Безпросветни роми и заблудени майки са най-големия проблем за ваксинирането на децата


Безпросветни роми и заблудени майки са най-големия проблем за ваксинирането на децата
95% от хората в една страна трябва да бъдат обхванати от задължителните имунизации, за да се избегнат опасните заразни болести
17 Април 2018, Вторник
Автор: Флагман.Бг

Родители, които не имунизират децата си, да носят наказателна отговорност, предлага собственикът на УМБАЛ "Дева Мария" Семир Абу Мелих

Безпросветните цигани, живеещи в гета и т.н. “антиваксинални” майки са най-големия проблем при изпълнението на задължителния имунизационен календар у нас. Тези две групи застрашават сериозно здравето на своите деца, стана ясно на форума “Ваксини и здраве”, организиран днес в морското казино от бургаските депутати на ГЕРБ.
Той е част от Европейската имунизационна седмица и в него се включиха д-р Даниела Дариткова, председател на Комисията по здравеопазването в парламента и д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор, както и предсавители на най-големите болници в града.

“Родителите, които не имунизират умишлено децата си, трябва да носят наказателна отговорност”, каза собственикът на МБАЛ “Дева Мария” Семир Абу Мелих и настоя законодателството у нас да се промени в тази посока.

Сегашният закон предвижда само глоби – от 50 до 100 лева при първо нарушение и над 200 лева при второ и следващо, като на санкции подлежат и родители, и лекари.

Децата стават заложници на родителите си, които на принципа “чух нещо” и  “някой каза, че имунизациите са опасни” ги лишават от здравна защита. По данни на Световната здравна организация, през миналата година в света са загинали 1,5 милиона деца от липса на ваксини, допълни Абу Мелих.

Според общинския съветник от ГЕРБ Калояна Живкова, която е млада майка, противниците на ваксинирането не са много на брой, но са страшно агресивни в социалните мрежи. Форумите са пълни с всякакви измислици – че ваксините са вредни и предизвикват автоимунни заболявания, че Бил Гейтс не си имунизирал децата по тази причина и т.н.


Много от “антиваксиналните” майки са интелигентни жени. Някои от тях обаче търсят лечение за децата си при хомеопати, които са противници на ваксинирането.

Тези жени се страхуват от имунизацията и за жалост стават все повече. Те са наплашени от четене на лъжлива информация. Неотдавна чешки медии писаха, че 16 български деца са умрели от лоши ваксини. В публикациите имаше дори имена, цитираха се населени места в Търговищко, а реално нямаше и грам истина в написаното, каза д-р Ангел Кунчев. Той поясни, че е проучил съдебните практики на Върховните съдилища в някои балкански страни - Сърбия, Хърватска, Словения и Македония, където родителски организации са водили дела срещу задължителните ваксини.

"Най-много ми хареса решението на магистратите в Словения. В него е казано ясно - правото на детето на здраве стои над правото на родителя на избор", каза д-р Кунчев.

През 2009 - 2010 година 25 човека у нас починаха от морбили и това не бива да се повтори, каза д-р Ангел Кунчев


Депутатът Ивелина Василева смята, че информираността на родителите за ползата от ваксините е много важен фактор.

"Имаме и фрапиращи случаи с родители, които не имунизират децата си. Когато обаче едно дете навърши 18 години и реши да учи в чужбина, те разбират, че няма как да замине, ако няма имунизационен паспорт с 11 задължителни ваксинации. И казват – хайде сега за 1 месец да му сложите всички ваксини. Това е безумие!", допълва д-р Кунчев.

Директорът на РЗИ – Бургас д-р Георги Паздеров каза, че инспекцията редовно санкционира родители, които отказват задължителните имунизации. През седмица в Бургаско се глобяват между 20 и 30 семейства.

Д-р Дариткова припомни, че в недалечното минало  заразени с полиомиелит деца са били поставени в камери, наречени "железен бял дроб", за да бъдат спасени. Срещу тази болест вече има ефективна ваксина


Над 200 са заразните болести, които заплашват човека, но само срещу 11 са създадени надеждни ваксини. Най-заразна от всички е варицелата, която при контакт поразява 9 от 10 човека. При нея усложненията се случват рядко – едва при 0,5% от болните. Но тя се разпространява много бързо сред хиляди хора и е изключително опасна за по-възрастните – над 60 – 65 г.

На форума присъстваха още депутатите от ГЕРБ Димитър Бойчев и Диана Саватева, д-р Бойко Миразчийски, изпълнителен директор на УМБАЛ – Бургас, много специалисти и общопрактикуващи лекари от града и региона.

В категории: Здраве


23
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
23.
Ина
17.04.2018 23:15:38
10
0
А лекар ваксинирал дете със “сополи” и последвала реакция от ваксината, ще носи ли наказателна отговорност ?
Или родителите на пострадалите деца от ваксини да се оправяме ?!
Защото на нас никой не помага, дори и официални право на освобождаване нямаме, взимат детски, плащаме глоби и си гледаме пострадалите деца.

Бройката на пострадалите деца е огромна , за съжаление няма статистика .
Детето ми направи едем на квинке след ваксината.
Казаха че е съвпадение и дори не влезна в статистиката . Глобиха личният ми лекар , не защото го ваксинира болен , а защото е докладвал случая :-)
22.
$$$
17.04.2018 21:30:22
13
2
За Москов Абумелих и ББ-ПАРАТА /$$$/
за децата ваксините с ла*ната
21.
Quokka
17.04.2018 21:23:22
5
10
"Антиваксиналните" майки може да имат много качества и достойнства,но не са интелигентни,както се твърди в статията. Един интелигентен човек няма да позволи да го манипулират с лъжи за вредата от ваксините.
20.
За малеев
17.04.2018 20:30:24
10
0
Това, че обиждаш, не прави мнението ти по-малко ограничено. Хората те питат кой носи отговорност за пострадалите от ваксините деца и как ще реагираш, ако се случи на твоето дете?
19.
малеев
17.04.2018 20:24:57
4
9
Колко трябва да си тъп да мислиш, че като не ваксинираш детето си го пазиш
18.
до антиваксърите
17.04.2018 19:37:27
5
4
Вижте последната снимка в статията и пак си помислете.
17.
@@@@@
17.04.2018 19:27:48
24
4
Няма нищо по-сладко от задължителните ваксини, винетки, застраховки и т.н. всичко задължително. Правилно е отбелязал "10.Az", че това е бизнес, който се пропагандира от една индустрия. Няма такова нещо, като анти-ваксър има хора, които са жертви на тези ваксини и аз като родител съм от тях. За такива няма никаква помощ и възмездие. Остава да гледаш осакатеното си дете до гроб. Сития на гладния не вярва. Всички ваксини крият риск за здравето, особено за децата. Това никой доктор няма да Ви го каже. Когато обаче стане сакатлък, помощ няма, точно обратното. Безспорен факт е също, че Бургас е един от градовете с най-голяма липса на кадърни медицински кадри. Също не е тайна, че Семир Абумелих е техния духовен водач. Кажете, какво правите за децата с аутизъм , какво, какви мерки сте взели за да се намали броя им ? Разбира се, че въпроса е риторичен. Няма здравеопазване в Бургас, това е положението. Има само плащане на ръка, ниско качество на обслужването и източване на НЗОК !!!
16.
До 15
17.04.2018 19:21:16
21
2
Дай си координати да те срещна с родители на деца, родени напълно здрави, които са станали за цял живот инвалиди, следствие на проблемни ваксини, усложнения, нежелани реакции или грешки при поставянето им. Да обясниш на тези хора колко са безпросветни и как не мислят за децата си. Тогава може би ще прогледнеш и за другия свят, където държавата уврежда своите деца, никой не носи отговорност, а родителите са обречени да се борят сами за справедливост, докато слушат и четат подигравките на подобни “капацитети”.
15.
za 12
17.04.2018 19:11:59
5
6
Този форум няма нищо общо с фармацевтичната промишленост. Виж ако беше техен сигурно щеше да е в 5 звезден хотел. Тук са се събрали хора, на които им пука. Които не искат децата да дишат с железен бял дроб. Които не искат да има нова епидемия на морбили. Какви хора сте, не знам?!
14.
Az до 12
17.04.2018 19:04:49
9
2
Да чуя на какво основание! Участниците не са упрекнати в нищо. Факт е, обаче, че наема на залата, техниката, кафенцата, сандвичите и т.н. не се плащат сами и някой покрива сметката. Специално фармацевтичната индустрия има огромни бюджети за подобни форуми, конференции, срещи, лекции и т.н., където лекари и общественост са убеждавани колко добре е да работят с даден продукт. И да, ваксините са продукт, продажбата им е бизнес, при това доста сериозен. Единственото подсъдно, което виждам, са заплахите на участниците към българските граждани с различно от тяхното мнение.
13.
6
17.04.2018 18:59:12
14
0
! Ти не си наред, но това си е твой проблем. Абумелих иска родителите да носят наказателна отговорност, ако не имунизират децата си, ами те и сега носят- декларират отказ, плащат глоби, лишават се от право на детски, а децата не могат да посещават ясла и детска градина, но това явно не е достатъчно. И може и да не съм наред , но не е ли сраведливо, ако родителите носят наказателна отговорност, то при поставена ваксина и последвала реакция лекарите също да поемат отговорност, защото до момента родителите на пострадалите деца се оправят сами.
12.
do 10
17.04.2018 18:50:32
4
6
Ако съм на мястото на участниците ще те дам под съд. Сигурно затова не си пишеш имената
11.
за съжаление
17.04.2018 18:49:47
4
12
Всички антиваксъри сега ще пишат измишльотини за да изчистят съвеста си...
10.
Az
17.04.2018 18:43:03
17
2
Фармацевтичната индустрия харесва това! Ваксините са бизнес за милиарди и заинтересованите го защитават с цената на всичко. Само се замислете кой плаща залите, кетъринга, подаръците, пътните, нощувките и т.н. за подобни “форуми” и става ясно, че не медицината, а финансите ръководят парада.
9.
Гост
17.04.2018 18:41:34
16
1
Кво стана да не намаля оборота в "Дева Мария". Има филми и книги за вредата от ваксините който желае може да се образова.
8.
Даниел Николов
17.04.2018 18:33:22
11
4
Ваксини и здраве са несъвместими понятия! Много хора трябва да се замислят какво означава "безпросветен", за да слагат етикети!
7.
!
17.04.2018 18:20:02
8
7
ПОВДИГНА ЛИ СЕ ВЪПРОСА, ЧЕ ИМА ЛИЧНИ ЛЕКАРИ, КОИТО ЛЪЖАТ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ ВАКСИНИ НА ДЕЦАТА, А НЕ ГО ПРАВЯТ?????
НОМЕР 6 - НЕ СИ НАРЕД
6.
Някой си
17.04.2018 18:07:17
24
3
Бизнесът с ваксините и здравето на децата е необходим за хора като Абумелих. Затова и говори тези глупости. Замислете се малко, точно безпросветни роми си ваксинират децата без дори да се замислят, все пак имунизациите са пряко свързани с получаването на детски.
5.
Ваксини и доктори менте
17.04.2018 17:52:31
15
2
Само дето за малко не умрях от ваксина срещу тетанус милания месец....
4.
майка
17.04.2018 17:40:46
6
9
да ви кажа по форумите пише истински безумия и горките жени им се връзват. Ама те не са виновни - къде е достоверната информация! Докторите трябва да обясняват повече, защото Инфекциозното е пълно с болни от хипатит Б, има и много туберколоза в Бургс.
3.
до 2
17.04.2018 16:58:47
2
5
иска ли питане,щом знае значи идва оттам хаха
2.
до 1
17.04.2018 16:51:25
4
8
и ти ли идваш оттам????????
1.
гарантирано
17.04.2018 16:31:17
14
3
Циганите идват от ИРАК сиреч са роднини на на АбуМелих
Флагман.БГ Автор
Флагман.БГ


Новините
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Животът
Как се предизвика хаос в центъра на Бургас! Баровец си паркира джипа като румънски тираджия, за да обядва(ВИДЕО)
Как се предизвика хаос в центъра на Бургас! Баровец си паркира джипа като румънски тираджия, за да обядва(ВИДЕО) Защо инспекторът на ОП "Транспорт" не иска да види нарушителя повече от час и да подаде сигнал - остава загадка

Всичко в категорията
На косъм от трагедия! Голф лети в насрещното в Несебър, едва не помля две коли Българите припадат по улиците, докато си търсят работа! Вижте жестоката драма на Костадин Бургазлии си скъсаха нервите с новата ТОЛ-система, сайтът се срива след плащането Бургаските строители като чичо Скрудж! Превръщат в сметище града, за да не платят на Общината Българска майка праща по „Спиди“ храни на сина си във Франция – той получава „манджа с грозде“ (СНИМКИ) Внимавайте с този профил! Завлича наивни бургазлийки с пари чрез Фейсбук Speedy с честитка към бургазлийка: Плати две такси и се оплачи на арменския поп за забавената пратка Бургаска фирма изби рибата: На п.дераси и политици дограма не монтираме! Читател на Флагман.бг: Купих си нова помпа, след дни се развали, върнах я в сервиза, а те ми взеха пари за ремонт Внимание! Пасарелката до хотел "Мираж" в Бургас се превърна в ледена пързалка (ВИДЕО) Сигнал до Флагман.Бг. Паркомясто за инвалиди нарушава закона и създава хаос в центъра на Бургас
Заловиха двама с незаконен тютюн, единият опита да подкупи ченгетата Ужасяващо клане заради момиче! 17-годишен младеж бере душа в болница Обрат! Адвокатът на Васил разби на пух и прах версията за ревност, но лъсна нова мистерия около убийството на Калина Скандални разкрития! Ето как готвачът Васил обяснил смъртта на приятелката си Калина Разкриха кой е тарторът на опасната престъпна група у нас, финансирала терористи Извънредно! Обраха Ваня Червенкова! Националната сигурност на България е застрашена заради... (ВИДЕО) Уволниха за пиянство дознателката, изнасилена от трима началници Ето какви пишело във фаталното съобщение, заради което Васил удушил моделката Калина Стана ясно коя е палавата шофьорка от Бургас, спипана с дрога, след като е правила френска любов Задържаха под стража шофьора, организирал 360-километрова гонка с полицията
Николай Банев обвини в лъжа прокуратурата с писмо от ареста (СНИМКА)
Николай Банев обвини в лъжа прокуратурата с писмо от ареста (СНИМКА) Бизнесменът твърди, че откритият в килията телефон не е бил в кутия от сок

Всичко в категорията
Доставчикът на тапицерии за BMW се оттегля от България
Доставчикът на тапицерии за BMW се оттегля от България Липсата на работна сила е оценена като сериозно пречка за бъдещото развитие на компанията в България
Всичко в категорията
"Тапициран" с тютюн автомобил опита да мине през ГКПП Малко Търново, митничарите го спипаха Разкриха две нелегални мобилни бензиностанции, ето къде Жесток скандал! Охранители пребиха момче в "Кауфланд", защото "краде" батерии! (СНИМКИ) Зловещо: Вулева готви на гробище страшна черна магия за Боби Ръгбиста, а той уточни колко секс е правил със Златка Проверяват кмет за конфликт на интереси Нарушения в автошколи в страната Извънредно! Държавата поиска отнемане на 2 400 000 лева от Трайчо Трайков "Ден Х": Военни в Германия с таен, кървав план за масови убийства на политици и бежанци Шефът на БДЖ със сигнал до ДАНС за злоупотреби, топи зам.-министър Занчев Вижте кой стотици пъти сигнализирал за подкупите на Харалампиев, дори и премиера, но не му обръщали внимание Тежка сватба в БСП, млад социалист взе за булка ослепителна сръбкиня (СНИМКИ)
Удължиха грипната ваканция в Бургас
Удължиха грипната ваканция в Бургас Детските градини и яслите в Бургас ще работят, но със степен на филтър и ограничение

Всичко в категорията
Самотен баща се нуждае от 3000 евро за лечение (ВИДЕО)
Самотен баща се нуждае от 3000 евро за лечение (ВИДЕО) 41-годишният Росен Стефанов оттлежда сам 3-годишното си момиченце
Всичко в категорията
Симона Алексова: Не е справедливо на приемния родител да дават 800, а на майката – 100 лева Александра Сърчаджиева повтаря съдбата на майка си Родителите на Селин, починала в Германия, завеждат дело срещу лекарката Баба Дора от Шарково: Много си обичах „Бойко Борисов“, майка му ми даваше хубаво мляко (ВИДЕО) Тъжна Коледа за Цветелина Уланд, продължава битката й за децата, отнети от норвежките служби (ВИДЕО) Бургазлийката, приютила Пенка и семейството й след пожара: Знам колко са страдали тия хора (ВИДЕО) Близка на загиналия на Нова година Велислав: Братче мое, винаги си в живота ми, мечтите, сърцето, съня ми... Заради ипотека 95-годишната жена и семейството й останаха без дом (ВИДЕО) Болният Йосиф Сърчаджиев тръгна с куче водач Зловещо! Дириха младо момиче във водите на езеро, а намериха трупа й да лежи в бежански лагер (СНИМКИ) Спешно! Състоянието на малката Тани се влошава, животът й струва 50 хиляди долара!
Как изглеждаше жената през социализма Спомени от соца: През 1978 г. по заповед на Чочоолу танкове газят Столипиново. В махалата е въведено военно положение Помните ли страховития 8 януари, 1981 г.? Двуметрова вълна помете Поморие! (СНИМКИ) Спомени от соца: Когато нямаше Коледа, а нощите около Нова година миришеха на смола Спомени от соца: Какви подаръци ни носеше Дядо Мраз (СНИМКИ) Спомени от соца: Когато учехме по Коледа, а най-големият празник беше Нова година Какво бе здравеопазването по време на соца? Из спомените на една пациентка Ексклузивно! Ето как преди 35 години Несебър влезе в книгата на ЮНЕСКО (СНИМКИ) Мръсните тайни на социализма: Престъпността в НРБ, за която никой не говореше Спомени от соца: Историята на пл. "Тройката", който е трябвало да прилича на парижкия „Етоал“ Спомени от соца: 5 райски кътчета по Южното Черноморие, вижте Ропотамо и залива на Несебър
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Несебър
Димитър Николов: Alea iacta est, начело с нашия успешен премиер и със скоростта на F-16 Block – до нова победа! Главният редактор на Флагман Катя Касабова с отличие за благотворителна дейност Димитрина Тенева: Благодаря на съдбата, че съм родена в Бургас, това е столицата на културата (ВИДЕО, СНИМКИ, ОБНОВЕНА) „Мисис България 2017“ инж. Валя Жекова направи дарение за жертвите от насилие (ВИДЕО) 27-годишен бургаски кримигерой сам се набута в лапите на ченгетата Бургас търси най-красивата омъжена жена за 2019 г. Бейби бум в бургаския зоопарк, гальовна камила е новата атракция (ВИДЕО) Д-р Стоян Христов води в онлайн гласуването за „Личност на годината 2018” Удължиха грипната ваканция в Бургас Щабът за грипа заседава в 11 часа днес, много е вероятно да удължат грипната ваканция Да декларираме електронно с ПИК, става най-лесно и бързо, препоръчват от НАП Бургас
Осъдиха циганка, съсипала общинско жилище в бургаския ж.к.”Меден рудник” (СНИМКИ) Кокошарник край бургаския жк. „Меден рудник” стана на пепел, причините се изясняват Спецакция край жк „Меден рудник“! Маскирани ченгета удариха Фиатa на Антон, откриха дрога Извънредно: Пожар гори в блок 47 ж.к. „Меден рудник“, има линейка Двама са откарани в болница след пожара в бл.47 в бургаския ж.к.Меден рудник (СНИМКИ) Ремонтът на бул.”Захари Стоянов” започва през март, приключва до началото на лятото Има ли начин да се изселят ромите от ж.к.Меден рудник, питат граждани Нагъл софиянец нахлу в дом в жк „Меден рудник”, отмъкна куп вещи и избяга, но съжали жестоко Къде, ако не в ж.к."Меден рудник"! Станаха ясни подробности за криминогена, извадил пистолет в тълпата на Нова година Електрическо табло пламна в новогодишната нощ в ж.к.Меден рудник Пенка, чийто дом изгоря на Коледа, се нанесе в чудно жилище навръх Нова година (СНИМКИ)
200 айтоски бебета са родени в чужбина през 2018 година
200 айтоски бебета са родени в чужбина през 2018 година Повечето от новородените са изплакали в Кипър, Дания, Испания, Гърция, Франция, Турция, САЩ и др

Всичко в категорията
Началникът на Отделението по кардиология в УМБАЛ „Дева Мария“ открива кабинет в Айтос Ударно начало на годината за Айтос: Търсят кой да обнови спортната зала, която ражда шампиони Защо шеф Караянчева бърка лидера Марешки с председателя Гери от Айтос Айтос с една крачка напред! Автoмaтичнa мeтeopoлoгичнa cтaнция монтираха в СУ “Христо Ботев” Лед скова бента в парк "Славеева река" в Айтос, но безстрашният Веселин се хвърли във водата и извади Кръста Айтос с амбициозна капиталова програма, ще се строи ударно и през 2019 г. Жестока каскада на пътя! 28-годишен айтозлия изхвърча от пътя и обърна колата си по таван Разбра се кой е източил дизела на бизнесмен от село Тополица Кои са най-четените и коментирани новини в Айтос през 2018 година Кметът Васил Едрев: След ремонта спортната зала "Аетос" ще се превърне в бижуто на града ни! Ето го бъдещето на Айтос – спортистите, прославили родния град в България и по света
Бюджет 2019 на Карнобат е 25,5 млн.лева, акцент е обновяването на инфраструктурата Извънредно! Пожар лумна в новогодишната нощ в хижата в с.Соколово Карнобатски крадци обраха пицария в навечерието на Коледа, но дни по-късно... Най-четените и коментирани новини в Карнобат: Запечатването на винпрома, трагедията на Задушница… Нови паркинги и еднопосочни улици ще облекчат движението в Карнобат Карнобатлии посрещат Коледа във влага и мухъл заради некачествено саниране (ВИДЕО) Пуснаха Алекс Димов на свобода, не било заради празниците, а заради ... Миню Стайков с инвалидна количка в съда, назначиха му разширена медицинска експертиза Полицията разкри кой открадна суджука в Карнобат, от луканката обаче нямаше и следа Ето как карнобатски ромчета чевръсто задигнаха наръч със суджуци Карнобатлия се напи като мотика и направи голяма глупост
Депутатът Николай Тишев с приемна в Обзор
Депутатът Николай Тишев с приемна в Обзор Народният представител от БСП за България ще се срещне с жителите на морския град на 22 януари

Всичко в категорията
Поморийци си отдъхнаха, нова фирма ще отговаря за обществения превоз след десетилетия неудобство Големи проекти ще преобразят Ахелой още тази година Поморие се преклони пред Яворовия гений. Навършиха се 141 години от рождението на поета Каблешково се разширява с два нови жилищни квартала Започнаха обществените обсъждания на проектобюджета на община Поморие за 2019 г. Стартира проектът за реконструкция на водопроводите в селата Бата и Страцин Кметът Иван Алексиев инспектира ремонта на училището в с. Бата Помните ли страховития 8 януари, 1981 г.? Двуметрова вълна помете Поморие! (СНИМКИ) Зелена светлина! Съдът връща към КЗК жалбата за концесията на плажа на Маймуняка в Поморие Общо 44 юнаци скочиха за кръста на три места в община Поморие (СНИМКИ) Община Поморие пресече мераците на таксиметровите шофьори за скок в цените
Нов строеж на брега на морето
Нов строеж на брега на морето Строителството се извършва между нос Свети Тома и т.нар. "Шофьорски плаж" на самия бряг
Всичко в категорията
Кой превърна пясъчните дюни в земя за оран? (ВИДЕО) Дюната, която никога вече няма да видим заради гледката на простак (ВИДЕО) Ето го бургазлията Иван Нончев, задържан заради скандала с унищожените дюни Правят нова проверка на унищожените дюни на къмпинг "Смокиня" Първо във Флагман.бг! Вижте кои са в дюни скандала на "Смокини". Има кметски племенник Трима са арестувани за унищожената дюна до къмпинг „Смокиня” (ВИДЕО) Прокуратурата в Бургас се самосезира за унищожените дюни на къмпинг „Смокиня” Издриват Миро от София, който заличи дюна, за да си разкрие лична панорама към морето на Смокини (ВИДЕО/СНИМКИ) Само във Флагман.БГ! Вижте кой и защо разора дюната на к-г Смокиня Созопол започна подготовка с пет нови, чака двама нападатели и централен бранител Екшън като във филм: 21-годишен моторист спретна гонка с униформени, после се оплака от полицейско насилие
Отлична новина! Правителството отпусна 1 млн. лв. за спортна зала в Царево
Отлична новина! Правителството отпусна 1 млн. лв. за спортна зала в Царево Решението е взето днес след одобряване на допълнителни трансфери от бюджета

Всичко в категорията
Учителката Деси Стоянова от Царево: Морските ми елхи са направени с любов (ВИДЕО) За една уникална и еко Коледа! Учителка от Царево майстори елхи от изхвърлени клонки (СНИМКИ) Извънредно! Река Велека заля и затвори пътя Ахтопол-Синеморец Огромна опасност! Река Ропотамо вдигна рязко нивото си след проливните дъждове, а идва сняг!(ОБНОВЕНА) Геодезистът Йоан Каратерзиян: Има път до плаж Силистар и не би трябвало да е в частен имот (ВИДЕО) АПИ ремонтира над 117 км пътища в Бургаска област, ето кои са Държавата не прави почти нищо за Странджа през последните години – поредно доказателство, че живеем в разпад Представят утре съкровището от Калиакра и още разкрития на Сдружение „Черноморска Странджа“ Голямото сърце на Лозенец събра над 150 кг любов Представят на кръгла маса в Ахтопол историко-археологическите проучвания в Черноморска Странджа 30-годишен сливналия прати две момичета в болница след тежка катастрофа на пътя Царево-Приморско
Нямам притеснения от конкуренти за кметския стол в Община Приморско
Нямам притеснения от конкуренти за кметския стол в Община Приморско Партията ще реши дали ще съм кандидат за следващ мандат,  оставям финансово стабилна община и съм спокоен за съгражданите си


Всичко в категорията
Приморско направи първа копка по инвестиционен проект във водния сектор за 22 млн.лв. (СНИМКИ) Община Приморско поема лодките за разходка до устието на р. Ропотамо? Защо не, казват от РИОСВ Петър Янакиев извади Кръста в Приморско, скачал за първи път в ледените води (СНИМКИ) Община Приморско почете паметта на замръзналия на поста си войник-граничар през 1929г. Правителството отпусна 1,6 млн. лв. за обновяване на инфраструктурата в Приморско Енергийна компания подкрепи средното образование в Приморско, оборудва кабинети за 55 000 евро Дават на съд 59-годишния Владимир Колев, който пиян на кирка прегази велосипедист в Приморско Детски танцов състав "Приморче" навърши четвъртък век, отбеляза празника с голям концерт (СНИМКИ) Похвално! Полицаи от Приморско хванаха крадец, задигнал телефон от туристка през лятото Даниел се парализира след падане от водна пързалка в Приморско. Да му помогнем! Високо отличие! Приморско стана община номер 1 за морски туризъм
Просветният министър възхитен: Даде за пример Община Средец в образователната интеграция
Просветният министър възхитен: Даде за пример Община Средец в образователната интеграция Община Средец е една от малките в България, но пък има какво да покаже относно образователна инфраструктура
Всичко в категорията
Жестока трагедия край Средец! Мъж изгоря при пожар в дома си Акция в ромските махали в Дебелт и Средец: Иззети са огромни количества незаконно добита дървесина БМВ избухна в пламъци в центъра на Средец Община Средец инвестира над 230 хил. лв. за ремонт на пътища Хидролог бие тревога: Реки в Бургаско може да прелеят (ВИДЕО) Жителите на Средец към БСП: Напълно липсват медицински сестри в болниците Тумба цигани оставили без покритие мрежата на БТК в Средец, задигнали медните жици Софиянец си помисли, че е в Перник.Подкара голфа си по улиците на Средец на 2 големи Депутатът Галя Желязкова на среща с пенсионерите от Средец, ще говорят за алоизмамниците Бързи и яростни! Ромско семейство се обърна с каруцата си в Дебелт, спасяват ги с линейка Средец напълни „Голямото сърце”, благотворителната инициатива бе подкрепена от жителите на града
За първи път "мъжко хоро" се изви в сърцето на Странджа, Кристиян Станков спаси Кръста на Малко Търново (СНИМКИ) Прогнозата се сбъдва! Пелена от сняг затрупа Малко Търново Авторите на снимките на падналата ограда край Малко Търново може да отидат на съд Щетите по огратата на границата са вследствие на обилни валежи, отстраняват ги светаквично Паднала ограда до Малко Търново доведе до политически сблъсък в парламента (снимки) „Голямото сърце на Малко Търново“ от днес подкрепя инициативата за закупуване на реанимобил Колко дават общините в Бургаска област за снегопочистване И Малко Търново се включи в проекта за борба срещу отпадъците в черноморското крайбрежие АПИ ремонтира над 117 км пътища в Бургаска област, ето кои са В Малко Търново ще си разменят книги в Деня на народните будители 81-годишен старец прати дете в болница след челен удар на пътя за Малко Търново
Камено даде старт с водосвет на новата камбанария на църквата „Св.вмчк. Георги Победоносец“
Камено даде старт с водосвет на новата камбанария на църквата „Св.вмчк. Георги Победоносец“ „Радвам се, че се изпълва една моя мечта. Надявам се новата камбанария да стане символ на града, закрилян от „Св.вмчк. Георги Победоносец“, каза кметът Жельо Вардунски

Всичко в категорията
Благороден жест! Красавица от Камено дарява балната си рокля (СНИМКА) Арестуваха 22-годишен автоджамбаз, задигнал Опела на мъж от Камено Пожар в котелното помещение едва не изпепели вила в с.Черни връх 33-годишен задигна луканките на съсед в Русокастро, след като ченгетата го спипаха... В Камено сами се грижат за събирането на сметта - съветниците вдигат заплатите в БКС с 10% 2018-а година за Камено – без бури и вихрушки, но тежка откъм финанси Площадът на Камено заблестява след одобрено финансиране от правителството (СНИМКА) Над 1,7 млн. лева отиват за възстановяване на инфраструктурата в Камено след наводненията в края на 2017 г. Народният представител Галя Желязкова стана „кръстница“ на детска градина в Черни връх Наглост! Двама цигани задигнаха кола и я разфасоваха за старо желязо В Камено се обединиха за изграждането на паметник на Апостола
Благотворителен базар обедини жителите на Сунгурларе, събират и капачки в помощ на спортни клубове ГЕРБ-Сунгурларе ще подкрепи Коледен благотворителен базар в помощ на спортен клуб 70-годишна рускиня отнесе с автомобила си жена в сунгурларско Джигит с Фолксваген помете велосипедист край Сунгурларе и избяга Пенсионер от Сунгурларе влезе в ролята на пожарникар, обаче не успя да спаси трактора си 50 семейства от село Славянци живеят в страх и ужас. Къщите им се наводняват при всеки дъжд 34-годишен направи нещо немислимо и пострада жестоко, за да спаси колата си от уличен стълб Стадионът в Сунгурларе вече си има име Екшън на пътя! Каруца предизвика зверски удар край Сунгурларе, жена е в болница На прага на зимата: Община Сунгурларе бави дървата за огрев След "Винпром Поморие" днес митничарите удариха и "Винекс Славянци"
25-годишен шофьор от Руен уби велосипедист при тежка катастрофа Най-накрая! Разбитият Айтоски проход ще бъде ремонтиран за 20 млн. лв. Колко дават общините в Бургаска област за снегопочистване Пратиха за 12 години в затвора убиеца Петър, размазал черепа на Станчо в с. Вресово Изправят пред съда 20-годишния Петър, смазал с дървен кол главата на Станчо в с. Вресово Огромна трагедия! Пежо се заби с бясна скорост в дърво край Руен, загина 18-годишната шофьорка Трагедия край Руен: Мицубиши блъсна Хонда, прати я в крайпътно дърво и уби шофьора Намериха изчезналата 17-годишната ученичка от Вресово, пила кафе на „Кашмир“-а с гаджето си Мистерията се заплита: 17-годишната синеока красавица от Вресово избягала с гаджето си? Издирват 17-годишно момиче, в неизвестност е четвърти ден Как „турската” община Руен се превърна в символ на толерантност и спази завета на Апостола (ВИДЕО)
Нужна е реформа на прокуратурата, няма борба с корупцията по високите етажи на властта Интервю Всички интервюта Депутатът Тодор БАЙЧЕВ пред „Флагман”: Нужна е реформа на прокуратурата, няма борба с корупцията по високите етажи на властта
Пиша „Слаб” (2) на Сотир Цацаров в това отношение и „Добър” (4) за цялостната му дейност, казва народният представител от „БСП за България”
Глас отвътре Всички Флагман.БГ, Флагман.БГ За скандалната рекламата на „Жилет”: Лошо ли е да си мъж и има ли мъжествеността място в 21 век (ВИДЕО) Това е едно дълго, мъчително упражнение в нисък корпоративен феминизъм

Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Как се предизвика хаос в центъра на Бургас! Баровец си паркира джипа като румънски тираджия, за да обядва(ВИДЕО) На косъм от трагедия! Голф лети в насрещното в Несебър, едва не помля две коли Българите припадат по улиците, докато си търсят работа! Вижте жестоката драма на Костадин Бургазлии си скъсаха нервите с новата ТОЛ-система, сайтът се срива след плащането Бургаските строители като чичо Скрудж! Превръщат в сметище града, за да не платят на Общината
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 20.01.2019на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Полезно е да си спомните за миналото. Някои от представителите на този знак обаче дори ще бъдат изправени пред дилемата дали да дадат втори шанс на бившата си половинка или да продължат да се правят на сърдити. Дори да са ви наранили, желателно е да простите. За да получите това, което искате, трябва да положите усилия в комуникацията. Сигналите, които получавате при общуването с представители на противоположния пол, обаче може доста да ви объркат. Не търсете логика! Оставете се на интуицията да ви води и се забавлявайте! Може съвсем неочаквано нежните създания, родени под този знак, да получат букет цветя или предложение за среща от нов ухажор. Звездите обаче ви предупреждават, че тези романтични преживявания няма да доведат до сериозна връзка. Мъжете пък да внимават с ревността! Да говориш без да мислиш, е все едно да стреляш без да се целиш. Това го е казал Мигел де Сервантес, но в този ден думите са като куршуми и ако не ги подбирате правилно, рискувате да се изложите. Не е препоръчително да сте в шумна компания. Не злоупотребявайте с алкохола! Изпитвате страстно желание да промените хората, които обичате, а това може да породи сериозни разправии. Не си и помисляйте да им налагате ограничения или да искате нещо, което те не могат да ви дадат! Носете тоалети в тъмносиньо! Това спомага за ясна интуиция и ум. Нуждаете се от позитивна среда и хора, които споделят потребностите ви. Добре ще ви се отрази разходка сред природата в приятната компания на любимия. За самотните дами сега не се препоръчителни запознанствата, защото са склонни да идеализират и може да се разочароват. Пред вас се откриват добри възможности да осъществите мечтите си, да разширите своя кръгозор като да придобиете нови знания и умения. Обърнете обаче внимание на здравословното си състояние! Най-уязвими сега са сливиците и гласните струни. Бъдете постоянни и неотклонни в целите си! Може да вземете важни решения, но е добре преди това да се посъветвате с близките си. Желателно е да ограничите вредните храни и напитки, които имат негативен ефект върху здравословното ви състояние. Повишената чувствителност, интуицията и спомени ще са водеща сила през този ден.  Ще намерите каквото търсите. Можете да се изразите добре и да намерите подкрепа. Склонни сте да си угаждате и преяждате. Има риск от затлъстяване, защото всеки излишен грам ви се лепи. Повишените ви емоции могат да породят напрежение в отношенията ви с околните. Внимавайте да не засегнете тези, които обичате, с необмислени изказвания! Страстта ви изгаря. Ласките ще помогнат да разтопите ледовете между вас. Възможни са контузии. Предоставят ви се чудесни условия и може да разгърнете своя творчески потенциал, да очаровате някого, да намерите приятели или партньори. Възможни са обаче и тревоги или напрежение с близки хора. Пийте повече вода и хапвайте храни, богати на антиоксиданти! Склонни сте да вземате прибързани решения, но трябва да обмислите всяка своя стъпка, за да не се изложите. Добре е да се погрижите за здравословното си състояние, защото болестите на този ден са много опасни, ако не им се обърне внимание веднага.
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип