×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес се провеждат редовни сесии в Поморие, Сунгурларе, Айтос и Камено
  • Арести на Острова след смъртта на петима мигранти в Ламанша
  • Съдът пак върна делото срещу собственика на "ТАД Груп" Иван Тодоров за кибертероризъм на прокуратурата
  • Отново ще се обсъжда от Белград и Прищина забраната за използване на сръбския динар в Косово
  • Русия се възпротиви с вето на забраната за ядрени оръжия в космоса
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Заминах за Англия, засега работя като строител, в Бургас бих се върнал само като турист


Заминах за Англия, засега работя като строител, в Бургас бих се върнал само като турист
Илиан с Мари и дъщеря им София в Бристол. Той е наследник на три големи и прославени бургаски фамилии
30 Април 2018, Понеделник, 14:39 ч.
Автор: Митко ИВАНОВ, Снимки: Семеен архив на Илиан Зиновиев

Ecce homo! Краят и началото на една от най-известните бургаски фамилии 2*


След извънредния интерес към статията под същото заглавие (ВИЖ ТУК), историографът и автор на пубикацията Митко Иванов се свърза с наследника на славните родове Задгорски, Качеви и Матеви – Илиан Зиновиев, който живее в Бристол, Англия. Целта ни: да разберем защо представителят на толкова изтъкнати фамилии, при това - последният наследник на Петко Задгорски в България,  решава да потърси късмета си в чужбина.

- Илиане, тъй като се познаваме от години, ще си позволя да започна с провокативен въпрос: съзнаваш ли на какви родове си наследник?
-Пример за мен са всички и съм изключително горд.

-Разкажи ни за себе си и заниманията си...
-Завърших строителен техникум в София. Тук (в Англия, б.а.) все още съм строител. А по наследство съм фотограф. В близко бъдеще обаче искам да закупя земя и да се занимавам с коне, екотуризъм и хоби фермерство.

-Не е ли това твърде амбициозно начинание в една доста различна от България страна?
-Не мисля. Тук системата работи и всичко е уредено финансово.

-Разкажи ни за родителите си. Помним майка ти – Тони Задгорска - като жена с боен дух, непоколебим демократ и приятел на художниците.
-Майка ми е завършила полувисше образование по туризъм. След това е била екскурзовод с английски език, работила е в чуждестранната книжарница в София, за няколко години на летище Бургас, а последно преподаваше английски в предучилищна забавачка. Почина през април 2015 г. , след преживян инсулт.


Тони Задгорска пред портретите ѝ, рисувани от баща ѝ Петко Задгорски

- Руска ли е тази рядка за България фамилия Зиновиев?
-Фамилията няма нищо руско. Името идва от дядо ми по бащина линия, първото му име беше Зинови, когото никога няма да забравя. Той също е пример за мен. Баща ми беше фотограф. Роден е в Кюстендил, израснал е във Варна, живял е в София. Почина през юни 2013 след дълга борба с диабета.

-Ти ни изпрати забележителна семейна снимка. Разкажи ни още за нея.  Къде и кога е направена?
-Снимката е от църковния брак на родителите ми в двора на църква в Стария Пловдив. На нея са баба ми Корна (на баща ми майка), майка ми, дядо Петко Задгорски, баща ми Илия, Ани Качева-Задгорска, дядо Зинови, леля ми Лиляна. Била е тайна сватба, защото църковен брак по това време е било доста... преследвано от властта.


Бабата на Илиан - Корна, майка му, Петко Задгорски, баща му Илия, Ани Качева-Задгорска, дядо му Зинови, леля му Лиляна (публикува се за първи път)

-Мнозина помним „епичната битка“ на родителите ти, за да бъде поставена паметна плоча на фасадата на къщата ви в Бургас?
-Да, така беше. Паметна плоча не беше поставена поради упорития отказ на собственика на долния (първи) етаж.

-Кога реши да продадеш семейния имот в Бургас и да напуснеш страната?
-Братът на майка ми - Велин Задгорски, мой вуйчо, е заминал преди повече от 50 години за Германия, където живее и до днес. Аз реших да напусна България при едно посещение при вуйчо през 2008 г. След като през 2011 заминах за Англия с бившата ми съпруга, надявах се да се установя там. Малко преди смъртта на майка ми при често срещани обстоятелства се разведохме. Изведнъж животът ми се срина изцяло. Окончателно реших че няма какво да ме връща към анархичната ми родина.

След известно време срещнах Мари – английското момиче, което днес е майка на дъщеря ми София. Постепенно реших, че трябва да свия гнездото и така доста бързо реших да продам фамилната си къща, за да финансирам отчасти покупката на имот тук, в Англия.


Английското семейство на Илиан. В дясно - Мари и София

-Следователно решението ти да заминеш от България не е моментно и драматично, както изглежда отстрани, а е узрявало години наред?
-Да, точно казано.

-Ще се върнеш ли в България, в Бургас - като турист или жител? Ще доведеш ли дъщеря си?
Ще се върна, но само като турист! Искам да покажа красотата и потенциала на България на моето английско семейство. Искам да покажа откъде идвам. Също така - гостоприемството на българина, историята, невероятната кухня и не на последно място - ракията, която понякога ми липсва повече от всичко (смее се).

*Ето човекът! (от лат.)

В категории: Бургас


Флагман.БГ Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата 25/04/2024, Четвъртък 09:21 0
34
Коментара по темата
34.
The Deck
06.05.2018 10:47:25
0
0
Супер.Браво “Господа Плювачи”.Знаем,че това го можете най-добре.Не е важно аз да съм добре,важно е на Вуте да му е зле.А пък кой крив кой прав хайде да оставим Господ да си свърши работата и да даде на всеки шанс да си живее живота както намери за добре.А завистта “Господа Плювачи”,тя завистта и арогантността ще ви изяде от вътре и ще ви превърне в нехора,а някакво бегло подобие на животни,с първосигнална система-искам да ям-ще ям,искам да пикам-ще пикам.Бог да Ви Благослови и не забравяйте: Живота е кратък и е Един....Хайде да сте Живи и Здрави,ама стойте повече живи,защото много здрави не са вече сред нас....!!!
33.
vesko
03.05.2018 16:06:41
1
1
Извод: Когато имаш само средно образование - спасението е голямо наследство!
32.
BSss
03.05.2018 14:24:57
1
3
Priqtelio ot 6 godini sam vav London i mnogo dobre te razbiram, no ne govori taka zashtotoneshtata vav Bulgaria zapochnaha da se stabilizirat !! Ne e nujno vseki da plue Bulgaria vijte kakvo kasche ot raq imame.. Tuk vav Anglia e edna zabluda i edin labirint vav koito vseki Balgarin vliza. No zapomni 1 den shte si mechtaesh otnovo za rodniq si Burgas ! Nai dobria grad za jiveene
31.
Тоз на снимката ли бе?
01.05.2018 12:16:13
4
3
Ам чи той е от Комлука бе,бричед ни е. От тъмната боя,защо лъжете че българ?
Сига бричеда люби англичанка. Браво бе Асене,как га намери таз агличанка бе? Искам и аз!
30.
asimeni
01.05.2018 09:19:11
2
16
Всеки човек сам избира как да живее и кьде да бьде.Аз сьщо от няколко години живея в чужда страна,но направих този избор,защото искам да си подсигуря старините,говоря за достойни старини с добра пенсия живот и здраве и пак ще се вьрна в моя обичан БУРГАС.,Но сьщо така и за да дам шанс на детето си,защото знаем какво е положението у нас,тя да си реши навьн ли да остане или да се завьрне.Не сьдете хората ,аз лично вярвах ,вярвах и се надявах на промени,борих се до последно,но осьзнах че трябва да помисля за старините си,коото са родени както мен през 70-те години,ще ме тазберат много добре.Просто искам достойни старини,не да чакам детето ми да ми помага материално.
29.
До 2 и останалите комплексари
01.05.2018 01:03:19
4
11
Typak, malka ti 6te eba.Meri si prikazkite. Kaji koi, si da ti zabiq edna bradavica 4e da pita6 sled tova Пьотр 6to taka stana. И всичките хейтъри, продължавайте да си лъскате жълтиците от по една и две стотинки! Мислете си, че сте голяма работа, докато обикаляте Бургас и търсите кафе на 40 стотинки от вендинг машина, докато ви блъскат отзад. Комплексари изчерпани, цялата ви сила свършва с правописни грешки в коментарите. Боли го уя за коменатрите ви, човека дето се е изнесъл от тук и е съкратил контакта с такива мрънкачи, псевдопатриоти и неможещи да се реализарат никъде, освен в апартамента на мама и тате, лъскайки бастуна. Общо взето .... ДА ГО ДУХАТЕ!!!
28.
Syvet
01.05.2018 00:48:19
0
7
Да си купите по-широк диван, гледам ви е отесняло.
27.
Шкемба
01.05.2018 00:45:42
3
12
Като чуя за българин с английска мома, някак си очаквам тя да е грозната, уви, тук не е така.
Флегман, с каква цел се публикува "изповедта" на един посредствен емигрант? Като него стотици, с какво е по' за пример? И ако беше цъфнал и вързал, щеше да е доволен и без статийки, с които да трие носа на бившата си съпруга. "Виж ма колко съм щастлив на Англията"...
26.
Ivan Cvetkov
01.05.2018 00:38:05
6
20
Не мога да повярвам,колко зависливи и задръстени хора има.Илиян е просто един пример за човек намерил щастието си.Няма значение къде е.Има щастливо семейство,работа която обича и мечти които ще сбъдне,в едно красиво и спокойно градче.Където е оценен като човек.Без да е заобиколен от зависливи патриоти,живеещи с майките си.Работейки 6 дена по 14 часа,за 1000 лв.Очаквайки ги сигурната пенсия от 200 лв.Срам сте всички,с негативните си коментари.Аз едно мога да кажа.Много късмет и здраве на цялото ти семейство.Важното е да си щастлив,където и да живееш.Мисля че коментарите,отново се доказва,в какво ни е силата.Преяли на дивана,с кюфтетата на мама,чак и Левски се споменава.Гротеск.Не знам някой пожелал ли ти го е,но успех и ако ти е домъчняло за малко балкан бурлеск,чалга и дебилизъм,добре дошъл.
25.
Към15
30.04.2018 21:37:08
0
7
Няма по-хубаво място ама и никъде другаде освен Еврейте и Блядите няма такива малоумници и простаци като нас ;) повечето хора за това се махат дори не е заради ниските доходи
24.
Ясно
30.04.2018 19:46:25
8
16
Че кой тарикат в България отива строител в Англия?хахааа И понеже преди дни писахте за същият”преуспял” господин,който продал наследствената къща. Да не би да замина за Англия с парите от къщата,и парите да свършат докато си играе на инглишмен. Тогава да не се върне на.ран и да дава интервю,че от България по-хубаво няма!
23.
зурла
30.04.2018 19:38:42
8
10
Ганьо

Кое от родното е останало а ?!
Сиганията ? Простащината ?
Личи ти че никога не си виждал нещо по добро, за това и не си в състояние да разбереш мотивите :)
22.
*********
30.04.2018 19:33:12
1
1
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
21.
Уууу
30.04.2018 19:32:04
5
5
Егати тоя със анцуг при сухите.
Човек сложи костюм когато представяш родината на Левски пред света! Срам!!!!!
20.
Бай Ганю
30.04.2018 19:30:17
3
26
Защо ни давате класически лузари за пример?Нито в България,нито в Англия е достоен за пример.От всичко българско и родно най му липсва ракията.Хайде,няма нужда от такива.... Да е жив и здрав.
19.
Стария
30.04.2018 18:40:45
5
30
Аз ако имах този имот в Бургас бих се замислил как да го съхраня, евентуално реставрирам и модернизирам и бих се гордял с корена си. За нищо на света не бих го отрязъл /корена си/! Разни хора разни идеали беше казал някой...
18.
Жорж Бахур
30.04.2018 18:34:41
7
27
Братчед и аз съм в сащ ве4е години, но мисля да се прибирам към Бургас. Както вече доста хорс правят, ходят за пп няколко месеца в чужбина и се връщат в бг. В Англия времето е отвратително, всеки го знае. Живота е твърде кратък за експерименти. Англосаксите никога не са ни обичали.....така и ще си остане. Да го духат. Сухи, грозни и прости същества. Е има и изключения.
Айде със здраве от САЩ и до скоро Бургас.....
17.
winstun
30.04.2018 18:25:35
5
4
голям праз
16.
бай Иван стражаря
30.04.2018 18:15:27
8
19
Такива "бургазлии" навремето продаваха слънчоглед в Морската градина и се криеха от милицията. А, още по преди, на моста (бургазлиите знаят кой) е стоял полицай и не ги е пускал да ходят из града, без да имат някаква работа.
По-добре да си стои в Англия при другите афганистанци и пр. "кореняк бургазлии". И без това тук гъмжи от "брачеди"....
15.
Фю
30.04.2018 18:13:07
10
29
Глупости, точно след 5 години пича ще се натиска обратно за дворче и къщичка на Черно Море.
Магията е голяма.
Няма по добро място на света от България.
Хората хиляди войни са водили да са тук.
14.
Тюх
30.04.2018 18:10:53
3
10
Дайте статии за първите банкери на Бургас не за измислярите дето дори една картина не може да нарисуват със замах и страст.
13.
ai chao
30.04.2018 18:04:47
10
18
Мии си тоалетни щом си щастлив всичко хубаво изобщо ако искаш не се връщай на никой няма да му е мъчно
12.
v
30.04.2018 18:03:47
5
11
Отървахме се от черните Бургазлии.
Давай сега украинците и германците да идват.
Ще стане доста по гот от арабска Англия.
11.
ДПС, ГЕРБ, БСП и патрЕЕЕооотите
30.04.2018 18:01:18
3
10
Кво сега,ние ли ви прогонихме? Хахаха вижте къв висок стандарт имате в България,за пример сме!
10.
Getsbi
30.04.2018 17:59:36
8
24
Писна ми 'успели' гурбетчии, да хейтят България. Бъдете здрави и много 'успели' е реалността е различна.
9.
Истината
30.04.2018 17:59:03
10
13
Сравни го тоя с подвига на Васил Левски и виж разликата. Просто Ей така като уравнение.
8.
S
30.04.2018 17:55:26
5
21
Човек ти все закъсняваш.
Беше модерно да се имигрира в Англия през 1860та година по времето на индустриалната революцията
След това беше модерно през 1944та.
Сега вече там е пренаселено скъпо и тъпо.
Новите светове са Източна Европа където има територия и няма хора. Тук се строят нещата не в Англия. Тъп и упорит.
7.
Ttt
30.04.2018 17:49:59
7
35
Не знам защо някой си мисли че е направил постижение че живее в Англия всеки може да живее там обаче се иска майсторство да живееш в България. Всеки може да избяга в Англия.
Не е никакво постижение.
Дори е тъпо.
И какво там?
Нито домати нито Черно Море НИЩО!
По добре в Грузия да беше отишъл човек.
Поне щеше да имаш едни истински приятели не тея сухари.
6.
98989
30.04.2018 17:49:58
6
28
Явно славният бургаски род не е влял кръвта си в този господин.
5.
*********
30.04.2018 17:47:06
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
4.
bgman
30.04.2018 17:44:13
10
37
Ето това чака България - всички българи ще се изнесат и ще останат само 240 депутати и 3 милиона цигани на тази територия.
Да са живи и здрави управляващите, че ни принудиха да намерим по-добър живот за нас и децата ни...
3.
Тюх
30.04.2018 17:42:58
6
9
Ако иска да се занимава с коне, да се обади на Тереса Мей.
2.
Напред България!!!!!
30.04.2018 17:41:49
11
8
Задгорска, Предгорска, Върхугорска но всъщност Задполъциганка.
Имаме доста по бели Бурги, да допълня аз.
Но пак Ок.
1.
Напред България!!!!!
30.04.2018 17:38:13
14
22
Бе не казвай голяма дума.
Че Бъди турист.
То и преди това ти си беше турист.
И образованието и медецината безплатни
ти само трябваше да отразиш че работиш нещо.
Аман от такива.
Бил съм цял живот имигрант в Щатите
и винаги ще си живея и в Бургас и в Щатите.
Вярно е че има много необразовани хора.
Но точно това е предимството.
Защото човека е важен а не това че бла бла хартията вижте ме в Англия.
Там човек вали 200 дена в годината.
Нека да заминава там сред елитния клас ще е трети клас икигрант.
Както и да е.
Ало Бургас вчера ви гледах статията за тея нови блокове много нагъсто и много без растителност много слаба работа.
Бургас, трябват нови стандарти за височина на стаи за разстояние между апартаменти, за шумо изолиране, тези китайски кооперация няма да стане. Или ще строите като Еврооейци или въобще няма да пипата града!!!! Майната ви!!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
ГЕРБ-СДС и ДПС свалиха кворума за започване на заседанието, за да спасят Росен Желязков ГЕРБ-СДС и ДПС свалиха кворума за започване на заседанието, за да спасят Росен Желязков След 30 минути ще има нова регистрация Обединението на левицата зациклило заради Ваня Григорова? Вземала еднолични решения Обединението на левицата зациклило заради Ваня Григорова? Вземала еднолични решения Не се разбрахме и по отношение на политиката, приоритетите и кадровото обезпечаване на представителството в изборите, каза Костадин Паскалев Тошко Йорданов: Кирил Петков е лицемер, снощи късаше ризи, а днес спаси Росен Желязков Тошко Йорданов: Кирил Петков е лицемер, снощи късаше ризи, а днес спаси Росен Желязков Кворумът се провяла, Росен Желязков ще спаси поста си  Дебора с покъртително признание, паник атаките я съсипват, а организма й не разграждал алкохола Дебора с покъртително признание, паник атаките я съсипват, а организма й не разграждал алкохола Попфолк дивата разказа как е катастрофирала и призна, че вечерта се пила 4-5 чаши вино в комбинация с приспивателно  Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Ще отложат ли с още една година либерализацията на пазара на тока? Премахването на регулираните цени ще доведе до тежки социални проблеми Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Протест пред Съдебната палата в София, близките на загиналия Филип настояват за справедливост Организирано е и шествие до пешеходната пътека, където беше прегазено момчето Народното събрание остава без председател? Свалят Росен Желязков в последния работен ден Народното събрание остава без председател? Свалят Росен Желязков в последния работен ден ПП-ДБ и БСП му показаха "червен картон" Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Шеф Ангелов напусна Хелс китчън Топ готвачът бе доведен до отчаяние от безсилието на двата отбора 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените 8 фрази, които показват, че мъжът не уважава жените Да кажеш на една жена, че говори глупости или да я репликираш с: „Това, което казваш, няма смисъл“, е като да хвърлиш граната в разговор – тя непременно ще избухне Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Тези 7 съвета ще върнат щастието в живота ви Помогнете на другите, когато можете
Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Едва на 6 години той е любимец на Великобритания и един ден ще бъде крал Принц Луис стана на 6 години  Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Тя почти се влюби в него, но й посочиха вратата Киара напусна Ергенът Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Силяновска срази Пендаровски, но президент на Северна Македония не бе избран на първия тур Балотажът съвпада с парламентарните избори Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Скандал в ООН заради нов руски сателит, който носи ядрено устройство Москва наложи вето в Съвета за сигурност срещу резолюция на САЩ и Япония срещу надпреварата във въоръжаването в Космоса Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Козирогът и Телецът да си пазят парите, а Стрелецът да внимава с храната! Хороскоп за деня – 25 април 2024, четвъртък Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Президентът на РСМ Пендаровски – ЕС отряза всички искания на българите, освен едно незначително Вписването на българите в Конституцията с още 12 народи не е никаква опасност за нас, каза той Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Без жена съдия на Евро 2024, шеф: Това е лош сигнал Ръководителят на френските съдии бесен от липсата на Стефани Фрапар Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Тръмп нарече американската икономика безполезна, а САЩ - бунище Настоящият американски лидер Джо Байдън, е най-лошият президент в нашата история, казва още Доналд Тръмп Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция Задържаха руски заместник-министър на отбраната, разследват го за корупция "Днес е хубав ден", заяви Мария Печих, която е правела разследвания от името на Фонда за борба с корупцията ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци ФБР бие тревога заради "ТикТок", чрез мрежата Китай щял да шпионира 170 млн. американци Приложението принадлежи на компанията "БайтДенс", която има задължения към китайското правителство, каза Кристофър Рей
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори