×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • 3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места
  • Главчев и Гвоздейков обсъдиха как протича подготовката за изборите
  • „Зелената зона“ в Бургас става целогодишна
  • На 30 април изтича срокът за данъчните декларации
  • Пожар избухна близо до военноморска база на остров Крит
  • Започна проверка по случая с арестанта, който скочи от етаж на Районното управление в Казанлък
  • 43% недостиг на офицери в румънската армия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Трябва да възстановим диалога с Турция заради бежанския поток, който може да тръгне към Европа


Трябва да възстановим диалога с Турция заради бежанския поток, който може да тръгне към Европа
За да имаме добър черноморски туризъм се нуждаем от пречиствателни станции и да не замърсяваме Черно море, обяви Цветан Цветанов
24 Март 2018, Събота, 04:30 ч.
Автор: Петър ПЕТРОВ, снимки: авторът

Работим много по-добре с Патриотите, отколкото с Реформаторския блок, каза заместник-председател на ГЕРБ в Поморие


Председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов участва в областния семинар на ГЕРБ-Бургас „Отворено управление, коалиция и стабилност“, който се проведе в Поморие. Преди форума Цветанов коментира настоящата политическа обстановка.

Г-н Цветанов, в своя публикация в. „Таймс“ обяви, че България е сред страните, които ще гонят руски дипломати заради случая „Скрипал“. Вярна ли е тази информация?

- Има единна позиция на Европейския съюз и България, като член от Европейското семейство, е солидарна към нея. Това, което беше изразено от Великобритания, бе възприето и подкрепено от всички велики сили, които изповядват европейските ценности. В тази посока няма какво повече да се коментира. Но дали България ще изгони руските дипломати? Когато има нарушаване на националната ни сигурност се предприемат съответните действия. Към настоящия момент, обаче, такива данни няма и не е необходимо да се пристъпва към подобни действия.

-Защо Патриотите не са поканени на срещата във Варна с премиера на Турция Реджеп Ердоган?

-Тук говорим за лидерска среща между факторите в ЕС. Това, което прави премиерът Борисов, се отчита изключително високо както от Турция, така и от лидерите на Европа. Темата е как да се възобнови и как да стане конструктивен диалогът с Турция, защото знаете, че на турската територия има около 3 млн. бежанци. ЕС пое един ангажимент, след като беше затворен Балканският път през 2015 г. и в момента все пак тези хора, които са на територията на Турско-сирийската граница, се нуждаят от интеграция, от разходи, които се правят. Ние не можем това да го препишем изцяло и само като ангажимент на турската страна. Точно затова ЕС и ЕК полагат максимални усилия, за да може конфликтните точки, които има територията на Близкия Изток, в съседните държави да се подпомагат, за да може действително да има интеграция и да бъдат съхранени тези хора близо до родните си места. И когато тези конфликти приключат, да могат да се върнат и действително да се разчита на този човешки ресурс.

-Думите на вицепремиера Валери Симеонов бяха „това може да се изпусне”. Какво има за изпускане?

- Тази среща е между премиерите и лидерите на ЕС и лидерите на Турция.  Уважавам всяко едно мнение на нашите коалиционни партньори. Разбира се, че ние си усвояваме и съответните различия, но сме извели напред България над всичко. От тази гледна точка ние оценяваме това, което прави турската страна и особено двустранната комуникация, която има между премиера Борисов и президента на Турция Ердоган. Искаме това да бъде използвано, за да се намали напрежението и евентуалният бежански поток, който може да тръгне към Европа. Европа разчита на тази среща, за да може действително да се възобнови диалогът. Мога да ви кажа, че на  срещата с австрийския премиер участваха и представителите на Обединените патриоти, защото знаете коалиционното правителство в Австрия, всъщност е от националисти и от дясната партия, която е на премиера. Така че там, където трябва, участват и те в тези разговори. Но когато се планират срещи от друго естество и което е планирано да бъде на нивото на европейските лидери, смятам, че просто няма как да участва и Валери Симеонов.

-Гостувате в Поморие във връзка със семинар на тема „Отворено управление, коалиция и стабилност“. Какви теми ще дискутирате по време на форума?

-Единственото, което искам днес да направим, е да говорим за реалните политики, които можем да реализираме през настоящите месеци, за стабилността, която има в държавата и разбира се, да се подготвим за фалшивите нови. Всички тези спекулации и манипулации, които ще се правят от групата на нашите опоненти в лицето на БСП.

БСП нямат алтернативните решения. БСП не могат да се похвалят с управленски решения, които са давали отговори на поставени въпроси от хората и точно затова тяхната единствена цел е да влошат  политическия си опонент, но всички ние знаем при управлението на ГЕРБ как се развиха морските общини в Бургаска област. Това е доверие, което се изгражда с години, на база видимите резултати, които сме давали: като министър на екологията Ивелина Василева и като кмет Димитър Николов и другите колеги, които са в парламента и в местната власт. Ние работим като един екип. Ние работим винаги за това да решаваме проблеми, които хората ни поставят от избирателните райони, когато се срещаме с тях.


Кметът на Поморие Иван Алексиев беше домакин на форума, на него присъстваха депутатът и областен лидер на ГЕРБ-Бургас Димитър Бойчев и кметът на Бургас Димитър Николов

А поводът на днешната среща в общи линии е стартът на подготовката ни за европейските избори през май 2019 г. и за местните избори през есента на 2019 г.  Преди две седмици в София се проведе срещата на Комитета на регионите. Имаше 150 гости от европейски местни власти. Дискутирахме как да се подготви Европа в новия финансов програмен период. Това, което ние правим днес, е не само да говорим за реалните проблеми за решаване, но и също така да знаем на какво могат да разчитат местната власт, изпълнителната власт и българските граждани  през новия финансов програмен период, които започва в началото на 2020 г. И точно затова дискутирахме кохезионната политика, защото след излизането на Великобритания от ЕС ще се получи един сериозен дефицит и невъзможност да получаваме същите пари, които получавахме до настоящия момент. Знаете, че през този програмен период българските общини могат да кандидатстват за 7 милиарда и 400 млн. лева. Това е сериозен финансов ресурс, които няма как да дойде от данъци и от бюджета на общините и държавата. Тук говорим само за местна власт. Знаете, че за да имаме добър черноморски туризъм ние се нуждаем от пречиствателни станции, от това да не замърсяваме Черно море и това, което правихме последните години – действително да подобрим тази възможност и да има повече възможности за почивка, за повече работни места. В момента един от проблемите в държавата е този с работните места. И точно затова направихме промяната заедно с Валери Симеонов, който бе един от инициаторите в тази посока и получи пълната подкрепа на парламентарното мнозинство. Успяхме да се обединим и да подпомогнем бизнеса, да създадем възможност страната ни да бъде добър домакин във всичко, което искаме да правим като икономика. Знаем, че туризмът има около 14-15% от БВП на страната. Това са милиони левове, които влизат в бюджета и дават възможности за решаване на последващи проблеми във всички населени места.

-Ако трябва да направите сравнение между коалиционните партньори в предишното управление - РБ и в сегашното - ОП, кои може да определим като по-главоболни?

-Натрупахме опит при първото си съвместно управление с коалицията Реформаторски блок. Видяхме къде са слабостите и къде може да се поставят теми, които няма как да намерят съответното покриване с подкрепа. Това, което направихме с ОП, е да се поучим от тези грешки в коалиционното споразумение и управленската програма, която е много добре разписана. Ние получихме пълната парламентарна подкрепа и това ни дава самочувствието и възможността да се придържаме към изпълнението на тази програма, под която са се подписали лидерите в парламентарното мнозинство. Имаме различия, но те не са в коалиционното ни споразумение и те не са в управленската ни програма, така че всяка една партия да запази своята идентичност, но да имаме коректно отношение.  Като равносметка мога да кажа, че с ОП се работи много по-добре, защото действително изпълняваме и се придържаме към поетите ни ангажименти за съвместно управление. И най-важното е, че сме извели България над всички и всичко онова, което имаме като различия, не стои на дневен ред, за да се разцепи коалицията или пък да имаме някакви други проблеми.


На събитието присъстваха и кметовете на Средец, Малко Търново, Камено, Приморско, Созопол и Царево

-Притеснява ли Ви едно евентуално патриотично-консервативно обединение между НФСБ и СДС, каквито белези има в поведението напоследък на лидерите на тези партии Валери Симеонов и Божидар Лукарски?

-Ние не взимаме отношение за начина на развитие, на която и да е политическа сила. Нашата основна цел е да бъдем силната, дясноцентристка партия, членка на ЕНП, която представлява Европейската народна партия на територията на страната. Ние изповядваме евроатлантическите ценности и това, което всъщност е приоритет за ЕНП. Ние като дясна партия сме направили много повече и покрихме очакванията на представителите на демократичната общност в началото на демокрацията. И мога да дам веднага факти. Желанието и амбицията в началото на демокрацията бе да бъдат разкрити веднага досиетата на бившата Държавна сигурност. За голямо съжаление това за един дълъг период от време не можа да бъде реализирано. Това, което направи ГЕРБ, е 2010 г. да представи и да предостави на комисията над 1 милион единици, с което изпълнихме един ангажимент очакван години наред. Това, което направихме в сегашния си мандат, което за голямо съжаление в предишните години, когато имаше възможност други по-малки десни партии да участват в управлението, не успяха да заложат в учебните планове изучаването на комунизма, защото това е една тема, която не фигурираше в историята на България и подрастващите не знаеха и им оставаше едно бяло поле за периода на тоталитарния режим, на бившата Държавна сигурност, на лагерите, на които са карани репресираните хора. Точно затова получихме тяхната подкрепа, защото знаят, че ние сме последователни в политиката си. Единственото, което направихме е, че дадохме политическа  подкрепа на експертите да оценят  какво трябва да се изучава в учебните планове за предстоящите години. И точно затова ние получаваме и периферията за подкрепа за политиките, които прави ГЕРБ, защото ГЕРБ е най-голямата дясноцентристка партия, която запазва тази стабилност, която наблюдаваме в държавите от ЕС, управлявани от дяно-център политически партии. Мога да ви кажа, че ЕНП е действително структурата и  партийното семейство, което даде просперитет и бъдеще за Европа.  Точно затова най-успешните политики в държавите от ЕС са точно там, където управлява ЕНП със свои партньори. Социалдемократите или социалистите правят отстъпление през последните години, защото никои не вярва и не може да разчита, че могат да се справят с трудностите и предизвикателствата, които има днес в Европа и в световен план.

*в интервюто са използвани въпроси и на други медии

В категории: Политика


Флагман.БГ Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка 23/04/2024, Вторник 17:20 6
Флагман.БГ Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! 23/04/2024, Вторник 17:00 2
23
Коментара по темата
23.
До Васил ЕДРЕВ-Кмет на Айтос
25.03.2018 22:07:52
0
1
РАЗРЕШЕТЕ МИ ДА СИ ПРЕМАХНА ...НЕЗАКОННИЯТ ВТОРИ ЖИЛИЩЕН ЕТАЖ на УЛ.МОСКВА 18 ,гр.АЙТОС ОТ 80кв.м. КОЙТО МИ БЕШЕ ПРОДАДЕН КАТО НАПЪЛНО ЗАКОНЕН ОТ 120кв.м....ЗА ДА НЕ ЗАПАЛЯ ЕТАЖА НЯКОЙ СЛЪНЧЕВ ДЕН......И ДА СПРА ДА ПИША ЗА БАНАЛНИТЕ "ИМОТНИ ИЗМАМИ" ...В НАЙ-ДОБРИЯТ ГРАД ЗА ИМОТНИ ИЗМАМИ -АЙТОС
22.
Viktor
25.03.2018 20:10:14
0
1
Kak niama da se mazni Boko kato Eva millionaire da my v turcia
21.
Мурдаров
25.03.2018 15:10:19
0
1
На Гриша Филипов поне му личеше че е съветофил . Баце и Цвъки да се понаучат малко НАТО и ЕС езици че поне да го докарат с акцент я турски я английски- така да им прилича . Ама само шопско мекане - направиме, ходиме,стоиме и.....
20.
fifi
25.03.2018 14:17:32
0
5
Цецо и Бойко купете си Вазелен ,че не се знае ...
19.
ВВ
25.03.2018 14:12:48
0
6
Участниците в това събрание да се обрежат групово в знак на уважение към Ердоган! Заедно с Великата Тиква!
18.
Керим
25.03.2018 14:11:08
3
3
Хахах, това, че в Турция има към 3 милиона ЕМИГРАНТИ не значи, че са бежанци всичките и че ги храни ВСИЧКИТЕ! Храни една малка част!!! От останалите има хора с много пари - кои си накупиха скъпи имоти кои плащат веднъж годишно за хотелски апартаменти... Има и такива, които са си развили свой бизнес, а някои работят... Така че дане смята Султанът на калпак и да не търкаля ЕС!
17.
Как?
25.03.2018 12:28:15
1
6
Как е възможно, човек с недоразвит мозък, полуграмотен, да заема такава позиция , да е в "управлението" на страната...???
16.
С всяко
25.03.2018 11:53:53
1
5
появяване н ц ц рейтинга им пада с 1%.
15.
Варели Симеонов
24.03.2018 22:34:33
1
8
На 26 март ще се скрия в миша дупка в най дъното
14.
Помориец
24.03.2018 20:44:27
0
7
Голямо лапане пада много охранени кметове. Цветанов смъмри ги на какво приличат за тяхно добро е. Аз като Гербаджия се срамувам като ги гледам. На фона има една персона която не членува в Герб тя като каква пресъства там може би в бъдеще ще прескочи в партия Герб само там не е членувала.
13.
Турчин
24.03.2018 20:14:37
0
3
Духовно и ние гласувахме за Ердоган на последните президентски избори в Турция
12.
Ko4@ до 7.
24.03.2018 19:47:55
2
2
Ей,неосъзнат ПОМАК.....
11.
Кирил
24.03.2018 18:42:32
0
4
Кмета на Малко Търново е един от най големите Рафи канти заедно с попардака ама всичко се знае
10.
topchù pataklama karabatak bulgaristan
24.03.2018 18:40:44
1
4
Добре е Цветанов да вземе да направи мащабни хаики и да КОНФИСКУВА ЛОВНИ ПУШКИ и карабини/турско производство/ от ЛОВНИТЕ ДРУЖИНКИ в Кьрджалииско Разградско Хасковско Шуменско налицата с турско-арабски имена да няма 1ден в близкото бьдеще/2023год/ да са вдигнат в подкрепа на Султанския аскеер дошьл на гости в Тракия Странджа и Саакар и отказваши да си трьгнат щото чустват силна духовна врьзка в СТАРИТЕ ВЛАДЕНИЯ и земите на Султаните
9.
So Fjabar
24.03.2018 18:34:08
0
2
Niama da stane migrantite tragvat
8.
Mafia GERB
24.03.2018 17:46:18
0
15
На първата редица само Хранени и Охранени гербери - верни поданици на Боко и Цвък.
7.
Турчин
24.03.2018 17:44:24
6
4
Ние Турците сме имали втората по големина армия в НАТО след САЩ
6.
Гост78
24.03.2018 17:05:45
4
6
Турция всеки ден храни три милиона сирийци но това не може да продължи вечно. Турция иска да ги върне в Сирия това е безпорен факт на сила не може да ги върне там. Турция има два избора или получава пари от Европа или ги пуска кой където иска да иде
5.
бургазлия
24.03.2018 17:02:55
0
10
/Бургас град най добре за живеене а от години се говори за пречиствателни станции в също време мръсните отходни води на комплеските ИЗГРЕ Лазур се виждат тръбата която на северния праж през пясъка ги отвежда в морето .
4.
Andro
24.03.2018 17:01:15
1
18
Цецо ... Цецо. .. защо си толкова загрижен за Европа
Помислете за Българите които си изоставиха семействата и роднини
заради такива като вас ПРОДАЖНИЦИ !!!
Аз съм един от тези
Далеч от семействи и роднини
Ще дойде ден всички ще си платите
3.
до 1
24.03.2018 16:55:00
1
7
Проблема не е в духовните граници а в другите думи на Султан Ердоган-цитат
" там са УГНЕТЕНИТЕ ни братя !!!
Угнетени ще рече -измъчени ,изтормозини братя-турци ???!!! т.е.
рано или късно може да влезне с армията си да ги "спасява"!!!- Това е реалната заплаха УГНЕТЕНИ а не духовни граници
2.
agent 007
24.03.2018 16:50:56
3
12
Най-голямата грешка е да вярваш на Диктатора Ердоган . Колко струва думата на един диктатор=0000.
Ердоган използва мигрантите да изнудва ЕС за пари. И Бойко и Цецо ,какво ще правите, ще му се подмазвате ????
Вместо да чакате Ердоган да ви наду...пи Приемете един закон като хваните мигрант-да го експулсирате в родната му страна,
Изградете солидна Вътрешна ограда успоредна тази с военни обекти за бързо разполагане на армията !
....ще се молите на Султана хахахахахахахах
1.
Духовен духовник
24.03.2018 16:45:33
2
16
А нещо за духовните граници на Османската империя Цветанов?Кога ще излезе политик от управляващата коалиция и явно и конкретно да заяви,че такива коментари и амбиции са недопустими,грозни и обидни.?Кога ще се заявят претенции към Турция,за репарации и обезщетение за няколко млрд.долара?И аз живея с историята и духовните граници на Одрин,ама си ги пазя за себе си.Това е сигнал,че ако стане война между Русия и Нато,турчаците ще прилапат 1/3 от България.Управляващите го знаят,както го знае всеки средно интелигентен българин,ама си траят,стане ли нещо самолета и при началниците им.П...тки
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Готвят организацията на Лято 2024 г., областният управител на Бургас събра кметове за важна среща Ще продължим да работим конструктивно с всички вас, можете да разчитате на мен, подчерта проф. Мария Нейкова Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Тази верига отваря първия си аутлет за нехранителни стоки с до 70 % намаление Селекцията от продукти в аутлета се различава от останалите обекти, като включва и артикули от предишни колекции Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Ивайло Мирчев заприлича на бургаска батка Политикът шокира с новия си външен вид, стопил се е наполовина Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Първо във Флагман.бг: Ясна е листата на ПП-ДБ в Бургас, има две изненади Николай Денков, а не Кирил Петков ще е водач, а третата позиция ще е за Атанас Атанасов Забравете за IQOS в заведенията! Забравете за IQOS в заведенията! Внесени са промени в закона за здравето Провал на първото заседание на парламентарната комисия за „Турски поток“ Провал на първото заседание на парламентарната комисия за „Турски поток“ То протече в процедурни спорове и без никакво действие по същество Ваксина за коклюш да се поставя месец и половина след раждането на бебето, предложиха лекари Ваксина за коклюш да се поставя месец и половина след раждането на бебето, предложиха лекари Към момента най-много са регистрираните случаи на заболели във възраст до 1 година и усложненията при новородените са по-чести Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ Средна Европейска Класа прекратява участието си в коалицията ПП-ДБ През годините Средна Европейска Класа винаги се е противопоставяла на порочните практики в модела на управление на ГЕРБ и ДПС, се казва в прессъобщение до медиите  Скандал в комисията за Агенция „Митници“, Рашков отказа да отговаря на въпроси Скандал в комисията за Агенция „Митници“, Рашков отказа да отговаря на въпроси Къщата му е до тази на обвинения в контрабанда Стефан Димитров - една ограда ги дели, обяви Тошко Йорданов Близо 30% от българите заменят животинските продукти с веган опции Близо 30% от българите заменят животинските продукти с веган опции Все повече млади хора предпочитат напитките на растителна основа пред кравето мляко
Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Два военни хеликоптера се сблъскаха във въздуха, 10 човека са загинали Едната летателна машина е захванала ротора на другата, преди и двете да паднат на земята и да се разбият Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Защо Джъстин Бийбър целуна сина на Уил Смит Двамата са в топли отношения от години Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Падна и Очеретина, САЩ се опитват да спасят армията на Украйна от разгром Военният анализатор на германския вестник BILD Юлиан Рьопке коментира, че всичко ще е напразно, ако не се мобилизират отще 250 000 войници  Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подаваме електронно заявление за гласуване зад граница Подготовката за изборите 2 в 1 започна Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Ново земетресение с магнитуд 6,3 разтърси Тайван Трусът е усетен и в столицата Тайпе (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно (М)истерия с координатора на атаките срещу "Северен поток", изчезна безследно Полковник Роман Червински бе цяла година в ареста заради злоупотреба с власт след провала на операция за задържане на руски пилот Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Водолеят може да бъде завладян от фантазии и мечти, а Телецът да внимават с авантюрите Хороскоп за деня – 23 април 2024, вторник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник Рамзан Кадиров е тежко болен, Кремъл му търси приемник В материала се подчертава, че през 2019 година лекарите за първи път са диагностицирали Кадиров с панкреатична некроза Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Болният от рак Чарлз III с крайно решение за снаха си Въпреки че херцогът на Съсекс наскоро прекъсна всички връзки с Великобритания, шансовете за помирение с роднините му остават Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Какво стои зад големия бум на китайските сайтове за електронна търговия Доста е пристрастяващо пазаруването в приложението, където постоянно получавате предложения за сделки
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Интервю за хигиенистка в Слънчев бряг.
- Име?
- Станка.
- Националност?
- Казахстанка.
- Добре, бе. Чух те и първия път! Питам те за националност!
Виц на деня Виц на деня Между приятели:
- Мисля, че жена ми ми изневерява. Да я заведа ли на гинеколог?
- И какво ще види гинекологът - списък на посетителите ли?
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нищо не краси жената повече от чаша водка в стомаха на мъжа.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори