×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Честваме паметта на свети Сава Стратилат
  • Пикът на коклюша у нас се очаква до края на май
  • Свещеникът, отслужил панихида в памет на Навални, е отстранен за три години
  • "Сиела Норма" е единственият кандидат по обявената обществена поръчка за осигуряване на машините за предстоящите избори 2 в 1 на 9 юни
  • Увеличава се с 30% заплащането в детското и училищно здравеопазване
  • Нова руска атака срещу Харков, шестима души са ранени
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Краят на една ера: Макдоналдс на ул."Александровска" хлопна кепенци, изтегли се от центъра на Бургас завинаги (СНИМКИ)


Краят на една ера: Макдоналдс на ул."Александровска" хлопна кепенци, изтегли се от центъра на Бургас завинаги (СНИМКИ)
Обектът отвори врати преди точно 20 години, но в последните 5 бургазлии изглежда загубиха интерес към веригата
14 Май 2018, Понеделник, 11:41 ч.
Автор: Георги РУСЧЕВ

Друг франчайз за бързо хранене също затвори обекта си на ул. "Александровска"


Първият обект от веригата Макдоналдс в Бургас, намиращ се на пъпа на града - на ул. „Александровска“, след 20 години хлопна кепенци завинаги. 

Заведението за бързо хранене отвори врати през вече далечната 1998 г. и дълго време бе голяма атракция за бургазлии. В първите години редовно имаше опашки, а на откриването множеството стигаше чак до днешната дрогерия "Lily".

Бургазлии, родени между 1985-а и 1995-а, де факто са израснали покрай емблематичното заведение, което вече е в историята. 

Малките деца няма да могат да си правят снимки с Роналд Макдоналд - лицето на компанията, седнал на пейката и протегнал ръка в очакване.

Днес на витрината, от вътрешната страна, има залепена табелка, указваща окончателното закриване.


"Уважаеми клиенти, заповядайте в някой от най-близките ни ресторанти Макдоналдс в гр. Бургас – кв. Зорница, бул. Стефан Стамболов и в мол Бургас, бул. Транспортна. Ще ви очакваме!“


За момента огромното лого на веригата, намиращо се на покрива на сградата, е все още там, по всяка вероятност съвсем скоро и то ще бъде премахнато

Не е ясно каква е причината за затварянето на обекта, но в последните години той често бе празен. Във веригата за бързо хранене дори нямаше готови бургери и се налагаше клиентите да чакат дълго, за да бъдат приготвяни.


Така изглеждаше ресторантът допреди 10-ина години. С местоположението си той бе едно от най-посещаваните места в Бургас - на три етажа и с маси отвън

Дали бургазлии са променили хранителните си навици - започнали са да се хранят по-здравословно или са преминали към по-евтината фаст фууд храна - дюнерите, може само да се гадае. 

Но е факт, че се забелязва изтегляне на веригите в този пазарен сигмент от центъра към моловете. За сметка на тях остават дюнерджийниците (поне 5) и пицариите. 





Междувременно и друг франчайз за бързо хранене на същата улица - "SubWay" също затвори. Веригата остава с обекти единствено в двата мола в жк „Славейков“ и жк „Изгрев“. В този случай обаче се намират разумни аргументи за краха на SubWay - по ул."Александровска" има друг конкурентен обект, който предлага същия асортимент на по-ниски цени. 



Флагман.БГ Кои храни ни причиняват кариеси Кои храни ни причиняват кариеси 24/04/2024, Сряда 20:00 0
80
Коментара по темата
80.
Ememem
05.06.2021 19:28:27
0
0
В Русе фалираха преди 20 г.и сега нямаааааа!
79.
BЪХ
17.05.2018 09:02:45
1
4
Много лоша миризма имаше там.Май канализацията връщаше фекалии в приземното помещение.Още с влизането те удряше в и иди хапвай ако със запушен нос .
78.
Читател
16.05.2018 23:09:37
0
0
Повтарям ти, че не са правилна извадка за средна класа, защото професията е високо платена. Под скъпи разбирай, че Мазда 6 е лесно достижим автомобил. От там нагоре.
77.
днес
16.05.2018 22:57:17
2
2
В съседна Гърция дори не пият КОКА КОЛА .
76.
От 59 до Читател
16.05.2018 22:30:27
0
0
Е колко скъпи ,аз карам Мерцедес,имам и Айфон и ти казвам ,че не живеем добре!
75.
Читател
16.05.2018 22:04:42
0
0
До 59/74 - всички имаха Нокия нисък клас. Бизнес класовете обаче, каквито са айфоните днес, ги имаха само богатите и децата им. А това за колегите ми не е правилна извадка, понеже съм в добре платена сфера и почти всички имат нови и по-скъпи коли.
74.
59 до Читател
16.05.2018 19:00:33
0
2
В предния си коментар си много прав.15 годишни коли купени преди 5 години.Що се отнася до айфоните,преди няколко години Нокия бяха най- хубавата марка,и масово всички имаха нокии.Пример преди години една Нокия струваше колкото един Айфон сега.Така че не сме мръднали от дъното.Мога ли да те попитам колко твои колеги имат нови коли.Работя във фирма с над 100 човека персонал,една колежка има само чисто нова кола,тоест 1 %.Става дума за хора с образование владеещи по 2-3 езика.
73.
Читател до 72
16.05.2018 18:35:47
1
0
Точно за това говоря. Тооочно за това!
72.
Чистилището до Читател
16.05.2018 17:12:34
1
2
Колкото и да пишеш никой няма да те разбере. Аз също взимам хубави пари, но едвам свързваме двата края. Карам стар ван, нямам айфон и прочие, но ми прави впечатление, че този голям процент на слаби заплати не е много верен и си прав само в скъпите ресторанти няма свободно място. Всяка 2ра,3-та кола е нова или в пъти по хубава от моята и т.н.
71.
Бургас
16.05.2018 16:55:50
0
8
Ще видите това лято кой ще им ходи на капаните и луксозните заведения в морската градина.Зелената зона на тия ненаядени незадоволени алчни общинари тази път разказаха играта на бизнеса.Само минете и вижте.И зелената им зона и заведенията са празни.Така ще е цяло лято.Айде на бас.
70.
Гражданка
16.05.2018 14:39:28
4
11
Смятайте ... Щом МакДоналдс затвори в центъра ... Беше еуфория, когато го отвориха и дълги години беше така. Празнувахме си там рождените дни, партитата за малки деца бяха супер! Разграничението между бедни и богати стана супер осезаемо ... Родителите нямат 5лв. да купят на децата си един сладолед и един пай от там... "Вкъщи,маме,вкъщи... " За какво говорим изобщо...
Хайде, хубав ден на всички, че трябва и аз да изплащам на шефа си апартаментите и колата... Откакто ги купи, само реве, че няма пари за заплати и ремонт на офиса и ние правим всичко възможно да го успокояваме. А довечера кренвирши и гръцки домати ...
69.
Бургазлия
16.05.2018 14:23:35
2
5
Всички влизате в големи размисли и здрасти и веднага го обръщате на политика и икономика на града и държавата. Като един средностатистически гражданин на град Бургас аз виждам съвсем други причини в това да затвори този обект. Преди време за мен това беше един приятен обект от който можех да си взема 2-3 хамбургера да притъпят гладът за няколко часа, но с времето спрях да го посещавам защото качеството на храната се влоши, самото заведение още при влизането в което миришеше на мухъл и водорасли, порциите се смалиха по размер докато цените се вдигаха. Предвид конкуренцията която беше събуей винаги бих предпочел събуей. Хигиенично те бяха в пъти по-добре и също така като качество на храната и порции. Да, плащаш по 7-8 лева за бързо хранене навън което ти го приготвят пред теб и беше по-вкусно и здравословно от МакДоналдс. Та драги ми настървени коментатори тръгнали на война, не всичко е политика или обща икономика. В случая в моите очи става въпрос за лош мениджмънт на заведение.
68.
Читател
16.05.2018 12:28:05
1
5
До 59 - Отново споменавам, че не съм от онези със скъпите автомобили и с многото пари. Работя като нормалните граждани и не получавам пари от дивиденти, не получавам пари от ренти, освен там някой-друг наследен декар от дядовците едно време. Не знам какво имаш предвид под това да сляза на земята, средата ми е съвсем средна и нормална. Телефоните, които казваш, че са айфон петици и шестици - няма значение. Купени са нови, неведнъж съм го чувал от съседни маси или от коментари за други хора. Естествено, че много от тях си ги купуват втора употреба. Повечето са от селата и малките градове обаче. Колите масово са 10-15 годишни, но купени преди 5 години. Дали са на кредит или не - няма никакво значение. Аз живея под покрив, който също е на кредит, но щом мога да си го позволя, значи ги получавам. Почивките дали са с нискотарифни полети или не - няма значение, преди време ги нямаше или бяха рядкост. Пълните ресторанти са предимно петък и събота - не е вярно. Често се налага да хапвам навън в работно време, понякога има празни маси, след обяд, но обедите и вечерите са над 50% със сигурност. Освен на първи януари или там подобни дни след големи празници. А дали правят по 15 лв на човек, сам можеш да се поинтересуваш - питай колко сметка правят плюс какъв бакшиш взима една сервитьорка в Хепи, Инканто, Романс. И естествено, че не всеки може да си го позволи, отново казвам, че има и винаги ще има бедни хора. Спрете да повтаряте как не всеки може да си го позволи. Естествено, че не всеки може.

До 60 Асдро - Твоят коментар го харесах с like. Дори ти благодаря за него, защото тук във Флагман, а и като цяло, много рядко се среща образован и интелигенет човек, който да напише добре структурирана и оформена мисълта си. Не сме точно на едно мнение по темата, но имаме доста сходни виждания. Аз не съм професионално свързан с психологията на българина, но съм човек, който чете, наблюдава, изучава и асимилира всичко около себе си. Непрофесионално, но постоянно и без почивка. Абсолютно съм съгласен с ганьовската позиция, която си написал и няма две мнения по въпроса. Изхвърлянето е много голямо. Много лапетии на по 20-25, че дори и вече мъже на 30-35 години се поддават на тази глупост да правят нещо, за да впечатлят останалите, но каквото и да искаш да направиш, за да впечатлиш - означава, че можеш да си го позволиш. Аз много искам да си взема проходим автомобил Ленд Роувър, не за да се изхвърлям пред приятели или хора, а защото ми харесва и бих се зарадвал, ако можех да си го позволя. Но не мога. И ти гарантирам, че този, дето си е купил тройка от 2011та, за да го гледат, също ако можеше, щеше да е с Ленд Роувъра. Но не може, на него крайните възможности може да са му БМВ тройка от 2011та, но явно ги има. 15-20 хиляди или там колкото и да са - преди 10 години не беше така. Тогава автомобилите или бяха нови на богаташите, или бяха много стари на бедните и средната класа, която почти се приравняваше към бедните. Именно затова говоря сега, че средна класа има. Тя може да не е като тази от западните държави, но със сигурност е по-богата и по-добре материално оценена от преди 10 и повече години. Говоря за средния човек от средната класа, не визирам никого - нито мен, нито моите приятели, нито вас. Относно отрязаната бизнес среда в града, абсолютно съм съгласен и няма да оспорвам нищо. Кметът има да работи още много. И той, и този след него, и тези около тях. И още веднъж те поздравявм. Няма значение дали сме на едно мнение или не, ти имаш позиция, която е подкрепена с мисъл. Пожелавам ти успех, не само материален, бъди жив, здрав и щастлив.

До 61 - пишеш, че си до Ник, обаче всъщност описваш моя коментар и ми се струва, че си объркал номера и човека. Май постът ти е за мен. Затова ще отговоря, макар и да не е за мен - със сигурност държавата не е длъжна за това, което пишеш ти. Тя е орган, който следи дали се спазват законите. Когато не се спазват, ние сме длъжни като граждани на изискваме от държавата да започне да спазва законите и да налага санкции и да осъжда нарушителите. До там. Всичко останало е популизъм и празни приказки, за да се приканват гласоподаватели. Държавата не осигурява работа, тя осигурява терен и условия. Тези условия обаче се осигуряват и от хората в държавата, които всъщност аз упреквам. Просто е.
67.
Оооооо
16.05.2018 12:25:10
1
2
Отдавна трябваше да затворят това заведение! Опасна за здравето храна, многократно използвано олио във фритюрниците, продукти със съмнително качество и ГМО...
66.
Стабилс
16.05.2018 10:03:49
1
4
А сега да отворят нещо свястно че няма какво да се яде навън
65.
До 64
16.05.2018 02:33:15
0
5
Директно в целта! Браво!
64.
До №60 и №61
15.05.2018 23:11:16
4
6
Много точно, ясно и изчерпателно. Те това е цялата истина за положението в родината. А пък г-н Читателя да вземе да си пие редовно хапчетата и витамините, че иначе както е тръгнало, скоро и розови летящи слонове ще започнат да му се привиждат. Леле, народа полудЕ щом на някои хора най-бедната и изтормозена държавица им се привижда като гаче да е Балканската Швейцария или поне Бурней.
Обаче най-ми хареса акъла, който дава на хората: "Да бяхте пестели навремето". Демек, ако преди 10 години мизерствахте, сега щеше да закърпите положението със спестявания. Ами, когато изядем тези несбъднати спестявания, какво да правим? Да вземе да се върнем с машина на времето, че да си съберем още пари, така ли? Тотална психиатрия.... Поне като тролите, вземете прочетете малко Хитлер, Гьоринг, Гьобелс, прегледайте "Майн Кампф", че да се понаучите как се прави демагогия и пропаганда.
63.
Разцвет
15.05.2018 21:46:36
0
6
Явно трябва да започнем да се радваме когато световни марки затварят и се изнасят от България - остават Гинка, Марешки, Сульо и Пульо
62.
Вътрешен
15.05.2018 20:46:08
3
5
Знам от сигурен източник близък до кмета че Алибаба ще отварят магазин за левче с убийствени промоции.
61.
Android do Nik
15.05.2018 18:46:14
2
16
Теб по-късно те прочетох... И каква е функцията на Държавата друже ??? Знаеш ли, че живееш в държава отдавна абдокирала от задълженията си. Сигурен съм, че не подозираш какви са задълженията и. Твоите мисли съм ги чел и чувал често. Това са мисли насадени ви толкова тънко в съзнанието, че докато се усетите и току виж нуждите ви изведнъж са започнали да подсещат, каква е ролята на държавата, и защо в крайна сметка обществото ни е подчинено на нея. Тук държавата спря да работи, и хората спряха да работят за нея. Това обаче е пагубно, пагубно е и подобно на твоето мислене, в което вменяваш, че тя не е... длъжна. Длъжна е дружество, длъжна е. Аз и ти работещите и плащайки данъците и таксите си в нея трябва да изискваме от нея. Длъжна е пред нас, длъжна е пред децата ни, младите ни майки, възрастните ни родители. Щом сме честни към нея (а аз съм такъв) трябва и тя да е честна към нас. Силен народ - силна държава, силна държава - силен народ. И вярвай ми друже. Болната държава само може да породи мисли, като твоите. Не комунизъм, не ГЕРБ, а съзнанието и мисълта, какво даваме, като си плащаме честно данъците може да промени обществото ни и... претенциите ни към държава. Така че, убий твърдението, че държавата не е длъжна, защото нали се сещаш, кое е отпорното мнение, а именно, че и ние не сме и длъжни... За съжаление бедността на нацията ни се храни точно от тези "взаимоотношения". И понеже си пишем истини, знаеш ли какво пише на входа на една държава, чийто социален елемент привлече половината свят в нея.?Пише: Благоденствам ли аз, благоденства държавата ми, благоденства ли държавата ми, благоденстваме всички... Така че, моля те. Смени си нагласите и искай от Държавата, но само това, което е честно дадено от теб, останалите - нямат право на претенции... Друг е въпросът, че държавните ни служители си нямат идея за зависимостите и дори си нямат идея от къде им идват заплатите, а за съжаление те пряко представляват държавността ни пред всички нас... Болната глава е там, но това не онеправдава днешната абдикация на държава към народ.
60.
Aсдро do читател.
15.05.2018 17:40:59
1
31
Обичам позитивните мисли, нямам нищо против да гледаме в розово. Напротив, уча децата си да следват мечтите си и да не търсят причина в другите, ако не успеят да ги реализират... До тук обаче с позитивните неща. Аз не съм беден, мога да си позволя материалности, които види се - впечатляват българина. Само че съм прагматичен и предпочитам парите си да ги давам за образование на децата си, почивки и екскурзии в чужбина, обичам да пътувам с колата си и макар да не е "премиум" марка е нова, практична и достатъчно мощна, че да получавам удовлетворение от нея.. . Защо пиша това? Защото те чета и няколко пъти срещам впечатленията ти относно демонстрирания висок стандарт в бургазлията. Брат, професионално съм обвързан в една материя, която на длан ми предоставя психологията българска. На практика средна класа нямаме. Имаме живеещи хора, с мечта да имат Айфон, БМВ на 15 години и детска количка струвала, колкото на дядовците им новата Жигула, купувана преди 40 години. Не вярвай на екстериора. Заложено е в генчето ни да демонстрираме благосъстоянието, което Искаме да имаме, а нямаме. Иначе, да. Има богати хора, но те не демонстрират състояние в Инканто. Тези последните пък са гурме заведение с надценено самочувствие. Само за сравнение ще напиша, че цените на подобни верига заведения в Белгия са по-щадящи клиента. И не говоря за случайни такива, а намиращи се в старата част на Брюксел, където повярвай ми и най-бедния тамошните клиент със сигурност е в пъти по-богат от най-богатия ни клиент в Инканто. И ако ми губиш мисълта, ще те върна отново в нея. А именно - не съди благосъстоянието на българина според заведенията, които посещава и придобивките, които има. Всичко му е или изгладувано, или дар от наследство, което виждаш как профуква. Радвай се за благосъстоянието на българина тогава, когато вече не му прави впечатление, кой какъв телефон има, каква кола кара и не степенуване заведенията според цените в тях. Що се касае за икономическото израстване на града ни. Ами не, градът ни се срива, превръща се в спалня за работещите на юг и север от Бургас. Къде са ни производствата?Ами изчезнаха от тук барабар с интереса на круизните компании, изчезнаха я посоки Пловдив, София, Стара Загора и В. Търново. Пиша това от позицията на заинтересован и сблъскващ се с отчаянието на мои контрагенти. Отчайващи неща се случват тук и вярвай вината не в работещите за 600 лв. младежи. Тук е отрязана бизнес средата, а в град с пристанище, летище и слава на до скорошен икономически двигател на България е престъпно да се случва този колапс за бизнес и инвестиции към днешна дата.
59.
До Читател
15.05.2018 15:15:23
4
15
Пич, слез на земята! Виж колко е средната заплата в града. Какви айфони, какви скъпи коли, какви почивки пет пъти в годината. Тия айфони са масово петици или шестици, взети на кредит. Колите масово са 10-15 годишни отново масаво взети на кредит. Почивките са с ниско тарифни полети за по 30-40 лв билета в двете посоки. Скоро имаше такива от Бургас до Милано. С автобус е по - скъпо от Бургас до София. Пълните кошници са неща от първа необходимост пуснати на промоция. Пълните ресторанти са предимно петък и събота вечер, и едва ли правят повече от 15 лв на човек и не всеки може да си го позволи.
58.
Читател до 56 Nik
15.05.2018 13:33:01
4
4
Не са го разбрали, приятел. Те са комунисти до мозъка на костите си, за тях държават е длъжна да прави всичко, което те не могат. А те не могат нищо, затова искат от държавата нищо. И така.
57.
Милена
15.05.2018 12:33:52
1
6
Радвам се,това беше отрова
56.
Nik
15.05.2018 12:26:36
10
18
Пълно тук с макро-макроикономисти и всякакви специалисти! Кой знае какво станало-затворил един Макдоналдс и веднага луди коментари за ГЕРБ, БСП и т.н.международното положение. И пак Бойко виновен!!! А спрете се малко вече!! Пари в България и Бургас-колкото искаш, само да ти се работи. Не разбрахте ли, че държавата няма и не е длъжна да ви храни.
55.
Do 33
15.05.2018 09:47:12
3
3
Absolutno prav si bachkam v Gemaniq v 100.000 grad ima tri Mac.Donaldsa i trite sa izvan grada Restoranti ot tazi veriga veche rqdko se sreshtat vcentara na grad taka e v cqla Evropa
54.
*********
15.05.2018 08:19:08
0
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
53.
До агент 007
15.05.2018 08:08:03
2
5
Уж си агент,пък не си информиран,че не са се разбрали за наема със собствениците.
52.
Svinq
15.05.2018 00:03:52
0
2
Az sam svinq i obicham da qm ot tam
51.
Специалистът
14.05.2018 23:12:06
3
5
Благодаря на ФЛАГМАН ,че вече не съм БЛОКИРАН и спокойно мога да пиша коментари.
Благодаря и на КМЕТА от Айтос ВАСИЛ ЕДРЕВ който сигурно има заслуги за това.

НОо искам да знаете ,че докато не промените нещата ,ще е така.

Кога ще ударите "КЕПЕНЦИТЕ" и никой да не може да ползва НЕУЗАКОНЕНАТА И НЕЗАКОННА къща с административен адрес Айтос ул.МОСКВА 18
КОЯТО ПРИДОБИХМЕ ЧРЕЗ ЗАБЛУДА И ИЗМАМА при нотариус БИСЕР ДЕМИРЕВ 324.....и много чудно как ще я узаконим като се УКРИВАТ СТРОИТЕЛНИТЕ ДОКУМЕНТИ от СИЙКА ТЕНЕВА и служители от ОБЩИНАТА .
50.
зурла
14.05.2018 23:00:14
0
11
Само веднъж съм влизал в такива , заради децата. Още на входа ме потресе гадна отвратителна и тежка миризма. Така ли трябва да мирише храната ?! Все пак българската кухня е добра, за да ядем такива боклуци. Има места по света където хората не умеят да готвят , или не ги интересува какво ядат, и ходят по такива места. Нямам нищо против марката, но не консумирам "храната" им
49.
Батка
14.05.2018 22:48:14
1
13
Кой ги яде тия лайна при положение че в Бургас 70 % от младежите тренират здраво и са нацепени , виждам и все повече момичета тренират. Чиста храна и трениране и трите ленти това е.
48.
ДОБАВЕТЕ КОМЕНТАР
14.05.2018 22:28:12
1
8
Нито хамбургери от мак доналдс ям нито съм ходил там нито дюнери ям.
47.
agent 007
14.05.2018 22:20:59
13
19
Да затвори McDonalds в центъра си е сериозна работа- явен сигнал ,че бизнеса с Центъра е зле .И още по сериозно е че затваря точно пред туристическия сезон .,т.е. менъджерите знаят КОлко ?! $$$ е потока и прихода от турист.сезон и Не си заслужава да се работи !
Населението на град Бургас бързо се стопява и инвеститорите се изтеглят . Ходих скоро до Мола в Изгрев-умряла работа .
Извод: 2 500 000 души гласоподаватели ако има избори пак ще гласуват и пак ще си изберат същите управници - Така ,че с основание изхода е единствено Терминал 2 в по-цивилизованите държави и при по-цивилизованите народи !
46.
малка тайна хаха
14.05.2018 21:51:46
0
18
абе защо на 2-пъти си купих дюнер от ъгъла на славянска и богориди и после 2-пъти издъних кенефа ?
1-ви път си викам неможе да е от дюнера пак ще си хапна .обаче 2-рия път вече ме отказа ...
45.
Специалистът
14.05.2018 21:42:25
2
4
А едни айтозлии които буквално забогатяха от правенето на ИМОТНИ ИЗМАМИ при нотариус БИСЕР ДЕМИРЕВ 324 и израстнаха покрай кантората му.....все още не са в историята.

Кепенците все още не са хлопнали на СКАНДАЛНО ИЗВЕСТНАТА КАНТОРА в Айтос
44.
Има обяснение
14.05.2018 21:28:33
1
22
Топлата точка на Билла отсреща ги разби.
Наденичка на скара за 0,99лв (0,69лв в акция)
Земел, франзела или друго хлебче + бира и за 1-2лв си готов. В макдоналдс не ми стигат 10лв да залъжа глада
43.
1
14.05.2018 20:59:34
3
23
Заведенията Инканто и Хепи са пълни с общинските тарикати, НАП играчи и намазани пишман строители от нагласеното саниране. Ама сития на гладния не вярва и надявам се скоро и да ви го на*ука.
42.
До 21,10 и други измислени читатели
14.05.2018 20:02:19
2
13
Читателю,бягай сега при шефа да му се похвалиш какво си написал ! Може да Ти подхвърли някое обектче ...от саниране,евролапане или поне някоя дребна далаверка да добавиш към сладката Ти службичка
41.
Д.Николов
14.05.2018 19:57:43
5
18
Toва е пряк резултат от огромните "успехи" на другаря Бойко Борисов и ГЕРБ за закриване на България !
40.
;;;
14.05.2018 19:53:45
2
4
... с поне привидно вносни колбаси, а кебапченцата по 50стотинки едното от които си облизваш пръстите сигурно са лаели а можеби и цвърчали малко по0- рано
39.
;;;
14.05.2018 19:50:30
3
5
15 см сандвич в Събуей е 3лв уважаеми господин родител
38.
Родител
14.05.2018 19:47:51
5
15
Крайно време беше да се закрият!
За един сандвич в СЪбуей 15см даваш 6,50 лв как няма да го закрият!Какво има в сандвича,едно парченце кашкавал и едно парченце шунка от най евтините и искат да съществуват!
Да ги закриват и да върнат кебапчийница та Люлин,за 1лв две сочни кебапчета с лютеничка и две филийки хляб, да си оближеш пръстите!
Това е истината,а не да рекетират хората и особено учениците от близкото училище!
37.
До Читател и писател
14.05.2018 19:40:10
5
16
Уважаеми Читателю, благодаря ти, че ми отвори очите в какъв рай живеем, Алилуйя! Колко съм бил заблуден, да си мисля, че сме най-бедничката държава с най-голямата корупция в цяла Европа и най-изпадналия народ с най-ниските заплати и най-ниските пенсии, и с най-много граждани, живеещи под прага на бедността. Ма то сигурно съм се заблудил не от лични впечатления, а от статистиките и докладите на ЕС, с които ни облъчват разни платени западни тролове. Живял съм в голяма заблуда, ще знаеш, добре, че се появи от където и да е, и ми даде правилните мисли. Ех, колко е красив светът и колко са щастливи хората, а всички патриции са мои братя!
36.
Читател до 35
14.05.2018 16:29:01
4
11
Ясно е, че не си разбрал нищо от това, което съм написал, но няма значение. И без това отдавна съм разбрал, че хората не четат, а най-вече и не осмислят. С останалото няма нужда да се спори, то е видно. За същия тоя манталитет говоря и аз.
35.
Пламен до 10
14.05.2018 16:20:23
7
13
Читателю,това ти с кой си заобиколен си е твоя работа.Говориш,че си обосновано критичен към партиите,което означава,че се припознават като български гражданин.След това обаче от фълшивата ти позиция на пиедестал казваш,че просто сме си такива.Прости,мързеливи и т.н.Бургас няма никакъв стандарт,по две основни причини според мен.Първата е политиката на управляващите през последните 29 години,а втората е селският манталитет на хората в града,който не позволява духовно и материално развитие на самият индивид.Корупцията,липсата на производство и манталитета определят облика на града.
34.
Читател
14.05.2018 16:19:35
16
29
До 32 (поредния) - не ГЕРБ е изгонила децата им, а слабохарактерното им съзнание и постоянното повтаряне, че тук е зле и нищо не може да се направи. Ето това ги изгони. И всъщност има една голяма част, които са навън не заради пари, понеже и тук са зикарвали достатъчно, а заради мрънкачи и недоволни лентяи като вас. Понеже и 100 000 на месец да взимаш, когато си заобграден с идиоти, пак не ти е хубаво.
33.
Читател
14.05.2018 16:17:18
6
27
Преди малко един приятел ми подсказа нещо, което напълно забравих да напиша, а дори то беше първоначалната ми мисъл като започвах първото мнение. Евтини и некачествени храни като Мак Доналдс има само в бедните райони и крайните квартали на градовете. В централните части те са доста по-слабо концентрирани или са на места с голям приток на хора, за да може "бързото ядене" да им спести време. И все пак добре печелившите го избягват, логично разбира се. Една от причината такива нискокачествени храни да се местят е именно причината, че хората сядат на по-скъпи места с по-добра храна. Инканто, Хепи, Романс. Само на 5 минути разстояние от Мак Доналдс. За два, максимум три пъти по-скъпо, се наяждаш на по-вкусно, на по-добро обслужване, на по-добра обстановка. Ииии впрочем, и трите споменати ресторанта, а те не са единствените, са нон стоп пълни. Баси бедното население!
32.
До 28
14.05.2018 16:16:47
13
21
Имат хората , защото ГРОБ изгони децата им да бачкат в чужбина!!! Само тези , които бачкат тук нямат и се рудат на опашки за банани по 50 стотинки килото. Иначе за мутрите БГ в момента е РАЙ
31.
...
14.05.2018 15:58:08
3
4
Ж.К. Зорница, а не квартал Зорница!
30.
БургаЗлия
14.05.2018 15:40:39
1
52
ИСКАМЕ СИ ШКЕМБЕДЖИЙНИЦАТА !!!
29.
Читател до 26
14.05.2018 15:36:08
9
21
Еми да сте му мислили едно време, приятелю. Вместо да ходите на почивки, ако сте си използвали финансите правилно или сте се развивали, сега заплатите ви нямаше да са същите, както тогава. Ако мислиш, че в развити държави като в САЩ някой, който нон стоп харчи спечеленото и не търси развитие на заплатата си няма да тъпче на едно място... Май бая сте се объркали. Една шепа от онези, които са отишили в чужбина, могат да кажат и да направят разликата и да разберат за какво им говоря. Не знам вие от кои сте, но предполагам и то най-вероятно съвсме основателно, че само си дрънкате глупостите, че тук нищо не върви. Заучени фрази, които ви отърват да се оправдавате пред себе си. Да, може би доза късмет у някои, да - може и да е въпрос на връзки при други. Тия закони са абсолютно еднакви и за другите страни. Та не разбирам кое прави държавата ни толкова гнила, освен личните нещастия и неуспехи на някои хора. Имам някои неуспешни бизнеси зад гърба си, между другото. И то по времето на тройната коалиция, и по времето на ГЕРБ. Ама така не успях да видя вина у тях. Вината е в мен, в хората, които съм избрал, в хората които са при конкурентите, че са по-добри от моите, на които съм разчитал например и какви ли не други фактори. А ресторанти затварят и се отварят постоянно, толкова е плитко това мислене, че са го затворили само зради "спада на икономиката", която очеизваждащо расте.
28.
Читател
14.05.2018 15:29:05
25
28
Баси майката. Къде тоя народ дето масово мизерства, че не виждам (масово). Ходя по села, по различни градове, в Бургас обикалям нон стоп. Защо виждам мизерстващи впъти по-малко от преди 10-15 години, не мога да ти кажа. Крият ли се тия хора, да не е някаква игра "виждаш ме, няма ме", не разбирам. А пък може наистина да съм в объркания рейс, де да знам. Да кажеш, че съм от ония със скъпите коли за по 100-200 хиляди и си затварям очите - добре, ама не съм от тях. Нормален гражданин с нормални приходи, няма причина да съм "сит, та на гладния да не вярвам". От какво печелиш, че така влошаваш ситуацията? Да приемем, че не си платен, да приемем, че не си и от мърлявите идиоти, които само мрънкат. Ако и ти си нормален среден гражданин, както аз, защо така мислиш? Майки, които се молят за захар и бебешко мляко винаги е имало и ще има. Ама масово? Сериозно? Аз масово виждам колички на марки, които нови са по над 1000 лв. А пазарът, представи си, масово е с колички за по 400. Няма да споменавам пак телефоните и автомобилите им, няма да споменавам и пълните кошници с храна, няма да оспемнавам нон стоп ресторантите и кафенетата, няма да споменавам, че на три месеца (това е по-често от на веднъж в сезона) ходят на почивка (това е масово). Ако ми визираш бабите по селата, които наистина са с ниски пенсии - какво да говорим за тях. Комунизмът си казва тежката дума. Аз моите родители не съм ги оставил обаче, да му мислят децата на тия гладните баби и дядовци. Явно там нещо работата им куца. Та кажи сега, всяването на паника, че работата е много зле, има само няколко кръга, които ги устройва. Ако не си платен и не си от безплатните идиоти, какъв си, че отричаш всичко останало? Защото всеки нормален го вижда. И с хора по опашките си говоря, и с хора в заведенията си говоря. Все такива, дето не са ми в обкръжението, че явно натам те устройва да буташ темата. Ония, дето не са около мен, защо и те са добре? Отново натъртвам, че ти използваш думата масово. Аз не отричам, че няма бедни. Винаги ще има. И аз съм бил беден, между другото.
27.
Радвам се
14.05.2018 15:28:13
3
17
Радвам се че ги няма и без това, нищо качествено не се продава ше там и цената не беше атрактивна.. Не успяха да преборят конкуренция в центъра прекалено много станаха вече е пицариите и дюнерджийниците..
26.
безплатен трол до 21
14.05.2018 15:24:17
8
41
Преди 10-12 години аз и семейството ми живеехме в пъти по-добре от заплатите си. Можехме да си позволим всичко от което имахме нужда, без излишни екстри. Даже и кредит изплащахме по това време. Сега нямаме кредит, пак работим както преди, но вече нищо не можем да си позволим, освен да се храним и да не мръзнем зимата. И нито имаме по-скъпа кола, нито други екстри. Така са и хората около мен, които си нямат партия-хранилка, нито могат да крадат.
25.
bai kosta
14.05.2018 15:21:38
2
31
По времето на соца там беше шкембеджийница 1 май.Малка чорба струваше 10 ст.,голямата беше 14.
24.
До №21 и №10
14.05.2018 15:14:56
19
34
ОбъркАл си рейса, пич! Ама много си се объркал. Народа масово мизерства, ножа е опрял до кокал. Отскочи до Агенцията за социално подпомагане да ти разкажат как майки на пеленачета (българки, не циганки) се молят за пакет захар и бебешко мляко - не са една и две. За пенсионерите, дето ровят по казаните, няма да говоря. Това, че гиганти като Макдоналдс и SubWay затварят и бягат, е симптом че положението е мнооого, ама много лошо. Не коментирам каква е храната в тези вериги- може да е боклук, но хората я харесват и щяха да я купуват ако имаха пари.
23.
Az
14.05.2018 15:12:12
5
34
БРАВО,ТЕЗИ ОТРОВИ ТРЯБВА ДА СЕ ЗАБРАНЯТ СЪС ЗАКОН....АМЕРИКАНСКИ БОКЛУЦИ
22.
Читател
14.05.2018 14:42:48
1
4
Те са в центъра и комплексите - редакция
21.
До 20 от Читател
14.05.2018 14:41:49
13
22
Интересно. Преди 10 и повече години броят на нови автомобили беше по-малък. Тогава телефоните не бяха развити като сега, но ако се направи съотношение на цените им - пак масово бяха по-евтините. Хората ходиха на екскурзии веднъж в годината, понякога дори не беше извън България. И това не са хората, с които аз съм заобиколен, а хората, които виждам, те са всякакви. Днес виждам същите хора, които и тогава. Не ги познавам, говоря образно, че ги "виждам", те са по градовете и комплексите. Автомобилите им са по-нови и скъпи, хладилниците им са по-пълни, понеже виждам пазарските им колички. Обувките и дрехите им са по-скъпи, но да речем, че дрехите са втора употреба и макар маркови, всъщност са 10-15 лв. За обувките не вярвам да са втора употреба. Нещо имаш ли да кажеш сега, защото явно си разбрал коментара ми както ти отъвра. А за микро, макро икономика, средна заплата и прочее други терминологии не започвай. Нито ти познаваш мен, нито аз теб. И аз се радвам за твоя грамотен коментар, рядко се случва.
20.
до 10тия Читател
14.05.2018 14:34:09
14
30
Читателю, пич ти си определено само читател, мислител - не. Поздравявам те за грамотно написания коментар, но ще трябва да се поинтересуваш какво е то макроикономика и средна заплата. Това, че около теб има работещи и добре печелещи хора няма нищо общо със средното ниво на доходите в града. Световна, печеливша и знакова частна фирма затваря ресторант заради икономическите условия, които са следствие и на управленските решения, на корупцията също. Ще се изненадаш, но не всеки несъгласен с твоето лаишко мнение е червен, платен или идиот.
19.
vasil levski govori
14.05.2018 14:29:23
4
6
Sgradata ste ya butat zastoto na nisto ne prilicha.
18.
california wonders
14.05.2018 14:28:49
2
9
Te kato vidiaha kmeta da podnasia svetia pred pametnika na ruskite okupatori reshiha che e yasna rabotata.
Dishaite Lukoil, tazi godina ste e nuleva no sus mirizma!!!!!
17.
Георги
14.05.2018 14:28:16
2
56
Единственото, за което съжалявам, са хората, загубили работата си. За „храната“, предлагана и от двете вериги, няма да седна да плача. Но поне изглеждаха що-годе интелигентно, чисто и работеха по утвърдени стандарти, от които няма мърдане, а служителите бяха с хубави униформи, чисти и учтиви. Дюнерджийниците са дъното. Работниците са мърляви и прости, всичко изглежда мръсно и като в Анадола. По-добре гладен да стоя, разбираш ли, отколкото да си причиня стомашно разстройство.
16.
Smurt na Putin, slava na Ukraina!!!!
14.05.2018 14:27:47
14
8
McDonalds v Bulgaria ne e istinskia ami mai se durji ot grucka firma.
15.
MO
14.05.2018 14:26:21
9
9
1998-2018 Dano falirat I drugi 4ujdi kompanii
14.
druga tema
14.05.2018 14:25:48
6
9
Neka da se mahat groznite fast food.
Niama smisul ot McDonalds.
Ima salati i chisti hrani.
13.
Rush h
14.05.2018 14:23:55
1
1
Hfhdhdhdhshsv
12.
Slayer
14.05.2018 14:22:39
7
33
Напълно нормално ... За да се нахраниш във въпросното заведение ти трябвят 10 лева , а като се има предвид свръх високите доходихи на средно статистическия бургазлия ... Всичко си е в реда на нещата !
11.
Do 6
14.05.2018 14:21:44
5
23
Така е брат,преди доста време бях сервитьор ина смяна отчитах от 600 нагоре оборот,бяхме 4 сервитьори . Заплатите ни бяха 550лв защото изплащахме джипа на шефа и колата на жена му. а пътувахме с една кола да пестим
10.
Читател
14.05.2018 14:20:47
36
40
Как действат червените платени или безплатно глупави тролове:
Ако се отвори Мак Доналдс се започва: Това ни докара ГЕРБ, само некачествена и гадна храна, но какво да очакваме от мутра премиер.
Ако се затвори, както в случая, Мак Доналдс е обратното: Хората нямали пари за нормален начин на живот (нормалния начин на живот явно в представите на диваците включва ядене в Мак Доналдс!?).
Вие сте не за смях, ами за трепане бе, тикви такива. Поне мислите ли като пишете нещо. Аз съм един страшно критичен гражданин. И към ГЕРБ, и към ОП, и към Реформаторите (тогава). Но всяка една критика е подкрепена с теза и с някаква логична аргументация. И до сега, освен платени идиоти и безплатни такива, никой, дори отявните привърженици на ГЕРБ, не са ме обиждали или заяждали, защото сами съзнават предпоставките за развитието на държавата и градовете - именно изкореняване на проблемите, които всяка една партия има. Но да намесвате партия в затварянето на частен обект и то с това, че хората нямали пари, а iPhone-ине да са повече, скъпите коли да са повече, храната по масите да е повече, а да ми дрънкате, че нямало пари е просто парадоксално. Естествено, че има хора, които живеят с лишения. И в САЩ ги има, и в Германия ги има. И навсякъде тези хора, в много по-голямата си част, са нетрудоспособни или отказали се от живота лентяи, които предпочитат да живеят мизерно, вместо да се самообучават или да се захванат със занаят. Защо обаче в България са повече ли? Не е заради политиката. Просто сте си такива. Аз съм се заобиколил само с трудоспособни, образовани, добре платени в спецалността си и свободномислещи хора. Те не са връзкари, не са деца на партийци от едно време, не са гербери, както сигурно само това предполагат мнозинството глупци. Не са нищо друго, освен самоусъвършенствани и немързеливи хора. Останалото е въпрос на късмет дали те блъсне кола или те покоси рак. Всеки, който здрав, прав и корав може да постигне всичко. Спънки има, не отричам. И против това се борим всички граждани - на България, на Европа и на света. Останалото са празни приказки. Платени идиоти и безплати такива.
9.
Георги
14.05.2018 14:12:36
2
64
Добра новина с оглед на това,че храната им е пълна отрова.Лошо,че се закриват работни места,а града ни върви в тази посока.Три месец туризъм през лятото не оправя икономиката,а само пълни джобовете на определени хора.Жалко за Бургас и неговите трудови хора.Какво беше,какво стана.
8.
Gd
14.05.2018 14:10:15
3
54
Мисля,че просто хората се светнаха малко и вместо да дадеш 10 лева за 2 филии хляб , по- добре да си купиш един килограм месо (колкото и да не е такова) пак по-добре!
7.
до 4
14.05.2018 14:09:10
7
26
+++ много точно. Скоро ще има само борш, квас и супа солянка!
6.
Гражданин
14.05.2018 13:57:57
10
42
Ако се върнем назад във времето през 2003-4 година Мак Доналдс беше пълен. Тогава детското меню беше 5лв. а заплатите по 180-250лв.
Сега не знам колко е цената, но със сигурност цена на меню съпоставена към заплата е много по-евтино от преди, а хората не копуват. Това не е поради факта, че хората се хранят по-здравословно.
Няма пари, хората мизерстват в последните 10 години. Работодателите печелят, купуват нови коли, имоти, а работниците се осигуряват на минимум и заплатите са им минимум.
Вижте кафето малко по главната, цял ден масите са пълни, а барманите работят за 600лв нето.
5.
Ана
14.05.2018 13:52:23
7
67
Едно време центърът лятото особено беше фул от народ.Сега е друго.Аз лично в центъра ходя само по работа.В комплекса си имам всичко.
4.
Бургазлия
14.05.2018 13:48:31
31
59
Скоро ще се продава само борш и квас и патриоти ще друсат казачок пред паметника на съветската армия
3.
*********
14.05.2018 13:44:04
1
3
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
2.
lhl
14.05.2018 13:41:38
17
85
Директен резултат от ГЕРБ предизборното мото "Видими резултати". Бургас е икономически СЪСИПАН! Хората реално нямат пари за нормален начин на живот, заплатите са на дъното спрямо другите големи градове в България. На Александровска остават само сивите прескъпи павета и кафетата. Туристите няма какво да видят или да си купят.
1.
-----
14.05.2018 13:38:16
15
94
Това бяха вериги насочени към учениците и по-младите. Показателно е на къде се развива града. Става ме загиващ град. Всичко бяга със семействата си навън.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Три зодии отварят нова страница в живота си, вижте кои са те Водолеят трябва да теглите черта в отношенията си с близък човек Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Скандално военно учение на САЩ още преди 20 години показа, че война с Иран ще доведе до катастрофа Асиметричната война е вид конфликт, който Щатите доказано не са способни да водят Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Такива пържени филийки не сте яли, рецептата е испанска Стават много вкусни Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Само опитните домакини слагат това във водата за миене на прозорците Това лекарство премахва петна по дрехите, избелва спалното бельо и ефективно премахва мръсотията от прозорците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Парламентът спасява летния сезон със спешни промени в закона за чужденците Депутатите с амбиции да ги гласуват на две четения на ръба на правилата ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията ПП-ДБ се явява в стеснен формат за изборите на 9 юни, „Волт“ остава в коалицията Остават четири партии, не са включени нови субекти след отцепването на "Зелено движение" и СЕК Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Помните ли как Черната Златка си проправи път към славата Малцина помнят участието й в риалити формат преди 15 години
Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица САЩ ще започнат да изпращат нови оръжия на Украйна още тази седмица Помощният пакет на стойност 95 милиарда долара бе подкрепен от 79 сенатори, а 18 гласуваха "против" Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна Зеленски благодари на американския Сенат за помощта за Украйна За Киев са предвидени 60,84 от 95-те милиарда долара помощ, за да може украинските сили да продължат борбата си с Русия Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Одобриха помощта за Украйна, Израел и Тайван, но Карлсън очаква парите за Киев да бъдат откраднати Правителството на САЩ току-що открадна от руски граждани без съдебен процес 8 млрд. долара, коментира скандалният US журналист Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години
Бойко Борисов Бойко Борисов Осъждам и не подкрепям поведението на журналисти или хора, които влизат в НС да се държат по подобен начин с който и да я депутат Виц на деня Виц на деня За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?
Виц на деня Виц на деня - Скъпа, трябва да ти призная нещо. Аз съм далтонист.
- Скъпи, и аз трябва да ти призная нещо. Не съм от Перник, а от Нигерия!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Пазете Земята! У целийо Космос само тук вариме рикия...


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори