×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Футболната академия на Черноморец (Бургас) отбеляза още един успешен сезон


29 Май 2018, Вторник, 17:25 ч.

Нови пет титли шампионски отпразнува най-продуктивната футболна академия в Бургаска област, тази на Черноморец (Бургас). Акулите можеха да имат 6 първенци през сезона, но нямаха късмет в един от наборите 2003, водени от Нено Ненов в края на шампионата.

Елитната юношеска група U19 на акулите, водена от Владимир Вълчев, също се представи добре, макар и да изпадна от първенството, но това се дължи на структурата на клуба преди години. Както вече знаете Черноморец направи селекция в движение, а през първата половина на сезона, "акулите" в старшата възраст играеха с по-малки момчета. Това даде отражение, но не трябва да служи като оправдание. През втория дял, Черноморец стегна и този набор, но точките бяха твърде малко, а голяма част от отборите в долната половина на таблицата играеха комбинативно срещу бургаските акули.

Елитната юношеска група U15 на акулите –зона Пловдив, завърши на 2-а позиция, а същата съдба имаха и юношите младша възраст набор 2002, водени от Росен Кавръков, които финишираха на 2-о място след края на сезона в областното първенство. И двете формации на акулите обаче се представиха блестящо, като родените през 2003 до последно бяха в люта битка с „канарчетата” от Ботев Пловдив, които в крайна сметка завършиха на върха с точка пред акулите. Черноморец всяка година надгражда в школата, а това се вижда и от резултатите в края на шампионата. Въпреки разочарованието при 2003, те изпълниха целта, която бе поставена преди началото на сезона от Нено Ненов и ръководството –класиране на Републиканско първенство, а жребият е на 04-и юни. Сините завършиха с 10 победи от 10 мача през есента, а през пролетта финишираха с 48 точки - 5 победи, 3 равенства и 2 поражения - голова разлика 39:9, докато канарчетата събраха 49 на върха. Черноморец остана непобеден от шампиона, след като и на "Коматево", акулите завършиха наравно 0:0 в последния кръг. Пораженията бяха от Спартак Пловдив с 1:0 и Нефтохимик с 2:0.

Шампиони в своите групи са възрастите 2004, 2005, 2006, 2007 и 2008, което отново прави акулите най-успешната школа в областта.



Родените през 2004 година, водени от Росен Кавръков и Нено Ненов завършиха сезона без поражение в областна група Бургас - деца-първа група с 15 победи и 3 равенства – 48 точки и 79:14 голова разлика. В тази възраст няма Републиканско първенство, но това не попречи на сините таланти да разкрият своя потенциал и да се представят по най-добрия начин. Това се вижда и от специалистите, а все повече таланти от този набор получават повиквателни за националния отбор. Родените през 2005, водени от Стефан Трайков също имаха същата съдба. Сините завършиха сезона на върха след 14 победи и 1 поражение - 42 точки и 79:13 голова разлика. Акулите се открояваха в тези две възрасти, като оставиха на 11 и 10 точки след себе си отборите на Ямбол и Карнобат, а при 2005 на 10 от отбора на Ропотамо Приморско. Титли спечелиха и интересните набори 2006, 2007 и 2008, които без никакво съмнение доказаха, че са най-добрите в региона.

Родените през 2006 година завършиха сезона без поражение на "Футбол 9", след 20 победи и 2 равенства с по 1:1 с градския съперник Нефтохимик. – 62 точки 168:11 голова разлика, оставяйки преследвача ФК Бургас спорт на 7 точки от акулите. Черноморец успяха да се класират за Републиканското първенство и за финалите в София на турнира "Данониада", след като във Варна отвяха бургаската конкуренция в средата на месец май - Звездичка, Нефтохимик и Бургас спорт. Момчетата на Ивайло Иванов ще се опитат да спечелят турнира на 01-и юни, както го направиха набор 2002 през 2014 година изавършиха на престижното 10-о място в Бразилия. Сините таланти ще се опитат да представят подобаващо страната ни в Испания, където тази година ще се провежда турнира. В сряда на стадиона в Речица са и баражите за Републиканското първенство, където съперник е ФК Респект Хасково.

Силно представяне и за двата набора на Черноморец 2007 и 2008 на "Футбол 7", водени от Петър и Пламен Младенови. Родените през 2007 година –основна група, които миналия сезон все още не бяха окомплектовани, успяха да се преборят с конкуренцията –Звездичка и Нефтохимик, спечелвайки титлата. Макар и с равен брой точки 72 с ДФК Звездичка, сините таланти и тук завършиха сезона без поражение, след 23 победи и 3 равенства по 0:0 с градския съперник Нефтохимик и в последния кръг -2:2 с ФК Камено /Звездичка/. Черноморец спечели титлата, благодарение на двете си победи срещу Звездичка с 2:1 и 5:0, а головата разлика на акулите след сезона е 179:10. "Акулите:" успяха да се класират и за Републиканското първенство, каквато бе и целта преди началото на кампанията. В сряда на стадиона в Речица са и баражите за Републиканското първенство, където съперник е Берое Стара Загора.

Родените през 2008 година – подготвителна група пък продължават с фурора в своите първенства. Сините таланти са единствените в региона, които две години поред нямат загубена точка. След 43 победи, сините може да се считат за един от най-продуктивните набори в школата на Черноморец. Нефтохимик пък спря серията от 43 мача на акулите , след равенство 1:1 в последния кръг, а Черноморец пропусна и дузпа, след удар в страничната греда на Иван Дейков. През миналата кампания на "Футбол 5", сините загатнаха с изявите си, след 22 успеха, а тази година в подготвителната група на "Футбол 7", затвърдиха това след още 21 победи – 64, оставяйки на 5 точки градския съперник Нефтохимик, а головата разлика е впечатляваща 189:27. В тази подготвителна група няма Републиканско първенство. Това не попречи на сините таланти да докажат на опонентите си, че няма да им е никак леко и през следващата година, когато акулите ще играят важна роля в основното първенство на "Футбол 7", а целта отново ще е лидерската позиция и класиране за Републиканско първенство.

Най-малките акули от генерация 2009 пък са трети в шампионата на "Футбол 5". И там възпитаниците на Петър и Пламен Младенови се представиха отлично, нареждайки се след най-добрите отбори в първенството - Звездичка и Бургас спорт, които от ранен етап селектират деца от детските градини. Въпреки това сините таланти завършиха сезона с 19 точки -6 победи и 1 равенство, като пораженията бяха от лидерите в първенството и 1 от ФК Атлетик Несебър.

Силно представяне и за родените през 2010/11 година, водени от Ивайло Иванов. В подготвителната група на "Футбол 5", сините нямаха отбор през първия полусезон, а през втория "акулите" се обиграваха с програмата на ФК Бъдеще и под тяхното име. Талантите на Черноморец загатнаха с изявите си, като през следващия сезон в основното първенство на "Футбол 5", ще имат за цел шампионската титла и да бъдат най-добрия отбор в групата като качество.

Както знаете, бургаската академия държи на качествени кадри, които един ден да заиграят в първия отбор или да имат развитие зад граница.

В категории: На терена , Спорт


3
Коментара
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
3
Коментара по темата
3.
as
30.05.2018 20:08:44
0
2
BRAVO
2.
конкурент
30.05.2018 20:04:27
1
0
ХА, две еднакви статии и с еднакви снимки даже, абе айде малко координация де. Смешно е
1.
Urko Strandjansji
30.05.2018 19:59:09
1
1
Как така при юноши 19 с треньор Владо ВЪЛЧЕВ са се представили добре като ....ИЗПАДАТ. Ташак си правите с нас май а... НЕКАДЪРНИЦИ СТЕ ИЛИ СТАТИЯТА ВИ Е ПЛАТЕНА
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори