×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Хората с увреждания били залогът за коалицията! Автобуси от цялата страна превземат София утре


Хората с увреждания били залогът за коалицията! Автобуси от цялата страна превземат София утре
Организации обещават 6000 човека срещу министрите, сред тях и такива, които никога не са излизали от домовете си
10 Април 2018, Вторник, 03:09 ч.
Автор: Антония Чорева, снимка: Авторът

Протестът е срещу реформата в ТЕЛК и срещу мизерията – 27% са стояли поне веднъж без ток

Хората с увреждания от цялата страна излизат на национален протест утре точно в 11 часа на площад Независимост в София.

Това обявиха официално на пресконференция днес. Стана ясно, че ще се организират автобуси от цqлата страна, а на протеста се очаквало да има около 6000 човека, сред тях и такива, „които никога не са излизали от домовете си“.

Причината за протеста им е заради намерението за реформа на медицинската експертиза, която беше публикувана за обществено обсъждане от Министерство на здравеопазване.

Според предвижданите промени само едно водещо заболяване ще бъде включено в решението на медицинската експертиза. Така на практика, придружаващите заболявания няма да бъдат обхванати от комплексна грижа.

Спиред хората с увреждания това е единствено стремеж към механично намаляване степента на увреждането

На протеста те ще поискат противокорупционна реформа, която да подобри техния живот, какти и уважение на правата им.

Протестът на хората с увреждания е подкрепен от КТ „Подкрепа“ – председателят Димитър Манолов коментира подкрепата си така: „Някой иска, отнемайки правата на тези хора, да промени фискални баланси в бюджета“, каза Манолов.
Той дори сравни отношението на държавата с Хитлер – „Имаше един човек в Германия, който искаше да промени цялото човечество, всички хора да бъдат руси и едри…“. 
„Със сигурност трябва да бъде променено нещо - това да не може на място за лице с увреждане да спира джип, в някои населени места да има здрави хора с еднакви телкови решения с една и съща диагноза, издадени от един лекар. Но се случи това, което се подозираше – да се посегне на безпомощните хора. КТ „Подкрепа“ стои, ще е с хората с увреждания на протеста и ще им помага“, коментира Димитър Манолов.

След това Ваня Григорова от КТ „Подкрепа“ представи изследване, представляващо онлайн анкета на членове на национални представителни организации на хората с увреждания. А данните са официални от Агенцията по заетостта.

Според проучването броят на хората с увреждания, които работят и безработните такива, е равен.
Относно дискриминацията - 59.5% от хората за работа са срещали такава при кандидатстване за свободно работно място, като най-често им е казвано, че ще вземат често болнични или че не могат да им се предоставят условия на труд.
14% от хората с увреждания са с висше. Бе даден пример с жена от Варна, която е разбрала, че има онкологично заболяване и работодателката й започва да я притиска да напусне след като разбира за болестта й.

Проучването показва още, че повечето хора с увреждания се изхранват с пенсия за възраст и стаж или с помощ от приятели и близки, а 41% разчитат само на инвалидна пенсия.
Всеки 4-ти живее с доходи до 250 лв. 83.5% са с доходи под 321 лв. – под линията на бедността. 32% не могат да си покриват разходите за лекарства.  Огромна част не успяват да покрият битовите си сметки, а 27% са оставали без ток, защото не са успявали да си го платят.

75% са работили, над 65% имат трудов стаж над 5 г.
В момента, в който сключат ТЕЛК, вече им развалят трудовия договор, защото работодателите отказват да сключат такъв.
Изследването показва, че това са хора, които търсят работа и искат да се чувстват полезни.

Ваня Григорова цитира и стенограма от разговорите между бъдещите управляващи, в която се казвало, че залогът за коалицията преди изборите са били хората с увреждания. А именно заради предизборното обещание на Обединени патриоти да се вдигнат пенсиите на възрастните, а това трябвало да стане като се икономисат едни между 500 и 600 млн.лв., но от парите на държавата за хората с увреждания.

Техните пари щели да бъдат разпределни по следния начин – някои вече няма да вземат пенсия за инвалидност, други ще минат в графата с частичен размер.

Григорова даде и пример какво искала да направи държавата с хората с увреждания – „Представете си човек, който е вързан над пропаст – те искат да ни кажат да махнем въжето и ще полетим, но всеки нормален човек знае, че ще падне и ще умре, а ко махне въжето“.

„Излизаме на протест, защото властта не ни чува“, казаха хората с увреждания и бяха категорични, че утре – на 11 април на площада ще има и майки на деца с увреждания.

В категории: Политика


Флагман.БГ Киче, ти ли си? Киче, ти ли си? 11/05/2024, Събота 16:40 1
2
Коментара по темата
2.
Нашенец
11.04.2018 10:41:36
1
1
"Протестът е срещу реформата в ТЕЛК"

Да оставим настрана това, че вече стана практика, когато някой започне да протестира за нещо си, ама било то заслужено или не, банкялийският тарикат (Шменти капели) веднага да му изпълнява исканията. Абе, да не клатят лодката, а той да продължава с грандоманщината си на световен „сватовник“ и борец за мир. Сега става дума за т.нар. „инвалиди“, които от скоро започнаха да се обиждат от думата „инвалид“, както стана модно циганите да се наричат „роми“. Не искали реформи в ТЕЛК, а да си я карат така както е било досега. А това, че този т. нар. ТЕЛК е една голяма кочина, която при определени условия може да обяви за инвалид и най-здравия човек – това едва ли е тайна за някой. Аз сега, без да се замислям много, мога да посоча поне двама-трима юнака, които цицат от яслата на инвалидите. А, струва ми се, че почти всеки човек познава такива юнаци. А, те протестират! Срещу какво? Да няма реформа и да продължаваме да се търкаляме в същото блато. Всъщност протестират тия, които се страхуват, че ще бъдат уличени в злоупотреба. А сред тия, които наистина са инвалиди има групи, които са манипулирани от бизнесмени-тарикати, които ги подтикват да искат да се строят разни (уж) придобивки, и които накрая се оказват ненужни, но затова пък някои си пълнят здраво джобовете от обществени поръчки. Пример (те са стотици): който е ходил в Бургас на „моста“ е видял асансьора за инвалиди, като паметник на глупостта и грабежа на обществени пари. И накрая за исканията! Искам! Искам! Искат, сякаш някой им е длъжен. Те да не са някакви господари, а останалите да са им длъжни с нещо? Не! Никой не е длъжен на никого с нищо. Когато хората се събират в общество, то решава по хуманни причини (не защото е длъжно!) да подпомага изпадналите по една или друга причина в нужда хора. Защото сме хуманни, а не длъжни! И когато ти се дава нещо, да речем парче хляб – редно е да кажеш „благодаря“, а не да се изплюеш върху него и тоя, който ти го дава и да представиш „искане“ за шпеков салам.
1.
Така де
10.04.2018 13:17:53
2
12
Управляващата партия иска да избие и прогони колкото се може повече българи и да останат само наркомани, неуки мангали, бандити, защото в БГ и Черно Море има суровини за над 1 трилион долара, които УПРАВЛЯВАЩАТА ПАРТИЯ ИСКА ДА УСВОИ И ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ В МИЛИАРДЕРИ - БАЛКАНСКИ ШЕЙХОВЕ. Те не искат да делят с народа, затова ако може народа да се маха или да измирга, че нямат търпение да вземат голямата пара и да купуват частни острови, 200 метрови яхти, частни двуетажни самолети, златни кенефи и прочие. БГ шейховете искат да задминат Арабските шейхове, защото арабските шейхове делят с народа и така губят част от богатството, а нашите БГ шейхове ще избият народа и няма да делят с него и ще са НАЙ-БОГАТИТЕ НА СВЕТА. Това е мечтата на Тиквите
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Тя пръска сексапил в "Денсинг старс", готви се за скок към парламента Мъжът й Константинос Хайнас я тласка към ново амплоа Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Затъваме, хора! България си отива пред очите ни, алармира социолог Това или продължава спираловидно надолу, или се появява някой с диктаторски уклон, който се харесва на хората като възможност за изход, подчерта Първан Симеонов Киче, ти ли си? Киче, ти ли си? Естрандата певица е заприличала на рокаджийката Милена  Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България Tленните останки на цар Фердинанд ще бъдат пренесени в България След кончината му в гр. Кобург през 1948 г. тялото на цар Фердинанд I е положено временно в криптата на католическата църква "Св. Августин" в същия град. Този скандал разтърси Евровизия Този скандал разтърси Евровизия Дисквалифицираха Нидерландия Информационна шатра откриха БСП в ж.к. „Меден рудник“ Информационна шатра откриха БСП в ж.к. „Меден рудник“ На събитието присъстваха кандидати за народни представители начело с водача инж. Петър Кънев Мъж загина при челен удар на два автомобила Мъж загина при челен удар на два автомобила Екипи на полицията регулираха движението Мария Габриел: Знам колко уважават Жечо Станков в ЕК, нека това да носи ползи на България Мария Габриел: Знам колко уважават Жечо Станков в ЕК, нека това да носи ползи на България Бургас има специално място в листата на развитите европейски градове и е даван за пример, допълни тя Стана ясно какво са яли натровените деца в Сливен Стана ясно какво са яли натровените деца в Сливен Дали им печен сандвич с яйце и сирене Цяла България издирва това момче Цяла България издирва това момче Детето е обявено за общодържавно издирване
На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб На тази световна знаменитост му писна, погна измамниците, печелещи на негов гръб Дейвид Бекъм е в битка за 1 млрд. паунда  Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци Какво се случва с тях двамата. Не са се виждали от месеци „Това нищо не значи“, коментира майката на Валери – двукратната олимпийска шампионка по стрелба Мария Гроздева Тези естрадни звезди станаха земеделци Тези естрадни звезди станаха земеделци Като истинска лейди Катя е поела по-леката, креативна и аристократична работа – градинския дизайн и цветарството Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Защо Швеция цензурира „Евровизия“ и какво общо има с това Палестина Телевизията в Стокхолм довечера ще заглуши звука от залата и ще пусне изкуствени аплодисменти, докато се излъчва израелската песен Почина най-известният инвеститор за всички времена Почина най-известният инвеститор за всички времена Американският милиардер, родом от Масачузетс, основава инвестиционната компания Renaissance Technologies през 1982 г., а също така използва математически алгоритъм за търговия на фондовата борса От 15 години тя не спира да ражда, защото... От 15 години тя не спира да ражда, защото... Росарио от Тексас непрекъснато забременявала, докато най-накрая не родила момиченце Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Какво можем да научим от едно пресъхващо море за живота след еко катастрофа Преди 60 години Аралско море започна да пресъхва, оставяйки солена, безплодна земя след себе си Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Клиентите на ОББ ще изтръпнат от тази новина Ще има куп проблеми с мобилните приложения и онлайн банкирането в следващите два дни  Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Автобус с пътници падна в река в Санкт Петербург, има жертви Според местната прокуратура, жертвите са четири Шок! Булка се оказа младоженец Шок! Булка се оказа младоженец 27-годишна китайка от провинция Хубей неочаквано преди да сключи брак научи, че всъщност е биологичен мъж
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори