Недостиг на учители в Бургас, абитуриентите нямали мотивация да стават педагози


Недостиг на учители в Бургас, абитуриентите нямали мотивация да стават педагози
Масово пенсионирани педагози продължават да работят, няма кой да ги замести
01 Април 2018, Неделя

Младите учители се отказвали още на 2-3 месец след започване на работа

Трябва  да се мотивират абитуриентите, за да учат педагогически специалности, каза за Радио „Фокус“-Бургас Константин Янков, председател на Синдиката на българските учители в Бургас. Според него по изчисления на Синдиката на българските учители  в близките 10-тина години ще бъдат необходими 2 пъти повече учители от тези, които в момента ще завършат педагогически специалности.

По думите му през миналата година са се пенсионирали около 300 души от заетите в сферата на образованието само в община Бургас, като около 250 от тях са учители.  В момента има много педагози, които са навършили пенсионна възраст, но продължават да работят и може би така ще бъде и през следващите години.

Действително оголването от страна на кадри в системата на образованието заплашва да вземе застрашителни размери. Точно поради тази причина Синдикатът е инициатор на една програма за поетапно пенсиониране на колегите така, че да могат част от тях, които имат сили и желание, да останат да работят в българското училище, макар и не на пълен норматив. По този начин да се освободят места и за млади хора, които не само да влязат в системата, но и да се задържат“, каза още Янков.

Според него младите учители се отказват след 2-3 месеца  не толкова заради ниското заплащане, колкото заради условията, в които са принудени да работят.

В категории: Просвета , Бургас


55
Коментара по темата

Добавете коментар

Вашето име:
Моля, въведете Вашето име
Коментар:
Моля, въведете Вашият коментар
Защитен код:
Моля, въведете защитния код
 
55.
До Янков
04.04.2018 00:49:55
16
0
Ти си интригант долен! На пенсионерките казваш едно, на пресата друго, на директорите- трето.
Душата ти е нечистоплътна.
За 2 лв членски внос си готов на всичко.
Жалък си, Янков! Ти и Такева ще умрете на тоя пост, но няма да го сдадете.
Поздрави!
Жив и здрав!
54.
До 51
03.04.2018 22:27:09
4
4
Ти тъп ли си или на такъв се правиш?
Ти наясно ли си какви задължения са вменени на директора за заплата 100 лв над учителската?
Тия некадърни кандидат учители са учили педагогика, защото нищо друго не са ги приели, бе, малоумник!!! Напомням ти, че живееш в Булгаристан!!!
И стига с тия твои данъци!!! Я си ги платил, я не.. . Ако си ги платил, те са нищожни и ти ми казваш, че с твоите данъци държавата плаща на учители, лекари, администратори, политици и тем подобни?!?!?! Я слез на земята. Ти може би си нереализиран директор???? Защото само те пишат така... както и мързеливите даскалици, които директорите ги напират да работят.. .
Ай сектор.. .. кажи му българин и повече не го обиждай!
53.
Quokka. До акционер
03.04.2018 22:25:45
2
0
Защо си мислите,че само учителите,и съдейки по коментара,само вашата съпруга работи най-много и извънредно? Лекари,инженери,любимите на флегман съдии и прокурори,програмисти или банкери също полагат интензивен интелетуален,много често и извънреден труд. Не забравяйте и хората,които работят тежка физическа работа. Никой не реве повече от учителите.
52.
Колко
03.04.2018 09:29:04
4
0
Колко "стари" директори има? Говори се, че 70% са "нови млади" чакащи конкурс кой да се понаучи за друго по елитно училище, кой да понатрупа изисквания стаж, кой докато се намери по наш човек. Така ли е в действителност. Кой допуска това? И при тези ли нови директори няма млади учители? Ако е така май е целево. ТОТАЛНА СМЯНА Е НУЖНА ПО ЦЯЛАТА ВЕРИГА, но първо от горе-министерски екип, инспекторатски екип и тогава най-долу-учителски екип. Там има ли пенсии, има ли такива с 5г., 6г. до пенсия и особено на управленски длъжности...
51.
51
03.04.2018 08:49:37
6
0
Как за толкова години не се намериха "грамотни" млади учители. Всяка година бълват хиляди във всички вузове! Най-просташкото оправдание на нахалните, оядени директори- рушветчии. А кой ги е учил в училище младите специалисти, че са "награмотни"??? Ще ви отговоря- вашите пенсионерки! И нещо друго- разходните средства не са от вашия джоб, а са публични средства от данъците на хората! Когато си ги извадите лично от джоба, тогава ги разходвайте по този безобразен начин! Директорите са първи между равни-нито имат икономическо образование, нито стопанско, а са просто едни тъпи учители, които не могат и не искат да преподават! Но властта ги самозабравя и ще им берем плодовете на алчността и недалновидността години напред!
50.
...
03.04.2018 05:50:31
9
1
1. По-правилно е да се инициира програма за по-бързо адаптиране на кадри с друго висше образование към учителската професия. Колко безработни инженери и агрономи има!?! Ето скрит резерв за учители по математика, физика, биология и химия. Достатъчен е само един семестър, в който да се изучава педагогика, психология, методика на обучението по предмета, хоспитиране и държавна практика. Последните две (хоспитирането и държавната практика) да стават във всички училища на страната, а не само което успее да се регистрира в определени програми и най-вече, което е близо до домовете на ХАБИЛИТИРАНИТЕ лица от ВУЗ. Поетапно излизане на учителите в пенсия .... то и сега КТ го позволява. Стига учителят да е запазил разума и нервната си система.
2. Драстично повишаване на учителските заплати. До този момент е направена само първата крачка. Като се вземе под внимание инфлацията - крачката е само на половина.
3. Назначаване на учители - методисти. Проблемите, описани по-долу за млади учители са безспорен факт, но ако човек има желание и бъде подпомогнат на време от добър методист, много от тях биха били преодолими.
4. Промяна в чл. 70 от КТ. Изпитателният срок за новоназначените учители да е до една година, а не до шест месеца. Така много от директорите биха рискували с млади хора, а не да им се налага по средата на годината да сменят учители.
5. Социалните власти да си влязат в ролята на социални и да се поведе яростна синдикална борба учителите да спрат да обикалят домовете на учениците, особено от малцинствата.
6. Незабавно въвеждане на електронни дневници с цел да се намали бумащината, но такива електронни дневници, че на учителят да не му се налага да пише отсъствия, а да се занимава с истинска педагогическа работа. На практика много от времето на учителите отива в "дознателска работа": "Защо не беше на училище? Къде е медицинската ти бележка? Защо не е написана по образец на МЗ? Защо се сбихте? Защо му оказваш психологически тормоз? ....".
7. Ясно разписани правила за нарушителите на реда и дисциплината, които да са еднакви за всички училища. Санкцията "Преместване в друго училище" да отпадне, а за нарушителите, независимо от възрастта, да се прилага санкция "Смяна на формата на обучение от дневна в самостоятелна".
8. Да се даде възможност учениците от 3-ти и 4-ти клас при неусвояване на ДОС да повтарят.
9. Ученик до 16-годишна възраст, който остане да повтаря класа, поради слаб успех, задължително да преминава през комисия за ресурсно подпомагане, която да диференцира проблема: ментален и/или социален и да се предприемат съответните мерки.
8. Незабавно въвеждане на електронни учебници.
Със сигурност има и други проблеми, но е крайно време учителството да се обедини, а не "поетапно" да се разединява на млади и стари ...
49.
Какво става
03.04.2018 00:36:49
9
0
Пак се започна с учителите, като трябва да се сменя правителство се заговорва, но подвеждането беше веднъж и то от големите синдикалисти. Точно тогава учителите бяха употребени и омерзени от водещите ги непровсветени синдикалисти и обществото се настрои негативно. Плюхте, плюхте, сега какво искате. На учителите им писна да са виновни за всичко в държавата. Не разбрахте ли , поръчката е такава. Ден за ден, който чул, чул, който не чул много му здраве. Но само се питам , какъв ли би бил резултата от дейността на две паралелни училища с напълно еднаква база, еднакъв брой ученици, в едното с млади учители, в другото с учители пенсионери. Иначе хубаво е да има само млади, но ще издържат ли да остареят до пенсии в сферата на образованието? Назначават се често некомпетентни учители, а пък директори все до конкурс за 3, за 4 години.Пълно безхаберие, пълна безотговорност и за тях и за шефа им. Няма да има скоро добра промяна в образованието-нито закон , нито учебници, нито кадри, нито инспектори барабар с началника си. Жалко за децата и за родителите им.
48.
*********
02.04.2018 20:02:47
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
47.
акционер
02.04.2018 16:26:24
14
0
Ей шматки, елате да видите съпругата ми след 7 часа преподаване, какви домшани я очакват. Като се прибере у дома трябва да свърши широко множество от административни задължения, отделно от купчините контролни и домашни, които трябва да проверява и всичко това за 700 лв. Ако не си обичаше толкова предмета и ако не бяхме материално обезпечени, вероятно щеше да е касиер в Кауфланд, където получават 1000 лв.. Освен обидното заплащане, най-лошото е, че половината задължения на учителите могат да бъдат автоматизирани, което би довело до значително подобрение в качеството на образование, защото ще позволи на учителите да обогатят знанията си и да развиват нови методи за преподаване. В момента един преподавател, дори да има желание, няма техническо време да подобрява уменията си, а за пълноценна почивка дори не може да става въпрос. В крайна сметка всичко това се отразява на подготовката на децата. Истината е, че на управляващите кръгове не са им необходими образовани хора, които да произвеждат независими разсъждения и да задават неудобни въпроси. Постоянно текат някакви изкуствени дебати от сорта, "да дадем пари на учители или на полиция или...". Този дискурс е предназначен да противопоставя различни съсловия за да не се разглеждат истинските корени на проблемите. Истината е, че е необходима данъчна реформа ако желаем качествени обществени услуги и по-справедливо общество. В момента един учител плаща по-висок данък, от един акционер в инвестиционно дружество. Това е дебата, който трябва да се води. Къде са 16 млрд.? Защо медиите са в ролята на ПР компании? Това са съществените въпроси.
46.
акционер
02.04.2018 16:25:28
10
0
Ей шматки, елате да видите съпругата ми след 7 часа преподаване, какви домшани я очакват. Като се прибере у дома трябва да свърши широко множество от административни задължения, отделно от купчините контролни и домашни, които трябва да проверява и всичко това за 700 лв. Ако не си обичаше толкова предмета и ако не бяхме материално обезпечени, вероятно щеше да е касиер в Кауфланд, където получават 1000 лв.. Освен обидното заплащане, най-лошото е, че половината задължения на учителите могат да бъдат автоматизирани, което би довело до значително подобрение в качеството на образование, защото ще позволи на учителите да обогатят знанията си и да развиват нови методи за преподаване. В момента един преподавател, дори да има желание, няма техническо време да подобрява уменията си, а за пълноценна почивка дори не може да става въпрос. В крайна сметка всичко това се отразява на подготовката на децата. Истината е, че на управляващите кръгове не са им необходими образовани хора, които да произвеждат независими разсъждения и да задават неудобни въпроси. Постоянно текат някакви изкуствени дебати от сорта, "да дадем пари на учители или на полиция или...". Този дискурс е предназначен да противопоставя различни съсловия за да не се разглеждат истинските корени на проблемите. Истината е, че е необходима данъчна реформа ако желаем качествени обществени услуги и по-справедливо общество. В момента един учител плаща по-висок данък, от един акционер в инвестиционно дружество. Това е дебата, който трябва да се води. Къде са 16 млрд.? Защо медиите са в ролята на ПР компании? Това са съществените въпроси.
45.
*********
02.04.2018 16:10:24
6
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
44.
gradski
02.04.2018 16:00:24
14
10
Учителите вече взимат добри пари за средните стандарти - около 1000-ка. Имат и допълнителни социални придобивки. Ако дават и частни уроци още повече. До колкото знам за едно място се борят по няколко.
43.
До 16
02.04.2018 15:54:40
23
3
Да. Аз държа в училище пенсионери, защото такива като теб са неграмотни. Идват с отлична диплома от университет Асен Златаров, а не правят разлика между широки и тесни гласни, звучни и беззвучни съгласни. Вие сте срам за образованието. Ето затова предпочитам да давам двойно повече пари на пенсионера, но съм спокоен, че той ще образова децата. Сега ясно ли ти е?
42.
даскала
02.04.2018 15:21:34
14
1
ако не ви учат децата вие сте си виновни;той и катаджията цял ден седи в колата но като те спре не го псуваш а почваш да се молиш;и си помисли на кого се молиш -на неграмотния фатмак;молете се че ги има тези хора-да търпят цял ден децата ви;пък станете и вие учители-хем пара.кефти отпуски.частни уроци на корем-има места подавайте си документите какво чакате -
41.
родител
02.04.2018 14:36:52
10
7
Ето сега пак са в отпуск,цяло лято почиват и работят на др работа ,много изморени....
40.
потърпевшият
02.04.2018 12:30:51
17
1
В Айтос всеки учител има частна занималня и забележете от класа на който преподава.Естествено после се работи само с децата от частната занималня да си оправдаят жалките парички.И това ако не е конфликт на интереси здраве му кажи.Искам само да попитам къде са инспекторите от МОН?
39.
Учител
02.04.2018 10:36:21
10
0
Кандидатствах в малко населено място, където и живея....... не ме приеха , но назначиха пенсионерка, на която плащат пътните,живееща в друго населено място и е от партията на кмета и директора на училището!!!
38.
парадоксът е един и същ за всички професии
02.04.2018 10:16:56
25
0
Г-н Янков да види колко обяви има публикувани в РИО че се търсят учители и ако се търсят то е само по селата пък тогава да говори за недостиг, а че запратите са ниски ниски са .Не може един учител да почва с 680-710 лв и да е получава 10 г. докото стане старши учител и започе да взима 800 лв . След още 10г като стане главне тогава да се покачи на 880лв заплата
37.
555
02.04.2018 10:00:25
20
1
Какво се гъбаркате с хората с тези заплати от 700-800 лева бе, нещастници?!
Дайте им 2000 лева на учителите и ще има повече наплив там!
Заплата под 1000лева може да се нарече помощ, подигравка, а заниманието единствено и само ХОБИ!
НЕ се ебавайте с учителите и с хората!
36.
Гергана
02.04.2018 09:13:57
27
0
Давам ви пример другарката Станка Узова- бивш Директор на ТОХА понастоящем пенсионер, в момента е заместник директор на СОУ Иван Вазов! Възпросът ми е нямаше ли някой млад и кадърен човек да бъде назначен на този пост , а ние избрахме пак Станка Узова при положение, че в момента взима пенсия + заплата?
35.
Гергана
02.04.2018 09:10:45
31
1
Бившата Директорка на Тоха Станка Узова в момента е пенсионер и познайте къде работи? Ще ви отговоря: заместник директор на СОУ Иван Вазов, при положение, че може да се назначи някой млад човек! Ето това това трябва да се изкорени, за да се оправи ОБРАЗОВАНИЕТО!
34.
смехории
02.04.2018 08:09:07
11
0
Защо натискате, че не сте съгласни, лицемери и интересчии?! То това не може да се скрие! Има списъци, данни и всичко, само да иска някой да ги види! След като сме стигнали дотук, значи си е точно истина! Некадърно управление и шуробаджанащина! Кой ще е учител след 5-10 години или ще ги вдигаме от гробищата,нещастници!
33.
Тъжната истина
02.04.2018 07:34:02
9
1
До всяка българска учителка, която обича своята работа, трябва да има обезпечен мъж, който да одобрява нейното хоби. Е, ако е мъж, той пък да си намери добре обезпечена жена или мъж, в духа на Истанбулската конвенция де.
32.
до Общината и РУО
02.04.2018 06:57:47
6
19
Директорите мачкат, гонят или държат на минимума заплати младите учители. Ако ви разкажем какви врътки правят в закона ще припаднете! Задминаха по некоректност и частния бизнес, за да държат пенсионерите! За дисциплинари уволнения и публични порицания пред Альошата са повечето директори! Да мине да им се изхрачи целия Бургас!
31.
До 17
02.04.2018 02:33:30
16
7
Уроци може да дават по БЕЛ и математика, другите не са така. Само знаете да ревете без да се замисляте, за всички теми сте така.
30.
Quokka
01.04.2018 23:16:39
9
6
Комисионните за учебници и екскурзии са друга ниша.
29.
Quokka до Пурко
01.04.2018 23:07:44
14
5
Учениците се използват за касички,да. Изнудването да ходят на частни уроци е една от тези ниши,които преподавателите са намерили да вземат пари.
28.
Първоаприлска
01.04.2018 22:40:25
16
0
Коцето Янков си дал оставката като несменяем председател на синдиката
27.
Урко до Пурко
01.04.2018 22:37:21
3
5
Преди да ръсиш мозък вземи да прочетеш закона за предучилищното и училищно образование
26.
Пурко
01.04.2018 22:12:59
11
3
До 25
Каква касичка имате предвид, не знам.
Педагозите не получават, кой знае какво.
От десетилетия, на тях им е сложена вилата на врата, да пишат 5ци и 6ци без покритие!
Обвиняват ги в некадърност! ( учители, с по 20г стаж.)
Начален учител, станал директор и да ми влиза на проверка в 8клас, в който преподавателят е с магистърска степен, и директорът да му казва, че е некадърник?! Бооже!
На келева ракета, космосът и крив!
25.
Quokka
01.04.2018 20:28:14
10
0
В България истинските преподаватели са кът. Да си учител не лесно,това е призвание и съвкупност от талант и знания,съчетани с подход към децата. Това е и начина да получат нужното уважение. Болшинството педагози хрешно интерпретират професията,мислейки че учениците са им касички. Оттам и разочарованието.
24.
Гост
01.04.2018 19:53:20
25
0
Трябва да се почне с този търтей Янков "на крадеца казва бягай на този който гони дръж" на директорите да пенсионират а на хората пред пенсия , че могат да работят -наглец.....
23.
ВЯЧ
01.04.2018 19:08:23
7
0
До № 15 -един. Девойко или младежо, пише се "бУмащина" Ограмотителите не трябва да грешат.
22.
Gergi
01.04.2018 18:22:44
7
1
Неа се плашите копелета !
Боби Б. и учители и учителки ще ви намери ! Той е най-гоуем у Балканот !
Смел , дьлновиден , прозорлив , патриот - душа дава , пожарникар та дрьнка !
Ко още... ?!
21.
Gocho
01.04.2018 17:56:03
12
0
То лпсва мотивация вьобще да сьществуваш на тая територия !
Абитюрентите - на терминала !
20.
Пурко
01.04.2018 17:51:25
8
3
Всяка година, да се обявяват местата, заемани от пенсионери, като свободни! Ако няма желаещи, то тогава да си останат. Хайде де?!
19.
общинар
01.04.2018 17:37:54
17
18
Какво толкова са учителите от другите професии,че имат отпуск по 3месеца,кой др.има такава отпуска.дават им бонуси ,работят по няколко часа и обикалят магазините и заведенията.
18.
комици
01.04.2018 16:39:47
10
10
Ще повярвам на директор, че не иска пенсионери, когато ги освободи! Знаете ли колко бързо ще си намери и ще назначи и то читав, още на другия ден! Защо забравихте как държаха младите с 9- месечни договори и се гафреха и ги третираха като сезонни работници?! Това е абсолютно преднамерено- от директорите!
17.
майка
01.04.2018 16:26:20
26
18
Тези даскали наяждане нямат.Работят по 5часа и отиват да перат частните уроци и курсове ,само реват.
16.
До 13-ти
01.04.2018 16:10:28
13
12
Не е вярно, че искате пенсионери ли?! Хайде, извадете една справка за пенсионирани и пред пенсия да видим в кое училище по колко има! Не дърпайте дявола за опашката, че много ще ви лъснат омазаните задници! Стоят по минимум десет пенсионери в училище, явно и финансово могат да си го позволят! А принуждавате дори и насила младите да напускат, уж че не им харесва! Лъжци долни!
15.
един
01.04.2018 16:00:52
37
3
В училищата е ад от бомащина която ни се свежда,отделно ходим да се унижаваме да търсим по адресите-циганите,които не искат да знаят за у-ще.Тази професия е смазана без авторитет и призвание.
14.
родител
01.04.2018 15:59:51
8
4
Дупка в КСО пълни МОН с пенсионери с което демотивира младите педагози .
13.
до 11
01.04.2018 15:55:49
18
7
ХА ха кой директор иска пенсионери,те набутват бюджета и вземат една камара пари без да се мръднат пръста.Като няма млади прибягваме към пенсионери!!!!!!!!
12.
ПОЛИЦАЙ
01.04.2018 15:55:22
10
4
Правителството много добре знаят защо у младите хора липсва мотивация за учители както и за полицаи защото както МДН така и МВР са реквием за пенсионери със пенсия и заплата .
11.
до Общината и РУО
01.04.2018 15:50:41
18
23
Директорите ни гонят и не искат да ни задържат, заради пенсионерите! Мислят всевъзможни врътки и законови и извънзаконови! Това е истината! Не е вярно, че е заради липса на качества и че няма желаещи! Не ни дават възможност да бъдем учители!
10.
-------
01.04.2018 15:49:28
28
1
Младите бягат от отговорности,отиват в мола на магазин вземат същите пари ,че и повече без натоварвания-психически.
9.
до живот
01.04.2018 15:46:05
17
0
Ами другите в малките общини ,приятелите на Коцето до гроб ще бъдат!
8.
*********
01.04.2018 15:26:14
2
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
6666666
01.04.2018 15:23:25
41
1
Не се излагайте бе хора, кой млад човек да остане? За 750 лв!? Шегувате ли се?
Младите не пасат трева...ами една сервитьорка на оборотно заведение взима над 1000 лв, за кво образование говорим изобщо с тия измислени помощи, които наричате заплати?
6.
Несменяемия
01.04.2018 15:04:37
32
0
Нека несменяемия Коцето Янков да каже кога смята той да се пенсионира да си ходи от поста председател на синдиката че нещо много се вмириса там чак се развоня. Ама така е това е България Тук и да се пенсионираш може и да не си отидеш. Лапаш докато си жив
5.
И8
01.04.2018 14:12:34
24
1
Бургас се обезлюдава, имаме ниски заплати (2 пъти по-ниски от София), умиращ град сме!
Единствено нивото на държавните служители се запазва, но и за там няма кадри вече. В останалите сектори има 20% спад на заетите
Но всичко е точно
4.
Пурко
01.04.2018 13:57:10
32
0
Проблемите, Ние си ги знаем.
Не знаем, Вие, като председател, какви мерки сте предприели, за тяхното решаване?
3.
koko
01.04.2018 12:53:08
12
1
ami vijte samo 6efovete na uchili6tata,6efkata na sindikata i tq naburka kak da vleze mlad chovek v sistemata
2.
Do NEA Nomer 1
01.04.2018 12:40:58
9
5
Shto be kolega ??? nqma li da se opravqt neshtata e taka kato si lapame parichki prosto ???? m ??? az mislq che pari trqbvat i vsichko shte e OK ??? Kadeto ima problem - prosto vadish pari i izchezva ??? Te parite sa panaceia ??? vadish - i HOP !!! - problema izchezva ??? ili e malko po-slojno ???
1.
Неа
01.04.2018 12:28:29
29
0
Проблемите са множество . Не е само до ниското заплащане , но както и да е ...


Новините
Вашият сигнал до ФЛАГМАН
Животът
Политика
Крими
Темида
Бизнес
Разследване
Просвета
Здраве
Лична драма
Лайфстайл
Астро
Пътна обстановка
Ретро Флагман
Спорт
Лайфстайл
Сигнал до Флагман.Бг. Паркомясто за инвалиди нарушава закона и създава хаос в центъра на Бургас Сигнал до Флагман.бг: Въздуховодът на ресторант в ж.к."Зорница" тресе кооперация, десетки семейства не могат да спят от шума Базата на „Ален Мак” в Бургас е под вода, няма свободни пожарни, за да я отводнят Тотална анархия в центъра на Бургас! Вижте къде най-много псуват, бият и трошат ламарини на коли (СНИМКИ) Резил! Нагъл мъж краде от кола на метри от Община Несебър (СНИМКИ, ВИДЕО) Има ли частни тротоари в ж.к."Възраждане" и как паякът вдигна БМВ-о на Георги Колев Читател на Флагман.бг показа мизерията на гробищата: Очи затварят мъртвите, но и живите спим вечния си сън Ужас! Бургаски деца смучат шоколад от спринцовки Улиците в Черноморец са реки, шахти бълват, а колите пъплят (ВИДЕО) Красивото бургаско село Равнец заринато от боклуци (СНИМКИ) Паяк пропадна и спука тръба в центъра на Бургас, аварията е огромна (ВИДЕО)
Коледни изненади от "Спиди": Пращаш пълен кашон, пристига полупразен. Но може пратката и да изчезне (СНИМКИ)
Коледни изненади от "Спиди": Пращаш пълен кашон, пристига полупразен. Но може пратката и да изчезне (СНИМКИ) От куриерската компания се гаврят с клиентите си, а кол центърът им е изключен - направо те изхвърля

Всичко в категорията
ГЕРБ се отказват от „образователния ценз” за гласуване – номерата в бюлетините остават Кметовете ще заложат на по-високите ставки за данъка за старите коли Десислава Радева: Това клониране за нищо го нямам! Докато съм еколог в Катовице, се озовавам в Краков Скандалът с гей-бордовете: Финансирани от ЕС, за да леят пропаганда в полза на ЛГБТ-общността Търговските отношения САЩ-ЕС ще са барометър как ще изглежда световният бизнес Нинова към протестиращите срещу БСП строители: Нито искам, нито мога да спра Елена! ГЕРБ обвини БСП в популизъм: Ремонтират пътя Малко Търново-Царево за 1,6 млн.лв., а не за 50 хил.лв. Станишев: Българското правителство получава един нов инструмент за натиск в Съвета на ЕС (ВИДЕО) Каракачанов: Терористите ни атакуват, защото им се позволяваше да правят религиозна пропаганда (ВИДЕО) Вижте защо „Евронюз” няма да спаси Макрон от революцията Намериха служебна карта на името на Путин в архивите на Щази
Районният прокурор на Бургас получи втори мандат – работел прекрасно и безшумно Съдия Ушев: Политици ще атакуват съда през медиите Затвор за Николай Маринов-Малкия Маргин, пръскал фалшиви пари в Слънчака Изнасилвачът и убиец на баба Петранка хленчи в съда: Обещавам да стоя вкъщи и да слушам баща си Турчин съди сина си заради фалшиви новини Апелативният съд гледа мярката на задържания за подкуп Любомир Савов Битката за РС Бургас загрубя: 11 съдии написаха писмо в подкрепа на един от кандидатите Шотландец остана без златен ланеца, след като бил нападнат от нагъл ром в Слънчака Бургазлията Ангел източи хиляди от картата на родния си брат, отива на съд Промени в ръководния състав на Апелативен съд – Бургас, двама нови зам. - председатели са на път да встъпят в длъжност Как уведомяват частния обвинител Митьо Очите за делото „4 you”, като е в турски затвор, чудят се адвокати
Търговските отношения САЩ-ЕС ще са барометър как ще изглежда световният бизнес
Търговските отношения САЩ-ЕС ще са барометър как ще изглежда световният бизнес Случаят Кашоги няма да повлияе сериозно върху позициите на принц Салман в саудитския кралски двор, смята водещият на "Светът е бизнес" Николай Кръстев


Всичко в категорията
Най-малките музиканти на Бургас с концерт в НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров", вижте кога Ученици съдят Руската гимназия, наказали ги за фалшиви медицински бележки НУМСИ „Проф. Панчо Владигеров”: От Шуберт до Сен Санс ще звучат на традиционния концерт в сряда Най-старият университет в Бургас „Проф. д-р Асен Златаров” връчи дипломи на стотици абсолвенти (СНИМКИ) В Бургас всеки панаир е обявен за фестивал, но кои са истинските събития, променящи града ИТ гимназия в жк "Меден рудник" и Стопанската камара подписаха меморандум за сътрудничество Димитър Николов за 8 декември: Студенти, вие сте надежда за по-доброто бъдеще на Бургас Честит празник на студентите! Агресия в училище! 16-годишна пострада при сбиване със съученичка Вижте уникалния разказ за делфин, който спасява човешки живот Ученици преписаха с писец „История Славянобългарска“
Замених Пловдив за Бургас заради възможността за модерна онкология
Замених Пловдив за Бургас заради възможността за модерна онкология Oт ноември Д-р Милева е част от екипа на отделението по медицинска онкология на университетска болница „Дева Мария“
Всичко в категорията
Зловещо! Дириха младо момиче във водите на езеро, а намериха трупа й да лежи в бежански лагер (СНИМКИ) Спешно! Състоянието на малката Тани се влошава, животът й струва 50 хиляди долара! Здравната каса е събирателен образ на отвратителното в държавата 58-годишен мъж живее в палатка, дъщеря му го оставила на улицата Художник помага на дете от Бургас да победи рака Майката на убиеца Викторио: Той беше най-добрият баща и детето го чака някъде, защото се обичаха Вдовиците на Коста Цонев пропъдени от семейството му Майка, пребивана от приятеля си: Зависим е от хазарта, заплашва ме с убийство (ВИДЕО) Четиригодишната Таня се нуждае от лечение в чужбина, майка й не може дори да я прегърне (ВИДЕО) 17-годишният Краси чака белодробна трансплантация, състоянието му се влошава Помогнете! Бургаски учител с 27-годишен стаж ослепя, нуждае се от спешна операция, за да прогледне
Pavell чукна 30, равносметката – горд е!
Pavell чукна 30, равносметката – горд е! Дуетната половинка на Венци Венц с обобщение
Всичко в категорията
Зрелищно автомеле затапи входа на Долно Езерово - БМВ, Мазда и Фолксваген се помляха до неузнаваемост
Зрелищно автомеле затапи входа на Долно Езерово - БМВ, Мазда и Фолксваген се помляха до неузнаваемост Инцидентът е станал в пиков час, а огромното пътно платно се е оказало тясно за трите коли
Всичко в категорията
Какво бе здравеопазването по време на соца? Из спомените на една пациентка
Какво бе здравеопазването по време на соца? Из спомените на една пациентка Всеки ден идваше линейка със сестра, която поставяше болкоуспокояващ серум, лечението бе безплатно




Всичко в категорията
Ексклузивно! Ето как преди 35 години Несебър влезе в книгата на ЮНЕСКО (СНИМКИ) Мръсните тайни на социализма: Престъпността в НРБ, за която никой не говореше Спомени от соца: Историята на пл. "Тройката", който е трябвало да прилича на парижкия „Етоал“ Спомени от соца: 5 райски кътчета по Южното Черноморие, вижте Ропотамо и залива на Несебър Стачка през социализма? Спомени от соца: През 1985 г. моряци от Бургас донасят вируса на СПИН в България Само във Флагман.бг: "Партизански завет" вграден в архитектурното бижу на морсикя бул. „Алеко Богориди“ (СНИМКИ) Екскурзовод в Слънчев бряг осъден на две години затвор за клевети срещу държавата и народната власт Спомени от соца: За уличните графити в края на 80-те Какво се случи на 10 ноември 1989 г. Ако знаят какви забрани и абсурди имаше по времето на социализма, младите направо няма да повярват
Бургас избира „Спортист на годината“ на 20 декември, церемонията ще е впечатляваща
Бургас избира „Спортист на годината“ на 20 декември, церемонията ще е впечатляваща Събитието ще протече при вход свободен в плувен комплекс "Парк Арена ОЗК"
Всичко в категорията
http://www.AVTOCHASTIonline24.Bg
Общините
Бургас Бургас
Меден Рудник Меден Рудник
Айтос Айтос
Карнобат Карнобат
Несебър Несебър
Поморие Поморие
Созопол Созопол
Царево Царево
Приморско Приморско
Средец Средец
Малко Търново Малко Търново
Камено Камено
Сунгурларе Сунгурларе
Руен Руен
Несебър
Ето къде са гей-бордовете в Бургас, колко време ще се задържат? (СНИМКИ)
Ето къде са гей-бордовете в Бургас, колко време ще се задържат? (СНИМКИ) Съвсем възможно е по пример на жителите на Варна някой от тях да осъмне боядисан в зелено или друг цвят от ЛГБТ дъгата


Всичко в категорията
Зимната градина на ресторант „Златна котва“ ще предложи романтична идилия в новогодишната нощ 14-годишен хлапак задигна 400 лв. от кутия за дарения в центъра на Бургас Диана Вартанян днес официално постави началото на новия си професионален проект в Бургас Личност на годината 2018! Флагман започва приема на номинации от своите читатели, вижте какви са условията Дъно! Книги на иконата на бургаската поезия Петя Дубарова и Библията изхвърлени на сметище Отличие! Бургаската „Магазия 1“ номинирана сред 383 европейски сгради за престижна архитектурна награда (СНИМКИ) Районният прокурор на Бургас получи втори мандат – работел прекрасно и безшумно В мол Бургас Плаза предстои пищно ревю, топ моделите на България ще разходят новите колекции на хитови марки Извънредно! Поредна тежка катастрофа на бул. „Сан Стефано” и ул. „Гладстон”, пострадала е бременна жена (СНИМКИ) Бургас избира „Спортист на годината“ на 20 декември, церемонията ще е впечатляваща Замених Пловдив за Бургас заради възможността за модерна онкология
Избраха фирмата, която ще внедри видеонаблюдението в ж.к.”Меден рудник”
Избраха фирмата, която ще внедри видеонаблюдението в ж.к.”Меден рудник” БТК спечели обществената поръчка за изграждането на системата в най-големия жилищен комплекс

Всичко в категорията
С голям фолклорен концерт и рибен курбан жк "Меден рудник" посрещна Никулден European Air Quality Index: За последните 24 часа най-чист е въздухът във Враца и ж.к."Меден рудник" Циганска банда тараши серия от кафемашини в „Меден рудник“, но последният им удар ги прати директно да търкат нара Зрелищна акция в жк „Меден рудник“! Ченгета събориха Асен по очи и му сложиха белезниците Опасна банда е закопчана при зрелищната спецакция в жк „Меден рудник“ Разбиха зоната за кучета в ж.к.Меден рудник, заляха я с моторно масло. Съветници искат монтирането на камери Три коли се нанизаха във верижна катастрофа край жк "Меден рудник” Наркоготвачът на мъртвия ромски барон Иско се призна за виновен. Каква ще бъде присъдата му? Спецполицаи нахлуха в дома на Константин от жк „Меден рудник“ в Бургас, отриха 2 кг канабис Само във Флагман.бг! Вижте кой е собственикът на нелегалния склад за риба в жк „Меден рудник“ Извънредно! Разкриха нелегален склад за риба в жк "Меден рудник" (ЕКСКЛУЗИВНИ СНИМКИ)
Пожален ли бе Качето от BG правосъдието и кога ще си плати 300-те хил.евро глоба
Пожален ли бе Качето от BG правосъдието и кога ще си плати 300-те хил.евро глоба Френската държава ще си търси парите от осъдения за наркотрафик айтозлия

Всичко в категорията
Полицията разкри кой открадна суджука в Карнобат, от луканката обаче нямаше и следа Ето как карнобатски ромчета чевръсто задигнаха наръч със суджуци Карнобатлия се напи като мотика и направи голяма глупост Бургаски топ-кардиолог откри кабинет в Карнобат БСП обяви в Карнобат 9% ДДС за лекарствата и 5% ДДС за хляба и стартира предизборната си кампания за кмет Загиналият при пожара в карнобатското село Сигмен бил клошар Организират благотворителен кулинарен базар тази събота в Карнобат Алекс се покая за катастрофата в Карнобат, но съдът го остави зад решетките (ВИДЕО) Издъхна тезата на адвокат Марковски за дупка – виновна за двойното убийство в Карнобат 18-годишният ром, който уби две жени в Карнобат, е 12-класник в техникум, но не ходи на училище Алекс карал курсовете за шофьор в карнобатска школа, потил се здраво за изпитите, твърди адвокатът му (ВИДЕО)
Как уведомяват частния обвинител Митьо Очите за делото „4 you”, като е в турски затвор, чудят се адвокати Мъж от Свети Влас се бори за живот, след като газова бутилка избухна в дома му Ексклузивно! Ето как преди 35 години Несебър влезе в книгата на ЮНЕСКО (СНИМКИ) Второкласници от Равда участваха в „Големия лов на растения” След проверка в Несебър: ВСС образува дисциплинарка срещу млада прокурорка от Бургас Пенсионерският клуб в Равда добави още една година от създаването си Деца от Несебър опознаха родния си град, дали не са бъдещи гидове Кметът Николай Димитров посети клубовете на хората с увреждния в Несебър и Обзор Несебърско енциклопедично издание влиза в 41 световни хранилища Гимназия в Слънчев бряг със собствено котелно, заработва още тази зима 21-годишна бургазлийка с БМВ не знае правилата за предимство, отнесе Фолксваген в Слънчев бряг
Зам.-министърът на МРРБ идва в Поморие на важен форум
Зам.-министърът на МРРБ идва в Поморие на важен форум Деница Николова ще съпредседателства заседание по Програмата за трансгранично сътрудничество България-Турция

Всичко в категорията
Созопол празнува Никулден, стотици участват в ритуала по хвърляне на венци и цветя в морето
Созопол празнува Никулден, стотици участват в ритуала по хвърляне на венци и цветя в морето Празничният ден започна със света литургия в църквата „Св. Георги Победоносец”, отслужена от отец Иван и отец Димитър

Всичко в категорията
Инициативата „Голямото сърце“ в Созопол даде начало на Коледните празници Ангелина Недин реди юбилейна изложба в Созопол Созопол отваря "Голямото си сърце" и грейва празнично Заради застудяването горивото в потъналия „Мопанг” се сгъстило, не можем да източим останалото в резервоара Опасна сграда в Созопол се руши, общината чака разрешение да я събори (ВИДЕО) Кап. Живко Петров: Имаше риск за замърсяване не само на Созопол, но и на цялото Южно Черноморие (ВИДЕО) Една година след трагичната смърт на 16-годишния Костадин Апелативният съд потвърди присъдата му Нафирканият Стоян от с. Росен не спря на стоп-палка, но ето какво му се случи Туристическа карта на община Созопол грабна първото място в национален конкурс Ремонтират след месец пропадащата детска градина в Черноморец (ВИДЕО) Легенда за пиратско съкровище в пещера подлудява иманяри
Извънредно! Река Велека заля и затвори пътя Ахтопол-Синеморец
Извънредно! Река Велека заля и затвори пътя Ахтопол-Синеморец В останалата част на област Бургас обстановката е спокойна, пътищата са проходими при зимни условия

Всичко в категорията
Огромна опасност! Река Ропотамо вдигна рязко нивото си след проливните дъждове, а идва сняг!(ОБНОВЕНА) Геодезистът Йоан Каратерзиян: Има път до плаж Силистар и не би трябвало да е в частен имот (ВИДЕО) АПИ ремонтира над 117 км пътища в Бургаска област, ето кои са Държавата не прави почти нищо за Странджа през последните години – поредно доказателство, че живеем в разпад Представят утре съкровището от Калиакра и още разкрития на Сдружение „Черноморска Странджа“ Голямото сърце на Лозенец събра над 150 кг любов Представят на кръгла маса в Ахтопол историко-археологическите проучвания в Черноморска Странджа 30-годишен сливналия прати две момичета в болница след тежка катастрофа на пътя Царево-Приморско Спипаха 25-годишен софиянец, задигнал каяк от к-г „Арапя” край Царево ВМС чакат млади кандидати за 32 вакантни длъжности в Бургаско при заплата поне 780 лева Огнен ад изпепели две каравани в Лозенец! Умишлен палеж или инцидент?
Високо отличие! Приморско стана община номер 1 за морски туризъм Вижте как кметът Димитър Германов поздрави жителите на Приморско за Никулден Приморско почете покровителя на рибарите и моряците. Тази вечер ще грейне в очакване на Коледа Кървава драма в Китен: Двама се клаха след лют скандал Празнични изненади на Никулден в община Приморско, вижте богатата програма Екшън! Среднощна акция срещу дилъри в Бургаско, изкараха двама от БМВ Огромна опасност! Река Ропотамо вдигна рязко нивото си след проливните дъждове, а идва сняг!(ОБНОВЕНА) Жителите на Приморско пред БСП: Лишени сме дори от най-необходимата спешна помощ 64-годишен пияндурник се нафирка до козирката и седна зад волана Приморско влиза в годишните награди за туризъм, ето как да подкрепите общината Проверяват потънал кораб край Приморско заради опасност от втори "Мопанг"?
Община Средец инвестира над 230 хил. лв. за ремонт на пътища Хидролог бие тревога: Реки в Бургаско може да прелеят (ВИДЕО) Жителите на Средец към БСП: Напълно липсват медицински сестри в болниците Тумба цигани оставили без покритие мрежата на БТК в Средец, задигнали медните жици Софиянец си помисли, че е в Перник.Подкара голфа си по улиците на Средец на 2 големи Депутатът Галя Желязкова на среща с пенсионерите от Средец, ще говорят за алоизмамниците Бързи и яростни! Ромско семейство се обърна с каруцата си в Дебелт, спасяват ги с линейка Средец напълни „Голямото сърце”, благотворителната инициатива бе подкрепена от жителите на града Вижте коя красавица седна на кметския стол на Иван Жабов за един ден МО не успя да продаде военни апартаменти в Средец на цени под 3000 лв. Аложиголото Атанас ухажва две изкуфели баби - дарили го с всичките си златни накити и над 10 хил.лв.
Авторите на снимките на падналата ограда край Малко Търново може да отидат на съд
Авторите на снимките на падналата ограда край Малко Търново може да отидат на съд Щом законодателят е преценил, това застрашава националната сигурност, смята вътрешният министър
Всичко в категорията
Щетите по огратата на границата са вследствие на обилни валежи, отстраняват ги светаквично Паднала ограда до Малко Търново доведе до политически сблъсък в парламента (снимки) „Голямото сърце на Малко Търново“ от днес подкрепя инициативата за закупуване на реанимобил Колко дават общините в Бургаска област за снегопочистване И Малко Търново се включи в проекта за борба срещу отпадъците в черноморското крайбрежие АПИ ремонтира над 117 км пътища в Бургаска област, ето кои са В Малко Търново ще си разменят книги в Деня на народните будители 81-годишен старец прати дете в болница след челен удар на пътя за Малко Търново Откриха паметник на ген.-майор Алекси Попов в Малко Търново (СНИМКИ) Навръх 105-годишнината от освобождението на Малко Търново: Откриват паметник на ген.майор Алекси Попов С грандиозен концерт-спектакъл Малко Търново отбеляза Европейската година на културното наследство
Проблем! Водата в селата Трояново и Константиново негодна за пиене, ВиК и тази година не си мръдна пръста Инвестират 1,2 млн.лв. за възстановяването на замъка в крепостта „Русокастро” Безсънна нощ за хората в Ливада (ВИДЕО) Бандитите Йордан и Петър обрали имот в Камено, опитали да скрият следите с палеж Областният управител Вълчо Чолаков вкара тежки машини да почистват деретата в Община Камено За пример! Жители на каменското село Желязово сами си ремонтираха пътя Ходене по мъките: Валентин от Камено над 10 години чака за българско гражданство Нов фонд с пряк контрол ще помага на бедни и болни в Камено Година след потопа, убил петима в Камено и Бургас: ЕС отпусна 2,3 млн. евро, но как ще се похарчат? Ученици от Камено научиха повече за съдбата на българските евреи след Холокоста Черни връх година след потопа: Варят курбан за здраве, за да се отърсят от ужаса
70-годишна рускиня отнесе с автомобила си жена в сунгурларско
70-годишна рускиня отнесе с автомобила си жена в сунгурларско Жената тъкмо слизала от колата си, когато възрастната шофьорка я блъснала
Всичко в категорията
Джигит с Фолксваген помете велосипедист край Сунгурларе и избяга Пенсионер от Сунгурларе влезе в ролята на пожарникар, обаче не успя да спаси трактора си 50 семейства от село Славянци живеят в страх и ужас. Къщите им се наводняват при всеки дъжд 34-годишен направи нещо немислимо и пострада жестоко, за да спаси колата си от уличен стълб Стадионът в Сунгурларе вече си има име Екшън на пътя! Каруца предизвика зверски удар край Сунгурларе, жена е в болница На прага на зимата: Община Сунгурларе бави дървата за огрев След "Винпром Поморие" днес митничарите удариха и "Винекс Славянци" Бизнесменът Кирил Кленовски наема 51 военни склада в село край Сунгурларе срещу 450 000 лв. на година Едноетажна къща се изпепели като факла в Лозарево, 31-годишният Асен е с изгаряния по лицето и тялото Кметът на Сунгурларе Васил Панделиев с поздравително писмо за първия учебен ден
Най-накрая! Разбитият Айтоски проход ще бъде ремонтиран за 20 млн. лв. Колко дават общините в Бургаска област за снегопочистване Пратиха за 12 години в затвора убиеца Петър, размазал черепа на Станчо в с. Вресово Изправят пред съда 20-годишния Петър, смазал с дървен кол главата на Станчо в с. Вресово Огромна трагедия! Пежо се заби с бясна скорост в дърво край Руен, загина 18-годишната шофьорка Трагедия край Руен: Мицубиши блъсна Хонда, прати я в крайпътно дърво и уби шофьора Намериха изчезналата 17-годишната ученичка от Вресово, пила кафе на „Кашмир“-а с гаджето си Мистерията се заплита: 17-годишната синеока красавица от Вресово избягала с гаджето си? Издирват 17-годишно момиче, в неизвестност е четвърти ден Как „турската” община Руен се превърна в символ на толерантност и спази завета на Апостола (ВИДЕО) Румен Радев откри паметник на Левски в Руен, нарече общината пример за толерантност
Замених Пловдив за Бургас заради възможността за модерна онкология Интервю Всички интервюта Д-р Майя МИЛЕВА, новото попълнение в екипа на отделението по медицинска онкология към университетска болница „Дева Мария“ Замених Пловдив за Бургас заради възможността за модерна онкология
Oт ноември Д-р Милева е част от екипа на отделението по медицинска онкология на университетска болница „Дева Мария“
Глас отвътре Всички Флагман.БГ, Флагман.БГ Скандалът с гей-бордовете: Финансирани от ЕС, за да леят пропаганда в полза на ЛГБТ-общността Проблемите са няколко и всеки от тях е основателен сам по себе си за свалянето на постерите от Бургас и Варна


Вашият сигнал до Флагман Всички сигнали Внимание! Пасарелката до хотел "Мираж" в Бургас се превърна в ледена пързалка (ВИДЕО) Сигнал до Флагман.Бг. Паркомясто за инвалиди нарушава закона и създава хаос в центъра на Бургас Сигнал до Флагман.бг: Въздуховодът на ресторант в ж.к."Зорница" тресе кооперация, десетки семейства не могат да спят от шума Базата на „Ален Мак” в Бургас е под вода, няма свободни пожарни, за да я отводнят Тотална анархия в центъра на Бургас! Вижте къде най-много псуват, бият и трошат ламарини на коли (СНИМКИ)
Вижте какво Ви очаква днес - здраве, работа, учение, пари, любов
Дневен хороскоп за 13.12.2018на Стефка Добрева - астролог, нумеролог и лечител
Овен Телец Близнаци Рак Лъв Дева
Насочете се към изпълнение на конкретни цели и следвайте набелязаните планове! Желателно е да носите тоалети в оранжево. Това ще стимулира творчеството и повишава самоувереността ви. Не отказвайте срещи! Използвайте този ден, за да срещнете сродни души! На работното място сте доста инертни, но се налага да запретнете ръкави и да си изпълните задълженията. Не разчитайте на чужда помощ! Поставете ред в храненето си и обуздайте апетита си, защото в дни като днешният, лесно качвате килограми! Обкръжението около вас се променя. Ще преживеете неща, за които не сте предполагали, че може да ви се случат. Ще се породят нови желания. Голяма е вероятността необвързаните да се влюбят и да се избавят от самотата. Възможни са болки в областта на тила или ушите. Днес следвайте указанията на по-опитните и делови партньори! Не оставяйте важни задачи на самотек! Изпълнете колкото се може повече от ангажиментите сутринта, защото след това ще ви е по-трудно! Ако имате зъбобол или болки в гърлото, вземете бързо мерки! Сега е моментът да експериментирате. Това е ден, в който ще се изненадате от умението си да импровизирате, дори в най-трудните ситуации. Болестите, започнали на този ден, не са продължителни, не се страхувайте от опасни последствия! Това е ден, в който трябва да обърнете повече внимание на външния си вид. Може си смените прическата, да си подновите гардероба. В отношенията си с противоположния пол бъдете внимателни, защото има вероятност да изтълкуват погрешно вашите думи и жестове! Може в този ден да наложите правила или да променяте договори или пък да се отправите на вълнуващо пътешествие, да срещнете приятни хора и да се забавлявате. Пред вас се отварят много врати. През коя ще минете, изберете сам! Не позволявайте на никого да ви се меси! Всички тревоги по сбъдването на творческите начинания изчезват. Вниманието ви ще бъде насочено към проекти, които предвиждат повишение на квалификацията. Успехът ви в службата не е гарантиран, но ако положите повече старание, може дори да ви повишат заплатата. Това е един добър ден за вас. През следващите часове може съдбата ви да се завърти на 180 градуса и да върне в живота ви скъп приятел (приятелка), по който още тъгувате. Дори и да ви се струва, че не заслужавате нов шанс в живота, ще имате възможност да поправите грешките си. През този ден е по-добре да не си показвате чувствата. Охладете емоциите и се заемете за работа! Искреността сега може дори да ви навреди. Внимавайте с хората, които обичате, за да не ги нараните! Денят е благоприятен за обучение и за покупки на скъпи вещи. Не си правете планове за днес, защото най-вероятно ще се объркат! Ще е добре, ако имате възможност да си починете. Ако нямате, се заемете с тези задачи, които може да изпълните без много усилия! На младите дами ще им е трудно да направят избора между ученето и любовта. Днес сте доста пасивни, а ви чака много работа. Може да намалите малко темпото, но не се оставяйте да ви носи течението, защото е възможно да се окаже, че това, което се случва, не е във ваш интерес! Може да изпробвате нови сексуални техники. Възможни са проблеми с бъбреците.
Везни Скорпион Стрелец Козирог Водолей Риби
Автори Флагмани
Маркетинг Екип