×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Румяна Арнаудова: Корумпираните в „Пътна полиция“ са най-малко трима (ВИДЕО)


Румяна Арнаудова: Корумпираните в „Пътна полиция“ са най-малко трима (ВИДЕО)
Задържани са 4 лица, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова
23 Май 2018, Сряда, 10:48 ч.

В схемата са участвали шефът на КАТ в Благоевград и двама т.нар. "регистратори", поясни тя

Най-малко 3 лица са замесени в корупционния скандал в КАТ-Благоевград. Това каза в интервю за „Денят започва“ по БНТ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.
„Таксата за бърза регистрация е била твърда, имаме такава информация. Имаме сигнал за подобна схема от началото на годината, тези твърдения са били потвърдени и с помощта на СРС-та, затова и Окръжната прокуратура в Благоевград образува досъдебно производство за искане на откупи“, добави тя.
По време на вчерашния ден бяха изпратени 16 следователи, ръководени от директора на Националната следствена служба.
Сумата, която е трябвало да се заплати в полза на държавата е била завишавана от посредници, които са съобщавали, че трябва да се даде горница от 100-200 лв. над дължимата такса.
„Към момента се знае за най-малко 3 лица, които са участвали - началникът на Сектор Пътна полиция в Благоевград и двама т.нар. "регистратори". Задържани са 4 лица, в рамките на днешния ден ще бъдат предприети действия по повдигане на обвинения. До този момент няма доказателства за наличието на организирана престъпна група“, каза още Арнаудова.
У шефа на КАТ-Благоевград са били намерени 5300 лв. и незаконно притежаван пистолет "Макаров", каза още Арнаудова.
„В касата на шефа на КАТ – Благоевград беше открита сума от 5300 лв. и имаме основания да считаме че това са част от подкупите, които е получавал. Открити бяха и огнестрелно оръжие и боеприпаси, които са незаконно държани от него”, заяви Румяна Арнаудова пред камерата на бТВ.
„Сигналът е отпреди 6 месеца, става въпрос за корупция, търговия с номера. Имам информация от хора от България и Македония, които разказват как са си плащали за номера; за комплект документи и обслужване – 300 лв. за регистрация на кола – 50 лв., 100 лв. за номер – извън таксите, плащани на гише”, коментира Иван Хамбарджийски. Той е един от хората, подали сигнала до вътрешния министър.
„Двама души „уреждат” по 10 – 15 номера на ден с еднакви цифри, значи някой им ги дава”, добави той.
Според Хамбарджийски арестуваният шеф на КАТ е покровителстван от зам.- директора на МВР в областната дирекция в Благоевград. Очакванията му са, че следващата акция ще бъде в МВР Благоевград.


В категории: Крими


Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 1
7
Коментара по темата
7.
хахахаха
23.05.2018 12:17:13
0
0
искала е да каже най-малко трима на квадратен метър момичето ама се е объркала
6.
до Любомир ПЕТРОВ от АП-Бургас
23.05.2018 09:29:02
0
2
Чл. 140. (Изм. - ДВ, бр. 1 от 2011 г., в сила от 04.01.2011 г., изм. - ДВ, бр. 62 от 2016 г., в сила от 09.08.2016 г.) (1) Административният ръководител на районна, окръжна, специализираната, военно-окръжна, апелативна, военно-апелативната и апелативната специализирана прокуратура:
1. организира и ръководи дейността на съответната прокуратура;
2. назначава и освобождава служителите в нея;
3. в предвидените от закона случаи изготвя индивидуалния план за професионално развитие по чл. 30а, ал. 3 и следи за изпълнението му;
4. в определен от главния прокурор срок изготвя годишен доклад за дейността на съответната прокуратура, представя го на горестоящия административен ръководител и го публикува на интернет страницата на съответната прокуратура.
(2) Разпорежданията на административния ръководител във връзка с правомощията му по ал. 1, т. 1 са задължителни за всички прокурори, следователи и служители в съответната прокуратура.
(3) Административният ръководител на районна, окръжна, военно-окръжна и на специализираната прокуратура или оправомощени от него заместници осъществяват контрол за спазване на сроковете за извършване на разследването, на проверките по чл. 145, ал. 1, т. 2 и 3 и на сроковете за мерките за процесуална принуда по Наказателно-процесуалния кодекс.
(4) Административните ръководители на апелативните и окръжните прокуратури ръководят контролната дейност в районите си, която има за цел да осигури:
1. получаване на актуална информация за организационното състояние на прокуратурите от района и за работата на прокурорите и следователите в тях;
2. установяване на пропуски и нарушения в дейността и основанията за предприемане на съответни организационни или дисциплинарни мерки;
3. обективна оценка за работата и предпоставки за поощрение.
(5) Административните ръководители на апелативните прокуратури всяко тримесечие предоставят на главния прокурор обобщена информация за разследванията на съответните районни, окръжни, военно-окръжни и на специализираната прокуратура.
5.
до един луд за връзване 123
23.05.2018 08:29:06
3
0
няма и никога не е имало стига си петнил доброто име на нотариуса айде марш в лудницата дето ти е местото откачалко такава
4.
до 1,2,3 ,....сам се сети
23.05.2018 08:19:39
2
0
и престани
3.
До Пламен ДИМИТРОВ - звено АНТИКОРУПЦИЯ
23.05.2018 08:05:48
0
2
Има ли " ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ " в

ВСС
ИВСС
ОП-Бургас
АП-Бургас
РП-Айтос
ДАНС-Бургас

КАСАЕЩИ БЕЗПРОБЛЕМННОТО ПРИКРИВАНЕ НА ИМОТНИТЕ ИЗМАМИ С НАСЛЕДСТВЕНИ ИМОТИ *ул.МОСКВА 18,АЙТОС* при скандално известния нотариус БИСЕР ДЕМИРЕВ 324
2.
до ВСС ,ИВСС-София
23.05.2018 07:57:58
0
3
Има ли и "ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ " в..
ОП-Бургас
АП-Бургас
ВКП-София

КАСАЕЩИ БЕЗПРОБЛЕМННОТО ПРИКРИВАНЕ НА ИМОТНИТЕ ИЗМАМИ С НАСЛЕДСТВЕНИ ИМОТИ при скандално известният нотариус БИСЕР ДЕМИРЕВ 324
1.
до Любомир ПЕТРОВ от АП-Бургас
23.05.2018 07:53:08
0
4
Има ли " ТАКСА СПОКОЙСТВИЕ " в РП-АЙТОС

С Администратилен ръководител и председател МИЛЕНА СТОЙЧЕВА ГЕНЧЕВА (г-жа ЛЪЖА )
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори