×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

От УМБАЛ "Дева Мария" със страхотни новини за родилката Маргарита Драганова


От УМБАЛ "Дева Мария" със страхотни новини за родилката Маргарита Драганова
Показателите на младата майка и новороденото й бебе се подобряват с всеки изминал ден, обясни управтелят на болницата д-р Даниела Георгиева
18 Април 2018, Сряда, 11:12 ч.
Автор: Флагман.бг

Десетки хора с добри сърца дариха кръв, за да върнат 33-годишната жена към живота

Пациентката, която отключи ДИК синдром по време на раждане в университетска болница „Дева Мария“ в Бургас, (ВИЖ ТУК) вече е в стабилно общо състояние. Родилката получи смъртоносната дисеминирана интравазална коагулация след еклампсия по време на раждането на второто си дете в събота сутринта. Няколко дни специалистите от университетска болница „Дева Мария“ се бориха за нейния живот и за живота на бебето.

33-годишната родилка спешно се нуждаеше от кръв. На апела на близките й се отзоваха десетки хора с добри сърца. 

Общите усилия на екипите на отделението по анестезиология и интензивно лечение с началник д-р Николай Игнатов,на отделението по акушерство и гинекология с началник д-р Валентин Ирмов и на отделението по неонатология с началник д-р Мария Търнева дадоха резултат и в момента показателите на младата майка и новороденото ѝ бебе се подобряват с всеки изминал ден.

Заради  кризисната ситуация в Бургас дойде и известният акушер-гинеколог д-р Георги Хубчев, който да оцени състоянието на пациентката и да прецени дали е необходима повторна операция. „Д-р Хубчев  е методически ръководител на отделението по акушерство и гинекология в нашата болница и винаги се отзовава, когато имаме нужда от допълнително мнение.След извършена консултация и преоценка на състоянието на родилката, съвместно с началниците на ОАИЛ и АГО, д-р Хубчев прецени, че на този етап операция не е необходима.“ разказва управителят на университетска болница „Дева Мария“ д-р Даниела Георгиева.

Стотици хора от цяла Бълагрия се обединиха и дариха кръв за родилката. „До момента на пациентката са преляти десетки сакове кръв и кръвни продукти, като имаме готовност за още, ако се случи нещо непредвидено.

Благодарим на стотиците хора, които се обединиха и показаха съпричастност, включвайки се в кръводарителската кампания“ коментира управителят на болницата. „Благодаря на целия реанимационен екип, начело с д-р Игнатов, както и на целия екип на АГО, начело с д-р Ирмов, които са реагирали бързо и адекватно като на десетата минута след развитието на еклампсията са родоразрешили пациентката чрез спешно цезарово сечение. Благодаря и на екипа на неонатологичното ни отделение с началник д-р Търнева, които доказаха защо са най-добрите с адекватните си реакции, касаещи лечението на новороденото.

Всички началници работиха денонощно по случая, подкрепяйки дежурните лекари. Изключителни благодарности за организацията и бързите реакции и към ОТХ- Бургас, които работиха с удължено работно време, за да поемат желаещите кръводарители, както и към ЦТХ-Стара Загора, от където осигурихме допълнително кръв и кръвни съставки.

До момента лечението на родилката струва около 20 000 лв. „Уверяваме всички, че за младата майка не се пестят средства и правим всичко необходимо скоро да си бъде удома. С днешна дата терапията надхвърля неколкократно предвидената от Здравната каса клинична пътека за лечение на следродилни усложнения. Това нито ни е спряло, нито ще ни спре да дадем всичко, касаещо оперативна дейност, консултации, скъпоструващи медикаменти, изследвания и постоянно наблюдение, от които се нуждае пациентката.“ категорична е д-р Георгиева.

В категории: Животът


6
Коментара
Слънце по морето днес
Слънце по морето днес 26/04/2024, Петък 09:27 0
6
Коментара по темата
6.
от село
19.04.2018 09:25:21
0
1
Абе глупаци нали ви е ясно че щом на жената първото и дете е с левкемия си имат нещо генетично на кръвта бе. Как не ви е срам да подозирате тези които са и спасили живота. Майсторство се искало да не ти се съсирва кръвта ахаххахаа да. Лафкаджии нещастни.
Жива и здрава да е Марги и да си гледа дечицата браво на всички лекари!
5.
потребител
18.04.2018 20:11:43
2
2
Толкова ли струва един човешки живот 20000 лева Срамота това ли е най важно в такъв момент. Жалко че в България всичко се свежда до пари нямаш ли -умираш
4.
ххх
18.04.2018 17:17:30
1
3
Доста "майсторство" се иска при този тип операция да предизвикаш интравазална коагулопатия....затова хич не натъртвайте на тия 20 000 лв, че ако пак оплескате нещата...
3.
хмммм
18.04.2018 16:29:13
1
6
Това не е първата родилка, в подобна ситуация след раждане в Дева Мария. Предната почина, ако не се лъжа, майка на 3 деца... Някак подозрително е.
Радвам се за жената. Дано се възстанови напълно и психически, и физически!
2.
Някой
18.04.2018 14:29:46
0
8
Кой е оперирал родилката ,защо не се споменава? Много общо е екипа на АГО .. те са няколко гинеколога,опоменете го да знаем??
1.
Ваня
18.04.2018 13:55:00
4
9
Много се радвам, че Маргарита е добре и БЛАГОДАРЯ на всички специалисти и хора участващи в спасителната акция.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Появи се първата ясновидска къща в България, врачуват по интернет за 250 евро Гадателките рекламират дейността си в социалните мрежи чрез предсказания, които публикуват Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Олигархът Георги Гергов налива 7 милиона в политическия стартъп на Ваня Григорова? Партийното строителство у нас е бизнес с висока принадена стойност, но е нужен солиден първоначален капитал Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Той бе кандидат Ерген, а тя - звезда от Игри на волята... Между тях очевидно е пламнала любовна искра  Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й Тази чалгаджийка направи на салата кръчмар, провалил гостуването й . Заради този провален ангажимент изпуснах друг, но вече бях дала дума, ожали се бюст № 1 в поп фолка Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Няма да повярвате, но тази красавица с вид на чалгарка, е дъщеря на Фънки Красавицата е само на 23, но има в изобилие силикон, изкуствени мигли до веждите и тонове грим, точно като чалгарка или силиконка За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан За първи път в Бургас ще има масов Летен Никулден с музика и рибен курбан На 9 май на пл. "Тройката" концерт ще изнесе група "МОЛЕЦ", а после на сцената се качва и Веселин Маринов Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Следващият парламент ще е по-различен? Бойко Борисов очаква Ваня Григорова да преобърне резултата Тя е реалният победител на кметския вот за София, призна лидерът на ГЕРБ  Тя започва прощалното си турне през лятото Тя започва прощалното си турне през лятото Лили Иванова се оттегля от сцената  Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев Сглобката невъзможна след изборите? Тома Биков се жалва от ядрено оръжие и от гешефт на Асен Василев След изборите изобщо не знаем дали ще разговаряме с ПП-ДБ, каза бургазлията Краката предадоха тази велика българка Краката предадоха тази велика българка Актрисата е закъсала сериозно с краката и не можела да пази равновесие без помощ
Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Никой мъж не ме е унижавал така, плаче изгонена от Ергенът Още повече от мъж, в когото е влюбена Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Цър Пър живее охолен живот в тузарски комплекс Спортният мениджър се шири в просторен апартамент в Сентрал парк, който е на минути от София Защо Маги от "Ергенът" се разрева Защо Маги от "Ергенът" се разрева Тя не получи покана за мечтаната среща с Алек Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Бойко и тигрите от Бистрица като Лудогорец, насочват се към поредна титла Лидерът на ГЕРБ е капитан на отбора  „Розова луна“ над Флорида „Розова луна“ над Флорида Индианците наричали пълнолунието така, защото съвпадало с цъфтежа на първите пролетни цветя Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Пробив в Красногоровка! Руснаците планират щурм към Ню Йорк и Турецк Бившият офицер от US разузнаването Скот Ритер пък заговори за „военен Шенген“ и за нападение на НАТО срещу Русия Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Телецът и Девата да започнат диета, а Козирогът да не флиртува! Хороскоп за деня – 26 април 2024, петък Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сине, тъп си като тази маса! - казва бащата и чука по масата.
- Тате, някой чука, да отворя ли?
- Остави, аз ще отворя.
Виц на деня Виц на деня В кабинета на психолога:
- Имате ли в рода си хора с психични отклонения?
- Имам един братовчед, той разрежда виното с лимонада...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори