×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ограничават драстично масите на заведенията в супер центъра на Бургас


Ограничават драстично масите на заведенията в супер центъра на Бургас
Рестрикциите ще засегнат ресторантьори на бул."Алеко Богориди" и ул."Александровска"
23 Април 2018, Понеделник, 13:13 ч.
Автор: Иван КОЛЕВ

Смята се, че ресторантьорите ще трябва да свият външната част на обектите си с поне 30 %


Масите на заведенията в центъра на Бургас ще бъдат драстично отрязани, ако на утрешната сесия се приеме предложението за Наредбата за преместваеми обекти, алармираха ресторантьори пред Флагман.бг.

До този момент основните погледи бяха насочени върху предложението за унифицирането на чадърите, идея, която получи широка обществена подкрепа, но и критики от страна на бизнеса.

Припомняме, че според докладната всички чадъри по централните градски улици – „Александровска”, „Богориди” и ул.”Ал.Батенберг”, както и площадите „Св.св.Кирил и Методий”, „Тройката” и "Царица Йоана" трябва да са изчистени – тези в центъра със светла охра, а в Морската градина – светло зелени.

Изключително любопитна е втората половина на докладната, започваща от страница 6. Това е частта, която касае правилата за поставяне на маси към съществуващите обекти. (ВИЖТЕ ТУК)

Какви са ограниченията

Предвижда се да се остави свободна зона за преминаване от 3,5 метра за автомобили, забранява се поставят маси на места по-тесни от 3 метра, изисква се от ресторантьорите да покриват външните части на заведенията само с „леки преместваеми слънцезащитни устройство и конструкция, която не е трайно свързана с настилката. Масите за консумация могат да се разположат само върху тротоара, но пред фасадата на собствения търговски обект, те трябва да са на най-много 3 метра от обекта за хранене и развлечение.

Какъв ще е ефектът

Според ресторантьори, с които Флагман.бг разговаря поне 30 % от масите на заведенията ще трябва да се премахнат. Ще бъдат засегнати обекти по ул."Александровска", голяма част от популярните заведения ще трябва да се свият значително, други на бул."Богориди" директно ще трябва да затворят, защото няма как да отговорят на изискванията - масите да са само пред обекта.

Политическите реакции

„Ние ще гласуваме против цялата докладна, защото тя не е консултирана с бизнеса. Мисля, че се прекалява с рестрикциите и унифицирането”, каза председателят на групата общински съветници на опозиционната БСП Евгений Мосинов. На заседанията на постоянните комисии той предложи да се даде гратисен срок, за да може търговците да изпълнят изискванията, а не да влизат в сила веднага.

Докладната няма да подкрепи и Живко Табаков от Движение „България на гражданите”. „Предложението за унифицирането на чадърите по главната улица е добра идея, но има известни пропуски. Един от тях е, че не се позволява да се изграждат стъклени прегради и съоръжение, а това е обичайна практика за най-известната търговска улица в България – „Витошка”. Ако искаме да развиваме бул.”Алеко Богориди” като целогодишна дестинация трябва да го допуснем. Друг от текстовете е прекаленото ограничение за поставяне на маси”, каза Живко Табаков.

Той направи отново аналогия с „Витошка” и изтъкна, че рестрикциите в Бургас ще са още по-сериозни, а по „Витошка” всеки ден минават стотици хиляди.

В категории: Бизнес


15
Коментара
15
Коментара по темата
15.
15
24.04.2018 14:15:20
2
0
Ама лятото сядате точно на тези маси отвън налиии,угодия нямате половината олигфорени
14.
Гергана
24.04.2018 10:48:26
1
6
Дано приемат това предложение.То беше страшно да вървиш по ул.Богориди ...само маси .Алчността няма край!!!
13.
най-после
24.04.2018 07:50:47
1
21
Едно разумно решение. От удовлетворяване на многото желания за печалбарство целият Бургас през топлите дни прилича на едно голямо заведение за хранене. Място за пешеходците няма.
12.
има странни заведения по богориди
23.04.2018 23:16:43
1
24
една каравана-бар, отзад кухня - 2на2 и до нея тоалетни клекала, готвача сигурно няма къде да се преоблече, а броя на масите колкото за два ресторанта като "черно море". или пък другото място - съборихме лятно кино "чайка" да напълним улицата с кръчми. няма що
11.
капка
23.04.2018 22:29:59
10
24
Привествам докладната на кмета Николов.Най -после някой, да въведе ред в града .
10.
сйка
23.04.2018 22:21:10
5
20
Да трябва да има някакъв ред много от заведенията са се разспростряли по пешеходните патеки и хората не могат да преминават спокойно . И съм съгласен че всеки трябва да ги слага пред заведението си . Да е мислил като е правил заведение. И другите до него имат бизнес.
9.
до 7 ЗАЩО ОБИЖДАШ БУРГАЗЛИИ
23.04.2018 21:58:37
8
28
ЯВНО СИ ОТ СТРАНДЖАТА СЛИВЕН ЯМБОЛ И СИ ДОШЪЛ ДА ПЕЧЕШ КЕБАПЧЕТА ПО БАГОРИДИ И ДА НАГЛЕЕШ.БУРГАЗЛИИ ПОМНЯТ ВРЕМЕТО КОГАТО СВОБОДНО СЕ РАЗХОЖДАХА БЕЗ ТАКИВА ГАНЬОВЦИ И СЕЛЕНДУРИ ДА ИМ ВГОРЧАВАТ РАЗХОДКАТА.
8.
Това е !!!
23.04.2018 21:57:45
14
25
Момчетаа,герб ни върнаха в първи клас !!!!
Това е !!!
Не е само заведения,ресторанти....на целия бизнес...е....а,майката.....
7.
За повече заведения
23.04.2018 21:41:43
31
15
Много ви пречи на разходката,айде моля ви се! Нека да си има повече маси,какво толкова. Сакън някой да не изкара пари,повече от вас. Направете и вие заведения,ама не умеете,само завиждате на хората. Заведения да няма,ремонти на улици да няма. То бива селтаци ганьовски,ама чак пък толкоз!
6.
Ники
23.04.2018 21:34:06
1
24
А някой ще проверили масите на заведението пред Пиргос в ж-к Лазур дали са платени ?
5.
Аз Бургазлията НАСТОЯВАМ
23.04.2018 21:32:39
3
19
Флагман да покаже резултатите от гласуването.И да стане ясно кой е ОТНЕЛ ""РАЗХОДКАТА""БОГОРИДИ ОТ Бургазлии.
4.
gradski
23.04.2018 21:28:36
3
20
Пак всеки ще си слага където иска маси и по колкото иска. А защо ли администрацията си затваря очите...
3.
аз Бургазлията няма да гласувам
23.04.2018 21:23:11
3
15
За политик лобиращ за отнемане на пространство от БОГОРИДИ""РАЗХОДКАТА""ОТ ГРАЖДАНИТЕ И ДАВАТЕТО И НА ТЪРГОВЦИТЕ.ЗАПОМНЕТЕ ИМЕНАТА ИМ ""По делата ще ги познаете""
2.
хахаха господа ПОЛИТИЦИ
23.04.2018 21:15:16
7
34
АЗ БУРГАЗЛИЯТА СЪМ ДОРИ ЗА ПО ГОЛЕМИ ОГРАНИЧЕНИЯ ДО 2 МЕТРА ОТ ЗАВЕДЕНИЕТО И САМО ЧАДЪРИ БЕЗ ПЛАСМАСОВИ ЗАГРАЖДЕНИЯ .БОГОРИДИ Е ЕМБЛЕМАТИЧНА С""РАЗХОДКАТА ДО МОРСКАТА ГРАДИНА НЕ ПОСТАВЯЙТЕ БУРГАЗЛИИ В ПОЛОЖЕНИЕ ДА СЕ ПРОВИРАТ МЕЖДУ МАСИТЕ ПРИ РАЗХОДКАТА СИ ОСТАВЕТЕ МЯСТО И НА ДЕЦАТА ВОЛНО ДА БЯГАТ НАСАМ НАТАМ ТОВА Е УЛИЦА ЗА РАЗХОДКА А НЕ РЕСТОРАНТ НА ОТКРИТО ИЛИ "КАПЪЛА ЧОРШИ"
1.
Специалистът
23.04.2018 21:10:03
1
17
A ПРОКУРАТУРАТА кога ще намалят с 30% прикриваемоста на имотни измами ,но при нотариус БИСЕР ДЕМИРЕВ 324 от СИЙКА ВЪЛКОВА ТЕНЕВА * КРАЛИЦАТА НА ИМОТНИТЕ ИЗМАМИ* няма по добра от нея в айтос
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Биг Майк като истински джентълмен сам предложил да й остави любимата й вила на Карибите, където двамата често се усамотяваха Изгониха считана за вещица от Ергенът Изгониха считана за вещица от Ергенът Тя заплаши, че ще разбие главата на друга участничка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Освен отпадането на партньора на Емануела Иван се заформя още един скандал в танцувалното шоу Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Целта на обучението - повишаване на готовността и времето за реакция на полицейските служители при подобни сигнали бе постигната, каза комисар Емил Павлов Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Шорт листата се скъси до двамата зам.-председатели на Сметната палата, Горица Грънчарова-Козарева – фаворит Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Драгана Миркович сложи край на брака си след 24 години Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование
Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута? Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута? Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори