е пилот, за разлика от Борисов, който не е завършил школата в Симеоново, а е получил диплом наготово! И за разлика от Борисов, Радев подчертава в разговорите с македонеца желанието на България дамсе приеме наименованието Северна Македония! Ама това на вас едва ли може дамстигне до кухите лейки,( коментатори 1 и 2).
А това че отстояват името на държавата си показва колко българите от югозападните покрайнини могат да са верни на убежденията си! Не като нашите европолитикани, продаващи интересите ни за жалките трохи от брюкселската софра!
3.
Ебах мързела
14.06.2018 16:53:13
4
4
Тея лешпери защо не се хванат да помагат в дома за стари хора да свършат някаква работа
2.
Всичко е вярно
14.06.2018 16:16:28
5
6
Като фактология,но си сбъркал Любчо Георгиевски с Никола Груевски. Груевски загуби от Зоран Заев,заради изтекли записи,на които поръчва палежи и побоища. По негово време продължи антибългарската и сърбоманска политика,като разбиваха български паметници и плочи и подправяха историята. Но македонците прогледнаха и избраха Заев,и за сега всичко върви много добре,и македонците правят всичко за да изпълняват условията на ЕС.
1.
Че кой беше Иванов?
14.06.2018 16:03:53
14
16
Иванов е руска подлога също като Льотчика. А целият устрем на Македония към ЕС и НАТО дойде след като на власт дойде правителството на Зоран Заев. Преди Заев беше Георгиевски който беше записан как поръчва палежи и побоища на политически противници. За неосведомените припомням че Иванов дойде на Власт с помоща на Георгиевски,те са едно и също зло. По времето на Георгиевски,в Македония вилнееха сърбоманите с тяхната антибългарска дейност и риторика. Колко тъп и служещ на чужди интереси трябва да е Льотчика,за да се курдиса до този сърбоман и българомразец. Сърбия и протежето им Македония,галените деца на Русия на Балканите,които цъфнаха и вързаха. Сърбите ядаха хурката от НАТО и Русия не можа да им помогне,а на всичко отгоре сега се натискат да влизат в ЕС,като за тази цел предадаха всичките си лидери на трибунала в Хага,Милошевич,Младич,Караджич,и др. Та такива ”герои” излязаха русофилските сърби,които уж щеше да се бият и да разгромят НАТО,но за два месеца бомбандировки героизма им се изчерпа,а Русия само се разсърди на НАТО и нищо повече.Хахааааа Гадните сърби които винаги са ни мразили и прецаквали,а и до ден днешен подтискат българите в западните покрайнини. Другите чеда на Русия,македонците и те така се уредиха,че албанците бавно и сигурно им превземат държавата,след военните сблъсаци от 2002 година,албанският е вторият официален език и албанците са напълнили македонският парламент и са непреодолим фактор наравно с македонците. Та не слушайте наще болни русофилистици,които плюят НАТО и ЕС,а виж- те тези които са сърбомани и антибългари и толкова ядаха х.я,че усетиха че са разпрани отзад и Русия с нищо не им помогна,та за това сега напират за ЕС и НАТО.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Рецепта за кюфтета фрикасе Рецепта за кюфтета фрикасе Вижте как да приготвите вкусен бял сос с кисело мляко за кюфтетата Меню и цени в ресторанта от 80-те Меню и цени в ресторанта от 80-те Направо не е за вярване След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип След 17 години отлична работа! Кметът Димитър Николов се разделя с ключов кадър от своя екип Четири дами са подали своите документи за директор на Дирекция "Образование" в Община Бургас, конкурсът е на финала Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Военната прокуратура наема геодезисти да разследват тежката катастрофа с автомобил на НСО Ще има повторен оглед на двата автомобила от произшествието, случило се на входа на град Аксаково, който ще бъде извършен от експерти на Военната прокуратура, свързани с разследването Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Бургас ще е домакин на международен турнир по плажен тенис Турнирът се организира от Спортен клуб „БИЙЧ ТЕНИС БУРГАС“ с подкрепата на Община Бургас и Българската федерация по тенис Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Първата дама Деси Радева: Той ме бие! (ВИДЕО) Въпреки „оплакването“ президентшата сияеше в дрескод смарт кежуал и определено плуваше в свои води, докато откриваше летния сезон на морето Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Пребиха мъж в магазин и го замеряха със стока Екшънът се разиграл в Павликени Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Тя е ангел за мечтаещите за рожба, целуната от Бог многодетна майка и жена, открила любов от приказките Ваня Христова е на 53 години,  с две висши образования и по професия е социален педагог, отдала е себе си на децата чрез подкрепата на млади семейства с репродуктивни проблеми, но и работейки ежедневно с момчета и момичета със специални образователни потребности Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! Много важна информация от АПИ за пътуващите по АМ "Тракия"! До 30 май движението от 157 км до 162 км ще е двупосочно в платното за София, ограничението е 50 км/ч! Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Ужас! Майка държала 2-годишното си дете в клетка Детето е било затворено от 24-годишната си майка си в клетка на ужасите в апартамента, в който живеели
Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Смъртен случай от парвовирус в Гърция: Какви са симптомите на болестта и как да се предпазим Инфекцията с парвовирус В19 е неразличима от други леки заболявания Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Делото срещу Тротинетката, Куката и Чеченеца пропадна Тодор Чалъков-Куката, Петко Караилиев-Чеченеца, Даниел Йорданов – Емили Тротинетката и соченият за техен съучастник Стоян Карапанов отричат умишлено да са искали да унижат 18-годишния тогава Денислав Делчев Почина един от създателите на Бийтълс Почина един от създателите на Бийтълс Емблематичен музикант, който помогна на легендарната група Бийтълс, издъхна на 86 години ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС ЕЦБ бие аларма за предстоящи сътресения в страните от ЕС Причината е високият дълг на страните-членки, това застрашава икономиката им 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори