×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Столичният общински съвет прие бюджета на София - над 2,5 млрд. лв.
  • Oт 18 ч. днес до 4 ч. утре се затваря кръстовището от ул. „Индустриална“ с улицата, водеща към Пристанище Бургас – между „Шкода Център Бургас“ и „Ламина“ ООД
  • Полицията в тайландска провинция ще преследва маймуни, които създават проблеми
  • Автошествие на миньори и енергетици в областите Стара Загора и Хасково в петък
  • Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Заплата от 7 хил.лева в Бургас? Мисията е възможна, вижте кои фирми са готови да наемат стотици служители


Заплата от 7 хил.лева в Бургас? Мисията е възможна, вижте кои фирми са готови да наемат стотици служители
Димитър Николов с Пламен Цеков, собственик на голяма ИТ фирма, стъпила в града (снимката горе вляво), гимназията по иновации на снимката вдясно пък е смелата стъпка по решаването на проблема с кадрите
25 Май 2018, Събота, 01:27 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ, снимка: Иван КОЛЕВ

ИТ секторът спешно се нуждае от кадри, няколко визионерски стъпки на път да обезпечат кадрово бранша

Над 10 ИТ компании са готови да плащат заплати между 2 и 7 хил.лева на служителите си в Бургас и трескаво търсят подходящи кадри, за да разширят бизнеса си, показа проверка на Флагман.бг.


Една от фирмите, стъпващи в Бургас, предлага между 4 и 7 хил.лева месечна заплата

В последните няколко месеца без много шум в Бургас се релокираха няколко водещи софтуерни дружества, а други откриха офиси тук, виждайки потенциал в града. В момента фирмите, макар и поставили сравнително високи изисквания, са готови да наемат всеки ИТ специалист с базови познания и желания за развитие в един изключително динамичен и добре платен сектор.

Още преди три години от Аутсорсинг асоциацията отбелязаха, че Бургас може да се превърне в ИТ център на България. Всички дадености са налице, отбелязаха специалисти по HR, които посочиха, че в динамичното общество на 21 век ще се развиват градове с добра инфраструктура и свързаност (летище, автомагистрала, а скоро и адекватен железопътен транспорт, б.а.), природни дадености, каквото е морето и мекия климат. В Бургас има и достатъчно млади хора, които владеят езици, което е основа за развитието на сектора, категорични бяха експертите.

Когато кметът Димитър Николов представи идеята пред медиите, придружаван от Стефан Бумов, председател на УС на Аусторсинг асоциацията, на мнозина им се стори твърде нереалистична, още повече, че се говореше за откриване на около 2 хил.добре платени работни места.

Но последваха няколко визионерски стъпки, които показаха, че Бургас е на правилния път

– финансиране на ит специалности, откриване на ново училище, създаването на лятна ит академия и пилотен проект за обучението на ученици по софтуерно инженерство.

Битката е следващите няколко години да превърнем този сектор в индустрия”, каза преди време Димитър Николов.

Днес в ит компаниите работят няколкостотин души, но бизнесът е в готовност да наеме всеки подготвен кадър.

Заради острия недостиг на квалифицирани специалисти Бургас през 2016 година даде старт на програмата за финансово подпомагане на студентите в ит сектора. Първата година включваше поемането на семестриалните такси и студентските общежития за 60 учащи – по 30 в двата бургаски ВУЗ-а, а през 2017 година програмата бе разширена до 100 студенти по специалностите „Софтуерно инженерство” в БСУ и „Комуникационна и компютърна техника” в университет „Проф.д-р Асен Златаров”.

"Като отговорна местна власт, ние сме длъжни да отговорим на очакванията на бизнеса и да подпомогнем обучението на конкурентни за съвременните условия специалисти. По този начин ще увеличим шансовете на Бургас да бъде избран като подходящо за инвестиции място. Практиката показва, че привличането на големи компании в тази област пряко се влияе от наличието на развити университетски специалности, осигуряващи необходимия им кадрови ресурс", мотивира се през 2016 година Димитър Николов, когато предложи Общината да поеме финансовия ангажимен.

Друга програма, свързана с обезпечаването на кадри за бизнеса, бе лятната ИТ академия, която стартира в сравнително същия период. Тя се осъществява съвместно със СофтУни и в нея се включиха десетки студенти. Наскоро се реализира и пилотен проект за обучението по програмно и софтуерно инженерство на 80 ученици, завършили 10-и клас.

Безспорно най-смелата стъпка по решаването на проблема с подготовката на кадри бе откриването на първото училище по иновации в България

– т.нар. ИТ гимназия, която започва с приема си от тази година. Резултатите ще видим съвсем скоро, може би след 2-3 години, когато и ИТ гимназията, и ВУЗ-овете ще имат подготвени кадри за един бързоразвиващ се сектор.


Гимназията по иновации е най-смелия и визионерски проект в образователната система не само на Бургас, но и в България

„Знаем, че заплащането е изключително високо, нуждата от млади програмисти в Европа през следващите пет години ще е 500 000 души, което показва, че ние сме напипали пулса на прогресивните дейности и средствата, които влагаме ще се възстановят и възвърнат многократно за града ни“, категоричен бе през тази седмица Димитър Николов. 

И тъй като до момента малцина, извън пряко свързаните с този сектор знаят какво се случва и кои фирми са стъпили в Бургас ви представяме част от компаниите, набиращи софтуерни софтуерни разработчици за бургаските си екипи при уникални за България условия:

„Скейл фокус” АД –  компания за разработване на софтуер по поръчка и изнесени ИТ услуги. Управлява се от Пламен Цеков, популярен ит предприемач с редица успешни проекти зад гърба си.  „Скейл фокус” стъпи преди няколко месеца в Бургас и в момента сформира екип от софтуерни инженери. Заплащането е над средното за сектора, а десетки бивши и настоящи служители дават позитивно мнение за социалната и кариерна политика на фирмата в профила й популярен сайт за работодатели.

Британската Win Winn Keeper Ltd набира софтуерни разработчици за бургаския си екип, а месечните възнаграждения са от 4 до 7 хил.лева. Компания управлява обявите на Airbnb и Booking. За Бургас се търсят разработчици, които да развият новия проект на ит гиганта. Единственото седалище на фирмата за България ще е в Бургас.

ИТ специалисти набира и NexGen – компания за разработна на уеб софтуер с клиенти от САЩ и Западна Европа. Заплатите са между 2 и 3500 лева, а работата е подходяща и за кандидати с малък опит. Изискванията са познаване на client side програмните езици, както и говорим английски език.

„Мусала софт” - водещата българска компания за софтуер също разширява екипа си в Бургас и общо взето е в готовност да наеме всеки подготвен специалист. Плановете на фирмата са за тази година да открие 450 нови работни места, а месечните възнаграждения в една от най-бързо развиващите се български компании започват от 3 хил.лева.

Големи телекомуникационни компании като „Виваком” също търсят софтуерни инженери за Бургас за внедряването на нови модули и приложения. Дружеството създава голям екип в града, който да следи и анализира работата на приложенията, инсталира нови функционалности и участва в изграждането на приложения от ново поколение. Според неофициална информация стартовите заплати са от 3 хил.лева, които са привлекли в Бургас специалисти от столицата.

Един от световните лидери в проектирането и създаването на уеб приложения Suera стъпва в Бургас и търси млади ит специалисти, които могат да работят с HTML5, CVSS3, SASS r Java. Условието е да владеят добър английски език, а стартовото възнаграждение – 2 хил.лева, без допълнителните бонуси, които остават корпоративна тайна.

Операторът АйПи Телеком е друга от фирмите, които търсят специалисти за Бургас. Компанията е фокусирана върху предоставянето на гласови и интернет услуги, а мрежата й обхваща цяла Източна Европа. За Бургас се търсят програмисти за андроид, а заплатата е 3 хил.лева.

„Съдърланд” търси ИТ специалисти за офиса си в Бургас, които да координират дейността и поддържат онлайн платформата на дружеството. За свободните позиции задължително изискване освен компютърните езици е и перфектното владеене на немски.

В категории: Бизнес


44
Коментара по темата
44.
ССУМОР
28.05.2018 12:48:47
0
10
В Бургас реално се изкарват 3000+ заплати в ИТ сектора, но това е почти максимума, освен ако не се нагърбваш с допълнителни задачи. Обикалял съм из разни места, но както каза някой, 3000 и да си харесваш работата и Бургас е по-добре от 7000-10000 и да живееш сам в Европа. Също в ИТ сферата нещата се развиват с такива темпове, че не остава време да научиш всички 3-4 буквени съкращения какво значат, камо ли да ви в час с всички технологии. За това всеки от нас профилира в някаква сфера, постоянно учи и се ограмотява. Който мисли, че са лесни пари... заблуждава се. Да не говорим, че писането на бизнес софтуер автоматизира бизнес процесите и може да бъдат освободени хора за професии като селскостопански работници, за да не яде онзи номер 7 South програми и апликации.
43.
До 42
27.05.2018 19:01:25
2
3
За другаря Жечков знаем. Точно какво е разсипал не е ясно. Но определено чрез неговите маневри все още има морско училище. И мога да кажа, че е помогнал на много хора. Нека да не спорим. Факт е,сме назад в това отношение по всички параграфи. А имаме всичко за да сме едни от първите. България никога не е следвала разумно развитие. Построихме тежка промишленост за която нямаме ресурси. А можехме да храним цялата Европа. Имаме бил вода и плодородна земя.
42.
До 36
27.05.2018 15:23:43
0
7
Не става,Морски.Имаме си Жечков,който разсипа морското училище,би трябвало да го знаеш,щим се пишеш” морски”
41.
страджанска ITбатка
27.05.2018 14:38:17
0
7
17.000 $ е заплата на добьр АИТИ специалист в меката на индиските технологии Бангалор
За справка средната работна заплата в ИНДИЯ е м-у 50-80 $ на месец
40.
аогая
27.05.2018 12:31:46
3
21
Тази очевидно платена статия е само за консумация от неориентираните избиратели на опг герб. Никой човек с IQ над 90, нормален програмист или млад човек няма да повярва на материала. Реално под 10% от написаното има нещо общо с реалността и фактите. Но признавам - PR напъните на опг герб и подчинените им медии стават все по-добри! Евала..
39.
Позитивен
27.05.2018 10:58:39
0
15
7000 лева сигурно вземат 2-3 човека в Бургас. Но заплати от 2500-3000 лева чисто за програмист са напълно реални, аз имам двама познати които вземат по толкова. Единият е много работлив и вечерно време поработва на частно, от което изкарва още пари, не знам колко, но сигурно не са малко. Друг е въпросът, че тези заплати са малки в сравнение с Германия, че даже в сравнение със София, но да не бъдем максималисти, Бургас е хубав град за живеене ако вземаш 3000 лева и работата ти харесва.
38.
Пак ли
27.05.2018 10:49:31
2
24
Пак ли поредната платена статия от нашите пари вдигаща имиджа на кмета. Стига вече, не сме слепи, като ви чета се замислям дали живеем в един и същи град.
37.
ахахха
27.05.2018 10:20:50
12
11
Тихо мишки, тези заплати са за хора където не пишат във форумите по цял ден ;) Заплатите са реални даже и по-големи... това, че ви е яд е друга тема.
36.
Морски
27.05.2018 07:09:28
2
15
Кмете имаме море. Защо не вземеш да развиеш морския сектор? Разходи се до Бремехавен да видиш ветрогенератори в морето. И как това е отворело работа за офшорните кораби. Вземи Бойко и отидете до черна гора да ви научат как се става навигатор и корабен механик със средно образование. Същото е и в Шотландия. Имаме училището и базата само ви трябва да доведете силна компания да ги обнови. А вие ще изтървете питомното да гоните дивото
35.
хахахаха
27.05.2018 01:13:58
4
24
7000 лв месечно в Бургас може да извадите само ако работите като наркопласьор за Димитър Желязков - Очите :)
34.
По-запознат
26.05.2018 23:09:25
1
20
Тези заплати от по 7 хиляди се дават на хора с по 5-10 години опит в бранша, не заблуждавайте хората напразно с тези статии.
33.
Бургазлия-курназлия до 28
26.05.2018 20:29:04
5
6
Колега,виждам ,че имате идея за тези неща.Сега е моментът да помогнем на региона,пък и на България да тръгне и в тази посока.Респект!
32.
Бургазлия-курназлия до 28
26.05.2018 20:28:22
5
5
Колега,виждам ,че имате идея за тези неща.Сега е моментът да помогнем на региона,пък и на България да тръгне и в тази посока.Респект!
31.
Бургазлия-курназлия до 28
26.05.2018 20:27:48
5
7
Колега,виждам ,че имате идея за тези неща.Сега е моментът да помогнем на региона,пък и на България да тръгне и в тази посока.Респект!
30.
ДПС, ГЕРБ, БСП и патрЕЕЕооотите
26.05.2018 19:14:28
1
24
И колко човека ще назначат на заплата от 7 Бона,може и да не взима толкова,но все пак? 1 или 2-ма. Вчера гледах един клип на българин работещ в Норвегия, и сега като гледам кмета и тоя момък до него ми стават супер смешни и жалки. Кауфланд, тук сме на правилното място..... хахаха
29.
дядоДобри
26.05.2018 18:34:36
4
45
Само едно не ми е ясно, защо набиха училището з IT специалисти на къна в кътника? Кое нормално хлапе ще се хване да бие път до там и да се подлага на цигански терор? Или ще набират ученици от населението на минното селище?
Милиони са дадени, а много от тях откраднати за ремонт. Със същите пари, ако не крадат де, можеше да се ремонтира сградата на бившето Немско отделение и наречените от Вас най - преспективни деца да учат в центъра на града, а не в махала на час път!
Никой няма да остане в този град ако не се спрът глупостите и кражбите!
28.
ИТ
26.05.2018 18:16:46
1
32
Хора с такава квалификация не стоят и не чакат в Бургас фирмите да отворят офис, че да започнат работа. Такива кадри се създават от фирмите и/или се привличат от конкуренцията. Познавам десетки бургазлии и небургазлии в София, които имат нужните знания и умения и биха се върнали/преместили в Бургас, ако има наистина добри условия. Общинската администрация не трябва да разчита на гимназията и на университетите в Бургас. ВХТИ и БСУ бълват такива кадри от години и почти всяко средно училище има подобни паралелки, за да привлича ученици. В София също това доказано не работи. По-добре е да привлекат една силна софтуерна фирма като Телерик, която да отвори собствена академия, за да обучава собствените си кадри и от 100 приети ще назначава 10, останалите ще отиват при по-слабите фирми от конкуренцията (уин-уин стратегията). На този принцип се разрастна неимоверно ИТ секторът в София.
27.
До 26
26.05.2018 17:57:41
2
16
Те и майкрософт не произвеждат нищо по твоята логика,обаче са една от най-големите компании в света.
26.
vladikata
26.05.2018 17:45:51
22
8
Тези фирми не произвеждат Нищо !
Вьздух под налягане !
Добре дошли !!!
25.
ГГГ
26.05.2018 17:24:47
3
36
Такива заплати има в София но не и в Бургас. В Бургас няма кадри за такива заплати и фирмите много добре го знаят.
За чудещите се, целта на тези обяви са статии като тази.

А на тъпака по-долу, който зададе въпроса "защо са ни IT фирми", ТЪПАКО - на такива фирми се крепи икономиката ни. Тези фирми произвеждат продукта си тук и той се реализира в чужбина. Тези фирми наемат десетки хиляди български работници за заплати 5-7-10 хил.лв. и всеки един такъв служител харчи парите си у нас и плаща с данъците си пенсията на поне 5 пенсионера или социалните помощо на 10 мангала.
24.
Деазнам
26.05.2018 17:18:46
1
9
Тоя, който е писал новината да се гръмне. Тия палячовци WinWinKeeper първо не е британска компания, а е основана от българи, които живеят в Англия, а за заплатите им измислени и дето работиш и не ти плащат по сумати време няма да коментирам и го казвам това от опит. Да не говорим, че никакви обяви на Airbnb или Booking не управляват. И това го казвам от опит като съм работил там
23.
Ани
26.05.2018 17:02:04
1
25
Хайде да спрете да ни баламосвате, а? Кой е виждал обява с подобни екстри??? Чака като отидеш на интервю и то при второто ти казват нещо-си.
22.
geri -nikol
26.05.2018 16:55:12
2
11
Ако си джендьр , ще взимаш мангизи !
Ако си против - ша го духаш под вода !
Язе с тая дупара , ше люскам топла попара !
Ама що неам запек ве ... ?!
21.
*********
26.05.2018 16:45:26
0
8
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
20.
Цветина
26.05.2018 16:39:30
0
44
Aко бяха толкова атрактивни позициите, досега да ги бяха заели.
Хубавото нещо не се нуждае от реклама.
Отидеш на интервю, като им видиш претенциите, надменноста и липсата на етика и се отказваш.
Пусната е обява за 3000 лв. примерно. Обаче след това идват и невъзможните условия - оказва се, първо това не са чисти 3000 лв. След това - за да ги вземаш тия пари, трябва да имаш еди си колко години стаж, еди си какво ниво на 3 чужди езика, да продаваш стоки и услуги за еди си каква сума - демек смятай мисията невъзможна.
Всички търчат, мажат и лъжат.
Българска работа!
19.
Gocho
26.05.2018 16:39:01
4
27
Бьлгария е страната на чудесата !!!
Кво е тва IT и НR ?!
Мислех си че в BG говорят и пишат на Кирилица ?!
Нали вчера празнувахте езика и азбуката?!
И сега - IT , HR.....
Ала- бала....
Ве нЕЯ ПО-големи копелета от вас !!!
Начело с Боци !
Той и вие мое сте прости , ама язе - Не сум !
18.
titi
26.05.2018 16:31:25
0
29
Това трудно ще се реализира в Бургас.Първо материала за изграждане на такива специлисти бяга от Бургас след средно образование и отива да учи в чужбина.Второ,трудно ще се върнат след 5-8 години в града.Трето ИТ фирмите търсят ниши държавите с нисък стандарт за да дават сравнително ниски заплати и реализират големи печалби.Техен хит са Индия,Тайланд и други азиатски държави.
17.
Иван
26.05.2018 16:26:39
1
37
Айде всичкото охранител от Аркус ще стане сега ИТ !!!
16.
Пешо
26.05.2018 16:24:26
0
35
Смятай тия фирми са на ръба на отчаянието в търсене на работници и са кихнали пари на флагмените да им търсят роби тук. А на бас, че заплатите дето ги пишат тук са поне 3 пъти по-малко. И че има невъзможни условия, за да се докопаш до тях.
Пързалки.
15.
Metin Haki
26.05.2018 16:23:46
7
5
Ne e vajno kolko vzimash a kolkk davash .Az sum rabotil i za 300 lv ama gladen ne sum sedql
14.
Майтап бе Уили
26.05.2018 16:21:38
1
21
Кой ще ви даде такива заплати бе?
От къде да ги взема тия пари, че да ви ги даде?
13.
голяма работа
26.05.2018 16:21:05
17
15
За какво са ни тези ИТ фирми? Няколко души да получават високи заплати, а другите да лапаме мухите...
12.
fen
26.05.2018 16:15:19
4
7
IT ДРУЖЕСТВА ......ДА РАЗРАБОТВАТ ШПИОНСКИ ПРОГРАМИ ЗА ВОИНИТЕ И ШПИОНСКИТЕ ИМ МЕРАЦИ ПРЕЗ МОРЕТО.......
11.
Петър
26.05.2018 16:14:59
11
10
Направо не е за вярване! Ако това е истина, адмирации!
10.
някъф файл
26.05.2018 16:13:02
2
33
Кадри в БС има много, но докато не спрат фирмичките да се подиграват с интелигентните хора, които имат желание да се развиват в тоя град нема да намерат никкой.
9.
Марто
26.05.2018 16:05:51
4
15
До 6.

Има много такива хора в Бургас, просто няма такива заплати.
8.
Община Аи Ти Работи
26.05.2018 15:55:05
4
29
Хайди като сте много отворени да направим експеримент. Като наемат прословутите фирми от Бс хора да ни запалознаят с тях и заплатите им.
7.
South
26.05.2018 15:47:15
12
41
ИТ специалист 7000лв, селскостопански работник 500лв, средна заплата 3750лв. Какъв е извода? Ще ядем програми и апликации.
6.
Левски Девелопър
26.05.2018 15:40:00
5
30
Пак няма да ви минат номерата. Пускате обяви за ора дето очевидно няма в Бургас. После - е хайде ще наемем студентчета за 500. Имало глад - наемете чужденци нали сте отворени.
5.
От къде
26.05.2018 15:34:31
4
25
Ще се намерят тези ИТ-Специалисти,като всеки работи в Европа за поне 4000-5000 евро,че и на горе.
4.
26.05.2018 15:17:26
5
3
Елена, ай да се сексим! Ко ш' кайш???
3.
DS agent
26.05.2018 15:13:12
7
22
Mitko es SPTU po Autotransport izvestno kato Avtoto trudno shte se nadskochi
2.
Хейтърите,
26.05.2018 15:07:51
26
14
Давайте - плюйте сега, храчете кървави храчки.
1.
*********
26.05.2018 14:54:37
6
17
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Приложение показва в коя аптека можем да намерим конкретно лекарство Не повече от 20 секунди са нужни, за да се изпрати запитване за съответното лекарство Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Той знаеше тайните на Червената принцеса Людмила Живкова, но издъхна в хоспис Дамян Дамянов бе прикован на легло и инвалидна количка след прекаран инсулт И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас И Камено се включва във Фонда за развитие на Летище Бургас Решението бе взето днес единодушно на редовната сесия на Общинския съвет Сашка Васева прогледна Сашка Васева прогледна Тя вече различава хора и цветове Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Горица Кожарева е най-вероятният служебен премиер Тя е зам.-председател на Сметната палата Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Любовните афери на Гонзо – милионерши, силиконки и фолк диви Сред най-известните му завоевания са манекенката Цеци Красимирова и модела на Плейбой Светлана Василева
Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) Руският журналист Антон Хардин: От касапницата в „Крокус“ мирише на тайните служби (видео, български субтитри) „Това е видимото начало на криза, каквато Русия все още не е преживявала“, твърди проф. Валерий Салавей Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Спипаният с дрога за 1,5 млн.лева в Бургас мълчи, за да не стане храна на рибите Очевидно е, че Георги Господинов е на ниско ниво в наркоканала
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори