×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Министър на транспорта Георги Гвоздейков ще посети днес Бургас
  • Днес започна приемът на документи за първокласници в Бургас
  • 27 сигнала за изборна търговия на гласове за ден в Бургас
  • В Окръжния съд стартира процесът срещу Омар Аднан, обвинен в убийството на полицейските служители Атанас Градев и Йордан Илиев, очаквайте подробности
  • Велико Минков ще се опита да докаже днес пред Бургаския окръжен съд, че е баща на едно от децата на убийцата Габриела Славова, очаквайте подробности във Флагман
  • 12 май е Международен ден на медицинските сестри
  • В Атина и Солун протестираха в подкрепа на палестинците в Газа
  • Официално: Байдън забрани вноса на руски обогатен уран
  • Новата помощ от САЩ за Киев вече е на фронтовата линия
  • Вдигат пенсиите с 11% от 1 юли
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бургазлии от района на Старата поща: Живеем в страх заради дрогираните цигани, децата ни са в опасност (СНИМКИ)


Бургазлии от района на Старата поща: Живеем в страх заради дрогираните цигани, децата ни са в опасност (СНИМКИ)
Пенсионерите треперят от ужас, че ще бъдат нападнати от агресивни роми
11 Март 2018, Неделя, 14:38 ч.
Автор: Емел МАХМУД, снимки: авторът

Те се смятат за недосегаеми, но е крайно време да бъдат изгонени оттук, смятат бургазлии


Циганите в района около Старата поща нямат страх от никого. Друсат се с лепило, напиват се с всякакви гадории и после стават много агресивни. Дори през деня ни е страх да преминем през градинките, а вечерно време е почти невъзможно! Това разказаха пред Флагман.бг бургазлии, живущи в жк "Възраждане" - около Старата поща, чийто район е превзет от ромите.

Организацията за закрила на българските граждани (ОЗБГ) стартира подписка за монтиране на повече камери около  проблемните точки, подобряване на уличното осветление, както и засилено полицейско присъствие там, където е необходимо. (ВИЖ ТУК) Целта е да се съберат 350 гласа, след което предложението ще бъде входирано в Община Бургас.

Репортер на Флагман.бг с един от мобилните екипи на ОЗБГ участва в събирането на подписи, за да разбере какво е мнението на бургазлии. Предложението за монтиране на още камери и подобряване на осветлението получи пълната подкрепа на хората, само за половин час бяха събрани над 100 подписа.
Оказа се, че хората от района са вдигнали ръце от циганската напаст и чакат институциите да вземат адекватни мерки, за да може веднъж завинаги да се разреши този проблем.

Пенсионерите ги е страх да излязат от домовете си не само вечерта, но и през деня. Неведнъж са били обирани, но най-много се опасяват да не бъдат нападани.

"Дрогират се и се държат неадекватно. Ако ми поискат пари, ще им дам каквото имам, само да не ме нападнат - от това най ме е страх", споделя възрастна баба от ул. "Хан Крум". Друга пък се оплаква от мръсотията по улицата, предизвикана от обитателите на градинката:

"Около медицинския център на "Хан Крум" може да видите всякакви боклуци - от презервативи до спринцовки - потенциална опасност от зарази. Не смея обаче думичка да им казвам. Те се мислят за недосегаеми".

Млада майка сподели, че се надява да се приложат мерките, за да бъде по-спокойна и сигурна за двете си малки деца.

Огнян Саранчев, който се подписа пръв за инициативата, има ателие в наследствена къща на ул. "Хан Крум" - точно срещу градинката зад Старата поща. Бургазлията е израснал в този район и го помни по съвсем различен начин. По думите му допреди десетина години това местенце е било едно от най-привлекателните и красиви места в града. Циганите се преселили буквално там, когато започнал ремонт на парка до жп гарата. Саранчев признава, че лично той не е имал проблеми с мургавите обитатели, но доста хора са имали неприятности. "Аз съм тук всеки ден и ме знаят. Поради тази причина не са ми създавали проблеми. Но виждам какво се случва - след употреба на някакви вещества се държат неадекватно, доста неприятна гледка", обяснява той.


Огнян Саранчев

В категории: Бургас


13
Коментара по темата
13.
До Галина Стойкова
10.12.2018 21:58:44
0
0
Много си глупава....
12.
до Галина Стойкова
12.03.2018 15:33:27
1
1
г-жо Стойкова няма как полицията да гони граждани от обществени места, може да мине да им провери личните карти и толкова. Все пак всеки гражданин има права да се разхожда в парковете, няма как полицая да ги дели на цигани и др. Настаняването където и да било е по желание на бездомника, полицията няма право да го настанява без негово желание. Затова полицаите са с вързани ръце.
11.
До номер 7 от жена
12.03.2018 15:31:59
0
0
Мен лично преди 5-6 години ме нападна в този район цигане на което отказах да дам пари. Беше с още 2-3!ромчета на около 14-15г. И тръгна да ме Гони замахна да ме удря с ръждясало желязо. Никой от минувачите нищо не направи включително и мъже. От тогава ме е страх да вървя където има мангали в”най-добрия град за живеене”
10.
Галина Стойкова
12.03.2018 12:26:15
1
2
Същото е положението и в градинката до Операта и Коневръза.Пълно е с цигани и бездомници.Според мен трябва да има полицаи , които да обикалят градинките вечер и да ги гонят.Да ги настаняват някъде.Не може в центъра да е пълно с роми и просяци и всички да се правим , че не ги забелязваме.Това е работа на общината и полицията.
9.
ABE NE VI LIE SRAM
12.03.2018 08:42:57
17
1
TAKA DA NAPADATE ROMITE?I TE SA HORA,VMESTO DA GI SADITE PO DOBRE IM POMOGNETE KOI S KVOTO MOJE,I 6TE VIDITE 4E 6TE SPRAT DA PRAVQT PRESTAPLENIQ.ISKA SE PODHOD.
8.
Нейчо
12.03.2018 08:34:55
1
18
Не виждам как камерите ще изгонят циганите, обаче защо не се запитате каква е причината да се събират точно там. Първата причина е: мазетата в околността са дадени под наем на прогонените от махалата циганки-проститутки или наркомани, същите подписващи се баби или техните съседи чакат наем от подобни индивиди, просто няма кой друг да даде пари за наем на мухлясалите мазета, без баня. В махалата свекървите не искат снаха проститутка и е срамно да имаш такава дъщеря, свекървите и майките им ги гонят и те намират там евтина квартира. Втората причина е че там ги търсят клиентите им българи, не някой друг, а бургазлии, вашите синове и братя им плащат 5лв за свирка и ги търсят там.
Така че оправете себе си и те ще се махнат от там сами, когато не им давате квартири и не им плащате са секс услуги.
7.
А
12.03.2018 08:21:12
1
8
Целият град се превърна в индо.бг.
Навсякъде някой нещо влачи, сурка, вика, троши.
6.
Запалянко
12.03.2018 04:58:13
4
7
Флегман,защо спряхте да ни информирате за мачовете на Нефтохимик
5.
Gergi
12.03.2018 00:08:17
1
16
Еба@ти и насрания.... ,,народ " ?!
Страх от некви пьрвобитни !
Кви майки и бащи сте ве , след като предавате на децата си страх от мангалите , от пьрвобитните?!
Бой ве !
Само бой по пьрвобитните !
4.
Жена
11.03.2018 23:12:53
1
22
Мен лично всеки път ме е страх когато трябва да мина от там.Крещят, хилят се и гледат лошо. Бързам да мина по-бързо... не ми се струва нормално на такова централно място да е такова пложението
3.
Gocho
11.03.2018 22:46:15
8
11
Що ве е страх в кьщи ве - Бугшазлии?!
Стреляйте на месо , а ако нямате с какво. - колете !
Кой с каквото може !
С кмьнье и дрьве - бранете се !
Труповете изнасяйте на релсите - на гарата !
Суркайте ги !
По ранни зори !
По пьрви петли !
И ченгетата - и тях !!!
Бой по проджната гад !!!
2.
FREE BULGARIA
11.03.2018 22:44:56
3
12
Нека общината да ни напрай една пиаца,за да може и ние травеститите да си заработваме хляба.Данаска 20лв да изкарам,пак са ми файда.
1.
бургазлии от района на Меден рудник
11.03.2018 22:07:31
2
25
БОЙ ,БЕ . НИЕ ТУКА ТАКА ПРАВИМ
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Двама тийнейджъри са с алкохолно отравяне след абитуриентски купон, единият е в кома Двама тийнейджъри са с алкохолно отравяне след абитуриентски купон, единият е в кома Не е ясно какво е състоянието им Шофьори са бесни на новата организация на движение край НДК, но промяна няма да има Шофьори са бесни на новата организация на движение край НДК, но промяна няма да има Поставянето на колчета и на друга маркировка в района на НДК продължи Тя не иска да чуе за партньора си от "Денсинг старс" Тя не иска да чуе за партньора си от "Денсинг старс" С Димитър дори стигнали до безкрайно критичен момент, когато русокоската вече била на косъм да си тръгне Той събра 800 гости за юбилея си, а сега разпродават имотите му в Бургас за милионни дългове Той събра 800 гости за юбилея си, а сега разпродават имотите му в Бургас за милионни дългове Разпродажбата на активите е предприета заради дългове за десетки милиони към НАП и банки на дружеството и други свързани фирми, които се ръководят от Димитър Бичев Баба ме изпрати в "Ергенът", твърди тази участничка Баба ме изпрати в "Ергенът", твърди тази участничка Валерия е категорична, че ѝ е било много трудно да се впише сред останалите участнички Уважаван преподавател от царевското училище "Н.Й.Вапцаров" с награда "Учител на годината" Уважаван преподавател от царевското училище "Н.Й.Вапцаров" с награда "Учител на годината" Инж. Тодор Христов от училище „Н.Й.Вапцаров“ е сред най-добрите преподаватели от региона  Антиевропейската ракета Гордана Силяновска порази Гърция Антиевропейската ракета Гордана Силяновска порази Гърция Много е опасно изказването й, защото става въпрос за един чужд геополитически проект, коментира Любчо Нешков  Този тв водещ е любима мишена на крадците, пет пъти го обират Този тв водещ е любима мишена на крадците, пет пъти го обират Задигнали му джипа, обрали го в супермаркет... Цената за нощувка в този летен курорт е смешна, а бирата е по 3 лева Цената за нощувка в този летен курорт е смешна, а бирата е по 3 лева Опитваме се да запазим цените на същото ниво като миналата година въпреки инфлацията, увери Клаудио Суичила Отглеждаме инфантилни поколения, жадни за низки страсти Отглеждаме инфантилни поколения, жадни за низки страсти о нашите ширини обаче такива младежи обикновено живеят с чувство за безнаказаност
Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори