×
Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман
Накратко
НА ЖИВО

Недостиг на учители в Бургас, абитуриентите нямали мотивация да стават педагози


Недостиг на учители в Бургас, абитуриентите нямали мотивация да стават педагози
Масово пенсионирани педагози продължават да работят, няма кой да ги замести
01 Април 2018, Неделя, 01:02 ч.

Младите учители се отказвали още на 2-3 месец след започване на работа
Трябва  да се мотивират абитуриентите, за да учат педагогически специалности, каза за Радио „Фокус“-Бургас Константин Янков, председател на Синдиката на българските учители в Бургас. Според него по изчисления на Синдиката на българските учители  в близките 10-тина години ще бъдат необходими 2 пъти повече учители от тези, които в момента ще завършат педагогически специалности.

По думите му през миналата година са се пенсионирали около 300 души от заетите в сферата на образованието само в община Бургас, като около 250 от тях са учители.  В момента има много педагози, които са навършили пенсионна възраст, но продължават да работят и може би така ще бъде и през следващите години.

Действително оголването от страна на кадри в системата на образованието заплашва да вземе застрашителни размери. Точно поради тази причина Синдикатът е инициатор на една програма за поетапно пенсиониране на колегите така, че да могат част от тях, които имат сили и желание, да останат да работят в българското училище, макар и не на пълен норматив. По този начин да се освободят места и за млади хора, които не само да влязат в системата, но и да се задържат“, каза още Янков.

Според него младите учители се отказват след 2-3 месеца  не толкова заради ниското заплащане, колкото заради условията, в които са принудени да работят.

В категории: Просвета , Бургас


55
Коментара
55
Коментара по темата
55.
До Янков
04.04.2018 00:49:55
0
16
Ти си интригант долен! На пенсионерките казваш едно, на пресата друго, на директорите- трето.
Душата ти е нечистоплътна.
За 2 лв членски внос си готов на всичко.
Жалък си, Янков! Ти и Такева ще умрете на тоя пост, но няма да го сдадете.
Поздрави!
Жив и здрав!
54.
До 51
03.04.2018 22:27:09
4
4
Ти тъп ли си или на такъв се правиш?
Ти наясно ли си какви задължения са вменени на директора за заплата 100 лв над учителската?
Тия некадърни кандидат учители са учили педагогика, защото нищо друго не са ги приели, бе, малоумник!!! Напомням ти, че живееш в Булгаристан!!!
И стига с тия твои данъци!!! Я си ги платил, я не.. . Ако си ги платил, те са нищожни и ти ми казваш, че с твоите данъци държавата плаща на учители, лекари, администратори, политици и тем подобни?!?!?! Я слез на земята. Ти може би си нереализиран директор???? Защото само те пишат така... както и мързеливите даскалици, които директорите ги напират да работят.. .
Ай сектор.. .. кажи му българин и повече не го обиждай!
53.
Quokka. До акционер
03.04.2018 22:25:45
1
3
Защо си мислите,че само учителите,и съдейки по коментара,само вашата съпруга работи най-много и извънредно? Лекари,инженери,любимите на флегман съдии и прокурори,програмисти или банкери също полагат интензивен интелетуален,много често и извънреден труд. Не забравяйте и хората,които работят тежка физическа работа. Никой не реве повече от учителите.
52.
Колко
03.04.2018 09:29:04
0
4
Колко "стари" директори има? Говори се, че 70% са "нови млади" чакащи конкурс кой да се понаучи за друго по елитно училище, кой да понатрупа изисквания стаж, кой докато се намери по наш човек. Така ли е в действителност. Кой допуска това? И при тези ли нови директори няма млади учители? Ако е така май е целево. ТОТАЛНА СМЯНА Е НУЖНА ПО ЦЯЛАТА ВЕРИГА, но първо от горе-министерски екип, инспекторатски екип и тогава най-долу-учителски екип. Там има ли пенсии, има ли такива с 5г., 6г. до пенсия и особено на управленски длъжности...
51.
51
03.04.2018 08:49:37
0
7
Как за толкова години не се намериха "грамотни" млади учители. Всяка година бълват хиляди във всички вузове! Най-просташкото оправдание на нахалните, оядени директори- рушветчии. А кой ги е учил в училище младите специалисти, че са "награмотни"??? Ще ви отговоря- вашите пенсионерки! И нещо друго- разходните средства не са от вашия джоб, а са публични средства от данъците на хората! Когато си ги извадите лично от джоба, тогава ги разходвайте по този безобразен начин! Директорите са първи между равни-нито имат икономическо образование, нито стопанско, а са просто едни тъпи учители, които не могат и не искат да преподават! Но властта ги самозабравя и ще им берем плодовете на алчността и недалновидността години напред!
50.
...
03.04.2018 05:50:31
1
10
1. По-правилно е да се инициира програма за по-бързо адаптиране на кадри с друго висше образование към учителската професия. Колко безработни инженери и агрономи има!?! Ето скрит резерв за учители по математика, физика, биология и химия. Достатъчен е само един семестър, в който да се изучава педагогика, психология, методика на обучението по предмета, хоспитиране и държавна практика. Последните две (хоспитирането и държавната практика) да стават във всички училища на страната, а не само което успее да се регистрира в определени програми и най-вече, което е близо до домовете на ХАБИЛИТИРАНИТЕ лица от ВУЗ. Поетапно излизане на учителите в пенсия .... то и сега КТ го позволява. Стига учителят да е запазил разума и нервната си система.
2. Драстично повишаване на учителските заплати. До този момент е направена само първата крачка. Като се вземе под внимание инфлацията - крачката е само на половина.
3. Назначаване на учители - методисти. Проблемите, описани по-долу за млади учители са безспорен факт, но ако човек има желание и бъде подпомогнат на време от добър методист, много от тях биха били преодолими.
4. Промяна в чл. 70 от КТ. Изпитателният срок за новоназначените учители да е до една година, а не до шест месеца. Така много от директорите биха рискували с млади хора, а не да им се налага по средата на годината да сменят учители.
5. Социалните власти да си влязат в ролята на социални и да се поведе яростна синдикална борба учителите да спрат да обикалят домовете на учениците, особено от малцинствата.
6. Незабавно въвеждане на електронни дневници с цел да се намали бумащината, но такива електронни дневници, че на учителят да не му се налага да пише отсъствия, а да се занимава с истинска педагогическа работа. На практика много от времето на учителите отива в "дознателска работа": "Защо не беше на училище? Къде е медицинската ти бележка? Защо не е написана по образец на МЗ? Защо се сбихте? Защо му оказваш психологически тормоз? ....".
7. Ясно разписани правила за нарушителите на реда и дисциплината, които да са еднакви за всички училища. Санкцията "Преместване в друго училище" да отпадне, а за нарушителите, независимо от възрастта, да се прилага санкция "Смяна на формата на обучение от дневна в самостоятелна".
8. Да се даде възможност учениците от 3-ти и 4-ти клас при неусвояване на ДОС да повтарят.
9. Ученик до 16-годишна възраст, който остане да повтаря класа, поради слаб успех, задължително да преминава през комисия за ресурсно подпомагане, която да диференцира проблема: ментален и/или социален и да се предприемат съответните мерки.
8. Незабавно въвеждане на електронни учебници.
Със сигурност има и други проблеми, но е крайно време учителството да се обедини, а не "поетапно" да се разединява на млади и стари ...
49.
Какво става
03.04.2018 00:36:49
0
9
Пак се започна с учителите, като трябва да се сменя правителство се заговорва, но подвеждането беше веднъж и то от големите синдикалисти. Точно тогава учителите бяха употребени и омерзени от водещите ги непровсветени синдикалисти и обществото се настрои негативно. Плюхте, плюхте, сега какво искате. На учителите им писна да са виновни за всичко в държавата. Не разбрахте ли , поръчката е такава. Ден за ден, който чул, чул, който не чул много му здраве. Но само се питам , какъв ли би бил резултата от дейността на две паралелни училища с напълно еднаква база, еднакъв брой ученици, в едното с млади учители, в другото с учители пенсионери. Иначе хубаво е да има само млади, но ще издържат ли да остареят до пенсии в сферата на образованието? Назначават се често некомпетентни учители, а пък директори все до конкурс за 3, за 4 години.Пълно безхаберие, пълна безотговорност и за тях и за шефа им. Няма да има скоро добра промяна в образованието-нито закон , нито учебници, нито кадри, нито инспектори барабар с началника си. Жалко за децата и за родителите им.
48.
*********
02.04.2018 20:02:47
0
0
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
47.
акционер
02.04.2018 16:26:24
0
14
Ей шматки, елате да видите съпругата ми след 7 часа преподаване, какви домшани я очакват. Като се прибере у дома трябва да свърши широко множество от административни задължения, отделно от купчините контролни и домашни, които трябва да проверява и всичко това за 700 лв. Ако не си обичаше толкова предмета и ако не бяхме материално обезпечени, вероятно щеше да е касиер в Кауфланд, където получават 1000 лв.. Освен обидното заплащане, най-лошото е, че половината задължения на учителите могат да бъдат автоматизирани, което би довело до значително подобрение в качеството на образование, защото ще позволи на учителите да обогатят знанията си и да развиват нови методи за преподаване. В момента един преподавател, дори да има желание, няма техническо време да подобрява уменията си, а за пълноценна почивка дори не може да става въпрос. В крайна сметка всичко това се отразява на подготовката на децата. Истината е, че на управляващите кръгове не са им необходими образовани хора, които да произвеждат независими разсъждения и да задават неудобни въпроси. Постоянно текат някакви изкуствени дебати от сорта, "да дадем пари на учители или на полиция или...". Този дискурс е предназначен да противопоставя различни съсловия за да не се разглеждат истинските корени на проблемите. Истината е, че е необходима данъчна реформа ако желаем качествени обществени услуги и по-справедливо общество. В момента един учител плаща по-висок данък, от един акционер в инвестиционно дружество. Това е дебата, който трябва да се води. Къде са 16 млрд.? Защо медиите са в ролята на ПР компании? Това са съществените въпроси.
46.
акционер
02.04.2018 16:25:28
0
10
Ей шматки, елате да видите съпругата ми след 7 часа преподаване, какви домшани я очакват. Като се прибере у дома трябва да свърши широко множество от административни задължения, отделно от купчините контролни и домашни, които трябва да проверява и всичко това за 700 лв. Ако не си обичаше толкова предмета и ако не бяхме материално обезпечени, вероятно щеше да е касиер в Кауфланд, където получават 1000 лв.. Освен обидното заплащане, най-лошото е, че половината задължения на учителите могат да бъдат автоматизирани, което би довело до значително подобрение в качеството на образование, защото ще позволи на учителите да обогатят знанията си и да развиват нови методи за преподаване. В момента един преподавател, дори да има желание, няма техническо време да подобрява уменията си, а за пълноценна почивка дори не може да става въпрос. В крайна сметка всичко това се отразява на подготовката на децата. Истината е, че на управляващите кръгове не са им необходими образовани хора, които да произвеждат независими разсъждения и да задават неудобни въпроси. Постоянно текат някакви изкуствени дебати от сорта, "да дадем пари на учители или на полиция или...". Този дискурс е предназначен да противопоставя различни съсловия за да не се разглеждат истинските корени на проблемите. Истината е, че е необходима данъчна реформа ако желаем качествени обществени услуги и по-справедливо общество. В момента един учител плаща по-висок данък, от един акционер в инвестиционно дружество. Това е дебата, който трябва да се води. Къде са 16 млрд.? Защо медиите са в ролята на ПР компании? Това са съществените въпроси.
45.
*********
02.04.2018 16:10:24
0
6
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.
44.
gradski
02.04.2018 16:00:24
10
14
Учителите вече взимат добри пари за средните стандарти - около 1000-ка. Имат и допълнителни социални придобивки. Ако дават и частни уроци още повече. До колкото знам за едно място се борят по няколко.
43.
До 16
02.04.2018 15:54:40
3
23
Да. Аз държа в училище пенсионери, защото такива като теб са неграмотни. Идват с отлична диплома от университет Асен Златаров, а не правят разлика между широки и тесни гласни, звучни и беззвучни съгласни. Вие сте срам за образованието. Ето затова предпочитам да давам двойно повече пари на пенсионера, но съм спокоен, че той ще образова децата. Сега ясно ли ти е?
42.
даскала
02.04.2018 15:21:34
1
14
ако не ви учат децата вие сте си виновни;той и катаджията цял ден седи в колата но като те спре не го псуваш а почваш да се молиш;и си помисли на кого се молиш -на неграмотния фатмак;молете се че ги има тези хора-да търпят цял ден децата ви;пък станете и вие учители-хем пара.кефти отпуски.частни уроци на корем-има места подавайте си документите какво чакате -
41.
родител
02.04.2018 14:36:52
7
10
Ето сега пак са в отпуск,цяло лято почиват и работят на др работа ,много изморени....
40.
потърпевшият
02.04.2018 12:30:51
1
17
В Айтос всеки учител има частна занималня и забележете от класа на който преподава.Естествено после се работи само с децата от частната занималня да си оправдаят жалките парички.И това ако не е конфликт на интереси здраве му кажи.Искам само да попитам къде са инспекторите от МОН?
39.
Учител
02.04.2018 10:36:21
0
10
Кандидатствах в малко населено място, където и живея....... не ме приеха , но назначиха пенсионерка, на която плащат пътните,живееща в друго населено място и е от партията на кмета и директора на училището!!!
38.
парадоксът е един и същ за всички професии
02.04.2018 10:16:56
0
25
Г-н Янков да види колко обяви има публикувани в РИО че се търсят учители и ако се търсят то е само по селата пък тогава да говори за недостиг, а че запратите са ниски ниски са .Не може един учител да почва с 680-710 лв и да е получава 10 г. докото стане старши учител и започе да взима 800 лв . След още 10г като стане главне тогава да се покачи на 880лв заплата
37.
555
02.04.2018 10:00:25
1
20
Какво се гъбаркате с хората с тези заплати от 700-800 лева бе, нещастници?!
Дайте им 2000 лева на учителите и ще има повече наплив там!
Заплата под 1000лева може да се нарече помощ, подигравка, а заниманието единствено и само ХОБИ!
НЕ се ебавайте с учителите и с хората!
36.
Гергана
02.04.2018 09:13:57
0
27
Давам ви пример другарката Станка Узова- бивш Директор на ТОХА понастоящем пенсионер, в момента е заместник директор на СОУ Иван Вазов! Възпросът ми е нямаше ли някой млад и кадърен човек да бъде назначен на този пост , а ние избрахме пак Станка Узова при положение, че в момента взима пенсия + заплата?
35.
Гергана
02.04.2018 09:10:45
1
31
Бившата Директорка на Тоха Станка Узова в момента е пенсионер и познайте къде работи? Ще ви отговоря: заместник директор на СОУ Иван Вазов, при положение, че може да се назначи някой млад човек! Ето това това трябва да се изкорени, за да се оправи ОБРАЗОВАНИЕТО!
34.
смехории
02.04.2018 08:09:07
0
11
Защо натискате, че не сте съгласни, лицемери и интересчии?! То това не може да се скрие! Има списъци, данни и всичко, само да иска някой да ги види! След като сме стигнали дотук, значи си е точно истина! Некадърно управление и шуробаджанащина! Кой ще е учител след 5-10 години или ще ги вдигаме от гробищата,нещастници!
33.
Тъжната истина
02.04.2018 07:34:02
1
9
До всяка българска учителка, която обича своята работа, трябва да има обезпечен мъж, който да одобрява нейното хоби. Е, ако е мъж, той пък да си намери добре обезпечена жена или мъж, в духа на Истанбулската конвенция де.
32.
до Общината и РУО
02.04.2018 06:57:47
19
6
Директорите мачкат, гонят или държат на минимума заплати младите учители. Ако ви разкажем какви врътки правят в закона ще припаднете! Задминаха по некоректност и частния бизнес, за да държат пенсионерите! За дисциплинари уволнения и публични порицания пред Альошата са повечето директори! Да мине да им се изхрачи целия Бургас!
31.
До 17
02.04.2018 02:33:30
7
16
Уроци може да дават по БЕЛ и математика, другите не са така. Само знаете да ревете без да се замисляте, за всички теми сте така.
30.
Quokka
01.04.2018 23:16:39
6
9
Комисионните за учебници и екскурзии са друга ниша.
29.
Quokka до Пурко
01.04.2018 23:07:44
5
14
Учениците се използват за касички,да. Изнудването да ходят на частни уроци е една от тези ниши,които преподавателите са намерили да вземат пари.
28.
Първоаприлска
01.04.2018 22:40:25
0
16
Коцето Янков си дал оставката като несменяем председател на синдиката
27.
Урко до Пурко
01.04.2018 22:37:21
5
3
Преди да ръсиш мозък вземи да прочетеш закона за предучилищното и училищно образование
26.
Пурко
01.04.2018 22:12:59
3
11
До 25
Каква касичка имате предвид, не знам.
Педагозите не получават, кой знае какво.
От десетилетия, на тях им е сложена вилата на врата, да пишат 5ци и 6ци без покритие!
Обвиняват ги в некадърност! ( учители, с по 20г стаж.)
Начален учител, станал директор и да ми влиза на проверка в 8клас, в който преподавателят е с магистърска степен, и директорът да му казва, че е некадърник?! Бооже!
На келева ракета, космосът и крив!
25.
Quokka
01.04.2018 20:28:14
0
10
В България истинските преподаватели са кът. Да си учител не лесно,това е призвание и съвкупност от талант и знания,съчетани с подход към децата. Това е и начина да получат нужното уважение. Болшинството педагози хрешно интерпретират професията,мислейки че учениците са им касички. Оттам и разочарованието.
24.
Гост
01.04.2018 19:53:20
0
25
Трябва да се почне с този търтей Янков "на крадеца казва бягай на този който гони дръж" на директорите да пенсионират а на хората пред пенсия , че могат да работят -наглец.....
23.
ВЯЧ
01.04.2018 19:08:23
0
7
До № 15 -един. Девойко или младежо, пише се "бУмащина" Ограмотителите не трябва да грешат.
22.
Gergi
01.04.2018 18:22:44
1
7
Неа се плашите копелета !
Боби Б. и учители и учителки ще ви намери ! Той е най-гоуем у Балканот !
Смел , дьлновиден , прозорлив , патриот - душа дава , пожарникар та дрьнка !
Ко още... ?!
21.
Gocho
01.04.2018 17:56:03
0
12
То лпсва мотивация вьобще да сьществуваш на тая територия !
Абитюрентите - на терминала !
20.
Пурко
01.04.2018 17:51:25
3
8
Всяка година, да се обявяват местата, заемани от пенсионери, като свободни! Ако няма желаещи, то тогава да си останат. Хайде де?!
19.
общинар
01.04.2018 17:37:54
18
17
Какво толкова са учителите от другите професии,че имат отпуск по 3месеца,кой др.има такава отпуска.дават им бонуси ,работят по няколко часа и обикалят магазините и заведенията.
18.
комици
01.04.2018 16:39:47
10
10
Ще повярвам на директор, че не иска пенсионери, когато ги освободи! Знаете ли колко бързо ще си намери и ще назначи и то читав, още на другия ден! Защо забравихте как държаха младите с 9- месечни договори и се гафреха и ги третираха като сезонни работници?! Това е абсолютно преднамерено- от директорите!
17.
майка
01.04.2018 16:26:20
18
26
Тези даскали наяждане нямат.Работят по 5часа и отиват да перат частните уроци и курсове ,само реват.
16.
До 13-ти
01.04.2018 16:10:28
12
13
Не е вярно, че искате пенсионери ли?! Хайде, извадете една справка за пенсионирани и пред пенсия да видим в кое училище по колко има! Не дърпайте дявола за опашката, че много ще ви лъснат омазаните задници! Стоят по минимум десет пенсионери в училище, явно и финансово могат да си го позволят! А принуждавате дори и насила младите да напускат, уж че не им харесва! Лъжци долни!
15.
един
01.04.2018 16:00:52
3
37
В училищата е ад от бомащина която ни се свежда,отделно ходим да се унижаваме да търсим по адресите-циганите,които не искат да знаят за у-ще.Тази професия е смазана без авторитет и призвание.
14.
родител
01.04.2018 15:59:51
4
8
Дупка в КСО пълни МОН с пенсионери с което демотивира младите педагози .
13.
до 11
01.04.2018 15:55:49
7
18
ХА ха кой директор иска пенсионери,те набутват бюджета и вземат една камара пари без да се мръднат пръста.Като няма млади прибягваме към пенсионери!!!!!!!!
12.
ПОЛИЦАЙ
01.04.2018 15:55:22
4
10
Правителството много добре знаят защо у младите хора липсва мотивация за учители както и за полицаи защото както МДН така и МВР са реквием за пенсионери със пенсия и заплата .
11.
до Общината и РУО
01.04.2018 15:50:41
23
18
Директорите ни гонят и не искат да ни задържат, заради пенсионерите! Мислят всевъзможни врътки и законови и извънзаконови! Това е истината! Не е вярно, че е заради липса на качества и че няма желаещи! Не ни дават възможност да бъдем учители!
10.
-------
01.04.2018 15:49:28
1
28
Младите бягат от отговорности,отиват в мола на магазин вземат същите пари ,че и повече без натоварвания-психически.
9.
до живот
01.04.2018 15:46:05
0
17
Ами другите в малките общини ,приятелите на Коцето до гроб ще бъдат!
8.
*********
01.04.2018 15:26:14
0
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
7.
6666666
01.04.2018 15:23:25
1
41
Не се излагайте бе хора, кой млад човек да остане? За 750 лв!? Шегувате ли се?
Младите не пасат трева...ами една сервитьорка на оборотно заведение взима над 1000 лв, за кво образование говорим изобщо с тия измислени помощи, които наричате заплати?
6.
Несменяемия
01.04.2018 15:04:37
0
32
Нека несменяемия Коцето Янков да каже кога смята той да се пенсионира да си ходи от поста председател на синдиката че нещо много се вмириса там чак се развоня. Ама така е това е България Тук и да се пенсионираш може и да не си отидеш. Лапаш докато си жив
5.
И8
01.04.2018 14:12:34
1
24
Бургас се обезлюдава, имаме ниски заплати (2 пъти по-ниски от София), умиращ град сме!
Единствено нивото на държавните служители се запазва, но и за там няма кадри вече. В останалите сектори има 20% спад на заетите
Но всичко е точно
4.
Пурко
01.04.2018 13:57:10
0
32
Проблемите, Ние си ги знаем.
Не знаем, Вие, като председател, какви мерки сте предприели, за тяхното решаване?
3.
koko
01.04.2018 12:53:08
1
12
ami vijte samo 6efovete na uchili6tata,6efkata na sindikata i tq naburka kak da vleze mlad chovek v sistemata
2.
Do NEA Nomer 1
01.04.2018 12:40:58
5
9
Shto be kolega ??? nqma li da se opravqt neshtata e taka kato si lapame parichki prosto ???? m ??? az mislq che pari trqbvat i vsichko shte e OK ??? Kadeto ima problem - prosto vadish pari i izchezva ??? Te parite sa panaceia ??? vadish - i HOP !!! - problema izchezva ??? ili e malko po-slojno ???
1.
Неа
01.04.2018 12:28:29
0
29
Проблемите са множество . Не е само до ниското заплащане , но както и да е ...
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Започва делото срещу лекаря, който застреля Жоро Плъха Започва делото срещу лекаря, който застреля Жоро Плъха

Д-р Иван Димитров може да получи до 5 години лишаване от свобода

Осем прекрасни села в Странджа планина, които задължително трябва да посетите Осем прекрасни села в Странджа планина, които задължително трябва да посетите

Флората на планината е съставена от над 1500 вида, като има десетки реликтни и ендемични растения, сред които най-популярна е странджанската зеленика

Американка показа какво е да ровиш в каца с кисело зеле под знамето на ЕС Американка показа какво е да ровиш в каца с кисело зеле под знамето на ЕС

Филмчето е за град Алтимир и показва нагледно как живее средностатистическият българин сега

Издирван от полицията мъж планувал атентати в България, арестуваха го Издирван от полицията мъж планувал атентати в България, арестуваха го

Екстремистът е задържан при случайна проверка на автомобил

Вертолет, дрон и полицаи обхождат всеки сантиметър в с. Равнец, за да намерят малкия Юлиян Вертолет, дрон и полицаи обхождат всеки сантиметър в с. Равнец, за да намерят малкия Юлиян

Няма и следа от 2-годишното момче

Вицепремиерът Марияна Николова: България има много потенциал за развитие на инвестиции Вицепремиерът Марияна Николова: България има много потенциал за развитие на инвестиции

Вицепремиерът подчерта, че правителството работи за привличането на чуждестранни инвеститори

Следователката от ДАНС лъсна по дупе Следователката от ДАНС лъсна по дупе

Да се събличам гола изобщо не ме притеснява. Имала съм предложения от различни списания, но там не ми е интересно, споделя актрисата от "Дяволското гърло"

Дарина Павлова на екскурзия в Милано с Марта Вачкова и Владо Пенев Дарина Павлова на екскурзия в Милано с Марта Вачкова и Владо Пенев

Дарина и Марта се познават от студентските си години и оттогава продължават да поддържат връзка

Ботев освободи Трите Хикса. Ще се върне ли треньорът в бургаския футбол? Ботев освободи Трите Хикса. Ще се върне ли треньорът в бургаския футбол?

Цветанов бе при канарчетата от 2014 година

Илиана Раева празнува 56-я си рожден ден на брега на морето Илиана Раева празнува 56-я си рожден ден на брега на морето

Раева завърза мартеничката си на едно от цъфналите дървета в Морската градина

Задържаха трети заподозрян за стрелбата в Утрехт Задържаха трети заподозрян за стрелбата в Утрехт

В памет на загиналите, знамената в Холандия днес ще са свалени наполовина

Мистерия: Уфолог открива постройки на Луната и доказва, че е извънземна база Мистерия: Уфолог открива постройки на Луната и доказва, че е извънземна база

Скот Уоринг настоява за независимо проучване без намесата на космическите агенции, за да се открие истината

Facebook - следващата мощна централна банка? Facebook - следващата мощна централна банка?

Ако пусне дигитални пари, социалната мрежа ще затвори кръга на предлагане и ще направи Visa и Mastercard излишни

Ето го новото попълнение на  Victorias Secret Ето го новото попълнение на  Victorias Secret

Барбара Палвин е новата моделка на Victoria

Извънредно! Стрелба в трамвай в Холандия, има ранени Извънредно! Стрелба в трамвай в Холандия, има ранени

Холандската полиция предполага, че нападението е терористичен акт

Експерт: Терористът Брентън Тарант не е единак, има риск от вампирясване на студената война Експерт: Терористът Брентън Тарант не е единак, има риск от вампирясване на студената война

Има сили, които се стремят да отприщят процеса на симетрична на ислямската радикализация, предупреди Христо Смоленов
 

Руски учени създават машина на времето Руски учени създават машина на времето

Изследователи от Московския физико-технологичен институт успели да върнат времето назад

След ужаса в Нова Зеландия, нападнаха и джамия в Лондон След ужаса в Нова Зеландия, нападнаха и джамия в Лондон

Случайни минувачи са успели да заснемат инцидента

Рекорд! Хванаха 1 тон марихуана на сръбската граница, петима са закопчани Рекорд! Хванаха 1 тон марихуана на сръбската граница, петима са закопчани

Дрогата пътувала транзит към България в два камиона

Louis Vuitton пусна чанта във формата на яйце Louis Vuitton пусна чанта във формата на яйце

Какво мислите, харесва ли ви моделът?

Сергей Станишев, евродепутат Сергей Станишев, евродепутат Политиката не е като в автобуса - да отстъпиш място на майка с дете Виц на деня Виц на деня - Знаеш ли кои са най-използваните уреди в един фитнес?
- Не.
- Кантар и огледало.
Виц на деня Виц на деня Мацка споделя:
- Гинеколологът ми ме последва в Инстаграм. Наистина не знам какво повече иска да види...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Отивам да върша глупости! Ако ме няма дълго време...успял съм!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева

Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter