×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Съпругата на вицепремиера Томислав Дончев разгневи соросоидите с коментар за ромите


Съпругата на вицепремиера Томислав Дончев разгневи соросоидите с коментар за ромите
Томислав Дончев и Светлата, красивата му съпруга с остър език
07 Юни 2018, Четвъртък, 16:22 ч.

Морковите за циганите са на свършване, време е за тояга

Светлана Дончева, съпруга на вицепремиера и европоеец №1 в правителството на Борисов - Томислав Дончев, разгневи либералите и соросоидни организации, които явно, за да защитят многомилионните си субсидии не спират да я атакуват втори ден.

Днес БХК дори поиска от Дончев да се отрече от жена си. Формалният повод стана коментар на г-жа Дончева във фейсбук, където тя написа следното:

"Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата!"

Публикацията набързо е насъбрала негативни коментари и е докладвана като реч на омразата до администраторите на социалната мрежа. Постът е свален, а това е провокирало вицепремиерската съпруга да публикува втори пост.

Той гласи:

"Да блокирате публикацията ми бе лесен ход, действие на слаби и страхливи хора. Не ме страх от вас. Няма да ме накарате да мисля различно, да се изразявам свободно и да споделям, това, което мисля. Нахъсвайте се помежду си колкото искате. Изпращайте ми анонимните си гнусни извратени пожелания. Не ме трогвате. Само ме карате да си мисля, че вярата в интеграцията е илюзия, с която съм живяла дълги години."

Правозащитни организации и изявели либерали обявиха, че думите на Светлана Дончева са срамни и че, ако сме живеели в "северноевропейска държава"(както те самите отбелязват), тя би била пратена на психотерапия и уволнена.

Други пък обясняват на симпатичната дама, че дори да е ксенофоб или расист, като съпруга на министър е добре да се въздържа от подобни изказвания, чисто имиджово.

По този повод колегите от offnews.bg се свързват с политолога Николай Слатилнски, който посочва съвети с изключително практическа насоченост към хора, които са в нейната роля.

Ето ги неговите 10 'Божи' заповеди за съпруги на политици:

1. Помни, че си съпруга на политик винаги и навсякъде.

2. Не забравяй, че си само съпруга на политик, а не политик.

3. Не си въобразявай, че като си съпруга на политик, вече разбираш от политика.

4. Преди да отвориш уста, помисли - и за съпругата на политика всичко е политика.

5. Не казвай на глас онова, което съпругът ти си мисли тайно.

6. Народът е избрал политика за политик, ти си го избрала за съпруг - затова в политиката народът има предимство пред теб дори по отношение на твоя съпруг.

7. Твоето облекло, прояви, маниери и позиции не са само твой личен проблем, щом си съпруга на политик.

8. Хората съдят много по-често за съпруга-политик според съпругата му и много по-рядко за съпругата, според съпруга-политик.

9. Съпругата на политика може да му помогне както в постепенното издигане нагоре, така и в стремителното сриване надолу.

10. Знай, че расизмът, шовинизмът, нарцисизмът, егиозмът са въпрос не на политическо убеждение и обществено поведение, а на лошо възпитание и увреден манталитет.

P.S. Разбира се, тези заповеди важат и за съпрузите на жените-политици.

В категории: Политика


6
Коментара
Флагман.БГ Откриха мъртъв изчезналия журналист Откриха мъртъв изчезналия журналист 21/05/2024, Вторник 21:43 0
6
Коментара по темата
6.
Датата
08.06.2018 13:45:04
0
1
Нещо на квавтово ниво ли се случва? К'во става? Датата на статията: 08.06.2018, ЧЕТВЪРТЪК. На календара пише: петък. Слагам веднага шапката от алу-фолио. И аз пък, що вобще я свалих и отидох да се къпя? Пфу, на ся. Страх ме е!
5.
Дия На
08.06.2018 12:40:39
0
0
Права е според мен и съм съм съгласна с позицията й. Но наистина, като съпруга на обществена личност, е добре да подбира изказа си. Което ще рече - не да премълчава позицията си, а да я облече в хубави думи. Така, както правят в техните любими европейски държави. Лицемерие, да. Но те така го искат. И нали вече сме европейци. ... Браво, госпожа Дончева, не променяйте позицията си! Само малко начина на изказване, за да не ви лаят от много страни и да ви хабят времето и енергията.
4.
*********
08.06.2018 09:36:12
1
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
3.
!!!
08.06.2018 09:24:50
1
3
Поздравления за госпожата! Всички сме против циганите, но лицемерните позиции на политици и "защитници" бранят гласовете им заради изборни резултати! ОТВРАТ от тая държава! Искам строги закони и ред в обществото! Стига с тоя популизъм и ЛИЦЕМЕРИЕ!
2.
opi
07.06.2018 14:18:06
2
7
от т.нар 'заповеди' Номер 10 е най-добрата.

иначе съм ЗА свободното изразяване - жената има право да се изкаже и да си понесе последствията като обществен отзвук.
Позицията й обаче има и политически аналог (когато се абстрахираме от повърхностното драматизиране), а именно: държавата пробва с мерки за поощряване и насърчаване, но масово се злоупотребява с тези механизми, затова е ред да помислим за по-различен подход, вместо да пръскаме средства, които могат да бъдат използвани по-ефективно другаде
1.
Софка от Бургас
07.06.2018 13:41:17
4
28
Много готини са и двамата, живи и здрави да са и само успехи им желая.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Две патрулки и криминалисти заклещиха сливенската G класа на бул."Христо Ботев" в Бургас Не е ясно какво точно се случва със скъпото возило  Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла Тя е бивша Мис България, но се обезобрази и заприлича на пласмасова кукла "Не ми харесва, че масово момичетата изглеждат като клонинги и губят индивидуалността си", обяви тя в интервю преди година Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Психиката му не издържа след Ергенът, отиде на психотерапевт Младенов остава в историята на романтичното предаване и като Ергенът, целувал най-много момите – цели 130 пъти, преброиха от шоуто Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Ако ядете маруля - задължително прочетете тази новина Имат пестициди Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Как тази чалгаджийка се изложи в Черешката на тортата Косъм в тиквичките съсипа вкусната вечеря на фолк певицата Peppou за пръв път във Fabric Club Peppou за пръв път във Fabric Club Стилът му е разпознаваем, а траковете му с House, Techno, Melodic Techno и Indie Dance са тотални хитове Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни 
Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори