×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ново 20! Задължителни вериги за сняг за всички автомобили през зимата


03 Май 2018, Четвъртък, 23:29 ч.
Източник: Нова тв

Това предвиждат промените в Закона за движение по пътищата

Задължителни вериги за сняг за всички автомобили през зимата. Това предвиждат промените в Закона за движение по пътищата. Експерти заподозряха, че някой цели да бъдат продадени 3 милиона вериги, а неправителствени организации се обявиха против промените.

Освен светлоотразителен триъгълник, аптечка, пожарогасител, светлоотразителна жилетка и резевна гума, предложенията в Закона за движение по пътищата предвиждат и в педиода между 15 ноември и 1 март всяка кола да бъде оборудвана задължително и с вериги за сняг. Тези и други предложения разгневиха експерти по пътна безопасност. Ако предложението бъде прието, през зимния период всеки шофьор ще трябва да носи в багажника си вериги. Според експерти в идеята има скрит замисъл.

„Някой иска да накара българите да купят три милиона вериги, а в същото време продължаваме да караме с летни гуми. Не са задължителни зимните гуми. Това е задължително говорим от 15 ноември до 1 март”, коментира Богдан Милчев, бивш началник на КАТ.

Стоян работи в автосервиз. Не вярва в теорията за лобистки интереси в новия закон, защото има много вносители на вериги.

„Зависи и от размера на гумите, на които трябва да бъдат монтирани, около 50 - 100 лева – в един комплект има два броя за двете гуми, които са задвижващи на автомобила”, обяснява Стоян Помаков, приемчик в автосервиз.

Според шофьори пък веригите няма да натежат на колата, а напротив.

Едно от предложенията е на кръстовище с кръгово движение с предимство да бъде водачът на ПТП, движещо се в кръга, както е тук, освен ако с пътен знак или светлинни сигнали не е указано друго. Според експерти по този начин се нарушава правилото за дясностоящия, важащо при други кръгови.

От МВР отказаха да коментират предложенията, тъй като щяло да има още 2 обществени обсъждания. Позицията на КАТ и Пътната агенция по спорните промени в закона очакваме утре в „Здравей, България”.

Междувременно данъчните започват масови проверки в пунктовете за годишни технически прегледи. Ще се следи за даването на касови бележки и отчитането на оборота. При над 300 пункта са установени значителни нарушения , като първоначалните данни сочат укрити доходи за близо 20 милиона лева.

В категории: Животът


8
Коментара
8
Коментара по темата
8.
Шофъор
04.05.2018 11:33:50
0
1
НА МАЙКА ВИ П......
7.
Пурко
04.05.2018 00:57:38
0
5
Държавата да чисти и опесъчава пътищата!!! За това плащаме данъци и венетки!
А до колкото за кръговото движение, С ПРЕДИМСТВО Е ТОЗИ, КОЙТО Е НАВЛЯЗЪЛ В КРЪГОВОТО! И това трябва да важи, за всички, кръгови движения! Ако има светофар, вече според светофара. Не може да ми сложиш знак, път с предимство, пред всички, останали, пътища, пред кръгово движение! Какви са тия, индиански, правила, на едно кръгово си с предимство, на друго не?!
6.
bai kosta
03.05.2018 23:03:12
0
2
Серих се какво съм пропуснал.Освен всичко друго в автомобила трябва да има кирка,лопата и два бордюра в багажника.Новите наредби ще обезмислят снегопочистването,това ще спести на бюджета стотици милиони,веригите ще доразбият некачествените ни пътища,напролет фирми близки до властта ще започнат ремонти на пътната мрежа,ще се открият нови работни места,което ще намали отчасти емиграцията.
5.
Вуте
03.05.2018 23:00:17
0
0
Требе да се купят поне 2 чифта, та ако се загуби единия - да се покаже пред полицаите другия...!!!

Юе правят проверка и през лятото...така че внимателската..!!!!
4.
bai kosta
03.05.2018 21:54:58
0
5
Законотворците са абсолютно прави,освен вериги автомобилът трябва да бъде оборудван с трион,брадва,дъждобран,каска,ботуши над коленете,гумени ръкавици и предпазни очила.Може би нещо съм пропуснал.
3.
Пршо кура
03.05.2018 21:32:06
2
0
Има много варианти за веригите,а и щом неискате да слагате зимни гуми ще си блибите раните
2.
DJARO
03.05.2018 21:23:46
0
5
Do 1-mnogo ama,mnogo sam ZA........da se slu4i tova....prodaljavat da IZDEVATELSTVAT NAD NARODA sega nqkoi 6te vnese 3miliona 4ifta verigi koito 6te ni PROBUTAT kato ZADULJITELNI poneje 6te promenqt Zakona...samo i samo DA IZKARAT edni 80-100milona lv.porednata GAVRA.....kvi verigi be kato zqla zima snqg ne vidqhme v Burgas spezialno....ot GERB iskat samo te da ostanat na putq....ZAPADNO-EVROPEISKI GLOBI da pla6tame s BG-ZAPLATI????Kak gi mislqt tiq Zakoni??
1.
Требе
03.05.2018 21:04:51
0
14
да се съберем, да затрупаме парламента с жълти павета, барабар с тия 240 тикви вътре и да го оставим така за назидание на поколенията и всички бъдещи управници!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори